• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1819)
دوشنبه 21/5/1387 - 0:56 -0 تشکر 51663
خبر : بارش شهابی «برساووشی»، فردا به اوج می‌رسد !!!

سلام. و یک خبر..

 

بارش شهابی «برساووشی»، فردا به اوج می‌رسد

بارش شهابی «برساووشی» كه 27 تیرماه هر سال همزمان با برخورد زمین با توده ذرات فعال می شود، 21 و 22 مرداد ماه به اوج خود می رسد.

 بارش شهابی برساووشی، یكی از شورانگیزترین جشنواره‌های سالیانه نجومی باشد كه در شب های گرم تابستان، منجمان آماتور را گردهم می آورد.

هنگام اوج بارش شهاب‌های برساووشی می توان شاهد 40 تا 60 شهاب در ساعت بود. پس از آن تعداد شهاب‌ها به تدریج كاهش می یابد تا اینكه در سوم شهریور با خروج زمین فعالیت آن به پایان می رسد.

رصد این واقعه به تلسكوپ و یا هیچ ابزار رصدی ندارد و رفتن به رصدگاهی دور از نور و آلودگی هوای شهر و چشم دوختن به آسمان به ویژه افق شرقی برای رصد این پدیده زیبای نجومی كافی است.

دنباله دار منشاء بارش برساووشی دنباله دار سویفت-تاتل است كه در سال 1862 توسط لوییس سویفت از نیویورك و هورس تاتل از رصدخانه هاروارد كشف شد.

چند سال پس از كشف این دنباله دار بود كه «شیاپارلی» با كمك محاسباتش نشان داد كه دنباله دار سویفت- تاتل منشاء بارش شهابی است.

این دنباله‌دار هم اكنون از زمین دور شده اما آثار به جا مانده از دم پهن آن عاملی برای ایجاد این بارش شهابی است. سرعت این ذرات 132 كیلومتر بر ساعت و بهترین بارش‌ها وقتی است كه زمین با توده بزرگی از این ذرات برخورد می‌كند.

این بارش كه به بارش نیمكره شمالی شهرت دارد در نیمكره جنوبی هم دیده می‌شود اما تعداد شهاب‌های قابل رویت آن كمتر است.

برای این رصد به تلسكوپ و هیچ گونه ابزار نجومی نیاز ندارید و كافی است رصد گاهی دور از نور و آلودگی هوای شهر انتخاب كرده و یك زیر انداز مناسب امكان خوبی برای خوابیدن شما و چشم دوختن به آسمان به ویژه به افق شرقی است.

ZHR این بارش 60 است یعنی در شرایط ایده‌آل 60 شهاب در ساعت را باید رصد كنید و این در حالی است كه كانون بارش در این محاسبه سمت الراس در نظر گرفته شده است.

ضرورتا به كانون بارش توجه نكرده و صورت‌های فلكی اطراف آن را زیر نظر بگیرید.

هوای مساعد تابستان و درخشش این شهاب‌ها بر زیبایی این بارش می‌افزاید، بارش‌های شهابی كه برخورد جو زمین با ذرات میلیمتری و میكرومتری است برای انسان و یا زمین تهدیدی محسوب نمی‌شود.

صورت فلكی پرساووش حدود نیمه شب از افق شمال شرق رصدگاه شما به طور كامل طلوع می‌كند.

ستاره معروف الغول كه یك دوتایی گرفتی است در این برج فلكی قرار دارد. سیاره بهرام كه در حال نزدیك و نزدیكتر شدن به زمین است و بر نورانیت آن افزوده می شود و همچنین خوشه زیابی ستاره‌ای پروین در سمت راست و پایین كانون قرار دارد.

كانون نقطه‌ای گفته می‌شود كه امداد شهاب‌های هر بارش در جهت خلاف حركتشان به آن نقطه كه در یك صورت فلكی است می‌رسد.

عكسبرداری با دوربین‌های مكانیكی ترجیحا مجهز به لنز زوایه باز (WIDE) و فیلم حساسیت 400 با نوردهی نه چندان زیاد و در وضعیت B و دیافراگم نیمه باز، بر جلوه این بارش پر شكوه می‌افزاید.

اگر از فیم حساسیت 100 استفاده می‌كنید، باز بودن كامل دیافراگم و نوردهی طولانی‌تر توصیه می‌شود.

فراموش نكنید با ثبت اولین شهاب، شاتل دوربین را بسته و یك بار دیگر دوربین را برای عكسبرداری شارژ كنید.

در طول رصد حتما از چراغ‌ قوه‌های با نور قرمز استفاده كرده و حتی‌المقدور آنها را به هر طرف نچرخانید چرا كه شاید دهانه دوربینی برای شكار شهاب‌ها باز بوده و نور شما مشكل آفرین باشد.

.

منبع : ایسنا

 

راستی! از آقای گمینی هم یه خواهشی دارم. اونم اینکه : لطف کنید و اشکالای این خبرها و مقاله هایی رو که من میزارم رو اصلاح کنید . دست گلت درد نکنه آقای گمینی عزیز..

بازم درود بر همه با همت ها.....

دوشنبه 21/5/1387 - 15:53 - 0 تشکر 51757

هوالباقی...

سلام!!!!!!!!

واییی خیلی ممنون كه اونوقت شب از خوابتون زدین وتا دیر نشده خبری بسی جالبو به ما رسوندین!

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
شنبه 16/6/1387 - 22:27 - 0 تشکر 55906

از خانم پناه 60 ممنونم که به بحثم پاسخ دادند .

دوشنبه 18/6/1387 - 11:50 - 0 تشکر 56207

به نام خدایی که همیشه در قلب ماست

سلام

با تشکر از علیرضا که این خبر رو دادن ولی، من میدونستم که همچین بارش شهابی داریم ولی قسمت نشد ببینمیمش، بازم از این خبر ها بزار علرضا جان، زودتر بگو حتما ببیینیم.

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.