• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2940)
دوشنبه 23/5/1391 - 23:9 -0 تشکر 510732
همه چیز در مورد آسم

در سال‌های اخیر میزان شیوع آسم افزایش یافته است که می‌توان از عوامل مهم آن نوع رژیم غذایی مدرن (کمبود میوه و سبزیجات در غذا)، گسترش شهرنشینی و آلودگی‌های شهری، بعضی کپک ها و تغییر نحوه‌های زندگی کودکان به صورت اقامت بیشتر در خانه و درنتیجه رویارویی با مواد محرک را نام برد.

 

مراقب این کپک‌ها باشید تا کودک دلبندتان به آسم مبتلا نشوید 

تحقیقات نشان می‌دهد وجود سه گونه کپک در خانه می‌تواند شانس ابتلای نوزادان مستعد ابتلا به آسم را تا سن 7 سالگی، 25 درصد افزایش دهد.

جمعیت قابل‌توجهی از کودکان جهان از تنگی نفس رنج می‌برند، اما تا کنون عوامل محیطی مۆثر در ایجاد این عارضه شناخته نشده است.

 

به گزارش ساینس دیلی، قارچ‌های آسپرژیلوس ochraceus، آسپرژیلوس unguis و پنیسیلیوم variabile که اغلب در خانه‌هایی که بخشی از دیوارها و سقف آن ها توسط نشت آب تخریب شده، دیده می‌شوند. سه گونه‌ای هستند که وجود آن ها در خانه می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت تنفسی کودک در آینده باشد.

 

این مطالعه جمعیتی طی سال‌ها توسط محققان دانشگاه سینسیناتی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و مرکز پزشکی بیمارستان کودکان این شهر روی حدود 300 کودک که حداقل یکی از والدین آن ها مبتلا به آلرژی بوده انجام شده و پیشرفت آلرژی را روی این کودکان تا 4 سال سالانه و پس از آن تا 7 سالگی بررسی کرده است. همزمان آلرژن‌ها و قارچ‌های موجود در محیط خانه بررسی شده‌اند. 

 

این مطالعه نشان می‌دهد 25 درصد از کودکانی که در خطر ابتلا به تنگی نفس هستند و در محیط‌هایی زندگی می‌کنند که این سه قارچ وجود دارد، تا سن 7 سالگی دچار تنگی نفس می‌شوند. در میان عوامل مختلف آلاینده تنها عامل خطری که می‌تواند تا این سن روی ابتلای کودکان موثر باشد، وجود کپک‌ها در زمان نوزادی این کودکان در محیط خانه است.

تینا رپونان که رهبری این تحقیق را به عهده داشته، می‌گوید: "تحقیقات علمی پیشین نشان داده‌اند که وجود کپک‌ها می‌تواند شرایط را برای افرادی که دچار تنگی نفس هستند، سخت‌تر کند؛ اما در مورد گونه‌های مۆثر و میزان وجود آن ها تحقیقی صورت نگرفته است".

 

مطالعات رپونان و همکاران او نشان می‌دهد از میان 36 گونه کپکی که می‌توانند منشاء آلودگی در محیط خانه‌ها باشند، دو گونه آسپرژیلوس و یک گونه پنیسیلیوم در افزایش احتمال ابتلا به تنگی نفس در جمعیتی که شانس بیشتری برای ابتلا به این بیماری‌ دارد، مۆثر است.

 

رپونان می‌گوید: "این تحقیق به خوبی اثبات می‌کند که وجود کپک‌های خاص در محیط خانه اثر قابل‌توجهی در ابتلا به تنگی نفس و ایجاد حالت آسم در فرد دارد. باید خانه‌هایی که توسط نشت آب بخش‌هایی از آن ها تخریب شده، مخصوصا در مناطقی که سطح درآمد افراد پایین‌تر است، تعمیر شده و مبارزه با حضور کپک‌هایی که عامل تنگی نفس هستند، آغاز شود. این شیوه زمانی که می‌دانیم چه گونه‌هایی را باید هدف بگیریم، به مراتب مۆثرتر عمل خواهد کرد".

 

عوامل آغازگر علائم و حملات آسم را بشناسید

راه های متعددی وجود دارد که شما می توانید از طریق آن ها، از شدت بیماری کودک خود کم کنید. شما می توانید با شناخت و دوری از تماس کودک خود با عوامل آغازگر آسم، از شروع حمله پیشگیری نمایید.

در این رابطه از پزشک خود بخواهید تا در شناسایی و راه های پیشگیری از تماس عوامل محرک و مزاحم به شما کمک کند.

در اینجا به نمونه ای از عوامل آغازگر حملات و علائم آسم و راه های اجتناب از آن ها اشاره می کنیم.

 

عوامل حساسیت زای حیوانات

- حیوانات خانگی را از داخل خانه بیرون ببرید.

- به هیچ وجه اجازه ورود حیوانات خانگی را به اتاق ندهید.

- از حضور در خانه ای که حیوان خانگی دارند اجتناب کنید.

- از به کار بردن بالش یا تشک حاوی پر و پشم و کرک اجتناب کنید.

 

هیره موجود در گردوخاک خانه ها

هیره ها بندپایانی میکروسکوپی هستند ( به اندازه طولی حدود 1/0 میلی متر ) که معمولا با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند.

 - بالشت ها و تشک ها را در پوشش هایی غیرقابل نفوذ بپیچید.

- کلیه ملحفه ها را هفته ای یک بار در آب داغ ( 55 درجه سانتی گراد) بشویید.

- رطوبت خانه و محیط های در بسته را کاهش داده و در حد کمتر از 50 درصد نگه دارید.

- در صورت امکان، از قالی به عنوان کف پوش استفاده نکنید.

گرده ها و قارچ های مجازی

- در فصول گرده افشانی، پنجره های خانه را بسته نگه دارید.

- از منابع تکثیر قارچ مانند برگ های خیس و کود باغچه اجتناب کنید.

- در صورت امکان از دستگاه تهویه و تصفیه هوا استفاده کنید.

 

دود سیگار

دود سیگار که حاوی صدها ماده مختلف شیمیایی و سمی است، یکی از مهم ترین عوامل محرک و آغازگر حملات آسم به شمار می رود. بنابراین توصیه می شود:

- در صورت ابتلای به آسم، به هیچ وجه سیگار نکشید.

- اجازه سیگار کشیدن در محیط خانه را به هیچ شخص دیگری ندهید.

با توجه به این که بیماری آسم درمان قطعی ندارد، ولی تقریبا همیشه قابل کنترل است و با رعایت مهم‌ترین عامل در کنترل آسم کودکان، آگاهی کودک و پدرو مادر نسبت به بیماری‌، علل آن، علائم آن، رعایت دقیق دستورات درمانی و مراجعه ‌منظم به پزشک است.

از این رو اطلاع رسانی درباره آسم کودکان، در صدر اولویت‌های بهداشتی و درمانی کودکان در بسیاری از کشورهای دنیا است.

فرآوری: معصومه آیت اللهی

بخش سلامت تبیان

دوشنبه 23/5/1391 - 23:10 - 0 تشکر 510736

ریسک آسم کنترل نشده برای زنان باردار


اگر شما قبلاً مبتلا به آسم نبوده اید، ممکن است تصور کنید که تنگی نفس در دوران بارداری همان آسم است و از طرف دیگر اگر شما مبتلا به آسم باشید چنین نشانه هایی را مایه نگرانی نمی دانید به خصوص اگر با نشانه های خفیفی روبرو شوید. اما آسم می تواند بر سلامت شما و جنین تان اثر بگذارد؛ پس باید سریع تر اقدامی بکنید:


اگر آسم در شما کنترل نشود خطراتی شامل موارد زیر شما را تهدید می کند:


* فشار خون بالا طی بارداری


* پره اکلامپسی(مسمومیت بارداری ): یعنی شرایطی که باعث فشار خون بالا می شود و می تواند بر جفت، کلیه ها، کبد و مغز اثر بگذارد.


* تهوع صبحگاهی بیش از حد


* زایمان سخت


خطراتی که متوجه جنین تان است شامل موارد زیر است:


* مرگ ناگهانی قبل یا بعد از تولد


* رشد کم و غیرعادی جنین


* تولد پیش از 37 هفتگی


* وزن کم هنگام تولد


 هر چه کنترل بیشتری بر بیماری آسم خود داشته باشید، خطر کمتر می شود.

دوشنبه 23/5/1391 - 23:11 - 0 تشکر 510738

درمان آسم در بارداری


زنان باردار همانند سایر زنان، بیماری آسم را کنترل می کنند. مانند همه ی افراد، زنان باردار باید درمان ها و برنامه های رفتاری ای داشته باشند تا التهاب را کنترل کنند و از وقوع حملات آسمی پیش گیری کنند.


بخشی از برنامه ی رفتاری آن ها باید ثبت حرکت های جنین باشد. برای این منظور باید بررسی کنید که آیا ضربه های جنین در طول زمان کاهش یافته یا نه. اگر متوجه شدید که در طول حمله آسمی حرکات جنین کم شده بلافاصله با پزشک خود و یا خدمات اورژانس برای دریافت کمک و راهنمایی تماس بگیرید.


نکات مهم در درمان آسم در زنان باردار عبارت است از:


* اگر بیش از یک پزشک در دوره ی درمان آسم دوران بارداری فعال هستند باید با هم مشورت کنند. متخصص زنان و زایمان هم باید در جریان دوره ی درمان قرار گیرد.


* به دقت عملکرد ریه ها را طی بارداری کنترل کنید تا مطمئن شوید به جنین در حال رشد اکسیژن کافی می رسد. از آن جا که شدت آسم در دو سوم زنان در طول بارداری تغییر می کند، به صورت ماهانه برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کنید تا نشانه ها و عملکرد ریه ها را با اسپیرومتری بررسی کند.


* بعد از هفته ی بیست و هشتم به صورت روزانه حرکت جنین را کنترل کنید.


* اگر شما دچار آسم شدید و یا متوسط هستید و یا این که بیماری شما به خوبی کنترل نشده است، بعد از هفته ی سی و دوم، اولتراسوند انجام دهید؛ تا قادر به کنترل رشد جنین باشید. به علاوه اولتراسوند به پزشک کمک می کند که وضعیت جنین را بعد از یک حمله ی آسمی چک کند.


* سعی کنید که هر چه بیشتر از محرک های آسم (چیزهایی مثل دود سیگار یا گرد و خاک) دوری کنید تا در حد امکان مصرف دارو را کاهش دهید.


* بسیاری از زنان دچار آلرژی بینی هستند و ممکن است بین این مسئله و بیماری آسم ارتباطی وجود داشته باشد.


* بیماری برگشت محتویات اسیدی معده به مری((GERD که در میان زنان باردار شایع است هم می تواند باعث بروز نشانه ها شود.


* این مهم است که شما مراقبت های بیشتری در برابر آنفلوآنزا داشته باشید. بدین منظور واکسن آنفلوآنزا را قبل از شروع فصل بیماری یعنی از هفته ی دوم مهر تا اواخر آبان دریافت نمایید؛ فرقی نمی کند که شما در سه ماهه ی اول، دوم و یا سوم بیماری هستید، واکسن تنها برای یک فصل مناسب است، برای بارداری بی خطر و به تمام زنان باردار توصیه می شود.


ترجمه: ریحانه حمیدی فر – سایت تبیان

دوشنبه 23/5/1391 - 23:11 - 0 تشکر 510741

چرا آسم کودکان، در بزرگسالی دوباره عود می‌کند



پژوهشگران بر این باور هستند که آسم در یک سوم از کودکان درمان یافته، حدود بیست سالگی دوباره عود می‌کند . به گزارش پایگاه اینترنتی ABCONLINE پژوهشگران معتقد هستند که افراد با حساسیت‌های شایع مانند حساسیت نسبت به مایت‌های غبار خانگی، هم‌چنین کسانی که تست‌های عملکرد ریه‌ی آن‌ها طبیعی نیست، بیشتر از سایر افراد در معرض عود آسم قرار دارند.


به نظر می‌رسد التهاب طولانی مدت و مقاوم ناشی از مواد حساسیت‌زای موجود در محیط و زمینه‌ی مستعد ژنتیکی، در ابتلا به آسم و افزایش خطر عود آسم در بزرگسالی موثر است.


در این تحقیق 1000 کودک مورد مطالعه قرار گرفتند. 20 درصد از این شرکت کنندگان براساس تشخیص پزشک به آسم مبتلا بودند. پژوهشگران دریافتند که عود آسم بیشتر در کسانی روی می‌دهد که نسبت به مایت‌های موجود در غبارهای خانگی، علف‌ها و قارچ‌ها حساسیت دارند.


متخصصان معتقد هستند با پرهیز از سیگار و مواد حساسیت‌زایی که احتمال ابتلا به آسم را افزایش می‌دهند، می‌توان از عود این بیماری پیشگیری کرد.



تبیان

دوشنبه 23/5/1391 - 23:12 - 0 تشکر 510745

آسم چیست؟

آسم یک کلمه یونانی قدیمی به معنی نفس زدن است. دانشمندانی مثل سقراط، ارسطو و ابوعلی سینا در مورد این بیماری مطالب زیادی نوشته اند و توصیه هایی نیز داشته اند. به طور کلی در این بیماران تماس راه های هوایی، افزایشی واکنشی نسبت به محرک های مختلف ( که در انسان های طبیعی و نرمال این واکنش ها دیده نمی شود) را نشان می دهد.


به دنبال این محرک یک افزایش تحریک پذیری در راه های هوایی این ها به وجود می آید و متعاقب آن راه های هوایی تنگ شده و نفس کشیدن برای فرد مشکل می شود و فرد دچار علایم آسم می گردد.

دوشنبه 23/5/1391 - 23:12 - 0 تشکر 510749

آسم  در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟

شیوع این بیماری از 15-5 درصد در بین افراد می باشد و بیشتر، افراد زیر 12 سال دچار آسم می شوند. حدود 50 درصد افرادی که آسم دارند، زیر سن 12 سالگی، 25 درصد قبل از 40 سالگی و 25 درصد بعد از 40 سالگی به آسم مبتلا شده اند.


نسبت ابتلا در مردان به زنان حدود 2 به 1 می باشد، ولی بعد از بلوغ این اختلاف شیوع از نظر جنسی برطرف می شود و تقریباً هر دو جنس به یک اندازه مبتلا می شوند.

دوشنبه 23/5/1391 - 23:13 - 0 تشکر 510755

بیماری آسم بر چند نوع می باشد؟


بیماری آسم انواع مختلفی دارد. یک نوع از انواع آسم که به نام "آسم آلرژیک" خوانده می شود معمولاً در سنین کودکی و جوانی بیشتر دیده می شود و زمینه "حساسیت" بزرگ ترین عامل خطر برای بروز آن می باشد.


 این حساسیت ممکن است یک حساسیت فصلی باشد که با علایمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش حلق، قرمزی و خارش چشم خود را نشان می دهد و یا به صورت یک حساسیت پوستی باشد.


نوع دیگر آسم آلرژیک می تواند ناشی از آلرژن های محیطی باشد. از آلرژن های محیطی می توان به گرد و خاک و ذرات معلق در هوا تا آلرژن های ناشی از ادرار و مدفوع حیوانات یا پر و پشم حیوانات و یا گرده افشانی گیاهان اشاره کرد که سبب ابتلا فرد به بیماری آسم می شوند.


نوع دیگر آسم، غیرآلرژیک می باشد. البته این تقسیم بندی، تقسیم بندی کاملی نیست و ممکن است بعضی از افراد در هیچ کدام از این تقسیم بندی ها نگنجند.

دوشنبه 23/5/1391 - 23:13 - 0 تشکر 510758

آیا ژنتیک و جنبه های ارثی در ابتلا به بیماری آسم تاثیر دارند؟


از نظر علمی مهم ترین علت و رابطه ای که در ابتلا به بیماری آسم ثابت شده فاکتور ژنتیک می باشد، یعنی فردی که پدر یا مادرش مبتلا به آسم باشند، بیشتر در خطر ابتلا به آسم قرار می گیرد و اگر هر دو نفر (پدر و مادر) آسم داشته باشند، قطعاً امکان ابتلا فرزندان بیشتر خواهد شد.

دوشنبه 23/5/1391 - 23:14 - 0 تشکر 510762

آیا این بیماران می توانند هر شغل و فعالیت اجتماعی داشته باشند؟


نوع شغل در تشدید و ایجاد بیماری بسیار مهم می باشد. نوعی از آسم را به نام "آسم وابسته به شغل" می نامند. به طور متوسط 10 درصد بیماران آسمی، آسم وابسته به شغل دارند؛مثل کارگرانی که در کارخانه ریسندگی و بافندگی کار می کنند یا کسانی که بیشتر با پنبه سر و کار دارند یا کارگرانی که در معرض رنگ کاری هستند.


بنابراین پزشک حتماً باید به شغل بیمار در هنگام درمان توجه کند و خود بیمار نیز به خوبی شرح حال خود را بیان کند. البته قابل ذکر است که با معاینه فیزیکی و تست های تحریکی آسم، بیماری کاملاً تشخیص داده می شود و قابل درمان و کنترل خواهد بود.


دکتر ام البنین پاک نژاد- متخصص داخلی و فلوشیپ فوق تخصصی ریه


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

دوشنبه 23/5/1391 - 23:15 - 0 تشکر 510768

تأثیر نماز بر بیماری آسم



مطالعات علمی جدید بر گروه های سنی مختلف مبتلا به آسم ، نشان دهنده آن است كه در ایجاد بیماری آسم ، سه عامل برجسته ، مهمترین نقش را ایفا می كنند ، این سه عامل عبارت اند از :


1- میكروب هایی كه وارد دستگاه تنفسی انسان می شوند ( عفونت ها )


2- عوامل حساسیت  زا ، از جمله گرد و غبار ، دود سیگار  ، گرده گیاهان که ممكن است این عوامل در مورد اشخاص مختلف متفاوت باشند.


3- مسائل روانی از جمله اضطراب  ، عصبانیت  ، غم و شادی ، تحقیر، خنده  و حتی انتظار خوشایند شركت در یك محفل اجتماعی مطلوب و به طور كلی استرس  های حاد و مزمن .


اما نقش عوامل روانی از دیدگاه دیگری نیز، توجه پزشكان را به خود ، جلب نموده است و آن تأثیر تلقین بر آسم است ، چرا كه در برخی از موارد، تلقین می تواند موجب تسكین حمله های آسم شود : یك مثال مشهور در این مورد ، مربوط به پزشكی است كه مبتلا به آسم بود و برای گذراندن تعطیلات آخر هفته ، به هتل دور افتاده ای، در یك منطقه ییلاقی رفته بود ، در نیمه های شب او با یك حمله شدید آسم از خواب بیدار شد و كورمال كورمال به جستجوی كلید برق برآمد و وقتی از پیدا كردن آن عاجز شد ، ناامید كفش خود را برداشت و قصد پنجره را كرد و وقتی وجود شیشه ای را احساس كرد ، آن را شكست و نفس های عمیقی كشید و حمله آسمی او متوقف شد و شب آرامی را گذراند. ولی صبح روز بعد ، او با حیرت زیاد دریافت كه به جای پنجره، آینه را شكسته است !


با توجه به این قبیل شواهد می توان آسم را نیز جزو بیماری های مورد بحث در طب روان تنی ، به شمار آورد و نتیجه گرفت كه چنانچه بیماران احساس امنیت روانی داشته باشند، قدم بزرگی در تسكین بیماری آنها برداشته شده است.


همچنین عفونت ها كه خود یكی از عوامل برانگیزنده آسم می باشند به وسیله شستشوی مجرای تنفس در وضو تا حدی قابل كنترل هستند . این نكته را می توان در مورد سایر عوامل حساسیت زا ، مثل گرد و خاك و گرده گیاهان ( یعنی دومین عامل برانگیزنده آسم ) نیز به نحوی صادق دانست. اما آنچه كه در مورد تأثیر نماز بر آسم، غیر قابل انكار است، تأثیر تنش زایی نماز و احساس امنیت روانی عمیقی است كه بر اثر آن حاصل می شود و بی شك اثر التیام بخش بزرگی بر بروز سومین گروه از عوامل برانگیزنده آسم ، یعنی عوامل روانی می گذارد. به خصوص كه تلقین سازنده و زندگی بخش توأم با نماز ، گهگاه باعث تسكین آسم یا پیشگیری از بروز حملات آن می شوند .


ضمنا دیدگاه ویژه نمازگزار به زندگی در دنیا و ثبات شخصیت او باعث می شود كه نمازگزار در مقابل افت و خیزهای غیر منتظره زندگی ، نه چندان شاد و نه چندان غمگین شود ، و در نتیجه به حذف آن گروه از تغییرات هیجانی كه مسبب تشدید آسم هستند ، از زندگی خود بپردازد.


HTTP://WWW.IRIB.IR

دوشنبه 23/5/1391 - 23:16 - 0 تشکر 510775

علایم آسم اوایل صبح و عصرها تشدید می شود



اولین سه شنبه ماه می میلادی به نام "روز جهانی آسم" نامگذاری شده است که امسال مصادف با 5 ماه می 2009 میلادی (15 ادریبهشت 1388) می باشد.



شعار امسال روز جهانی آسم (سال 2009) جمله ی زیر است:


"شما می توانید بیماری آسم خود را کنترل نمایید."



دکتر "نجم الدین کلانتری" فوق تخصص آسم و آلرژی در آستانه روز جهانی آسم در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا ، به افراد و به خصوص کودکان توصیه کرد، در ساعات اولیه صبح و عصرها کمتر بیرون بیایند و اگر در منزل هستند نیز بهتر است در این ساعات پنجره ها را ببندند.


وی گفت: در ساعات بین 3 تا 7 بعد ازظهر میزان ذرات و گرده های موجود در هوا در بیشترین حد خود قرار دارد و در صورت امکان باید در این ساعت ها در خانه ماند و پنجره ها را بسته نگه داشت.


کلانتری گفت: عوامل موثر در بروز آسم، ژنتیکی و محیطی هستند. فردی که از استعداد ژنتیکی ابتلا به آسم برخوردار است، در مواجهه با یک سری عوامل محیطی که شامل عوامل داخل و بیرون منزل است، علایم بیماری اش تشدید می شود.


با توجه به اینکه آلاینده ها و گرده های گیاهان موجود در هوا در اوایل صبح و عصرها در بالاترین میزان خود قرار دارد، علایم بیماری آسم نیز در این ساعت ها بیشتر بروز می کند.  



این متخصص آسم و آلرژی با اشاره به این که زندگی در آپارتمان ها و منازل کوچک نیز در تشدید علایم آسم موثر است، گفت: آلودگی ناشی از پخت و پز غذاها در فضاهای بسته و کوچک منازل، خود عاملی برای تشدید آسم است.


وی در خصوص عوامل بیرون از منزل نیز یادآور شد: هوای سرد، گرده گل و گیاهان به خصوص در فصل بهار ، آلاینده های موجود در هوا که ناشی از دود خودروها است و سکونت در محل های شلوغ و پُر ترافیک از جمله در حاشیه اتوبان ها، علایم آسم را تشدید می کند.


متخصص آسم و آلرژی یادآور شد: میزان شیوع آسم در جوامع روستایی 5 درصد و در جوامع شهری 15 درصد است که در برخی مطالعات در شهر تهران، گاهی میزان شیوع آسم تا حدود 30 درصد اعلام شده است.


کلانتری با اشاره به این که مهم ترین عامل در پیشگیری از آسم، عدم مجاورت با عوامل محیطی تشدید کننده ی آسم است، گفت: برای درمان نیز استفاده از افشانه ها، بهترین درمان است که باید تحت نظر پزشک متخصص استفاده شود.


این متخصص آسم و آلرژی تصریح کرد: نکته مهم در مورد درمان آسم این است که این بیماری با یک نسخه قابل درمان نیست و درمان آن نیاز به پیگیری های مداوم دارد، طوری که تنها قطع سرفه ، دلیل بر بهبود بیماری نیست.


تبیان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.