• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 362)
چهارشنبه 18/5/1391 - 23:49 -0 تشکر 499138
شیمی‌درمانی باعث رشد و مقاوم شدن سلول‌های سرطانی می‌شود!

پزشکی - اگرچه شیمی‌درمانی یکی از راهکارهای موثر در درمان سرطان‌های مختلف است،‌ اما به نظر می‌رسد خودش روی سلول‌های سالم بدن تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که با تولید نوعی پروتئین، به رشد و مقاوم‌تر شدن سلول‌های سرطانی کمک شود.

بهنوش خرم‌روز: تصور کنید که خانه‌ شما دچار آتش‌سوزی شده و آتش‌نشان‌ها، مشغول رساندن آب برای خاموش کردن آتش باشند. در این حالت،‌ اگر ببینید ریختن آب در واقع باعث افزایش شعله‌های آتش می‌شود چه فکری می‌کنید؟
به نظر می‌رسد این همان اتفاقی است که در مورد شیمی‌درمانی و سرطان می‌‌افتد. به گزارش دیسکاوری،‌ محققین در مطالعه جدید خود نشان داده‌اند که اگرچه ما فکر می‌کنیم شیمی‌درمانی،‌ درمانی موثر برای سرطان است، اما در واقع می‌تواند کاتالیزوری بسیار آسیب‌زننده باشد.
شیمی درمانی سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد و به خاطر همین طبیعت تهاجمی، این روش درمانی همچنان یکی از روش‌های پرکاربرد در مبارزه با سرطان است. با این وجود، دانشمندان آمریکایی هشدار می‌دهند که شیمی‌درمانی در برخی موارد خودش می‌تواند به رشد تومور سرطانی کمک کند.
محققین، تاثیر شیمی‌درمانی را بر مردان مبتلا به سرطان پروستات مورد مطالعه قرار دادند. آن‌ها متوجه نوعی آسیب به دی.ان.ای سلول‌های سالم بدن این افراد شدند،‌ به نحوی که این سلول‌ها حاوی مقدار بالاتری از ماده‌ای موسوم به دبلیو.ان.تی.16.بی بودند،‌ نوعی پروتئین که در واقع به بقای سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.
پیتر نلسون، از مرکز مطالعات سرطان فرد هوتچینسون واقع در سیاتل و از محققین این مطالعه در این‌باره می‌گوید: «افزایش دبلیو.ان.تی.16.بی چیزی بود که ما اصلا انتظارش را نداشتیم. این ماده وارد تعامل با سلول‌های تومور نزدیک می‌شود و باعث می‌شود که آن‌ها رشد کنند،‌ حمله کنند و مهم‌تر از همه این که در برابر درمان‌ها مقاوم‌تر شوند.»
نلسون و همکارانش در مطالعات خود بر روی افراد مبتلا به سرطان سینه و سرطان تخمدان هم،‌ همین نتایج را تایید کرده‌اند.
البته این نتایج بدان معنا نیست که باید شیمی‌درمانی را به کلی کنار گذاشت. هنوز هم شیمی‌درمانی روشی درمانی و موثر برای نجات جان بسیاری از مبتلایان به سرطان در سراسر دنیا محسوب می‌شود. در واقع، این مطالعه مقدمه‌ای برای مطالعات بیشتر در آینده خواهد بود تا شاید بتوان به راهکار درمانی مناسب‌تری رسید.

پنج شنبه 19/5/1391 - 1:12 - 0 تشکر 499298

جلوگیری از ریزش مو در شیمی‌درمانی


پژوهشگران ژاپنی ماده‌ای را یافته‌اند كه میزان ریزش مو را در بیماران سرطانی، هنگام شیمی درمانی كاهش می‌دهد.



معمولاً یکی از مشکلات بیماران مبتلا به سرطان این است که با شروع شیمی‌درمانی دچار ریزش مو می‌شوند و با وجود اینکه پس از پایان دوره درمان، این موها دوباره می‌رویند، این ریزش‌ها در همان دوره زمانی هم، باعث افسردگی این بیماران می‌شود.


حال این مژده را می‌توان به بیماران سرطانی داد که لازم نیست دیگر نگران موهایتان باشید، چرا که پژوهشگران ژاپنی در دانشگاه پزشكی كیوتو، موفق به یافتن ماده‌ای شده‌اند كه میزان ریزش موی بیماران سرطانی را در هنگام شیمی درمانی كاهش می‌دهد. اگر وقتی كه عوارض جانبی ناشی از به‌كارگیری داروهای شیمیایی ضد سرطان در بیمار پدیدار می‌شود، این دارو به پوست سر مالیده شود، این احتمال وجود دارد كه بتوان از ریزش موی بیمار پیشگیری كرد.



از آنجا که هنگام درمان سرطان‌هایی همچون سرطان ریه، داروی شیمیایی به نام etoposide «اتوپوزید» به كار گرفته می‌شود كه ریزش موی بیمار را در پی‌ دارد، پژوهشگران هم با آزمایش بر روی موشی كه به او داروی اتوپوزید داده شده بود، این تحقیقات را انجام دادند.


استفاده از آلوپستاتین تا 70 درصد ریزش مو را دراین موش کاهش داد.

پنج شنبه 19/5/1391 - 1:14 - 0 تشکر 499301

عوارض جانبی شیمی‌ درمانی و کنترل آن



مردم از شنیدن واژه ی شیمی درمانی(Chemotherapy) وحشت دارند و بر این باور هستند که هر فردی که شیمی درمانی می ‌شود، به بیماری سرطانی و درمان ‌ناپذیری مبتلا است و به‌ زودی زندگی را وداع خواهد کرد، در حالی که چنین نیست.



سرطان وقتی رخ می ‌دهد که سلول ‌های بدن به‌ صورت غیر طبیعی و غیر قابل کنترل تکثیر شوند.



شیمی درمانی به وسیله ی جلوگیری از تقسیم و تکثیر سلول ‌های سرطانی موجب تخریب این روند می‌ شود.




داروهای شیمی درمانی از طریق خون به سلول ‌های سرطانی و تمام قسمت ‌های بدن منتقل می‌ شوند.این داروها روی سلول ‌های سالم هم اثر تخریبی دارند که به ‌صورت عوارض جانبی بروز می‌ کند؛ این عوارض موقتی هستند و با پایان درمان قطع می ‌شوند.


کاهش تعداد سلول ‌های خونی


یکی دیگر از مهم ‌ترین عوارض شیمی‌ درمانی، کاهش تعداد سلول ‌های خونی است. اهمیت این عارضه تا حدی است که می ‌تواند موجب مرگ بیمار شود. شما با مدیریت صحیح این عارضه می ‌توانید در موفقیت درمان تان نقش بسزایی داشته باشید. مقاله حاضر به شما کمک می ‌کند با همکاری پزشک و پرستار، بسیاری از مشکلات خونی ‌تان را رفع کنید.


اندام ‌های داخلی از قبیل مغز استخوان، طحال و کلیه به کمک سیستم گردش خون و شبکه عروق و غدد لنفاوی کار تولید و تکامل سلول‌ های خونی را انجام می ‌دهند. مغز استخوان به‌ صورت یک بافت اسفنجی در داخل استخوان قرار دارد و به‌ طور دائم در حال ساختن سلول‌ های خونی است. محصول نهایی مغز استخوان، گلبول‌ های قرمز، گلبول‌ های سفید و پلاکت‌ ها است. این سلول‌ ها بعد از ساخته شدن توسط سیستم گردش خون و شبکه لنفاوی به نقاط مختلف بدن منتقل شده و وظایفی را انجام می ‌دهند.


داروهای شیمی ‌درمانی از طریق گردش خون به همه جای بدن منتقل شده، هر گونه رشد و تکثیر را متوقف کرده یا کاهش می ‌دهند. یکی از این نقاط، مغز استخوان است. کاهش رشد و تکثیر در مغز استخوان می ‌تواند موجب آنمی، نوتروپنی و ترومبوسیتوپنی شود.


البته با توجه به نوع دارو و تفاوت سرعت رشد سلول‌ های خونی ممکن است یکی از 3 عارضه ی مذکور یا هر سه رخ دهد.


چه باید کرد؟


در صورت بروز هر کدام از 3 عارضه، پزشک معالج، تدابیری را در نظر می ‌گیرد و با استفاده از روشی خاص، آن ‌را درمان می ‌کند.


ممکن است پزشک معالج به ‌دلیل کاهش سلول ‌های خونی میزان دارو را کاهش دهد یا مدتی درمان را به تاخیر بیندازد. برنامه ی درمانی که پزشک برای شما تعیین کرده بهترین تصمیمی است که می ‌توانسته اتخاذ کند. وقتی برنامه درمانی به هر دلیلی کاهش یابد یا به تاخیر بیفتد در واقع درمان، ناقص انجام شده است.


شیمی‌ درمانی روش ‌ها و مقادیر متفاوتی دارد. اگر سلول ‌های خونی کاهش شدید داشته باشند پزشک، برنامه ی درمانی را طوری تنظیم می‌ کند که مشکلی به ‌وجود نیاید.


گاهی هم به ‌رغم بروز مشکلات از بیمار می ‌خواهد که عوارض را تحمل کند تا برنامه ی درمانی تکمیل شود.


به گفته ی متخصصان خون، هر کدام از عارضه ‌های آنمی، نوتروپنی و ترومبوسیتوپنی نیازمند درمان اختصاصی هستند.


* فراورده های خونی


سازمان انتقال خون با پالایش خون‌ های اهدایی جهت آنمی و ترومبوسیتوپنی فراورده‌ هایی را آماده می‌ کند.


این فراورده‌ ها که شامل خون کامل، خون شسته شده و پلاکت است در بانک خون نگهداری می ‌شود و پزشک معالج در صورت نیاز تجویز می ‌کند. فراورده‌ های خونی بیشتر در مواقعی کاربرد دارد که نیاز باشد سریعا وضعیت گلبول قرمز و پلاکت بهبود پیدا کند.


* فاکتورهای رشد خون ساز(Hematopoietic Growth Factors)


این مواد، تولید سلول ‌های خونی را در مغز استخوان تحریک می‌ کنند. فاکتور رشد خون ساز اضافی در بدن می ‌تواند اثرات شیمی‌ درمانی روی مغز استخوان را تا میزان زیادی کنترل کند. در طول شیمی ‌درمانی ممکن است فاکتور رشد خون ساز به‌ صورت تزریقی تجویز شود تا تولید سلول‌ های خونی جدید به حفظ وضع سلامتی کمک کند. برای هر کدام از سلول‌ های خونی فاکتور رشد خون ساز اختصاصی وجود دارد که ممکن است در طول درمان از انواع آن ها استفاده شود. بیشتر فاکتورهای رشد خون ساز به‌ صورت تزریق زیر جلدی تجویز می ‌شود. محل تزریق می ‌تواند بازو، ران،  باسن یا شکم باشد و با توجه به نوع فاکتور رشد خون ساز به‌ صورت روزانه، یک روز در میان و هفتگی تزریق می ‌شود.


فاکتور‌های رشد خون ساز دارای عوارضی هستند که معمولا جدی نیستند و به ‌وسیله دارو درمانی به خوبی قابل کنترل هستند. همه ی عوارض ناشی از تزریق فاکتور رشد خون ساز، موقتی بوده و با پایان درمان، ناپدید می‌ شوند.


بعضی از این عوارض عبارت هستند از: ادم (ورم)، تپش قلب، درد استخوانی و افزایش فشار خون. علائمی که ممکن است بروز کنند عبارت هستند از: خون ریزی بینی، خون ریزی دهان و لثه، خون ریزی شدید در زمان  قاعدگی، خون مُردگی ریز و نقطه‌ ای در پوست، خون ریزی شدید و استفراغ یا مدفوع خونی.


ریزش مو


ریزش مو یکی از عوارض شیمی‌ درمانی در استفاده از برخی داروها است. ریزش مو در عین حال به طول مدت درمان و میزان مصرف دارو بستگی دارد. در این افراد ریزش مو ناشی از آسیب به پیاز مو است و ساقه ی مو مقاومت خود را در مقابل شستن، فشار و شانه ‌زدن از دست می ‌دهد. ریزش مو معمولا حدودا پس از 2 هفته از روز شروع نخستین مرحله ی شیمی‌ درمانی شروع می ‌شود و معمولا قابل برگشت است.


رویش جدید مو معمولا حدود 2 ماه پس از پایان شیمی درمانی است. سوء تغذیه و کمبود پروتئین می ‌تواند به ریزش مو در بیماران شدت بخشد. از نظر روانی ریزش مو می ‌تواند اثرات منفی زیادی در بیماران به‌ خصوص خانم‌ های جوان داشته باشد. اضطراب، غم، خشم و ترس از تمسخر دیگران موجب انزواطلبی بیماران می ‌شود و این اثرات روانی می‌ توانند بر روابط اجتماعی و حتی زندگی جنسی برخی از بیماران اثر کند.


چه باید کرد؟


برای جلوگیری و کاهش اثرات روانی منفی ناشی از ریزش مو می‌ توان قبل از درمان بیماران را به مقابله با آن آماده کرد.


البته روش ‌هایی برای جلوگیری یا کاهش ریزش مو در این بیماران پیدا شده است؛ هر چند خود این روش ‌ها تا حدودی مشکل‌ آفرین هستند ولی در کاهش ریزش مو و اثرات روانی منفی آن مؤثر هستند.


نکات مهم:


* در هنگام دریافت فاکتور رشد خون ساز، زمان بندی را طبق دستور پزشک رعایت کنید.


* در صورت تداخل شیمی ‌درمانی با سایر برنامه ‌های درمانی مانند واکسیناسیون یا حوادث خاص با پزشک معالج مشورت کنید.


* هر سؤال مرتبط با وضعیت سلامتی ‌تان را یادداشت کرده و هنگام ویزیت از پزشک یا پرستار سؤال کنید.


* درمان را نیمه ‌کاره رها نکنید.

پنج شنبه 19/5/1391 - 1:19 - 0 تشکر 499312


3 ماده ی غذایی مرتبط با شیمی درمانی


شیمی درمانی یا کموتراپی عبارت از مصرف ترکیبات شیمیایی برای درمان بیماری های عفونی جهت از بین بردن ارگانیسم های عفونت‌ زا، بدون آسیب رساندن به بافت های میزبان می ‌باشد.


برخی مواد غذایی می توانند به این درمان کمک کنند و یا حتی مانع آن شوند،


در این مطلب درباره ی سه ماده ی غذایی که به نحوی در شیمی درمانی ها موثر هستند، نکاتی ذکر شده است.





روغن ماهی:



پزشکان تاکید دارند رژیم غذایی غنی از روغن ماهی برای افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می ‌گیرند، مفید است.

این پزشکان تاکید کردند روغن ماهی به بیماران سرطانی که وزن زیادی از دست داده ‌اند کمک می‌ کند که پس از شیمی درمانی، دچار افزایش وزن شدید نشوند.


شبکه خبری سی بی اس نیوز، در این باره گزارش داد: این متخصصان در دانشگاه آلبرتای کانادا، خاطر نشان کردند مکمل ‌های رژیم غذایی حاوی روغن ماهی از نوع چربی ‌های امگا 3 می ‌تواند به حفظ وزن این بیماران در حد طبیعی کمک کرده و مانع افزایش وزن در آن ‌ها شود.


این مطالعه بر روی 40 بیمار داوطلب انجام گرفته و شرح آن در مجله ی انجمن سرطان آمریکا به چاپ رسیده است.





سیر:



محققان دریافتند مصرف سیر باعث کاهش خطر بروز عوارض جانبی شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان پروستات و سینه می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرگزاری آلمان، به گفته ی محققان سرطان دانشگاه هنگ کنگ مصرف سیر تاثیر گذاری داروی شیمی درمانی دوستاکسل را بدون تشدید عوارض جانبی آن افزایش می دهد.


بنابراین گزارش، بدین ترتیب می توان دوز داروهای شیمی درمانی مصرفی بر این بیماران را کاهش داد.


بر اساس این گزارش، داروی دوستاکسل اغلب برای شیمی درمانی افراد مبتلا به سرطان سینه و سرطان پروستات استفاده می شود.


یادآور می شود، همچنین محققان می گویند ترکیب ماده SMAC موجود در سیر با دوستاکسل رشد تومورهای سرطانی را 84 درصد کاهش می دهد که 37 درصد بیشتر از استفاده ی تنها از دوستاکسل است.





ادویه ی کاری:



محققان توصیه می کنند افرادی که تحت درمان شیمی درمانی هستند از این ادویه برای تاثیر بیشتر استفاده کنند.

یک ترکیب معمولی در پودر کاری می‌ تواند سلول‌ های مقاوم در برابر درمان ‌های شیمی ‌درمانی را هدف قرار داده و نابود کند. به این ترتیب می ‌توان تاثیر شیمی ‌درمانی را بیش ‌تر کرده و از بازگشت سرطان پیشگیری کرد.


دکتر کارن براون از دانشگاه لیسستر در این باره گفت: بعد از انجام درمان ‌های سرطان، تعدادی از سلول ‌های سرطانی در بدن باقی می ‌مانند که بعد از مدتی ممکن است دوباره تکثیر شده و باعث بازگشت بیماری شوند. این سلول ‌ها هم‌ چنین می‌ توانند در داخل تومورها قرار گرفته و آن‌ ها را نسبت به درمان ‌های شیمی درمانی مقاوم کنند.

تحقیقات آزمایشگاهی قبلی نشان داده بود که ترکیبات کاری نه تنها می‌ تواند تاثیر درمان‌ های شیمی درمانی را افزایش دهد، بلکه تعداد سلول‌ های مقاوم در برابر شیمی درمانی را نیز کاهش داده و از بازگشت بیماری پیشگیری می ‌کند.


او در ادامه گفت: ما امیدواریم بتوانیم از این کشف جدید برای هدف قرار دادن تومورها استفاده کنیم و در آینده روش ‌های بهتری برای درمان سرطان کشف کنیم.


در حال حاضر تحقیقات دیگری در مورد تاثیر پودر کاری در پیش ‌گیری از آلزایمر، آرتروز و دیگر بیماری‌ ها در جهان در حال انجام است. البته خواص ضد سرطان محدود به گیاه کاری نمی ‌شود، در گذشته هم تحقیقاتی انجام شده بود که نشان می ‌داد عصاره ی چای سبز سرعت پیشروی سرطان خون را کاهش می ‌دهد.


تحقیقات تعدادی از دانشمندان نشان می‌ دهد عصاره ای که از چای سبز تهیه شده است می ‌تواند تعداد سلول ‌های سرطانی در خون بیماران مبتلا به سرطان خون را کاهش داده و سرعت پیشرفت بیماری را نیز کاهش دهد.





پنج شنبه 19/5/1391 - 1:23 - 0 تشکر 499320

توصیه‌های غذایی در شیمی‌درمانی



تغذیه مناسب همراه با درمان‌های آغاز شده یکی از مهم‌ترین عوامل دست یابی به سلامتی و تقویت قوای دفاعی و جلوگیری از عود مجدد بیماری به حساب می‌آید.



تغذیه‌ی مناسب در ضمن اجرای شیمی‌درمانی بسیار مهم است. تغذیه‌ی خوب یعنی انتخاب رژیم غذایی مناسبی که تمامی مواد غذایی که بدن شما به آن احتیاج دارد را به شما برساند و از طرفی انرژی غذایی بالایی داشته باشد تا کالری لازم برای افزایش وزن مناسب را تأمین و پروتئین کافی برای تجدید بافت‌های از دست رفته را فراهم کند.


افرادی که غذای خوب می‌خورند می‌توانند با عوارض داروهای شیمی‌درمانی بهتر مقابله کنند و بافت‌های سالم از دست رفته را بهتر و سریع‌تر بسازند.





در صورت کاهش اشتها چه کنیم؟



در ساعاتی از روز و یا بعضی از روزها شما ممکن است احساس کنید نمی‌توانید غذا بخورید. اگر شما خسته و افسرده باشید اشتهای شما کم می‌شود و یا به دلیل عوارض داروها ممکن است کم اشتها شوید و یا دچار تهوع و استفراغ شده و به دلیل گلو درد و زخم دهان خوردن غذا برای شما مشکل شود و بلع غذا دردناک گردد.


اگر برای مدت طولانی نتوانید غذا بخورید پزشک ممکن است از تغذیه به روش وریدی استفاده کند. البته هیچ روش درمانی وریدی نمی‌تواند به طور کامل نیازهای تغذیه‌ای را برطرف کند لذا بلافاصله بعد از امکان مصرف غذا به صورت خوراکی باید از این روش استفاده کنید.



وقتی کاهش اشتها، مشکل شما است رعایت مسائل زیر به شما کمک می‌کند:

* به طور مکرر ولی به مقادیر کم غذا بخورید. مثلاً 4 تا 6 بار در روز (معمولاً شما نمی‌توانید سه بار غذا در روز را تحمل کنید).


* هرگاه اشتها دارید حتی اگر کم باشد غذا بخورید.


* همیشه مقداری غذا همراه داشته باشید تا به محض احساس گرسنگی مصرف کنید.


* حتی اگر نمی‌توانید غذای جامد در طول روز مصرف کنید، سعی کنید از آب میوه، سوپ و مایعات دیگر استفاده کنید تا مقداری مواد معدنی و کالری به شما برساند.


* استفاده از غذاهای متنوع، اشتهاآور و جدید، گاهی اوقات مفید است.


* پیاده روی قبل از غذا (اگر بتوانید) سبب تحریک اشتها می‌شود.


* مکان و زمان غذا خوردن را تغییر بدهید حتی اگر شده در محل‌های مختلف یک اتاق باشد.


* در ظروف تمیز و زیبا و تزیین شده غذا بخورید.


* سعی کنید غذا را با دیگران مثلاً با دوستان و یا خویشان بخورید.


* اگر تنها غذا می‌خورید به رادیو یا تلویزیون گوش دهید.


* از پزشک و پرستار خود در مورد رژیم غذایی سوال کنید.


* با متخصص تغذیه مشورت کرده ولی پزشک خود را نیز در جریان بگذارید.





مشکلات دیگر




علاوه بر کم‌اشتهایی، ممکن است در طی درمان، عوارضی چون زخم دهان و مری و اسهال و استفراغ نیز وجود داشته باشد؛ برای کنترل این حالات به نکات تغذیه‌ای زیر توجه فرمایید:

* در مورد حالت تهوع و استفراغ می‌توان با انجام تنفس عمیق و بلعیدن خرده یخ از تشدید آن، جلوگیری کرد.



* برای التیام زخم‌های دهان و مری بهتر است مایعات خنک و غذاهای نرم و لرم از قبیل سوپ جو، سوپ خامه، پوره سبزیجات، پوره سیب زمینی، تخم مرغ رنده شده با کمی کره، محلولی از شیر و آب میوه‌های خانگی، شیرموز، شیرسیب، بستنی ساده، ژله‌های طبیعی، کمپوت‌های خانگی تهیه شده از سیب، فرنی، شیربرنج، پوره‌های نرم تهیه شده از گوشت مرغ و ماهی، افزودن کره یا روغن زیتون یا آب گوشت جهت نرم‌تر شدن پوره‌های مختلف استفاده شود.



* رژیم‌های نرم به دفعات متعدد ولی با حجم بسیار کم، چای با نان سوخاری، سوپ‌های کم چرب پوره‌های نرم شده سیب زمینی و سبزیجات لطیف و بدون فیبر خشن، سیب زمینی تنوری با کمی کره، نان سفید، آب میوه‌های طبیعی به صورت جرعه جرعه یا از طریق نی به آهستگی نوشیده شود. نان تست با عسل و سوپ جو، مناسب است.



* برای موارد اسهال، افزایش وعده‌های غذایی به 5 تا 6 وعده و کاهش حجم آن‌ها استفاده از غذاهای نرم و فاقد الیاف و فیبرهای غذایی، استفاده از کته، ماست کم چربی، نان سفید، نان سوخاری، سوپ جوی دوسر کاملاً نرم شده، سوپ لعاب برنج، پوره‌های تهیه شده از هویج پخته و سیب زمینی، سیب رنده شده با موز، کمپوت سیب بدون شکر، سینه مرغ بدون پوست و همچنین ماهی به صورت بخارپز، ماکارونی بدون روغن و سُس مفید است.



* از مصرف غذاهای زبر، خشن، پُرادویه، شور و ترش، خیلی سرد و یا خیلی گرم، میوه‌های ترش مثل انواع مرکبات، اجتناب کنید.


* 2 ساعت قبل از شروع درمان هیچ غذایی میل نگردد. غذاهای تند و پرادویه مصرف نشود و از نوشیدن مایعات در بین غذا خودداری شده و غذاهای خیلی شیرین و داغ ممنوع می‌باشد، ضمناً در حالتی که بیمار از خوردن غذاها امتناع دارد هیچ گونه زور و اجباری به کار گرفته نشود.



* عدم استفاده از غذاهای نفاخ، گل کلم، کلم، نخود و لوبیا و ذرت، غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد احتیاط در مصرف شیر به خصوص در افرادی که حساسیت به قند یا پروتئین شیر دارند مفید است.





آیا می‌توانید ویتامین و مواد معدنی اضافه مصرف کنید؟



شما معمولاً با مصرف مواد غذایی سالم و مناسب می‌توانید مقادیر کافی ویتامین مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید. ولی در صورت نیاز با تیم درمانی خود مشورت کنید.

هر چند کمبود ویتامین و مواد معدنی نامناسب است اما افزایش آن‌ها در بدن به میزان زیاد هم می‌تواند مشکل ساز شوند.

جمعه 20/5/1391 - 11:28 - 0 تشکر 501802

خوب پس این بیماران با این همه اطلاعات چه کنند؟

شنبه 21/5/1391 - 13:18 - 0 تشکر 503611

برای پیشگیری از سرطان با این عادت‌های غذایی خداحافظی کنید
بر اساس جدیدترین مطالعه‌ها، عوامل تغذیه‌ای در بروز نیمی از سرطان‌ها اثر دارد و سالم غذا خوردن به طور چشمگیری ابتلا به آن‌ها را کاهش می‌دهد…


البته نگهداری وزن در محدوده مناسب نیز یکی از اقدام‌های پیشگیرانه است زیرا نتایج مطالعه‌ها نشان داده‌اند اضافه وزن در طولانی مدت می‌تواند احتمال بروز سرطان‌های پستان، پروستات، کولون و رحم را افزایش دهد.


در ادامه هم ۱۰ عادت غذایی سرطان‌زا را برایتان برشمرده‌ایم تا با ترک آن‌ها، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها در شما به حداقل ممکن برسد.



۱- زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز و چربی‌های اشباع:


محققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیده‌اند، احتمال ابتلای افرادی که هر روز گوشت قرمز می‌خورند، به سرطان روده بزرگ ۳ برابر بیشتر است.


در آقایانی هم که چربی‌های اشباع را بیش از اندازه دریافت می‌کنند، سرطان پروستات نیز بیشتر دیده می‌شود.



۲- نوشیدن الکل:


مصرف الکل با ابتلا به انواع سرطان‌ها در خانم‌ها و آقایان مرتبط است. بر اساس نتایج مطالعه‌های متعدد، نوشیدن الکل خطر بروز سرطان دهان، کبد، روده بزرگ و مری را افزایش می‌دهد.



۳- زیاده‌روی در مصرف غذاهای شور:


نتایج یک مطالعه که در ژاپن انجام شد، ارتباط بین خوردن غذاهای شور و افزایش ۱۵ درصدی احتمال ابتلا به سرطان را به اثبات رساند.


جالب است بدانید که نمک دریافتی باعث می‌شود باکتری هلیکوباکتر (عامل بروز سرطان معده) در معده به راحتی فعالیت و زمینه بروز سرطان را در این ارگان فراهم کند.


مرکز ملی سرطان کره مطالعه‌ای انجام و ۲ میلیون نفر بررسی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد در افرادی که در خوردنغذاهای شور زیاده‌روی می‌کنند، سرطان معده با گستردگی بیشتری شیوع دارد. البته شیوع سرطان معده به دلیل خوردن بیش از حد مواد غذایی شور در میان ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها رتبه اول را دارد.



۴- زیاده‌روی در مصرف شکر سفید و قهوه‌ای:


نتایج یک تحقیق ایتالیایی نشان داده است در افرادی که زیاد شکر می‌خورند، احتمال ابتلا به سرطان پانکراس ۷۸ درصد بیشتر است. در این مطالعه محققان سلول‌های سرطانی پانکراس را در معرض قند فروکتوز قرار دادند (نوعی قند که در محصولاتی مانند انواع نوشیدنی‌های شیرین وجود دارد) و مشاهده کردند رشد سلول‌های سرطانی و پیشرفت سرطان در مقایسه با سلول‌هایی که در معرض گلوکز قرار گرفته‌اند، در این حالت بیشتر می‌شود.



۵- مصرف غذاهای کهنه و کپک‌زده:


بررسی‌ها نشان داده‌اند خوردن مواد غذایی کپک‌زده نیز به دلیل داشتن سم «آفلاتوکسین» می‌تواند زمینه‌ساز بروز سرطان باشد به خصوص سرطان معده، بنابراین از خوردن مواد غذایی کپک‌زده‌ای مانند سیب‌زمینی، بادام‌زمینی، قارچ و انواع جوانه‌ها خودداری کنید.


6- زیاده‌روی در مصرف غذاهای سرخ شده:


نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند مصرف مواد غذایی سرخ شده در دمای بالاتر از ۲۴۸ درجه فارنهایت، مانند سیب‌زمینی سرخ شده و چیپس، ترکیب سرطان‌زایی به نام «آکریلامید» را وارد بدن می‌کند. محققان دریافته‌اند با مصرف یک بسته چیپس، ۵۰۰ برابر بیشتر از حد مجاز اعلام‌شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، آکریلامید وارد بدن خواهد شد. اداره بهداشت و غذا و داروی آمریکا نیز اعلام کرده این ترکیب مهم‌ترین عامل بروز سرطان تخمدان و رحم است.


7- زیاده‌روی در مصرف فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و کالباس) :


این محصولات افزودنی‌هایی به نام نیترات و نیتریت دارند که در بدن به نیتروزآمین تبدیل می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند عادت به خوردن این فراورده‌ها، احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را تا ۶۷ درصد افزایش می‌دهد. به علاوه احتمال بروز تومور مغزی در کودک مادرانی که در دوران بارداری از این محصولات استفاده می‌کرده‌اند، به میزان قابل‌ملاحظه‌ای بیشتر خواهد بود.



۸- زیاده‌روی در مصرف ماهی‌های پرورشی:


اغلب ماهی‌های پرورشی در مقایسه با ماهی‌های آزاد، دارای دوز بالایی از ترکیبی سرطان‌زا به نام PCB هستند.


9- زیاده‌روی در مصرف گوشت‌های کباب شده:


وقتی گوشت قرمز را به مدت طولانی در معرض دمای بالا قرار می‌دهیم و سطح آن می‌سوزد، ترکیب‌های سرطان‌زایی در آن به وجود خواهد آمد. بررسی‌ها نشان داده‌اند بخش‌های قهوه‌ای تیره یا سوخته گوشت، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا خواهد برد.


10- زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی تخمیر شده:


مطالعه‌ای که در کره انجام شد، نشان داد در افرادی که در خوردن شور معروفشان یعنی «کیمچی» زیاده‌روی می‌کنند، ۵۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان معده در مقایسه با افرادی که این چاشنی را کمتر می‌خورند، کمتر است

سه شنبه 24/5/1391 - 23:21 - 0 تشکر 512877







محققان انجمن سرطان آمریكا اعلام كردند كه مصرف منظم و روزانه آسپرین احتمال ابتلاء به سرطان‌های مری، معده و روده بزرگ را تا حد زیادی كاهش می‌دهد

در این آزمایش صد هزار انسان مورد بررسی قرار گرفتندو نتایج نشان داد كه مرگ و میر ناشی از سرطان‌های دستگاه گوارشی در صورت استفاده منظم و دوز پایین آسپرین تا 41 درصد كاهش می‌یابد.

مصرف روزانه و منظم آسپرین احتمال ابتلا به انواع دیگر سرطان را تا 12 درصد كاهش می‌دهد.

مدیر این پروژه تحقیقاتی اذعان می‌كند كه مصرف دوز پایین آسپرین مخصوصاً برای افراد میانسالی كه در خانواده خود سابقه بیماری قلبی یا سرطان دارند بسیار مفید است.

وی در دامه می‌گوید البته مصرف آسپرین مانند داروهای دیگر به صورت خودسرانه به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و حتی خطراتی را در بر دارد. مخصوصاً افرادی كه عمل قلب باز انجام می‌دهند در این زمینه حتما باید با پزشك خود مشورت كنند


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.