در بحث بهداشت مواد غذایی واژهای به نام «Left over» داریم یعنی پسمانده یا غذای باقیمانده. «پس مانده» یعنی کسی به عمد یا غیرعمد غذایی را درست و برای وعدههای بعدی و روزهای آتی آن را نگهداری کند. در این مورد، هم بحث ارزش غذایی مطرح میشود و هم بهداشت غذایی.
مسلماً غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود. باید توجه داشت که بعد از پخت، غذا نباید بیش از ۲ ساعت بیرون از یخچال بماند زیرا نگهداری طولانی مدت غذا در خارج از یخچال، روی اجاق یا سر سفره میتواند باعث آلودگی آن شود.