یک کارشناس تغذیه گفت: رفع بیخوابی، خستگی و اختلالات عصبی از خواص دارویی جوانه
گندم است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، یوسف نقیایی گفت: جوانهها از
مواد غذایی هستند
که در گروه سبزیجات محسوب میشوند، جوانه گندم سرشار از
ویتامینها و املاح معدنی است
و ارزش غذایی بالایی دارد. تغییرات شیمیایی
که در هنگام جوانه زدن رخ میدهد باعث میشود
املاح و ویتامینها و
پروتئین در آن افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه پودر جوانه گندم غنی از ویتامین E و B است، ابراز
کرد: ویتامین E به
عنوان یک آنتی اکسید در پیشگیری از اکسیده شدن کلسترول
مفید بوده و باعث کاهش
بیماریهای قلبی عروقی میشود. همچنین جوانهها
دارای فیبر و سلنیوم و فینریوم هستند که در
پیشگیری از ابتلا به انواع
سرطان به خصوص سرطان روده موثر شناخته شدهاند و برای رفع
یبوست مفید است.
این کارشناس در ادامه یادآور شد: جوانه گندم در درمان ریزش مو و
ناراحتیهای پوستی و
شادابی پوست موثر است که میتوان آن را به عنوان ماسک
جوانه گندم استفاده کرد و از سوی
دیگر در زنان باردار و شیرده که نیاز
غذایی بالایی دارند حتما جوانه گندم باید در برنامه
غذایشان گنجانده شود.
وی افزود: روغنی که در دانه گندم وجود دارد در حین جوانه زدن به صورت اسید چرب در
آمده که قابل هضم است.
نقیایی همچنین به وجود ویتامین B به خصوص بی یک در جوانه که
برای تعادل سیستم عصبی
ضروری است اشاره و خاطر نشان کرد: این ماده غذایی
برای رفع بیخوابی، خستگی و
اختلالات عصبی افرادی که از این موضوع رنج
میبرند، مفید است.
وی توصیه کرد: در مورد کودکانی که دچار سوءتغذیه هستند،
این ماده غذایی باید به صورت
سوپ یا همراه سالاد در برنامه غذایی اشان
گنجانده شود.