• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 301)
سه شنبه 2/12/1390 - 18:31 -0 تشکر 434281
شکار چی موسیقی

 

جشنواره موسیقی

جوان‌ها خوش‌اقبال‌ترین افراد آیین اختتامیه بیست و هفتم موسیقی فجر بودند، چرا كه به گفته دبیر این دوره از جشنواره، امسال جوانان بیشترین سهم را در جشنواره و جوایز آن به خود اختصاص داده بودند.

شامگاه یكشنبه آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر در حالی برگزار شد كه نوای موسیقی‌های مختلف، از كلاسیك و سنتی تا پاپ و موسیقی نواحی قریب 10 روز در سالن‌ها و تالارهای مختلف تهران و سایر استان‌ها طنین انداخته بود و اهالی موسیقی بعد از سینما گران و اهالی نمایش به میدان آمده بودند تا ساز گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر را كوك كنند؛ 10 روزی كه در آن نتهای موسیقی جای راش‌های فیلم و صحنه‌های نمایش را گرفته بودند.

روز یكشنبه علاقه‌مندان هنر موسیقی در تالار وحدت گرد هم آمدند تا در آیین اختتامیه جشنواره موسیقی فجر، برگزیدگان این دوره را بشناسند.

در ابتدای این مراسم، معاون هنری رئیس‌جمهور (حمید شاه‌آبادی) با یاد كردن از ریاحی ـ دبیر جشنواره ـ به عنوان دبیر شایسته وی را به عنوان دبیر بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر معرفی كرد.

تقدیر از شكارچی موسیقی

آیین اختتامیه بیست و هفتمین دوره جشنواره موسیقی فجر محلی برای تقدیر از 4 بزرگ عرصه موسیقی هم بود، در این مراسم جلال ذوالفنون، وارطان ساهاكیان، منوچهر بیگلری‌پور و حشمت سنجری از جمله هنرمندانی بودند كه مورد تقدیر قرار گرفتند.

در فیلم كوتاهی كه برای این هنرمندان ساخته شده بود حسام‌الدین سراج - هنرمند عرصه آواز - در گفتاری برای جلال ذوالفنون گفت: از نظر من ذوالفنون یك شكارچی است كه با سازش و با خلق و خویش به حسن خلق، صید اهل نظر می‌كند. از نظر بنده ذوالفنون پدیده سه‌تار نوازی ایران است.

منوچهر بیگلری‌پور هم در این فیلم كوتاه از سابقه‌اش در اركستر سمفونیك تهران سخن گفت و افزود: دلم می‌خواهد تا لحظه‌ای كه زنده هستم «ترومپت» را بنوازم. اگر روزی صدای ترومپت مرا نشنیدید یعنی مرده‌ام.

حضور جوانان قابل تقدیر است

در بخش دیگری از این مراسم سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موسیقی،‌آواها، نواها و نغمه‌ها، همواره با حكمت و عرفان پیوندی ناگسستنی دارند. از این جهت، عالمان همواره بر آن بوده‌اند كه رساله‌هایی در این زمینه تالیف كرده و تاكید بر وجوه معنوی موسیقی داشته‌ باشند. او با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب گفت: در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب به موسیقی توجه داشته و برای این مقوله اهمیت قائل شده‌اند و چنین توجهی جای تشكر دارد. حسینی افزود: هنرمندان موسیقی همواره در شادی و غم و در پیروزی‌ها در كنار مردم بوده‌اند و هنگام قهرمانی‌ها به نشاط مردم افزوده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به حضور پررنگ جوانان اشاره كرد و گفت: حضور جوانان این مرز و بوم در بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر جای تقدیر و تشكر دارد و شعار ارزشمندی كه همان حمایت از جوانان است در این جشنواره نمود پیدا كرده است.

به گفته حسینی، در 3 دهه اخیر استفاده از اشعار حافظ، مولانا و فردوسی باعث شده بود تا موسیقی غنای بیشتری پیدا كند و ادبیات در كنار موسیقی به دل بنشیند.

جشنواره موسیقی، برگزیدگانش را شناخت

بخش رقابتی جشنواره بیست و هفتم كه شامل آهنگسازی، موسیقی كلاسیك، آواز جمعی، پایان‌نامه‌ها و... می‌شود با بیش از 6 ماه بررسی نمونه‌ها توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفت.

محسن شاملو، هنرمند جوان و سازنده ویلون كه در بخش جنبی موسیقی فجر نمایشگاهی از آثار خود را در سالن وحدت به نمایش درآورده بود، لوح تقدیر و تندیس بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر را دریافت كرد.

هیأت داوران در بخش آهنگسازی و پایان‌نامه‌ها، نگین زمردی را برای قطعه «فنا»، محمد نصرتی را برای قطعه «سمفونی لیلی» و حمید مرادیان را برای «كمانچه» حائز رتبه‌های اول تا سوم دانست. در بخش رقابتی سازهای كلاسیك غیرایرانی نیز محمدهادی ایانود از اصفهان، مرتضی قربانی شیركوهی از كرج و شهاب شرفی از تهران رتبه‌های اول تا سوم را كسب كردند.

اما در شاخه آهنگسازی با موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی، مرتضی شفیعی از اصفهان به خاطر قطعه «قیام» مورد تقدیر قرار گرفت.

در بخش كلاسیك ایرانی نیز گروه «شورانگیز» گرگان به سرپرستی محمدرضا ابراهیمی،گروه «برزین مشهد» به سرپرستی امیرحسین اسكندری و گروه «سیوار» به سرپرستی مهدی حاج قاسمی به رتبه‌های اول تا سوم نائل شدند.

در بخش كلاسیك غیرایرانی گروهی، «آنسامبل مارتینا» از تهران به سرپرستی مهرداد غلامی و اركستر «دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران» به رهبری لوریس هویان به رتبه‌های اول و دوم نائل شدند. هیات داوران در این بخش هیچ اثری را حائز رتبه سوم ندانست.

در بخش موسیقی كلاسیك آوازی، گروه «صمات» به رهبری آزاده عظیمی، «كر ماهان» به سرپرستی نیما فاتحی و «گروه آوازی دامور» به سرپرستی فراز خسروی دانش رتبه‌های اول تا سوم را كسب كردند. منبع : جام جم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.