• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن امور تربیتی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
امور تربیتی (بازدید: 2080)
شنبه 10/10/1390 - 8:33 -0 تشکر 409761
خوش قولی عامل پیوند وهمدلی در جامعه

«به نام خداوند بخشنده و مهربان»

******

امام کاظم علیه السلام فرمود :
آنگاه که فرزندانتان را وعده­ای دادید عمل کنید چون آنها شما را رازق خود می­پندارند، خداوند آن قدر که برای فرزندان و زنان خشمناک می­گردد، برای چیز دیگری خشمناک نمی­شود
.

******** 

وسائل الشیعه/ ج ۱۵/ ص ۲۰۳

شنبه 10/10/1390 - 8:36 - 0 تشکر 409762

متخصصان، خوش قولی را عامل پیوند و همدلی در جامعه عنوان كردند


آجرهای یك ساختمان زمانی با سیمان محكم می شود كه از ملاتی قوی استفاده شود، در چنین شرایطی است كه هیچ ضربه ای به دیوار، پیوند آجرها را از هم گسسته نمی كند.
روابط اجتماعی افراد در جامعه نیز، نیاز به سرمایه های اجتماعی پیوند دهنده ای دارد كه آنان را به یكدیگر نزدیك كرده و همدلی و اعتماد را در روابط شان تقویت كند.
خوش قولی یكی از اساسی ترین سرمایه های اجتماعی پیوند دهنده افراد در یك جامعه است.

شنبه 10/10/1390 - 8:37 - 0 تشکر 409764

بررسی ریشه ها
بدقولی از نظر روان شناسان یك نوع نابهنجاری اجتماعی است كه پایه تربیت غلط در خانواده زمینه ساز این نوع رفتار غلط ارتباطی می شود. دكتر ناصر قاسم زاد، دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه، درباره علل رواج بدقولی در جامعه می گوید: «در جامعه یك سری مشكلات رفتاری را شاهد هستیم كه بدقولی از شایع ترین آنها است و این رفتار غلط ارتباطی ناشی از واكنش آنان به روابط بین فردی موجودی است كه با گذشته فرد ارتباط مستقیمی دارد.»
این روانشناس با اشاره به نحوه غلط تربیت فرزندان از سوی والدین ادامه می دهد: «بعضی اوقات در خانواده ها مشاهده می شود والدین نسبت به تربیت صحیح فرزندان خود برای ورود به اجتماع همت كافی ندارند و در واقع در قبال تربیت آنان، آنچنان كه باید مسئولیت پذیر نیستند، این در حالی است كه والدین باید مانع از رفتارهای غلط فرزندان خود شوند و با تشویق و تنبیه از شكل گیری رفتارهای غلط در آنان جلوگیری كنند. در گام نخست والدین باید الگوی درستی برای كودكان خود باشند تا آنان اختلالات غلط رفتاری را از سوی والدین و اطرافیان خود شاهد نباشند.»

يکشنبه 11/10/1390 - 18:4 - 0 تشکر 410654

با نام خدا و سلام
وفای به عهد و باصطلاح خوش قولی یکی از مهمترین اصول اخلاقی از نظر انسانی و شرعی هست

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

دوشنبه 12/10/1390 - 11:37 - 0 تشکر 410945

نقش خانواده
دكتر سعید معدنی، جامعه شناس و مدرس دانشگاه در این باره می گوید: «بخشی از بدقولی ها در خانواده و محیط اجتماع به زندگی پرمشغله جامعه مدرن امروزی برمی گردد كه در این جامعه افراد معمولاً برای انجام وظایف و امور خود وقت كم می آورند كه البته این وضعیت غلط با برنامه ریزی قابل حل است. فقط كافی است كه افراد اندكی نسبت به اطرافیان و جامعه خود مسئولیت پذیر باشند.
به گفته وی، در چنین شرایطی است كه می توان عادت های غلط فرهنگی را تغییر داد و با اتكای به نفس و با هدف احترام به ارزش های جامعه، اختلالات شخصیت را درمان كرد.

دوشنبه 12/10/1390 - 11:40 - 0 تشکر 410947

سرمایه های اجتماعی
دكتر امان الله قرایی مقدم با اشاره به این مطلب، عنوان می كند: «سرمایه های اجتماعی مانند خوش قول بودن از عناصر تشكیل دهنده سه سرمایه اصلی یك جامعه تكنولوژی، طبیعی و انسانی محسوب می شود كه در صورت نبودن این سرمایه پیوند دهنده اجتماعی، نمی توان از نیروهای انسانی و امكانات تكنولوژی و یا منابع طبیعی یك جامعه استفاده كرد. اعتماد نداشتن به یكدیگر درون یك جامعه، فعالیت افراد را با ركود مواجه می كند. این آسیب شناس اجتماعی ادامه می دهد: «زمانی كه در یك جامعه مردم بدقولی را ترویج می دهند، اعتماد عمومی و ارتباطات معنوی از بین می رود و این بزرگترین آسیب و ضربه را به اركان آن جامعه وارد می كند.»
دكتر سعید معدنی در ارتباط با این مسئله تاكید دارد: «هر كس برای خودش شخصیت و اعتباری دارد و این شخصیت مانند یك كارت اعتباری شارژی است كه بدقولی های پی درپی به مرور از میزان ظرفیت آن كم می كند و به عبارتی اعتبار آن فرد در هر مرحله خرج می شود تا زمانی كه این اعتبار كم كم از بین می رود و به سایر اركان زندگی شخصی فرد آسیب می رساند.»

يکشنبه 18/10/1390 - 15:21 - 0 تشکر 414103

امام علی(ع): بهترین راستی و صداقت وفای به عهد است .
امام علی(ع): هر کس به عهد خود به نیکی وفا کند و به آن پای بند باشد مستحق انتخاب و برگزیدگی است.

سه شنبه 20/10/1390 - 12:20 - 0 تشکر 414903


چرا افراد بدقولی می كنند؟

دكتر معدنی جامعه شناس می گوید: «معمولاً كسانی كه ظاهراً خوش مشرب هستند و می خواهند افراد را با كلام خود راضی نگه دارند بدقول هستند و به هیچ كدام از حرف هایشان عمل نمی كنند و اساساً یا فراموش می كنند كه چه قول هایی داده اند و یا اصلاً فرصت عمل به تمام وعده های خود را پیدا نمی كنند، این افراد كه معمولاً جزو دسته برون گراها محسوب می شوند بیشتر برای گذران زندگی و یا به دست آوردن خواسته های خود وعده می دهند.»
بدقولی عوارض و پیامدهای بسیاری را به دنبال دارد كه تكرار آن جامعه را به نابودی می كشاند و گذشته از آن كه در عرف ما مذموم شمرده می شود شرع نیز آن را ناپسند و گناهی نابخشودنی می داند. چنانچه حضرت محمد(ص) می فرماید: خوش خلقی نیمی از ایمان فرد مومن است. این گفته از نظر روانشناسان این گونه ارزیابی می شودكه انسان خوش خلق هیچ گاه اعمال ناپسندی همچون بدقولی را انجام نمی دهد.
دكتر قاسم زاد، پژوهشگر در این باره معتقد است: «كسی كه خلق و خوی سالم دارد هیچ گاه دروغ نمی گوید و اگر وعده ای داد به آن عمل می كند. حضرت علی(ع) این مسئله را صراحتاً عنوان می كند كه وفای به عهد از وظایف واجب بر هر مومنی است و اگر فردی به وعده خود عمل نكرد باید در ایمان او شك كرد.»
دكتر سیدعلی حسینی، كارشناس مسائل دینی، درخصوص موضوع وفای به عهد و پرهیز از بدقولی می گوید: «بدقولی به لحاظ دینی بسیار مذموم است. در روایات آمده است مومن تحت هر شرایطی باید به وعده خود وفا كند.»
به گفته وی خلف وعده از مصادیق عدم تطابق رفتار با گفتار است و تطابق نداشتن قول با عمل از مصادیق نفاق است. هر مقدار عمل و ظاهر با باطن یكی نباشد به همان مقدار آن فرد منافق به حساب می آید.»
وی جهل را ریشه اصلی بدقولی كردن می داند و آن را عامل از هم پاشیدگی كانون خانواده و تربیت فرزندانی نابه هنجار ارزیابی می كند.
حجت الاسلام حسینی می گوید: «زمانی كه بدقولی های مكرر والدین اعتبار آنان را نزد فرزندان شان از بین برد و اتحاد همسران از بین رفت، آن خانواد متزلزل می شود و فرزندان دیگر به آموزه های والدین خود توجه و عمل نمی كنند.»

پنج شنبه 22/10/1390 - 13:28 - 0 تشکر 416026

سلام

مطلب خوبی بود ممنون...

من خودم سر قرارهام با دوستام معمولا یا ده دقیقه زودتر میرم یا ده دقیقه دیرتز(شکلک خجالت:) ) احادیثی که گذاشتید حسابی شرمنده کرد:)...

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 22/10/1390 - 19:48 - 0 تشکر 416273

اوه اوه این نقل قولی که از دکتر مدنی داشتید یه جورایی داره میشه اوصاف حال این روزهای من. میخوام همه رو راضی نگه دارم اماشرمنده میشم.
ممنون از مطلب خوبتون

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 28/10/1390 - 19:54 - 0 تشکر 418711

راهكارهای مقابله با ترویج بدقولی
برای مقابله با بدقولی باید به ریشه های آن در كانون خانواده توجه كرد و با توجه به عواقب زیانبار این نابهنجاری و رفتار غلط اجتماعی در محیط خانواده و اجتماع از رواج بیش از حد آن جلوگیری كرد. از آنجا كه شخصیت و اختلالات شخصیتی از دوره جنینی شكل می گیرد و در بزرگسالی در افراد نهادینه می شود باید در قدم نخست فرهنگ درون خانواده ها را اصلاح كرد و تیم تربیتی مدارس و آموزشگاه ها را تقویت كرد.
دكتر قاسم زاد با اشاره به ضرورت مقابله با رواج این مسئله می گوید: «برای درمان این اختلال شخصیتی باید از محیط خانواده شروع كرد و به والدین آموزش داد ویژگی های سالم رفتاری را به كودكان خود بیاموزند و در عین حال خود الگویی صحیح برای فرزندان خود باشند. چرا كه كودكان آنچه را كه می بینند، یاد می گیرند. برای همین منظور والدین باید همیشه مسئولیت پذیر بوده و تكالیف خود را در قبال اعضای خانواده انجام دهند و همواره وعده هایی را كه به آن عمل می كنند به دیگران بدهند.»
وی می افزاید: «از سوی دیگر باید در مدارس به بحث درمانی اختلالات روانی توسط مشاوران و روانشناسان بیش از بیش توجه كرد، چرا كه تربیت در كنار آموزش مهمترین ركن در اهداف نظام آموزش و پرورش است.»



روزنامه ایران، شماره 4807 به تاریخ 11/3/90، صفحه 16 (گزارش)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.