• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن عمومی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
عمومی (بازدید: 1930)
چهارشنبه 1/3/1387 - 20:28 -0 تشکر 40617
خدا-آفرینش-انسان

چرا خدا دعای بعضیارو نادیده میگیره؟؟؟

خدایا سرای محبت كجاست؟

پنج شنبه 2/3/1387 - 19:54 - 0 تشکر 40685

سلام

خدا دعای هیچ کدوم از بنده هاشو نادیده نمی گیره

ما یا خودمون با کارامون باعث تاخیر در استجابت دعاهامون می شیم یا حکمت خدا اینجوری اقتضا می کنه که دعای ما دیر مستجاب بشه

بعضی وقتا خدا برای این که بنده اش رو بیشتر متوجه خودش کنه دعاشو دیرتر مستجاب می کنه

خود ما گاهی اوقات وقتی دعامون مستجاب می شه دیگه همه چیز یادمون میره

خدای متعال خود می فرماید :

 "ادعونی استجب لکم"

التماس دعا برای فرج

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

پنج شنبه 2/3/1387 - 19:55 - 0 تشکر 40686

سلام

عوامل اجابت دعا
1.معرفت به خدا
گروهی خدمت امام صادق(علیه السلام)رسیدند و پرسیدند:ما دعا و نیایش می کنیم اما به اجابت نمی رسد.حضرت فرمود:"بدین جهت است که آن کسی را که می خوانید نمی شناسید".
2.حضور قلب
دعا یعنی خواستن از خداوند برای برآورده ساختن حاجات و طبیعی ست که این ارتباط در صورتی موثر واقع می شود که باطن انسان متوجه خدای متعال باشد و تضرع به پیشگاه او شکل بگیرد و انسان، فقط خدا را موثر در امور بداند.
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید:"بدانید خداوند دعایی که از دل غافل برخاسته باشد، قبول نمی کند".
3.رعایت زمان مناسب

در همه اوقات زندگی نیایش برای ما امکان پذیر است؛ زیرا همیشه روزنه هایی از دیوارهای این جهان کهنسال، بر بی نهایت باز است و ما می توانیم از رصدگاه این کالبد خاکی، آن سوی جهان را نظاره کنیم. سرود نیایش که از اعماق جان بر می آید و به خاموشی اشتیاق دارد، شاید روح انسانی در خاموشی مطلق راز دیگری احساس می کند.
لذت نیای شبانگاهی، لذت وصف ناپذیری است.
شاید در آن هنگام که تاریکی مطلق فضای پیرامون ما را در بر می گیرد، روشنایی آن دریچه اسرار آمیز، روشن تر و نمودادرتر می گردد.
در آیات صحیفه آسمانی و روایات توصیه شده است؛ که هر گاه نسیم رحمت الهی وزیدن گرفت و انسان احساس کرد دلش میل به سخن گفتن با خدا دارد، نیایش کند.
علاوه بر آن، زمان هایی نیز در آیات و روایات به عنوان وقت های مناسب برای نیایش سفارش شده است؛ مثل بعد از اقامه نماز، شب و روز جمعه، نیمه شب، از سحر تا طلوع آفتاب، هنگام بارش باران، هنگام تلاوت قرآن و اذان.
در این لحظات، امید به استجابت بیشتر است.
4.پیوستگی یاد خدا
شکی نسیت که انسان ها همواره به لطف پروردگار نیازمندند و زمانی نیست که از ذات اقدس خداوندی، بی نیاز باشند. به همین جهت، می بایست انسان در تمامی حالات_خوشی،ناخوشی، سلامت و کسالت_ به یاد خدا باشد.
امام صادق(علیه السلام) می فرماید:"هر کسی که در همه حال به دعا مشغول باشد دعای او هنگام گرفتاری به استجابت نزدیک تر است؛ چون فرشتگان در هنگام بلا می گویند:این صدای آشنایی است و دعای او در آسمان در پرده و حجاب نخواهد بود؛ در حالی که اگر انسان تنها در گرفتاری ها پروردگار را بخواند، دعا و نیایش از اجابت دورتر است؛ چون فرشتگان می گویند:این صدای نا آشنایی است.
5.امیدواری به خداوند
دعا کننده، باید با امید و اطمینان کامل دعا کند؛ نه با شک و تردید و سوءظن. در دعای ابو حمزه ثمالی چنین می خونیم:"بارالها! می دانم که تو برای کسی که به تو تمیدوار است در مقام و موضع اجابت هستی".
6.اصرار و پافشاری در دعا
یکی از عواملی که سبب استجابت دعا می گردد، اصرار در دعا می باشد. خدای متعال به دلایلی، گاهی اوقات دعای بنده خویش را سریعا اجابت نمی کند؛ حال یا به علت گناهی است که انجام داد که باید توبه کند و یا به علت عدم وجود شرایط لازم و نیاز و نیاز به فرصت برای استجابت دعا از مجرای طبیعی و یا به علت عدم وجود شرایط لازم و نیاز به فرصت برای استجابت دعا از مجرای طبیعی و یا به جهت اینکه خدای متعال می خواهد بنده اش ارتباط خود را با او بیشتر کند و به درگاه او توجه زیادتر داشته باشد بنابراین، اصرار در دعا، خود می تواند عاملی در استجابت دعا محسوب شود و خود اصرار ورزیدن در دعا، موجب خشنودی خداوند متعال است.
امام باقر(علیه السلام):"به خدا قسم! اصرار نمی ورزد بنده مومن بر خداوند متعال برای حاجتی،مگر این که آن را برآورده می سازد".

رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید:"خدای متعال درخواست کننده را دوست دارد".
بنابر این اصرار در دعا به پیشگاه الهی، گذشته از این که موجب برآورده شدن حاجت می شود، خود امری مطلوب و مورد عنایت خداوند متعال می باشد و بدین جهت هیچ گاه نباید از تاخیر در استجابت دعا دلگیر و نا امید شویم.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید:"خدا رحمت کند بنده ای را که از خداوند متعال حاجتی را درخواست کند و بر آن اصرار ورزد؛چه حاجتش برآورده شود و چه نشود".
7.رعایت ادب
رعایت آداب دعا، در ارتباط با خداوند، نقش مهمی دارد.آداب استجابت دعا عبارتند از:
الف) گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در ابتدا،
ب) فرستادن صلوات حداقل سه بار،
ج)استغفار و اظهار فروتنی و دوری از حالت طلب کاری و ... .
8.برآوردن حاجت نیازمندان
خدمت به بندگان الهی، به خصوص رسیدگی به وضعیت فقیران مؤمن، سبب تقویت ارتباط انسان با خداوند و استجابت دعا می گردد. طبیعی است که هر قدر اعمال نیک انسان بهتر باشد، لطف الهی به او بیشتر است.
9.توسل به اولیای الهی
واسطه قرار دادن کسانی که نزد خداوند عزیز و آبرومند هستند، نقش مهمی در استجابت دعا دارد.برترین کسانی که از آبرومندی کامل نزد خدا برخوردارند، معصومین(علیهم السلام) هستند و پس از ایشان مقربان درگاه الهی _اهل معرفت و کمال_و حتی مؤمنان آبرومند هستند واسطه نزد خدا محسوب می شوند.
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید:" خداوند عزوجل می فرماید:ای بندگان من! گرامی ترین خلق و پر فضیلت ترین آنان نزد من، محمد و برادرش علی و امامن بعد از وی هستند، اینان وسیله ها به سوی من می باشند. هر کس حاجتی دارد و نفعی را طالب است و یا دچار حادثه ای سخت و زیان بار گشته و برطرف شدن آن را می خواهد، مرا به محمد و آل طاهرینش بخواند تا به نیکوترین وجه حاجت او را برآورم".
عثمان بن حنیف می گوید:"روزی در محضر پیامبر اکرم(ص) بودم. حضرت به شخصی مشکل خود را به وی عرضه می کرد، شیوه دعا و توسل را چنین تعلیم فرمود:برو وضو بساز و دو رکعت نماز به جا آور و پس از آن، خداوند را با این جملات بخوان: بار خدایا! از تو درخواست می کنم و به تو روی میآورم؛ به پیامبرت، پیامبر رحمت، ای محمد! من به حق تو سوی خدا روی آورده ام تا حاجتم برآورده شود. خدایا! پیامبرت را در مورد من، شفیع قرار ده".
10.ترک شتاب عجله
امام صادق(علیه السلام) :"همیشه مؤمن در خیر و آسایش است تا هنگامی که عجله نکند؛ در غیر این صورت ناامید می شود و دعا را ترک می کند. به درستی که بنده، هنگامی که دعا می کند، خداوند متعال، در صدد برآورده ساختن حاجت اوست تا زمانی که او عجله نکند."


اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

پنج شنبه 2/3/1387 - 19:56 - 0 تشکر 40687

سلام

موانع استجابت دعا
1.گناه
یکی از عوامل مهمی که مانع اجابت دعا می شود نافرمانی از دستورات خداوند است.امیرالمؤمنین(علیه السلام) در دعای کمیل می فرماید:"پروردگارا! گناهانی را از من عفو کن که موجب حبس و بالا نرفتن دعا می شوند...مولای من! به عزتت قسم!از تو می خواهم که بدی کردار و رفتارم موجب شیده نشدن دعای من از تو نشود".


امام باقر(علیه السلام) می فرماید:"بنده، حاجتی از خدا طلب می کند و مقرر می شود آن حاجت در زمانی برآورده شود؛ پس در این فاصله او گناهی مرتکب می شود و در نتیجه خداوند می فرماید:حاجت این بنده بر آورده نشود و از آن محروم شود چون او خشم مرا برانگیخت و همین باعث محروم شدن اوست".
2.لقمه حرام
لقمه حرام تا چهل روز مانع استجابت دعا می شود.


3.قساوت قلب
گناهان زیاد که منجر به سنگدلی می شوند، از عوامل دیگر عدم استجابت دعا می باشند.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید:"خداوند دعایی را که از قلب قسی برخاسته باشد مستجاب نمی کند".

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

پنج شنبه 2/3/1387 - 19:56 - 0 تشکر 40688

سلام

شرایط خواسته و حاجت
الف)عدم مغایرت با حکمت الهی
خدای متعال بر اساس حکمت خود، این عالم را طبق قوانین خاص اداره می کند و هیچ گاه، این قوانین را نقض نمی کند. بنابر این، استجابت دعا باید از کانال قوانین و سنن الهی جریان یابد و اگر دعایی نقض کننده این مطلب باشد، مستجاب نمی شود؛ زیرا خدای متعال فقط کریم نیست، بلکه حکیم نیز هست و هیچ صفتی از صفات او صفت دیگرش را نقض نمی کند.
امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) می فرماید:" خداوند سبحان، حکمت خویش را نقض نمیکند. بنابراین، هر دعایی را مستجاب نمی سازد".
ب) موافق بودن با مصلحت
در ضمن شمارش عواملی که باعث می شود حاجات انسان سریعا اجابت نشود، یکی از مهم ترین آنها این است که گاهی اوقات انسان از خداوند چیزهایی را درخواست می کند و فکر می کند که اجابت آنها به تفع او می باشد، در حالی که اجابت آنها، به ضرر اوست. در آیه 216 سوره بقره آمده است:" چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آنکه خیر شما در آن است و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شر شما درآن است".

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

پنج شنبه 2/3/1387 - 19:58 - 0 تشکر 40689

سلام

عالمى را پرسیدند: چرا خداوند دعاى ما را مستجاب نمى كند؟
گفت : چون شما دعوت خدا را اجابت نكردید. و این دو آیه را به عنوان شاهد بر زبان جارى نمود. وَاللهُ یَدعُوا اِلى دارِالسلامِ، وَ یَستَجیبُ الَّذینَ امَنُوا وَعَمِلُوا الصالِحات.

*******
از ابراهیم بن ادهم پرسیدندچرا دعاى ما به اجابت نمى رسد؟
در حالى كه خداوند مى فرماید: اُدعُونى اءَستَجِب لَكُم.
پاسخ داد: چون قلبهایتان مرده است .
سؤ ال شد: چه چیزى قلبها را مى میراند؟
گفت : هشت خصلت .
1 - حق خدا را مى شناسید، اما براى اداء حق او قیام نمى كنید.
2 - قرآن مى خوانید ولى حدود الهى و احكام قرآنى را ترك كرده اید.
3 - مى گوئید ما رسول خدا را دوست داریم ، ولى به سنت و شیوه زندگى او پایبند نیستید.
4 - مى گوئید از مرگ مى ترسیم ،اما خود را براى مرگ آماده نساخته اید.
5 - خداوند فرمود: شیطان دشمن شماست . پس او را دشمن خود بدانید، ولى از او در انجام معاصى پیروى مى كنید.
6 - مى گوئید از آتش دوزخ بیم داریم ، ولى بدنهایتان را به دست خود و با عمل خویش به آتش مى اندازید.
7 - مى گوئید بهشت را دوست داریم ، ولى براى آن تلاش نمى ورزید.؟
8 - از صبح تا شب ، عیوب خودتان را پشت سر مى اندازید، و عیوب مردم را در جلو چشمتان قرار مى دهید. شما با این اعمال ، خداوند را به خشم مى آورید. پس چگونه دعایتان را مستجاب نماید؟

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

شنبه 18/3/1387 - 11:42 - 0 تشکر 42489

سلام

وقت بخیر...

فکر نمیکنم که با این مطالبی که ماندگاری عزیز نوشتن دیگه چیزی برای گفتن باشه... شرایطش رو گفتن بعلاوه علل ردش...

برای اینکه خیلی هم بیخودی نباشم یه حدیث رو مینویسم...

امام باقر علیه السلام فرمود؛ هرآینه اگر مومن حاجتی از خدا بخواد و اجابت آن به تاخیر افتاد، برای محبوبیت آوازش (نزد خدا) و شنیدن صدای گریه اش است.

بخدا سوگند آنچه خدای عزوجل برای مومنین (ازآنچه خواهند) به تاخیر اندازد، بهتر است است برای ایشان از آنچه زود به آنها عطا فرماید، پس از دعا خسته مشو، زیرا دعا نزد خداوند منزلتی دارد (بس بزرگ).

یاحق

مجتبی 

در نگاه آنانکه پرواز را نمی فهمند،                                                                        
هرچه اوج بگیری، کوچکتر می شوی...                                         
شنبه 18/3/1387 - 18:45 - 0 تشکر 42550

سلام دوستان

دوست من یه نگاهی هم به بحث دعا در انجمن معارف بکنید . اونجا شرایط  اصلی دعا ذکر شده.

كاش معشوق ز عاشق طلب جان میكرد

تا كه هر بی سر و پایی نشود یار كسی

کد بازاریاب :424322

پنج شنبه 11/7/1387 - 13:27 - 0 تشکر 62067

سلام

به نظر من که خدا دعای هیچ کسی رو نادیده نمی گیره. فقط در زمان استجابتشون فرق میذاره

 

 

خدایا ریشه ی شادی های مرا در غم دیگران قرار مده... 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.