• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 7529)
پنج شنبه 26/2/1387 - 6:13 -0 تشکر 40034
اراده خود را قوی تر کنیم

درس شانزدهم

 

امارت و اسارت!

 

امیرمؤمنان على(علیه السلام) مى فرماید:

تَفَضَّلْ عَلَى مَنْ شِئْتَ تَكُنْ أَمِیَرهُ

وَاسْتَغْنِ عَمِّنْ شِئْتَ تَكُنْ نَظِیْرَهُ

وَافْتَقِرٌ إلى مَنْ شِئْتَ تَكُنْ أَسِیْرَهُ(1)

ترجمه

به هركس مى خواهى نیكى كن تا امیر او شوى!

از هركس مى خواهى بى نیاز شو تا همانند او شوى!

و به هركس مى خواهى محتاج شو تا اسیر او گردى!

 

شرح كوتاه

   در روابط اجتماعى افراد و ملت ها این قانون با قدرت تمام حكومت مى كند كه حكومت از آنِ دستِ دهنده است، و دستِ گیرنده خواه ناخواه زیر دست است، افراد و ملت هاى نیازمند در واقع بردگانى هستند كه فرمان بردگى خود را با ابراز نیاز و احتیاج به دیگران امضاء كرده اند، مسلمان واقعى كسى است كه بكوشد ارتباط اجتماعى خود را با دیگران براساس كمك متقابل قرار دهد نه یك جانبه، و گرفتن كمك بلاعوض باید مخصوص افراد معلول و از كار افتاده باشد.

 .................................................................. 

 .................

شب خیز که عاشقان به شب راز کنند

گرد در و بام دوست پرواز کنند

هر جا که دری بود به شب در بندند

الا در دوست را به شب باز کنند 

سلام

در این بحث سعی کنیم تا آیات و روایات و احادیث مربوط به اراده و تقویت آن را قرار دهیم...هر آنچه که در این رابطه دینمان بهش اشاره کرده

.... 

نخست بهتر است شخص با اراده و فرد بی ‏ثبات و فاقد اراده را توصیف كنیم. شخص با اراده كسی است كه وقتی در مورد كاری، به خوبی تأمل كرد، تصمیم به انجام آن می‏گیرد و با فعالیت و ثبات قدم، آن را به اجرا در می‏ آورد. بنابراین پافشاری بر تصمیمی غلط یا داشتن میلی قهرمانانه، ثبات قدم نخواهد بود. در مقابل فرد سست اراده، با كمترین مشكلی از انجام دادن كار، دلسرد شده و كوشش جهت تحقّق آن را متوقف می‏كند. كسی كه اراده قوی دارد، آنچه را كه با تأمل خواسته است، باكوشش و ثبات قدم به دست می‏ آورد. شخص با اراده كسی است كه دارای هدفی معقول بوده و تا موقعی كه به آن نرسیده است، از تعقیب آن باز نمی‏ ایستد. مشكلات و موانع روانی یا مادی، به اراده و عزم او لطمه نمی‏ زند و از پیشرفتش جلوگیری نمی‏ كند. راهكارهای زیر برای تقویت اراده سفارش می‏شود:

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

پنج شنبه 26/2/1387 - 10:37 - 0 تشکر 40038

میکروی عزیز سلام

موضوع خوبیه اما زیاد جامع نیست البته به نظر من امیدوارم موفق باشی

یا علی

پنج شنبه 26/2/1387 - 11:32 - 0 تشکر 40059

ریسمان و دلو:

همت همانند ریسمان است و هدف همچون دلو. هدف بزرگتر، همت والاتر می طلبد، همانطور که دلو بزرگتر ریسمان محکمتر میخواهد.


از كتاب تمثیلات از آیت الله حائری شرازی

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

جمعه 27/2/1387 - 8:32 - 0 تشکر 40151

سلام 

 ........................

یك. تعیین هدف یا اهداف؛ ابتدا هدف و یا اهداف دقیق و مشخص خود را از زندگی یا كاری كه می‏خواهد انجام دهد، برای خود ترسیم كنند. طبیعی است این هدف، باید شفاف، معقول، قابل دست یابی، بدون افراط و تفریط، مطابق توان و استعداد خود واقع بینانه باشد؛ نه آرمانی و بلند پروازانه و خارج از توانایی ‏های وی! در غیر این صورت وقتی با مشكلات و سختی‏ های طاقت فرسا و خارج از توان خود، رو به رو شوید و با شكست‏ های احتمالی به هدف مورد نظر دست نیابید؛ ناامید و دلسرد شده و از ادامه كار منصرف می ‏گردید. همچنین از انجام كارهای دیگر منصرف شده و خود را ناتوان و بی ‏اراده می‏ بینید!!
دو. شناخت توانایی ‏ها و استعدادها؛ همه ما در وجود خود، از استعدادهایی برخورداریم؛ كافی است این نیروها را بشناسیم و برای رسیدن به هدف، آنها را به كار گیریم.
سه. برنامه ‏ریزی؛ باید برای تمام كارها و فعالیت ‏های شبانه روزی، برنامه‏ ای مدون و منظّم داشته باشید. بدین منظور از جدولی استفاده كنید كه در ستون افقی آن، ساعات شبانه روز و در ستون عمودی، ایام هفته را یادداشت و تمام كارهای روزانه را در آن درج كنید (از خواب و استراحت تا عبادت، ورزش، مطالعه و ...). هر فعالیتی را در زمان خاص خود در جدول بنویسید و هیچ زمانی را بدون كار خالی نگذارید. هر روز صبح با نگاهی به آن برنامه، به اجرای دقیق آن بپردازید و شب‏ها قبل از خواب، آن را محاسبه و ارزیابی كنید. شایسته است همچون یك محاسبه ‏گر جدی و قاطع، فعالیت‏های روزانه و میزان موفقیت خود در انجام دادن آنها بررسی كنید. در صورت موفقیت، خود را تشویق و در صورت تخلّف و سهل ‏انگاری در اجرا، تنبیه كنید.
چهار. تلقین؛ تلقین به خود در تقویت اراده، اثر قابل ملاحظه ‏ای دارد؛ بنابراین هر روز جملاتی را به خود تلقین كنید؛ مانند: «من اراده لازم برای انجام كارهایم را دارم»، «هیچ چیز نمی ‏تواند اراده ام را متزلزل كند»، «آنچه را كه به نظرم انجام دادنی است، انجام می‏ دهم و هیچ قدرتی نمی ‏تواند مرا از آن باز دارد»، «اراده من هر روز محكم‏تر می ‏شود»، «بر من لازم است كه موفق شوم؛ زیرا موفقیت از آن نیرومندان است» و ... .
پنج. تدریجی بودن تقویت اراده؛ برای به دست آوردن اراده‏ای قوی و محكم، توجه به تدریجی بودن آن و نیاز به تمرین و ممارست، امری بایسته است. گمان نكنید می‏ توانید به طور دفعی و بدون هیچ تلاشی، به آن دست یابید. بنابراین به راه كارهای عملی زیر توجه كرده، به آنها پای‏بند باشید:

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.