• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 657)
دوشنبه 25/7/1390 - 16:32 -0 تشکر 376057
کتابخانه ای در موبایل

كتابخانه ملی در تلفن همراه
از صبح روز گذشته كتابخانه ملی ایران با ارائه یك نرم‌افزار منحصر به فرد امكان استفاده از فهرست و اطلاعات حدود 30میلیون جلد كتاب، سند، نسخه خطی و منابع غیركتابی را روی گوشی تلفن همراه فراهم كرده است.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد كه به گفته اسحاق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی پیش از این تنها 2 كتابخانه كنگره آمریكا و ملی بریتانیا توانسته بودند خدماتی مشابه را برای كاربران خود فراهم كنند و به این ترتیب ایران سومین كشوری است كه با یك نرم‌افزار ساخته شده توسط مهندسان و متخصصان داخلی، این خدمات گسترده را ارائه می‌كند.

آنگونه كه كتابخانه ملی اعلام كرده است در حال حاضر توسط این نرم‌افزار امكان دسترسی به فهرست و اطلاعات 25میلیون سند، یك میلیون و 500 هزار جلد كتاب و یك‌میلیون منابع غیركتابی فراهم شده است و افراد می‌توانند این نرم‌افزار را از طریق مراجعه به سایت دانلود كنند و روی موبایل خود قرار دهند.دیروز اسحاق صلاحی كه 4 ماه از انتصابش به‌عنوان رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی می‌گذرد به جمع خبرنگاران آمد تا ضمن اعلام خبر رونمایی از نرم‌افزار ویژه كتابخانه ملی گزارشی از عملكرد 4 ماهه اخیر را ارائه كند.

تفاهم‌نامه با گرجستان

نخستین بخش سخنان صلاحی به انعقاد یك تفاهم‌نامه با كتابخانه ملی، آرشیو ملی و موسسه نسخ خطی گرجستان اختصاص داشت كه بر اساس آن حدود 750 جلد نسخه خطی، 511 سند از دوران صفویه و قاجار و یكهزار قطعه عكس از دربار ناصرالدین شاه در قالب یك نمایشگاه برای اولین بار در ایران به نمایش درخواهد آمد. رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران گفت: با یكی از كشورهایی كه در گذشته جزئی از جغرافیا و ایران بزرگ فرهنگی بوده ـ یعنی گرجستان ـ تفاهم‌نامه‌ای را امضا كردیم و به‌زودی كارشناسان ما برای فهرست‌نویسی و تصویربرداری از نسخ خطی و عكس‌های مرتبط با دوران صفوی و قاجار به این كشور سفر می‌كنند.

فیپا به روز می‌شود

صلاحی خبر دیگری هم در ارتباط با كاهش زمان صدور «فیپا» (شناسنامه كتاب) داشت، وی توضیح داد: در گذشته ناشران برای گرفتن فیپا حدود 10 روز در صف انتظار می‌ماندند و با تلاشی كه صورت گرفته این زمان اكنون به 4 تا 6 روز كاهش یافته است. وی اظهار امیدواری كرد تا پایان سال 90 این زمان به 2 روز كاهش پیدا كند و این قول را هم به ناشران داد كه در سال 91 كتابخانه ملی به صورت روزانه و آنلاین پاسخگوی صدور فیپا باشد. صلاحی با اشاره به پشت سرگذاشتن دوره آزمایشی فعالیت شبانه‌روزی كتابخانه ملی گفت: از اول مهر تمام پژوهشگران و اعضای كتابخانه ملی می‌توانند با مراجعه به سایت كتابخانه و ارائه درخواست خود میز مورد نظر و منابع مورد احتیاج‌شان را برای شیفت شب رزرو كنند.

هدیه به صدا و سیما

همزمان با 4 آبان ـ سالروز جهانی میراث دیداری و شنیداری ـ كتابخانه ملی میزبان یك همایش بزرگ خواهد بود كه البته صلاحی تشریح جزئیات آن را به زمان دیگری موكول كرد اما گفت: در این همایش 3 لوح را به صدا و سیما اهدا خواهند كرد.

به گفته او، یكی از این لوح‌ها درباره موسیقی انقلاب اسلامــی است و تمــام نواهــا و ســرودهای حماسی را دربرمی‌گیرد، لوح دوم مربوط به موسیقی دفاع مقدس و هر آن چیزی است كه درباره 8سال جنگ تحمیلی در حوزه موسیقی تولید شده و لوح سوم هم به تصاویر و سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام‌خمینی(ره) اختصاص دارد كه همگی به ثبت ملی رسیده‌اند.

رتبه اول منطقه هستیم

رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار «جام‌جم» در ارتباط با جایگاه فعلی كتابخانه ملی ایران در منطقه گفت: ما در حال حاضر از وضعیت مناسبی برخورداریم و كتابخانه ملی ایران از نظر در اختیار داشتن منابع و نسخ خطی و همچنین فناوری رتبه اول منطقه را دارد.وی ادامه داد: در حال حاضر 3 میلیون و 500 هزار جلد كتاب داریم كه از این تعداد 2 میلیون آن هنوز فهرست‌نویسی و ثبت نشده است، ولی كتابخانه كنگره آمریكا، روسیه، بریتانیا و فرانسه به ترتیب 30، 26، 23 و 11 میلیون جلد كتاب در دارند. صلاحی تاكید كرد: برنامه‌ریزی گسترده‌ای انجام داده‌ایم و اگر منابع مالی فراهم شود، می‌توانیم تا 2 سال آینده تعداد منابع كتابی خود را به 12میلیون ارتقا دهیم و جزو 4 كشور برتر جهان قرار بگیریم.منبع جام جم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.