• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 1239)
جمعه 28/5/1390 - 5:39 -0 تشکر 355275
حرکت های جهادی، بهترین راه برای تجلی آرما‌نهای انقلاب


 از آغاز نخستین اردوی جهادی در سال 78 تا نقطه اوج آن در سال 89 فقط دو سال می‌گذرد اما با این وجود دانشجویان جهادی دانشگاه اصفهان با پوشش قرار دادن 5 تا 6 روستا در منطقه فریدونشهر، انجام فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی و آموزشی نتایج قابل قبولی در کارنامه خود ثبت کرده اند.

به گزارش رجانیوز از اصفهان، اردوهای جهادی از سوی دانشجویان دانشگاه اصفهان در حالی با کمترین هزینه و بیشترین دستاورد به صورت خودجوش برگزار می شود که اگر قرار بود این خدمات توسط دولت و مسئولان حاصل شود به صرف بودجه‌های کلان نیاز داشت.

بهسازی چشمه روستای طرزه در فریدونشهر توسط دانشجویان جهادی از جمله پروژه هایی بود که مسئولان در ابتدا انجام آن را غیر ممکن می‌دانستند اما با روحیه جهادی متولیان این امر، در سال 88 با گود برداری این چشمه و در سال 89 با ایجاد شبکه انتقال بهسازی کار به بهترین شکل ممکن انجام شد.

آبرسانی به مردم این منطقه و ساخت مسجد برای روستای بهرام آباد همچنین پیگیری امور به منظور استقرار یک روحانی در این روستا در کنار انجام فعالیت‌ های فرهنگی از دیگر اقدامات دانشجویان جهادی دانشگاه اصفهان در این زمینه بود.

با توجه به حجم بالای روستاهای کشور و محرومیت نسبی اکثر آنها توجه به فعالیت‌هایی مانند اردوهای جهادی و برنامه‌ریزی و انسجام بخشی به این فعالیت‌ها بهترین و کاربردی‌ترین مسیر برای تحقق اهداف خدمت رسانی است که در این راستا دانشجویان به عنوان مسئولان آینده کشور نقش بسزایی را می توانند ایفا کنند.

باید مناطق محروم را شناخت بعد دست به کار شد

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان ضمن تاکید بر حفظ و توجه به روحیه جهادی در دانشجویان، خدمت به مناطق محروم و کمک رسانی به دولت برای این هدف را از ضرورت‌های اردوی جهادی دانست و گفت: شناخت وضعیت فرهنگی، جغرافیایی و آداب و رسوم منطقه هدف از جمله نکات مورد توجه در اردوهای جهادی است که بدون این شناخت، خدمت رسانی به مردم با مشکلات عدیده ای رو برو می شود، بنابراین نخستین قدم شناخت کامل از وضعیت جغرافیایی و فرهنگی منطقه و تشخیص نیاز‌ها و اولویت رسیدگی به آنان با توجه به امکانات است.

علی اصغر عرب افزود: مسئولان هنوز با پتانسیل چنین فعالیت‌های جهادگرانه‌ای برای ساماندهی و خدمت رسانی به مناطق محروم آشنا نیستند که همین موضوع سبب می‌شود تا به این اقدام مبارک، نگاهی سلیقه‌ای داشته باشند.
وی تصریح کرد: اردوی های جهادی، بهترین تریبون برای تجلی آرمان‌های انقلاب توسط جوانان و بهترین مدرسه برای پرورش نیروهای انقلابی است که متاسفانه با وجود غفلت مسئولان و عدم انسجام فعالیت‌ها این فرصت بزرگ همچنان مهجور مانده است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه منطقه بازفت استان چهارمحال و بختیاری منطقه هدف اردوی جهادی در سال جاری است، ادامه داد: صعب العبور بودن روستاهای این مناطق سبب شده تا آنها از امکانات بهداشتی و درمان مناسب محروم بمانند بنابراین  ساخت حمام عمومی و اعزام تیم‌های پزشکی و دندانپزشکی به بازفت هدف اصلی تیم جهادی دانشگاه اصفهان است.

وی بیان داشت: آنچه در این میان اهمیت دارد استمرار کار و طراحی یک پروژه بلند مدت برای پوشش و نظم دادن به فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی و بهداشتی مناطق محروم است.

توجه به برنامه‌ریزی بلند مدت برای اردوهای جهادی

در سال گذشته نیز نمایشگاهی از عکس ها و دستاوردهای اردوی جهادی در دانشگاه اصفهان برگزار شد که پس از آن دانشجویان ضمن آشنایی با فعالیت افرادی از جنس خودشان و ارتباط برقرار کردن با فعالیت‌های فراتر از چارچوب دانشگاه، استقبال فوق العاده‌ای برای ثبت نام و شرکت در اردوی جهادی داشتند هر چند که به دلیل محدودیت امکانات، دانشجویان براساس سنجش توانمندی‌ها گزینش شده و بهترین و کاربردی‌ترین افراد برای اعزام انتخاب شدند.

آنچه در این میان اهمیت دارد تلاش برای نهادینه کردن این فرهنگ میان دانشجویان و باقی ماندن بر این روحیه جهادی است چرا که دانشجویان در واقع مسئولان و آینده سازان جامعه خواهند بود بنابراین از اکنون با شناخت چالش های موجود و درک کاستی های عمیق مناطق محروم، در آینده بهتر می توانند از پس وظایف محوله برآیند.

اخیرا دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان با توجه به نامگذاری سال جاری به نام جهاد اقتصادی ضمن بررسی وضعیت منطقه هدف با راه اندازی یک تیم پژوهشی، طرحی بلند مدت را برای ارتقای معیشت و رفع محرومیت منطقه‌ای که امسال برای اردوی جهادی در نظر گرفته شده آماده می‌کند، تصمیم بر این است این طرح ضمن رایزنی با مسئولان برای چند سال آینده در دستور کار قرار گیرد. در هر حال با توجه به ضرورت جهاد اقتصادی باید بحث تمرکز زدایی از شهرها، توجه به اقتصاد و معیشت روستایی و محرومیت زدایی از روستا‌ها در دستور کار قرار گیرد.

همایش رسم هجرت و ایجاد آمادگی در جهادگران نیز با هدف گردهمایی جهادگران این دانشگاه و آشنا شدن دانشجویان جدید با اردوهای جهادی به همت بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان برگزار شد، ارائه گزارشی از عملکرد چهارساله گروه جهادی فاطمه الزهرا(س) و سخنرانی اسماعیل احمدی، مسئول روابط عمومی سازمان بسیج مستضعفین و مدیر گروه جهادی منتظران خورشید پیرامون اردوهای جهادی و برکات آن برای کشور و دانشجویان از جمله برنامه های این همایش بود تا به این طریق بیش از پیش بتوان دانشجویان را با به این سفر پر خیر و برکت آشنا کرد.



 

شنبه 29/5/1390 - 14:19 - 0 تشکر 355862

سلام.
می دونید انصاف رسانه ای یعنی همین ... یه حرکتی که وسعتش یه ایران هست؛ هیچ جایی توی رسانه ی ملی و روزنامه ها نداره و به اندازه ی طرفیتهاش بازتاب نداره ... ولی در مقابل ... بگذریم دعوا راه میفته

شنبه 29/5/1390 - 21:45 - 0 تشکر 356115

سلام.

اردوی جهادی که اینجا اومده فقط قسمتی از حرکتهای جهادی هست. مستندهایی که از سیما پخش می شه هم انتقاداتی هست بهش ... من اخری باری که دیدم سال پیش بود اونم ساعت 4 عصر بود فکر کنم ... از نظر کنداکتور نویسی سیما معمولا همیشه توی بدترین ساعت پخش می شن.
شبکه ی مستند هم اگر همتی کنه از همین بسیجی ها مستنداتی رو تهیه کردند راجع به فتنه و ترورهای کشور و انرژی هسته ای ... ولی حیف مدیرای سیما اصلا تریبون انقلاب نیست ... در اکثر مواقع
خدا پدر نادرطالب زاده رو بیامرزه حداقل شبکه ی چهار رو گاهی میشه دید.
یا علی

يکشنبه 30/5/1390 - 0:46 - 0 تشکر 356217

سلام
مدتی پیش در انجمن قر آن وعترت تایپیکی با این با این نام زده شد "من به این اسلام کافرم" موضوع تایپیک پخش اذان به بر طبق مذهب شافعی در شبکه استانی یکی از استان های مرزی بود که اکثریت آنها اهل سنت هستندآنجا بعضی از حضرات داغ کرده بودند که چرا برا ی مردم سنی مذهب استانی خاص اذان بدون ذکر شریف مستحبی اشهد ان علی ولی الله پخش می شودبرای بنده مشخص نشد که این حضراتی که ازادی اندیشه نیز اتفاقااز شعارهای های ثابت شان است چه اصراری دارند عقیده شان را به مذهبی دیگر تحمیل کنند به خاطر ذکری مستحبی چه دادبیدادی که به راه نینداختند
اما در این بحث مشاهده کنید نظریکی همان حضرا ت را
"مخلص این جوونا هم هستیم

به نظر من جوونای این تاپیک و جوونای تاپیکی که من زدم هیچ فرقی با هم ندارن....درسته ممکنه ظاهرشون یه کم

با هم فرق کنه ولی همشون بچه های ایران هستن

به نظرم نباید جوونا رو بر اساس ظاهرشون دسته بندی کنیم...ظاهر خودم شبیه همین برادرای بسیج هست ولی

اون جوون امروزی شیک پوش هم کاراش برام خدایی و قابل تحسینه"

که البته بعد از ثبت نظر ترجیح دادند نظر آزاد منشانه شان را حذف کنند ولی بنده دلم نیامد این نظر آزاد منشانه را بدون پاسخ بگذارم برای همین نظر حذف شده را ذکر کردم واکنون پاسخم راهم عرض می کنم مدیرت محترم اگر تشخص می دهند این پاسخ مخل آرامش انجمن است حذف کنند
سوال بنده این است با رجوعی به تایپیک مورد نظر هموطنمان عده ای دختر پسر را می بینیم که بدون رودر بایستی1- خانم ها حجاب کامل ندارند 2-خانمها کاری دور از شان یک دختر انجام میدهند پاک کردن شیشه اتومبیل های پشت چراغ قرمز " والبته موراد ضروری که دختران معصوم ما از سر ناچاری مجبور به این عمل شوند موردنظر بنده نیست
3-اینطور که از ظاهر امر هم بر می آید این گرو دختر وپسر روابط آزادی هم دارند
جمع بندی مطلب فوق این میشود در این امر دواجب الهی زیر پا گذاشته شده است 1- حریم روابط محرم ونامحرم 2- حجاب، که رعایت هردو واجب است
حال چگونه است که آقایانی که به خطر یک ذکر مستحبی آنهم برای مردم اهل سنت آنهمه داد فریاد راه انداختند اینجا زیر پا گذاشتن واجبات را نمی بینند وسوال دوم ایرانی بودن وهموطن بودن تنها درمورد جوانان هنجار شکن صادق است ؟ برادران اهل سنت هموطن ما نیستند ایرانی نیستند ؟ جرا دید فوق اوپن حضرات آنجا وتنها در آن مورد خاص(پخش)اذان تنگ می شود ویکدفعه اینجا تا این حد باز شده است؟
اماعمل هموطننمان در تایپیک مورد اشاره به نظر بنده نفس عمل اگر بدون حواشی ذکر شده در بالا باشد مورد احترام وتقدیر می باشد اما خود خدای تبارک وتعالی هم برای پذیرش اعمال بندگانش شرط تعیین کرده شرطی که شاید همه ما را مردود کند وتنها امید به لطف اوبرایمان باقی بماند والبته شاخص هم هست برای ما در بها دادن ومطرح کردن بسیاری از مسائل انما یتقبل الله من المتقین ....

يکشنبه 30/5/1390 - 1:15 - 0 تشکر 356235

سلام.
راجع به پست رفیقمون حرفی نیست بالاخره اونم یه کار فرهنگی هست و مختص لباسای شیک و موهای ناز. به عبارتی جهاد شهری کمک به مستضعفان.
ولی راجع به این بحث عیبی که بهش عمدتا می گیرن اینه که اینا سازمان داده شده هست و اون حرکت خود جوش.
حقیقت اینه که سازماندهی برای عملی که فقط شامل عکس گرفتن و نشرش توی اینترنت و گرفتن جلوی ماشین برای کمک هست ... زیاد لازم نیست
ولی وقتی به قصد ساخت و ساز و زدودن محرومیت هست باید فکری کرد و نیاز به سازمان دهی داره ... بگذریم که بسیج یه نهاد خود جوش مردمی هست.
اگر دقیق نگاه کنیم فقر پایتخت نشان از بی امکاناتی روستاهایی هست که بعض قشر مستضعف رو به کوچ واداشته.
اگر کار این بسیجی های گمنام رو ببینید افق دورتری رو هدف گرفته.
حالا بازم نمی شه نفس عمل اون جوونا رو هم بد دونست ... به نظر من هم شاید اون تکانه ای به وجدان مرفهان بی درد باشه
نسیم گرامی؛ ان بحثی که اشاره کردید هم بحثی جداست ... بگذریم تا بوده همین بوده ...

چهارشنبه 31/3/1391 - 18:28 - 0 تشکر 463953

از "اردوهای جهادی" تا "جهاد سازندگی" / تشکل‌های جهادی نسل سوم خواستار احیاء "جهاد سازندگی" شدند

"اردوهای جهادی" شاید برای دانشجویان نسل سوم انقلاب اسلامی، عنوانی آشنا باشد. اردوهایی که مقصدش مناطق محروم کشور و موضوعش تلاش برای ساخت و ساز و آبادنی آن مناطق است. اردوهایی که این سال‌ها رونق خاصی به خود گرفته است و کمتر دانشجویی را می‌توانی پیدا کنی که به بهانه این ارودها حداقل یکبار پایش به مناطق محروم کشور باز نشده باشد.


به گزارش رجانیوز، اما این جنب و جوش دانشجویی برای ساخت وساز مناطق محروم کشور مربوط به همین سال‌ها و جوانان نسل سوم انقلاب نمی‌شود، چنانکه در سالیان ابتدایی انقلاب، رفت و آمد دانشجویان مهندس و پزشک به مناطقی که زیر خروارها محرومیت دوران پهلوی ناپدید شده بودند، سبب شد تا هسته اولیه تشکلی شکل بگیرد که با صدور فرمان حضرت امام (ره) در سالیان بعد و در قالب نهاد انقلابی "جهاد سازندگی" یکی از مهمترین و موثرترین نهادها در ساخت وساز کشور و خودکفایی در تولید مواد اولیه حوزه کشاورزی در کشور شد.





تاثیر این نهاد در رشد تولیدات کشاورزی و دامی داخلی و آبادانی روستا‌ها و مناطق محروم آنقدر زیاد و جدی بود که پس از ادغام این نهاد با وزارت کشاورزی در دولت سید محمد خاتمی، در سالیان بعد تاثیر خود را به خوبی نمایان کرد امری که این روزها با نگاهی به بازار محصولات کشاورزی و دامی به خوبی می‌توان آنرا مشاهده کرد. چنانکه بسیاری از فعالان حوزه جهادی این اقدام دولت خاتمی را توطئه ای برای قطع شدن یکی از بازوهای اصلی نظام در موضوع سازندگی، خودکفایی و خدمت به مردم ارزیابی کردند.


با این حال همزمان با 27 خرداد سالروز صدور فرمان تشکیل جهاد سازندگی از سوی حضرت امام (ره) اصلی‌ترین تشکل‌های جهادی نسل سوم انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای خواستار احیای این نهاد انقلابی و تاثیر گذار و به عبارتی وزارت روستاها و روستائیان ایران شدند. 


بنیاد موسسات جهادی طلایه‌داران، شبکه تحلیلگران فناوری ایران، جنبش عدالتخواه دانشجویی، جبهه فرهنگی جهادی محمدرسول‌‌الله (ص)، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، دفتر تحکیم وحدت، موسسه فرهنگی سنگرسازان بی سنگر، گروه جهادی تبلیغی فداییان عدالت (مدرسه علمیه معصومیه قم)، گروه مهندسی رضوان (جنوب شهر تهران)، گروه مطالعاتی جهادی عهد (دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی)، مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، کانون فرهنگی رهپویان غدیر (دانشگاه تهران)، گروه جهادی شهید احمد کشوری (مرکز آموزش عالی امام خمینی کرج)، بنیاد علمی فرهنگی امام موسی صدر (روستاهای جنوب کرمان)، کانون یاوران جهادگر (دانشگاه بقیه الله الاعظم)، گروه جهادی دانشگاه شهید عباسپور و اندیشگاه توسعه منطقه‌ای فناوران، با صدور بیانیه‌ای، اعلام کردند:




" صدافسوس این نهاد انقلابی و آن تجارب چشمگیر دیری نپایید و سازمان جهادسازندگی بدست جریان استحاله، در دولت‌‌های سازندگی و اصلاحات به تضعیف و نهایتاً‌ انحلال کشانده شد و امروز از جهادسازندگی تنها نامی برجای مانده است. گویی دشمنان خارجی و کوته‌نظران داخلی می‌دانستند که تا زمانی که جهادسازندگی برپا باشد و نیروهای جهادی به صورتی سازمان‌یافته در اقصی نقاط کشور به اقدام گسترده برای سازندگی و پیشرفت مبادرت نمایند، نمی‌توانند در مقابل گفتمان انقلاب در عرصه‌های سیاسی و فرهنگی خللی ایجاد نمایند و از این رو بود که چاره را در انحلال این نهاد قدرتمند و مردمی دانسته و بدست عوامل تکنوکرات خود آن را عملی ساختند. هرچند هیچگاه نتوانستند روحیه و فرهنگ جهادی را از فرزندان خمینی و خامنه‌ای بگیرند و بلکه از خاکستر آن ققنوس، رویش‌های متعددی شکل گرفته و در حال رشد است." 



این تشکل‌ها در ادامه دهه چهارم را نیازمند شکل‌گیری یک حرکت جدید جهادی دانسته و اعلام کردند: "هم اکنون و در ابتدای دهه چهارم انقلاب که جهاداقتصادی با فرمان رهبر فرزانه انقلاب در صدر اولویت‌های کشور و ملت قرار گرفته و صیانت از تولید ملی در خط مقدم این جهاد تعریف شده است، ضرورت دارد حرکت نوینی با الهام از جهادسازندگی شکل بگیرد. چراکه اساساً پیشرفت کشور منوط به جبران عقب‌ماندگی‌های علمی و فناوری و رفع ناکارآمدی‌های رسوب کرده در سازمان ها و سازوکارهای دولتی و اصلاح ساختارهای معیوب و بیماری‌های مزمن اقتصادی است و اینها نیز جز با الگوی فرهنگ و مدیریت جهادی ممکن نیست. 


این حرکت مولفه‌ها و ویژگی‌های مخصوص به خود دارد که برخی از مهمترین آنها به این شرح است:‌


- هم‌افزایی میان نیرو‌های جهادگر دیروز و امروز با تکیه بر استخراج گوهرهای جهادی از گنجینه دفاع مقدس 

- بارورسازی و سازماندهی توان بالقوه و بالفعل جوانان جهادی در راستای اهداف بلند اقتصادی 

- ظرفیت‌سازی نهادی در بخش صنعت، فناوری و تولید با تکیه بر نیروهای مردمی 

- بهره‌گیری از پشتیبانی سازمان‌های دولتی و عمومی در جهت توانمندسازی تشکل‌ها و بنگاه‌های غیردولتی 


از این رو ما امضاکنندگان این بیانیه بر این باوریم که برای موفقیت در این جهاد جدید و دست یافتن به اهداف بلند انقلاب در این عرصه، لازم است روند تقلید ناقص و بی‌پشتوانه از الگوهای وارداتی در عرصه پیشرفت اقتصادی متوقف شده و فرهنگ و مدیریت جهادی آنچنان که در جهادسازندگی نزج گرفت احیا شده و گسترش یابد."


این در حالی است که تجمع سالیانه سنگرسازان بی‌سنگر و نیروهای جهاد سازندگی نسل اول انقلاب اسلامی در حرم مطهر حضرت امام به مناسبت روز جهاد سازندگی، امسال حضور نمایندگان نسل سوم جهادی را نیز پذیرا خواهد بود و در آن نمایندگانی از نسل دیروز و امروز جهادی ها سخنرانی خواهند کرد. 




ماجرای پیشنهاد دانشجویان به حضرت امام و صدور فرمان تشکیل جهادسازندگی چه بود؟


جهاد سازندگی را باید یکی از محوری‌ترین نهاد‌های انقلابی در رسیدن ایران به خودکفایی در بسیاری از محصولات کشاورزی و دامی، آبادانی روستاها و مناطق محروم، پیروزی در جنگ تحمیلی و انتقال پیام انقلاب به دورترین نقاط ایران دانست. محمد تقی امانپور از دانشجویان بنیانگذار جهاد سازندگی ، درباره  تاسیس این  نهاد  انقلابی می  گوید: « در مقطعی که جهاد تاسیس شد ـ یعنی چند ماه پس از پیروزی انقلابـ این فکر و این سؤال مطرح بود که چگونه می توان این مشکل ( ویرانی‌ها و محرومیت‌های مناطق مختلف ایران) را حل کرد؟


 یکی از گروه‌هایی که به فکر این موضوع و حل این مساله بودند، دانشجویان مسلمانی بودند که بر اساس آن آرمانها و تعدی که داشتند ،جمعی از دانشجویان مسلمان که وظیفه و مسئولیت هماهنگی و برنامه ریزی فعالیت های دانشجویان را قبل از انقلاب بر عهده داشتند و یک تشکل تقریباً بی نام و نشانی را داشتند، تصمیم گرفتند یک دیداری با رهبر انقلاب داشته باشند و گزارش کارشان را بدهند .


جمعی حدود 10 الی 15 نفر خدمت حضرت امام (ره) رسیدیم، فکر می کنم هفته اول اسفند ماه 1357 بود. خدمت ایشان، گزارش وضعیت دانشگاهها در سراسر کشور را ارائه کردیم و بعد هم یک انتقادهای ظریفی هم مطرح کردیم مبنی بر اینکه حضرت عالی که انقلابی ترین مرد جهان هستید ، چرا یک مردی را که از دید ما انقلابی نیست و گرایش لیبرالی دارد، به عنوان نخست وزیر انتخاب کرده اید؟ از حضرت امام (ره) سؤال کردیم که شما چه رهنمودی دارید و ما از حالا به بعد چطور می توانیم به انقلاب خدمت کنیم ؟


امام فرمودند : «شما جوانان تندی هستید ،شما 50 سال رژیم پهلوی را تحمل کردید، پنج سال هم بازرگان را تحمل کنید» بعد هم فرمودند :«شما اگر می توانید بروید دانشگاه‌ها را اداره کنید.»



فردای آن روز‏‌، جمع بیشتری به نخست وزیری رفتیم و خدمت مرحوم بازرگان و یزدی رسیدیم. آنجا هم اتفاق جالبی افتاد . ما که وارد اتاق شدیم، همین سالن رجائی، مبلمان بود و کف اتاق فرش هم پهن بود . بچه ها وقتی که وارد شدند- شما دانشجویان مسلمان در سال 58 را در نظر بگیرید- گفتند این چه وضعی است؟ طاغوت بازی در آورده اید؟ چرا مبل گذاشته اید؟ ما روی مبل نمی نشینیم و ... به هر حال ما روی زمین نشستیم. مرحوم بازرگان گفتند که از این لوس بازی ها در نیاورید. 


به طنز گفتند :«بهترین کمک به شما جوانان این است که در کار ما دخالت نکنید و سراغ درس و دانشگاه بروید، حکومت داری کار هر بچه ای نیست .» ما گفتیم که ما می رویم به امام می گوییم که شما تمایلی ندارید. گفت : «نه،حالا قهر نکنید، چه کار می توانید برای ما بکنید؟» بعد همان طور که بحث شد، ایشان گفتند:«اگر شما می خواهید به دولت موقت کممک کنید،بیایید آتش های فتنه که در سراسر کشور را فرا گرفته،خاموش کنید.»



 آن موقع در گنبد، خلق ترکمن برای خودشان حکومت تشکیل داده بودند و یا گروههای طرفدار کردها در کردستان و یا گروههای طرفدار عرب ها در خوزستان و ...، هر کس برای خودش حکومتی تشکیل داده بود .مرحوم بازرگان گفت:«بروید  با آنها مبازه فکری-سیاسی بکنید ،انقلاب تقویت شود » به طور طبیعی پیشنهاد خیلی سختی بود و باید انصاف داد که در حقیقت در راستای همان فکر بود که ما برویم خانه هایمان. 


یعنی تقریباَ یکی از پیچیده ترین و سخت ترین مسائل آن روز انقلاب را او نه دانشجویان واگذار کرد. ما از بین آن جمع یک نفر را به عنوان نماینده تعیین کردیم تا اخبار و اطلاعات آن منطقه ها را از مرکزهای اطلاعاتی آن زمان- مثل اداره دوم ارتش- به دست آورد. ما برای این کار سامان دهی غیرمتمرکز را انتخاب کردیم، یعنی مسئولیت هریک از منطقه ها را به یکی از دانشگاهها سپردیم تا آن دانشگاه مساله مدیریت ، نیرو و امکانات مورد نیاز را حل کند. مسئولیت ها به این ترتیب شد:دانشگاه صنعتی شریف، منطقه گنبد – شهید شوریده به این منطقه رفت. دانشگاه امیرکبیر، منطقه کردستان- آقای مهرفرد به عنوان مسئول گروه به این منطقه رفت. دانشکده فنی دانشگاه تهران، چهارمحال و بختیاری- آقای حجتی وزیر اسبق راه به عنوان مسئول گروه به این استان رفت. دانشگاه شهید بهشتی(ملی)، مسجد سلیمان .



 این گروهها ، اخبار و گزارشهای جالبی از منطقه برای ما فرستادند. برای مثال، یک گزارش از کردستان فرستادند که افسران آمریکایی و اسرائیلی با یک هلی کوپتر آمده اند و با مسئولان گروههای ضد انقلاب گفتگو کرده اند،این نشان می داد، ضد انقلاب ها ارتباطات فعالی با خارجیان دارند. در گنبد ، خلق ترکمن، بین مردم زمین تقسیم می کردندو... این گروهها که رفتند، مردم را از نظر فرهنگی وسیاسی و روحی در برابر جریان های سازمان یافته ضد انقلاب، مقاوم کردند. برای آنها در مسجدها مراسم می گذاشتند. به موقع موضع گیری می‌کردند. 


دو،سه ماه بعد ،یک نشستی با این دوستان برگزار کردیم و پس از بحث وبررسی به این نتیجه رسیدیم که برای مقابله با جریانهای سازمان یافته ضدانقلاب به یک نهضت سازمان یافته نیاز داریم. یک نکته را که آن روز ضد انقلاب ها بر روی آن مانور می کردند، این بود که آنها می دیدند روستاها، ضعیف ترین حلقه نظام جمهوری اسلامی از نظر سطح خدمات رسانی هستند و به طورطبیعی این مساله نارضایتی مردم را به همراه داشت و این نارضایتی بستر مناسبی بود تا آنها سربازگیری کنند و جوانان ناراضی روستاها را به عنوان نیروهای خود سازمان دهند، ما فکر کردیم که دانشگاه‌ها را پس از پایان امتحان های ترم دوم به طور کامل تعطیل کنیم و با یک سازمان دهی و بسیج عمومی همه نیروهای دانشگاهی سراسر کشور و استادها را به روستاها ببریم و برای مردم کار کنیم تا روستائیان پیام انقلاب را درک کنند و متوجه شوند که انقلاب به فکر آنها است. اسم این طرح و ایده را گذاشتیم "جهاد برای سازندگی روستا" . طرحی هم آماده کردیم و بعد این طرح را از طریق شهید بهشتی به محضر امام راحل تقدیم کردیم .


در اینجا، من دو نکته تاریخی را عرض می کنم. یکی برخورد امام(ره) با این موضوع است که وقتی این فکر و ایده مطرح شد،خیلی استقبال کردند، تعبیر شهید بهشتی این بود که ایشان گفتند:«من مدت هاست که منتظر چنین فکریر هستم و خیلی خوب است. بروید مقدمات را فراهم کنید و من فرمان می دهم.»


نکته دوم این است که من دیدم بعضی از جاها افراد مختلفی گفتند که ما بنیانگذار جهاد بودیم. برای مثال دوستانی که در حزب جمهوری اسلامی بودند، گفتند که ما برای اولین بار به فکر این بودیم که بیاییم جهاد را تاسیس کنیم. البته آن زمان، مقطعی بود که همه علاقه مند بودند که کاری این چنینی انجام دهند و همه فکرهای مشابهی را در سر داشتند، ولی از بین همه گروههایی که به گونه ای مایل بودند یک چنین نهضتی به پا بکنند، همین دانشجویان بودند که این نهضت را شروع کردند. ما یک ماه فرصت داشتیم که مقدمات را فراهم کنیم. 



گروههای آن روز نمایندگان خود را جمع و موافقت خود را اعلام کردند. برای مثال مجاهدین خلق گفتند که ما حاضر هستیم که به جهاد بیاییم ولی شما باید گیلان و مازندران را به ما بدهید. ما اصلاَ زیر باراین حرفها نرفتیم و خدا را هم شکر می کنیم، زیرا با انحراف و وابستگی که اینها داشتند، هیچ گاه جهاد با این گستردگی خدمات شکل نمی گرفت. با چنین رقابتی که گروهها با هم داشتند، در آخر فقط دانشجویان انجمن اسلامی ماندند. بعضی گروهها می گفتند شما سازماندهی کنید، ما وسط کار می آییم و کمک می کنیم.


 اتفاق جالبی هم در نخست وزیری افتاد. گروهی از دانش آموختگانی که از خارج آمده بودند، جمع شدند و گفتند که خود دولت چه مشکلی دارد که جهاد را راه نیندازد. چرا امام فرمان بدهند و دانشجویان بیایند، ما خودمان جهاد را درست می کنیم. یک گروه هم آنجا شروع به کار کرد. بعد از این مراحل، ما آئین نامه ای نوشتیم و با تهیه معر و شعار «همه با هم» و آیه شریفه «قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا... » تا حدودی مقدمات را فراهم کردیم. بعد، تصمیم گرفتیم که دفترهای جهاد را در استان ها تشکیل دهیم. برای هر استانی یک نفر مامور شد، آقای میردامادی ،گیلان، آقای مهرفرد‏، کردستان، آقای سیف اللهی، اصفهان، آقای اصغرزاده ، خراسان،بنده ،خوزستان و ...


انتخاب ها تا حدودی بر اساس اطلاع و آشنایی افراد از استان ها بود. برای خوزستان چون کسی در جمع نبود، به من گفتند که شما خودت برو. من هم تا به آن موقع به خوزستان نرفته بودم. پس از عزیمت با سازمان دهی گروه های مختلف شورای جهاد خوزستان را تشکیل دادیم. آن زمان (خرداد1358) آیت الله جنتی امام جمعه و حاکم شرعی اهواز بود.... .



ما برای تاسیس و شکل گیری جهاد در سراسر کشور در استانها، شورا و در دفتر مرکزی ،شورای مرکزی جهاد را با کمیته ههای چهارگانه کشاورزی،فرهنگی ، بهداشت و درمان و عمران در نظر گرفتیم و سایر فعالیت های ستادی را در واحدهای امور جهادگران، روابط عمومی و ... سازماندهی کردیم. همه هم“‌ و غم جهاد در این مرحله شکل گیری نهضت بود تا به مشکلات روستاها و مسائل مردم منطقه های محروم رسیدگی شود...» 


پیام حضرت امام برای تشکیل جهاد سازندگی


این در حالی بود که حضرت امام خمینی (ره) روز قبل از اعلام پیام خود مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی، در تاریخ 26 /3/58 در جمع اعضای انجمن اسلامی جوانان و حزب جمهوری اسلامی و فرهنگیان شهرستان ملایر بیاناتی به این شرح داشتند: « الان همه ما که در اینجا مجتمع هستیم، شما که از بیجار آمده اید، آقایانی که از درود آمده اند، آقایانی که از ملایر آمده اند، آقایانی که از اهواز آمده اند، همه ما باید با هم دست به هم بدهیم که این مرحله اصلی را، اینها را محقق کنیم، مراحل بعد آسان است دیگر. مهم این است که این مراحل بگذرد که مملکت ما یک حکومت مستقر پیدا بکند، یک رئیس جمهوری پیدا بکند، یک مجلس شورا پیدا بکند که اساس حکومت که اصل است تحقق پیدا بکند، بعد برویم سراغ اینکه گرفتاری داریم و الان هم دولت درصدد این است که به طور گسترده در همه جا مشغول بشوند به پاکسازی و مشغول بشوند به کار که همین امروز هم پیامش را ما خواهیم داد به همه ملت که جهاد سازندگی یک کاری است که باید بشود و همه ملت، همه مردم موظفند که در کار شرکت کنند و اگر با همه ملت اینکار شروع بشود، ایران بعد از چندی یک ایران آباد انشاءالله خواهد بود. من از خدای تبارک و تعالی سلامت و سعادت همه شما آقایان را می خواهم و متشکرم از شما که از بلاد دور آمدید و در یک اتاق تنگ و تاریکی نشستید و عرق می ریزید. انشاءالله خداوند همه تان را تأیید کند. (صحیفه نور، ج 7، ص 134)


ایشان در روز 27 خرداد نیز پیام خود را برای تشکیل جهاد سازندگی به این شرح منتشر کردند:


« بسم الله الرحمن الرحیم

ما در مشکلات باید متوسل بشویم به ملت، ملتی که به حمدالله مهیا برای کمک و فداکاری بوده و هستند. با فداکاری ملت بحمدالله مراحلی را که بسیار اهمیت داشت پشت سر گذاشتیم. موانع مرتفع شد، خائنین رفتند و اگر تتمه ای هم باشد با همت ملت خواهند رفت، لکن این دیوار شیطانی بزرگ که شکست، پشت آن دیوار خرابی های زیادی هست و ما باید به همت ملت آن خرابی ها را ترمییم کنیم. ناچاریم که به ملت متوجه بشویم برای سازندگی، برای اینکه ترمیم کنیم این خرابی ها را که در طول مدت حکومت جائر پهلوی در مملکت ما حاصل شده است و به حمدالله ملت ما راجع به سازندگی این مهیا بودن خودشان را اعلام کرده اند.


دانشجوهای عزیز، متخصصین، مهندسین و بازاری، کشاورز، همه قشرهای ملت داوطلب برای این است که ایرانی که به طور مخروبه به دست ما آمده است، بسازند. از این جهت باید ما بگوییم یک جهاد سازندگی، موسوم کنیم این جهاد را به جهاد سازندگی که همه قشرهای ملت، زن و مرد، پیر و جوان، دانشگاهی و دانشجو، مهندسین و متخصصین، شهری و دهاتی همه با هم باید تشریک مساعی کنند و این ایران را که خراب شده است، بسازند و البته آن جاهایی که بیشتر خرابی هست مثل آن جاهایی که روستاها، جاهایی که مساکن عشایر هست، دهات دور افتاده که تقریباً هر کدام از گروهها می آیند، شکایت از وضعشان دارند، می گویند برق نداریم، خانه نداریم، آب نداریم، آسفالت نداریم، بهداری نداریم و همه هم صحیح می گویند، بنابراین بوده است که اینطور ایران را خراب کنند و الان که بحمدالله آن سد شکسته شد، برای مرحله ثانی که مرحله سازندگی است، ما دستمان را پیش ملت دراز می کنیم و از ملت می خواهیم که همه در این نهضت شرکت کنند و همه دست برادری به هم بدهند و این سازندگی و جهاد سازندگی را شروع کنند و البته مأمورین دولت در هر جا – آنها هم – مردم با آنها تشریک مساعی کنند در تحت نظر اشخاص کارشناس، مأموریت دولت کارها را انجام بدهند و روحانیونی که در همه جا دربلاد بحمدالله هستند در این امر آنها هم تشریک مساعی کنند، نظارت کنند.


 و من به همه ملت به همه اشخاص که در این روستاها و دهات به سر می برند، پس از اینکه به همه شان دعا می کنم و عرض ارادت، یک سفارش دارم و آن اینکه توجه کنند، کسانی که برای ساختن و برای سازندگی وبرای جهاد سازندگی در دهات می آیند، در روستاها می آیند، توجه کنند که مبادا خدای نخواسته در بین آنها یک اشخاصی باشند که بر خلاف رویه ملت، بر خلاف اسلام، مسائلی داشته باشند. اگر یک همچو اشخاصی دیدند، فوراً آنها را از ده کنار بگذارند و نگذارند در بین جوان‌های ما، در بین روستائیان ما تبلیغات سوئی بکنند. انشاءالله خداوند به همه ملت و به همه کسانی که در این راه تشریک مساعی می کنند و این وظیفه اخلاقی شرعی را ادا می کنند، به همه توفیق عنایت کند. 


همه موفق باشند که در این جهاد شرکت کنند و آن خرابه ها را بسازند و برادران خودشان را کمک کنند که شاید هیچ عبادتی بالاتر از این عبادت نباشد. بلکه من می خواهم از اشخاصی که برای زیارتها، برای مکه معظمه، برای مدینه منوره می خواهند بروند، لکن به طور استحباب می خواهند بروند، من می خواهم از آنها هم تقاضا کنم که شما برای ثواب می خواهید بروید مکه مشرف بشوید، می خواهید بروید مدینه منوره، عتبات عالیات مشرف بشوید، امروز چه ثوابی بالاتر از اینکه به برادرهای خودتان کمک کنید و این سازندگی را همه با هم شروع کنید که ایران خودتان درست ساخته بشود و برادرهای خودتان نجات پیدا بکنند؟ خداوند به همه شما اجر عنایت می کند و همان ثوابی را که شما از زیارتها می خواهید خداوند به شما در این جهاد خواهد داد.»


به نظر می‌رسد در سال تولید ملی احیای نهادی تاثیر گذار همچون جهاد سازندگی با افزوده شدن توان تشکل‌های جوان و نسل سومی جهادی می‌تواند یه جهش عظیم به سمت خودکفایی و ساخت وساز کشور ایجاد کند. جهشی که مبتنی بر تفکر انقلابی و جهادی و با رویکرد استقلال محور است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.