• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 706)
دوشنبه 13/4/1390 - 16:50 -0 تشکر 324989
نیم قرن نقاشی خط

در نمایشگاه نیم‌قرن نقاشیخط ایران، آثار هنرمندان بزرگ و معاصر این هنر به نمایش گذاشته شده است
مرور نیم‌قرن نقاشیخط ایرانی
بسیاری معتقدند كه نقاشیخط در ایران متولد شده است و البته برخی برخلاف این فكر می‌كنند. اما دیروز تمام هنردوستانی كه برای دیدن آثار نمایشگاه مروری بر نیم قرن نقاشیخط ایران به موزه هنرهای معاصر تهران رفتند، بر یك موضوع اتفاق نظر داشتند؛ نقاشیخط‌های هنرمندان ایرانی با دیگر كشورهای اسلامی بسیار متفاوت است و دوران شكوفایی را سپری می‌كند.

نمایشگاه بزرگان نقاشیخط كه شامگاه شنبه در موزه هنرهای معاصر تهران گشایش یافت و از دیروز پذیرای علاقه‌مندان شد، 129 اثر از گنجینه این موزه مربوط به هنرمندان نسل اول و دوم نقاشیخط معاصر ایران را دربر می‌گیرد و در بخش ویژه آن، 40 تابلو از تازه‌ترین آثار قرآنی جلیل رسولی به نمایش گذاشته شده است. رسولی كه كمتر به برپایی نمایشگاه هنری تن می‌دهد، این آثار را در طول 4 سال گذشته پدید آورده و اكنون برای اولین بار در این نمایشگاه به نمایش گذاشته است.

از دیگر هنرمندان حاضر در این نمایشگاه باید به سید‌محمد احصایی، فرامرز پیل‌آرام، نصر‌الله افجه‌ای، حسین زنده‌رودی، رضا مافی، صادق بریرانی، صادق تبریزی، تاها بهبهانی، اسد‌الله كیانی، ابراهیم حقیقی، ابوالقاسم عتیقه‌چی، صداقت جباری، جواد بختیاری و علی شیرازی اشاره كرد كه هریك قله‌ای از هنر معاصر خوشنویسی ایران هستند.

نمایشگــاه «مـــروری بر نیم‌قرن نقاشیخط معاصـر ایران»، تا پایان شهریور در موزه هنرهای معاصر تهران برپاست.

تاثیر‌گذاری مضاعف نقاشیخط بر مخاطب

آیین گشایش نمایشگاه «مروری بر نیم‌قرن نقاشیخط معاصر ایران» با سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه بود كه درباره رموز و تاثیر قرآن بر هنرمندان سخن گفت.

به گفته حسینی در قرآن كریم از سبك‌ها و قالب‌های مختلفی برای انتقال پیام استفاده شده است كه مردم را به تفكر و تدبر وا می‌دارد و آنان را شیفته خود می‌سازد.

او صحبتش را با سخنانی درباره هنر نقاشیخط به پایان برد و افزود: آمیختگی دو هنر نقاشی و خط جلوه خاصی به آن داده است كه اگر چه هر كدام به تنهایی تاثیرگذارند، اما درهم‌آمیختگی این دو هنر، تاثیر مضاعفی را بر مخاطب به جای می‌گذارد.

محمود شالویی، مدیركل مركز هنرهای تجسمی، دیگر سخنران این مراسم بود كه گفت: اگر چه هنرهای نقاشی و خوشنویسی از سابقه دیرینه‌ای برخوردار است، اما از عمر تركیب این دو هنر بیش از نیم‌قرن نمی‌گذرد كه در این نمایشگاه، عمده‌ترین آثار این دوران را به نمایش گذاشته‌ایم.

او با اشاره به كیفیت آثار ارائه شده در این نمایشگاه گفت: در عرصه هنر نقاشیخط، هنرمندانی داریم كه گوی سبقت را از همگان ربوده‌اند و در مجامع بین‌المللی آثارشان با استقبال خوبی روبه‌رو شده و در حراجی‌های بین‌المللی نیز یكی از آثار مورد توجه مشتریان هنری است.

هنری كه ارزش‌هایش شناخته نشده است

نمایشگاه آثار بزرگان نقاشیخط ایران در موزه هنرهای معاصر تهران در حالی برپا شده است كه این هنر در اوج محبوبیت جهانی‌اش قرار دارد.

برای مثال در 8 حراجی اخیر كریستی و ساتبی در منطقه خاورمیانه، آثاری در حوزه نقاشیخط از هنرمندان ایران و كشورهای همسایه به قیمت‌های بسیار بالا فروخته شد. این استقبال جهانی در حالی است كه برخی از كشورهای اطراف، سرمایه‌گذاری كلانی در این حوزه كرده‌اند.

استاد جلیل رسولی كه یكی از بزرگان نقاشیخط كشورمان به شمار می‌رود در گفت‌وگو با «جام‌جم» در همین ارتباط از سرمایه‌گذاری‌های كلان كشورهای حوزه خلیج‌فارس در این زمینه خبر داد. او در پاسخ به این پرسش كه شنیده می‌شود در برخی از كشورهای عرب و به طور مشخص در امارات، مسوولان هنری‌شان در حال تاسیس موزه‌ای هستند كه می‌خواهند گذشته این هنر را از آن خود كنند، گفت: بله این موضوع درست است. در جهان عرب خیلی به خوشنویسی بها داده می‌شود. البته این را نیز باید بگویم كه در این كشورها علاقه‌مند به خوشنویسی هم زیاد است. این رابطه متقابل باعث می‌شود كه مسوولان هم به خوشنویسی بها دهند. ولی باید اذعان كرد كه به نوعی نقاشیخط دارد جای نقاشی را در جهان هنر می‌گیرد.

جواد بختیاری هم كه از استادان بنام خوشنویسی در ایران است، نقاشیخط را در آستانه شكوفایی بزرگ می‌داند و می‌افزاید: با فروش این آثار در حراجی‌های معتبر منطقه مشخص می‌شود كه این رشته هنری مخاطبان خود را پیدا كرده است. البته این امر نیازمند هدایت و حمایت‌هایی است تا آثاری در این حراجی‌ها به فروش روند كه موید نقاشیخط ایرانی باشند.

او نقاشیخط را یك مفهوم تمام‌عیار از آفرینش هنری قوم ایرانی می‌داند و می‌گوید: به نظرم ارزش‌های خوشنویسی و هنرهای وابسته به آن هنوز آن طور كه باید و شاید شناخته نشده است، زیرا یكی از عمیق‌ترین فرآیند‌های ذوق ایرانی، خوشنویسی و حاشیه‌های خوشنویسانه آن است. منبع جام جم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.