• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 3908)
دوشنبه 29/1/1390 - 1:41 -0 تشکر 308996
قلیان ده برابر هروئین اعتیادآور است

خاصیت اعتیادآوری نیکوتین قلیان ده برابر هروئین است، به همین خاطر مصرف کنندگان قلیان خیلی زود به سیگار روی می آورند، سپس رفته رفته به مواد مخدری نظیر حشیش، تریاک و مرفین گرایش پیدا می کنند.


تحقیقات پلیس نشان می دهد برخلاف باورهای افراد قدیمی که قلیان را بدون ضرر می دانند دود ناشی از قلیان دارای مواد سمی است که عامل اصلی بیماری سرطان ریه و بیماری قلبی و عروقی شناخته شده است.
متاسفانه امروزه می بینیم که قلیان در میان جوانان و حتی نوجوانان، محبوبیت کاذبی پیدا کرده است. 
 
به گزارش ایرنا ،قلیان یک سرگرمی دخانی است که مانند محصولات دخانی دیگر، مضر است.

اینکه برخی مردم فکر می کنند ضرر قلیان کمتر از سیگار است یا آب موجود در قلیان به دلیل زرد شدن، زیان تنباکو را کم می کند، اشتباه است و مبنای علمی ندارد.
تنباکوهای میوه ای که امروزه از آن استفاده می شود، از بدترین و پست ترین نوع توتون تهیه می شود. کسی که قلیان می کشد با نیکوتین آشنا می شود و پس از مدتی بدن به نیکوتین معتاد می شود.

مردم فکر می کنند قلیان کشیدن یک تفریح است در صورتی که قلیان از سیگار مضرتر است، کبودی لب و ناخن که در افراد سیگاری دیده می شود در مصرف کنندگان قلیان بیش تر بوده و احتمال بروز سکته قلبی هم در این افراد بیشتر است.

مصرف قلیان امروزه در چایخانه ها و مراکز تفریحی به عنوان یک سرگرمی نامناسب در بین خانواده ها به ویژه جوانان تبدیل شده است.

در هر بار پک زدن به قلیان، چندین برابر پک زدن به سیگار دود وارد بدن می شود. افزایش قهوه خانه ها و یا تبدیل شغل های دیگر به این شغل کاذب، سبب شده تا در این راستا استفاده از قلیان به عنوان یک تفریح را برای برخی دختران و پسران روز به روز شاهد باشیم.

دوشنبه 29/1/1390 - 1:54 - 0 تشکر 308997

قلیان می تواند زمینه ساز مصرف دیگر مواد دخانی باشد، علاوه بر آن، استفاده از قلیان هایی که با ترکیبی از اسانس میوه ای هستند معمولا فرد را در طولانی مدت در معرض دود بیشتری نسبت به سیگار قرار می دهند.

نیکوتین قلیان نیز مانند سایر مواد دخانی، اعتیاد آور است. میزان مونواکسید کربن، فلزات سنگین و ترکیبات شیمیایی سرطان زا که از زغال یا مواد تشکیل دهنده قلیان متصاعد می شود به مراتب اثرات سوء بیشتری نسبت به سیگار دارد.

برخلاف عقیده برخی از مردم که تصور می کنند قلیان با توجه به آبی که در کوره قلیان است و ادواتی مثل چوب و نی مقداری از سمیت و خطرات و مضرات دود را می گیرد،باید توجه داشت که همین ادوات، سمیت و مضرات و ضرر و زیان دود ناشی از قلیان را تشدید می کند.
دود ناشی از قلیان در ادوات باقی می ماند و در مراحل بعدی و در اثر استفاده از قلیان به طور مستقیم وارد ریه شده و ضرر و زیان جبران ناپذیری را به انسان وارد می سازد.

تنباکو و توتون که در قلیان استفاده می شود معمولا از بدترین نوع توتون و تنباکوست و توتون های میوه ای و شیمیایی به مراتب بدتر از توتون معمولی هستند.

کشیدن قلیان یکی از عواملی است که به انتقال بیماری های عفونی نظیر سل و هپاتیت منجر می شود و علت آن استفاده مشترک از قلیان در بین افراد است.

اسانس ها و عطرهای مورد استفاده در تنباکوها، حاصل هزاران نوع مواد سمی و کشنده است که هم مصرف کنندگان و هم افراد در معرض دود آن را به عوارض ناشی از آن گرفتار می کند.

کشیدن قلیان، فرد را در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و حملات تنفسی قرار می دهد و مصرف کنندگان قلیان بیش از سایر افراد، مستعد مصرف مواد مخدر هستند.

قهوه خانه ها و استفاده از قلیان یکی از معضلات جامعه ما محسوب می شود. وجود این معضل به علت خطرات پزشکی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به گونه ای است که بر خلاف اعتقاد عامه مردم، مصرف قلیان بسیار زیانبارتر از سیگار است.

هشدار ! قلیان ده برابر هروئین اعتیادآور است.

استفاده از قلیان به مصرف سیگار نیز کشیده می شود. تهیه و آماده سازی قلیان سخت تر است.خاصیت اعتیاد آوری نیکوتین قلیان هم ده برابر هروئین است.به همین خاطر مصرف کنندگان قلیان خیلی زود به سیگار روی می آورند.

دوشنبه 29/1/1390 - 1:57 - 0 تشکر 308998

پدران و مادران ! بدانید که این کار به هیچ وجه تفریحی نیست و سلامت فرزندانتان را تهدید می کند.مراقب فرزندانتان باشید و تا می توانید آنها را از اینگونه بلایا دور کنید.

**آیا قلیان بی خطرتر از سیگار است؟


تصور عامه بر این است که چون دود قلیان از داخل آب عبور می کند، ضرر کمتری دارد. اما مطالعات اخیر نشان می دهد، آنان که قلیان می کشند در مقایسه با سیگاری ها نیکوتین بیشتری را به بدن خود راه می دهند، زیرا حجم بیشتری از دود وارد بدن آنها می شود.
به دنبال کشیدن قلیان ، نیکوتین و کوتینین ادرار، پلاسمای خون و بزاق دهان بالا می رود. بنابراین بر خلاف تصور عامه، کشیدن قلیان ، عادت درستی نیست. استعمال قلیان مانع بروز اثرات مرگبار تنباکو و متابولیت های حاصله از آن بر بدن نمی گردد.

** قلیان و سلامتی
دود حاصله از تنباکو با عبور آب موجود در محفظه شیشه ای قلیان سرد می شود و با گذر از یک لوله قابل انعطاف وارد دستگاه تنفسی فرد می شود.
آب داخل محفظه قلیان بخشی از مواد مضر موجود در قیر تنباکو را از آن جدا می سازد. قیر حاوی تمام عوامل موتاژنیک و سرطان زای موجود در تنباکو است. به عنوان مثال در سیگار در اثر اکسیداسیون تنباکو هیروکربورهای عطری معطر (PAH) ایجاد می شود که خود به ایجاد قیر و حمل نیکوتین کمک می کند.
اما در مورد قلیان هیدروکربورهای گازی در آب کاسه قلیان به حالت اشباع می رسند در نتیجه در دود قلیان PAH دیده نمی شود. در هر صورت دود خروجی از محفظه آبی قلیان به مقدار کمی نیکوتین دارد.
کشیدن قلیان ضربان قلب را بالا می برد، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و فشار خون شریانی را افزایش می دهد.

دوشنبه 29/1/1390 - 1:58 - 0 تشکر 308999

** قلیان وسیله ای شیک اما سرطان زا

منوکسید کربن، نیکوتین، قیر و فلزات سنگین که در دود قلیان وجود دارد تأثیرات مخرب جبران ناپذیری بر سلامتی انسان دارد.
میزان منوکسید کربن و سرطان زاهای دود قلیان بیشتر از دود سیگار است.بیشتر درصد حجمی منوکسید کربن مربوط به دود حاصله از قلیان های کوچک است. با افزایش اندازه قلیان درصد حجمی منوکسید کربن موجود در دود قلیان کاهش می یابد.
** قلیان های میوه ای

پوست میوه ها را تخمیر می کنند و با ملاس یا گلیسیرین مخلوط می نمایند.اگر این مخلوط با ذغال سوزانده شود آکرولئین تولید می شود.
آکرولئین یک ماده سرطانزا است که به ویژه باعث سرطان مثانه می شود. به علاوه در اثر استفاده مشترک از قلیان بیماریهای زیادی به وسیله دهانه قلیان به افراد منتقل می شود.

با مصرف قلیان بیش از ۶۰۰ ماده سمی و مهلک وارد ریه فرد مصرف کننده و اطرافیان خواهد شد.
در صنعت تنباکو، مرغوب ترین آن در اختیار کارخانه های سیگار سازی قرار می گیرد و تفاله های تنباکو جهت قلیان مورد استفاده قرار می گیرد.
مقدار تنباکوی مصرفی در یک وعده قلیان معادل مصرف ۲۰ تا ۵۰ نخ سیگار است و به همین دلیل با افزایش سطح نیکوتین خون مصرف کننده به ظاهر تفننی برای رفع نیاز خود به روش سهل تری که همان مصرف سیگار است، روی می آورد.
بنابراین اعتیاد در قلیان کشی با روی آوردن به استعمال سیگار و اعتیاد به مصرف سیگار نمایان می شود.

در قلیان، نامرغوب بودن تنباکو، درجه حرارت بالا، تولید گاز منواکسید کربن ناشی از سوختن ناقص ذغال آتشدان ،احساس گیجی بعد از مصرف تنباکو که افراد نشانه مرغوب بودن تنباکو می دانند در واقع از گاز منواکسید کربن است، مکش های ریوی عمیق و رطوبت حاصل از آب باعث بروز بیماری های ریوی، سرطان های مختلف از جمله سرطان لب، ریه، معده و مثانه می شود.

تنباکوهای تحت عناوین میوه ای، عطری و اسانس دار نه تنها بی ضرر نیستند بلکه عوارض به مراتب بیشتری نسبت به تنباکوی ساده دارند زیرا مواد آروماتیک ( ترکیبات حلقه ای) موجود در آن ها بر اثر حرارت زیاد خاصیت سرطان زایی و سمی فوق العاده ای پیدا می کنند.
به علاوه مزه و طعم مناسب و سهولت مصرف این گونه تنباکوها نسبت به تنباکوهای معمولی باعث افزایش گرایش بیشتر نوجوانان و جوانان به مصرف و ایجاد وابستگی به آن ها خواهد شد.

مصرف قلیان در اماکن سربسته مثل سفره خانه های سنتی یا قهوه خانه ها عوارض آن را دو چندان می کند و سلامت اطرافیان به ویژه کودکان و نوجوانان را در معرض خطر جدی قرار می دهد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.