• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 4542)
يکشنبه 24/11/1389 - 0:55 -0 تشکر 282938
احسن الحسن

 سلام

قال الحسن عن الحسن(ع): ان أحسن الحسن الخلق الحسن

شخصی به نام حسن از امام حسن مجتبی(ع) روایت می کند: همانا برترین نیکویی ها حسن خلق است

این حدیث علاوه بر اینکه ظاهر زیبا و واج آرایی مناسبی دارد باطنش نیز نیکوست از این رو به فکر افتادم تا مطلبی در این زمینه بنویسم و ان شاء الله  با کمک شما نکات بسیاری از از این را از امامان خود گردآوریم

 

 اول از همه در توضیح حسن خلق شاید بد نباشه از ملا مهدی نراقی دو سه خطی بگم

ایشون میگه: خلق یک حالت  نفسانی ثابت است که موجب می شود کاری مناسب با آن حالت بدون نیاز به فکر و دقت ، به آسانی از انسان سر بزند .

 

خوب طبق گفته های این بزررگوار اخلاق صورت ظاهری نیست بلکه یک صورت باطنی است و حسن خلق از آنجا که از صفات و سجایای باطنی با بصیرن درک میشه نه با جسم.

 

با این اوصاف یا ههمون اهل بصیرتیم و به همه زوایای حسن خلق واقف یا اینکه نیاز داریم در این زمینه به کسی رجوع کنیم پس چه کسی بهتر از امامان معصوم(ع)

 پس یادتون نره با هم دیگه گنجینه ای نفیس در این تایپیک به یادگار بذاریم

در پناه حق

يکشنبه 24/11/1389 - 14:2 - 0 تشکر 283232

سلام.
ممنون از بحث خوبتون
در حدیثی از پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ می‎خوانیم كه فرمود: «اَكثَر ما تَلِج بِهِ اُمتی الجَنَّة التقوی و حُسن الخلق؛ بیش‎ترین چیزی كه امت من به سبب آن وارد بهشت می‎شوند تقوی و حسن خلق است».

 

يکشنبه 24/11/1389 - 14:5 - 0 تشکر 283234

آثار و پیامدهای حُسْن خلق:
از آثار و بركات حسن خلق این است كه مایة جلب محبت و صفا می‎شود و دیگر اینكه حسن خلق و خوشرویی شهرها را آباد و عمرها را زیاد می‎كند چرا كه ویرانی آبادی‎ها بر اثر كشمكش‎ها و پرخاشگری است. هرگاه پرخاشگری جای خود را به خوشرویی و حسن خلق دهد، الفت و مودت و اتحاد كه سرچشمة هر گونه آبادی و خیر و بركتی است حاصل می‎شود. افزون بر آن خوش خلقی باعث آرامش روح و مانع بروز فشارهای روحی می‎باشد و از طرف دیگر ثواب حسن خلق همسان با مجاهد در راه خداست و در روایات آمده كه ثواب اخلاق نیكو همانند كسی است كه همیشه روزه دار است، حسن خلق باعث موفقیت در مدیریت منزل، اجتماع، اداره و غیره است و رمز موفقیت مدیران توانا به خاطر حسن خلق آنان است.
و در مقابل سوء خلق از مهمترین عوامل نفرت و انزجار و پراكندگی است و كسانی كه به این درد مبتلا هستند غالباً در جامعه منزوی می‎شوند و در روایات شریف مذمت زیادی از سوء خلق شده است.
در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ آمده كه فرمود: «از سوء خلق پرهیز كنید كه این عمل سرانجام صاحب خود را به آتش دوزخ گرفتار می‎كند».
و در روایتی نورانی از علی ـ علیه السلام ـ می‎خوانیم كه فرمود: «لا وحشَةَ اَوحَشُ مِن سْوءِ الخُلق؛ وحشتی بدتر از سوء خلق نیست».

 

يکشنبه 24/11/1389 - 14:7 - 0 تشکر 283236

درمان سوء خلق:
سوء خلق یكی از بدترین و مزاحم‎ترین صفات است كه آثار مرگباری در زندگی انسان و اطرافیان او دارد و افق زندگی را تیره و تار و شهد حیات را در كام انسان مبدل به شرنگ می‎كند بنابراین كسانی كه گرفتار این رذیله اخلاقی هستند باید هر چه زودتر اقدام كنند از جمله اینكه مبتلایان به این صفت باید همه روزه در عواقب شوم آن تفكر و اندیشه كنند و روایات مطرح شده دربارة بداخلاقی را مكرر مرور كنند و آثار شوم بداخلاقی را در زندگی مبتلایان به آن مشاهده كنند كه چگونه مردم از آنها متنفر می‎شوند، و دیگر اینكه خوش خلقی را هر چند بصورت تصنعی ـ پیشة خود سازند تا این امر عادت و ملكه شود و بدخلقی‎های خود را هر روز یادداشت كرده و سعی كنند هر روز یكی را حذف كنند. و سعی كنند از عوامل بوجود آورند بدخلقی دوری كنند و به اموری دیگر مشغول شوند و برای خود سرگرمی داشته باشند و توجه زیادی به نكات ریز زندگی كنند.
دیگر اینكه همه روزه به خود تلقین كنند كه من بداخلاق نیستم و دارای حسن خلقم این تلقین تدریجاً اثری می‎گذارد و جوانه‎های حسن خلق نمایان می‎شود.
از رفیقان و دوستان بدخلق دوری جوید و قطع رابطه كند و سعی كند با افراد با حوصله و خوش اخلاق ارتباط ایجاد كند.
و دیگر اینكه سعی كند بیشتر از توان خود كار نكند و گرسنگی نكشد چون اینها باعث پرخاشگری می‎شود.

منبع:ناصر مكارم شیرازی، اخلاق در قرآن، ج 3، انتشارات مدرسة امام علی بن ابیطالب ـ علیه السلام ـ ، 1380

 

يکشنبه 24/11/1389 - 14:34 - 0 تشکر 283247

سلام
با تشکر ازsara_8 که مطالب ارزش مندی برای ما گذاشتند باید در تایید سخنان ایشون بگم که

امام علی (ع): می فرماید: مردم به ادب و اخلاق پسندیده بیشتر احتیاج دارند تا طلا و نقره

پس واقعا حسن خلق تو تمام زوایای زندگی اثر گذار است

با تشکر از توجهتون

چهارشنبه 27/11/1389 - 18:33 - 0 تشکر 285022

سلام

باز هم از زبان امام علی(ع) در مورد حسن خلق بگیم بد نیست پس خوب گوش دل بسپارید

سه چیز است که هر چه زیادشان کنی کم نمی آید:

ادب نیکو

دوری از دودلی

دوری از محرمات

دوری از محرمات و دودلی به جای خود اما میبینیم که ادب نیکو که همون حسن خلقه همچنان در راس بهترین خوبی ها قرار داره

.

منتظر احدیث زیبا از سوی شما همچنان هستم هم حدیث رو بنویسید هم برداشتتون یا همون نظرتون در مورد حدیث رو

باتشکر

سه شنبه 1/5/1392 - 14:15 - 0 تشکر 624732

سلام میلاد مسعود کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک
با تشکر از این مبحث مفید

خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.