خرما میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی که مواد معدنی بسیاری چون آهن، پتاسیم، روی، منگنز و ویتامینهای A،B وE دارد و همچنین منبع خوبی از فیبر است.
به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" خرما به کاهش کلسترول بالا کمک می کند و فیبر موجود در آن می تواند در کاهش فشار خون و ابتلا به سرطان جلوگیری کند، سرطان ها یی نظیر سرطان کولون، معده و غیره.شکر موجود در همه انواع خرما گلوکز و فروکتوز است.
خرما حاوی ۶۰ تا ۶۵ درصد شکر، نزدیک ۲.۵ درصد پروتئین و کمتر از ۲ درصد چربی، مواد معدنی و پکتین است. این ماده غذایی برای کسانی که از رژیم غذایی کم سدیم استفاده می کنند بسیار مناسب است.
بیش از ۳۰۰۰ نوع خرما در جهان شناخته شده که برخی از آنها مانند هلیله، مضافتی، شکری چرپان و بارشاهی در ایران وجود دارد.تا ۳۰ درصد وزن خرما را آب تشکیل می دهد، یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در ۲ لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح می بینید
خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و می نوشند.با مصرف خرما می توان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد.
عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش می دهد فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.برای خواب راحت و با آرامش می توانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.
هسته خرما نیز دارای خاصیت معجزه آسایی است از هسته خرما برای از بین بردن تورم پلک های چشم استفاده می شود برای این منظور اعراب پمادی از هسته خرما درست کرده و آنرا روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است. خرما را بعنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید.