• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 2277)
چهارشنبه 15/10/1389 - 16:23 -0 تشکر 270796
بزرگ‌ترین اجتماع استادان جهانی زبان فارسی در ایران

سلام..این خبر رو امروز توی روزنامه ی جام جم دیدم... 

حدود 600 استاد برجسته از ایران و 50 كشور جهان ماه جاری در تهران گردهم می‌آیند
بزرگ‌ترین اجتماع استادان جهانی زبان فارسی در ایران
حدود 2 هفته دیگر دانشگاه تهران میزبان بزرگ‌ترین اجتماع ادیبان و استادان زبان و ادبیات فارسی خواهد بود، همایشی كه در آن حدود 600 استاد برجسته از ایران و 50 كشور جهان حضور خواهند داشت. 

روز گذشته عباسعلی وفایی، رئیس مركز گسترش زبان فارسی در گفت‌وگو با «جام‌جم» جزئیات هفتمین مجمع بزرگ و بین‌المللی استادان زبان و ادبیات فارسی جهان را تشریح كرد. او كه ریاست دانشكده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی را هم بر عهده دارد به میزبانی حدود 600 استاد برجسته از ایران و 50كشور جهان در تهران اشاره كرد و گفت: در این همایش كه 28 و 29 دی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، بزرگ‌ترین اجتماع استادان زبان فارسی ایران و جهان شكل می‌گیرد كه نیمی از استادان دعوت شده از ایران و نیمی دیگر از كشورهای مختلف جهان هستند. او ادامه داد: ایران مهد زبان فارسی است و این همایش فرصت مناسبی برای تبادل اندیشه و نظر استادانی است كه در گوشه و كنار جهان به آموزش زبان و ادبیات فارسی مشغول هستند.

 

تجلیل از خادمان زبان فارسی

به گفته وفایی، رویكرد اصلی مجمع هفتم توجه به آموزش نرم‌افزاری و الكترونیك زبان فارسی است و از خادمان زبان فارسی هم در این همایش تقدیر و تشكر خواهد شد.

رئیس مركز گسترش زبان و ادب فارسی همچنین به زمان برپایی همایش و نزدیكی آن به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: در مجمع هفتم به صورت ویژه به ادبیات معاصر و ادبیات انقلاب اسلامی خواهیم پرداخت و از شاعران، نویسندگان و پدیدآورندگان ادبیات انقلاب اسلامی دعوت شده است تا در میزگردها و نشست‌های تخصصی این همایش شركت كنند. مجمع جهانی استادان زبان و ادبیات فارسی در حالی امسال به میزبانی ایران برگزار می‌شود كه از 6دوره گذشته آن تنها یك دوره در تاجیكستان برگزار شده است و دوره گذشته آن هم در سال 87 ابتدا قرار بود در افغانستان برپا شود كه باز هم ایران میزبانی را بر عهده گرفت.

وفایی در توضیح این نحوه میزبانی‌ها گفت: ما برپایی گردهمایی بزرگ استادان زبان و ادبیات فارسی را یك امتیاز برای خود می‌دانیم، چرا كه ایران مركز ثقل زبان فارسی است و به این شكل می‌توانیم نسبت به توسعه و گسترش كرسی‌های زبان فارسی و شیوه آموزش آن در جهان تاثیرگذاری بیشتری داشته باشیم. رئیس دانشكده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به حضور رئیس‌جمهور در ششمین دوره مجمع استادان زبان فارسی ابراز امیدواری كرد، امسال هم عالی‌ترین مسوولان و مدیران ارشد فرهنگی كشور مانند دوره گذشته در همایش حضور داشته باشند.

نبود یك نظام مشخص

این همایش در حالی برپا خواهد شد كه كارشناسان و استادان مختلف نسبت به وضعیت تدریس و گسترش زبان فارسی در دیگر كشورها انتقاداتی دارند از جمله اسماعیل آذر كه خود سابقه تدریس و سخنرانی در دانشگاه‌های مختلف جهان را دارد، معتقد است كه نبود یك نظام مشخص برای تدریس و گسترش زبان و ادب فارسی در جهان موضوعی است كه باید در مجمع مورد بررسی قرار گیرد و راهكاری برای آن اندیشیده شود. او در گفت‌وگو با « جام‌جم » یكی از دستاوردهای تشكیل این مجمع در سال‌های گذشته را آشنایی استادان خارجی با منابع و ماخذ جدید می‌داند كه در آموزش زبان فارسی تاثیر مثبتی خواهد داشت.

به اعتقاد آذر، برپایی چندین كارگروه و میزگرد‌های تخصصی و تبادل نظر و انتقال تجارب استادان مختلف ایران و جهان در این مجمع موجب تعالی و رشد زبان فارسی خواهد شد.

دقت در انتخاب و اعزام استادان

اما به باور احمد تمیم‌داری كه خود عضو شورای گسترش زبان فارسی است، یكی از مهم‌ترین مشكلاتی كه در زمینه رشد زبان فارسی و فعالیت استادان و اعزام آنها وجود دارد همكاری نامناسب سفارتخانه‌های ایران است كه امكانات لازم را در اختیار استادان قرار نمی‌دهند.

او با اشاره به تفاوت رویكرد كشورهای مختلف به ایران و زبان فارسی به « جام‌جم» گفت: در برخی كشورها مانند اروپای شرقی و غربی بیشتر تكیه بر ایران شناسی است و آموختن زبان بهانه‌ای برای شناخت فرهنگ ایرانی است در حالی كه مثلا در شبه قاره یا پاكستان كاملا بحث متفاوت است. به اعتقاد تمیم‌داری به همین دلیل باید نظامی مشخص، منابع و كتاب‌هایی كه باید در كشورهای مختلف متناسب با نیاز موجود تدریس شود را بررسی كند.

او ادامه داد: از سوی دیگر برای اعزام استادان از ایران و تربیت دانشجو هم باید به این تفاوت‌ها توجه داشت ضمن این كه استادی كه برای تدریس اعزام می‌شود باید حداقل به یك زبان دیگر تسلط كامل داشته باشد كه این اتفاق كمتر رخ می‌دهد.

سینا علیمحمدی / گروه فرهنگ و هنر


این خبر رو میتونید اینجا==>جام جم آنلاین  هم بخونید

ماناباشید

یاحق 

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.