• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 1600)
شنبه 13/9/1389 - 13:54 -0 تشکر 257782
(1) همه چیز درباره تلویزیون دیجیتال

 

درحالی وارد قرن بیست ویكم شده ایم كه تلویزیون دیجیتال جزء لاینفك شاهراه اطلاعاتی هزاره جدیداست

 
  امروزه رویكرد وسعی برای بهره گیری از تلویزیون دیجیتال ایجاد شده است ،علت آنست كه تلویزیون دیجیتال می تواندمقادیر فراوان و متنوع اطلاعات را با كمترین هزینه و بهترین كیفیت به بیشترین تعداد بینندگان تحویل دهد.
ذخیره سازی تصاویر دیجتالی در كامپیوترها ودیسكت ها و پخش مستمر آنها در شبكه های دیجیتال بدون هرگونه افت واتلاف سیگنال بسادگی امكان پذیر شده است زیرا اطلاعات دیجیتال را میتوان به روشهایی كه هرگزدر تلویزیون آنالوگ امكان پذیر نبوده ویرایش ،فشرده و ذخیره سازی كرد.
همچنین ارسال عناصر چند رسانه ای (صدا، تصویر و داده ) در فرمت دیجیتال به مشتری این امكان را می دهد كه با استفاده از فناوری ارزان و در دسترس رایانه های شخصی به ذخیره محتوای آن بپردازد این نوآوری ها نشان دهنده یك تغییر انقلابی در پخش سنتی آنالوگ است .
فائق آمدن بر مسائل اجرایی و سازگاری استانداردهای گوناگون با یكدیگر، در حال حاضرعمده ترین چالش بین المللی تلویزیون دیجیتال است و سازمانهای فعال درتلاش برای حل وفصل مسائل مهندسی و تعیین چهارچوب و استانداردهای لازم برای پیاده سازی تلویزیون دیجیتال هستند.

تاریخچه
مردم جهان سالها با تلویزیون های آنالوگ زندگی کرده اند، این تلویزیون ها تصویر را بر اساس امواج و تغییرات سیگنال امواج رادیویی تشکیل داده و آنها را نمایش می دهند.
تلویزیون‌ امروزی‌ كه‌ عامه‌ مردم‌ در سراسر گیتی‌ نظاره‌ گر تصویر آن‌ هستند، در اوایل‌ دهه‌ 1930 طراحی‌ و ایجاد گردید. این‌ مقطع‌ زمانی‌، دوره‌ پیشرفت‌ سریع‌ فن‌ آوری‌های‌ مختلف‌ مخابرات‌ راه‌دور ، از جمله‌ انتقال‌ صدا و تصویر بود.
سیستمهای تلویزیون آنالوگ موجود بر مبنای سیستم (NTSC) است كه در سال 1953 در ایالات متحده ایجاد شده است . این سیستم از سال 1954علاوه بر امریكا دركانادا ،مكزیك،ژاپن وكره بكارگرفته می شود .سیستم پال (PAL)نیز نسخه ای از سیستم NTSC است كه بصورت گسترده در اروپا ،استرالیا و خاورمیانه و خاور دور با تغییرات جزئی استفاده می شود.همچنین سیستمهای دیگری نظیر سكام و استانداردهای (MAC) مبتنی برماهواره وجود دارد.
این تنوع استانداردها موانعی را در انتقال سرویس های تلویزیونی در سطح بین المللی بوجودآورده است ، به هرحال قرار است كلیه استانداردهای آنالوگ در ده سال آینده جای خود را به استانداردهای ارسال دیجیتال دهد كه محدودیت های كمتری در انتقال پیام داشته و قادر به ارائه خدمات جدیدی مثل كانالهای حاوی خدمات اینترنت و اشتراك برنامه باشد.


تلویزیون آنا لوگ چیست؟

درتلویزیون آنالوگ، صداو تصویر به شكل سیگنال آنالوگ توسط فرستنده آنالوگ به آنتن تلویزیون می رسد و تنها تجهیزات لازم برای دریافت سیگنالهای تلویزیونی در این سیستم ، آنتن مناسب و استاندارد است.
سیگنال های آنالوگ قادر هستند علاوه برفرستنده های زمینی ، از طریق ماهواره و یا کابل، برنامه ها را به تلویزیون های شخصی منتقل کنند.

این سیستم كه از همان ابتدای پیدایش تلویزیون، برای ارسال صدا وتصاویرتلویزیونی به خانه ها استفاده می شد با معایب و محدودیت هایی مواجه است ،معایب سیستم آنالوگ

1. محدودیت قابل توجه از نظر تعداد و تنوع شبكه های قابل انتقال در مقایسه با سیستم دیجیتال
2. محدودیت سرویس های قابل ارائه ، در حال حاضرعمده ترین سرویس قابل ارائه در سیستم تلویزیون آنالوگ ، تله تكست است.
3. افت كیفیت صدا وتصویر


تلویزیون دیجیتال (DTV)چیست ؟

در تلویزیون دیجیتال اطلاعات صدا و تصویر به شکل صفرو یک بر روی امواج رادیویی منتشر می شوند، محدوده فرکانسی این نوع تلویزیون ها در باند UHF واقع شده و پهنایی برابر 6 مگاهرتز به آن اختصاص یافته است.
DTV ها معمولا از فرمت MPEG-2 جهت کدگذاری تصاویر استفاده می کنند. از طریق این روش، حجم اطلاعات منتشر شده به میزان زیادی فشرده می شود چنانكه حجم نهایی در این روش 55 برابر کمتر از حجم اولیه اطلاعات خواهد بود.

زمینة تاریخی استفاده از تلویزیون دیجیتال:

استفاده از دستگاههای ویدئو دیجیتال استودیوهای تلویزیونی را در سالهای 1970 دچار تحولی اساسی نمود. اوایل تكنولوژی دیجیتال محدود به یك جعبه سیاه می شد .
جعبه سیاه دیجیتال عبارتست از وسیله ای است كه دارای ورودی و خروجی ویدئو آنالوگ بوده و با استفاده از فن آوری دیجیتال فرآیند خاصی را روی سیگنال انجام می دهد. در بین ابزارهای دیجیتال اولیه می توان ، تصحیح كننده ثابت زمانی ( TBC ) ، مبدل استانداردهای تلویزیونی و همزمان كننده چندین منبع تصویر را نام برد ،در دهه 80 شاهد ورود دستگاههای ضبط مغناطیسی دیجیتال DVTR  بودیم و در انواع جعبه های سیاه دیجیتال، جلوه های تصویری دیجیتال و سیستم های گرافیكی نیزدر اختیار كاربران قرارگرفت.

تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال در سه مرحله انجام می شود :
1. نمونه برداری از سیگنال آنالوگ با یك فركانس ثابت
2. كوانتیزه كردن مقادیر نمونه ها
3. كدكردن سیگنال

مزایای سیستم دیجیتال:

استفاده از دستگاههای دیجیتال مزایای متعددی به شرح زیر دارد:
1. درمقایسه با سیگنال آنالوگ ، سیگنال دیجیتال غیر از اعوجاج ناشی از تبدیل های آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ درمقابل اعوجاج های خطی و غیر خطی و نویز مصونیت دارد . این مزیت در مراحل پردازش وتوزیع سیگنال بصورت دیجیتال بسیار قابل توجه است .
2. دستگاههای ویدئو دیجیتال می توانند بصورت مؤثر و اقتصادی ، عملیاتی را انجام دهند كه انجام آنها بكمك دستگاههای آنالوگ مشكل ویا غیر ممكن است .
3. انجام پردازش هائی نظیر فشرده سازی بر روی سیگنال داده های ویدئو دیجیتال بسهولت امكان پذیر است .
4. تصاویر حتی بوسیله تلویزیون های کوچک کیفیت خوبی دارند همچنین سیگنال های دیجیتالی می توانند وضوح بیشتری را ارائه دهند از این رو در صورتیکه این تصاویر از تلویزیون های بزرگ مشاهده شوند کیفیت آنها باز هم مطلوب است.
5. بازسازی تصاویر متغییر در این سیستم از سرعت بالاتری برخوردار است.
6. ایستگاه های فرستنده تصاویر تلویزیونی دیجیتال می توانند چندین سیگنال را بر روی یک تکه باند منتشر نمایند.
در حال حاضر در سیستم آنالوگ تعداد 15 شبكه تلویزیونی قابل پخش است در حالیكه در سیستم دیجیتال می توان تا 120 شبكه تلویزیونی را پخش نمود.
7. كیفیت صداو تصویر در سیستم دیجیتال نسبت به آنالوگ بیشتر است
8. ارائه اطلاعات اضافی كنار تصویر، ارائه راهنمای الكترونیكی برنامه ها ، رادیو همراه با تلویزیون ارائه خدمات ویژه نابینایان و ناشنوایان: مثلا صدای ویژه نابینایان و... از دیگر امكانات ویژه سیستم دیجیتال است.

 

ادامه دارد

 

  www.irinn.ir

شنبه 13/9/1389 - 14:8 - 0 تشکر 257802

عالی بود

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.