• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 778)
پنج شنبه 27/8/1389 - 23:45 -0 تشکر 252040
خواص سیب‌زمینی

سیب‌زمینی نوعی سبزی ریشه‌ای است که بیشتر به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ اهمیت دارد ولی به خاطر اینكه سیب‌زمینی، كربوهیدرات (قند) بالایی دارد، معمولا آن را به عنوان یک سبزی نشاسته‌ای می‌شناسند...

 البته كربوهیدرات (قند) موجود در سیب‌زمینی جزو كربوهیدرات‌های پیچیده به حساب می‌آید كه از نظر تغذیه‌ای در مقایسه با قندهای ساده بسیار مفیدند. به همین دلیل در بسیاری از كشورهای دنیا به عنوان یك غذا محسوب می‌شود و مواد غذایی دیگر در كنار آن سرو می‌شوند و تقریبا جای نان یا برنج را در رژیم غذایی می‌گیرد.

در كشور ما سیب‌زمینی در گروه غلات نیست و به اشتباه به عنوان سبزی‌ در كنار غذاها قرار می‌گیرد. یك سهم سیب‌زمینی معادل یك سیب‌زمینی متوسط با وزن 175 گرم است که حدود 160 كیلوكالری انرژی دارد. علاوه بر كربوهیدرات كه بیشتر كالری سیب‌زمینی مربوط به آن است، هر واحد سیب‌زمینی 4 گرم پروتئین دارد كه 2 برابر سایر سبزی‌هاست.

این ماده غذایی فسفر، منیزیم، منگنز و به خصوص پتاسیم بالایی دارد و بنابراین افرادی كه دچار پرفشاری خون هستند، با محاسبه كالری می‌توانند از سیب‌زمینی به عنوان یك منبع پتاسیم در غذاهایشان استفاده كنند. البته سیب‌زمینی ممكن است تا حدی تركیبات سمی نیز داشته باشد. این مواد هم در پوست وجود دارند و هم در مراحل نگهداری ممكن است تشكیل شوند. مصرف زیاد این تركیبات می‌تواند بر سیستم ایمنی و عصبی تاثیر بگذارد. بنابراین سیب‌زمینی را نباید اصلا در برابر نور نگه داشت. لازم است حرارت محیط، بالای 10 درجه باشد زیرا كمتر از این دما تركیبات سمی در سیب‌زمینی ایجاد می‌شود كه به ویژه در ناحیه جوانه‌ها تجمع پیدا می‌كنند.

علاوه بر مواد مغذی‌ای كه اشاره شد، سیب‌زمینی دارای تركیباتی به نام فیتوكمیكال است كه از بروز بیماری‌های مزمنی نظیر بیماری‌های قلبی - عروقی و انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌كنند. به علاوه، سیب‌زمینی دارای ماده‌ای به نام كوكامین است كه آثارش در پیشگیری از پرفشاری خون به اثبات رسیده است. یادتان باشد كه سیب‌زمینی حتما باید به شكل پخته مصرف شود زیرا سیب‌زمینی خام دارای تركیباتی است كه فعالیت آنزیم‌های گوارشی را مختل می‌كنند. اما این عامل در اثر حرارت غیرفعال می‌شود و نمی‌تواند اثر سوء بگذارد. ضمن اینکه پختن سیب‌زمینی، نفخ آن را هم از بین می‌برد و بهترین روش پخت توصیه‌شده برای آن، تنوری كردن است كه می‌تواند افت ارزش تغذیه‌ای سیب‌زمینی را به حداقل ممكن برساند.

زندگی چیدن سیبی است باید چید و رفت / زندگی تکرار پاییز است باید دید و رفت

زندگی رودی است جاری که هرکه آمد شادمان / کوزه ای پر کرد و رفت . . .

پورتال بندری های خونگرم

جمعه 28/8/1389 - 8:26 - 0 تشکر 252102

ممنون دوست عزیز.....مطلب خوبی بود.
بویژه طریقه نگهداریش. یعنی نبودن جلوی نور و لزوم دمای بالای ده درجه برا من جالب بود.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

جمعه 28/8/1389 - 16:58 - 0 تشکر 252250

ای کاش منبع هم ذکر می کردی
ولی ممنون خوب بود

جمعه 28/8/1389 - 18:43 - 0 تشکر 252255

منبع: مرکز سلامت ایرانیان

زندگی چیدن سیبی است باید چید و رفت / زندگی تکرار پاییز است باید دید و رفت

زندگی رودی است جاری که هرکه آمد شادمان / کوزه ای پر کرد و رفت . . .

پورتال بندری های خونگرم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.