• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 1390)
جمعه 29/5/1389 - 12:13 -0 تشکر 222698
استاندارد شبكه مخابراتی افغانستان پیشرفته تر از ایران

   
استاندارد شبكه مخابراتی افغانستان پیشرفته تر از ایران

تیترآنلاین - افغانستان كشوری واقع در آسیای میانه است كه حدفاصل آسیای میانه، جنوب غربی آسیا و خاورمیانه محسوب می‌شود و پایتخت آن كابل است. كشور افغانستان كه دین اصلی آن اسلام است، تا پایان سال 2009 میلادی بیش از 35 میلیون جمعیت داشته است. یكی از اولویت‌های اصلی كه دولت افغانستان این روزها دنبال می‌كند، توسعه خدمات ارتباطی و مخابراتی با هدف كاهش شكاف دیجیتالی در این كشور است.
رشد و توسعه نظام ارتباطی افغانستان به دلیل كوهستانی بودن این كشور طی سال‌های گذشته بسیار بوده است كه اكنون با استفاده از فناوری‌های مدرن با سرعت زیاد در فرآیند رشد قرار دارد و بیشتر از 80 درصد این كشور زیر پوشش شبكه مخابراتی GSM هستند.
در افغانستان بیش از 50 هزار نفر صاحب تلفن هستند و جالب‌تر آنكه 80 برابر خطوط ثابت تلفنی، از تلفن‌همراه در این كشور استفاده می‌شود. در افغانستان حدود یك میلیون نفر كاربر اینترنتی وجود دارد. وزارت ارتباطات افغانستان از دو سال قبل سرمایه‌گذاری‌های گسترده خود روی پروژه فیبر نوری را آغاز كرده است كه با تكمیل این پروژه، افغانستان به خطوط جهانی فیبر نوری و اینترنت پرسرعت متصل می‌شود.
این كشور در عرصه مخابرات پیشرفت چشمگیری كرده است كه فعالیت ۶ شركت مخابراتی خصوصی و دولتی این موضوع را تایید می‌كند.
حزب طالبان در طول سال‌های گذشته كنترل و مدیریت رسانه‌ها و سیستم‌های ارتباطی افغانستان را به طور كامل در دست داشت و بر اساس تصمیمات خود،‌ در سال 1996 استفاده از تلویزیون در این كشور را ممنوع كرد و سرانجام قانون ممنوعیت فعالیت رسانه‌های چاپی در زمینه تفسیر اخبار و انتشار تصاویر را به اطلاع عموم رساند.
در آن زمان فقط ایستگاه‌های رادیویی قادر بودند برنامه‌های مذهبی و تبلیغاتی را پخش كنند كه البته در این رسانه نیز پخش موسیقی ممنوع بود. اما پس از براندازی طالبان در سال 2001 میلادی، رسانه‌ها و سیستم‌های ارتباطی افغانستان جان تازه گرفتند و توانستند با كنار گذاشتند محدودیت‌های پیش‌رو، خدمات گسترده‌تری را در اختیار مردم بگذارند.
در سال 2002 افغانستان 31 میلیون نفری تنها 20 هزار خط تلفن ثابت، 30 هزار شماره تلفن همراه و 35 هزار خط تلفن ماهواره‌ای داشت، اما در سال 2006 این كشور دارای 3 اپراتور تلفن همراه با یك میلیون مشترك بود و 150 شهر این كشور نیز تحت پوشش قرار گرفته بودند. در حال حاضر آمار رسمی سایت وزارت ارتباطات افغانستان نشان می‌دهد كه تنها در عرض دو سال تعداد مشتركان استاندارد شبكه مخابراتی GSM در این كشور به بیش از 5 میلیون و 400 هزار نفر و تعداد مشتركان استاندارد پیشرفته‌تر شبكه CDMA كه هنوز در ایران در دسترس نیست به 53 هزار نفر رسیده است.
به گزارش تیترآنلاین به نقل از فارس،در این كشور تلفن‌های ثابت محبوبیت زیادی ندارند و هزینه نسبتاً پایین مكالمه با تلفن همراه و تحت پوشش قرار گرفتن 70 درصد كل خاك این كشور باعث شده تنها 45 هزار خط تلفن ثابت در افغانستان و جود داشته باشد. هزینه مكالمه با تلفن همراه در افغانستان با توجه به ضعف زیرساخت‌ها و مشكلات امنیتی و اقتصادی موجود در حد قابل قبولی است. اپراتور بابت هر دقیقه مكامله تلفن همراه از مشتركانش حدود 90 تومان دریافت می‌كند. این نرخ در كلیه نقاط این كشور ثابت است و از مشتركانش هزینه جابجایی دریافت نمی‌كند.
هزینه ارسال هر پیامك در قالب شبكه این اپراتور نیز كمتر از 50 تومان است. ارسال پیامك برای شماره‌های تلفن هر ماه در كشورهای دیگر و برای شماره‌های اپراتور روشن در دیگر كشورها 200 تومان هزینه در بر دارد.
اما به جز خدمات تلفن ثابت و همراه، خدمات اینترنتی نیز در این كشور توسعه فراوان یافته است. برای نخستین بار با براندازی دولت طالبان كاربران افغانستان در سال 2001 توانستند از طریق سیستم Dial-Up وارد اینترنت شوند. اما در آن زمان از خدمات اینترنتی افغانستان استقبال چندانی نشد؛ تا آنجا كه دولت افغانستان در پایان سال 2004 میلادی اعلام كرد كه به‌ازای هر هزار شهروند افغانی یك نفر از اینترنت استفاده می‌كند و در مجموع 30 هزار نفر از مردم این كشور در دنیای آنلاین حضور دارند.
در حال حاضر شركت‌های Afghan Wireless، اتصالات، روشن و Afghan Telecom خدمات مخابراتی و ارتباطی در این كشور را ارایه می‌دهند. آخرین گزارش رسمی كه دولت افغانستان منتشر كرده حاكی از آن است كه در این كشور دست‌كم 22 مركز عرضه كننده خدمات اینترنتی به صورت فعال حضور دارند و تا پایان سال 2007 میلادی در مجموع 535 هزار كاربر اینترنتی وجود داشته است.
شركت‌های اصلی كه هم‌اكنون خدمات اینترنتی را با سرعت و قیمت‌های مختلف به دست مردم این كشور می‌رسانند شامل GTSC، Insta Telecom، Danesh Net، Neda، Ts2، Bently Walker و WafaNet می‌شوند.
یكی از مشكلات اصلی كه كاربران افغانی همواره با آن مواجه بوده‌اند، هزینه استفاده از خدمات اینترنتی در این كشور است. دولت افغانستان به منظور حل این مشكل از چند سال قبل قراردادی را با دو شركت چینی با نام‌های ZPE و هواوی منعقد كرده است كه بر اساس آن می‌كوشد امكان دسترسی مردم به خطوط پرسرعت اینترنت بی‌سیم با قیمت ارزان را فراهم كند.
این دو شركت كه هم‌اكنون وظیفه نصب و راه‌اندازی برج‌های ارتباطی اینترنت بی‌سیم در كشور افغانستان را برعهده دارند، تلاش می‌كنند امكان ارایه خدمات اینترنت پرسرعت با قیمت ارزان را فراهم كنند.
یكی دیگر از پروژه‌هایی كه دولت افغانستان هم‌اكنون در دست دارد، راه‌اندازی خطوط فیبر نوری در این كشور است. افغانستان از دو سال قبل سرمایه‌گذاری‌های گسترده خود برای توسعه خطوط فیبر نوری را آغاز كرده و هم‌اكنون موفق شده است در بیشتر شهرهای بزرگ خود این طرح را تكمیل كند.
بر اساس این طرح، در آینده نزدیك مردم افغانستان می‌توانند با هزینه بسیار پایین از خدمات اینترنت پرسرعت بهره‌مند شوند. البته باید توجه داشت كه كشور افغانستان هم‌اكنون با مشكلات سیاسی و امنیتی فراوان مواجه است و همین مسئله موجب شده تا از سرعت توسعه خطوط فیبر نوری در این كشور كاسته شود.
ضریب نفوذ اینترنت در افغانستان بر اساس آدرس‌های اینترنتی رسمی این كشور در فضای مجازی پنج سال قبل 08/0 درصد بوده است كه دولت این كشور هم‌اكنون می‌كوشد این رقم را افزایش دهد. یكی از اولویت‌های كنونی كه دولت افغانستان در جریان افزایش حضور مردم خود در دنیای مجازی در نظر گرفته، دسترسی كلیه ساكنان شهرها و روستا‌های كوچك به اینترنت تا سال 2013 است.
دولت افغانستان هم‌اكنون تلاش فراوان می‌كند تا با به‌روزرسانی زیرساخت‌های ارتباطی خود سازگاری بیشتری با سیستم جدید IPv6 پیدا كند. وزارت ارتباطات افغانستان به منظور پیشبرد اهداف خود در این زمینه "بنیاد توسعه مخابرات " را با هدف افزایش دسترسی روستاییان به اینترنت راه‌اندازی كرده است كه بر اساس قوانین به‌تصویب رسیده، 5/2 درصد درآمدهای این بنیاد به گسترش خطوط اینترنتی در مناطق روستایی افغانستان اختصاص میابد.
طبق آمارهای موجود، در سال 2006 میلادی تنها 300 هزار كاربر اینترنتی در این كشور حضور داشتند كه در آن زمان جمعیت كشور افغانستان بیش از 27 میلیون نفر گزارش می‌شد. این رقم به این معنی بود كه از هر 90 شهروند افغانی یك نفر از اینترنت استفاده می‌كردند. در سال 2008 میلادی تعداد جمعیت این كشور به 7/32 میلیون نفر رسید و در مقابل 580 هزار كاربر اینترنتی در این كشور حضور داشت و بر این اساس گفته شد كه از هر 56 ساكن كشور افغانستان، یك نفر در اینترنت حضور داشته‌اند.
اتحادیه جهانی مخابرات(ITU) در پایان سال 2008 میلادی ضریب نفوذ اینترنت در این كشور را 5/1 درصد اعلام كرد كه این رقم نشان‌ دهنده بهبود وضعیت دسترسی مردم افغانستان به اینترنت بود.
وزیر ارتباطات افغانستان در سال 2008 گزارش داد كه این كشور برای اولین بار از طریق شبكه فیبرنوری به پاكستان و از آنجا به شبكه جهانی اینترنت متصل شده است. "امیرزی سنگین " در آن زمان اعلام كرده بود كه با اتصال شبكه نوری به پاكستان، سهولت در عرضه خدمات تلفن، نمابر، اینترنت و فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی در این كشور ایجاد می‌شود.
این پروژه با سرمایه‌گذاری یك و نیم میلیارد دلار به انجام رسیده بود كه تا آن زمان بزرگترین پروژه افغانستان در حوزه اینترنت محسوب می‌شد. ارایه خدمات اینترنتی كه به لحاظ موقعیت نامناسب جغرافیایی افغانستان و مناطق كوهستانی آن از طریق ماهواره صورت می‌گیرد. هزینه استفاده از خدمات اینترنتی ماهواره‌ای در سال 2008 ساعتی 60 افغانی (هر افغانی حدود 50 تومان) بوده كه این رقم هم‌اكنون به 10 افغانی كاهش یافته است.
طبق آمار رسمی موجود، ساكنان شهر كابل پایتخت كشور افغانستان هم‌كنون می‌توانند با سرعت متوسط 15/0 مگابیت در ثانیه اطلاعات خود را روی اینترنت منتشر و با سرعت 68/0 مگابیت در ثانیه اطلاعات مورد نظر را از اینترنت بارگذاری كنند. برترین مراكز عرضه كننده خدمات اینترنتی در افغانستان كه امكان اتصال به این شبكه مجاری را با بیشترین سرعت و كمترین هزینه فراهم می‌كنند شامل RUSINFONET با متوسط سرعت 16/0 مگابیت ارسال و 54/0 مگابیت دریافت، و شركت Io Global Services Pvt با سرعت متوسط 07/0 مگابیت ارسال و 57/0 مگابیت دریافت می‌شوند.

حیفم آمد نظر یكی از بازدید كنندگان سایت را نگذارم.این كه:

من الان تو کابل زندگی میکنم! 13 سال ایران بودم وتو کرمان به دنیا اومدم. اینجا وضع اینترنت خیلی خرابه!!!
من از افغان بسیسم گرفتم که ماهی 20000 تومان میگیره اینترنت 1 کیلوبایت در ثانیه هم نمیده. یه سایت معمولی به زور باز میشه!
اینترنت پر سرعت هم هست، نه اینکه نباشه ولی ماهی 1000$ که بشه 1 میلیون تومان میخواد که فقط ادارات دولتی ازش استفاده میکنن. اینترنت تو موبایل هم که از MTN استفاده میکنم خیلی گرونه: 1 مگابایت = 200 تومان!
فکرشو بکن بخوای یه فایل دانلود کنی چی میشه؟
کلا اینجا اینترنت درست حسابی پیدا نمیشه!
افغان تلکام 40000 تومان میگیره وضعش یه کم از افغان بیسیم بهتره! نه خیلی! فقط یه کم!

 

http://titronline.ir/vdcicwa52t1aq.bct.html

با ناخنم به سنگ نوشتم بيا بيا

زان پيشتر كه پاك شود يادگاري ام

(مرحوم قيصر امين پور)

جمعه 29/5/1389 - 12:29 - 0 تشکر 222702

سلام
واقعا" استاندارد شبكه مخابراتی افغانستان پیشرفته تر از ایرانه؟
به خودم تسلیت عرض می کنم

از دیروز بهره ببر ، در حال زندگی کن و به فکر فردا باش
جمعه 29/5/1389 - 23:35 - 0 تشکر 222867

سلام،‌ مشكل از زیرساخت هامون هست

شنبه 30/5/1389 - 1:25 - 0 تشکر 222888

واقعا جای تاسف داره

خاطرمان باشد شايد سالها بعد در رهگذر جاده ها بي تفاوت از کنار هم بگذريم و بگوييم اين غريبه چقدر شبيه خاطراتم بود
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.