• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 1493)
چهارشنبه 20/5/1389 - 12:5 -0 تشکر 219873
شما درصد بگویید !

سلام به دوستان همیشه همراه تبیانیم

 

لطفا به سوالات زیر توجه کنید :

- چند کیلو وزن دارید ؟

حتما بیشتر شما سریع جواب رو گفتید : 60 کیلو - 40 کیلو - 70 کیلو و...

- چرا توانستید ، اینقدر سریع جواب را بگویید ؟

واسه این است که مقدار وزن برایتان مهم است .

- چرا مقدار وزن برایتان مهم است ؟

جواب این سوال هم  واضح است . بیشتر افراد مقدار وزن برایشان خیلی مهم است ، حتما دیدید یا خود تا کنون پیش متخصص تغذیه رفته اید تا وزن خود را در صورت کم بودن ، افزایش دهید تا از بدنی زیبا و متناسب برخوردار شوید  و یا در صورت افزیش وزن ، سعی در کاهش آن نموده اید تا در آینده خطری شما را تهدید نکند . حتی مقدار وزن برای برخی افراد آن قدر مهم است که دائما دفترچه ای در دست دارند و کوچکترین مواد غذایی که مصرف می کنند را یادداشت و کالری آن را حساب می کنند و ...

جواب سوالات بالا خیلی راحت و آسان بود

 

اما بیایید ، سوالات زیر را پاسخ دهیم :

- چند درصد افراد وزن اعمال خود را می دانند ؟

واقعا چند درصد ...؟!!

100 درصد - 70 درصد - 50 درصد - و یا زیر 10 درصد

مگه خداوند خود به انسان نگفته است که به اعمال خود رسیدگی کنید ، قبل از اینکه به اعمالتان رسیدگی کنند ؟

پس چرا ما اینقدر بی خیال هستیم و خیلی کم در صدد این هستیم که وزن اعمال  نیکو ی خود را افزایش دهیم تا روحی زیبا و عالی داشته باشیم و وزن گناهانمان را کم کنیم تا خطری در آینده ( آخرت ) ما را تهدید نکند و می دانیم هم که کم کردن گناهان خیلی آسانتر است ، تنها با یک توبه !

 

واقعا اهمیت دادن به وزن جسم مهم تر است یا وزن اعمال ؟

این مطلب به هیچ عنوان پند و نصیحت نبود ، تنها یک تلنگر کوچک به خودمان بود . 

 

*************************************

 

 

 نوشته : otagh_amal 

امیدوارم که از خوندنش استفاده کافی را برده باشیم

 موفق باشید

 

thank you for attention

چهارشنبه 20/5/1389 - 15:29 - 0 تشکر 220012

با سلام

زیبا بود ، ممنون اتاق عمل ...

با تشکر

 
چهارشنبه 20/5/1389 - 15:54 - 0 تشکر 220028

ضمن سلام و خوشامدگویی به otagh_amal  عزیز که مدتیه به جمع ما پیوستند

اما در باب اهمیت مراقبه و محاسبه و ... :

قرآن کریم می فرماید: «یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و لتنظر نفس ما قدمت لغد و اتقوا الله ان الله خبیر بما تعملون؛  ای صاحبان ایمان و دلهای بیدار تقوا داشته باشید و مراقب خویش باشید که چه پیش می فرستید. باز هم تقوای الهی داشته باشید و بدانید که خدا از همه کارهای شما آگاه است» (حشر/18). 

اعمال انسان به منزله کالا و متاعی در نظر گرفته شده که پیش فرستاده می شود و آدمی خود بعداً به آن متاع ملحق می گردد، مانند کسی که قبل از آنکه به سفری برود کالاها و متاعهایی می فرستد و بعد خودش می رود. آدمی کمتر توجه دارد که متاع سعادت جز عمل چیزی نیست، سرمایه خوشبختی در دنیا و آخرت جز عمل نیک چیزی نیست و چون توجهی به این اصل ندارد خیلی عمل خود را ساده می گیرد. خشت و گل و در و دیوار و سقف و ساختمان آن خانه جز عمل چیزی نیست، یعنی همان اعمالی که در دنیا انجام می دهیم اگر نیک باشد در آن جهان به صورت مصالح ساختمان خانه سعادت و به صورت درخت و باغ و نهر جاری تجسم می یابد و اگر خدای ناخواسته ایمان ما به جهان آخرت ضعیف است باز صورت مسئله فرق نمی کند یعنی باز هم باید بدانیم که مهمترین چیزی که سعادت ما در گرو اوست عمل ماست، متاع اصلی سعادت و شقاوت ما طرز کار و فکر و نیت و اخلاق ماست.

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
چهارشنبه 20/5/1389 - 15:59 - 0 تشکر 220031

در قدیم علمای اخلاق و مربیان، دستور محاسبه نفس می دادند. محاسبه نفس یعنی از نفس حساب کشیدن که چه کار کردی و چه کار نکردی. چرا فلان جا اینطور کردی و چرا فلان وقت اینطور نکردی؟ مانند یک نفر بازرس و رئیس که مأموری را تحت بازرسی و بازپرسی و تحقیق قرار می دهد، اگر عامل احیاناً خوب جواب داد و خوب عمل کرده بود پاداش می گیرد و اگر نه، توبیخ می شود و احیاناً جریمه می شود و به زندان می افتد و کیفر می بیند. ممکن است کسی چنین تصور کند که محاسبه نفس کار ریاضت کشان و ارباب سیر و سلوک است و اما مردم عادی معنی ندارد که برای خود محاسبه نفس داشته باشند.

اما این طور تفکر اشتباه است، اولاً قرآن کریم که ابتکار این دستور را کرده و همچنین اولیاء دین، این دستور را مخصوص یک دسته معین نکرده اند. در آیه ای که در پاسخ قبل ذکر کردیم همه اهل ایمان را مخاطب قرار داده ، یعنی اگر کسی ایمان دارد به حساب و کتابی در جهان و به اینکه عمل گم نمی شود باید محاسبه نفس داشته باشد.

علی علیه السلام می فرماید: " از نفس خود حساب بکشید قبل از آنکه از نفس شما حساب بکشند ". مگر در جهان دیگر تنها از ریاضت کشان و ارباب سیر و سلوک حساب می کشند؟! نه، از همه مردم حساب می کشند. پس هر کس که ذره ای ایمان به عدالت حق و روز جزا و تأثیر اعمال در سرنوشت و سرانجام دارد باید از نفس خود مراقبت کند و آن را وانگذارد و از آن حساب بکشد.

یکی از بزرگترین علمای اخلاق اسلامی می گوید: " بزرگان و گذشتگان صالح ما را عقیده بر آن بود که هر کس اهل محاسبه نفس نیست، یا اصلاً به جهان دیگر ایمان ندارد و یا آنکه عقل سلیم ندارد والا چگونه می شود کسی ایمان و اعتقاد داشته باشد به اصلی که قرآن می گوید اگر به وزن ذره ای انسان عمل نیک یا عمل بد داشته باشد در آن جهان آن عمل را می بیند و به آن ملحق می شود و در عین حال بی حساب کالای عمل را پیش بفرستد و نفهمد چه کرده و چه می کند؟ " پس ما اگر از نظر شرع و دین به این دستور بنگریم می بینیم که عمل مراقبت و محاسبه نفس اختصاص به اشخاص معین و طبقه معین ندارد و اگر هم تنها از نظر عقل بنگریم باز می بینیم چنین است یعنی می بینیم وظیفه محاسبه نفس یک وظیفه عمومی است.

اساساً عمل حساب کشیدن از خود قبل از آنکه یک وظیفه شرعی و دینی باشد یک وظیفه عقلانی و همگانی است. یک نفر دانشجو باید توجه به اعمال خود داشته باشد و از خود حساب بکشد و ببیند آیا درسهای خود را خوب حاضر کرده و از وقت خود خوب استفاده کرده و می تواند از عهده امتحانات بر آید یا نه؟ یک نفر سیاستمدار که احیاناً در کار خود پیشرفتی نمی بیند و یا در موردی شکست می خورد باید قبل از آنکه دیگران را مسئول بشناسد به فرمانها و دستورها و کارهای خود رسیدگی کند شاید علت شکست را در خطاهای خود بیابد.

عالی ترین مظهر عقل و تربیت صحیح، خطایابی از خویشتن است، یعنی انسان بتواند در دریای ژرف افکار و اندیشه ها و تمایلات و افعال و اقوال خود فرو برود و خطاهای خود را بیابد و انگشت روی آنها بگذارد و آنها را از خود دور کند. از بشر انتظار اینکه خطا نکند خطاست. بشر جایز الخطاست، از بشر باید انتظار داشت که خطاهای خود را تکرار نکند، از خطاهای خود استفاده کند. یعنی چه از خطاهای خود استفاده کند؟ یعنی آنها را بشناسد و مصمم گردد که تکرار نکند. فرق مؤمن و غیر مؤمن در این نیست که این خطا می کند و آن خطا نمی کن؟ نه، فرق آنها در این است که مؤمن خطای خود را تکرار نمی کند، بیش از یک بار خطا نمی کند، اما غیر مؤمن چندین بار صدمه کاری را می خورد و باز آنقدر بصیرت ندارد که بار دیگر تکرار نکند.

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
جمعه 22/5/1389 - 19:2 - 0 تشکر 220671

با سلام
متن خوب و تامل بر انگیزی بود
ممنون

موفق باشید.
یاهووووووووو

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 31/5/1389 - 0:54 - 0 تشکر 223138

یك سؤال دیگه.افراد به چند درصد از آنچه میدانند عمل می‌كنند.

نشان انسانهاي متعالي دو چيز است:دلهاي سخن پذير و سخنان دل‌پذير.

 

ويژه رمضان،فوايد گرسنگي: http://eshghevadin.blogfa.com

 

چهارشنبه 10/6/1389 - 18:58 - 0 تشکر 226788

با سلام
متن جالبی بود
متشکرم

پنج شنبه 11/6/1389 - 17:54 - 0 تشکر 227128


عالی بود تلنگر خوبی بود
باید روزانه وزن اعمال خودمان رو بسنجیم تا یهو دیر نشه ببینیم کار از کار گذشته
و وزنه ی گناهان اینقدر سنگین شده که دیگه کاری از دستمون بر نمی آد

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 14/6/1389 - 17:14 - 0 تشکر 228119

اللهی عاملنا به فضلک و لا تعاملنا بعدلک .

يا علي گفتيم و عشق آغاز شد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.