• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانش آموزی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانش آموزی (بازدید: 19031)
يکشنبه 27/4/1389 - 19:19 -0 تشکر 212371
*آشنایی با شاخه های علم فیزیك*

بسم الله الرحمن الرحیم

سلامی گرم خدمت فیزیك دان ها و فیزیك خوان های گرامی

در این بحث قصد داریم شما عزیزان را با شاخه های مختلف علم زیبای
فیزیك آشنا كنیم

علم فیزیك رفتار و اثر متقابل ماده و نیرو را مطالعه می كند.مفاهیم بنیادی پدیده های طبیعی تحت عنوان قوانین فیزیك مطرح می شوند.این قوانین به توسط علوم ریاضی فرمول بندی می شوند به طوریكه قوانین فیزیك و روابط ریاضی با هم در توافق بوده و مكمل هم هستند.و دو تایی قادرند كلیه پدیده های فیزیكی را توصیف نمایند.

موفق و موید باشید.

یا حق.
 

يکشنبه 27/4/1389 - 21:35 - 0 تشکر 212401

با سلام

ممنون ، منتظر ادامهی بحثتون هم هستیم

با تشکر

 
دوشنبه 28/4/1389 - 12:14 - 0 تشکر 212470

فیزیک پلاسما

فیزیک پلاسما یکی از شاخه‌های فیزیک است که در آن به طور همزمان از یافته‌های چندین مبحث در فیزیک پایه (مکانیک حرکت، الکترومغناطیس، و فیزیک اتمی)

 استفاده می‌شود. فیزیک پلاسما از اوایل قرن گذشته با پژوهش‌های بنیادی درباره‌ی پدیده‌های وابسته به پلاسمای طبیعی نظیر آذرخش، شفق قطبی شمالی، میدان

 مغناطیسی زمین، و لکه‌های خورشید شروع به رشد کرد. پلاسما را معمولاً «حالت چهارم» ماده می‌گویند (که جامد، مایع، و گاز سه حالت اول آن هستند)، زیرا

 پلاسما در دماهایی بیشتر از چند هزار کلوین پدید می‌آید. در این دماها، ماده از حالت گازی اتم‌ها و مولکول‌ها به حالت پلاسمایی الکترون‌های با بار منفی و یون‌های با

 بار مثبت تبدیل می‌شود. حرکت یون‌ها و الکترون‌ها در داخل پلاسما تحت تأثیر رفتار جمعی قرار می‌گیرد. این رفتار جمعی هم بر اثر نیروهای الکتریکی و مغناطیسی

 ناشی از بارها و جریان‌های ایجاد شده در سر تا سر پلاسما حاصل می‌شود.

متخصصان امروزی فیزیک پلاسما با مطالعاتی که در زمینه‌های پلاسمای فضایی و پلاسمای اختر فیزیکی انجام می‌دهند، خود را در پژوهش‌های فیزیک پایه سهیم

 می‌بینند. پژوهش درباره‌ی پلاسمای فضایی شامل مطالعه‌ی پدیده‌هایی می‌شود که در سطح خورشید، در بادهای خورشیدی، و در مغناطیس سپهر و در جو بالایی

 سیاره‌ها دیده می‌شوند. پژوهش در فیزیک پلاسمای اخترفیزیک نشان داده است که بسیاری از مسائل حل نشده‌ی اختر فیزیک با موضوعاتی در فیزیک پلاسما ارتباط

 دارند که هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند. به تقریب، 99 درصد ماده‌ی موجود در عالم در حالت پلاسما یافت می‌شود.

دوشنبه 28/4/1389 - 12:21 - 0 تشکر 212474

فیزیك جدید

فیزیك جدید بر موضوعاتى مانند مكانیك كوانتومى، فیزیك هسته و ذرات بنیادى و فیزیك پلاسما متمركز است.

مكانیك كوانتومى به بررسى ساختمان و طرز كار اتم ها و ذره هاى بنیادى با توجه به این نظر كه همه انرژى ها به صورت كوانتومى هستند مى پردازد. كوانتوم مكانیك علم بررسى سلول هاى فوتوالكتریك، باترى هاى خورشیدى، پرتو فلورسنت، لیزر و اسپكتروسكوپ است. اسپكتروسكوپ دستگاهى است كه براى تشخیص عناصر از یكدیگر از راه نورى كه در اثر تحریك شدن تاثیر مى كنند به كار مى رود.
فیزیك هسته اى و ذره هاى بنیادى در مورد ویژگى هاى هسته و ذره هاى درون آن كه هستك نامیده مى شوند بحث و مطالعه مى كند. ابزار آزمایش فیزیكدانان هسته اى و ذره هاى بنیادى شتاب دهنده هاى بسیار قوى ذرات و آشكار ساز ها هستند. فیزیكدانان هسته اى انرژى را كه از راه شكافت هسته اى و پیوند هسته اى به وجود مى آید را كنترل مى كنند و آن را براى تولید انرژى هسته  اى و سلاح  هاى هسته اى به كار مى برند. آنها در بخش پزشكى هسته اى هم كار مى كنند تا روش هاى استفاده از مواد رادیواكتیو را براى تشخیص معالجه بیمارى ها بیابند.
فیزیك پلاسما مربوط به بررسى آثار و اعمال پلاسما است. پلاسما كه حالت چهارم ماده نیز نامیده مى شود شكلى از ماده است كه به صورت گاز یونیزه یون و در آن یون ها و الكترون ها به صورت آزاد حركت مى كنند. در بیرون از اتمسفر كره زمین بیش از ۹۹ درصد موادى كه در جهان قابل مشاهده هستند به صورت پلاسما موجودند. در روى زمین پلاسما فقط در چند جا مانند درون حباب هاى فلورسنت وجود دارد. امروزه در آزمایشگاه ها از طریق یونیزه كردن گاز ها در اثر جریان الكتریكى پلاسما تولید مى كنند. این پلاسماى مصنوعى را كه اهمیت بسیار دارد در صنایع نیمه رسانا ها به كار مى برند.

دوشنبه 28/4/1389 - 12:23 - 0 تشکر 212475

فیزیك و دیگر علوم

همه شاخه هاى فیزیك در یك یا چند موضوع با علوم دیگر مانند زیست شناسى، شیمى، زمین شناسى و اختر شناسى پیوند یافته و مبحث هاى جدید زیست فیزیك، شیمى فیزیك، زمین فیزیك و اختر فیزیك را به وجود آورده  اند.

زیست  فیزیكدانان درباره فیزیك موجودات زنده بحث مى كنند. به ویژه آنها مفاهیم و ابزار هاى فیزیك را براى حل مسائل زیست شناسى مانند ساختمان مولكول هاى مركب یا ماهیت پالس هاى الكتریكى در مغز، در عصب ها، در ماهیچه ها و دیگر اندام ها به كار مى برند. مثلاً در قرن بیستم پراش پرتو ایكس نقش عمده اى در كشف ساختمان و طرز كار مولكول هاى مهم، پروتئین ها و دى ان اى بر عهده داشت.
زمین فیزیكدان ها از علم فیزیك براى مطالعه زمین و سیاره هاى همسایه آن استفاده كردند. روش آنها شامل مطالعه بر پوسته، هسته، اقیانوس ها و اتمسفر زمین و سیارات دیگر منظومه شمسى بود. زمین فیزیك خود شامل رشته هایى مانند زمین پیمایى یا مساحى (ژئودوزى)، لرزه شناسى، مغناطیس زمین است. در زمین پیمایى شكل زمین و میدان گرانش آن بررسى مى شود. در لرزه شناسى لرزه هایى كه در اثر جابه جایى هاى درون زمین یا انفجار هاى هسته اى زیرزمینى به وجود مى آید مطالعه مى شود. موضوع مغناطیس زمین در رابطه با قطب ها و میدان مغناطیسى زمین است.شیمى فیزیكدان ها به مطالعه ساختمان ماده و تغییرات انرژى كه در اثر واكنش هاى شیمیایى یا تغییر حالت هاى ماده (مانند وقتى گاز به مایع تبدیل مى شود) به وجود مى آید، مى پردازند.
كیهان شناسان در موضوع مبدا، ساختار و تحولات جهان مطالعه مى كنند. فیزیكدانان در این حوزه به شناسایى چگونگى سازوكارى جهان و تشخیص ماهیت ماده و انرژى مى پردازند. همانطورى كه مكانیك كوانتومى در مورد هسته و ذره هاى اتمى به بررسى مى پردازد. رابطه تنگاتنگى میان مكانیك كوانتومى و اخترفیزیك وجود دارد كه در تشریح ساختار و طرز كار ستارگان و دیگر اجرام فضایى به كار مى رود. اختر فیزیكدانان در تلاشند تا ویژگى هاى هر چیزى كه در جهان بزرگ مشاهده مى كنند با واژه هاى دما، فشار چگالى و تركیب هاى شیمیایى نشان دهند.

دوشنبه 28/4/1389 - 23:13 - 0 تشکر 212655

با سلام
این که شاخه های علم فیزیک نیست در واقع دو دسته گیه فیزیک رو مطرح کردید فیزیک جدید و قدیم که جدید برای زمان انیشتین و قدیم برای نیوتن است اما خوشحال تر میشیم اگه گرایش های فیزیک رو هم مطرح کنین

خدايا انکه در تنهاترين تنهاييم تنهاي تنهايم گذاشت

او را در تنهاترين تنهاييش تنهاي تنهايش مگذار

سه شنبه 29/4/1389 - 10:2 - 0 تشکر 212741

به به چه مطلب خوبی . من از ابتدا به مباحث فیزیک بسیار علاقمند بودم
moffline گرامی دستتان درد نکنه

سلام بر حسین و یاران وفادارش
محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
امام خمینی (ره)
سه شنبه 29/4/1389 - 12:36 - 0 تشکر 212785

7asemoon گفته است :
[quote=7asemoon;397185;212741]به به چه مطلب خوبی . من از ابتدا به مباحث فیزیک بسیار علاقمند بودم
moffline گرامی دستتان درد نکنه

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

7asemoonگرامی،مباحث زیادی در مورد فیزیك در انجمن دانش آموزی ثبت شده است. میتوانید در آن ها شركت كنید و دانش آموزان دیگر را از تجربیاتتون بهره مند سازید.

این بحث هم هنوز ادامه داره.

موفق و موید باشید.

یا حق.

پنج شنبه 31/4/1389 - 22:28 - 0 تشکر 213439

بحث خوبی بود ، اگه برای رشته های دیگه هم همچین مباحثی بذارین خیلی خوبه

سه شنبه 5/5/1389 - 23:22 - 0 تشکر 215230

mmm837 گفته است :
[quote=mmm837;551807;213439]بحث خوبی بود ، اگه برای رشته های دیگه هم همچین مباحثی بذارین خیلی خوبه

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

mmm837گرامی،به زودی در انجمن دانش آموزی به رشته های دیگر نیز پرداخته می شود.

با تشكر از حضور شما.

یا حق.

پنج شنبه 14/5/1389 - 2:47 - 0 تشکر 218157

بیوفیزیک

بسیار شنیده‌ایم که واژه‌های مختلفی همراه واژه فیزیک آمده و به سری مطالعات خاص اطلاق شده است. از آن جمله می‌توان به علوم فیزیک محیط زیست ، متافیزیک ، فیزیک هوا فضا ، فیزیک انرژی‌های بالا و ... اشاره کرد. در واقع هر کدام از اینها به نحوی به علم گسترده فیزیک مربوط است. می‌دانیم که «فیزیک» در لغت به معنی «طبیعت» است و بیشتر در مورد آنچه که با حواس خود از جهان طبیعت در می‌یابیم، مربوط می‌شود. به بیان دیگر ، علم فیزیک قوانین موجود در جهان طبیعت را شناسایی و کشف نموده و از آنها در جهت بهبود وضعیت زندگی انسان بهره می‌گیرد.
اما بهره گرفتن از قوانین موجود و کشف شده ، در شاخه‌های مختلف و به روشهای گوناگون صورت می‌گیرد. به عنوان مثال ، در فیزیک هوا فضا با استفاده از این قوانین می‌توان در هدایت بهتر هواپیماها ، سفینه‌ها و دیگر مصنوعات ساخت بشر که در هوانوردی مورد استفاده قرار می‌گیرند، استفاده نمود و یا در فیزیک انرژی‌های بالا با استفاده از فیزیک می‌توان در پی منابع جدید انرژی برای تامین زندگی آینده بشر بود. بنابراین می‌توان گفت که علم فیزیک به نوعی با زندگی و حیات انسان عجین و آمیخته شده است. نکته تکامل این بحث علم بیوفیزیک است. علم بیوفیزیک از علم فیزیک در جهات حیات بشر بهره می‌برد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.