• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن برق > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
برق (بازدید: 10245)
پنج شنبه 10/4/1389 - 14:46 -0 تشکر 208497
کاربردهای نانو در الکترونیک

در این مبحث، به اخبار و مطالب مربوط به کاربردهای فن آوری نانو در زمینه الکترونیک می پردازیم.

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 10/4/1389 - 16:5 - 0 تشکر 208519

چه بحث جالبی.من مشتاقانه منتظر مطالب هستم.
والبته اگر مطلبی مناسبی پیدا کردم حتما قرار می دم.

موفق باشید.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

پنج شنبه 10/4/1389 - 18:15 - 0 تشکر 208570

صفحه نمایش‌های OLED جدید براساس گرافن

پژوهشگرانی از دانشگاه استنفورد با استفاده از گرافن به‌عنوان الکترود شفاف توانستند به طور موفقیت‌آمیزی مدل کاملاً جدیدی از دیودهای نور-گسیل آلی (OLED) را توسعه دهند. این پیشرفت می‌تواند راه را برای تولید انبوه و ارزان OLED‌ها بر روی زیرلایه‌های پلاستیکی انعطاف‌پذیر با اندازه بزرگ و قیمت کم هموار کند به گونه‌ای که مانند کاغذ دیواری پیچیده شوند و در مواقع لزوم استفاده گردند.

شمایی از OLED گرافنی ساخته شده بوسیله دانشمندان در دانشگاه استنفورد.

OLEDها، به خاطر کیفت تصویر بسیار خوب، توان مصرف پایین و ساختار بسیار نازک، بیش از 20 سال است که توسعه یافته‌اند و اخیراً در تلوزیون‌ها و صفحه نمایش‌های بسیار نازک مانند دوربین‌های دیجیتالی و گوشی تلفن همراه کاربردهای فراوانی پیدا کرده‌اند. OLED‌ها از ساختار آلی فعال و تابناکی که بین دو الکترود قرار داده شده است، تشکیل می‌شوند. یکی از الکترودها باید شفاف باشد. استفاده از اکسید قلع ایندیوم (ITO) در این ساختارها مرسوم است. با اینحال، ایندیوم یک ماده نادر و گران‌قیمت است و بازیافت آن مشکل می‌باشد. دانشمندان برای یافتن جایگزین مناسب این ماده تاکنون تلاش فراوانی کرده‌اند.

نسل بعدی افزاره‌های اپتوالکترونیکی نیاز به الکترودهای رسانا و شفافی دارند که سبک، ارزان، انعطاف‌پذیر و سازگار با محیط‌زیست بوده و با روش‌های تولید انبوه سازگاری داشته باشند. گرافن، لایه منفرد گرافیت، در طول دوسال گذشته به خاطر خواص الکتریکی و نوری منحصربه فردش توانسته است، خودش را مطرح کند. به تازگی جونبو وو و همکارانش، از دانشگاه استانفورد، توانستند برای اولین بار به طور موفقیت‌آمیزی از گرافن به‌عنوان الکترود در OLED‌ها استفاده کنند.

جونبو وو گفت که آنها به OLEDهایی بر روی گرافن رسیده‌اند که دارای عملکردی مشابه با افزاره‌های کنترلی ساخته شده از آندهای شفاف ITO می‌باشد. این امر می‌تواند در کاربردهای واقعی بسیار جذاب و امیدبخش باشد.

این پژوهش توانسته است توان بالقوه فوق‌العاده گرافن را نشان دهد و راه کاملاً جدیدی به روی توسعه رساناهای شفاف، کارآمد و اقتصادی جهت افزاره‌های اپتوالکترونیکی انعطاف‌پذیر، مانند OLEDها و سلول‌های فوتوولتائیک آلی، باز کند. انتقال گرافن نازک و بزرگ به روی یک زیرلایه انعطاف‌پذیر قبلاً انجام شده است. با ترکیب این دو فناوری با هم، می‌توان انتظار داشت که در آینده نزدیک OLEDهای گرافنی بر روی پلاستیک انعطاف‌پذیر ساخته شوند.

نتایج این تحقیق در مجله‌ی ACS Nano منتشر شده است.

منبع: سایت ستاد توسعه فناوری نانو

 ما مي توانيم ....

شنبه 13/6/1389 - 12:8 - 0 تشکر 227547

خیلی موضوع جذابی پیگیری میكنم اگر مطلبی ردیف شد بر روی دودیده تقدیمتون میكنم باتشكر

سه شنبه 30/6/1389 - 19:16 - 0 تشکر 233806

موفقیت محققان کشور در افزایش ظرفیت دیسک های نوری


پژوهشگران دانشگاه خلیج‌فارس نانوآنتنی طراحی کردند که می تواند به طور همزمان بالاترین بهره آنتن را ایجاد کند این آنتن ها در تولید نانوحسگرهای بسیار حساس و سلول های خورشیدی و افزایش ظرفیت دیسک های نوری کاربرد دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمد محمدی- مجری طرح، نانوآنتن را مطالعه رفتار تک مولکول در نزدیکی نانوذرات و تاثیر وجود نانوذره بر گسیل خود به خودی مولکول دانست که یکی از مباحث مطرح در نانواپتیک است و گفت: عدم امکان افزایش همزمان بهره آنتن و واپاشی تابشی از جمله مشکلات طراحی نانوآنتن ها است که این امر موجب افزایش بهره آنتن در ناحیه مرئی و فروسرخ برای نانومیله ها و نانوبیضی گون ها و کاهش سریع واپاشی تابشی می شود.

وی با اشاره به پژوهش انجام شده در دانشگاه خلیج فارس افزود: در این پژوهش نانو آنتی را طراحی کردیم که قادر است به طور همزمان بالاترین بهره آنتن یعنی توان منتشر شده به میدان دور تقسیم بر کل توان گسیل شده و بیشترین آهنگ واپاشی تابشی را ایجاد کند.
محمدی به بیان نحوه اجرای این طرح تحقیقاتی پرداخت و اظهار داشت: ابتدا با تنظیم دقیق اندازه نوک نانومخروط، افزایش قابل ملاحظه ای در میدان نزدیک اطراف آن و در نتیجه آهنگ واپاشی تابشی ایجاد کردیم‌ و با انتخاب مناسب قاعده مخروط، به بیشترین بهره آنتن دست یافتیم.
استادیار گروه فیزیک دانشگاه خلیج فارس یاداور شد: با انجام این پژوهش نشان دادیم که با افزایش زاویه مخروط، می توان بدون کاهش بهره کوانتومی و آهنگ واپاشی تابشی مکان طیفی تشدید پلاسمونی را به سمت طول موج های کوتاه تر تنظیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه این پروژه با همکاری موسسه "نیلزبور" دانمارک و گروه نانواپتیک دانشگاه ETH سوییس انجام شد، خاطرنشان کرد: با طراحی مناسب نانوآنتن ها، می توان از آنها در حوزه هایی چون نانوحسگرهای بسیار حساس، سلول های خورشیدی ، طیف سنجی، افزایش حجم دیسک های نوری تا چند ترابایت و افزایش فلورسانس مولکول ها استفاده کرد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 31/6/1389 - 18:42 - 0 تشکر 233977

ممنون مهدوی جان
منم سعی میکنم چیزی در این رابطه پیدا کردم بزارم

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
سه شنبه 6/7/1389 - 17:19 - 0 تشکر 236161

بلندگوهای مبتنی بر فناوری نانو برای رادار صوتی زیردریایی

محققان در آمریکا کشف کرده‌اند که از صفحات نانولوله کربنی چندجداره می‌توان به‌عنوان تولید‌کننده‌های صوت در زیردریا و بلندگوهای از بین برنده نویز استفاده کرد. این دو افزاره برای رادارهای صوتی در زیر دریا بسیار ضروری هستند.

محققان در گذشته نشان داده‌اند که صفحات نانولوله کربنی می‌توانند بدون حرکت به عقب و جلو شبیه بلندگوهای مرسوم، صوت را به خوبی در هوا تولید کنند. اکنون این محققان ثابت کرده‌اند که بلندگوهای مبتنی بر فناوری‌نانو به همان خوبی که در روی زمین عمل می‌کنند در زیر دریا نیز کار می‌کنند. این افزاره‌ها می‌توانند روزی جایگزین رادارهای صوتی زیردریایی امروزی شوند.

یک رادار زیردریایی با ایجاد یک صوت بوسیله یک بلندگوی زیردریایی و جمع‌آوری امواج صوتی برگشت‌داده‌شده به سمت آن، کار می‌کند. با کمک اطلاعات بدست آمده بوسیله این رادار زیردریایی می‌توان اندازه، مکان و سرعت یک شیء را تعیین کرد. اما آرایه‌های ظریف رادار زیردریایی گران هستند و برای یک کشتی کوچک سنگین هستند. همچنین هنگام مسافرت در دریاها، عملکرد این رادارها در اثر صداهای ناشی از ملخ یک زیردریایی و دیگر نویز‌ها کاهش می‌یابد.


صفحات شفاف و تقریباً نازک نانولوله‌های کربنی چندجداره به یک منبع الکتریکی متصل‌اند که این نانولوله‌ها را به سرعت گرم می‌کند و برای تولید صدا باعث ایجاد یک موج فشاری در هوای پیرامون‌شان می‌شود.
 آب برخلاف الکل و دیگر مایعات، اثر جالبی بر نانولوله‌های کربنی دارد. این لوله‌های ریز اندکی آب را دفع می‌کنند و دور تا دور خود لایه‌ای از هوا تشکیل می‌دهند. به محض اینکه این صفحات نانولوله‌ای سبک و ارزان انرژی داده شوند، با سرعت باورنکردنی گرم و سرد می‌شود و در نتیجه در هوای اطراف خود یک موج فشاری ایجاد می‌کنند که گوش‌های ما و دیگر افزاره‌ها آن را همانند صوت درک می‌کنند.

این گروه تحقیقاتی به رهبری علی‌علی‌اُف، در موسسه نانوتک کشف کرده است که نانولوله‌های کربنی می‌توانند امواج صوتی فرکانس پایین را تولید کنند. این امواج برای کاوش اعماق اقیانوس با رادار صوتی زیردریایی ایده‌آل می‌باشند.

علی‌اُف گفت: صفحات نانولوله‌ای می‌توانند به آسانی روی سطوح منحنی‌شکل مانند بدنه کشتی یا زیردریایی توسعه داده شوند. آنها خیلی سبک هستند، ضخامت آنها حدود 20 میکرون است و تخلخل‌شان بسیار بالاست. لایه‌های صفحات نانولوله‌ای می‌توانند برای کاربردهای موج‌افکنی رادار صوتی زیردریایی طوری ساخته شوند که هر کدام یک عملکرد متفاوت داشته باشد. آنها همچنین می‌توانند برای کنترل اتلاف انرژی درلایه مرزی برای وسایل نقلیه دریایی استفاده شوند، بدین صورت که گرم‌کردن متناوب بدنه یک کشتی یا زیردریایی (یا حتی هواپیمای) حاوی این صفحات نانولوله‌ای، بسته نازک هوای اطراف آنها را گرم کرده و ضریب اصطکاک وسیله نقلیه را کاهش می‌دهد. او اضافه کرد: تولیدکننده‌های صوت مبتنی بر نانولوله‌ها همچنین می‌توانند نویزها و سیگنال‌های ایجاد‌شده بوسیله دیگر زیردریایی‌ها را حذف کنند.

نتایج این تحقیق در مجله‌ی Nano Letters منتشر شده است.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 20/7/1389 - 13:33 - 0 تشکر 240921

پیل سوختی به صنعتی شدن نزدیک‌تر می‌شود

به لینک زیر بروید:

 ما مي توانيم ....

شنبه 1/8/1389 - 16:45 - 0 تشکر 244507

توسعه فناوری نمایشگرها با سنتز نانولوله‌های کربنی در دانشگاه تهران

محققان دانشگاه تهران با سنتز نانولوله های کربنی درخت گونه زمینه مناسبی برای توسعه فناوری نمایشگرها ایجاد کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید شمس الدین مهاجرزاده عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه نانولوله های درخت گونه ای با استفاده از رشد نانولوله های کربنی بر روی نانولوله های اولیه به دست آوردیم افزود: در این تحقیق با استفاده بهینه از شرایط لایه نشانی، امکان رشد ساختارهای پیچیده را محقق ساختیم.

وی با اشاره به جزئیات این پژوهش یادآور شد: با سنتز نانولوله های درخت‌ گونه توانستیم در حوزه نانو لوله های کربنی به افزایش چشمگیری در الکترون دهی برسیم که امیدهایی در حوزه نمایشگرها ایجاد کرده است.

مهاجرزاده با تاکید بر اینکه نانو لوله های کربنی درخت گونه در آینده می تواند به عنوان حسگرهای با دقت بالا در زمینه های مختلف مانند استفاده در زلزله نگارها استفاده شوند، افزود: نانو لوله های کربنی درخت گونه در مقایسه با نانو لوله های کربنی معمولی از گستردگی بیشتری برخوردار هستند و می توان از آنها برای ایجاد ساختارهایی با قابلیت مکانیکی استفاده کرد.

 ما مي توانيم ....

شنبه 1/8/1389 - 16:48 - 0 تشکر 244509

ترانزیستوری با سرعت 100 برابر ترانزیستور‌های معمولی در کشور تولید شد

پژوهشگران نانو الکترونیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به کمک روشهای شبیه سازی موفق به ارائه نانو ترانزیستور جدیدی شدند که سرعتی بیش از صد برابر ترانزیستورهای معمولی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس مینا امیرمزلقانی از محققان این پروژه گفت: از آنجا که در زمینه ترانزیستورهای نانو متری دانش سایر کشورها به حد مطلوبی ‌نرسیده است و بنیان علمی در این زمینه در کشور ما و سایر کشورها یکسان است، بنابراین فرصت بسیار مناسبی‌ برای رقابت و پیشرفت در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به نحوه اجرای این پژوهش، ادامه داد: در این کار پژوهشی ترانزیستور جدیدی در ابعاد نانو متری (طول کانال 75 نانومتر) ارائه شد که سرعتی بیش از صد برابر ترانزیستور معمولی "ماسفت" (ترانزیستور اثر میدانی فلز- اکسید- نیمه هادی، MOSFET) دارد.

امیرمزلقانی به کاربردهای این نانو ترانزیستور اشاره و خاطر نشان کرد: از این نانو ترانزیستور می توان در ساخت قطعات دیجیتالی بهره گرفت.

این محقق یادآور شد: برای انجام این کار ابتدا ترانزیستور FED را به کمک نرم افزار PISCES2B شبیه سازی و سپس در نرم افزار SPICE مدل سازی شد. در ادامه نیز مراحل مشابهی برای یک ترانزیستور "ماسفت" را در همان ابعاد انجام و نتایج با یکدیگر مقایسه کردیم.

امیرمزلقانی با تاکید بر اینکه این کار پژوهشی در ایران در حد یک پروژه تحقیقاتی است اضافه کرد: ولی از سوی شرکتهای خارجی مورد استقبال قرار گرفته است که از آن جمله می توان به یک شرکت آلمانی اشاره کرد که برای استفاده از این ترانزیستور در الکترونیک صنعتی اعلام آمادگی کرده است.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 22/9/1389 - 16:25 - 0 تشکر 261702

کوچکترین باطری جهان 3 میلیمتری است

محققان در مرکز مطالعات CINT موفق به ساخت نانو باطری شده اند که کوچکترین باطری جهان نام گرفته و می تواند تا سال آینده به ساخت باطری هایی با کارایی های بالاتر کمک کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فناوری ساخت باطری به سرعت پیشرفت تجهیزات الکترونیکی پیشرفت نداشته است و از این رو این تجهیزات برای تامین انرژی خود همواره به تعداد زیادی از باطری ها نیاز دارند.

اکنون تیمی از محققان مرکز ادغام فناوری های نانو (CINT) اعلام کرده اند موفق به ساخت کوچکترین باطری جهان شده اند و با وجود اینکه این باطری نمی تواند انرژی مورد نیاز تلفنهای همراهی که برای سال جدید تولید می شوند را تامین کند، اما می تواند دیدگاهی روشن تر از عملکرد باطری ها به وجود آورده و منجر به تولید باطری هایی با کارایی های بالاتر خواهد شد.

این باطری های کوچک و قابل شارژ لیتیومی از یک کاتد لیتیوم کبالتی به طول سه میلیمتر، الکترولیت یونی مایع و یک نانو کابل  10 نانومتری از جنس اکسید قلع برخوردار است.

از آنجایی که نانو مواد در باطری های لیتیومی به واسطه الکترودها از توانایی بهبود یافتن تراکم انرژی و قدرت برخوردارند، دانشمندان تلاش کردند از مکانیزم بنیادین این باطری ها اطلاعات دقیق تری به دست آورند. از این رو نانو باطری خود را درون یک میکروسکوپ الکترونی انتقالی به وجود آوردند تا بتوانند روند شارژ شدن و خالی شدن شارژ را در این باطری از نزدیک، در زمان واقعی و در مقیاس اتمی مورد مطالعه قرار دهند.

نتایج این مشاهده نزدیک نشان داد بر خلاف باور همیشگی تولید کنندگان باطری در هنگام شارژ شدن باطری طول رشته نانو کابل دو برابر می شود، پدیده ای که می تواند از بروز مدار کوتاه و کم شدن عمر باطری جلوگیری کند.

پیش از این به دلیل وجود شرایط شدید خلاء در این نوع از میکروسکوپها و عدم وجود امکان استفاده از الکترولیت مایع، امکان مطالعه بر روی روند شارژ شدن و خالی از شارژ شدن تک کابلهای نانویی وجود نداشت، با این حال دانشمندان با جایگزین کردن الکترولیتهای مایع با مایع یونی کم فشار بر این مشکل غلبه کردند.

بر اساس گزارش گیزمگ، محققان معتقدند این مطالعه جدید می تواند بر روی ساخت مخازن جدید انرژی، کنترل فرسودگی و مطالعات تحلیلی در زمینه سنتز شیمیایی تاثیرگذار باشد.

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.