• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1125)
جمعه 7/3/1389 - 19:24 -0 تشکر 202652
بلعیده شدن سیاره ای فراخورشیدی از دید هابل

تلسکوپ فضایی هابل با بهره گیری از ابزار جدید خود توانست شاهد بلعیده شدن یکی از داغ ترین سیارات فراخورشیدی توسط ستاره همراهش باشد.

این ابزار جدید تلسکوپ فضایی هابل "طیف نگار منشا کیهانی" * نام گذاری شده است و "واسپ – 12 بی" **  داغ ترین سیاره فراخورشیدی در کهکشان راه شیری، طی 10 میلیون سال آتی به طور کامل توسط ستاره پیرامون خود بلعیده خواهد شد.

این سیاره چنان به ستاره خورشید مانند همراهش نزدیک است که دمای سطحی آن به 1537 درجه سانتیگراد( معادل 2800 درجه فارنهایت) رسیده و در اثر کشش های بسیار شدید ( ناشی از جاذبه ستاره پیرامونش) به شکل یه توپ راگبی در آمده است.جرم این سیاره فراخورشیدی 40% بیشتر از سیاره مشتری است در حالی که اتمسفر آن سه برابر شعاع مشتری گسترش یافته و در حال پرت کردن مواد سیاره ای  به سوی ستاره همراه می باشد.
تاثیر رد و بدل کردن مواد میان دو جرم ستاره ای بطور عادی‌ در سیستم های ستاره ای دوتایی دیده می شود، اما این نخستین باری است که این پدیده بطور واضح‌ و شفاف‌ از جانب یک سیاره فراخورشیدی قابل مشاهده است. 

 تصویری خیالی از بلعیده شدن سیاره فراخورشیدی "واسپ – 12 بی" توسط ستاره همراهش ( عکس از :NASA/ESA/G. Bacon )

سرپرست تیم تحقیقاتی، کارول هاسول از دانشگاه اوپن انگلستان در این باره می گوید: ما ابری عظیم از مواد را در اطراف این سیاره که در حال فرار بوده و در نهایت به دام ستاره همراه خواهند افتاد، مشاهده کرده ایم. علاوه بر این عناصر شیمیایی را شناسایی کرده ایم که تاکنون در هیچ یک از سیارات فرا خورشیدی دیده نشده اند.

نتیجه تحقیقات کارول هاسول و تیم همراهش در دهم ماه می سال 2010 میلادی در ژورنال اختر فیزیک به چاپ سیده است.بر اساس تئوری هایی که سال  گذشته توسط شو-لین لی از دپارتمان فیزیک دانشگاه بکینگ چین در مجله علمی نیچر به چاپ رسیده بود ،سطح سیاره می تواند تحت تاثیر نیروی گرانش بسیار شدید ستاره پیرامون، از شکل طبیعى خارج شده و  این نیروی کششی به اندازه ای بخش های درونی سیاره را داغ می کند که این حرارت  باعث  گسترش بیش از حد  اتمسفر خارجی سیاره می شود. و حالا تلسکوپ فضایی هابل در کشف اخیر خود این تئوری را به اثبات رسانده است.

سیاره فراخورشیدی "واسپ – 12 بی" در واقع ستاره کوتوله زرد رنگی است که به فاصله 600 سال نوری در صورت فلکی "ارابه ران" قرار گرفته است.این سیاره فراخورشیدی برای نخستن بار در سال 2008 میلادی توسط سری تلسکوپ های واسپ انگلستان کشف شده و چنان به ستاره همراهش نزدیک است که مدار دور آن را تنها در  1.1 روز می پیماید.

منبع :انجمن آسمان کویر

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

شنبه 8/3/1389 - 8:7 - 0 تشکر 202684

عجب چیز جالبی بود. البته تا اونجایی که من یادمه و صحبت میشد جهان رو به گسترشه و کمتر اجرام آسمانی به هم نزدیک میشن و بیشتر در حال بسطند. اصلا این موضو درسته یا نه و اگر درسته باید مثلا طول سال در مدت زمان بسیار زیاد کمی بیشتر شود؟! درسته؟ عکس واقعی از این موضوع نگرفتن یا ...؟

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.