• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1863)
چهارشنبه 18/1/1389 - 19:9 -0 تشکر 193473
روش صحیح بلند کردن اشیاء

کلمات کلیدی مطلب : کمردرد - ستون فقرات -
 

اولویت اول آن است که دریابیم آیا باری که می خواهیم بلند کنیم، سنگین تر و حجیم تر از آن است که بتوانیم به تنهایی آن را بلند کنیم یا خیر؟

قانون دقیقی وجود ندارد که حداکثر وزن باری را که بتوان بدون خطر بلند کرد، تعیین نماید. بیشتر وابسته به شرایط محیط، اندازه و شکل شیء و آنکه به کجا و چه مقدار می خواهیم آن را جابجا کنیم و همچنین به قدرت فیزیکی و سلامتی شخص بستگی دارد.

مقدار فشاری که به ستون فقرات وارد می‌شود در هنگامیکه شیء دور از بدن حمل شود، خیلی بیشتر است تا وقتی که نزدیک به بدن حمل شود.
فردی که دچار مشکلاتی در کمر می‌باشد، در مقایسه با یک فرد بالغ سالم قادر به حمل اشیاء و کم حجم تری می‌باشد. بطور کلی در مقایسه با زنان و افراد کم سن و سال مردان قادرند اجسام سنگین تری را جابجا کنند.

شیء را باید نزدیک به بدن حمل کرد و نه درحالتی که دستها و بازو و آرنج باز هستند و شیء دور از بدن واقع می‌شود. باید شیء را بطور محکم با کف دستها و انگشتان و شست دربر گرفت نه آنکه آن را فقط با انگشتان بگیریم.
اشیاء سنگین را نباید از سطح شانه‌ها بالاتر برد زیرا سبب وارد آمدن فشار شدیدی بر روی ستون فقرات می‌شود.

در هنگام قرار دادن اشیاء بر روی زمین همان اصولی را که به هنگام بلند کردن اشیای بکار می بریم باید رعایت نمود، یعنی یک پا را جلوتر از پای دیگر و با زاویه قائمه نسبت به هم قرار داده، شیء را نزدیک به بدن می گیریم و سپس در حالیکه زانوها را خم کرده و کمی از هم باز می کنیم شیء را بر روی زمین و بین دو پا قرار می‌دهیم.

چگونه اشیاء را از روی زمین بلند کنیم:
بلند کردن اشیاء از روی زمین منشاء بسیاری از مشکلات کمر می‌باشد. خم شدن به جلو سبب کشیدگی لیگامانهای کمر شده و یک علت شایع کمردرد حاد می‌باشد.

گام اول : طریق صحیح آن است که پاها را از هم باز کرده و عمود بر هم قرار دهیم، نوک پایی که جلوتر است را به طرفی که می خواهیم شیء را جابجا کنیم قرار می‌دهیم. این کار سبب می‌شود که بدن در وضعیت پایدار قرار گرفته و مانع از چرخش کمر در حین بلند کردن شیئ می‌شود.

گام دوم : خم کردن مفاصل هیپ و زانوها و مستقیم نگهداشتن پشت. ممکن است ستون فقرات بطور کامل بطرف جلو متمایل شود ولی نکته حائز اهمیت آن است که از خم شدن کمر احتراز شود. در این حالت زانوها به خوبی از هم فاصله داشته و شیی بین دو زانو قرار گرفته و نزدیک به بدن واقع می‌شود. این کار سبب می‌شود که شیء به خوبی در دستها قرار گرفته و از عضلات پاها (اندام تحتانی) جهت بلند کردن شیی استفاده شود.

گام سوم : هنگامی که صاف می‌شویم باید شیی ( بار ) را در حالیکه به بدن نزدیک است حمل کنیم ( بدون چرخاندن کمر ) برای زمین گذاشتن بار همان روش را بطور معکوس اجرا می‌کنیم. این روش به نام متد کینتیک ( kinetic method ) بلند کردن اشیاء شناخته می‌شود. بسیاری از صنایع کارگران خود را آموزش می‌دهند تا بطور خودکار و روتین از این روش هنگام کار بهره جویند. ولی این روش روتین بلند کردن بار از روی زمین توسط همه افراد جامعه می‌باشد.

چهارشنبه 18/1/1389 - 20:55 - 0 تشکر 193502

سلام و عرض تشکر به خاطر مطلب مفیدتون و تبریک برای دسترسی مستقیمتون. امیدورام باعث بشه با انرژی بیشتر و سرعت بیشتر به فعالیتتون ادامه بدید....راستی میشه بپرسم رشته شما چیه؟

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

دوشنبه 23/1/1389 - 16:51 - 0 تشکر 194300

ممنون

سه شنبه 24/1/1389 - 21:35 - 0 تشکر 194662

سلام و با تشکر ازمطلب اموزنده دوست عزیز... اگه  عکسی در این زمینه دارید ، لطف کنید بذارید تا مطلب بهتر تفهیم بشه. ممنون میشم.

یا من اسمه دواء و ذکره شفاء

سه شنبه 24/1/1389 - 21:51 - 0 تشکر 194665

با سلام
ممنون- كاربردی و مفید بود
با رعایت این نكات به ظاهر كوچك می‌تونیم سال‌های سال زندگی سالمی داشته باشیم
یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

يکشنبه 26/10/1389 - 20:41 - 0 تشکر 274817

خواهش می کنم .

.................................................
اگر عکسی بود در اختیارتان خواهم گذاشت.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.