• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 4180)
شنبه 16/8/1388 - 12:32 -0 تشکر 162469
پرسیدن مهم تر از پاسخ دادن است

در این تاپیک می خواهم با استفاده از علم فلسفه و کلام می خواهیم ثابت کنیم که

پرسیدن مهم تر از پاسخ دادن است

این بحث برگرفته از کتاب دنیل کّلاک، ریموند مارتین است که توسط حمیده بحرینی ترجمه گردیده

دوستان عزیز با کمک شما بسم الله

 

 

 

اي آقاي ما برس به داد ما

دوشنبه 18/8/1388 - 12:0 - 0 تشکر 162738

آغاز سخن

سقراط فیلسوف تمام عیار بود. او همین قدر می دانست که چیزی نمی داند. اما این هنر را هم داشت که به دیگران نشان داد آنان هم، با همه ی باریک بینی و فضل و ادعایشان چیزی نمی دانند.

سقراط با تکیه به فلسفه، همه چیز را زیر سوال می برد حتی خود آن فرض هایی را که پیشتر همه چیز را بر مبنای آنها زیر سوال برده بود! مثل هر فیلسوف واقعی با تکیه بر فلسفه به ما نشان م یدهد که چگونه خودمان زیر پای خودمان را خالی کنیم و از پاسخ ها که حائل میان ما و امراز راز آمیزند گذر کنیم.

ما شما را به دنیای فلسفه دعوت می کنیم، البته به شیوه ی سقراط، با این شیوه، شما از پاسخهایتان به مسئله ها دست می کشید تا آنکه سرانجام بتوانید حکمتی را تجربه کنید که محصول ندانستن است.

بسیاری با این برداشت نادرست که به فلسفه روی می آورند که فلسفه چیزی جز مجموعه ی دانش نیست. و بیش از آنکه خودشان مستقلا بیندیشند می خواهند اطلاعات جمع آوری کنند. چنین کسانی اغلب گمان می کنند پاسخ پرسشهایی را که فیلسوفان می خواهند دوباره به شکل دیگری بپرسند خودشان می دانند. این است که غالبا فیلسوفان از این بابت گله مندند که دانشجویانشان برای اینکه با مطالب دوره های مقدماتی فلسفه دست و پنجه نرم کنند نه انگیزه دارند و نه آمادگی.

هدف ما حل این دو مسئله است: یعنی نبود انگیزه و نبود آمادگی است.

و بیش از آنکه حرف بزنیم عملا نشان خواهیم داد که فلسفه مجموعه ای از اطلاعات نیست بلکه پرسشگری و خرد ورزی است. به این منظور توجه دانشجویان را به مهارتهایی جلب می کنیم که برای برخورد نقادانه با مطالی که معمولا در دوره های مقدماتی فلسفه مطرح می شود مورد نیاز است. اما مهم تر از همه این است که کاری که دانشجویان از اسارت پاسخهای حاضر و آماده رها شوند و بعد از آن برای خلق مفاهیم نو آمادگی پیدا کنند.

اي آقاي ما برس به داد ما

دوشنبه 18/8/1388 - 13:30 - 0 تشکر 162750

با سلام

خیلی خوبه که به این مقوله هم اشاره شد ، خالی از لطف نیست که این مطلب رو به صورت تخصصی و گروهی پیش ببریم و پرسش ها و مباحث خودمون در مورد جهان هستی ، انسان ، عقل ، و خداوند بپرسیم.

مهم ترین بحث در فلسفه و دیگر علوم ماورالطبیعه هست که همه کم و بیش باید اینو بدونیم. فلاسفه متعددی برای اینکه بیان عقلی در مورد پدیده های جهان کنند براهینی و مکاتبی ایجاد کردند که اولینشون ، سقراط بود که افلاطون شاگرد و ارسطو کامل کننده اون بود ، سپس در دوره اسلامی فارابی ، ابن سینا ، سهروردی ، ملا صدرا  و ... براهینی رو ایجاد کردند که خوندن هر کدومشون خالی از لطف نیست !

پرسیدن همواره مهم ترین مبحث در زندگی انسان بود ، از اون زمانی که انسان خلق شد ، کنجکاو بود و وقتی که به زمین فرستاده شد سوالاتی براش مطرح ببود که با حل هر سوال  مسیری جدیدی روبروش وا میشد که کم کم این پیشرفت ها باعث شد این جامعه کنونی ایجاد بشه ، طلوع و غروب مشخص خورشید و ماه ، تکرار فصل ها ، رویداد ها و اتفاقات و .... باعث این شد که چرایی در حوادث پیش بیاد و کم کم متوجه پیشرفته و تحول شود.

وقتی که بچه بودیم ، سوال های زیادی میکردم و این سوال ها باعث میشد تا به یه موضوع شناختی نسبتا قوی پیدا کنیم ، نسبتا قوی میگم شاید بعضی از پاسخ هایی که دریافت میکردیم صحیح نبود که این شناخت شناختی حقیقی نیست.

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
سه شنبه 19/8/1388 - 18:46 - 0 تشکر 163023

سلام

delkhon گرامی ممنون از بحث خوب و مفیدتون.....چون مقوله پرسیدن و پاسخ دادن به روابط انسانی و اجتماعی مرتبط  هست بهتر دیدم که بحث به انجمن اجتماعی منتقل بشه و در این انجمن ادامه پیدا کنه

منتظر ادامه مطالب خوب و مفید شما هستیم

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

چهارشنبه 20/8/1388 - 16:20 - 0 تشکر 163149

در دوران کودکی یکپارچه سوال بودیم و جهان شگفتی ما را بر می انگیخت. می دانستیم که نمی دانیم اما می خواستیم بدانیم. تصورش را هم نمی کردیم که پرسش های ما پاسخ نداند و یا دارند اما دست ما به آن پاسخ ها نمی رسد.

بعد که بزرگ شدیم تمام کنجکاویهای کودکانه مان را دور ریختیم و در زندان پاسخهایی گرفتار شدیم که پرسشهای اساسی ما را سرکوب کرد. حاالا دیگر این پرسشها نمی توانند در اما انگیزه ای ایجاد کنند. ما پاسخ ها را یافتیم اما درعوض راز را از دست دادیم.

چطور این اتفاق افتاد؟

ما با پاسخ های عملی مسئله ای نداریم. مسئله این است که همه ما همان طور که خواهیم دید به چارچوب پیچیده و درهم تنیده ای از پاسخهای متافیزیکی درباره ی خودمان ، معرفت ، واقعیت ، ارزشها و معنا وابسته شده ایم.

اغلب این پاسخ ها مفروضاتی هستند بسیار پوشیده و پنهان، و چنان در بنیاد دیدگاههای ما درباره ی خودمان و جهان جاخوش کرده اند که اصلا فهم این نکته بر ایمان دشوار شده است که مفروضاتی هم وجود دارند.

این مفروضات اغلب به پرسشهایی که ما هرگز نپرسیده ایم پاسخ می دهند. و با اینکه ما برای رسیدن به امنیت خاطر به این پاسخهای متافیزیکی روی می آوریم اما در نهایت ، این آن پاسخها هستند که ما را مهار می کنند، ما با محصور ماندن در حصار پاسخها چشمها را بر روی این واقعیت می بندیم که شکلی که جهان واقع از منظر تجربه و اعتقاد ما دارد همان قدر محصول جهان است که محصول خود ما ، مایی که ناظر آنیم.

اي آقاي ما برس به داد ما

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.