• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خودرو > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خودرو (بازدید: 2845)
پنج شنبه 14/8/1388 - 9:1 -0 تشکر 162174
رانندگی در زمستان

سلام خدمت دوستان

  • چگونه برانیم . خوب معلوم ومشخص است که میبایست مطابق قوانین رفتار کنیم ولی به دلایل مختلف از جمله عوامل فرهنگی وبخصوص فرهنگ ترافیک متاسفانه شما و من ویا هر راننده ای را که تصور کنید حتی رانندگان خودروهای راهنمایی ورانندگی هم نمی توانند مطابق قانون رانندگی کنند چرا ؟

  • در خبر های چند روز پیش شنیدم که بسیاری از رانندگان تهرانی از ساعت ۲۲۰۰ الی چهار بامداد ویا بیشتر به دلیل یخبستن معابر و به خصوص معابر اتوبانی شب را تا صبح عوض اینکه در آغوش گرم خانواده به استراحت پرداخته باشند ولی به همان دلایل فرهنگی شب را تا صبح در زیر ریزش برف و در راهبندانهای متعدد و در داخل ماشینهایشان طی کرده اند .................

  • اگر هر فردی بداند که برای چه امری باید از خانه اش خارج شود و با توجه به اعلام مکرر رسانه ها مبنی بر اینکه در فصل پائیز وزمستان در صورتی که از خودرو شخصی استفاده میکنید حتما وسیله خود را به تجهیزات مختلف مجهز کنید ولی نمیدانم چرا ما مردم یاد نگرفته ایم که حتی برای خودمان کوچکترین ارزشی قایل شویم . متاسفانه فرض را میگزاریم بر اینکه تعدادی از افراد ورانندگان به همه قوانین احترام میگذارند!!! ولی اگر در بین یک گروه از راننده ها فقط چند نفر به قا نون بی توجه باشند چه پیش میاید ............معلوم ومشخص است که مابقی باید در آتش این بی توجهی بسوزند ودم بر نیاورند چرا چون ما ایرانی جماعت اینگونه تربیت شده ایم ....خوب عزیز من هوا برفی و سطح معابر هم بخبندان ..چرا و به دلیلی باید وسیله نقلیه ای که فاقد زنجیر چرخ ودیگر امکانات است وبا هنرمندی تمام هم باعث تصادف میشود در سطخ معابر حرکت کند .... تازه چرا وبه چه دلیل باید بزرگ شهری همانند تهران به دلیل ریزش برف و آب گرفتگی معابر با آن همه شبکه راه ها و جاده ها به این شکل شود که از شب تا صبح مردم در ماشینهایشان در یخبدان بمانند ..............آیا میدانید که چقدر انرژی مصرف میشود ویا چقدر اعصاب رانندگان و خانواده هایشان از این امر خرد میشود................. متاسفانه هر روز اوضاع و احوال ترافیکی بد تر وبد تر میشود ....دوسال پیش شهر رشت و جاده های آن به دلیل برف گرفتگی چند روزی را در سخت ترین شرایط بسر بردند و از این پس هم به دلیل تغیرات جوی که انسان باعث آن بوده وبا آلودگی هوا که هر روز بیشتر از روز قبل میشود آینده ترافیکی را چگونه میبینید ... من شرایط آینده را خیلی بدتر از حال و خیلی اسفناک تر از چند سال قبل میبینم ..و هر ساعت هم متاسفانه باید بیشتر از ساعات قبل انواع واقسام خسارتها را باید ببینیم و در چنین حالتی شما چگونه میتوانید برایند ..؟؟؟؟؟

  • ناگفته نماند که مهارت در رانندگی حرف اول و آخر را میزند و بدانید که اگر امروز فکری برای بهتر شدن اوضاع واحوال ترافیکی نداشته باشیم فردا خیلی دیر است حتی اگر مهارت داشته باشیم ....

امید دارم که روزی فرا رسد که میزان درک وفهم فرهنگ ترافیکی مردم کشورم آنقدر بالا رود که عوض انکه با خودرو جابجا شوند با دوچرخه ویا پای پیاده طی طریق کنند ........میدانم که هرگز چنین روزی را نخواهم دید ونخواهید دید ..............

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

پنج شنبه 14/8/1388 - 18:26 - 0 تشکر 162247

ده توصیه برای رانندگی در فصل زمستان

1 آهسته برانید. این را که خودتان هم بهتر از هر دانشمندی می دانید. مساله فقط این است که به آنچه می دانید معمولا عمل نمی کنید. علت اصلی بیشتر تصادفات در فصل زمستان، سرعت بیش از حد رانندگان است که وقتی زمان ترمز زدن می رسد، ناگهان متوجه می شوند ترمزشان کارایی لازم را ندارد. یادتان باشد که حد مجاز سرعت برای سطوح خشک جاده و شرایط آب و هوایی خوب در نظر گرفته شده است.
2 اگر اتومبیل دو دیفرانسیل دارید، بیش از حد به آن اعتماد نکنید. البته احتمالا از این اتومبیل های به اصطلاح Suv ندارید که به آن بیش از حد اعتماد داشته باشید اما در صورتی که چنین خودرویی زیر پای شماست. فکر نکنید اتومبیلی جاده ای و خارج شهری در اختیار دارید و هر کاری دلتان می خواهد، می توانید انجام دهید. اتفاقا این نوع خودروها به علت شکل و ارتفاعاشان، بیشتر از سواری های معمولی، مستعد چپ شدن هستند. اگر یک اتومبیل دو دیفرانسیل می رانید، حتکا بند قبلی را دوباره بخوانید و « آهسته برانید»
3 از خودروی جلویی فاصله بیشتری بگیرید، زودتر روی ترمز بزنید و فاصله های دورتر را بپایید. حتما خودتان خوب می دانید که روی جاده یخ زده یا نمناک، زمان و فاصله توقف بعد از ترمز زدن بیشتر می شود؛ بنابراین فاصله بیشتری بگیرید و به حرکات رانندگان دیگر بیشتر توجه داشته باشید. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که حتی در مواقعی که خیابان یا جاده، یخ زده به نظر نمی رسد، سطح پل ها و نقاطی که زیر سازی فولادی دارند، ممکن است یخ بزند و لغزنده باشد.
4 حواس تان به خودروهای سنگین راهداری یا شهرداری باشد.
در مواقعبرف سنگین، خودروهای سنگین برای باز کردن خیابان فعال می شوند اما کند بودن خود آنها حادثه ساز می شود؛ چون رانندگان بی حوصله سعی می کنند از آنها جلو بزنند و گاهی اوقات با سرعت در توده ای از برف فرو می روند. بنابراین فاصله ای در حدود 60 متر ( به اندازه 15 خودرو) از این اشیاء بزرگ را حفظ کنید.
5 شیشه ها و آینه ها را از برف و یخ پاک کنید
در فصل زمستان کمی بیشتر برای پاک کردن شیشه ها و آینه ها وقت بگذارید؛ مخصوصا اگر اتومبیل شما فاقد امکاناتی مانند گرمکن شیشه پشت یا گرمکن آینه بغل باشد( که اکثر سواری های موجود در خیابان ها و جاده های ما فاقد ای تجهیزات هستند.) در روزهای برقی به یک قطعه کوچک تمیز روی شیشه جلو یا عقب اکتفا نکنید. پاک کردن کامل یشه عقب مانع از پرتاب ناگهانی توده ای از برف روی شیشه جلویی خودرویی که پشت شماست و تصادم آن خودرو با شما می شود. دقت کنید که چراغ جلو، راهنما و چراغ قرمز نیز پاک باشد و دیده می شود. در روزهای برفی با چراغ جلوی روشن و نور پایین حرکت کنید تا چراغ عقب نیز دیده شود .
6 سیستم خنک کننده خودرو را بررسی کنید
بسیاری از مردم فکر می کنند جوش آوردن خومدرو مشکلی مختص تابستان است اما در زمستان نیز خودرو ممکن است جوش بیاورد. این مشکل در مواقعی پیش می آید که سیستم خنک کننده، خوب عمل نکند؛ بنابراین حواس تان به این بخش نیز باشد تا موتور اتومبیل صدمه نبیند.
7 باک بنزین را پر نگه دارید یا حداقل همیشه بیش از نیمی از آن را پر کنید.
اگر فصل زمستان در جاده می رانید، پر نگه داشتن باک ممکن است اهمیت حیاتی داشته باشد چون در صورت نقص فنی یا حادثه ای مانند سقوط بهمن، باک بنزین تنها منبع گرم کننده سرنشینان است.
پر نگه داشتن باک بنزین در فصل زمستان، یک دلیل فنی نیز دارد؛ گرم و سرد شدن هوا در روز و شب، باعث میعان رطوبت موجود در نیمه خالی باک ورود آب در بنزین می شود که هم به عملکرد موتور لطمه می زند و هم موجب پوسیدگی باک می شود.
8 برف پاک کن ها را سالم نگه دارید.
اطمینان حاصل کنید که تیغه برف پاک کن سالم است. حتی اگر بارندگی نباشد، ممکن است قطعات برف و یخ روی سقف ذوب شود و روی شیشه جلو بریزد یا آب از زیر لاستیک خودروهای دیگر به روی شیشه بپاشد و دید شما را مختل کند.
9 زنجیر چرخ را پیشاپیش و در خانه نصب کنید.
تا زانو در برف و آب یخ گل آلود فرو رفتن در تاریکی و در حالی که خودروهای دیگر از یخ گوش تان عبور می کنند، تجربه بسیار ناخوشایندی است که اگر پیش از سنگین شدن بارش برف، بی توجه به آن از خانه بیرون بزنید و فقط زنجیر چرخ را در صندوق عقب بگذارید، مکن است تجربه کنید.
10 وسایل اظطراری را همراه داشته باشید.
در زمستان و به ویژه در سفرهای جاده ای همیشه جعبه کمک های اولیه، نقشه، برف روب، کبریت، شمع، یک کیسه شن، ملحفه، دستکش و در صورت امکان، یک تابلو خطر و اعلام کمک، همراه با خود ببرید، بد نیست اگر لباس های زمستانی مندرس و پوتین های کهنه ای را که هرگز نمی پوشید، در صندوق عقب بگذراید.

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

شنبه 16/8/1388 - 11:55 - 0 تشکر 162459

سلام

بین ماه های سال همیشه زمستان یک فصل خاص برای راننده ها بوده و هست.
یک راننده هرچقدر هم که وارد باشه و دست به فرمون خوبی داشته باشه باز هم نمیتونه به این ماه مثل ماه های دیگه نگاه کنه و مجبوره برای جلوگیری از حداوثت غیر مترقبه موارد ایمنی ویژه ای رو رعایت کنه.

به آینده امیدوار باشیم كه همیشه روشنه...

♫♫ باغچه ♫♫(کلیک کنید)

هر آمدنی رفتنی هم دارد...

ولی ایکاش رفتن ها زیباتر از آمدن ها بودند.....

خدانگهدار همگی

پنج شنبه 21/8/1388 - 11:52 - 0 تشکر 163312

توصیه های زمستانی برای خودرو

1) شستن اتومبیل:
هوای سرد زمستان میتواند صدمات زیادی به بدنه اتومبیل شما وارد کند. بهترین کار این است که اتومبیل خود را در روزهای آفتابی و گرمتر زمستان بشویید(نه زیر آفتاب گرم ) . بدنه آنرا با واکس یا پولیش مقاوم و مناسبی بپوشانید تا هم درخشندگی آن ماندگارتر و هم از تاثیرات سرما بر بدنه آن کاسته شود. اگر روی بدنه خودرو شما خراشها یا پریدگیهایی هست حتما آنها را با مقداری رنگ مخصوص اتومبیل - که میتوانید از تعمیرگاه یا از فروشگاههای مجهز لوازم اتوموبیل تهیه کنید - بپوشانید. هرگز اجازه ندهید رنگ آستر، حتی در سطوح کوچک، در معرض آب و هوای زمستانی قرار گیرد، زیرا مشکلات بزرگ ناشی از زنگ زدگی بدنه میتواند از همین خراشهای کوچک ایجاد شود.

2)برای داشتن دید واضح تجهیز شوید:
پنجره ها ی خودرو در ماههای زمستان به توجه خاص نیاز دارند. برای جلوگیری از تشکیل لکه های یخ بر روی شیشه، تیغه های برف پاک کن خودرو را با تیغه مخصوص زمستان تعویض کنید. این تیغه ها تماس نزدیکتری با شیشه دارند و آنرا بهتر پاک میکنند. علاوه بر این به محفظه مخصوص آب شستشوی شیشه مقداری مایه شیشه شور و یا در صورت عدم وجود الکل بیفزایید. اگر شیشه جلوی خودرو ترک دارد - حتی ترکی بسیار کوچک - آنرا فورا ترمیم کنید.

3)باطری خودرو را بررسی کنید:
اگر باطری اتومبیل شما دو سال عمر کرده است، به نزدیکترین محل خدمات خودرو بروید و بخواهید تمام سیستم شارژ اتومبیلتان را بررسی کنند. معمولا بعید است که باطریهای کهنه در هوای سرد بتوانند اتومبیلتان را روشن کنند. در واقع به محض اینکه دمای هوا به صفر برسد باطری کهنه (60%) قدرت خود را از دست میدهد. یکی از نشانه های بارز باطری ضعیف، صدای ناله مانند و خرخر موتور است. اگر چنین صدایی شنیدید، اتومبیل خود را به تعمیرگاه ببرید. در ضمن ممکن است مشکل باطری به خاطر فعل و انفعالات شیمیایی (خوردگی) یا شل بودن بستها و کابلها باشد. با یک بررسی کوتاه متوجه خواهید شد که چنین مشکلی وجود دارد یا خیر. اگر خوردگی یا سولفاته شدن باطری در بخش خارجی آن باشد، میتوانید آنرا با دستمالی آغشته به محلول آب و جوش شیرین تمیز کنید. آب باطری را هم چک کنید. توجه کنید که آب باطری باید روی صفحه های الکترود را بپوشاند.

4)حفظ اصطکاک مهم است:
تایرهای چند منظوره جدید، گران قیمت و در بسیاری موارد غیر ضروری هستند. جا به جا کردن تایرهای جلو و عقب با یکدیگر به طور منظم، اقتصادی ترین روش نگهداری از آنها است. بهتر است تایرها، به خصوص در اتوموبیلهای دیفرانسیل جلو، اسپورت باشد و در بارکش های سبک که چرخهای جلو از جلو به عقب به طور ناهماهنگ ساییدگی پیدا میکنند، هر 5000 کیلومتر جا به جا شوند. فشار هوای داخل تایرها باید هرماه چک شود اما این کار باید پس از خنک شدن چرخها انجام شود. زمانی که مشغول بررسی تایرها هستید به آج آنها توجه کنید. آج تایر باید به قدری باشدکه روی زمین لغزنده و برفی اصطکاک کافی داشته باشد. در ضمن تایر یدکی و جک خودرو را نیز چک کنید و مطمئن شوید که در شرایط مطلوب قرار دارند.

5)چراغها را روشن کنید:
یک اصل مهم در رانندگی زمستانی، دیدن و دیده شدن است. ابتدا تمام چراغها ی اتومبیلتان را روشن کنید و گشتی به دور آن بزنید. اگر لامپ سوخته ای میبینید آنرا تعویض کنید. سپس با کمک یک دوست چراغهای راهنما، چراغ چشمک زن، چراغ ترمز و دنده عقب را چک کنید. در داخل اتومبیل هم از سالم بودن چراغ داشبورد و چراغهای صفحه راهنما اطمینان حاصل کنید. هر مشکلی را یادداشت کنید و در اولین فرصت آنرا برطرف کنید.

6)اتومبیلتان را تشنه نگذارید:
روغن، آب، آب باطری، روغن ترمز و بنزین، مایعات لازم برای بدن خودرو شما هستند. روغن، همواره موتور را نرم و روان نگه میدارد و باید همیشه تمیز و محفظه آن پر باشد. روغن ترمز هر 2500 تا 4000 کیلومتر چک و تجدید شود. فیلترها نیز باید چک و در صورت لزوم تعویض شوند. ضدیخ در صورتی که رادیاتور در شرایط عادی باشد (جوش نیاورده یا ترک نخورده باشد) باید هر دوسال یک بار یا هر 30000 کیلومتر تعویض شود. به یاد داشته باشید که هرگز درب رادیاتور را تا سرد شدن کامل موتور بر ندارید. برای جلوگیری از رگه های سوخت یخ زده در داخل باک بنزین، آن را مرتب پر نگه دارید. برای صرفه جویی در مصرف سوخت، باد تایرها را در حد مناسب نگه دارید، به آرامی گاز دهید و از ترمز ناگهانی بپرهیزید.اتومبیل را در حال توقف بیش از چند دقیقه روشن نگه ندارید.

7)ترمزها، تسمه ها، قفلها و شلنگها را بررسی کنید:
ترمزهای سالم هنگام رانندگی در روزهای زمستان مهمترین عامل ممانعت از حوادث ناگوار هستند، پس ترمزها را توسط یک متخصص به طور کامل چک کنید. اگر حس میکنید که فاصله توقف اتومبیل طولانی شده یا زیر پدال لقی یا گرفتگی نا آشنایی هست، فورا" به تعمیرکار مجرب مراجعه کنید. در ضمن لنت های ترمز را هم بررسی کنید و در صورت رفتگی یا کهنگی آنها را تعویض کنید. تسمه ها را چک کنید و مطمئن شوید که به خوبی محکم شده و فاقد ترک خوردگی، ساییدگی یا رفتگی باشند. آنها نباید در مقابل فشار انگشت شما بیش از 1 سانتی متر قوس بردارند. شلنگها را با دقت بررسی کنید، مراقب نشتی، متورم شدن یا ترک خوردگی باشید و مطمئن شوید که تمام بستها محکم باشند. برای جلوگیری از یخ زدگی دستگیره ها و لولا ها، کمی خاک ذغال نرم به چفت وبست قفلها و کمی روغن به لولاها بزنید.

8 )اتومبیل خود را برای تنظیم موتور (Tune-up) ببرید:
خودروتان را به مرکز تنظیم موتور ببرید. یک متخصص به سرعت متوجه مشکلات استارت، موتور و سوخت و ساز آن میشود. از بالا بردن دور موتور خودداری کنید زیرا نه تنها سوخت بیشتری مصرف خواهد کرد بلکه موجب استهلاک زودرس خودرو شما خواهد شد.



9)چند نکته دیگر:
کارشناسان راهنمایی ورانندگی توصیه میکنند که به خصوص در زمستان، همواره یک جعبه کمکهای اولیه و جعبه ای شامل لوازم اضطراری خودرو همراه داشته باشید، از جمله کابلهای اتصال باطری، بیلچه، ابزارهایی چون پیچ گوشتی، آچار، چاقوی جیبی و به خصوص در هنگام سفر کیسه خواب یا پتو، لباس گرم اضافه، جاروی کوچکی برای پاک کردن شیشه جلو، چراغ قوه با باطری اضافه، رادیو ترانزیستوری و یک کیسه شن همراه داشته باشید. اگر در یک کولاک زمستانی درگیر شدید، داخل اتوموبیل بمانید، شیشه را کمی پاین بکشید تا تبادل هوا انجام شود و با روشن نگه داشتن چراغها در معرض دید بمانید. برای هدر نرفتن سوخت، بخاری را به طور متناوب روشن و خاموش کنید.

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.