• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1438)
دوشنبه 6/7/1388 - 9:19 -0 تشکر 154778
نجوم در اساطیر ایران

پرستش به مستی است در کیش مهر   برونند زین جرگه هشیارها

چون شبنم اوفتاده بودم پیش آفتاب     مهرم به جان رسید و به عیوق بر شدم

در اوستا این خورشید تابان " پاک کننده" و " نگهبان نطفه کیومرث" معرفی شده. این کیومرث خان همون انسان اولیه هست. خورشید با صفت " تیز اسب" هم معرفی شده که بیان کننده سرعت بالای حرکت خورشید تو فضاست. حرکتشم در اوستا اینطوری گفته شده : « حرکت خورشید چون بزرگ تر تیر سه پره است اگر آن بزرگ تر مرد از آن بزرگ تر کمان بیفکند.»

خورشید اسم روز یازدهم زردشتی ها هم هست.

حالا بریم سراغ ماه ، این قمر دوست داشتنی زمین... ماه هر بیست و نه روز یکبار دور زمین می چرخه و در طول این مسیر از بیست و هفت منزل سماوی ، بنا به نجوم ایرانی، می گذره...اولین منزل هم در برج حمل قرار داره...

 

 اینطور بیان شده که ماه تشکیل دهنده ، نگهدارنده و تصفیه کننده تخمه و نژاد ستوران و گیاهانه... به خاطر همین هم به ماه گفتن " گوسپند تخمه " . گوسپند تخمه به معنای دارنده و حافظ تخمه گاوه که این جناب گاو هم در پدید اومدن حیات گیاهی و جانوری نقش عمده ای دارن !

سرعت سیر ماه هم مثل سرعت سیر خورشید در اوستا تعریف شده : « ماه را حرکت ، همسان سه پره تیری میانه است . اگر آن میانه مرد از میانه کمان بیفکند. »

روز دوازدهم هر ماه زردشتی به نام ماه نام گذاری شده.

 

 بخش نبرد اختران با اباختران که بسیار جالب و مطابق با چیزهایی هست که در آسمون می بینیم. .

بالاخره حمله اهریمن به جهان مینوی ، در روز هرمزد از ماه فروردین ( همون  نوروز ) اتقاق می افته..

 

سیاره ها که اباختر ها هستند برای سرکشی و مقابله با اخترها یا ستاره ها گردش خودشون رو شروع کردن. می چرخیدن و می چرخیدن. مثل مبارز هایی که شمشیر به دست میونه کارزار می چرخیدن و حریفاشون رو به خاک و خون می کشیدن ، اینها هم شروع می کنند به چرخش...

 

ماه و خورشید که شهریار و ملکه روشنان ( روشنایی ها ) هستند به مقابله و مبارزه با ماه تاریک و خورشید تاریک پرداختند. اجداد و قدیمی های ما در اون زمونه ، خسوف و کسوف رو بخاطر اون می دونستند که ماه سیاه و خورشید سیاه خودشون رو بین ماه و خورشید قرار می دادند و بخاطر همین هم نمی شد اون ها رو دید. در کشاکش این درگیری ها زمین هم سیاه می شده و دریاها هم بالا و پائین می رفتن.... (به هر صورت شاید پیشینیانمون تصور افسانه ای و داستانی داشتن ولی بالاخره کلیات خسوف و کسوف که بخاطر سایه افتادن بوده رو درک می کردن خودش خیلیه)

 

در زمان حمله اهریمن ، نحوه قرارگیری سیارات ، ماه و خورشید به این صورت بوده ( تقریبا اینطوری بگیم که محل رزمگاه اونها): خورشید در بره

ماه در گاو     مشتری در خرچنگ     زحل در ترازو     بهرام در بز    و آناهید و تیر هم در ماهی

وقتی که جنگ شروع شد هر کدوم از این اباختران نبرد  رو  با یکی از سپاهبد های سپاه اختران شروع کردن.

 

هرمزد (مشتری ) با هفت اورنگ ، سپاهبد شمال--- آناهید ( زهره ) با سدویس ، فرمانده جنوب--- بهرام ( مریخ ) با ونند ، سپاهبد غرب ، تیر ( عطارد ) با تیشتر، سپاهبد شرق و کیوان (زحل ) هم با میخگاه که سپاهبد سپاهبدان بوده به مبارزه پرداختند.

 

خورشید خیلی پر زور و قوی با همون اندام ورزشکاری خودش ، مهر تاریک و موش پری ( دنباله دار ) رو به گردونه خودش می بنده و اباختران هم که زور خورشید رو نداشتن به گردونه خورشید بسته میشن .

به طوری که کیوان و هرمزد و بهرام هر کدوم به 180 درجه از خورشید ، تیر به 1800 درجه و پنحاه دقیقه ، آناهید به 2830 درجه و یک دقیقه از خورشید بسته شده بودند. ( مثل اینکه منظور بیشترین حد فاصله ممکن سیارات بوده که برای سیاره های دورتر 180 درجه و برای تیر 1350 و ناهید 2831 است.)

 

خورشید موش پری رو به گردونه خودش می بنده که اینقدر چموش نباشه و نتونه گناه کنه چون که « اگر هرزه شود تا باز گرفتن ، بس بدی بخشد.» شهاب ها هم با نام " تیر شهاب " عنوان شدن . اونا هم مثل اباختران هستن و به عنوان دیو و بدکار شناخته میشن. اگه کسی اونا رو ببینه روشنایی چشمش از بین میره!

 

بالاخره نتیجه جنگ طولانی و چندین هزار هزار ساله اختران با اباختران اینطوری تموم میشه که :

از اونجایی که مهر و ماه تاریک به گردونه خورشید بسته شده بودن و کاری نمی تونستن انجام بدن (قدرت رو حال کن) نتونستند گناهکاری کنند.

هفت اورنگ و سدویس هم زورشون به هرمزد و آناهید می چربیده و از این رو این دو اباختر هم نتونستن گناهی انجام بدن... ولی خوب این اباختران یه جاهایی هم قدرت داشتن. بهرام از ونند و کیوان هم از میخ میان آسمان نیروی بیشتری داشتن و بخاطر همین هم اونها تونستن سرکشی کنند و گناه انجام بدن ، بخاطر همین هم به اونها میگن بزه گر... تیر و تیشتر هم هم نیرو بودن و نیروی هم دیگه رو خنثی می کردن...بخاطر همین هم به تیر ( عطارد) میگن که با بدها که میشه بده و با خوب ها که هست خوبه . آخرش این میشه که هرمزد ستاره زندگی و کیوان ستاره مرگ میشه . آناهید هم آب چهره و آب سرشت و تیر رو هم بادی معرفی می کنند چون که دشمنش تیشتر سرشت آب داشته و نوید باران هست.

من نتیجه گیری نمی کنم. نتیجه گیری اینها با خودتون. اینکه بدونید چه درک وسیعی از علم نجوم داشتن ...اینکه بدونید و بفهمید که اوستا کتابیه مربوط به  سه یا چهار هزار سال پیش...

منبع: nojoom-sience.blogfa.com

کسي که هيچ کار نمي کند،هيچ اشتباهي نمي کند. کسي که هيچ اشتباهي نمي کند،هيچ چيز ياد نمي گيرد. لوکا پاچيولي
دوشنبه 6/7/1388 - 13:7 - 0 تشکر 154837

سلام

مبحث خوبی است نجوم در اساطیر

عنوان پیان نامه من هم اسطوره سازی  مناسب اموزه های آخرالزمانی است

خوشحال می شم ازتون استفاده کنم

چهارشنبه 8/7/1388 - 13:0 - 0 تشکر 155303

سلام 

مطلب خوبی بود... 

موفق باشید
التماس دعا
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.