• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 2061)
جمعه 9/5/1388 - 16:25 -0 تشکر 137426
اینجا خاطره نویسی تجویز می شود!

سلام

 

یكی از راه های درمان انواع بیماری های روحی و روانی از قبیل استرس ، اضطراب های شدید ، فراموشی و ... خاطره نویسیه!

شما با نوشتن خاطراتتون می تونید كوله باری از مشكلات و مسائل آزار دهنده رو توی یك ورق كاغذ خالی كنید!

 

شاید هم بد نباشه افكار و آرزوهاتون رو توی یك دفتر (بدون هیچ گونه سانسوری) بنویسید و بعد از سال ها كه اون دفتر رو باز می كنید یادتون بیاد چه آرزوهایی داشتید یا اینكه چقدر تغییر كردید ...چقدر به بلوغ فكری رسیدید و قبلاً چه تجربیاتی به دست آوردید ...

 

بهتره بریم سراغ اصول و هر چیزی كه در مورد خاطره درمانی نیاز داریم!

مطالب از پست بعدی شروع می شن ...

منابعشون هم مختلفه.

 

از دستشون ندید ... ممكنه بهتون كمك كنن!

 
 

و او تنها پناه  همه ي ماست...
جمعه 9/5/1388 - 16:39 - 0 تشکر 137432

دفتر خاطرات داريد يا نداريد؟ يادداشت‌هاي روزانه‌تان را صد سال يك بار هم نمي‌نويسيد؟ به نظرتان كار درستي نيست؟ اين‌كه از خودتان بنويسيد را مي‌گويم. نه، با نوشتن از كارهايي كه مي‌كنيد، حرف‌هايي كه مي‌زنيد يا افكارتان كسي شما را سرزنش نمي‌كند. كسي به شما انگ خودشيفتگي نمي‌زند. چرا هنوز معطليد؟ نوشتن را از همين الان شروع كنيد.

اگر از آن دسته آدم‌هايي نيستيد كه هر لحظه‌تان پر است از خاطرات تلخ و شيرين، اگر از آن دسته آدم‌هايي نيستيد كه هر روزتان با اتفاقات هيجان‌انگيز عجين شده باشد، اگر فكر مي‌كنيد زندگي‌تان آنقدرها كه بايد، قابل به ياد آوردن نيست؛ بايد تكرار كنم كه سخت در اشتباهيد؛ از همين امروز شروع به نوشتن كنيد.يكي از سررسيد‌ها يا دفترچه‌هاي معمولي دم دستتان را برداريد و بي هيچ ذهنيتي بنويسيد. اگر خيلي آدم اهل ذوقي هستيد مي‌توانيد يكي از آن دفتر خاطرات آماده قفل‌دار را كه ورق‌هايش پر از تزئينات جورواجور است بخريد. فقط به اين فكر كنيد كه بايد اين افكار را يك جايي ثبت و ضبط كنيد.ارزشمندي‌شان را سال‌ها بعد خواهيد فهميد، وقتي مروري بر گذشته‌تان مي‌كنيد.

قبل از اين‌كه فكر كنيد بايد حتما سبك مشخصي در نوشتن داشته باشيد، يا بايد اصولا نويسنده باشيد، يا اين‌كه از همه مهم‌تر بايد حتما آدم مهمي باشيد، شرح خاطرات روزانه و افكارتان را بنويسيد. اين نوشته‌ها اگر دردي از ديگران دوا نكند، باور كنيد روزي به كار خودتان خواهند آمد. مهم اين است كه بدانيد زندگي شما ارزش اين را دارد كه 11 سال بعد نگاهي به نوشته‌هايتان بيندازيد و بگوييد: «واااي... من 20 سالگي‌ام اينجوري فكر مي‌كردم؟»!

بعضي از دفتر خاطرات‌ها يا يادداشت‌هاي روزانه پر هستند از «امروز خريد كردم، يا به صابر زنگ زدم، يا وقتي از دانشگاه مي‌آمدم گربه‌اي در طرف ديگر كوچه مشغول پاره كردن كيسه‌هاي زباله بود و...» بي‌هيچ قضاوتي، بايد توضيح بدهم كه اين شكل خاطره‌نويسي مربوط به زماني است كه هنوز 20 سالگي از راه نرسيده، هنوز اتفاقاتي كه براي گربه‌ها مي‌افتد يا دانشگاه رفتن و با دوستان حرف زدن جزو مهم‌ترين خاطرات زندگي آدم به حساب مي‌آيند. هنوز نمي‌تواني بين اتفاقات دنياي اطرافت چند تايي را كه مهم‌تر هستند انتخاب كني. دلت مي‌خواهد بعدا بتواني همه اين روزها را به ياد بياوري.

و او تنها پناه  همه ي ماست...
جمعه 9/5/1388 - 16:51 - 0 تشکر 137439

 ادامه از پست قبلی

اما بزرگ‌تر كه می‌شویم به این نتیجه می‌رسیم كه افكارمان خیلی باارزش‌تر از كارهایی كه انجام می‌دهیم هستند. به این نتیجه می‌رسیم كه موظفیم نگذاریم این افكار حیف و میل شوند. احتمالا ایمان راسخی هم به این داریم كه باید جایی ثبتشان كنیم و به این ترتیب اتفاق مباركی كه می‌افتد افكاری است كه بالاخره روی كاغذ آمده‌اند، افكاری كه از بین نرفته‌اند حتی اگر هرگز به كار هیچ بنی بشری نیایند

خاطرات و خودزندگینامه‌های بسیاری از آدم‌های مشهور به جا مانده، كه معمولا یكی از منابع شناختن آنها و گاهی شناخت دوره تاریخی‌ای است كه در آن زندگی می‌كرده‌اند. خیلی از این یادداشت‌های روزانه به صورت كتاب درآمده‌اند و خیلی‌هایشان هم تبدیل به فیلم شده‌اند. می‌توان صدها كتاب و فیلم نام برد كه بر مبنای خاطرات آدم‌های مشهور یا حتی آدم‌های عادی نوشته و ساخته شده‌اند. خاطرات سربازان جنگ، خاطرات شخصی یك روزنامه‌نگار، یادداشت‌های روزانه یك وزیر و نوشته‌های پراكنده یك پزشك، علاوه بر ارزش‌های شخصی كه برای آن فرد دارند می‌توانند یك جورهایی تعریفی از یك موقعیت تاریخی و زمانی مشخص از یك جامعه باشند.

بسیاری از كتاب‌هایی كه به صورت یادداشت‌های روزانه چاپ شده‌اند، بیشتر از آن‌كه شخصی باشند پر از نكته‌های اجتماعی یا اطلاعات سیاسی و از این دست هستند. برای همین هم هست كه ارزش چاپ كردن پیدا می‌كنند. اما آن چیزی كه در خاطره‌نویسی برای ما به عنوان آدم‌هایی كه هنوز شهرتی به دست نیاورده‌اند، پررنگ‌تر است نگاه شخصی‌مان به موضوعات و اتفاقاتی است كه می‌افتد. نمونه خیلی واضح این نوع نوشته‌ها خاطراتی است كه سربازان جنگی نوشته‌اند. دفترهای یادداشت بسیاری از سربازان باقی مانده است كه حال و هوای خودشان و دوستانشان را در موقعیت‌های مختلفی كه در جنگ پیش می‌آمد نوشته‌اند. ارزش این نوشته‌ها گاهی از بسیاری از گزارشات جنگی روزنامه‌ها و حرف‌های شفاهی بیشتر است.

ادامه دارد...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
سه شنبه 13/5/1388 - 12:54 - 0 تشکر 138609

سلام به panah60 عزیز

مطلب جالب و قشنگی انتخاب کردی،ممنون.(:

قبل از ادامه و تکمیل تاپیک، مطلبی رو دیدم که به نظرم مرتبط با بحث ما اومد که برای کاملا شدن این موضوع میشه بهش اشاره کرد.

 متخصصان معتقدند كه نوشتن تا حدود زیادی به كاهش استرس كمك می‌كند. به گفته آنها، یادداشت‌های روزانه در خصوص احساسات و شرایط می‌تواند از بار عصبی ذهن و روح افراد بكاهد و به آنها در تخلیه احساسات روانی كمك كند.

كارشناسان می‌گویند افكار و احساسات خود را بدون هیچ قضاوتی روی كاغذ بیاورید. به این ترتیب از آنچه در درون شما می‌گذرد آگاه می‌شوید.

گام بعدی شناسایی منبع خشم و استرس و كمك به ایجاد تغییر است. بازبینی افكار و احساساتی كه به رشته تحریر درآمده‌اند به شما كمك می‌كند درك بهتری از احساسات خود داشته باشید و راه‌های كنترل آن را به مطلوب‌ترین شكل شناسایی كنید.

در حالی كه همه‎ ما لزوماً داستان پرداز نیستیم، می‎توانیم حوادث و ماجراهای زندگی خود را بنویسیم كه در واقع این كمكی است به التیام تألمات روح.

صحبت كردن از احساسات، ادراكات، نقطه‎ نظرها و خاطرات، همیشه اقدامی در جهت تخفیف تألمات روانی است. بازگفتن آن چه در ذهن داریم، وزنه ‎های بسته شده به روح و روان ما را سبك می‎كند. بسیاری از مذاهب از این مفهوم برای التیام‎های معنوی استفاده كرده ‎اند. روان‎شناسی نوین امروزی نیز از این روش، بهره‎ فراوان می‎گیرد. با آن كه گفت‎ و گو كردن متداول‎ترین روش خودافشایی است، به رشته‎ تحریر درآوردن افكاری كه به ذهن خطور می‎كند نیز به شدت درمان‎ كننده است.
نوشتن خاطرات و وقایع روزانه‎ درمان بخش، شامل نگارش مطالبی در زمینه‎ حوادث، اندیشه‎ ها، احساسات، خاطرات و ادراكات شخص در جریان سفر زندگی است. نوشتن خاطرات و یادداشت‎های روزانه روشی بسیار مفید و مناسب برای مقابله با استرس و مدارا كردن با آن است. روان‎شناسان و متخصصان امور سلامتی، سال‎هاست كه برای افزایش رشد و تعالی شخصی، از این روش استفاده می‎كنند.

نوشتن خاطرات، روشی برای مقابله با استرس:
نوشتن خاطرات روزانه و به طور كلی درج یادداشت‎های روزانه، روشی عالی برای رسیدن به خودآگاهی است. نوشتن یادداشت‎های روزانه، ارتباطی میان ذهن و روح فراهم می‎آورد و اولین قدم برای از میان برداشتن استرس است.
خاطره ‎نویسی ابزاری در خدمت مراقبه است. روشی است تا ذهن را از اندیشه پاك كند. با نوشتن خاطرات، آرامش بر ذهن حاكم می‎شود. افكار و احساسات از ذهن خارج می‎شوند تا بر كاغذ نقش ببندند.
گر چه در زمینه‎ فایده و تأثیرات نوشتن بررسی چندانی نشده، همه‎ دست‎اندركاران امور روانی بر این عقیده‎اند كه این روش می‎تواند در زمینه‎ های مختلف به اشخاص كمك كند. می‎تواند احساس گناه را از ذهن بشوید و به راه حلی خلاق برای مساله برسد.

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.