• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 1460)
شنبه 20/4/1388 - 12:14 -0 تشکر 131337
قطعنامه 598

متن کامل قطعنامه 598

شورای امنیت، با تأیید مجدد قطعنامه (1986 میلادی) 582 خود، ضمن ابراز نگرانی عمیق از این که علیرغم در خواست هایش برای آتش بس، منازعه بین ایران و عراق به شدت سابق با تلفات شدید انسانی و تخریب مادی ادامه دارد، با ابراز تأسف از آغاز و ادامه منازعه، همچنین با ابراز تأسف از بمباران مراکز صرفاً مسکونی غیرنظامی، حملات به کشتیرانی بی طرف یا هواپیماهای کشوری، نقض قوانین بین المللی انسان دوستانه و دیگر قوانین ناظر بر درگیری مسلحانه، به ویژه کاربرد سلاحهای شیمیایی برخلاف الزامات پروتکل 1925 ژنو، با ابراز نگرانی عمیق نسبت به احتمال تشدید و گسترش بیشتر منازعه، مصمم گردید به تمامی اقدامات نظامی بین ایران و عراق خاتمه بخشد، معتقد شد که می‌باید یک راه حل جامع، عادلانه، شرافتمندانه و پایدار بین ایران و عراق به دست آید. با یادآوری مفاد منشور ملل متحد، به ویژه تعهد همه دولت های عضو به حل اختلافات بین المللی خود از راه های مسالمت آمیز به نحوی که صلح و امنیت بین المللی و عدالت به مخاطره نیفتد، با حکم به این که در منازعه ایران و عراق زمینه صلح حاصل شده است، با اقدام بر اساس مواد 39 و 40 منشور ملل متحد: 1ـ خواستار آن است که به عنوان یک قدم اولیه جهت حل و فصل(مناقشه) از راه مذاکره، ایران و عراق یک آتش بس فوری را رعایت کرده، به تمامی عملیات نظامی در زمین، دریا و هوا خاتمه داده و تمامی نیروهای خود را بدون درنگ به مرزهای شناخته شده بین المللی خود بازگردانند. 2ـ از دبیرکل درخواست می‌کند که یک تیم ناظر ملل متحد را برای بررسی، تأیید و نظارت بر آتش بس و عقب نشینی نیروها اعزام نماید و همچنین از دبیرکل درخواست می‌نماید با مشورت طرفین درگیر، تدابیر لازم را اتخاذ نموده، گزارش آن را به شورای امنیت ارائه دهد. 3ـ مصرانه می‌خواهد اسرای جنگی آزاد شده و پس از قطع مخاصمات فعال کنونی، براساس کنوانسیون سوم ژنو 12 اوت 1949، بدون تأخیر به کشور خود بازگردانده شوند. 4ـ از ایران و عراق می‌خواهد با دبیرکل در اجرای این قطعنامه و در تلاش های میانجی گرانه برای حصول یک راه حل جامع، عادلانه و شرافتمندانه مورد قبول دو طرف در خصوص تمام موضوعات موجود، منطبق با اصول مندرج در منشور ملل متحد، همکاری نمایند. 5ـ از تمامی کشورهای دیگر می‌خواهد حداکثر خویشتنداری را مبذول دارند و از هرگونه اقدامی که می‌تواند منجر به تشدید و گسترش بیشتر منازعه گردد احتراز کنند و بدین ترتیب اجرای قطعنامه حاضر را تسهیل نمایند. 6ـ از دبیرکل درخواست می‌نماید که با مشورت با ایران و عراق، مسأله تفویض اختیار به یک هیأت بی‌طرف برای تحقیق راجع به مسئولیت منازعه را بررسی نموده و در اسرع وقت به شورای امنیت گزارش دهد. 7ـ ابعاد خسارات وارده در خلال منازعه و نیاز به تلاشهای بازسازی با کمکهای مناسب بین المللی پس از خاتمه درگیری تصدیق می‌گردد و در این خصوص از دبیرکل درخواست می‌کند که هیأت کارشناسان را برای مطالعه موضوع بازسازی و گزارش به شورای امنیت تعیین نمایند. 8ـ همچنین از دبیرکل درخواست می‌کند که با مشورت با ایران و عراق و دیگر کشورهای منطقه، راههای افزایش امنیت و ثبات منطقه را مورد مدافه قرار دهد. 9ـ از دبیرکل درخواست می‌کند که شورای امنیت را در مورد اجرای این قطعنامه مطلع نماید. 10ـ مصمم است برای بررسی اقدامات بیشتر جهت رعایت و اجرای این قطعنامه در صورت ضرورت جلسات دیگری مجدداً تشکیل دهد. 

 

 

کسي که هيچ کار نمي کند،هيچ اشتباهي نمي کند. کسي که هيچ اشتباهي نمي کند،هيچ چيز ياد نمي گيرد. لوکا پاچيولي
شنبه 20/4/1388 - 12:26 - 0 تشکر 131346

ناگفته‌های هاشمی‌رفسنجانی از دلایل پذیرش قطعنامه 598

به گزارش خبرگزاری فارس هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام  در پاسخ به این سئوال که چرا ایران پس از فتح خرمشهر حاضر به آتش بس نشد، اظهار داشت: در ایران آن موقع هیچ كس آمادگی پذیرش آتش بس را نداشت و در همان موقع،جلسه شورای عالی دفاع، برای تعیین تكلیف ادامه جنگ تشكیل شد كه امام فرمودند كه هیچ كس از آتش بس صحبت نكند و این جنگ باید تا اهدافی كه داریم ادامه یابد.
وی افزود: امام (ره) در دوران جنگ مخالف وارد شدن به خاك عراق بودند ادله‌های ایشان نیز قابل توجه بود و بیشتر فكر می‌كردند كه در صورت وارد شدن به خاك عراق مردم عراق آسیب خواهند دید، ولی نظامی‌های ما گفتند كه نمی‌شود وارد نشویم چرا كه در این صورت عراقی‌ها خود را تجهیز می‌كنند و ما ناچار هستیم یا به جنگ ادامه ندهیم و یا وارد خاك عراق شویم.
هاشمی رفسنجانی بیان داشت: امام (ره) نیز به شرط این كه جایی وارد خاك عراق شوند كه مردم آسیب نبینند موافقت كردند به همین دلیل در عملیات‌ صورت گرفته جایی انتخاب می‌شد كه مردم نبودند.

کسي که هيچ کار نمي کند،هيچ اشتباهي نمي کند. کسي که هيچ اشتباهي نمي کند،هيچ چيز ياد نمي گيرد. لوکا پاچيولي
شنبه 20/4/1388 - 12:29 - 0 تشکر 131350

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوال دیگری درباره این كه چه شد كه بعد از 8 سال ایران قطعنامه 598 را پذیرفت، گفت: قطعنامه را مدتی پیش از اینكه بپذیریم شورای امنیت صادر كرده و عراق هم پذیرفته بود، ولی ما آن را قبول نداشتیم.
وی ادامه داد: ایران می‌گفت در این قطعنامه باید تنبیه متجاوز گنجانده شود و تكلیف خسارات وارد شده به ما مشخص شود و این چیزی بود كه عراقی‌ها نمی‌پذیرفتند.
هاشمی رفسنجانی با بیان این كه عوامل فراوانی بود كه كم كم ما متقاعد شدیم باید قطعنامه را بپذیریم، تصریح كرد: جنگ طولانی و فرسایشی شده بود و این فرسایش به ما آسیب فراوان می‌رساند و عراقی‌ها غیر نظامی‌ها را مورد هدف و آسیب قرار می‌دادند، همچنین تلفات غیر نظامی‌ها نیز زیاد شده بود به خصوص این كه عراقی‌ها از سلاح شیمیایی استفاده می‌كردند كه نمونه آن را در حلبچه مشاهده كردیم و مردم مثل برگ خزان به زمین می‌ریختند.
وی با بیان اینكه ما در مقابل این شرارت محدود بودیم، چون سلاح شیمیایی بكار نمی‌بردیم و نمی‌خواستیم مردم آسیب ببینند،گفت: آمریكایی‌ها علناً به نفع عراق وارد میدان شده بودند و كشتی، هواپیما و سكوهای نفتی ما را مورد حمله قرار می‌دادند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص دیگر عوامل پذیرش قطعنامه از سوی ایران، اظهار داشت: همسایه‌های ما دیگر به مزاحمت افتاده بودند و دائماً ایجاد محدودیت می‌كردند.
وی بیان داشت: بودجه دولت نیز واقعاً كشش این جنگ را نداشت و دولت رسماً به امام (ره) نامه نوشت كه نمی‌توانیم، همچنین در همین موضوع درخواست بودجه از طرف نیروهای رزمنده زیاد شد و البته حق آنها نیز بود و فرمانده سپاه نامه‌ای به امام نوشت و لیست بزرگی از لوازم مورد احتیاج داد كه لیست آنچنان بزرگ بود كه امام (ره) فرمودند كه یك ابرقدرت هم نمی‌تواند آن را تهیه كند.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: حتی در جلسه امام (ره) با مسئولان، حضرت امام (ره) به این نامه استناد كردند.
وی گفت: مهمترین عامل در این بین، عوامل انسانی بود، جنگ به حدی بود كه تلفات انسانی زیاد شده بود و قابل تحمل نبود و در این موقع خوشبختانه شورای امنیت تا حدودی خواسته‌های ما را پذیرفت و این مجموعه عوامل باعث شد كه امام (ره) قطعنامه را پذیرفتند.

کسي که هيچ کار نمي کند،هيچ اشتباهي نمي کند. کسي که هيچ اشتباهي نمي کند،هيچ چيز ياد نمي گيرد. لوکا پاچيولي
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.