• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1112)
چهارشنبه 6/3/1388 - 3:24 -0 تشکر 116456
ایران در مسیر تولید واکسن برای مقابله با تشعشات هسته‌ای


بشر در مقابله با سه عامل تهدیدات میکروبی، بیولوژیکی و هسته تاکنون در بخشهای میکروبی و بیولوژیکی موفقیتهایی را کسب کرده است و در مورد تهدید سوم نیز پژوهشگران ایرانی درصدند با تولید نوعی واکسن بیولوژیکی ایمنی بدن را در برابر تشعشعات رادیو اکتیو و هسته ای افزایش دهند.

مجتبی علمشاهی مجری این طرح پژوهشی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این طرح به عنوان "دفاع بیولوژیک در برابر تشعشات ناشی از حملات هسته ای" در یکی از دانشگاههای کشور در حال انجام است، گفت: این پژوهش با استفاده از سه حوزه علمی دفاع غیرعامل، بیوتکنولوژی و انرژی هسته ای در حال انجام است.

وی به جزئیات این پژوهش اشاره کرد و با بیان اینکه تشعشات هسته ای به دلیل انرژی بالایی که دارند بر روی DNA تاثیر می گذارند، اظهار داشت: DNA حلقه های مارپیچی هستند که از دو "لوپ" (Loop) تشکیل شده اند و به صورت نردبانی با استفاده از یکسری پیوندها این دو "لوپ" با یکدیگر ارتباط دارند.

علمشاهی رشد و تکثیر سلولی را از وظایف DNA ذکر کرد و ادامه داد: چنانچه این ساختار در معرض تشعشعات هسته ای قرار گیرند این نردبان پاره می شود در نتیجه کل سلولهای بدن وارد فاز مرگ و منجر به مرگ موجود زنده می شود.

مجری طرح تاکید کرد: بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است این ماده می تواند در مدت زمان کوتاه با تقویت ساختار ژنتیکی بدن از آسیب پیوندهای نردبانی DNA جلوگیری کند و حتی در صورت آسیب DNA بلافاصله آن را ترمیم کند.

مجری طرح با بیان اینکه این واکسن قابل استفاده برای افرادی که خواسته یا ناخواسته در برابر تشعشعات قرار می گیرند است به مهر گفت: افرادی که در محیطهای آزمایشگاهی و بیمارستانی در برابر تشعشات رادیواکتیویته قرار می گیرند می توانند با استفاده از این واکسن خود را در برابر این تشعشات ایمن کنند.

علمشاهی ماده اصلی این واکسن را نوعی پروتئین ذکر و خاطرنشان کرد: سوشهای این واکسن از فاضلاب و پسماند راکتورها گرفته می شود. در محیط آزمایشگاهی در ساختار ژنتیک این سوشها با استفاده از مهندسی ژنتیک تغییراتی ایجاد می شود تا بتوان از آن واکسن قابل استفاده برای انسانها تولید کرد. 

مجری طرح ادامه داد: پروتئین این واکسن بر روی DNA قرار می گیرد و به تدریج در بدن رشد و تکثیر می کند و در نهایت پادتن مورد نیاز را در بدن تولید می کند.

وی با تاکید بر اینکه امروزه در بحث دفاعی بیشترین تهدیدات در زمینه تهدیدات میکروبی، بیولوژیکی و هسته ای است به مهر گفت: بشر در مقابله با این سه عامل که به آن NBC می گویند تاکنون توانسته در بخشهای میکروبی و بیولوژیکی موفقیتهایی را کسب کند ولی در زمینه حملات هسته ای خطرات زیادی جوامع بشری را تهدید می کند.

علمشاهی ادامه داد: این پژوهش در صورت کسب موفقیت کمک خواهد کرد به صورت بیولوژیکی موجودات زنده در برابر خطرات ناشی از تشعشعات رادیواکتیویته و هسته ای مصون بمانند. 

منبع:http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=883742

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
پنج شنبه 7/3/1388 - 0:12 - 0 تشکر 116766

سلام به آنلاکر عزیز و دوست داشتنی

ممنون که انجمن بهداشت و سلامت رو برای فعالیت زیبای خودتون انتخاب کردید

از مبحث زیبای شما هم ممنونم

انشاءالله که بتونم در این مبحث همراه شما باشم و بتونیم اطلاعات جامع تر و کامل تری در مورد بیماری های پزشکی هسته ای و تولید داروی آنها در کشور عزیزمون ایران اسلامی در اختیار دوستان قرار دهیم

البته قطعاً همکاری همه دوستان را طالبیم

خوش باشید

فعلاً ...

پنج شنبه 7/3/1388 - 12:18 - 0 تشکر 116880

با سلام

دکی جون مخلصتیم کاری نکردیم که فقط اطلاع رسانی میکنیم فکر کنم همه همه جمع کنید مطالب بهداشتیمو دو سه تا بیشتر نباشه حتما از این پس شرکت میکنم تو انجمن ولی حالا چرا اینجا انقدر ساکته؟؟؟؟؟

چقدر عنکبوت داره؟؟؟کلینیکتون و وقت نکردید گرد گیری کنید؟؟؟؟؟

خودم میام درستش میکنم مشکلی نیست دکی جون مخلصتیم

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.