• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 748)
دوشنبه 24/1/1388 - 21:51 -0 تشکر 105793
مهاجرت جوانان

Bushehr-Tebyan.IR
۵۰ درصد جوانان برای یافتن شغل مناسب مهاجرت می‌كنند
معاون پژوهشی مركز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه ضمن‌ تأكید بر ارتقای كیفی و كمی دانشگاه‌های كشور و تربیت نیروی متخصص، گفت: ۵۰ درصد مهاجرت جوانان در زمینه كسب شغل مناسب است و ۵۰ درصد دیگر برای كسب مدارك بالای علمی به سایر كشورها سفر می‌كنند.
شهلا كاظمی‌پور با بیان این مطلب افزود: جاذبه‌هایی كه در دانشگاه‌های سایر كشورها وجود دارد همچنین بالا بودن سطح كیفی این دسته از دانشگاه‌ها، باعث شده تا جوانان تحصیلكرده به تحصیل در دانشگاه‌های كشورهای دیگر تمایل داشته باشند. خیلی از جوانان این موارد را دلیل مهاجرتشان مطرح می‌كنند.
● دانشگاه‌های كشور به جای افراد متخصص، متوقع تربیت می‌كنند
وی با بیان این‌كه بسیاری از مسئولان در این زمینه تاكنون بیشتر به كمیت توجه كرده‌اند، گفت: مسئولان همواره سعی كرده‌اند تا تعداد داوطلبان را به حداقل برسانند و به اعتقاد من در سیستم آموزش عالی، كیفیت فدای كمیت شده است.
وی ادامه داد: این زنگ خطری برای كشور محسوب می‌شود، با توجه به هزینه‌هایی كه در زمینه تحصیل و ایجاد اشتغال وجود دارد، نبود متخصص مشكل اساسی بوده است. دانشگاه‌های كشور تنها متوقع، تربیت می كنند تا متخصص. اگر جوان متخصص باشد به راحتی جذب كار می شود یا حتی می‌تواند كارآفرینی كند.
● مهاجرت بیشتر در میان مردهای جوان وجود دارد
معاون پژوهشی مركز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه اظهار داشت: بر اساس مطالعات ما مهاجرت بیشتر در میان جوانان شكل می‌گیرد و عوامل متعددی در رابطه با پیدایش تمایل به مهاجرت وجود دارد و اشكال مختلفی از مهاجرت را شامل می‌شود.
این محقق با بیان این‌كه مهاجرت در كشورهای در حال توسعه بیشتر در میان مردها و در میان جوانان وجود دارد، گفت: مهاجرت در مطالعه جمعیتی به عنوان یك پدیده اجتماعی و جمعیتی تلقی می‌شود و اگر هدفمند باشد مهاجرت مطلوب تلقی می‌شود؛ چراكه فرد به قصد دست‌یابی به زندگی بهتر به سایر كشوها سفر می‌كند.
معاون پژوهشی مركز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در مورد انواع مهاجرت جوانان كه در حال حاضر وجود دارد، توضیح داد: گروهی از جوانان برای ادامه تحصیل كوچ می‌كنند، این دسته برای برای كسب پیشرفت‌های تحصیلی در مقاطع بالا، ازكشور خارج می‌شوند كه فرار مغزها نیز تعبیر می‌شود، تا زمانی كه خارج از كشور تحصیل می‌كنند مهاجرت موقت محسوب می‌شود اما اگر برای مدت طولانی ترك وطن كنند و در كشور مبدأ برای همیشه بمانند عواقب دیگری خواهد داشت.
كاظمی‌پور ادامه داد: گروه دیگری از جوانان برای به دست آوردن كار مناسب به كشور دیگری سفر می‌كنند، كسانی كه پتانسیل بالایی داشته باشند و یا مدرك تحصیلی و تخصص خوبی برخوردار باشند بیشتر مد نظر هستند ضمن این‌كه كشورهای مهاجر پذیر به آسانی به فرد اجازه ورود نمی‌دهند.
● پایین بودن سطح درآمد عامل مهاجرت گروهی از جوانان است
این استاد دانشگاه گفت: گروه دیگری از جوانان كه تحصیلات پایین‌تری دارند به دلیل نبود كار مناسب در كشورشان همچنین پایین بودن سطح درآمد انگیزه بیشتری برای مهاجرت دارند. برای نمونه در گذشته جوانان به ژاپن مهاجرت می‌كردند ولی در حال حاضر كشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای شرقی برای مهاجرت انتخاب می‌شوند.
● نسل دوم مهاجران به نسبت بچه‌هایی كه در ایران هستند موفق نمی‌شوند
معاون پژوهشی مركز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه افزود: گروه دیگری از افراد به تبعیت از خانواده‌هایشان مهاجرت می‌كنند، به گونه‌ای كه پدر و مادر به دلیل مأموریت‌های علمی و یا تقاضای مهاجرت اقدام به خروج از كشور می‌كنند كه در این میان فرزندان جوان این خانواده‌ها نیز با آنها همراه می‌شوند. همچنین گروه دیگری از افرادی كه در دوران بچگی از كشور خارج می‌شوند و یا بچه‌هایی كه در كشور مقصد به دنیا می‌آیند و نسل دوم مهاجرت محسوب می‌شوند دچار بیگانگی فرهنگی می‌شوند و ۱۰ یا ۲۰ سال طول می‌كشد كه جذب فرهنگ بیگانه شوند. كاظمی‌پور با اشاره به وجود اختلافات فرهنگی افزود: همین امر باعث می‌شوند تا فرد از دوران كودكی دچار دوگانگی شود و آسیب بسیاری ‌ببیند و در اصل تضاد فرهنگی بین والدین و بچه‌ها در اثر شكل‌گیری مهاجرت ایجاد می‌شود، بدین ترتیب به دلیل هم‌ زبان نبودن كودكان با والدینشان احساس كمبود می‌كنند، همچنین این گروه به دلیل فاصله گرفتن از فرهنگ جامعه مبدأ، فرهنگ جامعه مقصد را نمی‌توانند جذب كنند.
این كارشناس گفت: تا زمانی كه امكان مهاجرت دانشجویان و افراد تحصیلكرده به كشورهایی كه در سطح علمی بالایی قرار دارند، وجود داشته باشد ماندن آنها در كشور باعث تحلیل جامعه مبدأ می‌شود، ولی اگر پس از پایان تحصیل به كشور خودشان برگردند و به مطالعه و تحقیق در امور كشور بپردازند امری مفید تلقی می‌شوند.
به گفته كاظمی‌پور راهكار منطقی این است كه دانشگاه‌ها را رشد دهیم تا در داخل شاهد ارتقاء كیفی و كمی دانشگاه‌ها باشیم.
وی گفت: اگر سطح كیفی دانشگاه‌ها را افزایش دهیم می‌توانیم به بازگشت جوانان به كشور كمك كنیم ضمن این كه با محول كردن پست‌های كلیدی به جوانان تحصیلكرد و نخبه می‌‌توانیم گام مؤثری برداریم.
معاون پژوهشی مركز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در پاسخ به این‌كه چند درصد جوانان به خارج از كشور مهاجرت می‌كنند؟ پاسخ داد: نسبت به جمعیت جوان كشور سالانه از ۱۰۰ جوان ۳ نفر ممكن است به خارج از كشور مهاجرت كنند، با توجه به ۲۴ میلیون جوانی كه بین ۱۵- ۲۹ سال قرار دارند مهاجرت جوانان به بیش از ۲ درصد تجاوز نمی‌كند.
● معمولاً ۴ درصد از جوانان به كشور بر می‌گردند
وی در ادامه گفت: از بین جوانانی كه به خارج از كشور سفر می‌كنند عده‌ای به دلیل این‌كه از طریق وزات علوم برای تحصیل به خارج از كشور اعزام شده‌اند یا به دلیل مشكلات خانوادگی به كشور باز می‌گردند. به عبارت دیگر ۴ درصد جوانان به كشور بر می‌گردند در مقابل۶ تا ۷ درصد از جوانان نیز در كشور مقصد می‌مانند.
به گفته این استاد دانشگاه قبل از انقلاب نیز گرایش به پدیده مهاجرت وجود داشت اما پس از انقلاب این تمایل كاهش یافته است.
كاظمی پور افزود: بررسی‌های انجام شده در زمینه مهاجرت‌های ایرانیان به كشور آمریكا، نشان می‌دهد ایرانیان مقیم آمریكا میانگین سوادشان از مردم آمریكا به مراتب بالاتر است، به این معنی كه تحصیلكرده‌ها بیشتر مهاجرت كرده‌اند و از دست دادن سرمایه‌های انسانی مطرح می‌شود.
  :: منبع : خبرگزارى فارس

 

                             /کجايند ان مردان بي ادعا/

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.