• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 4786)
چهارشنبه 5/1/1388 - 13:5 -0 تشکر 101297
چرا ایرانیان مسلمان شدن؟

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

تو این بحث میخواستم ادیان ایران باستان رو معرفی کنیم و روش بحث کنیم و ببینیم چی شد، ایرانیان دین اسلام رو به عنوان آخرین دین قبول کردن و دیگه تغییرش ندادن.
هم اکنون در ایران 98 درصد مسلمان هست و 2 درصد ادیان دیگر هستن، که از ادیان سنتی ایران هم اکنون در ایران هست، فکر کنم بیشترین قشری که از ادیان سنتی ایرانی باشن در ایران فعلی زرتشتیان باشن، به همین منظور بیشتر روی دین زرتشت بحث میکنیم.
امیدوارم بحث خوبی بشه و از تمام دوستان هم میخوام با کمال خونسردی در بحث شرکت کنن و تبادل نظر کنن.

سربلند و پیروز باشین...

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
چهارشنبه 5/1/1388 - 13:8 - 0 تشکر 101298

....وخدایی که در این نزدیکی است.

سلام دوستان

ممنون از بحث خوبتون . خیلی بحث به جایی هست . با توجه به اینکه دوستان دین زردشت رو معرفی میکنن میشه تو این بحث سوالا و شبهه ها مطرح کرد .

امیدوارم با کمال خونسردی و آرامش پیش بریم وبه نتیجه مطلوب برسیم .....

كاش معشوق ز عاشق طلب جان میكرد

تا كه هر بی سر و پایی نشود یار كسی

کد بازاریاب :424322

چهارشنبه 5/1/1388 - 13:28 - 0 تشکر 101300

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

اول یه مقدار در مورد دین زرتشت توضیح میدم و بعدش بحث اصلی رو پیرامون مطالب گفته شده شروع مکنیم.
دین زرتشت
دین زرتشتی امروز که معتقدان به آن در ایران و هند زندگی می کنند، باقیمانده دین زرتشتی دوران ساسانی است که با به قدرت رسیدن اردشیر پابکان برای نخستین بار به عنوان دین رسمی ایران انتخاب شد. در این زمان مدرکی در دست نداریم که حتی با وجود زرتشتی بودن داریوش و خشایارشا، دین زرتشت هیچگاه در دورانی قبل از زمان ساسانیان، به عنوان دین رسمی مطرح شده باشد. اخلاف خشایارشا مانند اردشیر دوم، پرستنده خدایان متعددی مانند آناهیتا و میترا بوده‌اند و غیر از آن، هیچگاه دینی به عنوان دین تمام مردم شاهنشاهی هخامنشی مشخص نشده است. پادشاهان اولیه اشکانی نیز احتمالا" به نوعی آئین قبیله‌ای بجامانده از باورهای ایرانیان اولیه اعتقاد داشته اند. غیر از ولاش اول و جانشینانش، مدرکی برای زرتشتی خواندن دیگر پادشاهان اشکانی نداریم.
از طرفی، دین زرتشتی ساسانی تفاوتهای عمده ای با دین زرتشتی مندرج در گاثاها دارد. بعضی از باورهای مطرح شده در بخشهای جدیدتر اوستای ساسانی، مانند زروانیت، مخالف با باورهای گاثایی هستند و می توان آنها را رسوخی از دین های محلی و باورهای باستانی ایرانیان و حتی تاثیراتی از مذاهب بین النهرینی بابل و آشور دانست. به همین دلیل، در اینجا دین گاثایی را مشخصا" دینی جدا از زرتشتی ساسانی می دانیم و بطور مستقل از آن یاد می کنیم.
در گاثاها، زرتشت دین کاملا" جدیدی را پایه گذاری نمی کند. دین زرتشت بر مبنای باورهای باستانی ایران پی ریزی شده و زرتشت خود را تنها اصلاحگر و بازگرداننده دین اصلی می داند. خدای گاثاها، «اهورا-مزدا» یا «سرور عقلانیت»، خود یکی از خدایان باستانی است که به همراه میترا و وهومنه، از خدایان اصلی گروه «اهوراها» (خدایان خوب) بوده است. اما در گاثاها، اهورا-مزدا تنها خدای موجود است و اوست که انسانها را به عقلانیت راهنمایی می کند و آنها را از زندگی کورکورانه باز می دارد و همواره به «راستی» تشویق می کند. در گاثاها، زرتشت به همه خدایان دیگر اعلام جنگ می دهد و آنها را خدایان گمراهی، «دئو/دیو»، می خواند. زرتشت حتی از نامبردن از این خدایان نیز خودداری می کند و در گاثاها از کسی جز مزدا-اهورا ذکری نمی بینیم، هرچند که زرتشت بطور غیر مستقیم به وجود خدای نادرستی و دروغ اشاره می کند، اما نام او را که از اوستای جدید می دانیم (انگره-مئنیو، اهریمن) هرگز نمی برد و تنها در پایان یکی از گاثاها، کلمه «انگره» را به کار می برد بدون آنکه نام را کاملا" بیان کند. به نظر می رسد که زرتشت نمی خواهد شعرهای جاویدان خود و تعلیماتش برای آیندگان را به نام خدای نادرستی آلوده کند و آن را به عهده شنونده رها می کند.
گاثاها به زبانی بسیار مشکل تنظیم شده اند و ساختمان آنها نیز بسیار پیچیده است. دانشمندانی مانند هومباخ، نوبری(Nyberg که به غلط در ایران «نیبرگ» نامیده شده) و شوارتز، توانسته اند قسمتهایی از این ساختمان پیچیده را کشف کنند و ساختارهایی نظیر تنظیم حلقه ای و تکرار معسلامح کلمات در اشعار را مشخص کنند. این ساختمان پیچیده و زبان بسیار کهنه، باعث می شوند که ما به سختی بتوانیم تمام مفهوم گاثاها را متوجه شویم. آنچه تا اینجا برای ما مفهوم است اینستکه اشاره و اصرار زرتشت در این اشعار به مقابله دو عنصر «ارته» (راستی، بن حقیقت و عقلانیت) و «دروج» (نادرستی، بن دروغ و گمراهی) است. در این مقابله، زرتشت کمک «اهورا-مزدا» را طلب می کند که تشویق کننده انسانها به عقلانیت و تفکر است و تنها را مبارزه با دیوان که حامیان دروج هستند.
نمی توان با اطمینان گفت که دین زرتشت هیچگاه بعد از مرگ موسسش، به همانگونه که او انتظار داشته، باقی مانده است. از درجه خالص ماندن این باورها نیز تخمینی در دست نداریم، غیر از اینکه داریوش نیز در کتیبه های خود به یکی از جنبه های دروج، یعنی «دروگ» یا سخن ناراست (دروغ) اشاره می کند. می توان تصور کرد که باورهای گاثایی که برای جامعه ای کوچک و قبیله ای در شرق ایران طراحی شده بودند، بعد از برخورد با جوامع متمدن و ساکن غرب ایران و تاثیر پذیرفتن از باورهای مغها و ادیان بین النهرین و در طول سالهای متمادی، تبدیل به دینی شد که در دوران ساسانی موقعیت رسمی را پیدا کرد.
سربلند و پیروز باشین...
التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
چهارشنبه 5/1/1388 - 16:46 - 0 تشکر 101364

سلام

بحث خوب و بجایی بود

همچنین مطالب نیز خوب بودند

متشکرم

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
چهارشنبه 5/1/1388 - 17:59 - 0 تشکر 101379

سلام ممل جان فکر جالبی است

یک پیشنهاد هم می کنم

اگه در باره یک دین غیر از اسلام بحث کنیم و اون بحث به بی نقص بودن اون دین بینجامد دین خودمون زیر سوال می رود

اگه مقایسه ای باشه فکر کنم خیلی بهتر باشه

یعنی دین اسلام را با زرتشت مقایسه کنیم

هم با دین خودمون بیشتر اشنا می شویم و هم با دین زرتشت

هم نواقص ها معلوم می شه

این در حد پیشنهاد بود

ولی فکر خیلی خوبی کردی

من تا تهش هستم

در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
چهارشنبه 5/1/1388 - 20:8 - 0 تشکر 101396

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

در پاسخ حسین طهوری عزیز؛ من قصد مقایسه ندارم، چون قیاس بین دین اسلام و زرتشت درست نیست!

دین اسلام تکمیل شده ادیان دیگر هست و کاملترین دین هست، قیاس زمانی صورت میگیره که یکی بگه دین مثلا یهود دین کامل هست و ما بگیم دین اسلام و شروع کنیم مقایسه رو، مگر نه تا زمانی که همه موافق هستن اسلام دین کامل هست نیاز به مقایسه نیست.

من در این تاپیک قصد دارم، با معرفی ادیان ایران باستان ببینیم چی شد ایرانیان چه دین هایی داشتن و  چی شد به اسلام روی آوردن، هرچی باشه اجداد ما مسلمان شدن و ما مسلمان هستم، به نظرم خوبه اسلام رو بیشتر بشناسیم.

سربلند و پیروز باشین...
التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
چهارشنبه 5/1/1388 - 21:20 - 0 تشکر 101401

به نام خداوندی که دانه را شکافت و به آواز و ناله چرندگان در بیابانها و گناهان بندگان در خلوتها و آمد وشد ماهیها در دریاهای بزرگ و

 موج زدن و برهم خوردن آب بوسیله بادهای سخت  داناست ؛ و گواهی میدهم که حضرت محمد (ص) برگزیده خدا و آورنده وحی و جانشینانش

 امیر مومنان حضرت علی بن ابی طالب علیه اسلام و فرزندانش . وبا تمام وجود  گواهی میدهم به وجود مقدس و نازنین ،خلیفة الله 

حجت الله  بقیة الله ؛ امام حی و حاضر

حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه و ظهوره و روحی و ارواحنا له الفداء .
و با سلام به تمامی همراهان ؛ دوستان و رفیقان عزیز
انشاالله به حمدالله که احوالات همه بر وفق مراد باشه و سالم سلامت باشید

سلام سلام سلام

ممل جان اینجوری که می گی عالیه

یه سوء تفاهم بود برطرف شد

منم هستما

حالا بگو ما چجوری می تونیم کمک کنیم تو این تاپیک

چون اگه بخواهیم از اینترنت مطلب بگیریم و کپی کنیم اینجا اصلا فایده نداره

خوبه کسانی که می خواهند مطلب بگذارند چکیده ای از مطالب و قرار بدند تا حوصله بچه ها بگیره تا مطلب و تا تهش بخونند فکر کنم اینجوری خیلی بهتر باشه

ممل جون متشکریم

ممل جون متشکریم

در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
چهارشنبه 5/1/1388 - 21:38 - 0 تشکر 101411

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

ممنون حسین جان؛ من میخوام اول به مرور ادیان ایران باستان از ابتدا تا کنون رو معرفی کنم، تا مقدمه ای باشه بر اصل موضوع.
دوستان خودشون صاحب نظر هستن و آشنا به کار، هرجور خودشون صلاح میدونن ادامه بدن، من پیشنهاد میدم، اگر کسی خواست مطلبی از نت کپی کنه، کپی کنه ولی بعدش روی همون مطلب مانور کنه و توضیحاتی پیرامونش مطرح کنه.
سربلند و پیروز باشین...
التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
پنج شنبه 6/1/1388 - 1:21 - 0 تشکر 101425

سلام

جناب MAMAL92بحث خوبیه ممنون من خودم اطلاعات زیادی در این مورد ندارم فقط می دونم که ما ایرانیان پاک سرشت بودیم ووقتی اسلام رو انتخاب کردیم پاک دین هم شدیم

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

پنج شنبه 6/1/1388 - 2:30 - 0 تشکر 101427

بسم الله الرحمن الرحیم
******************************
سلام علیكم
ازممل عزیز متشكرم به خاطر بحث خوبی را كه قرار دادند ان شاء‌الله استفاده می كنیم .
موفق و موید
***************
سایه رهبری پایدار  

http://rahpoyvesal.blogfa.com
پنج شنبه 6/1/1388 - 10:35 - 0 تشکر 101447

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

از تمامی دوستانی که در بحث شرکت کردن تشکر میکنم و حالا ادامه مطالب:

ادیان ایران باستان

میدانیم که اصل و ریشه مذاهب مترقی جهان از عقائد ساده اقوام بدوی و قبائل و عشائر همجی ، که هزاران سال قبل در جهان می زیسته اند، نشأت گرفته است. از این رو در مقام تحقیق از مذهب ایرانیان باستانی نیز باید اصل و مبدأ آن را در افسانه ها و اساطیر آریائی های سفید پوست، هزاران سال قبل از این، جستجو کنیم . همان قوم و نژادی که در قرون قدیمه قبل از تاریخ مکتوب یا لااقل از هزاره دوم و سوم قبل از میلاد در فلات ایران نمایان شده اند.در طول مدت افزون از جهار هزار سال یک سلسله تحولات فکری و تندیشه های مذهبی در مردم آریائی نژاد این آب خاک به ظهور رسیده است که از مبادی بدوی چون فتیشیزم و آنیمیزم و پرستش مظاهر طبیعت آغاز شده و در عصر حاضر به دیانت شیعه امامیه که از فرق اسلام و مذهب رسمی امروز ما ایرانیان می باشد ، پایان می پذیرد.
در هزاره اول قبل از میلاد در اثر آمیزش آرین ها با سکنه بومی در ایران و هند فرهنگ و تمدن جدیدی در آن دو کشور به ظهور رسیده و لسان های ایشان که قبلا لهجه های محلی بوده و بعدا صورت تکامل حاصل کرده ، زبانهای مستقلی شدند. مانند فرس قدیم ( عصر کتیبه های دوره هخامنشی ) یا زبان ماد ( عصر کتاب اوستا) یا زبان سانسکریت ( عصر کتب چهارگانه ودا) یا زبان پهلوی قدیم ( عصر پارت ها) .این زبانها ی قدیم در ایران زمین اکنون مورد تکلم نیست و جزء زبانهای مرده قرار گرفته اند ولی در هندوستان زبان سانسکریت هنوز زنده و موجود و کتب مقدسه هندوها حافظ آن است.

سربلند و پیروز باشین...
التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.