• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1626)
دوشنبه 30/5/1391 - 17:27 -0 تشکر 520411
خواص مواد غذایی و خوراکی ها"

سلام در این قسمت راجع به خواص و مضرات



میوه ها


سبزیجات

فست فودها

وسایر مواد غذایی نکاتی بیان میشود  امیدوارم مورد استفاده تمام دوستان قرار بگیرد

سه شنبه 31/5/1391 - 21:33 - 0 تشکر 522000


انگور سبز
این میوه مناسب برای بیماری‌های اعصاب است.مواد غذایی موجود در انگور به هضم غذا و جذب آن در معده كمك فراوانی می‌كند و در درمان بیماری‌های سوءهاضمه،سل ریوی،مشكلات كلیوی (سنگ كلیه)‌ و یبوست كمك فراوانی می‌كند.همچنین باعث دفع سموم و مواد زائد از بدن می‌شود.آب انگور مغذی عضله قلب است.انگور اختلالات قلبی حاصله از ازدیاد فشارخون را از بین می‌برد و دارای اثر تقویت‌كننده قلب است.
انگور موجب ازدیاد ترشح صفرا می‌شود و عمل هضم را تحریك و تسریع می‌بخشد و تخمیرهای روده‌ای را كاهش می‌دهد.

سه شنبه 31/5/1391 - 21:33 - 0 تشکر 522001


كاهو
كاهو در درمان تپش قلب و سرفه و مشكلات ریوی موثر است.همچنین آرام‌ كننده اعصاب است.كاهو برای دفع مواد زاید در روده‌ها و جلوگیری از یبوست مناسب است.از جوشانده كاهو می‌توان برای درمان سوختگی‌ها و زخم‌ها استفاده كرد.

سه شنبه 31/5/1391 - 21:33 - 0 تشکر 522004

لوبیا سبز
از لوبیا سبز برای درمان كسالت‌های شدید كلیوی استفاده می‌شود.این سبزی همچنین در درمان بیماری‌های قلبی نیز موثر است.وجود فسفر در لوبیا برای اعصاب مفید است.خرده شده و یا پوره شده دانه لوبیا به عنوان ضماد برای مواضع سوختگی و سایر التهابات پوستی و زخم‌ها موثر است.

.

سه شنبه 31/5/1391 - 21:33 - 0 تشکر 522005

ترخون
ترخون به دلیل داشتن اسانس‌های معطر در خود مجاری دستگاه گوارشی را ضدعفونی می‌كند و محرك مناسبی برای معده به شمار می‌رود.این سبزی بر
ای بیماری‌های رحم و تسهیل جریان خون قاعدگی بسیار موثر است

سه شنبه 31/5/1391 - 21:35 - 0 تشکر 522008

پیاز جادوی کوچک

پیاز خواص ضد سرطانی دارد
پیاز از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و حتی می‌تواند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که پیاز می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله‌ی گوارش شود. پیاز حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضدسرطانی دارند. نتایج یک پژوهش فرانسوی که روی موش‌های مبتلا به سرطان کولون انجام شده نشان می‌دهد عصاره‌ی پیاز می‌تواند جلوی تکثیر سلول‌های سرطانی را بگیرد.

پیاز با کلسترول مقابله می‌کند
پیاز خواص ضد کلسترولی دارد. این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتی‌اکسیدانی و امگا 3های موجود در آن است. در واقع پیاز به کمک امگا3های خود به کاهش میزان تری گلیسیرید خون کمک می‌کند. تری گلیسیریدها چربی‌هایی هستند که بدن به عنوان انرژی از آن‌ها استفاده می‌کند.

پیاز از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و حتی می‌تواند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که پیاز می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله‌ی گوارش شود.

هنوز به طور دقیق ارتباط بین تری گلیسیرید و کلسترول مشخص نشده است اما متخصصان بر این باورند زمانی که میزان تری گلیسیرید بالا می‌رود میزان کلسترول خوب کاهش می‌یابد و به این ترتیب کلسترول بد خطرناک‌تر شده منجر به بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود.
اگر چه این خاصیت پیاز به پای سیر نمی‌رسد اما باید بدانید که پیاز به گردش خون بهتر کمک زیادی می‌کند. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می‌دهد افرادی که روزانه سوپ پیاز می‌خورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگ‌های خونی‌شان می‌شوند. البته مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

در واقع پیاز حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات سولفیدی (گوگرددار) است و برای همین برای رگ‌ها مفید است. همچنین باید بدانید که این ماده غذایی مفید حاوی امگا 3 نیز هست که میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد. پتاسیم موجود در آن، نمک بیش از اندازه‌ی بدن را دفع می‌کند و برای همین قلب و رگ‌های خونی را در سلامت نگه می‌دارد.

سه شنبه 31/5/1391 - 21:36 - 0 تشکر 522011

میوه‌ها را با محلول سرکه بشویید تابستان فصل سبزی و میوه‎های تازه است. این گروه از مواد غذایی فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می‎کنند روزانه 5 سهم از آنها را در برنامه غذایی بگنجانیم اما گاهی بی‌توجهی به نكته‌های بهداشتی هنگام خرید، شستشو و نگهداری این مواد باعث ایجاد مسمومیت غذایی می‎شود...


برای پیشگیری از بروز این مشكل و آشنایی با بهترین روش شستن میوه و سبزی این مطلب را بخوانید.


طبق آمار، در اثر مصرف غذاهای آلوده به باکتری‎های بیماری‎زا، سالانه حدود 48میلیون نفر بیمار و 128هزار نفر در بیمارستان بستری می‎شوند و 3هزار نفر جانشان را از دست می‎دهند. بیشتر این افراد می‎دانند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‎ها باید مواد غذایی با منشأ حیوانی را با دقت مصرف كنند اما بسیاری از این موضوع که میوه و سبزی تازه هم می‎توانند علت شیوع مسمومیت‎های غذایی باشند، بی‎اطلاع‎اند و روش صحیح شستشوی آنها را نمی‌دانند.


سه شنبه 31/5/1391 - 21:36 - 0 تشکر 522013

روش‎های شستشوی رایج

محققان سازمان غذا و داروی آمریکا در یک بررسی روش‎های مختلف شستن میوه را با هم مقایسه کردند و 4روش شستشو با صابون ضدباکتری (این روش را متخصصان ایمنی غذا توصیه نمی‎كنند)، استفاده از محلول رقیق سرکه (یک قسمت سرکه و 3 قسمت آب) و سپس شستن با آب، ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده بررسی شد. سپس از هر 4گروه، تعدادی میوه به صورت نمونه انتخاب و پس از چند روز تعداد کلونی‎های باکتری آنها آزمایش شد. نتیجه نشان داد شستن میوه‎ها با فرچه 85درصد (کمی‎‎کمتر از شستن با آب) باکتری‎ها را از بین می‎برد اما بهترین روش استفاده از محلول رقیق شده سرکه است که می‎تواند 98درصد باکتری‎ها را از بین ببرد.




سه شنبه 31/5/1391 - 21:36 - 0 تشکر 522015



شستشو با محلول سرکه


برای شستن میوه و سبزی با محلول سرکه، باید یک ظرف مخصوص اسپری را با 3فنجان آب و یک فنجان سرکه پر و سطح میوه را با این محلول آغشته کنید و سپس با آب سرد بشویید. آب سرد، باقیمانده طعم و بوی سرکه را از بین می‎برد و فرایند شستن را به پایان می‎رساند. این کار حدود 30ثانیه زمان می‎برد. البته این روش برای میوه‎هایی با سطح صاف خیلی مناسب است ولی سبزی‎هایی مانند بروکلی، برگ کاهو و اسفناج را که شستنشان كمی سخت‌تر است، در محلول سرکه بخیسانید مثلا برگ‎های کاهو را جدا كنید و در یک تشت بزرگ حاوی محلول سرکه قرار دهید.


تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات بهداشت محیط و کشاورزی آمریکا نیز نشان داده است شستن میوه و سبزی در محلول رقیق سرکه و آب در مقایسه با شستن میوه با آب بهتر است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد خیساندن میوه‎ها در محلول سرکه و تمیز کردن سطحشان با فرچه می‎تواند 98درصد باکتری‎ها را از بین ببرد. پیشنهاد می‎شود سبزی‎هایی مانند بروکلی و کاهو را 2دقیقه در محلول آب و سرکه خیس كنید و پس از شستن سبزی، ظرفشان را نیز به دقت بشویید.


سه شنبه 31/5/1391 - 21:37 - 0 تشکر 522017

11 توصیه‎ بهداشتی


طبق هشدار متخصصان سازمان غذا و داروی آمریکا، میوه و سبزی‎ها هنگام رشد در مزرعه ممکن است با حیوانات، مواد خطرناک موجود در آب و خاک و بهداشت نامناسب کارگران و کشاورزان آلوده شوند. انتقال این محصولات بعد از برداشت نیز خطر آلودگی را افزایش می‎دهد. آلودگی می‎تواند بعد از خرید محصول و هنگام تهیه غذا و با نگهداری نامناسب هم اتفاق بیفتد بنابراین متخصصان این سازمان توصیه می‎کنند میوه‎ها و سبزی‎هایی که له یا خراب شده‎اند (احتمال رشد باکتری در این قسمت‎ها بیشتر است) انتخاب نکنید و سبزی‎های خردشده مانند برگ‎های خرد شده کاهو یا برش‎های هندوانه را در یخچال نگهداری کنید. اینها توصیه‎های دیگر این متخصصان است:


سه شنبه 31/5/1391 - 21:37 - 0 تشکر 522018

1. قبل و بعد از شستشو و آماده کردن میوه و سبزی‌های تازه، دست‎هایتان را 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این توصیه قدیمی‎‎ هنوز بهترین راه برای پیشگیری از بیماری‎هاست.


برو به انجمن
فعالترین ها در هفته گذشته
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.