• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 13965)
پنج شنبه 14/11/1389 - 19:39 -0 تشکر 279324
اخبار داخلی دانش و فن آوری (1)

 

اگر خبری خیلی لازم نبود تا در یك مبحث جداگانه مطرح شود، در این مبحث مطرح كنید. (البته با تاكید بر اخبار داخلی كشورمان)

 

 ما مي توانيم ....

جمعه 9/2/1390 - 15:35 - 0 تشکر 313061

1390/02/02

پرتاب دو ماهواره فجر و رصد تا پایان بهار امسال


حمید فاضلی سرپرست سازمان فضایی ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: ماهواره رصد تا پایان فصل بهار امسال به فضا پرتاب می شود همچنین آزمایش های مربوط به انطباق بین حامل و محموله ماهواره فجر انجام شده كه تا پایان فصل بهار پرتاب خواهد شد.

فاضلی تاكید كرد: در صددیم ماهواره دانشجویی علم و صنعت را كه ماهواره نوید نام دارد در ابتدای امسال انطباق بین حامل و محموله اش را انجام دهیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

 ما مي توانيم ....

جمعه 9/2/1390 - 15:41 - 0 تشکر 313063

یکشنبه, 04 اردیبهشت 1390


شهرک فضایی در استان البرز


سرپرست سازمان فضایی ایران از ایجاد شهرک فضایی در استان البرز و پایگاه پرتاب ملی در منطقه جنوب شرق کشور خبر داد.


دکتر حمید فاضلی اظهار داشت: شهرک فضایی در راستای یکپارچه سازی فعالیت ها و آزمایش های فضایی کشور و با تاکید دولت در استان البرز راه اندازی می شود.

ایشان خاطرنشان کردند: از آنجا که پرتاب های آزمایشی فضایی دو مرحله ای وسه مرحله ای و هنگام بازگشت بسیار خطرناک هستند، تلاش شده است تا منطقه پرتاب خارج از مناطق مسکونی و شهرک ها باشد.

سرپرست سازمان فضایی ایران در مورد ایجاد پایگاه پرتاب ملی گفت: منطقه جنوب شرقی ایران ایمنی بالایی دارد و گزینه مناسبی برای تاسیس پایگاه پرتاب محسوب می شود.
ایشان افزودند: از سوی دیگرمنطقه جنوب شرقی کشور روبروی اقیانوس هند قرار دارد و دارای ایمنی بیش‌تر بوده و از این رو خطری برای مردم کشورهای همسایه وجود نخواهد داشت.
دکتر فاضلی گفت:‌ در حال حاضر مطالعات لازم در زمینه نقطه‌یابی و آمایش سرزمین جهت تاسیس پایگاه ملی پرتاب انجام شده است و با تصویب شورای عالی فضایی، مراحل تملک، طراحی و ساخت اجرا می‌شود.


ماهواره های تحقیقاتی دانشجویی پرتاب می شود
سرپرست سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد : به زودی شاهد پرتاب ماهواره های تحقیقاتی دانشجویی خواهیم بود و این ماهواره ها در سال های قبل رونمایی شده بودند و پرتاب آن ها جزو برنامه های امسال است .
ایشان افزودند : راه اندازی ماهواره های مخابراتی، سنجشی و پژوهشی نشان دهنده توسعه فناوری های پیشرفته در کشورهای جهان است و از این رو فعالیت های فضایی نیز از مهمترین فعالیت های محوری بسیاری از کشورهای توسعه یافته محسوب می شود.
به گفته دکتر فاضلی ماهواره های دانشجویی "رصد یک" از دانشگاه مالک اشتر و ماهواره دانشجویی" نوید" از دانشگاه علم و صنعت جزو ماهواره های در دستور کار سازمان فضایی هستند .
ایشان گفتند : ماهواره نوید شبیه سازی شده ماهواره امید است و برای تصویربرداری استفاده می شود و این ماهواره در مدار لئو و ارتفاع 250 کیلومتری و در اوج 300 تا 370 کیلومتر به مدارگردی خواهد پرداخت و ماهواره 16 کیلوگرمی "رصد یک" در مدار ژئو تصویربرداری انجام می دهد .
دکترفاضلی خاطرنشان کرد : اکتساب "زیرسیستم های کنترلی و تعیین موقعیت"، تثبیت موقعیت ، "تصویربرداری "، "مخابره کردن تصاویر" و "باتری های خورشیدی" از فناوری های جدیدی هستند که در محموله ها و ماهواره های دانشجویی استفاده شده است.


ماهواره مخابراتی قائم سال 95 پرتاب می شود
سرپرست سازمان فضایی ایران گفت: کار طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی "قائم" در پژوهشکده تحقیقات فضایی سازمان فضایی ایران در حال انجام است.
دکترفاضلی افزود : ماهواره مخابراتی "قائم" به مدار 36 هزار کیلومترپرتاب می‌شود و این ماهواره کشور را در زمینه‌های مخابراتی بی‌نیاز می‌کند.
ایشان در مورد مجموعه های دریافت کننده خدمات از ماهواره قائم گفت: صدا و سیما، مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورهای کشور که تاکنون خدمات خود را از ماهواره های خارجی دریافت می کردند ، با پرتاب ماهواره قائم تمام سرویس های خود را از این ماهواره دریافت خواهند کرد.
دکترفاضلی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که نیازهای مخابراتی کشور را صددرصد تامین کنیم و در گام های بعدی به کشورهای جهان و در اولویت آن ها به کشورهای همسایه، دوست و هم پیمان خدمات ارایه کنیم.
سرپرست سازمان فضایی ایران گفت : فناوری های فضایی بسیار سودآور و دارای ارزش افزوده زیادی برای کشور هستند و یکی از اهداف توسعه فناوری های فضایی طی کردن مسیر اکتساب علم و دانش ، تبدیل آن به فناوری و در مرحله بعدی تبدیل فناوری به ثروت است.

منبع: سایت پژوهشگاه هوافضا

 ما مي توانيم ....

جمعه 9/2/1390 - 15:44 - 0 تشکر 313064

1390/02/05

سدی از دانش ایرانی در برابر موشك‌های دشمن
محافظ بالستیكی تجهیزات استقراری و متحرك در كشور ساخته شد   


محققان سازمان صنایع دفاع موفق به ساخت محافظ بالستیكی تجهیزات استقراری و تحرك شدند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان صنایع دفاعی كشورمان در تحقیقات خود به دانش فنی طراحی و ساخت محافظ های بالستیكی كارآمد در برابر گلوله های انرژی جنبشی و خرج گود دست یافته‌اند.

بخشی از ساختار این طرح متشكل از لایه های انفجاری مدولار و كامپوزیت های ویژه ضد بالستیك است كه در تقابل با موشك های خرج گود دو مرحله‌یی قادر است ابتدا اساس مكانیزم تاخیری را به طور كامل خنثی كرده و سپس انرژی جت اصلی را خنثی كند.

این زره در تقابل با گلوله های KE نیز می تواند بر اساس یك مكانیزم محاسبه شده علمی انرژی جنبشی بالا را جذب كند به طوری كه نفوذ به شدت كاهش خواهد یافت.

این طرح نقطه شروعی در دستیابی محققان حوزه دفاعی به دانش و فناوری برتر است كه از طریق آن صنایع زرهی كشور در برابر تهدیدات بالقوه صحنه نبرد به روز نگه داشته شده و در خصوص تهدیدات جدید نیز امكان طراحی و تولید محافظ های بالستیكی ویژه فراهم می شود.

محصول این طرح مطابق با استانداردهای جهانی در آزمایش های میدانی متعدد و با حضور متخصصان مربوط مورد تایید قرار گرفته است. 

 ما مي توانيم ....

جمعه 9/2/1390 - 15:46 - 0 تشکر 313065

۱۳۹۰/۰۲/۰۷


جزئیات دستاورد دانشگاه تهران درباره حمل و نقل هوشمند/ کنترل مصرف سوخت

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از طراحی و ساخت سامانه هوشمند حمل و نقل در این پارک خبر داد و گفت: با توافقاتی که با ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت صورت گرفت تا پایان سال جاری 400 هزار تاکسی مجهز به این سامانه خواهند شد.

دکتر قاسم عموعابدینی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه سامانه حمل و نقل هوشمند قادر است بسیاری از معضلات موجود در حمل و نقل عمومی را رفع کند، افزود: سامانه هوشمند حمل و نقل که به عنوان طرح جامع و ملی اجرایی شد، قادر است سیستم سنتی حمل و نقل کشور را به سیستمی مدرن تبدیل کند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به جزئیات سامانه هوشمند حمل و نقل، خاطر نشان کرد: این سامانه بر روی خودروها نصب می شود و طبق مکانیزم خاصی که برای این سامانه طراحی شده است، با تراکنشی که میان این سامانه با بانکها صورت می گیرد، پرداختها با استفاده از کارتهای اعتباری انجام می شود.

وی اعلام تراکم مسافر در نقاط مختلف شهر و ترافیک را از جمله مزیت های این سامانه دانست و ادامه داد: این سامانه به گونه ای طراحی شده است که می تواند میزان ترافیک و تراکم مسافر را در نقاط مختلف کشور اعلام کند از این رو می توان آن را به عنوان راهکاری برای کنترل مصرف سوخت نیز معرفی کرد.

عموعابدینی با بیان اینکه تمامی این سامانه توسط نخبگان و پژوهشگران این پارک تجاری سازی شده است، اظهار داشت: با مکاتباتی که با وزارت کشور و ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت شد، این سامانه مورد تایید قرار گرفت.

وی همچنین از ایجاد کمیته هایی با حضور نمایندگان بانکها خبر داد و یاداور شد: در این کمیته ها که با حضور نمایندگان بانکها، سازمان تاکسیرانی و مجموعه آژانس های مسافری برگزار شد، نصب این سامانه بر روی تاکسی ها مورد تایید قرار گرفت.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با تاکید بر اینکه کنسرسیوم این سامانه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز تشکیل خواهد شد، اضافه کرد: از آنجایی که این پروژه یک پروژه ملی و جامع است پیش قراردادی در زمینه ایجاد کنسرسیوم سامانه هوشمند در پارک علم و فناوری به امضا رسید بر این اساس هر مجموعه ای که توانایی فعالیت در این حوزه را دارد می تواند از طریق این کنسرسیوم در این طرح مشارکت داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه این سامانه در "شهر قدس" تست شده است، افزود: نتایج این تست ها بسیار مطلوب بوده است و با توافقاتی که با سازمان تاکسیرانی صورت گرفت پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری حدود 400 هزار خودرو به این سامانه مجهز شوند.

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 15/2/1390 - 13:47 - 0 تشکر 314976

۱۳۹۰/۰۲/۱۳

طراحی شبکه بی سیم برد کوتاه در دانشگاه صنعتی شریف


پژوهشگران دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف با اجرای پروژه تحقیقاتی موفق به طراحی اولیه ساخت بی سیم برد کوتاه شدند.


به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی فتوت احمدی از محققان این پروژه دراین باره گفت: در سالهای اخیر نگرش نوینی به شبکه های مخابراتی بی سیم در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است که هدف از آن حذف ایستگاههای پایه مرکزی در یک شبکه بی سیم و توزیع مدیریت و کنترل به صورت گسترده (distributed) در سطح شبکه است.

وی کاهش توان مصرفی فرستنده، عدم امکان ردیابی و شناسایی آنها در محیطهای نظامی و قابلیت تحرک و جابجایی کامل کاربران بی سیم در سطح شبکه را از مزایای این نگرش جدید دانست و اظهار داشت: در این راستا پروژه ای در زمینه طراحی و امکان سنجی ساخت یک شبکه بی سیم برد کوتاه در دانشگاه اجرایی شد.

احمدی با تاکید براینکه در این پروژه علاوه بر مسائل مخابراتی نکات امنیتی مربوط در نظر گرفته و برای آن راه حلهای فراگیری ارائه شد، اضافه کرد: در این پروژه کلیه بخشهای شبکه اعم از لایه های فیزیکی، دسترسی شبکه و کاربرد به طور کامل بررسی و در محیط شبیه سازی حرفه ای مربوط (نرم افزار OPENT) پیاده سازی شد که طی آن کلیه موانع و مشکلات مربوط به فراهم سازی این بستر نرم افزاری مرتفع و پس از آن الگوریتم های پیشنهادی و بومی جدید در آن محیط واقعی ارائه و به طور کامل تست و ارزیابی شد.

وی با بیان اینکه این پروژه با همکاری دکتر بابک حسین خاج اجرایی شد، یاداور شد: انتظار می رود نتایج حاصله از این تستها بتواند راه گشای راه اندازی اولین شبکه اقتضایی بومی با قابلیت های امنیتی مطلوب در داخل کشور باشد.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 19/2/1390 - 15:48 - 0 تشکر 316281

19 اردیبهشت ماه 1390

تولید مقاوم ترین سیمان ایران

مهندسان مجتمع سیمان شهرکرد نخستین بار در کشور موفق به تولید مقاوم ترین سیمان ایران شدند.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، در حال حاضر فناوری تولید این سیمان در اختیار چند کشور صنعتی است.

مدیرعامل کارخانه سیمان شهرکردگفت: این نوع سیمان که به سیمان پرمقاوم تیپ سه شهرت دارد پس از سه سال تحقیق تولید شد و از موسسه استاندارد کشور مجوزدریافت کرد.

سیمان تیپ سه پس از یک روز استفاده قادر است 135 کیلوگرم و پس از سه روز 340 کیلوگرم فشار را بر سانتی متر مربع مقاومت کند و این در حالی است که سیمان معمولی پس از 28 روز می تواند مقاومت 340کیلوگرم را تحمل کند.

امینی مصرف این نوع سیمان را در ساخت طرحهای عمرانی به ویژه بخش صنعت و پل سازی بسیار کاربردی دانست و گفت:کاهش مدت ساخت سازه، سبکی سازه ، کاهش مصرف میلگرد، از مزایای سیمان تیپ سه است .

وی گفت: تولید این نوع سیمان نیاز به تجهیزات پیشرفته و استفاده از حرارت بالا در کوره سیمان پزی دارد که سایرکارخانه های کشور به سمت تولید آن نمی روند. مدیرعامل کارخانه سیمان شهرکردگفت: این کارخانه در حال حاضر انواع سیمان معمولی تیپ 1 و 2 ، سیمان های رنگی ، سیمان های مخصوص صنعت سد سازی موسوم به تیپ 5 ، سیمان کم حرارت تیپ 4 و سیمان پر مقاوم تیپ 3 را تولید می کند.

منبع: واحد مركزی خبر

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 20/2/1390 - 23:1 - 0 تشکر 316677

۱۳۹۰/۰۲/۲۰

جزئیات 11پروژه فضایی کشور/ ساخت 9 ایستگاه ماهواره‌ای


رئیس گروه صنایع هوافضای صاایران با بیان اینکه تاکنون 11 پروژه ماهواره ای در کشور تعریف شده که در حال اجرا است گفت: ماهواره سیمرغ با ماموریت جمع آوری اطلاعات جوی و اطلاعات محیطی لوله های نفت و گاز توسط ماهواره بر سیمرغ تا سال 1392 آماده پرتاب می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر اصغر ابراهیمی دوشنبه در نشست بررسی برنامه های فضایی کشور و دستاوردهای فضایی در دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه برنامه های فضایی کشور در سال 86 به تصویب هیئت دولت رسید افزود: با تصویب این برنامه دو وزارتخانه دفاع و ارتباطات و فناوری اطلاعات مامور اجرای این برنامه ها حول سه محور شدند.
رئیس گروه صنایع هوافضای صاایران، طراحی و ساخت حاملهای ماهواره، طراحی ماهواره و ایستگاه های فضایی را از جمله محورهای برنامه های فضایی کشور دانست و اظهار داشت: دو محور اصلی ساخت ماهواره ها و ایستگاه های فضایی به وزارت دفاع واگذار شد.

وی با بیان اینکه تاکنون 11 پروژه ماهواره ای در کشور تعریف و اجرایی شده است اضافه کرد: ماهواره های " سینا"، "مصباح1"، زهره"، " امید"، "فجر"، "نوید"، "رصد 1"، "طلوع"، "ظفر"، "آت ست" و "مصباح 2" از جمله دستاوردهای ماهواره های ایرانی است که اجرایی شده است.

ایجاد 9 ایستگاه زمینی با دانش بومی

رئیس گروه صنایع هوافضای صاایران، طراحی و ساخت ایستگاه های ماهواره ای را از دیگر دستاوردهای محققان در این حوزه نام برد و خاطرنشان کرد: پس از طراحی ماهواره امید، اقدام به طراحی و ساخت ایستگاه های زمینی شد که در این راستا اقدام به ایجاد ایستگاه شماره یک ارسال و دریافت فرمان در چرمشهر ورامین، ایستگاه شماره دو در کشور سوریه و ایستگاه شماره 3 در چابهار شد.

وی از راه اندازی ایستگاه های تعیین موقعیت ماهواره در کشور خبر داد و اضافه کرد: ایستگاه مرکزی کنترل پرتاب در سمنان، چهار تعیین موقعیت ماهواره در استان سیستان و بلوچستان و یک ایستگاه ارسال و دریافت اطلاعات در آبادان از جمله ایستگاه های تعیین موقعیتی بود که همزمان با ساخت ماهواره امید راه اندازی شد.

مجری پروژه ماهواره امید با اشاره به مشخصات فنی ماهواره امید ادامه داد: ماهواره امید دارای مداری بیضوی با اوج 378 کیلومتر و حضیض 244 کیلومتر، پریود گردش به دور زمین 90 دقیقه و تعداد گردش آن به دور زمین در شبانه روز 15 مرتبه بود. جدایش این ماهواره از ماهواره بر در جنوب شرقی کشور در استان سیستان و بلوچستان رخ داد.

وی طول عمر آن را 2 ماه ذکر کرد و گفت: ماموریتهای این ماهواره ارسال پیام رئیس جمهور بود که انگلستان و آمریکا این پیام را دریافت و در سایت خود قرار داده بودند.

ماهواره طلوع

عضو هیئت علمی دانشگاه مالک اشتر، طراحی و ساخت ماهواره طلوع را از دیگر پروژه های فضایی کشور دانست و در این باره توضیح داد: این ماهواره از نوع ماهواره های سنجش از راه است که طراحی آن در دستور کار قرار دارد و تا بهمن ماه سال جاری آماده پرتاب می شود.

وی وضوح این ماهواره را 50 متر ذکر کرد اظهار داشت: سعی شد تا وضوح این ماهواره را به 30 متر ارتقا دهیم ضمن آنکه این ماهواره 100 کیلوگرم وزن داشت که در طراحی ها وزن آن را به 80 کیلوگرم رساندیم.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه این ماهواره در مدار 400 کیلومتر ارسال می شود، اضافه کرد: این ماهواره که عمر آن یک سال و نیم و ابعاد آن 12 در 90 سانتیمتر است با پرتابگر سفیر 2a پرتاب خواهد شد.

ماهواره فجر

رئیس گروه صنایع هوافضای صاایران از پرتاب ماهواره فجر در نیمه اول سال جاری خبر داد و گفت: این ماهواره اولین ماهواره ایرانی است که ماموریت مانور مداری را دارد و در نیمه سال جاری پرتاب خواهد شد.

ابراهیمی با اشاره به مشخصات فنی این ماهواره یادآور شد: این ماهواره دارای زیر سامانه پیشرانش گاز سد برای انتقال مداری است. علاوه بر این مجهز به پالس پلاسمایی است که نوعی رانشگر الکتریکی با ضربه ویژه بسیار بالا است و به عنوان محموله فرعی بهره برداری می شود.

وی با بیان اینکه رانشگر در ماهواره باعث دوران ماهواره به حول مرکز جرم خود می شود، خاطر نشان کرد: این ماهواره دارای ماموریت های سنجش از راه دور و نقشه برداری است که برای این منظور یک محموله دوربین بر روی آن نصب خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای انجام ماموریت های این ماهواره ایستگاه های سنجش از راه دور ایجاد شده است، گفت: دقت این ایستگاه کمتر از 2 متر و ارتفاع آنتن های آن 14 متر است. سرعت شتاب رهگیری این ایستگاه 8 درجه بر مجذور ثانیه است. این ایستگاه 3 ماه است که راه اندازی شده و نتایج تست های آن نیز قابل توجه است.

پرتاب ماهواره مصباح 2 تا سال 92

رئیس گروه صنایع هوافضای صاایران، طراحی و ساخت ماهواره مصباح 2 را از دیگر پروژه های فضایی کشور دانست و گفت: این ماهواره با همکاری شرکت ایتالیایی "کارلوگاوازی اسپیس (CGS)"ساخته و سال سال 1392 آماده پرتاب می شود.

ابراهیمی جمع آوری اطلاعات جوی و اطلاعات محیطی لوله های نفت و گاز را از ماموریت های ماهواره مصباح 2 ذکر کرد و ادامه داد: طول عمر این ماهواره که در مدار بیش از 600 کیلومتر (بین 800 تا هزار کیلومتر) قرار می گیرد 3 تا 5 سال است.

این محقق با بیان اینکه قرار بود این ماهواره توسط موشک "کاسموس" پرتاب شود، خاطر نشان کرد: از آنجایی که این پرتاب هرگز انجام نشد از این رو احتمالا این ماهواره توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب شود.

وی مرکز تحقیقات مخابرات، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران را از جمله نهادهای فعال در این پروژه فضایی نام برد و گفت: ساخت این ماهواره با همکاری شرکت ایتالیایی "کارلوگاوازی اسپیس (CGS) به عنوان مشاور صورت خواهد گرفت.

ماهواره سیمرغ

مجری پروژه ماهواره امید با اشاره به جزئیات ماهواره سیمرغ یادآور شد: وزن این ماهواره 80 کیلوگرم است و قرار است در مدار 500 کیلومتری قرار گیرد.

همکاریهای بین المللی

ابراهیمی به سابقه فعالیت های ایران در حوزه هوافضا اشاره کرد و یادآور شد: ایران در پروژه طراحی و ساخت ماهواره مشترک با سازمان فضایی آسیا و اقیانوسیه همکاری دارد به گونه ای که طراحی بخشهایی از این ماهواره چون ترانسپوندر به ایران واگذار شد که طراحی های آن انجام شد.

رئیس گروه صنایع هوافضای صاایران، همچنین آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا، ژاپن، چین و هند را از جمله کشورهای صاحب فناوری فضایی نام برد و اظهار داشت: هند در عرصه های فضایی پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه های مختلف از جمله نرم افزارهای فضایی داشته است بدون اینکه تمایلی به رسانه ای کردن خبرهای خود باشد.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

شنبه 24/2/1390 - 23:35 - 0 تشکر 317715

۱۳۹۰/۰۲/۲۴
تولید 20 فناوری صنعت ساز در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از تولید 20 فناوری صنعت ساز در این شهرک خبر داد و گفت: پژوهشگران این شهرک موفق به ساخت شیرهای هیدرولیکی سولونوئیدی و تدوین دانش فنی تولید سختیگیر جدید در مواد شوینده شدند.

به گزارش خبرنگار، دکتر قاسم مصلحی امروز شنبه در نشست مسئولان این شهرک با وزیر دفاع توسعه مبتنی بر دانایی را از برنامه های محوری این شهرک دانست و افزود: با توجه به گزارش های موجود در 20 سال اخیر رشد 30 درصدی کشور چین ناشی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های فناوری بوده ضمن آنکه بسیاری از شرکت های بزرگ چون نوکیا فعالیت خود را در پارک علم و فناوری فنلاند آغاز کرده اند از این رو پارک های علم و فناوری نقش موثری در توسعه کشور دارند.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با اشاره به سابقه فعالیت های تحقیقاتی این شرکت یادآور شد: در حال حاضر تعاملات بین المللی ایجاد کرده ایم که از آن جمله می توان به عضویت این شهرک در انجمن پارک های علم و فناوری آسیا، ریاست بخش آسیای غربی و عضویت در انجمن بین المللی پارک های علمی و همچنین عضویت در انجمن جهانی شهرهای فناوری اشاره کرد.

وی با اشاره به همکاری این شهرک با بخش صنعتی یادآور شد: با همکاری هایی که با فولاد مبارکه ایجاد کرده ایم در حال حاضر 40 شرکت در حوزه های مختلف فولاد چون آی سی تی فولاد، محیط زیست فولاد و خط تولید فولاد ایجاد شده است.

مصلحی تعداد شرکت های دانش بنیان مستقر در این شهرک را 230 شرکت ذکر کرد و یادآور شد: این شرکت ها در حوزه هایی چون فناوری اطلاعات، مدیریت اقتصادی، انرژی، عمران، برق و الکترونیک، کشاورزی و محیط زیست، شیمی و صنایع شیمیایی، مواد و متالوژی و اتوماسیون فعال هستند.

وی همچنین از تولید نیمه صنعتی پودر تاندیش بازی برای مصرف در ریخته گری خبر داد و یادآور شد: ساخت شیرهای هیدرولیکی سولونوئیدی، توسعه پوشش های نوین میان فلزی نیکل، تیتانیوم برای کاربرد در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، تدوین دانش فنی تولید سختیگیر جدید در مواد شوینده، طراحی و تولید منسوجات هوشمند و همچنین بررسی و پیاده سازی سیستم های تصویربرداری از دیگر دستاوردهای فناورانه این شهرک است.

رئیس پارک علم و فناوری اصفهان تعداد اختراعات ثبت شده در این شهرک را تا پایان سال 89، 225 مورد ذکر کرد و گفت: در سال 88 هزینه ثبت تا 500 برابر افزایش یافت که این امر در ثبت تعداد اختراعات نیز اثر گذاشت.

وی همچنین ایجاد آزمایشگاههای ساخت و تولید، مواد پیشرفته، آنالیز مواد، بیوتکنولوژی، انرژی و آنالیز مواد را از جمله زیرساخت های این شهرک نام برد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر 20 فناوری صنعت ساز در شهرک تولید شده که به تولید انبوه نیز رسیده است علاوه بر این 12 طرح ایده محور نیز برای دستیابی به دانش فنی اجرا کردیم.

مصلحی همچنین به برنامه های حمایتی این شهرک از پروژه های تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: در این راستا اقدام به حمایت از پروژه های پژوهشی کاربردی مورد نیاز سازمان ها و صنایع از طریق بهره مندی از تسهیلات بند "دال" ماده 45 قانون چهارم توسعه کشور کردیم.

وی همچنین به افتخارات این شهرک اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: در سالهای 2006، 2007 و 2009 موفق به کسب جایزه از سوی انجمن آسیایی پارک های علم و فناوری شدیم و همچنین در سال 2010 نیز جایزه بانک توسعه اسلامی به خاطر نقش آفرینی در حوزه علم و فناوری را کسب کردیم.

 ما مي توانيم ....

شنبه 24/2/1390 - 23:37 - 0 تشکر 317717

۱۳۹۰/۰۲/۲۴

مجری طرح ابررایانش دانشگاه صنعتی اصفهان:
تولید نرم افزارهای ملی با همکاری 4 دانشگاه کشور

مجری طرح ابررایانش دانشگاه صنعتی اصفهان توسعه سخت افزار و نرم افزار را از برنامه‌های توسعه این دانشگاه دانست و گفت:‌ در زمینه تولید نرم افزار با 4 دانشگاه در حال مذاکره هستیم که با تدوین آیین‌نامه‌ای اقدام به تولید نرم افزارهای ملی در می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود اشرفی در پاسخ به خبرنگار مهر افزود: برنامه‌های توسعه ای این مرکز در دو بخش توسعه زیرساخت‌های سخت افزاری و توسعه نرم افزار است.

مجری طرح ابررایانش دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه در بخش سخت افزار ما وارد کننده هستیم، گفت: تولید سخت افزار در کشور توجیه اقتصادی ندارد از این رو به نظر می‌رسد در این حوزه اقدام شود اما در بخش نرم افزار برنامه‌هایی را در دستور کار داریم تا نسبت به تولید نرم افزارهای داخلی اقدام شود.

اشرفی به مذاکره با 4 دانشگاه در خصوص تولید نرم افزارهای ملی خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر مذاکراتی با دانشگاه‌های صنعتی شریف، تهران، صنعتی خواجه نصیر و صنعتی امیرکبیر در حال انجام است تا با تدوین آیین‌نامه‌هایی اقدام به تولید نرم افزارهای ملی در زمینه‌ کاربردی شود.

عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه اعتبارات اولیه برای تولید این نرم افزارها از سوی نهاد ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است، یادآور شد: این بودجه تا کنون محقق نشده است و امیدواریم با توجه بیشتر بتوانیم جهش‌های چشمگیری در خصوص تولید نرم افزارهای کاربردی داشته باشیم.

اشرفی همچنین با بیان اینکه مرکز ابررایانش دانشگاه صنعتی اصفهان در اسفند 89 سرویس دهی خود را آغاز کرده است، اظهار داشت: یکی از بزرگترین چالش های موجود در زمینه ارایه خدمات مرکز ابررایانش کندی سرعت اینترنت است که امیدواریم با توسعه شبکه گرید ملی و زیرساخت شبکه اینترانت داخلی بتوان این چالش را برطرف کرد.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 27/2/1390 - 12:17 - 0 تشکر 318391

۱۳۹۰/۰۲/۲۵

سلطانخواه اعلام کرد:
افتتاح چهار طرح کلان ملی تا پایان سال/ تدوین نظام نامه پژوهشی کشور


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از بهره برداری چهار طرح کلان ملی در سال جاری خبر داد و گفت: در سال جاری چهار طرح کلان ملی شامل گرید ملی، تولید داروهای وارداتی، شبکه ملی فرهنگی و سلولهای بنیادی به بهره برداری می رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نسرین سلطانخواه در نشست خبری امروز یکشنبه، با ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت در سال 89 و 90، علم، فناوری و نوآوری را از محورهای برنامه های این معاونت نام برد و افزود: بودجه ای که در اختیار معاونت علمی است حداکثر 6 درصد بودجه های پژوهش و فناوری کشور است که در قالب برنامه های مصوب دولت و مجلس به صورت هدفمند در اختیار دستگاه های ذیربط قرار می گیرد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه تاکنون 15 طرح کلان ملی اجرایی شده است، اظهار داشت: در سال جاری امکان اجرای حداقل چهار طرح کلان جدید در دستور کار قرار دارد. 

وی همچنین از بهره برداری  4 طرح کلان ملی خبر داد و یاداور شد: در سال جاری چهار طرح کلان ملی گرید ملی با محوریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تولید داروهای وارداتی با محوریت وزارت بهداشت، شبکه ملی فرهنگی با محوریت وزارت ارشاد و سلولهای بنیادی با محوریت وزارت بهداشت به بهره برداری می رسد.

تغییرات اجرای قانون یک درصد در سال 90

وی ادامه داد: علاوه بر مدیریت بودجه های این معاونت مدیریت بودجه های پژوهشی که در خارج معاونت اختصاص می یابد نیز بر عهده معاونت علمی است.

سلطانخواه با اشاره به قانون 1 درصد شرکتها افزود: در سال جاری در این قانون موارد دیگری نیز پیش بینی شده است به گونه ای که دستگاه های اجرایی مکلف هستند علاوه بر اعتبارات پژوهشی، حداقل نیم تا 3 درصد از اعتبارات خود را برای توسعه علم و فناوری در قالب موافقت نامه هزینه کنند.

به گفته وی کل اعتبارات پژوهشی در سال 90 مبلغ 30 میلیارد تومان است.


حمایت هدفمند از نشریات علمی کشور

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حمایت های این معاونت از نشریات علمی اشاره کرد و ادامه داد: در سال 89 از 503 نشریه علمی نمایه شده در پایگاه های استنادی معتبر و بین المللی بالغ بر36 میلیارد ریال حمایت شد.

وی با بیان اینکه در سال جاری همایش ملی نشریات علمی برگزار می شود، یاداور شد: طبق نقشه جامع راهبردی تعداد نشریات علمی تا سال 1404 باید به 160 نشریه علمی با ضریب نفوذ حداقل 3 برسد که در این راستا همایش ملی نشریات برگزار و در خصوص تدوین نقشه راه رسیدن به این هدف بحث و بررسی خواهد شد.

تدوین نظام نامه پژوهش کشور

سلطانخواه از تدوین نظام نامه پژوهش کشور خبر داد و یاداور شد: این نظام نامه به منظور پیشنهاد به دولت تدوین می شود تا بر اساس آن سهم پژوهش از GDP (در آمد ناخالص ملی) روشن و شفاف شود.

وی یاداور شد: در این نظام نامه پشنهاد شد سهم پژوهش از درآمد ناخالص داخلی به 3 درصد برسد.

حمایت معاونت از مسابقات و انجمنهای علمی

رئیس بنیاد ملی نخبگان به بیان حمایتهای این معاونت از مسابقات علمی پرداخت و گفت: در سال 89 به میزان 4 میلیارد و 475 ریال از مسابقات علمی حمایت می شود که این میزان در سال جاری مستمر خواهد بود.

وی ادامه داد: برخی از این مسابقات علمی و فناورانه جدید توسط ستادهای راهبردی  در دانشگاه ها حمایت و توسط دانشگاه ها اجرا خواهد شد.

سلطانخواه همچنین میزان حمایت از 91 انجمن های علمی در سال 89 را حدود 30 میلیارد ریال ذکر کرد و اظهار داشت: این میزان در سال 90 به میزان 21 درصد رشد دارد.

حمایت از شرکتهای دانش بنیان

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از حمایت شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری به مبلغ 250 میلیارد ریال خبر داد و گفت: در این راستا حمایت از 20 طرح متوسط پارکهای فناوری و 75 طرح متوسط خارج مراکز رشد از ستادهای راهبردی حمایت شد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری اختصاص بودجه به مراکز رشد ادامه دارد، یاداور شد: بخشی از حمایت های معاونت علمی در راستای تجاری سازی هزینه می شود که در سالهای 87 تا 89 میزان حمایتها بالغ بر 2 هزار و 524 ریال بوده است.

ایجاد 15 کانون علم و فناوری

سلطانخواه از راه اندازی 15 کانون علم و فناوری در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: برخی از دستاوردهای این کانونها چون کانون توت فرنگی، گل و گلاب و فرش در سال جاری عرضه خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
فعالترین ها در هفته گذشته
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.