• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 16859)
شنبه 1/4/1387 - 20:53 -0 تشکر 44445
اخبار نانو تکنولوژی

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

« اخبار نانو تکنولوژی »

خدمت تمام دوستای گلم سلام و عرض ادب دارم، در این تاپیک سعی دارم جدید‌ترین اخبار مربوط به نانو تکنولوژی رو در اختیارتون قرار بدم، که امیدوارم دوستان با مطالعه این اخبار به اطلاعاتشون افزوده بشه.

 

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم

MCLAREN SUPER CARS

مسئول انجمن صندلی داغ

جانشین انجمن مکانیک و روباتیک

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

چهارشنبه 19/4/1387 - 4:11 - 0 تشکر 47150

سلام عرض میکنم به دوستداران دانش و فناوری و تشکر از مک لارن عزیز بابت این تاپیک جذاب.

فقط یک نکته ای در باب کپی رایت میخواستم بگم. این اخبار کار یک سری محقق کم توقع و پر کوشش هست در ستاد نانو و irexpert و هر جایی دیگه (که فکر میکنم بیش از 15-20 سایت باشند این روزها که کپی میکنند این اخبار رو) در واقع از ستاد نانو اینها رو قرض گرفتند. بنابراین به نظرم درست تر این هست که فقط از همون ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اسم برده بشه، نه از مشتری های بعدی ای که مطلب این دوستان رو کپی کردند.

یه چیز نا مرتبط که دوست دارم از فرصت استفاده کنم و بگم اینه که ستاد نانو یکی از سالمترین و کوشاترین نهادهای اداری مرتبط با پژوهش در کشوره به عقیده من. امیدوارم موفق و پیروز باشند و با سرعتی که تا بحال پیش آمدند ادامه بدن.

باز هم ممنون از مهدی عزیز.


چهارشنبه 19/4/1387 - 15:40 - 0 تشکر 47211

چرا از نانوبیوفناوری استفاده می‌کنیم؟

1. طبیعت اولین مخترع آن بوده و میلیون‌ها سال است که به تولید نانوماشین‌ها و ... می‌پردازد. همانطور که حیوانات، گیاهان و دیگر موجودات زنده را از یک تک سلول بیلوژیکی به وجود می‌آورد.

2. علم زیست فناوری (بیوتکنولوژی) می تواند دنیای فیزیکی علومی چون الکترونیک، کامپیوتر، مواد و طریقه ساخت آن ها را تحت تاثیر قرار دهد در نتیجه می‌تواند با فناوری نانو مشترکاتی داشته باشد.  بوده و میلیون‌ها سال است که به تولید نانوماشین‌ها و ... می‌پردازد. همانطور که حیوانات، گیاهان و دیگر موجودات زنده را از یک تک سلول بیلوژیکی به وجود می‌آورد.

3. علم زیست فناوری (بیوتکنولوژی) می تواند دنیای فیزیکی علومی چون الکترونیک، کامپیوتر، مواد و طریقه ساخت آن ها را تحت تاثیر قرار دهد در نتیجه می‌تواند با فناوری نانو مشترکاتی داشته باشد.

برخی از محصولات و زمینه های فعالیت بیونانوتكنولوژی عبارتند از:

1. بیونانوماشین ها:

مهم ترین زمینه كاربرد بیونانوتكنولوژی، ساخت بیونانوماشین ها ماشین های مولكولی با ابعادی در حد نانومتر است. در یك باكتری هزاران بیونانوماشین مختلف وجود دارد. نمونه آنها، ریبوزوم دستگاه بسته بندی پروتئین است كه محصولات نانومتری پروتئین ها را تولید می كند. از خصوصیات خوب بیونانوماشین ها به عنوان مثال حسگرهای نوری یا آنتی بادی ها، امكان هیبریدكردن آنها با وسایل سیلیكونی با استفاده از فرآیند میكرولیتوگرافی است. به این ترتیب با ایجاد پیوند بین دنیای نانویی بیونانوماشین و دنیای ماكروی كامپیوتر، امكان حسگری مستقیم و بررسی وقایع نانویی را می توان به وجود آورد. نمونه كاربردی این سیستم، ساخت شبكیه مصنوعی با استفاده از پروتئین باكتریورودوپسین است.

2. مواد زیستی: كاربرد دیگر بیونانوتكنولوژی، ساخت مواد زیستی مستحكم و زیست تخریب پذیر است. از جمله این مواد می توان به DNA و پروتئین ها اشاره كرد. موارد كاربرد این مواد و به خصوص در زمینه پزشكی متعدد است. از جمله موارد كاربرد این مواد، استفاده از آنها به عنوان بلوك های سازنده نانومدارها و در نهایت ساخت وسایل نانویی Nano-Device است.

3.موتورهای بیومولكولی:

موتورهای بیومولكولی، موتورهای محركه سلول هستند كه معمولا از دو یا چند پروتئین تشكیل شده اند و انرژی شیمیایی عموما به شكل ATP را به حركت مكانیكی تبدیل می كنند. از جمله این موتورها، می توان به پروتئین میوزین اشاره کرد که باعث حركت فیلامنت ها می شود، ( پروتئین های درگیر در تعمیر DNA یا ویرایش RNA به عنوان مثال، آنزیم های برشی و ATPase). از این موتورها در ساخت نانوروبات ها و شبكه هادی ها و ترانزیستورهای مولكولی قابل استفاده در مدارهای الكترونیكی استفاده می شود  4. پزشکی: بحث مربوط به کاربرد این علم در پزشکی  بسیار مهم است همچنان که بسیاری از کشورهای پیشرفته بودجه‌های کلانی را به این بخش اختصاص داده اند، همچنین این زمینه به زیر موضوعاتی که در زیر شرح داده شده تقسیم می‌گردد:

* چگونگی کاربرد نانوبیوفناوری را در پزشکی:

نانوبیوفناوری می تواند کلیدی برای روشهای تشخیصی سریع ترو آسان تر بیماری ها در آزمایشات گوناگونی باشد که برای تشخیص پارامترها، ساخت بیو چیپ ها و... انجام می شوند.دستیابی به قدرت اندازه گیری و ساخت اجسام در مقیاسی است که ارگانیسم های زنده قادر به حداکثر وظایفشان شوند.

این علم همچنین می تواند تولید محصولات بافتی مهندسی شده و مصنوعی را گسترش دهد. جالب آنست بافت های مصنوعی ذکر شده می توانند از بافت خود شخص بدست آیند.

دیگر کاربردهای روش های نانوبیوفناوری در پزشکی:

این علم علاوه بر بدست دادن روش های مختلف، مطابقت ارگان های حیوانات و انسان را برای کشف راه هایی برای ساخت موادی که بتوانند جایگزین دندان و استخوان شوند تست می کند.

نانوبیوفناوری  همچنین راه هایی برای تولید اندام هایی همچون شبکیه، حلزونی گوش و زیر لایه هایی که الگوی نانویی دارند و برای سرعت بخشیدن به رشد این اندام موثرند ارائه داده و بازسازی بافت ها را احیا می کند. کاربردهایی که پیشرفت آنها مهم تر می نماید عبارتند از: پیوند بافت های خارجی، جایگزینی استخوان و دندان، آنالیز پروتئین و ژن، پیوندهای بافتی داخلی و کاربردهای نانوفناوری در آزمودن دستگاه ها و دیگر انواع دستگاه های پزشکی

کاربردهای صنعتی نانو بیو تکنولوژی

1.ساخت حسگرهای شیمیایی بر اساس نانوبیوسیستم

6

توسعه فناوری حسگرهای شیمیایی یکی از تحقیقات جدی در زمینه نانوبیوسیستم ها است، که حسگرهای شیمیایی با الهام از حساس ترین حسگرهای شیمیایی در بدن یعنی بینی و سایر اعضای حسی طراحی شده اند. بیشترین کاربرد حسگرها در تولیدحسگرهای بخار یا گاز و به طور اخص ساخت بینی الکترونی بوده است، که این عمل با استفاده از حسگرهای غیرتخصصی (non specific ) و به کارگیری نرم افزار تشخیص الگو انجام می شود.

2 پیل های سوختی زیستیاین نوع از پیل های سوختی توانایی تبدیل مستقیم انرژی بیوشیمیایی را به انرژی الکتریکی دارند. نیروی محرک دراین پیل ها، واکنش اکسیداسیون و احیا مشارکت می کنند.کار این نوع پیل ها به فرایندهای شامل واکنش های بین بیوکاتالیست و الکترود، محدود است.

3.تصفیه پساب های صنعتی

با استفاده از نانوتکنولوژی، می توان مواد سمی پساب های آلوده را کاهش دهد.

یک تیم از دانشمندان و صنعتگران ایرلند و انگلستان، فرایندی را توسعه داده اند که فلزات سنگین پساب های صنعتی را با استفاده از نانو ذرات جدا می نماید. در این فرایند، از یک محیط مغناطیسی ساده نیز کمک گرفته می شود ولی این گونه روش های جداسازی خیلی سخت و پر هزینه می باشد.

نانوبیوتکنولوژی در محیط زیست

راه حلی برای برطرف ساختن برخی مسایل زیست محیطی موجود از طریق کاهش مواد زاید و کمک به فراهم آوردن غذا، آب و انرژی فراوان.مثل: ساخت نانوبیو سنسور ها، نانوبیوپروب ها
نانوبیو تکنولوژی در مهندسی
مثال: ابزار مادون ریز، حسگرهای نوری، نانو ذرات، نانو ماشین ها و نانو بیوراکتورها

7

در حقیقت تعامل دو فناوری نانو و بیو برگرفته از استفاده از مدل های بیو و نانو فناوری و ابزار نانو در فناوری بیو است. طبیعت، ساختاری های نانو را با استفاده از شناسایی مولکولی بنا می کند. در مورد DNA ، پیوند هیدروژنی، نوعی انحصار را در اتصال جفت های مکمل تک رشته به دو رشته فراهم می کند. این روندها از پیشرفت های بیو تکنولوژی، نانو تکنولوژی، تکنولوژی مواد و تکنولوژی اطلاعات اثر می پذیرد.

نانوبیوتكنولوژی و رابطه آن با بیونانوتكنولوژی

اما نانوبیوتكنولوژی نیز واژه دیگری است كه در سال های اخیر، محققان و صاحب نظران در كتب، مقالات و كنفرانس ها به كار می برند. طبق تعریف برخی از این محققان، نانوبیوتكنولوژی، زیرمجموعه ای از نانوتكنولوژی است كه در آن از ابزارها و فرآیندهای نانویی و میكرونی برای ساخت و تهیه محصولاتی استفاده می شود كه در مطالعه سیستم های زنده استفاده می شوند. برخی دیگر از محققان، نانوبیوتكنولوژی را زمینه ای از نانوتكنولوژی می دانند كه در آن از سیستم های بیولوژیكی موجود، همچون سلول، اجزای سلولی، اسیدهای نوكلئیك و پروتئین ها برای ایجاد ساختارهای نانویی تلفیقی مركب از مواد آلی و معدنی استفاده می شود.بیونانو یا نانوبیو؟

اگر به مفهوم و هدف دو زیرشاخه نانوفناوری یعنی بیونانوفناوری و نانوبیوفناوری نگاه شود، می‌‌‌‌توان فهمید كه اهداف هر دو شاخه یعنی تولید محصولاتی كه جهت مطالعه سیستم های زنده به كار می روند و همچنین فرآیندها و مقیاس فعالیت هر دو شاخه یعنی مقیاس های در سطح نانو، تقریبا یكسان است. بنابراین می توان این دو شاخه را به صورت كلی با نام نانوبیوفناوری نامید. منتها زمانی كه به طور صرف، از الگوها و مواد زیستی جهت ساخت وسایل در ابعاد نانو استفاده می شود، بهتر است پیشوند «بیو» مقدم بر پیشوند «نانو» بیاید. در این حالت، كاربرد واژه بیونانوفناوری تخصصی تر از واژه نانوبیوفناوری خواهد بود.درواقع می‌‌‌‌توان بیونانوفناوری را شكلی خاص از نانوبیوفناوری دانست كه مبنای آن، استفاده از موادزیستی برای مثال پروتئین ها یا DNA جهت ساخت وسایل نانویی است. اما در هنگام استعمال واژه نانوبیوفناوری، استفاده از ابزارهای نانویی در كاربردهای بیولوژیك نیز مورد نظر خواهد بود. 
نتیجه‌گیری و چشم‌انداز 
از مجموع مباحث فوق نتیجه گرفته شد که " بیونانوفناوری " یک حوزه نوین ناشی از تلفیق علوم زیستی و مهندسی در حوزه نانو است که افق‌های جدیدی را در زمینة ساخت و توسعه سیستم‌های تلفیقی به‌وجود آورده و محققان را امیدوار کرده‌است که بتوانند از این تلفیق، در ساخت نانو ساختارهایی استفاده کنند که در آنها از مولکول‌های بیولوژیکی به‌عنوان اجزای سیستم مورد نظر استفاده شود؛ به‌عنوان مثال، از استراتژی‌ طراحی بیولوژیک بتوانند در ساخت چارچوب‌های جداشدنی و الگویی برای چینش ( Assembly ) پایین به بالای (فرآیندی که طی آن، سازماندهی مولکولی، بدون دخالت نیروی خارجی صورت می‌گیرد) مواد معمول‌تر، استفاده کنند. این توانمندی نه‌تنها در حل مسائل مهمی در علوم زیستی چون کاوش و شناسایی دقیق ساختار موجودات زنده کابرد خواهد داشت، بلکه می‌تواند محققان را در رفع چالش‌های عمده مهندسی همچون نیاز به تکنیک‌های نوین جهت سنتز مواد و دستکاری آنها یاری دهد و به این ترتیب دنیای نانو را به دنیای ماکرو وصل کند. به‌عبارت دیگر این شاخه مهم علمی (یعنی بیونانوفناوری)، به زودی قابلیت کاربرد در حوزه‌های مختلف غیرزیستی و حوزه‌های کاربردی ماکرو را خواهد داشت؛ کاربردهایی که هرچند در حوزه زیستی نیستند ولی الهام گرفته از فرآیندهای زیستی ( Bio-inspired ) هستند.



پنج شنبه 20/4/1387 - 0:19 - 0 تشکر 47313

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

آقا مهدی گل ممنونم از تذکر بجات، چشم زین پس تنها فقط منبع اصلی خبر‌ها رو ذکر ‌می‌کنم، در مورد زحمت‌کشان ستاد توسعه فناوری نانو هم کاملا حق با شماست، واقعا دارن زحمت میکشن و امیدوارم که هیچ وقت خسته نباشن و به اهدافشون برسن.

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

پنج شنبه 20/4/1387 - 0:19 - 0 تشکر 47314

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

نگرانی از فناوری نانو افزایش می‌یابد نانو ذرات می‌توانند به پوست نفوذ كنن:

دانشمندان آمریكایی كشف كرده‌اند كه اگر بر روی پوست خراشی وجود داشته باشد نانو ذرات نقطه كوانتومی می‌توانند به پوست نفوذ كنند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، این موضوع نگرانی جدیدی را نسبت به خطرات فناوری نانو برای سلامتی ایجاد می‌كند.

محققان دانشگاه ایالتی كالیفرنیای شمالی گفتند، این یافته نگرانی‌های جدیدی را در مورد خطرات احتمالی ایمنی محل كار برای كاركنان بخش پزشكی و بهداشتی یا افرادی كه در ساخت نقاط كوانتومی یا انجام تحقیقات در زمینه كاربردهای بالقوه نانو ذرات كوچك در زیست پزشكی دست دارند، به وجود می آورد.

محققان گفتند، این مطالعه درحالیكه نشان می‌دهد نقاط كوانتومی با اندازه، شكل و پوشش‌های سطحی مختلف تا زمانیكه خراشی بر پوست نباشد به آن نفوذ نمی كنند نشان می‌دهد كه برش یا خراش‌های بسیار كوچك بالقوه به این نانوذرات اجازه می‌دهد تا به اعماق لایه زنده پوست نفوذ كنند و بالقوه به جریان خون برسند.

اگرچه این مطالعه نشان می‌دهد تا زمانیكه خراشی بر روی پوست نباشد، قرار گرفتن كوتاه مدت پوست در معرض نقاط كوانتومی خطر نفوذ این نقاط را به وجود نمی‌آورد اما دانشمندان یند هنوز نسبت به بی‌خطر بودن قرار گرفتن طولانی مدت پوست در معرض این نقاط مطمئن نیستند.

این تحقیق در شماره ژوئن مجله داروشناسی و فیزیولوژی پوست منتشر شده است.

منبع خبر: ایرنا.

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

شنبه 12/5/1387 - 16:13 - 0 تشکر 50289

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

ابداع روش جدیدی برای بررسی ساختارهای نانومقیاس:

اخیراً دانشمندی از آزمایشگاه جت‌پروپالشن (Jet Propulsion) در کالیفرنیا روش جدیدی برای بررسی و تحلیل ساختارهای نانومقیاس ابداع کرده است.

به گزارش روز شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" در این روش، نانوذرات به صورت موضعی، پراکندگی رامان یا جذب زیرقرمز را بهبود می‌دهند. می‌توان از این مواد در تحلیل فسیل‌های متعلق به ساختارهای آلی زیرمیکرونی و حتی تحلیل نمونه‌هایی از سایر سیارات مانند مریخ استفاده کرد.

مارک اندرسون که این روش را ابداع کرده است در این‌باره گفت: من این روش جدید را «طیف‌نمایی ارتقا یافته با سطحِ هدف‌دار» یا TSES می‌نامم.

وی از یک AFM برای نشاندنِ مستقیم نانوذرات (یا مواد متشکله‌ی آنها) بر روی یک نمونه‌ی نانومقیاس استفاده کرده است. سپس، نانوذرات مذکور تحت تابش یک پرتو اسپکتروفوتومتر قرار می‌گیرند.

این نانوذرات این پرتو را به صورت موضعی هدایت کرده و بر روی نواحی کوچکی از سطح متمرکز می‌کنند.

اندرسون در این باره گفت: به این ترتیب می‌توان تجهیزاتی برای هدایت میدان‌های ارتقا یافته طراحی کرده و اثر «پلاسمونیک» را به شکل موضعی ایجاد کرد.

وی عنوان کرد که TSES شکل توسعه‌یافته‌ای از طیف‌نمایی رامان با نوکِ ارتقا یافته (TERS) است که در آن از نوک AFM، برای ارتقای موضعی‌ِ یک سیگنال رامان استفاده می‌شود و افزود: روش جدید، یکپارچه‌سازی AFM و سیستم‌های طیف‌سنجی را تسهیل می‌کند.

در TSES هر دو تکنیکِ طیف‌نمایی رامان با سطح ارتقا یافته (SERS) و طیف‌نمایی جذبی زیرقرمز با سطح ارتقا یافته (SEIRA) به کار گرفته می‌شوند. علاوه‌بر‌این، می‌توان از TSES در طیف‌نمایی فلورسانس نیز بهره گرفت.

اندرسون اظهار داشت که وی و گروهش قصد دارند تا راهی برای تحلیل فسیل‌های باستانی متعلق به ساختارهای زیرمیکرونی بیابند.

وی گفت: می‌توان در آینده از این روش برای خصوصیت‌سنجی نمونه‌های آورده شده از ماموریت‌های مریخی بهره گرفت.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از نانو، هم‌اکنون ناسا قصد دارد تا برای سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ ماموریت‌های مریخی‌ای برای جمع‌آوری نمونه‌ها پی‌ریزی نماید.

در این ماموریت‌ها نمونه‌های مریخی توسط ربات‌ها جمع‌آوری شده و برای انجام تحلیل‌های دقیق و گسترده به زمین آورده خواهند شد.

این تحقیق که از طریق یکی از برنامه‌های حمایتی ناسا به نام «برنامه‌ی توسعه‌ی تجهیزات سیاره‌ای» حمایت می‌شده است، یکی از نتایج تحقیقات پیشین در زمینه‌ی بکارگیری از AFM برای مریخ است.

اندرسون دراین‌باره گفت: این موضوع در ۲۵ ماه می امسال که فضاپیمای فونیکس بر روی مریخ خواهد نشست به طور کامل روشن خواهد شد.

در این ماموریت یک AFM برای تحلیل خاک و غبار مریخی وجود دارد. این برای نخستین بار است که یکی از تجهیزات فناوری نانو در یک سیاره‌ی دیگر به کار گرفته می‌شود.

منبع خبر: ایسکانیوز.

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

دوشنبه 14/5/1387 - 0:23 - 0 تشکر 50510

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

روكش‌های جدید ضد میكروبی با استفاده از نانولوله‌های كربنی:

تقاضا برای روكش‌های جدید ضد میكروبی به‌سرعت در حال رشد است تنها در ایالات متحده پیش‌بینی می‌شود بازار این محصولات از 175 میلیون دلار در سال 2005 به 550 میلیون دلار در سال 2012 افزایش یابد. این تقاضا به‌خاطر نیاز شدید بیمارستان‌ها به كاهش عفونت‌ها، تشدید شده است. با افزایش نگرانی‌ها در خصوص نقش سطوح آلوده در گسترش عفونتهایی مانند SARS و MRSA ، استفاده از سطوح با خاصیت ضد میكروبی در مكان‌هایی مانند محل‌های عمومی ، مدارس و حمل و نقل عمومی رایج شده است. از آن جا كه بسیاری از روكش‌های ضدباكتری مواد ضد باكتری خود را در طی زمان آزاد می سازند از این رو خاصیت ضد باكتری خود را به تدریج از دست می‌دهند.

محققان موفق به ساخت نوعی ماده چندكاره زیست تقلید ویژه از نانولوله‌های كربنی DNA و لیزوزیم‌ها شده‌اند كه دارای كاربردهای مكانیكی گسترده‌ای بوده و خاصیت ضد میكروبی طولانی مدت عالی دارند.

به گفته یكی از محققان ، آنها روشی را برای ساخت روكش ها ابداع كرده‌اند كه در آن خواص ضد میكروبی لیزوزیم‌ها و خواص مكانیكی قدرتمند نانولوله‌های كربنی تلفیق می‌شوند. برخلاف بسیاری از مواد ضد باكتری لیزوزیم ها مواد طبیعی بوده كه در سفیده تخم مرغ و اشك چشم یافت می‌شوند. در حقیقت حتی از آن در ساخت برخی دهان‌شویه‌ها نیز استفاده می‌شود. با این حال لیزوزیم به تنهایی از لحاظ مكانیكی استحكام ندارد و تراكم آنها كم است با تولید لایه‌ای كه در آن نانو‌لوله‌ها و لیزوزیم ها قرار می‌گیرند از فواید هر دو استفاده می‌شود.

محققان دانشگاه آلاباما این كار را از طریق روند رسوب لایه به لایه انجام دادند این كار امكان كنترل ضخامت و قرارگیری فضایی نانولوله‌ها را به‌دقت ممكن می سازد. این افراد خاصیت ضد میكروبی روكش را از طریق دو روش استاندارد ارزیابی بر میكروكوكوس لیزودیكتیكوس و استافیلوكوك طلایی بررسی كردند. بررسی‌ها به كمك میكروسكوپ SEM نشان داد كه تعداد بسیار بیشتری باكتری به سطوح بدون روكش در مقایسه با سطوح روكش دار متصل گردیده‌اند. علاوه بر آن مشخص گردید كه خواص ضد باكتری مربوط به حضور لیزوزیم‌ها و نه نانولوله‌های كربنی است.

نتایج این مطالعه در شماره می مجله Nano letters منتشر شده است.

منبع خبر: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو.

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

چهارشنبه 20/6/1387 - 15:46 - 0 تشکر 56732

سلام به همه دوستان

من نمی خوام  خبری در رابطه با نانو در اختیارتون قرار بدم بلکه تنها سوالی داشتم البته نمیشه بهش

گفت سوال بلکه یه مشورت کوچولو، اون هم اینه که اگه امکان داره یه نفری رو بهم معرفی کنید تا

بتونم باهاش در رابطه با نانو مشورت کنم یا به عبارتی ازش کمک بخوام آخه من یه مقاله ای در

رابطه نانو بیو تکنولوژی دارم و می خوام یه چند نفری بهم کمک کنند تا بتونم این مقاله ام رو

ویرایش کنم یا یه مقاله عالی تهیه کنم اگه کسی رو بهم معرفی کنید واقعا خوشحال میشم و یه کمک

بزرگی بهم کردید.

منتظرتون هستم.

           آدرس ایمیلم :negar.esabat@yahoo.com

شنبه 27/7/1387 - 14:35 - 0 تشکر 65911

سلام دوست عزیز، خانم نگار

با اینکه این مطلب با تاپیک هم خوانی نداره باید عرض کنم شما می تونید مقاله خودتون را برای ایمیل انجمن بفرستید تا انشا ا... مشکلتون حل بشه.

دوشنبه 29/7/1387 - 11:21 - 0 تشکر 66333

ارائه محصولی خلاقانه از دنیای نانو با کاربردهای متنوع

دانشمندان بر این باورند که با ترکیب فناوری نانو و صنعت نساجی می توان ابرکاغذهایی تولید کرد که طیف گسترده ای از کاربردها در صنایع مختلف خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر ، درحالی که تک نانولوله های کربنی از کاربردهای گسترده ای در صنعت مدرن صنایع نانو الکترونیک جهان برخوردار است و می توان از آن برای اکتشافاتی نوین در ریز و عظیم مقیاسها همچون زیر فیلمها و غشاهای مختلف استفاده کرد اما تریلیونها عدد از این نانولوله ها را نیز می توان با هدفی منحصربفرد در کنار یکدیگر سر هم کرده و ریز صفحاتی مملو از نانولوله های درهم تنیده موسوم به Buckypapers تولید کرد.

ساختار Buckypapers و استفاده از آن در تصفیه سازی آب

برای Buckypapers طیف گسترده و متنوعی از کاربردها را می توان متصور شد. به عنوان یکی از شناخته شده ترین مواد هادی حرارتی، استفاده از Buckypapers می تواند به توسعه طراحی و تولید حفره های گرمایی با راندمان بالا برای تراشه ها منتهی شود.

نتیجه پردازش و استفاده از این مواد، تولید نمایشگرهایی با وزن و مصرف انرژی بسیار کمتر خواهد بود.

به عقیده دانشمندان از این ماده می توان به عنوان سپر حمایتی مؤثری برای مدارهای الکترونیکی نیز استفاده کرد.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

دوشنبه 29/7/1387 - 11:24 - 0 تشکر 66336

نمایشگرهای مسطح به تاریخ می پیوندند
محققان موفق به ساخت نخستین نمایشگر رنگی electrophoretic جهان با استفاده از نانولوله های کربنی شدند که پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک جای نمایشگرهای مسطح فعلی را بگیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان شرکت سامسونگ در کره جنوبی این نمایشگر جدید را که از آن به اختصار به EPD یاد می شود با استفاده از تازه ترین پیشرفتهای صورت گرفته در عرصه فناوری نانو طراحی و ساخته اند.

این نمایشگر که بیشتر به یک کاغذ الکترونیکی شباهت دارد، یک نمایشگر 3/14 اینچی است و در ساختار آن از الکترود شفاف نانولوله کربنی استفاده شده است.

بر اساس گزارش اسمال تایمز، در ماه مه سال جاری میلادی این شرکت کره ای از ارائه موفقیت آمیز نخستین نمایشگر سیاه و سفید EPD جهان خبر داده بود که در آن از نانولوله های کربنی استفاده شده و اکنون نیز نسخه رنگی آن با استفاده از همان نانولوله ها ارائه شده است.

به گفته محققان با گسترش این فناوری نوین و عمومیت یافتن استفاده از آن مدتی نخواهد گذشت که نمایشگرهای مسطح فعلی نیز به تاریخ خواهند پیوست چون نمایشگرهای جدید ضمن مصرف انرژی کمتر از شفافیت بیشتری نیز برخوردارند.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.