• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 7824)
سه شنبه 7/3/1392 - 17:2 -0 تشکر 606825
مسابقه: فرمایشات رهبری




کاربر گرامی با سلام و ادب
شما می توانید در این مبحث  پیامها و گفتارهای مقام معظم رهبری پیرامون انتخابات ریاست جمهوری را از سال 68 تا امروز  ثبت نمایید.




جمعه 10/3/1392 - 11:59 - 0 تشکر 607500



مطالبه اقتصادی رهبر انقلاب از دولت آینده چیست؟


سال ۹۲ (سال حماسه سیاسی و حماسی اقتصادی) پنجمین سال متوالی است كه حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای نامی مرتبط با حوزه اقتصاد بر آن سال می‌گذارند. رهبر انقلاب درباره‌ی حماسه‌ اقتصادی می‌گویند: «دشمن با تحریم و با فشار اقتصادىِ گوناگون سعى كرد مردم را از میدان خارج كند... اگر چنانچه حركت عظیم اقتصادى مورد توجه قرار بگیرد، همه‌ى این فشارها خنثى خواهد شد.» ایشان همچنین در دیدار كارگران در تبیین شاخص‌های اصلح برای ریاست جمهوری فرمودند: «سیاست‌هاى اقتصاد باید سیاستهاى «اقتصاد مقاومتى» باشد -یك اقتصاد مقاوم - باید اقتصادى باشد كه در ساخت درونىِ خود مقاوم باشد، بتواند ایستادگى كند؛ این چیزها لازم است».
http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/22739/smpf.jpg

منبع:http://farsi.khamenei.ir

جمعه 10/3/1392 - 12:5 - 0 تشکر 607501


بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی


۱۳۹۲/۰۳/۰۸


رهبر انقلاب برای دومین بار در سال 92 تاكید كردند

كسی از رای من مطللع نخواهد شد




بسماللّهالرّحمنالرّحیم

اولاً خوشامد عرض میكنم به همهی برادران و خواهران عزیز، نمایندگان محترم. و برای گذر از مقطع یكسالگیِ نمایندگیِ دوستان محترم - كه انشاءاللّه این یك سال، مورد رضای الهی و حسنهای در پروندهی اعمال شما باشد - دعا میكنم. همچنین برای رئیس محترم مجلس و هیئت رئیسه كه مجدداً اعتماد شما نمایندگان محترم را جلب كردند و مسئولیت پذیرفتند، دعا میكنم كه خداوند متعال برای آنها و برای شما خیر مقدر فرموده باشد و همهی شما را به آنچه كه كسب رضای اوست، موفق بدارد.
عمده در كارهای ما همین است برادران و خواهران عزیز! این موقعیتهای ظاهری و این عناوین و ریاست و مدیریت و نمایندگی و اعتبار مردمی و اینها میگذرد؛ آنچه كه برای ما و شما باقی میماند، عمل ما است؛ كه اگر عمل نیك و عمل صالح با نیت خوب و درست انجام داده باشیم، در این سالهائی كه بر ما میگذرد، با این عناوین و با این خصوصیات، ضرر نكردیم. اگر چنانچه خدای نكرده این دوران مسئولیت و مأموریت و نام و نشان و عنوان، برای ما دستاوردی نداشته باشد، یا اگر خدای نكرده بر روی ما تأثیر منفی گذاشته باشد و ما را بدهكار كرده باشد، این بدترین سرنوشتی است كه ممكن است برای امثال ما و شما، این مسئولیتها رقم زده باشد. باید به این مسئله به طور دائم توجه داشته باشیم.

البته این فرصت - فرصت نمایندگی مردم - یك فرصت مغتنمی است. هر كسی در جامعهی اسلامی و نظام اسلامی بتواند یك مأموریتی به دست بیاورد و آن مأموریت را بدرستی انجام دهد، واقعاً باید خدا را شاكر باشد؛ ولی باید توجه داشت كه این فرصت، امتحان بزرگی هم هست. ما در حال امتحان دادنیم. در برجستگیهای دوران زندگی است كه امتحانهای سخت پیش میآید. در روال عادی زندگی امتحان هست، لیكن امتحانهای برجسته و نفسگیر معمولاً مال آنجائی است كه انسان وارد مقاطع حساس میشود؛ كه از جملهاش همین مسئولیتهای ماها است. گاهی یك نفر سالهای طولانی از عمر خود را با امانت و طهارت گذرانده است، بعد میرسد به یك مقطع امتحان؛ اگر نتواند در این مقطع امتحان، توانائی خودش را در مهار نفس نشان دهد، لغزش پیدا خواهد كرد. این مقطع حساس، نمایندگی مجلس است؛ مسئولیتهای دولتهائی است؛ مسئولیتهائی از قبیل مسئولیت این بندهی حقیر است. اینها آن مقاطع حساس زندگی ما است؛ اینجاها باید مواظب خودمان باشیم، مراقب باشیم. گاهی انسان در حال عادیِ زندگی، خوب زندگی میكند؛ اما وقتی به پرتگاه رسید، وقتی به نقطهی حساس رسید، وقتی به پیچ خطرناك رسید، نمیتواند درست كنترل كند. این را باید به یاد داشته باشیم. «فی تقلّب الأحوال علم جواهر الرّجال»؛(۱) ما خودمان را هم در یك چنین مقاطعی میتوانیم درست محك بزنیم. معمولاً انسان به خودش خوشبین است. ما عیبهای خودمان را نمیبینیم؛ معمولاً محسّنات خودمان را بزرگتر از آنچه كه هست، میبینیم. اینطور جاها وقتی كه بین خودمان و خدا خلوت كنیم، میتوانیم ضعفهای خودمان را، نقصهای خودمان را پیدا كنیم. یك جا پول هست، یك جا قدرت هست، یك جا وجاهت هست، یك جا شهوات جنسی هست؛ اینها امتحانهای سخت است. آنچه كه برای نمایندگان محترم مجلس، برای مسئولان دولتی، برای مسئولان قضائی، برای نیروهای مسلح، برای روحانیون، برای آن كسانی كه مجموعهای از اینها را با هم دارند، مهم است، این است كه با دید نافذِ خودشان مواقع امتحان و مواضع امتحان را بشناسند؛ بدانند كه این نقطه، نقطهی امتحان است؛ غفلت نكنیم. اگر توانستیم از این پیچ خطرناك، از این نقطهی حساس، از این لب پرتگاه بسلامت عبور كنیم، خدا را شاكر باشیم، سپاسگزار باشیم. این، آن نقطهی اصلی و حرف اصلی ما با شما برادران و خواهران عزیز است. در درجهی اول، این نصیحت به خود بنده هم هست؛ به شما میگویم تا انشاءاللّه دل خود این گویندهی حقیر تحت تأثیر این حرفها قرار بگیرد و نصیحت شویم، موعظه شویم؛ هم از طرفی قدر موقعیتی را كه به ما فرصت خدمت به مردم و خدمت به اسلام و خدمت به كشور و خدمت به نظام را میدهد، بدانیم و این را نعمت بزرگ خدا بشماریم؛ هم از آن طرف توجه كنیم كه در اختیار داشتن این فرصت، یك خطراتی هم دارد. یك خودروی تر و تمیزِ خوشفرمانِ تندرو زیر پای انسان البته موفقیتی است، انسان را به مقاصد میرساند؛ اما به همان اندازه خطرات هم دارد؛ باید مراقب بود. این، حرف اصلی ما به شما برادران و خواهران عزیز است. امیدواریم انشاءاللّه این حرفها در همهی ماها مؤثر باشد.

آنچه كه در مورد مجلس، در این یك سالی كه از عمر آن گذشته است، میتوانیم عرض كنیم، این است كه بحمداللّه حضور تخصصهای متنوع - آنطوری كه به بنده گزارش شده است - در مجلس، توانسته است كمك كند به پخته شدن و به ثمر رسیدن طرحهای گوناگون و برنامههای گوناگون و لوایح تقدیمی از سوی دولت و به نتائج بهتری رسیدن. خاصیت تخصص هم همین است؛ وقتی دانش هست، توانائی هست و احساس وظیفهی خدمت پشت سرش هست، طبعاً محصول كار، محصول بهتری خواهد بود. این، جای خرسندی و شكرگزاری است كه بحمداللّه مجلس از یك چنین توانی برخوردار است.

مواضع سیاسی مجلس هم در این مدت - آنطوری كه مشهود بوده است - در زمینههای مختلف، مواضع خوبی بود؛ موضعگیریهای درست و بجائی انجام گرفت. شما نمایندهی مجموعهی ملتید؛ خواستههای آنها و حرف دل آنها در رفتارهای شما تجلی پیدا میكند. بحمداللّه آنچه كه مشاهده شده، بسیار خوب بوده.

آنچه كه مهم است برادران و خواهران نماینده به آن توجه كنند و من همیشه در همهی دورهها یا اغلب دورهها كه این توفیق را داشتم كه با نمایندگان محترم گفتگو كنم، این را تذكر دادم، این است كه بدانید شما مثل یك قله هستید؛ آنچه از دل این قله میجوشد، بر دامنه و پیكره سرازیر میشود. رفتار، آداب، خُلقیات، چگونگی تعامل در مجلس شورای اسلامی، مثل بقیهی قلههائی كه در كشور وجود دارد، بر روی رفتار، آداب، اخلاق و منش آحاد جامعه اثر میگذارد؛ این یك امر طبیعی است، یك امر همیشگی است. اگر در مجلس، عقل و فكر و طمأنینه و سكینه و آرامش و محبت حكمفرما باشد و از بلندگوهای مجلس این قضیه در سطح جامعه منعكس شود، همین خصوصیات بتدریج در جامعه اثر میگذارد. اگر در مجلس تشنج باشد، بغض باشد، كمكاری باشد، این باز به نوبهی خود در رفتار مردم منعكس میشود؛ این تأثیر، طبیعی است. این تأثیر، دفعی و برجسته و نمایان نیست، اما بمرور و بتدریج آثار خودش را نشان میدهد؛ این، مسئولیت مسئولان محترم را افزایش میدهد. لذا به نظر من، دوستان عزیز و نمایندگان محترم از این نقطهنظر هم بر روی منش و رفتار خودشان یك مراقبت كاملی داشته باشند.

كار كردن بر روی لوایح و طرحها، یك وظیفهای است به عنوان ادای حق مردم - این كه حالا یك امر قطعی و روشنی است - یعنی وقتی لایحهای به مجلس میآید یا طرحی را شما در مجلس تهیه میكنید و میخواهید این را در یك بخشی از بخشهای كشور كه میتواند جدول فعالیت كلان كشور را پر كند، به كار بیندازید، دقت شما، مراقبت شما، اهتمام شما، تحقیق شما، مطالعهی شما، كه به پخته شدن این طرح یا لایحه كمك میكند، یك حقی است برای مردم بر دوش شما. لایحهای به مجلس میآید - بنده خودم هم در مجلس بودم و این موارد را از نزدیك تجربه كردم - وقتی كه لایحه به كمیسیون داده میشود و در معرض دید این نماینده قرار میگیرد، گاهی با این لایحه مثل یك كار مربوط به شخص خود رفتار میكند؛ دقت میكند، مطالعه میكند، تحقیق میكند، با كارشناس مینشیند مباحثه میكند، مطلب را در ذهن خود به صورت محقَّق ترسیم میكند؛ گاهی هم نه، لایحه میآید یا مثلاً طرحی در مجلس میخواهد تصویب شود، این نماینده خیلی محتوای لایحه و طرح را نمیداند، خیلی احساس مسئولیت نمیكند، رسیدگی نمیكند؛ نه در كمیسیون، نه در صحن مجلس. این رأی «آری» یا «نه» او به یك چنین لایحه یا طرحی، خالی از شبهه نیست؛ رأی ممتنع او هم خالی از شبهه نیست. ما كه نیامدیم اینجا بنشینیم رأی ممتنع بدهیم؛ ما آمدهایم بگوئیم این بشود، این نشود. رأی ممتنع مال آنجائی است كه انسان زحمت خودش را كشید، كار خودش را كرد، بالاخره ذهنش به جائی نرسید؛ خب، اینجا البته انسان رأی ممتنع میدهد؛ مثل فقیه و مجتهدی كه زحمت خودش را میكشد، به منابع مراجعه میكند، ادلهی اجتهادی و ادلهی فقاهتی را میبیند، بعد ذهنش به جائی نمیرسد؛ میگوید خب، اینجا احتیاط كنید؛ میگوید من رأی ندارم، فتوا ندارم. رأی ممتنع مال اینجا است؛ اما اینكه ما مطالعه نكنیم، كار نكنیم، بعد برای اینكه خودمان را اسیر «آری» یا «نه» بیدلیل و غیر مستند نكرده باشیم، میگوئیم خیلی خوب، ما رأی ممتنع میدهیم! این نمیشود. پس یكی از كارهای بسیار مهم و لازم و اصلی در مجلس، همین كار بر روی لوایح است؛ چه لوایحی كه دولت میفرستد، چه طرحهائی كه خود شما در مجلس آنها را تنظیم میكنید. واقعاً باید كار شود. هر كس اگر اهل اجتهاد در این فن است، به صورت اجتهادی؛ و اگر چنانچه خودش صاحب رأی نیست، با مشاوره گرفتن از این و آن، به یك نتیجهی قطعی برسد؛ این یكی از كارهای بسیار اساسی است.

البته این گلایه وجود دارد، بنده هم مكرر این گلایه را در دورههای گذشته به نمایندگان محترم مجلس و به رؤسای مختلف مجلس عرض كردم كه گاهی اوقات انسان میبیند خیلی از صندلیها خالی است؛ به قدری كه از نصاب جایز فراتر است! حالا یك تعدادی صندلی قهراً همیشه یك عذری برایش وجود دارد، اما بالاخره این یك نصابی دارد. گاهی كه انسان میبیند از این نصاب بالاتر است، احساس میكند كه بر طبق وظیفه عمل نشده است. گاهی هم بعضی در مجلس هستند - این هم یك پدیدهای است - در رأیگیری شركت نمیكنند؛ آقایان آن عقب مجلس مینشینند، گعده میكنند! این هم مصلحت نیست. یعنی هم حضور جسمانی در مجلس، هم حضور قلب در مجلس - یعنی متوجه آن مسئله بودن، حرف موافق و حرف مخالف را شنیدن - لازم است؛ اینها جزو وظائفی است كه قوام نمایندگی به اینها است و نمیشود از اینها صرفنظر كرد؛ اینها خیلی چیزهای مهمی است. واقعاً درخواست من از برادران و خواهران عزیز نماینده این است كه به این مسئله توجه كنند، اهتمام بورزند؛ هم برای حضور در مجلس، به معنای حضور جسمانی و مادی؛ هم به معنای حضور معنوی و روحانی، یعنی حضور قلب و حضور ذهن؛ این مسئلهی مهمی است.
یك مسئلهی  دیگر - همان طور كه عرض كردیم - این است كه رفتار نمایندگان در تربیت جامعه و سوق دادن جامعه به این طرف و آن طرف مؤثر است. اگر تقوا و امانت و اخلاق و احساس مسئولیت و نشاط كار، در مجلس دیده شود، این در جامعه اثر میگذارد؛ در درجهی اول مردم را نسبت به نمایندگان مجلس علاقهمند و خوشبین و متعهد میكند، در درجهی بعد رفتار آنها را به رفتار این نمایندگان عزیز - كه خب قله هستند، چهره هستند، برجسته هستند - نزدیك میكند.

اگر در تعبیراتی كه نمایندهی محترم مجلس به كار میبرد؛ چه در نطقهای پیش از دستور، چه در اظهارات، چه در بگومگوها، ملاحظه شد كه ادب وجود دارد، پرهیز از اهانت وجود دارد، پرهیز از تعبیرات ناپسند و سخیف وجود دارد - دیدن اینها را انسان احساس میكند؛ وقتی انسان پای رادیو نشسته است و دارد گوش میدهد، میفهمد كه این آقا میتوانست در اینجا این تعبیر اهانتآمیز را به كار ببرد، ولی به كار نبرد - این در منِ مستمع هم اثر میگذارد؛ اما اگر چنانچه نه، خدای ناكرده عكس این دیده شد؛ یعنی ناپرهیزی در بیان، در گفتار، در تعبیرات، تعبیرات اهانتآمیز یا غیر مؤدبانه، یا رفتار غیر مؤدبانه دیده شد، این بلافاصله اثر میگذارد. یعنی آن شنونده با اینكه این رفتار را تحسین نمیكند، درعینحال خودش تحت تأثیر قرار میگیرد. مردم مثل بچهای نیستند كه از رفتار پدر تأثیر میپذیرد، بدون اینكه زشتی یا خوبی آن رفتار را بفهمد؛ نه، مردم زشتی و خوبی رفتار را میفهمند؛ طبیعت قضیه اینجوری است. شما ملاحظه كنید؛ در محیطهای مختلف، جماعات مختلف، كسی یك كاری را میكند؛ تعبیری را، حرفی را بر زبان میآورد؛ انسان خوشش هم نمیآید، اما درعینحال تأثیر میگذارد؛ یعنی تكرار آن رفتار را برای انسان تسهیل میكند، آسان میكند؛ طبیعت قضیه این است.

یك مسئلهی دیگر هم «انصاف» است. البته اینهائی كه عرض میكنیم، در واقع توضیح واضحات است و شما آقایان و خانمها به این چیزها واقفید؛ شاید خود شما، مردم را به این چیزها توصیه میكنید؛ ولی ما هم وظیفه داریم كه اینها را عرض كنیم؛ ولو حالا شما بحمداللّه شاید هیچ احتیاجی هم ندارید كه ما بگوئیم، اما لازم است بگوئیم. انصاف را باید رعایت كرد؛ انصاف در مقابل آن دوستی كه در مجلس همكار شما است، انصاف در مقابل آن كسی كه بیرون مجلس است، انصاف در مقابل دولت، انصاف در مقابل قوهی قضائیه. انصاف را باید رعایت كنید؛ «و لا یجرمنّكم شنئان قوم علی الّا تعدلوا».(۲) گاهی ما با كسی بدیم، از كسی بدمان میآید؛ خب، این كار میتواند موجّه باشد؛ بالاخره یك دلیلی داریم، از كسی خوشمان نمیآید؛ اما نسبت به همین كسی هم كه از او خوشمان نمیآید و استدلال هم داریم برای اینكه از او خوشمان نیاید، باید انسان انصاف به خرج دهد. كسی یك نقطهی خوبی دارد؛ آن را تحت تأثیر نقطهی بدی كه از او در ذهن ما هست، قرار ندهیم؛ این خیلی چیز مهمی است. بیانصافی و رفتار نامتناسب، منجر میشود به عكسالعمل مشابه در طرف مقابل. ما آدمهای ضعیفی هستیم دیگر؛ شما اگر چنانچه مثلاً نسبت به این حقیر یك وقتی بیانصافی كردید، این حقیر آن مقدار قدرت و توانائی و ضبط نفس ندارم كه بگویم خیلی خوب، حالا او بیانصافی كرد، بكند؛ من هم وادار میشوم به بیانصافی. اینجوری در جامعه، تبادل بیانصافیها، به جای تبادل انصاف، به جای تبادل محبت، رائج میشود. ببینید، چون شما نمایندهی مجلسید، این تأثیر وجود دارد؛ والّا اگر چنانچه شما جزو افراد معمولی جامعه بودید، تأثیر داشت، اما نه به این اندازه. وقتی ما در روی سكوئی قرار گرفتیم و مردم به ما نگاه میكنند، رفتار ما یك معنا دارد؛ وقتی كه نه، در جمعیت مردم، در سواد مردم گم هستیم، همان رفتار یك معنای دیگری دارد.
یك مسئله هم كه بنده همیشه به دوستان مجلس عرض كردم، تعامل با قوهی مجریه است. با قوهی مجریه هم كه ما مینشینیم، چه با رئیس جمهور محترم، چه با وزرای محترم، چه با مجموع اینها، همین سفارش را به آنها میكنیم كه با قوهی مقننه تعامل كنند. هر كدام هم حقی دارند. مجلس دارای حق است، در یك محدودهی مشخصی؛ قوهی مجریه و دستهای كنندهی كار هم دارای حقند، در یك محدودهی مشخصی. حدود یكدیگر را باید حفظ كنند، با یكدیگر تعامل كنند؛ این تعامل، جادهی دوطرفه است - فرنگیها و فرنگیمآبها میگویند جادهی دوطرفه؛ حرف بدی هم نیست، تعبیر بدی هم نیست - باید از هر دو طرف، این تعامل وجود داشته باشد. البته درعینحال با همهی حسن نیتهائی كه طرفین دارند، گاهی بیتفاهمیهائی وجود پیدا میكند - اشكالی ندارد - لیكن این عدم تفاهمها در همان حدی كه اقتضای طبیعی كار است، ایراد ندارد؛ نباید تشدید كرد، ایجاد كدورت كرد؛ اینها را باید مراقبت كرد.
به شما عرض میكنیم؛ قوهی مجریه وسط میدان ایستاده است - چه این دولت، چه هر دولت دیگری - و كارها به عهدهی اوست، بارها بر دوش اوست، ملامتها به طرف او سرازیر میشود، سؤالها و مؤاخذهها از او میشود؛ لذا باید ملاحظهی او را كرد. به قوهی مجریه هم ما همیشه سفارش میكنیم؛ این حق عظیمی كه در قانون برای مجلس قانونگذاری و برای كل قانون ملاحظه شده، باید از طرف مجریان رعایت شود. قانون اساس كار است، قانون ریل حركت این قطار است؛ شما باید زحمت بكشید این ریلگذاری را بكنید، آنها هم باید بر روی این ریل حركت كنند. شما كمك كنید كه این ریل جوری باشد كه این قطار سر پیچ بتواند بپیچد. قطار شمال را آقایان دیدهاند؛ یك جاهائی پیچهای سختی دارد، اما بالاخره جوری است كه قطار میتواند حركت كند. از این پائین تا آن بالای كوه قطار حركت میكند، میرود بالا و میآید پائین، مشكلی هم برایش پیش نمیآید؛ چون ریلها درست چیده شده است. اگر چنانچه این انحناهائی كه لازم بود به وجود بیاید، به این شكل به وجود نیامده بود، اگر مثلاً جوری تنظیم شده بود كه قطار نمیتوانست حركت كند، مكرر شما شاهد سقوط قطار از آن بالا میبودید. این را باید در ریلگذاری ملاحظه كرد. شما ریلگذارید، او روی این ریل حركت میكند و باید قدر شما را بداند؛ اما شما هم بدانید كه بالاخره بنا است روی این ریل حركت شود. بنابراین دو طرفِ قضیه مهم است. عرض كردیم، این مخصوص این دولت نیست؛ در همهی دولتها، و در چند دورهی مجلس و دولت، بنده مكرر این سفارش را به همه كردم؛ البته خب، بعضی انصافاً رعایت كردند، بعضی هم گاهی بیتوجهی كردند.

مجلس قطعاً در رأس امور است - همان طور كه امام (رضوان اللّه تعالی علیه) فرمودند - اما این را هم توجه كنید كه «مجلس در رأس امور است» معنایش این نیست كه هر یك نمایندهای در رأس امور است؛ «مجلس» در رأس امور است؛ یك نماینده، یك نماینده است. یعنی نمایندهی محترم و عزیزی كه مردمِ یك جمع و گوشهای از كشور با شوق و با شور جمع شدند و او را فرستادند مجلس، تصور نكند كه او در رأس امور است؛ نه، «مجلس» در رأس امور است؛ برخوردش را اینجوری مقایسه كند.
بنابراین برگردیم به آن حرف اوّلمان، برادران و خواهران عزیز! آنچه برای من و شما میماند و این دعا را مستجاب میكند: «و لا تهلكنی غمّا حتّی تغفر لی و ترحمنی و تعرفنی الاستجابة فی دعائی»،(۳) عمل امروز ما است كه با جدیت باشد، با مجاهدت باشد، با اخلاص باشد، با احساس وظیفه باشد. اگر اینها شد، خدای متعال از برخی از كم و زیادها و مسامحهها و مساهلهها خواهد گذشت؛ اما مهم این است كه ما همتمان بر این باشد كه انشاءاللّه كار را تمیز و طاهر و بیحاشیه و با نیتِ خوب و با جدیت انجام دهیم.
یك جمله هم دربارهی انتخابات عرض كنیم. همان طور كه رئیس محترم مجلس هم اشاره كردند، انتخابات همیشه مهم است و حالا هم  كه خب طبعاً به مناسبتهائی اهمیت زیادی دارد. همه باید تلاش كنند كه انشاءاللّه این انتخابات، پرشور و با حضور عمومی مردم انجام بگیرد. این موجب میشود كه كشور، هم مصونیت پیدا كند، هم اقتدار پیدا كند، هم امنیت پیدا كند. حضور مردم، تهدید دشمنان را از بین میبرد. شما میبینید كه برخی از سیاستمداران غربی و بخصوص برخی از سیاستمدارهای پشت پردهی آمریكائی تحلیلهائی میكنند - كه خب، بعضاً منتشر هم میشود، به رسانهها منتقل هم میشود - و میگویند: نظام جمهوری اسلامی ایران به این آسانیها و به این زودیها تكانبخور نیست. چرا این حرف را میگویند؟ برای خاطر اینكه میبینند این نظام، متكی به مردم است؛ سرّش فقط این است؛ والّا اینكه خیال كنیم كه حالا در رأس نظام زید وجود دارد یا عمرو وجود دارد، اینها در مقابل عظمت حضور مردم و پشتوانهی نظام، در واقع هیچ است؛ شبیه هیچ است.

وقتی مردم در یك نظامی متحدند، یكپارچهاند، پشتیبان نظامند، با نظامند، این نظام مصونیت پیدا میكند، اقتدار پیدا میكند، قدرت پیدا میكند، بركندن آن از جا ناممكن میشود؛ مثل درختی است كه در اعماق زمین ریشه دوانده؛ این را نمیشود برداشت. بعضی از نظامها هستند كه پول هم دارند، امكانات هم دارند، بهبه و چهچه سیاستمدارانِ استعمارگر دنیا را هم دارند، اما ریشه ندارند؛ خودشان هم میدانند كه ریشه ندارند. نظام جمهوری اسلامی ریشه دارد؛ این ریشه، مردمند. اجتماع مردم حول این نظام، مایهی عزت و بركت كشور و بركت نظام و بركت خود آن مردم است. مردم كمك میكنند به این كه نظام عزت پیدا كند؛ خود این، عزت مردم است؛ خود این، مصونیت و امنیت مردم است؛ خود این، امكانی است برای حل همهی مشكلات مردم؛ این را باید دانست؛ این یك فرمول كلی است. بنابراین انتخابات كه مظهر حضور مردم است، باید پرشور برگزار شود؛ همهی تلاش و همت مسئولان باید این باشد.

خوشبختانه قوانینی هم كه وجود دارد، قوانین خوبی است؛ قوانین معقولی است. همین طور كه مكرر عرض كردیم، بنبستی وجود ندارد. لذا مشاهده میكنید كه در همین انتخابات، تا این مرحلهای كه تا الان پیش آمدیم، روال قانونی جریان پیدا كرده. وقتی كه از نامزدهای محترم سؤال كردند كه اگر چنانچه شورای نگهبان نظری بدهد، شما تمكین میكنید، همهی آنها گفتند: بله، ما تمكین میكنیم. تمكین هم كردند. ما باید واقعاً تشكر كنیم از همهی این نامزدها؛ آنهائی كه به نحوی صلاحیتشان احراز نشد. اینها گفتند از نظر شورای نگهبان تمكین میكنیم، و به قول خودشان عمل كردند و تمكین كردند؛ این نشاندهندهی اهمیت و ارجحیت قانون است، نشاندهندهی كاربری قانون است؛ چون قانون بر مملكت حاكم است. ممكن است بنده یا جنابعالی از قانون ناراضی هم باشیم - گاهی اینجوری است - اما وقتی انسان در مقابل قانون تمكین كرد، حل اختلاف میشود، فصلالخطاب میشود؛ این نعمت بزرگی است، این بركت بزرگی است.
مردم هم در كشور ما بحمداللّه آگاهی و هوشیاری دارند. نمیخواهیم تملق بیجا بگوئیم؛ اما حقیقت قضیه این است كه آشنائی ذهنی مردم ما با مسائل سیاسی، از متوسط كشورهای دنیا در سطح عالم بالاتر است. آنطور كه ما اطلاع داریم از وضع كشورها - كه برای ما گزارش میكنند و از منابع آشكار و منابع پنهان به دست میآید - چه كشورهای اروپائی، چه كشورهای آمریكائی، چه كشورهای آسیائی، مردم آگاهیهای مختلفی دارند، كم و زیاد دارد، یك متوسطی دارد؛ اما آگاهی مردم ایران و بصیرت مردم ایران در مسائل سیاسی، از متوسط جهانی بالاتر است. نمیخواهیم ادعای معصومیت كنیم برای آحاد مردم، اما این ادعای قابل قبولی است و واقعی است؛ نگاه میكنند، بصیرت دارند، تشخیص میدهند. خوشبختانه امروز وسیلهی تشخیص هم در اختیار مردم است. خب، این صدا و سیما است؛ برنامهها را ضبط میكند، برنامهها را پخش میكند، حرفها را نشان میدهد، شخصیتها را نشان میدهد؛ مردم میتوانند نگاه كنند، به یك نتیجهای برسند؛ این نتیجه ممكن است درست باشد، ممكن است نادرست باشد؛ ممكن است زید به یك نتیجه برسد، عمرو به یك نتیجه برسد؛ خب، طبعاً یكیاش درست است، یكیاش غلط؛ اما خدای متعال به هر دو اجر خواهد داد. وقتی انسان نگاه كرد و ملاحظه كرد و تشخیص داد و بر اساس تشخیصِ خود محض رضای خدا عمل كرد، خدای متعال به انسان اجر میدهد. این وظیفهی ماها است - همهی آحاد مردم - كه نگاه كنیم ببینیم واقعاً به چه نتیجهای میرسیم، بر طبق آن نتیجه عمل كنیم.

البته آقایانی هم كه در تلویزیون به عنوان نامزد ظاهر میشوند و حرف میزنند، وظائف سنگینی دارند؛ آنها هم باید مراقب باشند. حرفی كه از دهان انسان خارج میشود، باید واقعی، صمیمی، متكی به اطلاعات درست و برآمدهی از زبان صادق و راستگو باشد. اینجور نباشد كه حالا برای اینكه توجه مردم را جلب كنیم، هرچه به دهانمان آمد، بگوئیم؛ اینها را باید مراقبت كنند. نامزدها كاری كه میدانند درست است، میتوانند انجام دهند، آن را بگویند - حالا به عنوان وعده، به عنوان برنامه، به عنوان هرچه - سعی كنند مردم را با واقعیت مواجه كنند؛ هم واقعیت اوضاع، هم واقعیت خودشان. اگر این شد، خدا بركت خواهد داد؛ اگر این شد، خدای متعال كمك خواهد كرد؛ چون كارها دست خدا است، همه چیز به ارادهی الهی برمیگردد؛ «كلّ الیه راجعون»، «ازمّة الأمور طرّ بیده / و الكلّ مستمدّة من مدده».(۴) اگر چنانچه ما صادقانه عمل كردیم، ارادهی الهی هم كمك خواهد كرد. گاهی كمك به این بندهی حقیر این است كه توفیق این مسئولیت را پیدا كنم، گاهی كمك به من این است كه توفیق این مسئولیت را پیدا نكنم؛ هر دویش كمك الهی است. اگر چنانچه ما صادقانه عمل كردیم، خدای متعال به ما كمك خواهد كرد و آنچه كه صلاح و خیر است، به ما خواهد داد. اینجور نباشد كه حالا برای اینكه مردم به ما متوجه شوند، همهی آنچه را كه ماورای ما است، تخریب كنیم؛ چه آنچه كه مربوط به نامزدهای دیگر است، چه آنچه كه مربوط به واقعیتهای موجود جامعه است. باید درست عمل شود. آن وقت ما انتخاب خواهیم كرد.

البته این حرفها هم كه فلانی، رهبری، این بندهی حقیر، طرفدار زید است یا طرفدار عمرو است، از آن حرفهائی است كه همیشه بوده و واقعیت هم ندارد؛ اكثر آنهائی هم كه میگویند، میدانند كه واقعیت ندارد. از كجا میدانند كه بنده طرفدار چه كسیام؟ كسی كه از من نمیشنود؛ نه در گذشته شنفته است، نه تا حالا شنفته، نه بعد از این خواهد شنفت. حدسیاتی میزنند؛ این حدسیات هرچه گفته نشود، هرچه بر زبان آورده نشود، بهتر است؛ نمیدانند كه. بنده هم یك رأی دارم مثل بقیه. آن روز من در جمع برادران دانشجوی پاسدار این را گفتم: ممكن است نظر شما به یك نفری باشد، نظر من به یك نفر دیگر باشد؛ چه اشكالی دارد؟ شما یكی را بپسندید، من یك كس دیگر را بپسندم؛ هیچ اشكالی ندارد. شما یك شناختی از زید دارید كه من آن شناخت را از او ندارم؛ هیچ مانعی ندارد. اینجور نیست كه هرچه شما فهمیدید، بنده هم باید همان را بفهمم؛ یا هرچه من فهمیدم، شما هم باید همان را بفهمید؛ نه، اینها تشخیصها است. آنچه كه بین ما و خدا حجت است، این است كه بتوانیم درست تشخیص دهیم.در خبرهای رادیوهای بیگانه و آنچه كه در این نوشتجات منعكس میشود - كه لابد میبینید، میشنوید - روی مقاصدی كه دارند، همین چیزها را هی تبلیغ میكنند، هی فضا را داغ میكنند. خب، اهداف آنها معلوم است. البته اینجور هم نیست كه ما ندانیم مقصود آنها از این كارها چیست. ما كار خودمان را انجام میدهیم. ما بلدیم چه كار كنیم. جامعهی اسلامی و نظام اسلامی میفهمد دارد چه كار میكند. نظام اسلامی دارد راه خودش را میرود. هدف مشخص است، راه مشخص است، تدابیر مشخص است. نظام، كار خودش را انجام میدهد؛ حالا دیگران توی سر خودشان میزنند، بزنند؛ آن تأثیری در كار نظام ندارد؛ لیكن آگاهی و هوشیاری در این مراحل، مهم است.

امیدوارم انشاءاللّه خدای متعال برای این كشور، برای شما، برای آحاد مردم، خیر اراده فرموده باشد و بركات خودش را بر شما، بر ما، بر همه نازل كند و ان‌شاءاللّه فردای این كشور و این ملت از امروزِ او و از دیروزِ او بهتر باشد.

والسّلام علیكم و رحمةاللّه و بركاته

منبع: http://farsi.khamenei.ir


جمعه 10/3/1392 - 12:10 - 0 تشکر 607503


گزیده بیانات رهبر انقلاب درباره تاكتیكهای دشمن برای انتخابات ریاست جمهوری 92

1-
تدارك رسانه‌های دشمن برای انتخابات ۹۲
در طول این سالها، قبل از هنگام انتخابات، تبلیغات دشمن علیه انتخابات شروع شده؛ یعنى قبل از آنكه مسئولین ما و رسانههاى ما و مطبوعات ما شروع كنند براى انتخابات كار كردن، دشمن طراحى كرده است و شروع كرده است؛ این دفعه هم همین جور است.
ما اطلاع داریم كه این دفعه هم رسانههاى رسمى و شناخته شدهى دشمن - كه هر وقت توانستند، علیه جمهورى اسلامى كار كردند - از مدتى پیش دارند طراحى میكنند، برنامهریزى میكنند، برنامهسازى میكنند، براى اینكه دل مردم را نسبت به انتخابات سرد كنند؛ شروع هم كردهاند، منتها برنامهریزىشان خیلى وسیعتر از این حرفها است؛ میخواهند مردم پاى صندوق نیایند؛ میخواهند مردم در ادارهى كشور و مدیریت كشور سهیم نشوند؛ میخواهند مردم در صحنه نباشند؛ لذا تلاش میكنند. اگر حضور مردم نباشد، آنها براحتى میتوانند تهاجم خودشان را چندین برابر كنند. حضور مردم است كه به نظام اسلامى و به كشور عزیز ما مصونیت میبخشد. حضور مردم است كه عوامل قدرت و قوّت را در درون ما تقویت میكند: علم ما پیشرفت میكند، بصیرت ما پیشرفت میكند، سازوكارهاى مدیریت ما پیشرفت میكند - همچنان كه در طول این سالها پیشرفت كرده است - این به خاطر حضور مردم است، به خاطر انگیزههاى مردم است؛ میخواهند این انگیزهها نباشد، لذا سعى میكنند انتخابات را بىرونق كنند. ۱۳۹۲/۰۲/۱۶

۲- مانع‌تراشی و كتمان پیشرفت‌ها
دشمنانی كه مایل نیستند پیشرفت و ترقی و رشد همه‌جانبه‌ی ملت ایران را ببینند، دو كار عمده در برنامه‌ی آنها وجود دارد: یكی این كه تا آنجائی كه بتوانند، مانع‌تراشی كنند كه ملت نتواند به این پیشرفتها و رشد دست پیدا كند؛ با تحریم، با تهدید، با مشغول كردن مدیران به كارهای درجه‌ی دو و فرعی، به منعطف كردن حواس ملت بزرگ ایران و نخبگان كشور به كارهائی كه در فهرست كارهای اصلی آنها قرار ندارد؛ یعنی مانع شدن عملی.
كار دوم این است كه در تبلیغاتِ خودشان پیشرفتها را انكار كنند. امروز یك شبكه‌ی تبلیغاتیِ بسیار عظیم با هزاران رسانه از انواع گوناگون رسانه‌ها در دنیا مشغول به كار است، برای اینكه اثبات كند كه در ملت ایران، در كشور ایران پیشرفتی صورت نمیگیرد؛ پیروزی‌های ملت را انكار كنند؛ اگر ضعفهائی وجود دارد، این ضعفها را بزرگ و عمده كنند و در مقابل چشم همه قرار دهند؛ اما قوّتها و نقاط جوشش را ــ كه در سراسر كشور و در هر گوشه و كنار، خود را به انسانهای منصف نشان میدهند ــ از چشمها پنهان كنند.
رئیس جمهور آمریكا در نطق رسمی، از مشكلات اقتصادی ایران حرف میزند؛ مثل اینكه از پیروزی خود دارد صحبت میكند؛ كه بله، در ایران پول ملی افت كرده است، مشكلات اقتصادی اینچنین و آنچنان است. البته او به قوّتهای این ملت، به تلاشهای مثبت و سازنده‌ای كه در این كشور دارد انجام میگیرد، به پیروزی‌های بزرگ این ملت اشاره‌ای نكرده است و هرگز نخواهد كرد. سی سال است كه ما با چنین چالشی مواجه‌ایم ــ كه من در ارزیابی این سی سال، بعداً یك كلمه عرض خواهم كرد ــ اما چالشی كه ملت ایران با آن مواجه است و دشمنانی ــ هم در عمل و هم در تبلیغات ــ كوشش میكنند مانع بروز و ظهور رشد چشمگیر كشور ایران كه در سایه‌ی اسلام زندگی میكند، بشوند، امروز چند برابر است. ۱۳۹۲/۰۱/۰۱

۳- ایجاد اختلاف بین مسئولین
یكى از كارهاى مهم آنها این است كه با روشهاى موذیانه و موریانه‌وار، بین ما اختلاف بیندازند؛ این جزو كارهاى رائج اینهاست، این كار را از قدیم انجام میدادند. البته متبحر و كارشناس كامل این كار، انگلیسى‌هاى خبیثند؛ آنها در زمینه‌ى ایجاد اختلاف، از همه كارشناس‌ترند؛ آمریكائى‌ها پیش آنها شاگردى میكنند، از آنها یاد میگیرند! ایجاد اختلاف از راه‌هاى نفوذ، مثل موشهاى دزد، مثل موریانه، وارد شدن و نفوذ كردن؛ اینها جزو كارهاى متعارف آنهاست. ما باید حواسمان جمع باشد. باید اختلافات به حداقل برسد.
البته اختلاف نظر، فراوان است؛ هیچ اشكالى هم ندارد - دو نفر مسئولند، رفیقند، اختلاف نظر هم دارند؛ همیشه هم بوده است - اما اختلاف نظر نباید به اختلاف در عمل و اختلاف در برخوردهاى گوناگون، به اختلاف علنى، به گریبانگیرى، به مچگیرى در مقابل چشم مردم منتهى شود؛ چون آن اختلافات آنقدر اهمیت ندارد. یك وقت یك چیزهاى مهمى است، خب مردم باید مطلع شوند؛ اما این اختلافاتى كه انسان مىبیند بین این حضرات هست، چیزهائى نیست كه اینقدر اهمیت داشته باشد كه حالا با ادعاهاى گوناگون، ما اینها را بزرگ كنیم، جلوى چشم مردم نگه داریم، به اینها اهمیت بدهیم؛ كه اهمیتى هم ندارد. اختلافات را نباید علنى كرد؛ اختلافات را نباید به مردم كشاند؛ احساسات مردم را نباید در جهت ایجاد اختلاف تحریك كرد. از امروز تا روز انتخابات، هر كسى احساسات مردم را در جهت ایجاد اختلاف به كار بگیرد، قطعاً به كشور خیانت كرده. ۱۳۹۱/۰۸/۱۰

۴- برهم زدن ثبات و آرامش كشور
دشمنان ما بارها كوشش كردند كه با شیوه‌هاى گوناگون، این ثبات سیاسى را به هم بزنند. در اول انقلاب، با ایجاد درگیرى‌هاى قومیتى در شرق و غرب كشور، شمال و جنوب كشور، سعى كردند نگذارند انقلاب اسلامى به آرامش دست پیدا كند و كشور را از تلاطم انقلاب بیرون بیاورد؛ اما موفق نشدند. بعد از آن سعى كردند با تهاجم یك همسایه‌ى دیوانه - صدام به معناى واقعى كلمه، یك انسان وحشى و دیوانه و افسارگسیخته و خطرناك بود - امنیت كشور را به هم بریزند؛ از داخل هم گروهكها كمكش كردند...
بعد سعى كردند این ثبات را از داخل به هم بریزند. من فقط اشاره كنم؛ نمیخواهم وارد تفاصیل شوم. هم در سال ۷۸، هم در سال ۸۸ - با فاصله‌ى ده سال - نقشه و توطئه‌ى دشمن یك جور بود. در هر دو مورد سعى‌شان این بود كه بتوانند ثبات سیاسى را در كشور به هم بزنند؛ سعى‌شان این بود كه تلاطم ایجاد كنند؛ این آرامش عمومى را، این ثبات را از این ملت بگیرند.
این ثبات و آرامش را باید قدر بدانیم. ملت قدر میدانند. من كه به شما عرض میكنم، در واقع خطابم به كسانى است كه میخواهند قدرنشناسى كنند در مقابل این ثباتى كه وجود دارد؛ آن كسانى كه با حركات خود، با اعمال نادرست خود، با كج‌تابى‌هاى خود سعى میكنند این ثبات و آرامش را، این استقرار را، این طمأنینه و ثبات را در كشور به هم بزنند. البته مسئولین كشور، با تدبیر، حواسشان هست؛ من هم تأكید میكنم؛ هم به مسئولین قوه‌ى مجریه، هم به مسئولین قوه‌ى مقننه، هم به مسئولین قوه‌ى قضائیه، كه مراقب باشند بدخواهان و دشمنان با توطئه‌ى خود نتوانند این آرامشى را كه در سطح كشور وجود دارد - كه نشانه‌ى بزرگترین اقتدار این ملت است، كه میتواند همه‌ى خیرات را به طرف آنها جلب كند - به هم بزنند.
ما در چند ماه بعد از این، مسئله‌ى انتخابات را داریم. تا قبل از انتخابات و در خود انتخابات، باید همت همه‌ى مسئولین این باشد كه آرامش سیاسى كشور را حفظ كنند؛ نگذارند فضاى سیاسى كشور، جنجالى و متلاطم شود؛ این جزو چیزهائى است كه هوشمندى مسئولان كشور ان‌شاءاللّه باید بتواند این را تحقق ببخشد...
سفارش ما بیشتر به مسئولین است، به سیاستمداران است، به مدیران گوناگون است؛ مراقب باشند دشمن نتواند این آرامش و استقرار و طمأنینه‌اى را كه به فضل الهى در كشور وجود دارد و دشمن سعى كرده این را به هم بزند و نتوانسته، به هم بزند؛ سعى كنند این آرامش و استقرار را حفظ كنند؛ نگذارند تلاطم به وجود بیاید. گاهى یك حرف، گاهى یك عمل نسنجیده، گاهى یك اقدام نابجا، موجب تلاطم در محیط سیاسى میشود؛ باید خیلى مراقب باشند. ۱۳۹۱/۰۷/۲۴

۵- سعی در اخلال در برگزاری انتخابات
امروز آنچه بنده تشخیص میدهم - كه بررسى حركات دشمن نشان میدهد - این است: با اینكه ما حدود پنج ماه به انتخابات داریم، ذهن دشمن متوجه انتخابات ماست. انتخاباتى كه در خرداد آینده در پیش داریم، از نظر ما مهم است، از نظر دشمن هم مهم است؛ حواسش به آن انتخابات است. اگر میتوانستند كارى میكردند كه اصلاً انتخابات انجام نگیرد، این كار را میكردند. خب، این كار براى آنها میسور نیست، مقدور نیست؛ مأیوسند از این كه بتوانند این كار را انجام دهند. یك بار بعضى‌ها تلاش كردند كه انتخابات مجلس را عقب بیندازند؛ حتّى به ما گفتند اگر میشود، دو هفته عقب بیندازید. گفتیم نمیشود؛ انتخابات باید در همان روزِ خودش انجام بگیرد؛ یك روز هم نباید عقب بیفتد. نتوانستند، دستشان به جائى نرسید. آنها این را تجربه كرده‌اند، میدانند انتخابات عقب‌افتادنى نیست؛ لذا دنبال راه‌هاى دیگرند. ۱۳۹۱/۱۰/۱۹

۶- كمرنگ‌ برگزار شدن انتخابات و بدون حضور همگانی

آنها چون فهمیدند هدف حماسه‌ى سیاسى و حماسه‌ى اقتصادى چیست، از همین حالا به خیال خودشان شروع كرده‌اند به تخریب كردن. امروز انواع و اقسام تبلیغات وجود دارد براى اینكه در عرصه‌ى اقتصادى، مردم را دچار یأس و نومیدى كنند؛ در عرصه‌ى سیاسى، انگیزه‌ى مردم را از حضور در میدان سیاست و بالخصوص در میدان انتخابات كاهش دهند. آنها ملت ایران را نشناخته‌اند. ۱۳۹۲/۰۲/۰۷

اوائل انقلاب كه هنوز قانون اساسى فراهم نشده بود، آماده نشده بود و لازم بود مجلس خبرگان تشكیل شود، چند ماه بیشتر نگذشته بود كه امام شوراى انقلاب را احضار كردند قم. ما رفتیم. امام آنچنان تند و تلخ برخورد كردند: چرا اقدام نمیكنید براى تشكیل مجلسى كه بتواند قانون اساسى را تنظیم كند؟ دیرش میشد امام. این، طبیعت جمهورى اسلامى است؛ این طبیعت در جمهورى اسلامى بحمداللّه باقى مانده است. خیلى‌ها خواستند انتخابات را كمرنگ كنند، از وقت مقرر عقب بیندازند، حضور مردم را در آن كمرنگ و بى‌رونق كنند - براى این كار، انگیزه داشتند - اما نتوانستند؛ تا امروز نتوانستند، بعد از این هم به توفیق الهى نخواهند توانست. آنها چرا انگیزه دارند انتخابات را كمرنگ كنند؟ چون دشمن میداند كه قوام جمهورى اسلامى، متكى به رأى و حضور مردم است. در جمهورى اسلامى اگر مردم در صحنه نباشند، جمهورى اسلامى چیزى نیست. جمهورى اسلامى كه چهارتا مسئول از قبیل بنده نیستند؛ جمهورى اسلامى یعنى حضور همگانى ملت ایران و حركت عمومى به سمت آرمانها و آرزوهاى بزرگ و عملى؛ این معناى جمهورى اسلامى است.
اتكاء جمهورى اسلامى و اقتدار جمهورى اسلامى به دلهاى مردم است، به عواطف و احساسات مردم است، به خرد و اندیشه و بصیرت مردم است. اگر در طول سى و چند سال، با این همه تلاش نتوانستند جمهورى اسلامى را متزلزل كنند، به خاطر این است؛ والّا این دنیاى مادى، این دنیاى مستكبر، این قدرتهاى ظالم و بى‌رحم و خبیث، مگر ممكن بود بگذارد یك نظامى با این داعیه‌هائى كه نظام جمهورى اسلامى دارد، زنده بماند؟ مى‌بینید با كشورهائى كه نهضتى در آنها به نام اسلام راه افتاده، چه میكنند؛ زیر فشار میگذارند، خواسته‌هاى خودشان را به‌زور بر آنها تحمیل میكنند، آنها را وادار میكنند. در جمهورى اسلامى این كارها نشد؛ نتوانستند. دشمن میخواهد خواسته‌هاى خود را بر جمهورى اسلامى تحمیل كند، جمهورى اسلامى را سربه‌فرمان خود قرار دهد؛ و این در صورتى میتواند اتفاق بیفتد كه جمهورى اسلامى ضعیف باشد. با حضور مردم، جمهورى اسلامى قوّت میگیرد؛ نمیخواهند این اقتدار باشد؛ لذا در همه‌ى انتخاباتهاى ما، در طول این سالها، قبل از هنگام انتخابات، تبلیغات دشمن علیه انتخابات شروع شده؛ یعنى قبل از آنكه مسئولین ما و رسانه‌هاى ما و مطبوعات ما شروع كنند براى انتخابات كار كردن، دشمن طراحى كرده است و شروع كرده است؛ این دفعه هم همین جور است.۱۳۹۲/۰۲/۱۶

۷- پرت كردن حواس مردم از انتخابات با یك ماجرای سیاسی، اقتصادی یا امنیتی
یكى از راه‌ها هم این است كه سعى كنند در ایام انتخابات، سر مردم را به یك چیز دیگرى گرم كنند؛ یك حادثه‌اى پیش بیاورند، یك ماجرائى درست كنند؛ یك ماجراى سیاسى، یك ماجراى اقتصادى، یك ماجراى امنیتى. البته این هم جزو نقشه‌هاى دشمن است، اما بنده مطمئنم كه ملت ایران بسیار بصیرتر و باهوش‌تر از این است كه با یك چنین ترفندهاى خصمانه‌ى دشمنان یا عوامل دشمنان فریب بخورد؛ نه، ان‌شاءاللّه انتخابات به اذن‌اللّه، به حول و قوه‌ى الهى، به فضل پروردگار، انتخابات خوب و پرشورى خواهد شد. ۱۳۹۱/۱۰/۱۹

۸- تشكیك در سلامت انتخابات
یك مسئله‌ى دیگر این است كه به مردم گفته شود، تلقین شود كه انتخابات سلامت لازم را ندارد. البته بنده هم تأكید میكنم كه انتخابات باید سالم برگزار شود؛ منتها این، راه دارد. در جمهورى اسلامى، در قوانین ما، راه‌هاى قانونىِ بسیار خوبى براى حفظ سلامت انتخابات پیش‌بینى شده است. البته كسانى بخواهند از طرق غیر قانونى عمل كنند، خب به ضرر كشور میكنند؛ كمااینكه در سال ۸۸ از راه‌هاى غیر قانونى وارد شدند، كشور را دچار هزینه كردند، براى مردم اسباب زحمت درست كردند، براى خودشان هم اسباب بدبختى و سرشكستگى در زمین و در ملأ اعلى شدند. راه‌هاى قانونىِ خوبى وجود دارد. بله، بنده هم اصرار دارم كه انتخابات باید با سلامت كامل، با رعایت امانتِ كامل انجام بگیرد. مسئولین دولتى و مسئولین غیر دولتى كه در كار انتخابات دست‌اندركارند و مسئول هستند، همه باید طبق قانون، با دقت كامل، با رعایت كمال تقوا و پاكدستى عمل كنند تا انتخابات سالمى پیش بیاید؛ و مطمئناً هم چنین خواهد شد. ۱۳۹۱/۱۰/۱۹

۹- تصویب تحریم‌ها و سعی در خسته كردن مردم
امروز جبهه‌ى مقابل ما - كه سردمدار آن جبهه هم آمریكا و صهیونیستهایند - به تمام طرقى كه میتوانسته است متوسل و متشبث بشود، متشبث شده؛ از تمام راه‌ها كه میتوانسته براى مقابله‌ى با ملت ایران بهره‌گیرى كند، بهره‌گیرى كرده است، براى اینكه بتواند این دو عامل، یعنى عامل تقویت كننده‌ى نظام، و عامل ایستادگى مردم در صحنه را تضعیف كند و از بین ببرد. خودشان هم همین را تصریح میكنند؛ میگویند این تحریمهائى كه ما بر علیه ایران تصویب و اجرا میكنیم - و با عناد كامل دنبال میكنند - براى این است كه مردم را خسته كنیم، مردم از صحنه خارج شوند، مردم به نظام اسلامى پشت كنند. یا این كار صورت بگیرد، یا در اراده‌ى مسئولین رخنه به وجود بیاید؛ مسئولین در محاسباتِ خودشان تجدیدنظر كنند. تعبیر آنها این است: میگویند میخواهیم مسئولین جمهورى اسلامى احساس كنند كه هزینه‌ى تصمیم‌گیرى‌هاى آنها بالاست. این یعنى رخنه ایجاد كردن در اراده‌ى مسئولین كشور. با همه‌ى توانشان، با همه‌ى ترفندهائى كه بلدند، دارند این دو كار را دنبال میكنند. یا در مردم ایجاد تردید كنند و مردم را از نظام جدا كنند، یا در مسئولین ایجاد تردید كنند و مسئولین را وادار كنند كه در تصمیمهاى خودشان تجدیدنظر كنند. اشتباه كردند؛ هیچكدام را نمیتوانند انجام دهند. ۱۳۹۰/۱۰/۱۹

۱۰- ایجاد تردید و دودلی در دل مردم
یك ملاحظه‌اى در ذهن طرفهاى مقابل ما هست كه این ملاحظه را باز كنیم، تحلیل كنیم. آنها میگویند تكیه‌ى نظام جمهورى اسلامى به این مردم است؛ اگر توانستیم این مردم را از نظام جمهورى اسلامى جدا كنیم، قدرت مقاومت از نظام جمهورى اسلامى گرفته خواهد شد. این فكرِ طرف مقابل ماست. خب، این فكر دو قسمت دارد؛ یك قسمتش را درست فهمیدند، یك قسمتش را غلط فهمیدند، غلط كردند. آن قسمتى كه درست فهمیدند، این است كه بله، تكیه‌ى جمهورى اسلامى به این مردم است؛ پشتوانه‌ى نظام اسلامى، هیچ كس جز انبوه توده‌هاى عظیم ملت ایران نیست؛ حصار این كشور و این نظام، همین مردمند. آنچه كه غلط فهمیدند، این است كه خیال كردند با فشار تحریم، با زورگوئى در زمینه‌ى مسائل بین‌المللى و بازرگانى و تولید و غیره، خواهند توانست ملت ایران را به زانو در بیاورند و عاجز كنند. اگر فكر میكنند خواهند توانست این پشتوانه را از جمهورى اسلامى بگیرند، اینجا را اشتباه كرده‌اند. ۱۳۹۱/۱۱/۲۸
در عرصه‌ی سیاست، از یك جهت همت آنها این بود كه ملت ایران را منزوی كنند، از جهت دیگر ملت ایران را دچار دودلی و تردید كنند. همت آنها را كوتاه و ضعیف كنند. ۱۳۹۱/۱۲/۳۰
ما كه اول سال عرض كردیم حماسه‌ى سیاسى و اقتصادى، فهمیدیم چه داریم میگوئیم؛ دشمن هم فهمید كه ما چه داریم میگوئیم. دشمن با تحریم و با فشار اقتصادىِ گوناگون سعى كرد مردم را از میدان خارج كند. میگویند كه ما با مردم دشمن نیستیم. دروغ میگویند؛ راحت، با وقاحت! بیشترین فشار براى این است كه مردم ناراحت شوند، مردم در تنگنا قرار بگیرند، مردم زیر فشار قرار بگیرند، شاید بتوانند به این وسیله بین مردم و نظام اسلامى فاصله ایجاد كنند. هدف، فشار بر مردم است. اگر چنانچه این حركت عظیم اقتصادى، این جهش اقتصادى، این برنامه‌ریزى درست، چه در بخش قانونگذارى، چه در بخش اجرا، در سطوح مختلف، مورد توجه قرار بگیرد، همه‌ى این فشارها خنثى خواهد شد. ملت ایران و مسئولان كشور باید با عزم راسخ، دشمن را مأیوس كنند. ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
ما اطلاع داریم كه این دفعه هم رسانه‌هاى رسمى و شناخته شده‌ى دشمن - كه هر وقت توانستند، علیه جمهورى اسلامى كار كردند - از مدتى پیش دارند طراحى میكنند، برنامه‌ریزى میكنند، برنامه‌سازى میكنند، براى اینكه دل مردم را نسبت به انتخابات سرد كنند؛ شروع هم كرده‌اند، منتها برنامه‌ریزى‌شان خیلى وسیع‌تر از این حرفها است؛ میخواهند مردم پاى صندوق نیایند؛ میخواهند مردم در اداره‌ى كشور و مدیریت كشور سهیم نشوند؛ میخواهند مردم در صحنه نباشند؛ لذا تلاش میكنند. اگر حضور مردم نباشد، آنها براحتى میتوانند تهاجم خودشان را چندین برابر كنند. حضور مردم است كه به نظام اسلامى و به كشور عزیز ما مصونیت میبخشد. حضور مردم است كه عوامل قدرت و قوّت را در درون ما تقویت میكند: علم ما پیشرفت میكند، بصیرت ما پیشرفت میكند، سازوكارهاى مدیریت ما پیشرفت میكند - همچنان كه در طول این سالها پیشرفت كرده است - این به خاطر حضور مردم است، به خاطر انگیزه‌هاى مردم است؛ میخواهند این انگیزه‌ها نباشد، لذا سعى میكنند انتخابات را بى‌رونق كنند.۱۳۹۲/۰۲/۱۶

۱۱- چگونه پازل مورد نظر دشمن را پر نكنیم؟
ترفندهاى دشمن را باید شناخت، فهمید. او البته دشمنى‌‌اش را میكند؛ امر طبیعى است، اما اینكه ما نفهمیم دشمنى او را و از این معنا غفلت كنیم، این قابل قبول نیست. یك وقت مى‌‌بینید ما در داخل جدول و پازلهاى دشمن قرار میگیریم - در پازل، مجموعه‌‌اى را كنار هم میچینند، تا یك شكلى از تویش در بیاید - تا یكى از این اجزاء را ما تأمین بكنیم. خوب، این خیلى چیز بدى است؛ ما باید سعى كنیم كه تأمین‌‌كننده‌‌ى اجزاء او نباشیم. مثل این جدول حروف متقاطع كه وقتى كنار هم گذاشته میشود، یك كلمه‌‌اى از تویش در مى‌‌آید. دشمن یك جدولى این جورى درست كرده، براى اینكه یك حرفى از تویش در بیاورد؛ چند تا از این حروف را هم ما بگذاریم! این را باید مراقبت كرد؛ بحث سر این است؛ باید جدول دشمن را كامل نكنیم؛ پازل دشمن را كامل نكنیم؛ ببینیم دشمن چه كار دارد میكند و چه كار میخواهد بكند؛ اهداف و حضور واضح او را ببینیم. ۱۳۸۸/۰۷/۰۲
این را از حالا همه بدانند: آن كسانى كه ممكن است از سر دلسوزى، راجع به انتخابات یك توصیه‌هاى عمومى بكنند كه آقا انتخابات اینجورى باشد، آنجورى نباشد، حواسشان باشد به این مقصود دشمن كمك نكنند؛ مردم را از انتخابات مأیوس نكنند، هى نگویند انتخابات باید آزاد باشد. خب، معلوم است كه انتخابات باید آزاد باشد. ما از اول انقلاب تا حالا سى و چند تا انتخابات داشته‌ایم؛ كدامش آزاد نبوده است؟ در كدام كشور دیگر، انتخابات از آنچه كه در ایران میگذرد، آزادتر است؟ كجا صلاحیتها ملاحظه نمیشود، كه اینجا روى این مسائل هى تكیه بكنند، هى تكیه بكنند، هى بگویند، هى تكرار كنند و یواش یواش این ذهنیت را به خیال خودشان در مردم به وجود بیاورند كه خب، این انتخابات فایده‌اى ندارد؟ این یكى از خواسته‌هاى دشمن است. آن كسانى كه در داخل، این حرفها را میزنند، ممكن است غفلت كنند. من میگویم غفلت نكنید، حواستان باشد، كار شما جدول مورد نظر دشمن را پر نكند؛ مقصود او را تكمیل و تتمیم نكند. این یكى از راه‌هاى از شور و هیجان انداختنِ انتخابات است. ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
خب، پس انتقاد چه میشود؟ انتقاد هم نكنیم؟ من اعتقاد ندارم كه نباید انتقاد كرد؛ اتفاقاً در یادداشتهائى كه كردم - كه حالا ان‌شاءاللّه اگر وقت شد، عرض میكنم - اصرار دارم بر این كه جریان دانشجوئى و جنبش دانشجوئى موضع انتقادى خودش را حتماً حفظ كند. به‌هیچ‌وجه توصیه‌ى ما این نیست كه شما انتقاد نكنید. خب، چه كار كنیم كه این انتقاد، تكمیل كننده‌ى پازل دشمن نباشد؟ روى این مسئله فكر كنید. نه اینكه بگوئیم تكمیل پازل دشمن كه یك امر منفى است، با لزوم انتقاد كه یك امر مثبت است، منافات دارد؛ نه، خب خود شما هم گفتید؛ من انتقاد كردم، در همه‌ى دنیا نقل هم شد؛ اما هیچ كس در دنیا ادعا نخواهد كرد كه فلانى علیه نظام اسلامى یا فرض كنید كه علیه تشكیلات مدیریت اجرائى یا تقنینى كشور دارد اقدام میكند. خب، شما هم همین جور انتقاد كنید. بنابراین انتقاد كردن میتواند به شكلى انجام بگیرد كه به‌هیچ‌وجه مقصود دشمن را برآورده نكند و به تعبیرى كه ما عرض كردیم، پازل دشمن را تكمیل نكند. ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
این‌طور نیست كه همه‌ى كسانى‌كه به دشمن كمك مى‌كنند، كسانى باشند كه دشمن را شناخته‌اند و نقشه‌ى كلى و مهندسىِ كلان او را نسبت به نظام دانسته‌اند و عالماً و عامداً به او كمك مى‌كنند؛ نه، عده‌اى هم هستند كه اگر به آنها گفته شود شما دارید به دشمن كمك مى‌كنید، حاضرند یقه‌ى خودشان و شما را بگیرند و پاره كنند و بگویند این حرفها چیست! اینها واقعاً هم با دشمن مخالف و بدند. اگر شما مهندسىِ كلى و كلان نظام را در نظر داشته باشید، از این پرهیز خواهد شد. هر كس متوجه و مراقب خود و رفتارش باشد، از این‌كه نادانسته و ناخواسته كمك دشمن باشد، پرهیز خواهد كرد. وقتى حروف كلمه یا جمله‌اى در جدول گذاشته مى‌شود، باید عبارتى درست شود. بعضى‌ها نمى‌دانند حرفى كه دارند در این خانه مى‌گذارند، مكمل آن عبارت است. تمهیداتى فراهم مى‌شود و اینها مى‌آیند این حرف را در این خانه مى‌گذارند - «و هم یحسبون انّهم یحسنون صنعا» - دلیل و استدلالى هم برایش درست مى‌كنند؛ اما توجه ندارند كه این حرف، آن كلمه یا جمله‌ى پانزده حرفىِ جدول را یك قدم به تحقق نزدیك كرد؛ درست مثل یك پازل كه جاها معین است و معلوم است كه چه قطعه‌اى كجا باید گذاشته شود. نادانسته از منِ نوعى مى‌خواهند كه این قطعه را این‌جا بگذارم؛ من هم فكر مى‌كنم اشكالى ندارد؛ غافل از این‌كه وقتى این جزء با آن نود جزء دیگر همراه شد، آن شكل، ظاهر مى‌شود و من كمك كننده‌ى به تشكیل آن بوده‌ام! بعضى این‌طورى عمل مى‌كنند. مثلاً اگر دشمن بخواهد براى تحقق آرزوى بزرگ خود - كه ریشه‌كنى جمهورى اسلامى و پایین آوردن پرچم اسلام از قله‌ى این كشور است - طراحى كند، طبیعتاً طراحى، اجزا و مقدماتى دارد. ایجاد اختلاف، ایجاد بى‌ایمانى، ایجاد مشكلات براى مردم، عمیق كردن فاصله‌ى طبقاتى، ترویج فساد، بدبین كردن مردم به مسؤولان، و دستگاه‌هاى ضابط و انضباط بخش را از حیثیت انداختن - مثل از حیثیت انداختن قوه‌ى قضاییه، از حیثیت انداختن شوراى نگهبان، از حیثیت انداختن مجلس، از حیثیت انداختن دستگاه‌هاى گوناگون - همه جزو اجزاء اینهاست. بعضى‌ها به این بخش كمك مى‌كنند، بدون این‌كه به ارتباط این بخش با دیگران توجه كنند؛ این بر اثر عدم بصیرت است.

منبع : http://farsi.khamenei.ir/

شنبه 11/3/1392 - 7:51 - 0 تشکر 607674


  • درس‌هایی از مناظره‌های سال ۸۸ به روایت رهبر انقلاب



    1392/03/10



    http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/22741/smpf.jpgمناظره‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم از ساعتی دیگر در رسانه ملی آغاز می‌شود. در سال ۱۳۸۸ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دو روز پس از آغاز مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری، در مراسم ۱۴ خرداد آن سال خطاب به نامزدها فرمودند كه «براى اثبات خود به نفى دیگرى متوسل نشوند» و مناظرات را «در چهارچوبهاى درست شرعى» انجام دهند تا به «دشمنى و ایجاد نقار منتهی نشود».

    بازخوانی این تذكرات در آستانه برگزاری مناظره‌های یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خالی از لطف نخواهد بود:

    http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif انسان نمى‌پسندد كه ببیند یك نامزدى، چه در نطقهاى تبلیغاتى، چه در سخنرانى، چه در تلویزیون، چه در غیر تلویزیون، براى اثبات خود متوسل بشود به نفى آن دیگرى.
    http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif نامزدها همه براى یك هدف دارند كار میكنند. هر كسى به نظر خودش یك احساس مسئولیتى، تكلیفى دارد، مى‌آید میدان. من با مناظره و معارضه و گفتگو و انتقاد مخالفتى ندارم؛ اما سعى كنید این در چهارچوبهاى درست شرعى و دینى انجام بگیرد.
    http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif مردم، مردم بیدارى هستند، میفهمند، میدانند. این چهار نفر نامزدى كه از شوراى نگهبان تأیید شده‌اند و در اجتماعات گوناگون سخنرانى میكنند، خودِ آن نامزدهاى محترم توجه كنند، مراقبت كنند كه در این سخنرانى‌ها، در این اظهارات، جورى نباشد كه منتهى بشود به ایجاد دشمنى و ایجاد نقار؛ با برادرى و با مهربانى پیش بروند.
    http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif اختلاف نظر، اختلاف رأى، اختلاف سلیقه، در مسائل گوناگون، در مسائل شخصى، در مسائل عمومى، یك امر طبیعى است؛ اشكالى هم ندارد. نگذارید این به اغتشاش منتهى بشود.







يکشنبه 12/3/1392 - 14:6 - 0 تشکر 608009

**بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى


1-آنچه كه اصل است، حضور در انتخابات است؛ باید همه در انتخابات شركت كنند؛ این یك وظیفه‏ى عمومى است.


2-مردم به كسانی رای دهند كه هم وغم آنان شعارهای انقلاب باشد. كسانی كه تلاش می كنند براساس شعارهای انقلاب عمل كنند و این شعارها را زنده نگه می دارند.


**بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع زایران مرقد مطهر امام خمینی (ره) (14/3/1380)


3-حضور مردم در صحنه انتخاب رئیس جمهور‚ نمایندگان مجلس و یا سایر انتخابهایی كه می كنند‚ هم حق مردم است‚ هم تكلیفی بر دوش آنهاست.


**بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اقشار مختلف مردم قم (18/10/82)


4-كسی كه می آید به مجلس‚ باید با تقوا باشد‚ اولین شرط تقواست‚ (ان اكرمكم عندالله اتقاكم). دیگر این كه‚ باید طرفدار محرومین باشد‚ بداند كه در كشور محرومیت هست و سعی و همت او باشد كه رفع محرومیت كند. باید ضد فساد هم باشد و با فساد مالی و اقتصادی بشدت و بجد‚ از بن دندان و نه به لفظ‚ مخالف باشد‚ تا با فساد مبارزه كند. و البته توانمند‚ با اخلاص و عالم هم باشد. صلاحیت بر اساس این مسایل است


**بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه های نمازجمعه ی تهران (24/11/82)


5-مهمترین شرایط نماینده عبارت است از این كه متدین‚ كارآمد‚ دلسوز و شجاع باشد. اگر این چهار شرط در نماینده یی جمع شد‚ همان كاری را كه شما آرزو و توقع دارید‚ انجام خواهد داد.


**پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت حلول سال نو (1/1/83)


6-مسوولان دولتی و قوه ی قضاییه و مجلس شورای اسلامی به مردم بگویند كه برای خدمت به عموم ملت ایران‚ برای تولید علم‚ برای استقرار عدالت و رفع فقر و فساد و تبعیض در جامعه - كه اصلاح واقعی در جامعه اینهاست - برای نهضت عدالت خواهی و برای نهضت مبارزه با فساد‚ چه اقدامات عمده یی را انجام داده اند.


**بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در صحن جامع رضوی مشهد مقدس(2/1/83)


7-مردم از نماینده‚ كار‚ ابتكار و مشاركت در طرحهای مهم و لوایح را توقع دارند. توقع مردم از نمایندگان خود در مجلس و دولت و در هر نقطه یی كه نماینده یی دارند‚ این است كه همه ی ظرفیت و تلاش خود را به كار بگیرند تا بتوانند آنچه را كه مورد انتظارشان است و برطبق اهداف اسلامی هم است‚ در اختیار مردم بگذارند و آن را انجام دهند.


**بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى‏ در اجتماع بزرگ مردم یزد (۱۳۸۶/۱۰/۱۲)


8-مسئله‏ى انتخابات، مسئله‏ى مهم امسالِ ملت ایران است.


9-هنر ملت ایران این است كه دقت كنند، نگاه كنند، بشناسند اصلح را، بهترین را انتخاب كنند؛بهترین از لحاظایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دیندارى و آمادگى براى حضور در میدانهاى انقلاب؛دردشناس‏ترین و دردمندترین نسبت به نیازهاى مردم


10-ملت ایران انتخابات را قدر بدانند. انتخابات یك نمایشگاه است براى نشان دادن عزم و رشد ملى ملت ایران، استقامت ملت ایران، دانائى و هوشیارى ملت ایران، پایبندى ملت ایران به نظام مردم‏سالارى دینى.


8-بایستى مردم عزیز ما در همه جاى كشور هوشیارانه، با بصیرتِ تمام تلاش كنند، پیدا كنند و با رأى خود مسجل كنند و مجلس را ،آن مجلسى را كه مورد نیاز جامعه‏ى كنونى ماست ، تشكیل بدهند.


11-من به طور جد از همه‏ى كسانى كه نسبت به نامزدهاى مختلف علاقه‏مندى‏اى دارند، درخواست میكنم، اصرار میكنم كه این علاقه‏مندى خودتان را از راه تخریب دیگران، اهانت به دیگران، متهم كردن دیگران نشان ندهید. هرچه میخواهید، از نامزد مورد علاقه‏ى خودتان تمجید كنید، تعریف كنید؛ اما دیگران را تخریب نكنید.


12-آنچه كه در مورد انتخابات باید به یاد مردم عزیز ما باشد، آماده شدن براى حضور همه‏جانبه و گسترده در انتخابات و كوشش كردن براى شناسائىِ اصلح و مراعات كردن رفتارهاى انتخاباتى است.


**بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار عمومى مردم ابركوه (‏۱۳۸۶/۱۰/۱۵)


13-از بداخلاقیهاى انتخاباتى باید بشدت پرهیز كنند؛ بدگویى كردن، اهانت كردن، تهمت زدن، براى عزیز كردن خود و یا نامزد مورد نظر خود، دیگران را و رقبا را در چشم مردم خوار كردن، اینها راهها و روشهاى صحیح و اسلامى نیست. رقابت باید باشد؛ رقابت مثبت و پرشور، اما با رعایت موازین اخلاقى.


بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعى از پرسنل نیروى هوائى ارتش(19/11/86)**


آنچه در انتخابات بسیار مهم است، حضور عمومى مردم است؛ همه باید در انتخابات شركت كنند؛ این یك وظیفه‏ى ملى است؛ انتخابات یك فریضه است.


**بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار جمع زیادی از قشرهای مختلف مردم آذربایجان(28/11/86)


14-من در انتخابـات مختلف ، همواره بـر حضور گسترده و پرشـور مـردم تأكید دارم زیرا حضور پای صندوق های رأی خلاف خواست و نظر دشمن است.


15-حضور گسترده مردم در انتخابات و رونق بخشیدن به صندوق های رأی ، مجاهدت به شمار می رود كه نزد خداوند متعال نیز اجر دارد.


16-مهم تـرین شاخص برای انتخـاب افراد ایـن است كه بایـد مسئولان و منتخبان روز به روز شعارهای انقلاب اسلامی را زنده تر كنند و این مسئله ربطی به جناح بندی ها و اسم ها ندارد.


17-كسانی باید در مراكز تصمیم گیری حضور یابند كه معتقد به اسلام،شعـارهای انقــلاب اسلامـی، و توانایی های ملی باشند.

يکشنبه 12/3/1392 - 14:54 - 0 تشکر 608041

نطق تلویزیونی آیت‌الله خامنه‌ای در انتخابات ریاست جمهوری سال 64+ فیلم


نطق مهم تلویزیونی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1364 منتشر شد.



به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌ سیدعلی خامنه‌ای، مقام معظم رهبری که در سال 1360 با رأی قاطع ملت به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده بودند، در سال 1364 نیز برای دومین‌بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری شدند.


در آن زمان بر اساس قانون هر نامزد این حق را داشت که برای نطق تبلیغاتی به صداوسیما بیاید و نکات خود را با مردم در میان بگذارد؛ آیت‌الله خامنه‌ای نیز برای این امر در تاریخ 14 مردادماه 1364 در سخنانی انتخاباتی در تلویزیون به بیان موضوعات مورد نظرشان در جایگاه نامزد ریاست جمهوری پرداختند.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:20 - 0 تشکر 608074

گفتگوی انتخاباتی مقام معظم رهبری با مردم در سال 64


پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR فیلم این سخنان را منتشر می‌كند.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای كه در سال ۱۳۶۰ با رأی قاطع ملت به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده بودند، در سال ۱۳۶۴ نیز برای دومین‌بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری شدند. در آن زمان بر اساس قانون هر نامزد این حق را داشت كه برای نطق تبلیغاتی به صداوسیما بیاید و نكات خود را با مردم در میان بگذارد؛ آیت‌الله خامنه‌ای نیز برای این امر در تاریخ ۱۴ مردادماه ۱۳۶۴ در سخنانی انتخاباتی در تلویزیون به بیان موضوعات مورد نظرشان در جایگاه نامزد ریاست جمهوری پرداختند.



http://farsi.khamenei.ir/ndata/home/1392/139203101258d0b5b.jpg



برای مشاهده این فیلم اینجا كلیك كنید


يکشنبه 12/3/1392 - 15:21 - 0 تشکر 608077

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/22315/jadval-reghabat.jpg

نظر رهبر انقلاب درباره چگونگی فضای تبلیغات انتخاباتی



منبع:  

دوشنبه 13/3/1392 - 15:14 - 0 تشکر 608406

نشاط، تحرك، گفت‌وگوهای گرم و داغ آری، نفرت‌پراكنی خیر

تهران- انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری چند روز دیگر برگزار خواهد شد و كاندیداها گرم رقابت های انتخاباتی هستند تا بتوانند نظر مردم را به خود جلب كنند.


خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در راستای كمك به مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی برای انتخاب رییس جمهوری اصلح، اقدام به انتشار بیانات حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در این خصوص كرده است. 
رهبر معظم انقلاب در بیانات ارزشمندشان ملاك های انتخاب یك رییس جمهوری اصلح و برگزیده را مطرح كرده اند. 
معظم له همچنین در دیدارهایشان با اقشار مختلف مردم و در مناسبت های مختلف توصیه هایی به كاندیداهای ریاست جمهوری ارایه كرده اند. 
در این بخش، گزیده هایی از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در مراسم میثاق پاسداری در دانشگاه امام حسین علیه‌السلام
۸/۳/۹۲ ارایه شده است: 

آحاد مردم با هم كدورت بیجا درست نكنند، به خاطر اینكه این به آن علاقه‌مند است، این به آن علاقه‌مند است؛ خب، باشند. خود داوطلبان محترم هم باید رعایت كنند. كار را با حماسه، با شور، با غیرتمندی، اما بدون چالش، بدون منافرت پیش ببرند. ظرافت كار اینجا است كه ممكن است سكون و سكوت و جمود و خمودگی وجود نداشته باشد، نشاط باشد، تحرك باشد، در میدان و در عرصه گفتگو باشد - گفتگوهای گرم و داغ - درعین‌حال نفرت‌پراكنی نباشد؛ این میشود. این یك نكته‌ای است كه آقایان داوطلبان محترم خوب است كه رعایت كنند. 
سیام(
۱)

دوشنبه 13/3/1392 - 18:0 - 0 تشکر 608452



انتخابات ۹۲ | شنبه بعد از انتخابات



-
نمایش الگوی مردم سالاری صادقانه
 ایران اسلامی، اكنون بار دیگر الگوی مردم‌سالاری صادقانه‌ی خود را كه مبتنی‌بر رأی و حضور مردم و نه مانند شیوه‌ی آمریكائی با لشكركشی و تحمیل،‌ است، در برابر ملتهای جهان و خاورمیانه به نمایش گذارده است. این حادثه‌ی شیرین به كام دشمنان تلخ است. انتظار می‌رود همه‌ با هوشیاری و آگاهی خود نگذارند فتنه‌گری‌های احتمالی دشمن،‌ شیرینی انتخابات را از كام ملت ایران بزداید. ۱۳۸۴/۰۳/۲۸

۲- ملت، بزرگترین برنده انتخابات است
بزرگترین برنده‌ی این انتخابات، ملت ایران است كه به رغم سمپاشی‌های دشمن خارجی و ایادی داخلی‌اش، شكوه و عظمت آفرید و بدبینان را غافلگیر كرد. ۱۳۸۴/۰۳/۲۸

۳- طرفداران نامزد پیروز موفقیت خود را از خداوند بدانند
از طرفداران انتخاباتى رئیس جمهور محترم مى‌خواهم كه موفقیت خود را از كمك و هدایت الهى بدانند و در آینده نیز در همه‌ى عرصه‌هاى زندگى از خداى متعال كمك بخواهند.
از طرفداران انتخاباتى سایر نامزدهاى محترم نیز مى‌خواهم كه خدا را بر توفیقى كه به آنان داد تا بتوانند در پدید آوردن این فصل درخشان سهیم باشند، شكرگزارى كنند و خود را براى كمك به رئیس جمهور منتخب آماده سازند. ۱۳۷۶/۰۳/۰۳

۴- طرفداران سایر نامزدها احساس خسارت نكنند
از طرفداران انتخاباتى همه‌ى نامزدهاى محترم و نیز از دست‌اندركاران امور سیاسى در همه جاى كشور مى‌خواهم كه قدر این نعمت الهى را بدانند و با متانت و رفتار خردمندانه، از بروز هر آنچه خدا و خلق را ناخشنود مى‌سازد، جلوگیرى كنند. در تجربه‌ى افتخارآمیز انتخابات مردمى همه‌ى ملت بَرنده‌اند. با طرح مسئله برنده و بازنده خواسته‌ى بدخواهان را كه به جز به شكستن وحدت ملّى نمى‌اندیشند برآورده نكنید و فضاى زندگى مردم را با غوغاهاى تحمیلى آلوده نسازید. ۱۳۸۰/۰۳/۱۹
طرفداران نامزدهایی كه توفیق خدمت در مسئولیت رئیس جمهوری نیافته‌اند، نباید احساس خسارت كنند. هركس بر طبق عقیده‌ی خود تلاش كرده است، سرافراز است و آنگاه كه این تلاش با نیت خیر و قصد الهی باشد برخوردار از پاداش و قبول خداوند است ان شاءالله. ۱۳۸۴/۰۳/۲۸
دوران انتخابات دوران شور و التهاب است با پایان گرفتن انتخابات باید هیجان و التهاب، جای خود را به متانت و رفاقت و همكاری بدهد. همه، چه طرفداران نامزد منتخب و چه طرفداران دیگر نامزدهای محترم باید از خود ظرفیت و حلم و دانایی بروز دهند. هیچ احساسی، چه شادمانی و چه ناشادمانی، نباید كسی را به رفتاری برخلاف شأن یك انسان متعهد و خردمند وادار سازد. وحدت ملی و رفق و مدارا، تضمین كننده‌ی امنیت كشور و خنثی‌كننده‌ی هر توطئه است. ۱۳۸۴/۰۴/۰۴

۵- حضور نامزدها بزرگترین كمك به رقابت انتخاباتی
از دیگر نامزدهاى محترم ریاست جمهورى كه با حضور در صحنه و طرح مباحث اساسى، ذهن‌هاى جوینده به ویژه جوانان را به راهِ اندیشیدن و تصمیم گرفتن كشاندند و زمینه‌ى حضور حماسى مردم را فراهم ساختند تشكر مى‌كنم. ۱۳۸۰/۰۳/۱۹
از نامزدهاى محترم ریاست جمهورى كه با آمادگى و حضور خود در میدان این آزمایش الهى، بزرگترین كمك را به ایجاد رقابت انتخاباتى و انگیزه بخشیدن به مردم كردند، صمیمانه تشكر مى‌كنم. بى‌شك بدون حضور افكار و سلیقه‌ها و منشهاى متنوع در صحنه‌ى نامزدى ریاست جمهورى، این موج عظیم حضور ملى پدیدار نمى‌گشت و این افتخار براى ملت ایران به ثبت نمى‌رسید. ۱۳۷۶/۰۳/۰۳

۶- پرهیز از گفتار تفرقه‌انگیز و دلسردكننده
اكنون كه در نخستین ماههای سال همبستگی ملی و مشاركت عمومی،‌ ملت ایران فصلی درخشان را رقم زدند، از همه و بویژه از عناصر سیاسی و دارندگان جایگاههای هدایت افكار عمومی و رسانه‌ها و دیگران می‌خواهم كه همچنان روحیه‌ی همبستگی و مشاركت را تقویت كنند و از هر كار و گفتارِ تفرقه‌انگیز و دلسردكننده بپرهیزند. ۱۳۸۴/۰۳/۲۸

۷- شنبه پس از انتخابات، روز مهربانی و بردباری
به همه‌ آحاد مردم و بویژه جوانان عزیز كه سرزنده‌ترین نقش‌آفرینان این حادثه‌ی شورانگیز بودند، توصیه میكنم كه كاملاً هشیار باشند. همواره باید شنبه‌ی پس‌از انتخابات، روز مهربانی و بردباری باشد. چه طرفداران نامزد منتخب و چه هواداران دیگر نامزدهای محترم،‌ از هرگونه رفتار و گفتار تحریك‌آمیز و بدگمانانه پرهیز كنند. رئیس جمهور منتخب و محترم، رئیس جمهور همه‌ی ملت ایران است و همه و از جمله رقیبان دیروز باید یكپارچه از او حمایت و به او كمك كنند. بی شك این نیز امتحانی الهی است كه موفقیت در آن خواهد توانست رحمت خداوند متعال را جلب كند. ۱۳۸۸/۰۳/۲۳

۸- رئیس جمهور منتخب، رئیس جمهور همه ملت ایران
رئیس جمهور منتخب هركه باشد،‌ رئیس جمهور همه‌ی ملت ایران است و همه به همكاری با او در پیشرفت كشور موظف‌اند. اینجانب نیز مانند همیشه از هر اقدام و حركت ایشان در اداره‌ی قانونی كشور و حركت در جهت اهداف نظام اسلامی حمایت خواهم كرد ان‌ شاءالله. ۱۳۸۴/۰۳/۲۸

۹- فرصت ارزشمند تا پذیرش رسمی مسئولیت
اكنون پس‌از هفته‌ها گفتن و شنودن، نوبت كار و اقدام است. رئیس‌جمهور منتخب تا پذیرش رسمی مسئولیت،‌ دارای فرصت ارزشمندی است، شایسته است این فرصت،‌ بدون فوت وقت،‌ مصروف اقدامهائی شود كه شروع مسئولیت خطیر ریاست جمهوری بدان نیازمند است. همه‌ی مسئولان كشور و نخبگان بخشهای گوناگون، یاری ایشان را تعهّدی انسانی و اسلامی بشمارند. ۱۳۸۴/۰۴/۰۴

۱۰- نخستین وظیفه‌ی نامزد منتخب
هركدام از نامزدهای محترم كه سرانجام از بیشترین رأی مردم برخوردار باشد، متعهد به این آرمانها است و عدالت اجتماعی و رفع فساد و تبعیض و مقابله با توطئه‌های سیاسی و فرهنگی و اقتصادی نخستین وظیفه‌ی اوست. ۱۳۸۴/۰۳/۲۸
نقش مؤثر و تعیین كننده‌ی نامزدهای ریاست جمهوری در خلق این حماسه‌ی بزرگ ملی، انكار ناپذیر و سپاس از آنان بر همگان لازم است. ۱۳۸۴/۰۴/۰۴

۱۱- تلاش بى‌وقفه در راه رفع مشكلات كشور، از اولین ساعات اعلام نتیجه انتخابات
به رئیس جمهور محترم، توفیق دوباره‌ى خدمتگزارى به مردم و كشور عزیز را تبریم مى‌گویم و ایشان را به وظیفه‌ى شكر الهى و قدردانى از ملت و اهتمام به وظائفى كه قانون اساسى بر عهده‌ى ایشان نهاده است و تلاش بى‌وقفه در راه رفع مشكلات كشور متذكر مى‌گردم. ۱۳۸۰/۰۳/۱۹
به رئیس جمهوری منتخب هركه باشد توصیه میكنم كه از اولین ساعات اعلام نتیجه‌ی انتخابات، خود را برای تلاش هرچه بیشتر و اهتمام افزون‌تر به خدمتگزاری خستگی‌ناپذیر برای این ملت وفادار و مخصوصاً‌ جوانان و بالاخص طبقات محروم كه پرشمارترین حامیان نظام اسلامی‌اند، آماده سازد و خدمت خود به ملت و كشور عزیز را در عمل نشان دهد. ۱۳۸۴/۰۳/۲۸

۱۲- یأس دشمن
خنّاسان و بدخواهانى كه با انواع وسوسه‌هاى شیطانى و با بهره‌گیرى از كاستیها و فشارهاى ناشى از توطئه‌هاى دشمنان و جنگ تحمیلى، تلاش مذبوحانه‌یى را به همراه همه‌ى بوقهاى تبلیغاتى دشمنان براى ناامید كردن مردم و خالى كردن صحنه با تمام توان آغاز كرده بودند، امروز ناكام و مأیوس گردیدند.
جاى آن است كه همه‌ى كسانى كه دانسته و ندانسته در سراسر جهان، اسیر تحلیلهاى غلط و غیر واقعىِ خود و دیگران درباره‌ى ایرانند، اكنون به خود آیند و حقایق كشور عزیز ما را در رفتار و موضعگیریهاى ملتِ بزرگمان صحیح و واقع بینانه درك كنند.


منبع: http://farsi.khamenei.ir

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.