اماده کردن برنج:
1 کیلو برنج را خوب میشوئیم و مانند روش آبکش کردن "ولــی کـمـی نـرمـتـر " آنـرا آماده می کنیم، آن را در آبـکش میریزیم و با آب سـرد فراوان سعی می کنیم کاملاً نشاسته برنج را بگیریم،به مدت یک ساعت در آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن بیرون رود .سپس آنرا برروی پارچه از نوع ظریف سفید رنگ که داخل سینی قرار داده ایم پهن می کنیم تا در آفتاب کا ملاً خشک شود . برای درست کردن آن باید برنج را از نوع مرغوب انتخاب و آن را از قبل آماده کنیم که معمولاً در هوای گرم تابستان این کار را انجام می دهیم تا برنج زود خشک شود.
مواد لازم:
برنج خشک آماده شده 1پـیـمانه
روغن 1 لیوان
شکر 2 پیمانه(یا عسل)
آب 1 پیمانه
ابلیمو 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
روغن فراوان را داخل ظرفی گود می ریزیم و یک عدد صافی فلزی که بتوان داخل ظرف روغن کاملاً قالب شود قرار می دهیم.بعد از داغ شدن روغن یک قاشق از برنج را داخل صافی می ریزیم .در این مرحله برنج باید بخوبی پف کند.سریع صافی را بیرون آورده و برنج پفی را روی دستمال کا غذی میریزیم تا روغن اضافی کشیده شود.به این ترتیب بقیه برنج ها را پفی می کنیم.2پیمانه شکر را با 1 پیمانه آب روی حرارت ملایم بمدت 20 دقیقه جوشانده تا شکر قوام بیاد.1 قاشق آبلیمو می ریزیم برنج پفی آماده را داخل آن می ریزیم وکاملاً مخلوط می کنیم .مواد مخلوط برنج پفی با شربت غلیظ را داخل قالب از قبل چرب شده ریخته و با وردنه پهن می کنیم.بعد از 5 دقیقه برش مربع یا لوزی شکل می دهیم(لازم به ذکر است اگر بجای شکر از عسل استفاده کنیم ارزش غذایی این خوراکی بهتر و مفیدتر خواهد بود.کافی است به مقدار مورد نیاز عسل را داخل ظرف ریخته تا عسل به جوش آید پس از کف کردن عسل برنج آماده را داخل آن مخلوط کرده سپس در سینی که کف آن چرب شده ریخته با وردنه صاف می کنیم.)