• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4877)
يکشنبه 29/5/1391 - 3:5 -0 تشکر 518947
سلامت از دیدگاه اسلام

چطور در ماه رمضان ورزش کنیم؟

 


ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر توانایی‌های جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و توانایی‌های ذهنی انسان دارد.

 


پیاده روی

از آنجا که امسال نیز ماه مبارک رمضان با تابستان همزمان شده است، روزه‌داران باید قدری بیشتر مراقب حفظ سلامت خود باشند. چراکه ممکن است علاوه بر روزه‌داری، گرمای هوا نیز انجام فعالیت‌های جسمی روزانه از جمله ورزش را با مشکل مواجه ‌کند. اما اگر شما هم به ورزشی منظم و مرتب عادت داشته‌اید ، شاید نخواهید که یکباره تمام فعالیت‌های خود را متوقف کنید.

 

ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر توانایی‌های جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و توانایی‌های ذهنی انسان دارد.

 

اما چگونه باید در طول این ماه ورزش را ادامه داد؟

تداوم ورزش، راهی مناسب برای سلامت و لذت بردن بیشتر از این ماه است. اگر فرد اصول تغذیه‌ای صحیح را رعایت کند، می‌تواند در کنار روزه‌داری به ورزشی منظم و ملایم نیز بپردازد و این‌گونه سلامت جسمی خود را تامین نماید.

در ضمن این نکته مهم را در نظر داشته باشید که قطع تمامی فعالیت‌ها به مدت یک ماه، ممکن است قدرت و استقامت قلبی ـ عروقی شما را با مشکل مواجه ‌سازد.

نکته مهم آن است که در این ماه به ورزش ادامه دهید. ثبات و تداوم فعالیت بدنی، عنصری کلیدی برای حفظ سلامت و تناسب اندام است که نباید فراموش شود
1- شدت ورزش خود را کاهش دهید.

برای جلوگیری از ضعف قوای جسمانی در ماه رمضان باید از انجام حرکات سنگین ورزشی اجتناب کرد. فعالیت زیاد فرد روزه دار در ماه رمضان، به صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق طی ساعات روز منجر می شود که می‌تواند موجب عطش فراوان و افت فشارخون فرد شود.

با کاهش شدت برنامه ورزشی، می‌توانید فعال بمانید و در عین حال انرژی خود را از دست ندهید. به عنوان مثال اگر همیشه می‌دویدید ، آن را به پیاده‌روی سریع تبدیل کنید، یا اگر همیشه به مدت یک ساعت ورزش می‌کردید، زمان آن را (بسته به قدرت جسمانی خود) به 30 تا 45 دقیقه کاهش دهید.

 

2- تداوم در فعالیت‌های بدنی مهم است.

نکته مهم آن است که در این ماه به ورزش ادامه دهید. ثبات و تداوم فعالیت بدنی، عنصری کلیدی برای حفظ سلامت و تناسب اندام است که نباید فراموش شود.

با این‌که شاید در ماه مبارک رمضان، فرصت زیادی برای ورزش و انجام تمرینات بدنی نباشد، اما همین 20 دقیقه فعالیت هم کمک زیادی به حفظ سلامت و وزن مناسب می‌کند و این گونه پس از ماه رمضان برگشتن به برنامه ورزشی عادی ساده‌تر خواهد بود.

لازم نیست که یک ساعت تمام و به همان شدت سابق ورزش کنید، فقط همان‌قدر که می‌توانید تلاش کنید تا در طول این ماه نیز تداوم برنامه ورزشی را حفظ کرده باشید.

 

3- زمان مناسبی را برای ورزش انتخاب کنید.

به جای این‌که هر زمان راحت بودید ورزش کنید، زمانی را انتخاب کنید که بیشترین میزان انرژی را دارید و ورزش لطمه‌ای به روزه شما نمی‌زند.

شاید راحت‌تر باشید اگر 20 دقیقه زودتر از خواب بلند شوید و قبل از خوردن سحری ورزش کنید؛ گروهی نیز ممکن است ترجیح بدهند پس از وعده افطار ورزش کنند. اما به یاد داشته باشید که بلافاصله بعد از مصرف غذا نباید ورزش کرد.

بهترین وقت شروع ورزش دو تا سه ساعت بعد از صرف افطار است. فاصله بین غذاخوردن و ورزش کردن باعث می‌شود تا بدن فرصت هضم غذا را پیدا کرده و خون به راحتی در عضلات جریان یابد

پس به میزان انرژی خود در طی روز دقت کرده و زمان مناسب را پیدا کنید.

هر زمان از شبانه‌روز که شما بتوانید بدون لطمه به روزه و احساس خستگی ورزش کنید، همان زمان مناسب خواهد بود.

 

4- ورزش مناسبی را انتخاب کنید.

بهترین ورزش در طول ماه رمضان، شنا و پیاده روی و ورزش‌های هوازی پس از صرف افطار است، چرا که از گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند.

ورزش‌های تفریحی، ملایم و با نشاط (به ویژه تمرینات هوازی) موجب تسریع گردش خون می‌شوند. بدین ترتیب خون و در نتیجه اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد و شادابی و نشاط را در ورزشکاران روزه‌دار به دنبال دارد و ذهن را برای یادگیری و تمرین، خلاق تر می‌کند.

این امر تنها منحصر به نوجوانان و جوانان نمی‌شود، بلکه در بزرگسالان نیز صادق است.

به انواع ورزش‌هایی که به طور مستمر و طولانی مدت (بیش از 2 دقیقه) طول می‌کشند و ضربان قلب در هنگام تمرین، کمتر از 70 درصد حداکثر ضربان قلب است تمرینات هوازی گفته می‌شود.

پیاده روی، دوی نرم، دوی استقامت، شنا و دوچرخه سواری، استفاده از تردمیل و دوچرخه ثابت جزء ورزش های هوازی هستند.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:18 - 0 تشکر 521130

روزه در بیماران دیابتی و قلبی


ماه رمضان، فرصتی است که همه دوست دارند در برکت‌ و رحمت‌ گسترده‌اش شریک باشند.


در این میان، بیماران، سالمندان و کسانی که وضعیت‌های خاص فیزیولوژیکی مانند بارداری و شیردهی را از سر می‌گذرانند، معمولا با یک سوال عمده مواجه‌اند: آیا می‌توانند روزه بگیرند یا نه؛ و این که اگر روزه بگیرند، آیا با مشکل روبه‌رو نخواهند بود؟


ماه مبارک رمضان

اگرچه نمی‌توان برای همه بیماران مزمن، یک حکم کلی صادر کرد و هر بیمار، شرایط خاص خود را دارد و فقط و فقط پزشک معالجش می‌تواند درباره این که او می‌تواند روزه بگیرد یا نه، نظر قطعی بدهد؛ با این حال نکاتی در مورد هر بیماری وجود دارد که می‌تواند به تصمیم‌گیری درست بیمار و پزشکان کمک کند.


مرور این نکات، شاید چند فایده مهم داشته باشد؛ اول این که در هر شرایطی، روزه گرفتن به صلاح فرد نیست و حتی از لحاظ شرعی هم توصیه نمی‌شود. دوم این که می‌توان با ایجاد برخی تنظیم‌ها در برنامه غذایی و دارویی و آگاهی از علائم هشدار، در بسیاری از بیماری‌ها به راحتی روزه‌داری کرد، بدون اینكه هیچ مشکل جدی‌ای به وجود آید.


در این نوشتار، برای رعایت اختصار، تنها به چند بیماری مزمن که شیوع بیشتری دارد، اشاره می‌شود.



بیماران دیابتی



بیمار دیابتی كه بدون انجام مشاوره با پزشك، روزه‌داری می‌كند، در معرض خطر جدی افزایش درازمدت قند خون قرار دارد كه این امر علاوه بر عوارض جسمی، عوارض جانبی دیگری از جمله افزایش هزینه و حتی غیر ممكن شدن درمان را در پی دارد.


حفظ مقدار قند خون در محدوده طبیعی، بین 60 تا 140 میلی گرم درصد، هدف اصلی در درمان دیابت است؛ از طرف دیگر نوع تغذیه، و بالطبع روزه‌داری، می‌تواند روی این شاخص مهم سلامت بیمار، تاثیر جدی بگذارد.


کارشناسان اعتقاد دارند افرادی كه قادر به كنترل قند خون خود در حد طبیعی هستند، با داروهای خوراكی یعنی قرص، با رعایت شرایط خاص و اندازه‌گیری به‌موقع قند خون‌شان، می‌توانند با سلامت و اطمینان کافی در این فریضه الهی شرکت کنند. بنابراین، شاید بتوان گفت:


اولین قدم برای فرد دیابتی که می‌خواهد در فریضه روزه همگام سایرین باشد، این است که تجهیزات لازم برای اندازه‌گیری قند خون، یا حداقل ادرار را در منزل داشته باشد.


بدون پایش مداوم قند خون، یا تخمین آن از طریق آزمایش ادرار، نمی‌توان از ایمن بودن روزه‌داری اطمینان کافی داشت.



به گفته متخصصان، میزان قند خون بیماران دیابتی روزه‌دار باید قبل از سحر حداكثر 120 میلی گرم درصد، دو ساعت بعد از سحر حداكثر 160 میلی گرم درصد، بین ساعت 1 تا 3 بعدازظهر حداقل 70 میلی گرم درصد، قبل از افطار حداكثر 120 میلی گرم درصد و دو ساعت بعد از افطار ‌حداكثر 160 میلی گرم درصد باشد.


پزشکان توصیه می‌کنند بیماران روزه‌دار در هنگام افطار، قبل از خوردن هر غذایی، قرص خود را میل كنند و پس از گذشت مدتی، غذا خوردن را آغاز كنند.


اما قضیه در مورد بیماران تحت درمان با انسولین فرق می‌کند. استفاده از این دارو با احتمال بالای افت قند خون همراه است، بنابراین لازم است این بیماران در فواصل نزدیک به‌هم غذا میل كنند، به همین دلیل، روزه‌داری به هیچ عنوان برای آنها توصیه نمی‌شود.


ضمن اینکه بیماران انسولینی، معمولا نمی‌توانند نوبت تزریق خود را، مگر در موارد خاص و زیر نظر مستقیم پزشك معالج، حذف یا جابه‌جا كنند. به همین دلیل توصیه تمام پزشکان و متخصصان به این بیماران این است که روزه نگیرند.



بیماری‌های قلبی



مطالعات نشان داده‌اند روزه‌داری می‌تواند با کم کردن عوامل خطر، به پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک کند. دكتر مظهری درباره اثر روزه می‌گوید: «در طول ماه مبارك رمضان، سطح هموسیستئین خون به مقدار قابل ملاحظه‌ای كاهش می‌یابد و این اثر در كنار كاهش میزان چربی‌های خون و حتی تعدیل وزن بدن، می‌تواند باعث کنترل بیماری‌های قلبی- عروقی شود.»


اما درباره افرادی که کارشان از این مرحله گذشته و به این بیماری‌ها مبتلا شده‌اند، چون باید داروهای خود را رأس ساعت مشخصی مصرف کنند، اغلب اجازه روزه گرفتن به آنها داده نمی‌شود.


افت سطح داروهای قلبی، باعث عوارض جبران‌ناپذیری نظیر بزرگ شدن قلب و حتی سكته و حملات قلبی می‌شود. ضمن این که به دلیل حساسیت این بیماران به انواع استرس‌ها، حتی احساس گرسنگی برایشان مناسب نیست.



دکتر فرنوش صفوی‌فر


what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:18 - 0 تشکر 521131


بهداشت مساجد، مورد تاكید است



در آستانه ماه رمضان، بهداشت مساجد از مسائلی است که توجه ویژه‌ای به آن می‌شود و به همین مناسبت چند سالی است که آخرین هفته شعبان را هفته بهداشت مساجد نامیده اند.


نظافت مساجد

دکتر محمد مهدی اصفهانی، متخصص علوم تندرستی و تغذیه، عضو هیات علمی‌دانشگاه علوم پزشکی ایران و نویسنده کتاب «بهداشت مسجد» از اصول سلامت و بهداشت مساجد می‌گوید.


در روایات مذهبی، آیا بهداشت مساجد به طور خاص مورد اشاره قرار گرفته است؟


بله. در آیه 31 سوره اعراف توصیه شده که انسان‌ها هنگام عزیمت به مسجد زینت خود را با خود بردارند که زینت هم می‌تواند زینت‌های ظاهری چون پوشیدن لباس پاکیزه و استفاده از عطر باشد و هم زینت باطنی به معنای پاک سازی روح و آراسته شدن به صفات پسندیده. علاوه بر این در روایات اسلامی ‌هم به بهداشت مساجد از منظرهای گوناگون توصیه اکید شده است.


بهداشت مساجد در روایات اسلامی ‌چه جنبه‌هایی دارد؟


عطرآگین ساختن خود هنگام ورود به مسجد و زدودن هرگونه بوی ناخوشایند از بدن، بازبینی ته کفش به منظور اطمینان از عدم وجود آلودگی هنگام ورود به مسجد و تهیه پاکیزه گر (مطهره) و قرار دادن آن در ورودی مسجد برای پاک کردن آلودگی ته کفش نمازگزاران که در روایتی از پیامبر اکرم به آن توصیه شده از جمله این موارد است. همچنین اجتناب از ورود کسانی که به هر دلیلی ممکن است باعث آلودگی مسجد شوند مانند آدم دیوانه یا بچه‌ای که کنترل ادرار ندارد.


مواردی که اشاره کردید بیشتر ناظر بر بهداشت فردی نمازگزاران بود. آیا اصول بهداشت فیزیکی مسجد هم در روایات اسلامی ‌مورد نظر بوده است؟




ما روایت معتبری در زمینه اهمیت پاکسازی مساجد، استحباب جارو کردن مسجد، خوشبوسازی فضای مسجد با استفاده از بخور قسط، کندر، عود هندی، گلاب، مشک و... داریم. همچنین روشن ساختن فضا و تامین نور کافی در مساجد توصیه شده و از هر اقدامی‌که موجب آلودگی صوتی در مساجد شود، دستور پرهیز داده شده است.




اما به نظر می‌رسد که در ساخت مساجد امروزی مسئله آلودگی صوتی چندان مورد توجه نیست و بسیاری از مساجد ما در خیابان‌های پر رفت و آمد و پر سر و صدا واقع هستند.


خُب، این موارد باید در هنگام تعیین محل ساخت مسجد لحاظ شود و مسجد در مکانی ساخته شود که از آلودگی‌های صوتی و هرگونه آلودگی محیطی دیگر فاصله داشته باشد. حتی بلندگوی مسجد باید به گونه‌ای باشد که صدای ناهنجار تولید نکند.


مسجد از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده اما هنگامی‌که صحبت از بهداشت مسجد می‌شود، بهداشت وضوخانه‌ها اولین نکته‌ای است که به ذهن می‌آید.


هرچند در دستورات اسلامی‌ توصیه شده که افراد قبل از ورود به مسجد در خانه یا جای دیگر خود را پاکیزه کنند و وضو بگیرند، اما در هر حال نظافت دائمی ‌و ضدعفونی کردن مرتب دستشویی‌ها و وجود صابون مایع در دستشویی باید رعایت شود.


همچنین نظافت همیشگی و شست‌وشوی گاه به گاه فرش‌ها، استفاده از مواد ضدعفونی مناسب برای شست‌وشوی گاه به گاه صحن‌ها و وجود کفش کن مناسب یا کیسه‌های نایلون برای قرار دادن کفش نمازگزاران از مواردی است که انتظار می‌رود در مساجد به آنها توجه شود.


در مورد آبدارخانه مسجد چه اصول بهداشتی‌ای باید رعایت شود؟


تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، رعایت بهداشت پذیرایی از قبیل سالم و پاکیزه بودن قند، قندان، استکان و سایر ظروف و رعایت بهداشت فضای آشپزخانه و آبدارخانه از مهم ترین موارد است.


آیا رعایت اصول ایمنی در مسجد هم بخشی از بهداشت مسجد را تشکیل می‌دهد؟


مسلما همین طور است. وجود پله‌های محدود با عرض بیش از 50 سانت و ارتفاع در حدود 20 سانتی متر، وجود نور کافی در تمام راهروها، پیش بینی تامین نور در شرایط قطع برق، فقدان هرگونه مانع که ممکن است انسان ندانسته به آن برخورد کند، مثل برجستگی پاشنه ی در، کنترل درجه سرما و گرمای مسجد و همچنین مواردی مثل پیشگیری از برخورد باد مستقیم کولر به افراد از مسائلی است که انتظار می‌رود در مساجد مورد نظر قرار گیرند.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:18 - 0 تشکر 521132


تاثیر روزه بر بیماری های جسمی و روحی



از نظر پزشکی بیمارانی که مقاومت بدن آنها با روزه‌داری کاهش می‌یابد و یا روزه گرفتن باعث عود و تشدید بیماری آنها می‌شود، نباید به هیچ وجه روزه بگیرند.


ماه مبارک رمضان

 اینکه چه کسی می‌تواند روزه بگیرد و چه کسی نمی‌تواند، فرد باید در این باره با پزشک مشورت کند.



بیماران کلیوی و بخصوص افرادی که کلیه آنها سابقه سنگ سازی دارد، بیماران قلبی و عروقی بخصوص کسانی که دارو مصرف می‌کنند، دیابتی‌هایی که وابسته به انسولین هستند، افراد مبتلا به زخم معده و روده، مبتلایان به آسم ریوی و افرادی که دچار حملات صرع می‌شوند باید از روزه گرفتن منع شوند.


علاوه بر این توصیه می‌شود زنان باردار و شیرده در صورت اصرار داشتن به روزه‌داری حتماً با پزشک خود مشورت کنند تا فرزند آنها از این بابت دچار صدمه نشود.


مصرف نان، پنیر، سبزی و مایعات همراه خرما بهترین افطار به شمار می‌رود.


روزه گرفتن درافرادی که فشار خون بالا یا اختلالات غدد درون ریز دارند، با نظر پزشك مانعی ندارد.


کسانی که مشكلات روانی دارند یا كسانی كه داروهای خوراكی ضد انعقاد را به مدت طولانی مصرف می کنند( به صورت تنها یك بار مصرف شبانه ی دارو) نیز با مشورت پزشك می توانند روزه بگیرند.


به طور كلی اثرات مفید روزه داری در برخی از بیماری ها به ویژه فشار خون، چاقی،‌ دیابت و آرتریت به عنوان درمان شناخته شده است و نیز اثرات ضد روماتوئیدی روزه مورد مطالعه و تأیید قرار گرفته است.


بیماران مبتلا به دیابت غیر وابسته به انسولین در صورت كنترل رژیم غذایی با مشاوره و راهنمایی پزشک می توانند روزه بگیرند. در واقع دیابتی هایی كه بیماری آنها فقط با رژیم غذایی كنترل می شود، می توانند روزه بگیرند و با كاهش وزن آنها در ماه مبارك ممكن است، دیابت آنها بهبود پیدا كند یا حداقل بهتر شود.


دیابتی های وابسته به انسولین نباید روزه بگیرند، مگر اینکه داروهای هیپوگلیسمیك خوراكی را در وعده سحر و افطار مصرف كنند، البته با كنترل كامل قند خون و رژیم غذایی.


بیمارانی كه به مدت طولانی همودیالیز می شوند، ممكن است به دلیل مصرف غذا در شب غلظت پتاسیم و وزن مایعات در بین دوره دیالیز آنها بالا برود.


دكتر عبدالمجید بحرینیان، روانشناس می گویند:


تحقیقات نشان داده است تحمل كمی فشار روانی برای پیشبرد رفتار، ضروری و بی خطر به نظر می رسد. اما در عین حال ادامه فشار روانی شدید یا طولانی، دارای اثرات سوء فیزیولوژی و شناختی بر روی انسان هاست؛ به عنوان مثال تحقیقات روی تعدادی از حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که حیواناتی كه به هنگام وارد شدن شوك الكتریكی به آنها، قدرت دفاع از خود را ندارند و ناچار به تحمل ضربه هستند و به عبارتی پناهی برای خود نمی بینند،‌ بیشتر از حیواناتی كه قدرت قطع جریان الكتریسیته و دفاع از خود را دارند، به زخم های گوارشی مبتلا می شوند.


آدم ها هنگام روبرو شدن با فشار روانی به آن دسته از الگوهای رفتاری روی می آورند كه پیش از آن برایشان كارآیی داشته باشد و انسان های مؤمن كه تكیه گاه اصلی آنان خداست، این فشار را بهتر تحمل كرده و نه تنها به آن به عنوان امری زودگذر نگاه می كنند، بلكه بعضاً به تصور اینكه این فشار می تواند آزمایشی الهی باشد، ضمن رویا رویی با عامل فشار زا، برای كاهش اثرات سوء‌ آن گام های سریع تر به سوی خالق برمی دارند و در جهت مقرب تر شدن به درگاه الهی امتیازات بیشتری كسب می كنند.


رمضان كه خود سنگر مبارزه با نفس و پلیدی هاست،‌ شعله عشق به معبود را در دل بنده روزه دار گرم تر،‌فروزان تر و سوزاننده تر می كند و او كه خود را میهمان خدا می یابد، ذات باری تعالی را همواره و در همه لحظات شاهد و ناظر اعمال و رفتار خود می داند و نهایتاً با قلبی آرام و  مطمئن و اراده ای استوار عمل كرده و خدا را همواره حامی و یار و یاور خود فرض می كند و در نتیجه حتی شدیدترین تنش ها و فشارهای روانی در ذهن و روان او كوچك می نماید. اگر دستگاه عصبی خود مختاركه كار بسیح بدن را در موقعیت های اضطراری به عهده دارد، برای مدت طولانی بی وقفه فعالیت كند، ممكن است فرد را به زخم های گوارشی،‌ فشار خون، دردهای عصبی و بیماری های قلبی مبتلا سازد. اما فرد روزه دار كه خود را در دژ رمضان كه میزبان و فرمانده آن خداست، محصور می داند، پیامدهای رفتاری خود را در مقایسه با گروهی كه اعتقادی به این امر ندارند، قابل كنترل و تعدیل یافته تر می یابد و نه تنها از بیماری ها و اختلالات جسمانی كه منشاء ‌روانی دارند، مصون می ماند بلكه بسیاری از مشكلات را در سایه ی صعه ی صدر بر گرفته شده از آرامش روانی و پیوستگی به قدرت خداوند، حل می کند یا بر آنان غلبه می نماید.



منبع: طعام اسرار


what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:19 - 0 تشکر 521133

سئوالات یک دیابتی درباره روزه


در آستانه ماه مبارک رمضان، بیماران زیادی از پزشکان خود در مورد امکان روزه داری سئوال می کنند. بیماران دیابتی نیز با توجه به شرایط خاص بیماری، در این مورد پرسش های گوناگونی دارند. در اینجا سعی شده است که به تعدادی از این سؤالات پاسخ داده شود. قابل ذکر است که در مورد بیماران دیابتی ممنوعیت کامل روزه داری وجود ندارد.


دیابت

 1-  من بیماری قند دارم و در حال حاضر برای پایین آوردن قند خونم از قرص قند استفاده می کنم. آیا می توانم روزه بگیرم؟


در صورتی که شما به بیماری مزمن دیگری مبتلا نیستید و در حال حاضر قند خونتان در حد قابل قبولی (در حالت ناشتا زیر 160 میلی گرم در دسی لیتر ) است و اخیراً دچار افت قند خون نشده اید، به احتمال زیاد می توانید روزه بگیرید.


2-  آیا دخترم که دیابتی است و انسولین تزریق می کند هم می تواند روزه بگیرد؟


بعید به نظر می رسد که ایشان بتواند روزه داری را تحمل کند. البته اگر اصرار بر روزه داری  داشته باشد، در صورتی که انسولین زیادی مصرف نمی کند و طی روز دچار افت قند خون نمی شود، با احتیاط کامل و رعایت نکاتی که بیان خواهد شد ممکن است بتواند، دوره روزه  داری را بدون خطر پشت سر بگذارد.


3- آیا اگر من روزه بگیرم ممکن است دچار عوارض بدی شوم؟


خطرناک ترین عارضه روزداری، کاهش بیش از حد قند خون است. شما طی روزه داری بیش از هر چیز باید مراقب باشید که قند خونتان زیاد افت نکند.


4- چگونه می توانم بفهمم که قند خونم پایین است؟


افت قند خون با علائمی مانند: ضعف و بی حالی شدید، عرق سرد فراوان ، تپش قلب، سرگیجه و تاری دید، گرسنگی شدید، لرزش بدن و در نهایت بیهوش شدن مشخص می گردد.


5-  اگر وسط روز دچار چنین مشکلی شدم چه کنم؟


در صورتی که شما گلوکومتر(دستگاه اندازه گیری قند خون) در اختیار دارید، فوراً قند خونتان را اندازه بگیرید، در صورتی که قند خونتان کمتر از 50 بود، حتماً باید روزه خود را افطار کنید. اما اگر گلوکومتر ندارید با بروز علائم افت قند خون، سریعاً روزه خود را افطار کنید و با مصرف شربت و شیرینی مختصر، از عوارض بعدی پیشگیری کنید.


6- آیا روزه گرفتن رژیم محسوب می شود یا اینکه طی ماه رمضان هم باید رژیم خاصی را رعایت کنم؟


رعایت رژیم دیابتی برای شما الزامی است. شما طی ماه رمضان بین افطار تا اذان صبح مواد غذایی مصرف می کنید، لذا باید نکاتی را رعایت نمایید که قند خون شما در این فاصله بیش از حد بالا نرود.


7- آیا میزان کل مواد غذایی مصرفی در ماه رمضان باید مانند رژیم قبلی ام باشد؟


بله، حتماً. شما نباید کالری دریافتی خود را در ماه رمضان نسبت به قبل افزایش دهید. خصوصاً مصرف مواد قندی و شیرین از جمله زولبیا و بامیه را حتماً محدود کنید. در صورت تمایل شدید به مواد شیرین می توانید از مربا یا نوشابه های رژیمی استفاده کنید و یا هنگام افطار دو عدد خرما همراه با چای کم رنگ مصرف کنید.


8- وعده های غذایی ام باید به چه صورت باشد؟


بهتر این است که با یک افطار ساده (مثلاً مشابه صبحانه)آغاز کنید و شام را با فاصله 2-1 ساعت بعد مصرف نمایید. قبل از خوابیدن هم می توانید، غذای مختصری (مشابه عصرانه) بخورید. سحری را هم حتماً میل کنید.


9- اگر برای خوردن سحری نتوانستم بیدار شوم چه کنم؟


بهتر است از روزه گرفتن آن روز منصرف شوید، چرا که احتمال پایین افتادن قند خونتان و عوارض دیگر زیاد است.


10- نوشیدن آب و مایعات غیر قندی تا چه اندازه مجاز است؟


بهتر این است که آب کافی بنوشید تا طی روز دچار کم آبی نشوید، توصیه می کنیم بعد از خوردن سحری قبل از شروع روزه ، حداقل 2-1  لیوان آب بنوشید.


11- آیا رفتن مرا به مهمانی های افطاری صلاح می دانید؟


مسلماً شرکت در جمع خانواده و دوستان از نظر روحی بسیار برایتان مناسب است، اما چه در ماه رمضان و چه غیر آن، هیچگاه در مهمانی ها فراموش نکنید که شما یک بیمار دیابتی هستید و باید در خوردن مواد غذایی احتیاط لازم را به جای آورید تا سال ها با سلامت کامل به زندگی ادامه دهید.


12- اگر بعد از افطار احساس کردم قند خونم بالاست چه کنم؟


در صورت امکان قند خونتان را اندازه گیری کنید. اگر بالای 250 بود، باید شب بعد 20 درصد از کالری دریافتی خود را کم کنید تا دچار مشکل نشوید. به هر حال متوجه باشید که اگر قند خونتان هنگام شب بالا باشد، نتایج مثبت روزه داری عاید شما نخواهد شد.


13- اگر هنگام سحر احساس کردم قند خونم بالاست چه کنم؟


در این صورت اگر قند خونتان بالای 200 باشد، باید از مواد غذایی سحری خود 20 درصد کم کنید؛ اما اگر قند خونتان بالای 350 بود، توصیه می کنم اصلاً روزه نگیرید.


14- اگر طی روز استراحت کنم بهتر است یا می توانم فعالیت داشته باشم؟


فعالیت فیزیکی شما باید در حد معمول بوده و استراحت زیاد ، به نفع شما نیست. اموری که نیاز به فعالیت جسمانی شدید دارد را بهتر است بعد از ظهرها انجام ندهید تا از افت شدید قند خون پیشگیری شود.


15- ورزش چطور؟


ورزش سبک 15-10 دقیقه ای هنگام صبح حتماً برایتان مناسب است، اما ورزش هنگام بعد از ظهر و قبل از افطار می تواند مشکل ساز باشد. باید در صورت امکان، در طول شب زمانی را به ورزش اختصاص دهید.


16- در ماه رمضان قرص هایم را در چه زمانی مصرف کنم؟


به طور کلی قرص های مصرفی صبح و ظهر را هم زمان هنگام افطار و قرص مصرفی شبانه را قبل از سحری مصرف کنید. البته اگر قند خونتان تحت کنترل است، ممکن است، تحت نظارت پزشک بتوانید تعداد قرص هایتان را کاهش دهید.


17- اگر فراموش کردم قرصم را مصرف کنم چه باید بکنم؟


از آنجا که عدم مصرف مایعات طی روز می تواند منجر به غلیظ شدن خون و بالاتر رفتن قند خون و عوارض دیگر شود، لذا توصیه می کنم حتماً قرص خود را به موقع مصرف کنید و اگر فراموش کردید خصوصاً در صورتی که معمولاً قند خونتان بالاست، بهتر است آن روز را روزه نگیرید.


18- بهترین زمان برای آزمایش قند خون در ماه رمضان چه زمانی است؟


باید هر بیمار دیابتی که روزه می گیرد، گلوکومتر در اختیار داشته باشد و قبل از افطار، دو ساعت بعد از افطار و قبل از سحری ، قند خون خود را اندازه گیری نماید. اما در صورتی که گلوکومتر در دسترس نباشد بهتر است، آزمایش های خود را تحت نظارت پزشک و در زمان تعیین شده انجام دهید. در ماه رمضان بررسی قند خون ناشتا باید قبل از افطار صورت گیرد که بسیار کمک کننده است.


19- آیا اگر روزه بگیرم چربی خونم هم پایین می آید؟


در صورتی که رژیم خود را رعایت کرده باشید می توانید، منتظر کاهش چربی های خونتان باشید. این مسئله در پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی و فشار خون هم به شما کمک می کند . طی ماه رمضان، رژیم غذایی در بسیاری از خانواده ها حاوی مواد قندی و نشاسته ای فراوان می باشد که ضمن اثر نامطلوب بر قند خون ، چربی های خون را هم بالا می برد.


20- آیا بیماران دیابتی که به نحوی دچار عوارض مزمن دیابت به صورت مشکل کلیه ها، چشم، قلب و ... شده اند، می توانند روزه بگیرند؟


هر چند ممکن است برخی از این افراد با روزه گرفتن دچار مشکل حادی نشوند، ولی برای پیشگیری از پیشرفت عوارض مزمن بهتر است، روزه نگیرند یا با پزشک متخصص مربوطه مشورت کنند.



منبع: طعام اسرار


what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:19 - 0 تشکر 521134

سنگ های شفابخش برای کودکان(1)


سنگ های شفابخش برای کودکان

به راستی سنگ ها هدایایی از جانب زمین هستند. به نظر می رسد کودکان نوعی جاذبه و گرایش طبیعی نسبت به سنگ ها دارند و دلشان می خواهد هر نوع سنگ یا کریستالی را از زمین برداشته و آن را به طور کامل کشف کنند. در این گونه مواقع، آنها تمام حواس خود را به کار می گیرند تا بفهمند هر کریستالی به چه چیزی شباهت دارد. آنها کنجکاوند بدانند وقتی یک کریستال به زمین یا درون آب می افتد چه صدایی می دهد یا چه بو و مزه ای دارد. بعضی کودکان از حواس خود استفاده می کنند تا بگویند که کریستال ها به آنها چه می گویند. حتی بدون اینکه آموزشی به آنها داده شده باشد به گونه ای اسرارآمیز، از سنگ ها برای درمان خود استفاده می کنند. بچه ها خیلی سریع می توانند نسبت به نیروی درمانی سنگ ها واکنش نشان دهند. فرزندان خود را به فروشگاه های سنگ و جواهر آلات و سنگ های معدنی، نمایشگاه ها و موزه های سنگ های قیمتی، یا مناطقی مثل غارها و معادن ببرید و بگذارید سنگ کریستالی را که دوست دارند بردارند. آنها اغلب اوقات کریستال هایی را که برای بهبود و درمان آنها مفید است انتخاب می کنند.


در قسمت زیر فهرستی از سنگ های مختلف ارائه شده که به سلامت بچه ها کمک می کند. اجازه بدهید فرزندتان این نوع سنگ ها را در جیبش بگذارد و همیشه به همراه داشته باشد و حتی موقع خواب و استراحت هم سنگ مخصوصش را پیش خود نگه دارد.


یاقوت ارغوانی


یاقوت ارغوانی:



یاقوت ارغوانی یکی از بهترین سنگ های شفابخش است(تصویر بالا). خاصیت عمده ی این سنگ آن است که می تواند هر نوع احساس منفی را از وجود شخص بیرون بکشد و ضمیر او را پاک و شفاف کند.


در مورد کودکان می تواند اضطراب و آشفتگی ناشی از بلوغ، یا هر نوع غم و افسردگی مربوط به شکست تحصیلی، یا شنیدن اخبار ناخوشایند مثل طلاق یا مرگ و... را در آنها از بین ببرد. یاقوت ارغوانی در این گونه موارد تمام احساسات منفی را به طرف خود جذب می کند و به کودک آرامش می بخشد. برای بچه هایی که ناتوانی های گوناگون دارند یا دچار مشکلات جسمی و روحی هستند، چند تکه سنگ یاقوت ارغوانی در اتاق آنها باعث می شود این نیروهای منفی از وجود آنها تخلیه شود و اتاق آنها به یک وضعیت آرام و متعادل برگردد. برای درمان دردهای موضعی، سنگ یاقوت ارغوانی را به طور مستقیم به مدت 20 دقیقه در روی محل درد یا اطراف آن بگذارید تا تسکین یابد.



اشک سرخ پوست:



اشک سرخ پوست یا «سنگ غم» خیلی تیره است، ولی درعین حال نور را از خود عبور می دهد. اگر شما تکه کوچکی از آن را جلوی نور نگه دارید می توانید همچون شیشه، طرف دیگر را ببینید. به هرحال، اگر شما از سنگ اشک سرخپوست برای جذب احساسات منفی استفاده کنید، خواهید دید که قسمتی از فضای درونی آن تیره و کدر می شود و گاهی اوقات بعد از برطرف شدن غم و اندوه دوباره شفاف می گردد.


عقیق سرخ


عقیق سرخ:



سنگ عقیق یا «سنگ عزت نفس» برای تقویت حس احترام به نفس و ارزش قایل شدن برای خویشتن به کار می رود(تصویر بالا). رنگ های نارنجی تیره این سنگ به خوبی بیانگر نیروی تقویت کننده چاکراهای اول و دوم و سوم در این سنگ است و باعث حس امنیت و عشق به خویشتن می شود. رگه های صورتی رنگ موجود در این سنگ، عشق و علاقه را در بین والدین و فرزند تقویت می کند. این سنگ همچنین برای بیماری های پوستی از جمله آکنه بکار می رود. برای این کار سنگ را در بالای پوست نگه داشته و به مدت چند دقیقه به صورت دایره وار حرکت دهید.



سنگ شفاف (حجرالبرق):



حجرالبرق یا «سنگ رهبری» یک سنگ تقویت کننده و نیرو دهنده است که انرژی قلب را احیا می کند و میان انرژی های زنانه و مردانه در بدن تعادل ایجاد می کند. این سنگ سبز رنگ است و بسیار دوست داشتنی و محافظ قلب است. بسیاری از بچه هایی که خجالتی، ترسو، مطیع و سر به زیر هستند، برای بازیابی اعتماد به نفس نیاز به چنین سنگی دارند. این سنگ به شخص کمک می کند تا فعال باشد و کارش را آن طور که خودش می خواهد شروع کند و خلاصه ابتکار عمل را در دست گیرد.


بچه هایی که دچار تنگی نفس هستند، به سوی این سنگ جذب می شوند، زیرا این سنگ ریه ها را باز می کند و باعث احساس سبکی و آرامش می شود.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:19 - 0 تشکر 521135

سنگ های شفابخش برای کودکان (2)


در ادامه ی مطلب قبلی، در اینجا سایر سنگ هایی را که برای کودکان اثرات مفید و درمانی دارند، بیان می کنیم.


کوارتز شفاف


کوارتز شفاف:



کوارتز شفاف یا «سنگ شفابخش» نوعی کریستال است که برای همه نوع درمان به کار می رود. هر سنگ کوارتز در واقع نیرو و انرژی خاصی دارد و از خاصیت شفابخشی ویژه ای برخوردار است. وقتی که کودک تکه ای از این سنگ را در دست می گیرد، انرژی آن یا خیلی آهسته تخلیه می شود یا خیلی سریع و ناگهانی. در حین خالی شدن انرژی سنگ، کودک احساس می کند که گویا در معرض یک شوک الکتریکی ملایم قرار گرفته است. همین انرژی طبیعی، کافی است که هر گونه احساس ناراحتی و غم از کودک دور شود و حالت منفی احساسی در او تغییر کند و احساس شادابی و نشاط پیدا کند. اگر کسی چندین تکه از این سنگ به همراه داشته باشد، گویا انواع مختلفی از سنگ های شفابخش را به همراه دارد، زیرا هر تکه از سنگ کوارتز شفاف دارای خاصیت درمانی خاصی است و او می تواند از آنها در موارد و موقعیت های گوناگون استفاده کند. مجموعه این سنگ ها همچنین برای سازماندهی افکار پراکنده و از بین بردن نیروهای منفی مفید هستند.


کوارتز سرخ


کوارتز سرخ:



کوارتز سرخ یا «سنگ عشق و دوستی» یکی دیگر از سنگ های چند منظوره شفابخش است، به ویژه برای کودکانی که احساسات آزار دهنده و یا تمایلات پرخاشگرانه دارند. کوارتز سرخ می تواند زخم های یک قلب شکسته را که در اثر رو در رویی با واقعیتی تلخ و خشن، آسیب دیده است التیام بخشد. کوارتز سرخ برای بچه هایی که بی قرار و بسیار فعال هستند و مبتلا به تشویش و نگرانی، ترس، اضطراب، دلواپسی و بسیاری از اختلافات روحی دیگر هستند آرامش به ارمغان می آورد. برخی فواید عصب شناسی نیز دارد، یعنی اگر این سنگ را در بالای مراکز عصبی نگه داریم، گرفتگی عضله از بین می برد و عضله شل می شود. در مورد قلب های جوان، کوارتز سرخ می تواند کمک کند تا چاکراهای قلب باز نگه داشته شود و به قلب حیات می بخشد و آن را حفظ می کند. این سنگ انرژی های خوب را وارد قلب کرده و از ورود انرژی های بد جلوگیری می کند.


سنگ لاجورد


سنگ لاجورد:



سنگ لاجورد یا «سنگ موازنه روحی» یک متعادل کننده باور نکردنی برای کودکانی است که قابلیت های روانی فوق العاده ای را از همان دوران اولیه زندگی خود نشان می دهند. رنگ آبی تیره این سنگ باعث تحریک هوشیاری و خود آگاهی و پالایش بصیرت معنوی در کودک می شود. سنگ لاجورد زمینه را برای قبول خود و پذیرش نعمت هایی که به او ارزانی شده است آماده می کند و به کودک کمک می کند که به آگاهی معنوی برسد. این سنگ دارای قدرت های محافظ است و همه حس های روحی - روانی را تحریک می کند و از همین رو بسیار ارزشمند است.


نگین یشم سبز


یشم سبز:



یشم سبز یا «سنگ تسکین دهنده احساسات» را به راحتی می توان برای بچه ها تهیه کرد و مثل جواهر آلات معمولی مورد استفاده قرار داد. بچه های حساس و هیجانی اغلب به یک وسیله محافظت کننده احتیاج دارند که همراهشان باشد و از این طریق مطمئن شوند که احساساتشان بر آنها غلبه نمی کند و آنها را تحت تاثیر قرار نمی دهد. این سنگ اعتماد به نفس و اتکا به خویشتن را به بچه تقویت می کند. یشم سبز به فرد ایمان می بخشد تا در زندگی به تک تک آرزوهای خود برسد.


سنگ چشم ببر


چشم ببر:



سنگ چشم ببر با لایه های نازک قرمز رنگی که در آن وجود دارد هنگامی که به سمت جلو و عقب تکان داده می شود، نور را در مسیر معینی منعکس می کند و به نظر می رسد چشم یک ببر به شما خیره شده است! اجازه دهید کودکتان نیروی این سنگ را کشف کند. این سنگ برای بچه هایی که از نظر روحی سرکوب شده اند بسیار خوب است و قوای روحی - روانی آنها را تقویت می کند.


سنگ سولفید آهن


سولفید آهن:



سولفید آهن یا «سنگ محافظ و نگهبان» به شکل های مختلف وجود دارد، صفحات دایره شکل تا مکعب های مختلف سطح براق و برنجی این سنگ، بچه ها را به طرف خود جلب می کند. این سنگ شبیه آینه ای کوچک است که انرژی های منفی را از بچه دور می کند و کودک حس می کند که از نظر جسمانی در وضعیت کاملی قرار دارد و سرشار از عشق است.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:19 - 0 تشکر 521136

فواید روزه‌داری


ماه رمضان

در طب قدیم روزه اهمیت خاصی داشته است. فیثاغورث و بقراط برخی از امراض را با روزه معالجه می‌کردند و ابن سینا فصلی از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است.


دکتر الکسی سوفورین دانشمند شهیر روسی می‌گوید: «جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد داخلی استفاده کرده و آنها را مصرف می‌کند و بدین‌وسیله خود را پاکیزه می‌سازد.»


اکثر بیماری‌های حاد و مزمن را می‌توان به وسیله روزه بهبود بخشید یا از شدت آنها کاست. بهترین درمان بیولوژیکی این است که به وسیله دفع مواد مضر، سلامت فرد را تامین نماییم. به محض این‌که نیروهای نوسازی موجود زنده، در هنگام روزه فعال و آزاد شوند، تصفیه مواد زائد حاصل از متابولیسم ایجاد می‌گردد. مشاهدات علمی تفاوت بین روزه‌داری و گرسنگی را نشان داده‌اند.


نوعی داوطلبی واقعی توام با آسایش درونی لازمه روزه‌درمانی است. وضع فکر بیمار، در هدایت اعمال متابولیک تمام بدن تأثیر اساسی دارد. روزه‌داری سبب افزایش قدرت انقباضی قلب و دفع چربی‌های زائد می‌گردد.


آثار مثبت جسمی زیادی در افراد سالم و بیمار، برای روزه‌داری بیان شده است که از جمله:


- اثر بر سوخت و ساز بدن،


- غلظت هورمون‌ها،


- فعالیت کلیه‌ها، آزمایش‌های کبدی،


- دستگاه گوارش،


- دستگاه قلب و عروق،


- آثار عصبی و روانی،


- اثر بر الکترولیت‌ها و شاخص‌های خون‌سازی،


- اثر بر کاهش وزن و ... می‌باشد.


- شیوع حملات صرعی در روزه‌داران ماه مبارک رمضان کاهش می‌یابد.


- روزه‌داری سبب کاهش افسردگی، افکار پارانوئیدی و وسواس می‌گردد و عزت نفس فرد را افزایش می‌دهد.


ماه رمضان را از آن جهت ماه صبر نامیده‌اند چون صابر و روزه‌دار خود را از تأثیر درگیری‌ها، شکوه ‌ها و آلام می‌رهاند و خویشتن را از آنها باز می‌دارد. صبر یکی از طرق سلامت و بهداشت روانی است که در روزه‌دار تجلی می‌یابد.



منبع: همشهری


what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:20 - 0 تشکر 521137

سنگ های شفابخش برای آقایان


سنگ های جواهر

مردها، کریستال ها و سنگ جواهرات را اغلب به صورت انگشتر، گردن بند و ... به کار می برند یا در روی لباس های رسمی خود می آویزند تا موقعیت و منصب خود را در جامعه مشخص کنند.


در دوران قدیم، جنگجویان کریستال های براق را طی جنگ بر روی سپرهای محافظ خود جاسازی می کردند تا از آنها محافظت کند.


ساخت جواهر آلات و سنگ های قیمتی تزئینی هنوز هم عمدتا به دست مردان انجام می گیرد. اما استفاده از فلزات گرانبها و جواهر آلات مصنوعی، به تدریج جایگزین استفاده از سنگ جواهرات می شود.


استفاده از سنگ های شفابخش بعد از حکایت شاه آرتور(پادشاه انگلستان) با جادوگر خود(مرلین) که در غار سنگی زندگی می کرد، در میان مردم رواج یافت.


اگر خجالت می کشید که در جلوی مردم از این نوع سنگ ها استفاده کنید، می توانید کریستال های شفابخش خود را در یک کیسه کوچک قرار دهید و آن را به گردن خود بیاویزید و در زیر پیراهن پنهان کنید. سعی کنید کریستال هایی انتخاب کنید که نسبتا مسطح باشند تا  کیسه مزبور چندان برجسته نباشد. کریستال ها را همچنین می توانید درون کیسه ای کوچک قرار داده و آن را درون جیب پیراهن خود قرار دهید یا در محل کار خود می توانید کریستال ها را به عنوان اشیای تزئینی درروی میز قرار دهید. اگر کسی راجع به آنها پرسید می توانید در جواب بگویید که جنبه تزئینی دارد یا برای بچه خود خریده اید که به کلاس درس علوم خود ببرد.  یا در هنگام شب، کریستال ها را می توانید در زیر بالش یا تشک خود قرار دهید. فراموش نکنید که سنگ های شفابخش خود را حداقل ماهی یک بار بشویید و تمیز کنید. در ادامه چند سنگ مختلف برای شفابخشی مردان انتخاب شده و خصوصیات آنها برای شما آمده است.


سنگ لعل بنفش


لعل بنفش:



لعل بنفش یا «سنگ شفابخش اساسی» یکی از مهم ترین سنگ های شفابخش است که قدرت پاک کنندگی و تصفیه نفس را دارد و همه انرژهای منفی را از وجود مرد بیرون می راند. برای دور کردن نیروهای منفی از وجود خویش، می توانید چند سنگ لعل بنفش را در خانه یا دفتر کار خود نگهداری کنید. اگر از نگرانی و اضطراب رنج می برید یا مشکل تنفسی دارید، چند تکه از این سنگ را در جیب پیراهن خود بگذارید تا نزدیک سینه تان باشد. لعل بنفش همچنین برای میگرن و دردهای مفاصل مفید است.


سنگ حجر سیلان


حجر سیلان:



حجر سیلان یا «سنگ نیروی جنسی»، تقویت کننده نیروی جنسی و قوای جسمانی است. هنگامی که در جریان زندگی روزمره دچار خستگی و محرومیت و بی مهری می گردید، حجر سیلان می تواند قوای تحلیل رفته را به شما بازگرداند و به شما روحیه و نشاط ببخشد.


سنگ یشم سبز


یشم سبز:



یشم سبز یا «کریستال آرامش بخش» که «سنگ ورزش» نیز نامیده می شود، تقویت کننده چالاکی و چابکی فرد است. اکثر مردان شرق دور با فواید این سنگ آشنا هستند. کسانی که از این سنگ استفاده کرده اند می گویند پا به پای افزایش سلامتی فرد، رنگ این سنگ تیره تر می شود و هر چقدر از سلامتی فاصله بگیرید رنگ آن روشن تر می شود.


یشم سنگی مناسب برای مدیتیشن است که شادی عمیقی در روح ایجاد می کند و باعث احساس صلح ، نظم و تجدید افکار می شود . این سنگ به زندگی احساسی ما تازگی می بخشد و آن را اصلاح و ما را متعادل می کند، و قدرت عشق و دلباختگی را نیز در ما به وجود می آورد .


بعضی ها نیز می گویند این سنگ خوش شانسی می آورد.


سنگ الماس


الماس:



الماس یا «سلطان سنگ ها» باعث تقویت انرژی های درونی فرد می شود و تردید و دودلی و بی ثباتی او را از بین می برد. هر چه کیفیت این الماس بهتر باشد، اثر آن بیشتر است. الماس باعث تحرک و شادابی شخص می شود و عزت نفس را افزایش می دهد.


سنگ هماتیت


هماتیت:



هماتیت یا «سنگ استرس» نوعی کریستال است که برای تقویت منطق، توانایی های ریاضی، تفکر منطقی و دانش عمیق به کار می رود. این سنگ همچنین خلاقیت فرد را افزایش می دهد و باعث افزایش تمرکز می شود. هماتیت هر گونه امواج منفی را به سوی صاحب آن باز می گرداند و مانع از استرس و فشار روحی می شود. این کریستال مثل تکه ای آهن ربا، درد پا یا درد کمر را جذب می کند و برای رفع دردهای عضلانی یا مفاصل نیز مفید است. هماتیت برای رفع بی خوابی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.


سنگ لاجورد


سنگ لاجورد:



تحریک کننده قوای ذهنی و تقویت کننده قوه درک شهودی.


سنگ کوارتز سرخ


کوارتز سرخ:



برطرف کننده احساسات منفی و تقویت کننده عشق و انعطاف پذیری.


سنگ کوارتز خاکستری


کوارتز دودی:



برطرف کننده پرخاشگری و خشونت و وسوسه های شیطانی، تقویت کننده حس مسئولیت، شجاعت و اعتماد به نفس.



منبع : روزنامه ابتکار


what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:28 - 0 تشکر 521138

تأثیر نماز بر بیماری آسم



آسم  یكی از شایع ترین بیماری های انسان است ، به طوری كه شیوع آن در طب اطفال ، 5 تا 10 درصد كل كودكان تخمین زده می شود؛ و این بیماری در بسیاری از آنها تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا می كند. بدین ترتیب كمتر كسی است كه در دوران زندگی خود با بیماران مبتلا به آسم ، برخورد نكند و شاهد مشكلات مختلف آنان از جمله تنگی نفس ، سرفه  مداوم ، خس خس سینه و ... كه گاهی به صورت حمله های شدید بیماری تظاهر می كنند نباشد.



 تلقین سازنده و زندگی بخش توأم با نماز ، گهگاه باعث تسكین آسم یا پیشگیری از بروز حملات آن می شوند.


مطالعات علمی جدید بر گروه های سنی مختلف مبتلا به آسم ، نشان دهنده آن است كه در ایجاد بیماری آسم ، سه عامل برجسته ، مهمترین نقش را ایفا می كنند ، این سه عامل عبارت اند از :


1- میكروب هایی كه وارد دستگاه تنفسی انسان می شوند ( عفونت ها )


2- عوامل حساسیت  زا ، از جمله گرد و غبار ، دود سیگار  ، گرده گیاهان که ممكن است این عوامل در مورد اشخاص مختلف متفاوت باشند.


3- مسائل روانی از جمله اضطراب  ، عصبانیت  ، غم و شادی ، تحقیر، خنده  و حتی انتظار خوشایند شركت در یك محفل اجتماعی مطلوب و به طور كلی استرس  های حاد و مزمن .


اما نقش عوامل روانی از دیدگاه دیگری نیز، توجه پزشكان را به خود ، جلب نموده است و آن تأثیر تلقین بر آسم است ، چرا كه در برخی از موارد، تلقین می تواند موجب تسكین حمله های آسم شود : یك مثال مشهور در این مورد ، مربوط به پزشكی است كه مبتلا به آسم بود و برای گذراندن تعطیلات آخر هفته ، به هتل دور افتاده ای، در یك منطقه ییلاقی رفته بود ، در نیمه های شب او با یك حمله شدید آسم از خواب بیدار شد و كورمال كورمال به جستجوی كلید برق برآمد و وقتی از پیدا كردن آن عاجز شد ، ناامید كفش خود را برداشت و قصد پنجره را كرد و وقتی وجود شیشه ای را احساس كرد ، آن را شكست و نفس های عمیقی كشید و حمله آسمی او متوقف شد و شب آرامی را گذراند. ولی صبح روز بعد ، او با حیرت زیاد دریافت كه به جای پنجره، آینه را شكسته است !



با توجه به این قبیل شواهد می توان آسم را نیز جزو بیماری های مورد بحث در طب روان تنی ، به شمار آورد و نتیجه گرفت كه چنانچه بیماران احساس امنیت روانی داشته باشند، قدم بزرگی در تسكین بیماری آنها برداشته شده است.


همچنین عفونت ها كه خود یكی از عوامل برانگیزنده آسم می باشند به وسیله شستشوی مجرای تنفس در وضو تا حدی قابل كنترل هستند . این نكته را می توان در مورد سایر عوامل حساسیت زا ، مثل گرد و خاك و گرده گیاهان ( یعنی دومین عامل برانگیزنده آسم ) نیز به نحوی صادق دانست. اما آنچه كه در مورد تأثیر نماز بر آسم، غیر قابل انكار است، تأثیر تنش زایی نماز و احساس امنیت روانی عمیقی است كه بر اثر آن حاصل می شود و بی شك اثر التیام بخش بزرگی بر بروز سومین گروه از عوامل برانگیزنده آسم ، یعنی عوامل روانی می گذارد. به خصوص كه تلقین سازنده و زندگی بخش توأم با نماز ، گهگاه باعث تسكین آسم یا پیشگیری از بروز حملات آن می شوند .


ضمنا دیدگاه ویژه نمازگزار به زندگی در دنیا و ثبات شخصیت او باعث می شود كه نمازگزار در مقابل افت و خیزهای غیر منتظره زندگی ، نه چندان شاد و نه چندان غمگین شود ، و در نتیجه به حذف آن گروه از تغییرات هیجانی كه مسبب تشدید آسم هستند ، از زندگی خود بپردازد.


HTTP://WWW.IRIB.IR

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:29 - 0 تشکر 521139

روزه ، درمان بیماری های روح و جسم



روزه‌ از برنامه‌ های‌ مترقی‌ و متعالی‌ دین‌ مبین‌ اسلام‌ و ضامن‌ سعادت‌ دنیا و آخرت، بهداشت‌ جسم، و تزكیهِ نفس‌ و اخلاق‌ است.


روزه‌ در لغت‌ به‌ معنای‌ امساك‌ و ترك‌ مطلق‌ چیزها اعم‌ از خوردنی‌ و آشامیدنی‌ یا هر عمل‌ ناپسند است. این‌ فریضه‌ از نظر جسمی، روحی، معنوی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، روانی، بهداشتی‌ و... فضایل‌ فراوان‌ دارد.



اثر روزه‌ در ازدیاد حافظه‌ یك‌ تأثیر فیزیولوژیك‌ است‌ كه‌ در نتیجهِ رسیدن‌ غذای‌ پاك‌ به‌ سلول‌های‌ مغز بعد از چند ساعت‌ بی‌ غذایی‌ رخ‌ می ‌دهد.



روزه‌ و بهداشت‌ فردی‌


روزه‌ از نظر بهداشت‌ جسم‌ و سلامت‌ بدن‌ دارای‌ فواید فراوانی‌ است. این‌ عمل‌ در سلامت‌ معده‌ و پاكسازی‌ آن‌ از انواع‌ غذاها كه‌ موجب‌ بیماری‌ هستند اثرات‌ فوق‌العاده‌ دارد.


پیامبر اسلام (ص) فرمود: معده‌ مركز و خانه‌ هر دردی‌ است‌ و پرهیز از غذاهای‌ نامناسب‌ و زیادخوری، اساس‌ و رأس‌ هر داروی‌ شفابخش‌ است. همچنین‌ ایشان‌ فرموده‌اند:روزه‌ بگیرید تا سالم‌ بمانید.


برای‌ بهداشت‌ و تندرستی، باید غذا كمتر مصرف‌ شود و هنوز اشتها تمام‌ نشده، دست‌ از غذاخوردن‌ كشید. به‌ تجربه‌ ثابت‌ شده‌ است، افرادی‌ كه‌ كم‌ می‌ خورند از كسانی‌ كه‌ همیشه‌ سیر می‌ خورند سالم‌ ترند.


یكی‌ از دانشمندان‌ روم‌ می ‌گوید: اولین‌ بیماری‌ مربوط‌ به‌ پرخوری‌ بود و نخستین‌ درمان‌ نیز روزه‌ گرفتن‌ است. یك‌ پزشك‌ مصری‌ نیز در 3600 سال‌ قبل‌ به‌ طنز گفته‌ است: انسان‌ پرخور با یك‌ چهارم‌ غذایی‌ كه‌ می‌خورد زنده‌ می ‌ماند و با سه‌ چهارم‌ دیگر آن‌ پزشكان‌ امرار معاش‌ می ‌كنند! به‌ بیانی‌ اغلب‌ این‌ پرخورها هستند كه‌ با بیماری‌های‌ خود كیسه‌ اطبا را پر می‌ كنند.


دكتر كارل‌ امریكایی‌ می‌ نویسد: هر شخص‌ بیمار باید هر سال‌ مدتی‌ از خوردن‌ غذا بپرهیزد، زیرا مادامی‌ كه‌ غذا به‌ بدن‌ می‌ رسد میكروب‌ها در حال‌ رشد هستند، ولی‌ هنگامی‌ كه‌ از غذا پرهیز می‌شود، میكروب‌ها رو به‌ ضعف‌ می‌ روند. روزه ‌ای‌ كه‌ اسلام‌ واجب‌ كرده‌ بزرگترین‌ ضامن‌ سلامتی‌ بدن‌ است.


روزه‌ درمانی‌ در مورد اكثر بیماری‌های‌ حاد و مزمن‌ تجویز می شود؛ از جمله : فشارخون‌ زیاد  ، تصلب‌ شرایین‌، گرفتگی‌ مجاری‌ خون‌ و لنف‌، آسم‌ ، آنژین‌ قلبی‌، سرطان‌ خون‌، بیماری‌های‌ عصبی‌، چاقی‌، نقرس‌، ورم‌ مفاصل‌، انواع‌ روماتیسم‌، بیماری‌ های كبدی‌، ورم‌ كیسه‌ صفرا، بیماری‌های‌ معده‌ و روده‌، یبوست‌ مزمن‌، ورم‌ لوزهِ مزمن، زكام‌های‌ حلق‌ و بینی‌، ناراحتی‌های‌ كلیه‌ و مثانه‌، بیماری‌های‌ زنان‌، بیماری‌های‌ مزمن‌ پوستی‌، اختلالات‌ عصبی‌ ( افسردگی ، میگرن ، وسواس ).




روزه‌ و نظرات‌ برخی‌ دانشمندان‌


- دكتر ژان‌ فروموزان: ذخایر گلیكوژن‌ كبدی‌ و پروتئین‌ خون‌ و ذخیره‌ چربی‌ كه‌ در مرد 30 درصد و در زن‌ 20 درصد است‌ برای‌ یك‌ ماه‌ بدن‌ كافی‌ است؛ بنابراین‌ طبق‌ نتایج‌ موجود پزشكی‌ در یك‌ ماه‌ روزه‌ ، از نظر بهداشتی‌ خللی‌ در بدن‌ انسان‌ به‌ وجود نمی ‌آید.


وی‌ همچنین‌ روش‌ معالجه‌ با روزه‌ را «شست‌ و شوی‌ احشاء» تعبیر می ‌كند و می‌ گوید: در آغاز روزه‌داری‌ زبان‌ باردار است، عرق‌ بدن‌ زیاد است، دهان‌ بو می ‌گیرد، گاه‌ آب‌ از بینی‌ راه‌ می‌ افتد و همه‌ این‌ها علامت‌ شست ‌و شوی‌ كامل‌ بدن‌ است. بعد از سه‌ الی چهار روز بو برطرف‌ می‌ شود، اسیداوریك‌ ادرار كاسته‌ می ‌شود و شخص‌ احساس‌ سبكی‌ و نشاط‌ فوق‌العاده‌ می‌ كند. در این‌ حال‌ اعضا هم‌ استراحتی‌ دارند.


- شهید دكتر سید رضا پاك ‌نژاد: طی‌ یك‌ ماه‌ روزه‌داری‌ آدمی‌ دارای‌ جسمی‌ تازه‌ و آزاد شده‌ از قید و بند سموم‌ خواهد شد.



 روزه‌ از نظر بهداشت‌ جسم‌ در تمام‌ سنین‌ با توجه‌ به‌ حالات‌ مختلف‌ و با رعایت‌ بعضی‌ بیماری‌ها و ناتوانی‌ها بسیار مفید و نافع‌ است؛ حتی‌ كودكان‌ از این‌ منافع‌ بی ‌بهره‌ نیستند؛ و با شرایط‌ ویژهِ خود می‌ توانند روزه‌ بگیرند.


- دكتر كارل‌ (امریكایی): بر لزوم‌ روزه ‌داری‌ در تمام‌ ادیان‌ تأكید شده‌ است. در روزه‌ ابتدا گرسنگی‌ و گاهی‌ نوعی‌ تحریك‌ عصبی‌ و بعد ضعف‌ احساس‌ می‌ شود. در عین‌ حال‌ تغییرات‌ مهمی‌ صورت‌ می ‌گیرد و بالاخره‌ تمام‌ اعضا مواد خاص‌ خود را برای‌ نگهداری‌ و تعادل‌ محیط‌ داخلی‌ و قلب‌ قربانی‌ می‌ كنند. به‌ این‌ ترتیب‌ روزه‌ تمام‌ بافت‌های‌ بدنی‌ را می ‌شوید و آنها را تازه‌ می ‌كند.


- دكتر گوئل‌ پا (فرانسوی): چهار پنجم‌ بیماری‌ها از تخمیر غذا در روده‌هاست‌ و همه‌ با روزه‌ اصلاح‌ می‌ شوند.


- دكتر تومانیانس: فایده‌ كم‌ خوردن‌ و پرهیز كردن‌ از غذاها در یك‌ مدت‌ كوتاه‌ آن‌ است‌ كه‌ چون‌ معده‌ در مدت‌ یازده‌ ماه‌ مرتب‌ پر از غذا بوده، طی‌ یك‌ ماه‌ روزه‌ داری‌ مواد زاید آن‌ دفع‌ می ‌شود. همین‌ طور كبد كه‌ برای‌ هضم‌ غذا مجبور است‌ دائماً صفرای‌ خود را مصرف‌ كند، در این‌ مدت‌ سی‌ روز، ترشحات‌ صفراوی‌ را صرف‌ حل‌ كردن‌ باقی مانده‌ غذای‌ جمع ‌آوری‌ شده‌ خواهد كرد. به‌علاوه، دستگاه‌ هاضمه‌ در نتیجه‌ كم‌ خوردن‌ غذا، اندكی‌ فراغت‌ حاصل‌ می ‌كند و رفع‌ خستگی‌ می ‌نماید.


- فیثاغورث‌ طبیب‌ و دانشمند بزرگ‌ یونانی، هنگام‌ مرگ، شاگردانش‌ را به‌ روزه‌ گرفتن‌ توصیه‌ كرد.


- در زمان‌ بقراط‌ ، اطبا بیماران‌ خود را كه‌ به‌ بیماری‌ سخت‌ دچار بودند از غذا خوردن‌ منع‌ می‌ كردند.


- آلكسی‌ سوفورین‌ (طبیب‌ روسی) كتابی‌ به‌ نام‌ امساك‌ در غذا به‌ رشته‌ تحریر درآورده‌ كه‌ در آن‌ مدت‌ روزهِ طبی چهل‌ روز تمام‌ است؛ روزه‌ای‌ كه‌ نه‌ سحری‌ دارد و نه‌ افطاری. تنها چیزی‌ كه‌ روزه‌دار مجاز است‌ بخورد فقط‌ آب، آب‌ میوه‌ و چای‌ است. او معتقد است‌ حتی‌ مسلولین‌ كه‌ نیاز به‌ تقویت‌ بیشتری‌ دارند اگر این‌ رژیم‌ عجیب‌ را بگیرند به‌ سرعت‌ غیرقابل‌ تصوری‌ بهبود خواهند یافت!


وی‌ همچنین‌ می‌ گوید: انواع‌ بیماری‌ها از غذاهای‌ زاید كه‌ از معده‌ می‌ گذرند و در بدن‌ تحلیل‌ نمی ‌شوند سرچشمه‌ می‌ گیرند. این‌ مواد غذایی‌ اضافی‌ عفونت‌هایی‌ تولید می‌ كنند كه‌ بهترین‌ شرایط‌ را برای‌ رشد و نمو میكرب‌ها و باكتری‌ها فراهم‌ می‌ سازند و درمان‌ همه‌ آنها از طریق‌ گرسنگی‌ و امساك‌ از غذا صورت‌ می ‌گیرد.




ریاضت‌ نفس‌


مرتاضان‌ و كسانی‌ كه‌ در پی‌ ترقی‌ و تعالی‌ روحی‌ هستند از تغذیه‌ خویش‌ از نظر كیفیت‌ و كمیت‌ می‌ كاهند، تا آنجا كه‌ برای‌ مثال‌ در طول‌ روز و شب‌ به‌ یك‌ عدد بادام‌ اكتفا می‌ كنند، یا فقط‌ غذای‌ نباتی‌ مصرف‌ می ‌كنند و از خوردن‌ گوشت‌ حیوانی‌ می ‌پرهیزند، تا بتوانند به‌ هدف‌ عالی‌ خود كه‌ همانا ترقی‌ روح‌ و پرورش‌ آن‌ است‌ برسند.



روزه‌ و تقویت‌ حافظه‌


روان شناسان‌ عصر حاضر دستوراتی‌ برای‌ تقویت‌ حافظه‌ می‌ دهند؛ اما كسانی‌ كه‌ روزه‌ می‌ گیرند نیازی‌ به‌ تمرینات‌ تقویت‌ حافظه‌ ندارند؛ زیرا یكی‌ از فواید روزه‌ ، تقویت‌ حافظه‌ است.


از قول‌ حضرت‌ امیرالمؤمنین (ع) آمده‌ است‌ سه‌ چیز حافظه‌ را تقویت‌ می ‌كند:


1. مسواك‌كردن‌ دندان‌ها


2. روزه‌ داشتن‌


3. خواندن‌ قرآن.


اثر روزه‌ در ازدیاد حافظه‌ یك‌ تأثیر فیزیولوژیك‌ است‌ كه‌ در نتیجهِ رسیدن‌ غذای‌ پاك‌ به‌ سلول‌های‌ مغز بعد از چند ساعت‌ بی‌ غذایی‌ رخ‌ می ‌دهد.



مبارزه‌ با چاقی‌ در اسلام‌


در اسلام‌ یك‌ روش‌ برای‌ پیشگیری‌ از ازدیاد چربی‌ در بدن‌ ، مبارزهِ روزانه‌ است؛ به‌ این‌ ترتیب‌ كه‌ وعده‌های‌ غذایی‌ باید مورد توجه‌ قرار گیرد؛ مستحب‌ است‌ نیم ‌سیر از سر سفره‌ برخاستن.


دنیای‌ غرب‌ نیز پس‌ از طی‌ مراحل‌ علمی‌ و تجربی‌ و بررسی‌ بیماری‌ های‌ تصلب‌ شرایین، ازدیاد كلسترول‌ خون‌ و چاقی‌ به‌ این‌ نتیجه‌ رسید كه‌ نباید رژیم‌ گرفت‌ بلكه‌ باید همه‌ چیز را خورد ولی‌ به‌ مقدار كم .


روش‌ دیگر در اسلام‌ برای‌ مقابله‌ با چاقی‌ ،مبارزهِ سالانه‌ است؛ كه‌ تحت‌ عنوان‌ روزه‌ ماه‌ رمضان‌ بر مسلمانان‌ واجب‌ شمرده‌ می‌شود. به‌ این‌ ترتیب، كسانی‌ كه‌ طی‌ سال‌ به‌ هر علت‌ - اعم‌ از طمع، غفلت، پرخوری‌ یا شكم ‌پرستی‌ - ذخایر بدن‌ خود را افزایش‌ می‌ دهند، فرصت‌ بیابند در مدت‌ یك‌ ماه‌ روزه ‌داری‌ به ‌تدریج‌ و بدون‌ هیچ‌ گونه‌ عارضه‌ جانبی‌ بار بدن‌ را سبك‌ كنند و چربی ‌های‌ ذخیره‌ را بسوزانند.



یك‌ تحلیل‌ طبی‌ از روزه‌


پرهیز از خوردن‌ و آشامیدن‌ در ایام‌ روزه‌ یكی‌ از راه‌های‌ مؤثر برای‌ تندرستی‌ است؛ زیرا وقتی‌ انسان‌ مدتی‌ از خوراك‌ عادی‌ روزانه‌ دست‌ كشید و در تغذیه‌ خود تخفیف‌ داد، به ‌طبع‌ اشتها و میل‌ به‌ غذا پیدا می‌ كند. در نتیجه‌ مواد شیمیایی‌ خوراك‌ كه‌ مورد احتیاج‌ بدن‌ است‌ در نهایت‌ راحتی‌ جذب‌ می‌ شود.



كودكان‌ و روزه‌


اثبات‌ شده‌ كه‌ روزه‌ از نظر بهداشت‌ جسم‌ در تمام‌ سنین‌ با توجه‌ به‌ حالات‌ مختلف‌ و با رعایت‌ بعضی‌ بیماری‌ها و ناتوانی‌ها بسیار مفید و نافع‌ است؛ حتی‌ كودكان‌ از این‌ منافع‌ بی ‌بهره‌ نیستند؛ و با شرایط‌ ویژهِ خود می‌ توانند روزه‌ بگیرند.


استعمال‌ بوی‌ خوش‌ در حال‌ روزه‌


از جمله‌ كارهای‌ مستحب‌ در حال‌ روزه‌ استعمال‌ بوی‌ خوش‌ است. روایت‌ شده‌ است‌ كه‌ امام‌ حسین(ع) هرگاه‌ روزه‌ می ‌گرفت‌ خود را معطر می‌ كرد و می‌ فرمود: عطر تحفهِ روزه ‌دار است.


دكتر ویدا عاری ، پزشك عمومی

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.