• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 6240)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:51 -0 تشکر 518933
تغذیه افراد سالم

آنتی اکسیدان ها: خداحافظ سندروم متابولیک و چاقی

 


مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می‌تواند باعث لاغری و مقابله با سندروم متابولیک شود.

آنتی اکسیدان

 

تأثیر کلی آنتی‌اکسیدان‌های غذایی روی سلامت ما هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

 

محققان کشورمان به مدت 3 سال روی 2000 فرد بزرگسال بین 19 تا 70 سال بررسی‌هایی انجام دادند تا مشخص شود چه ارتباطی بین دریافت آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و خطر پیشرفت بیماری‌های متابولیکی مانند فشار خون بالا و چاقی مفرط وجود دارد.

 

در طول این مدت شرکت کننده ها به پرسش‌هایی در مورد مواد غذایی مصرفیشان پاسخ دادند و وضعیت سلامت آن‌ها به خصوص مواردی که مربوط به سندروم متابولیک بود (مثل حالت مقاومت به انسولین، میزان کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی دور شکم) به طور دقیقی بررسی شد.

 

نتیجه این شد که از همان ابتدای پژوهش، چربی‌های دور شکم افرادی که آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری مصرف می‌کردند کمتر بوده و کمتر به سندروم متابولیک دچار بودند.

شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند

 

بعد از گذشت 3 سال نیز میزان چربی‌های اضافه شده به دور شکم این گروه بسیار کمتر بوده است.

 

جالب‌تر این که شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند.

 

باید بدانید حتی عواملی مثل مصرف فیبرها، مصرف دخانیات، میزان فعالیت‌های جسمی، شاخص توده‌ی بدنی، میزان دریافت پروتئین، گلوسیدها و چربی‌ها نیز در نتایج به دست آمده تغییری ایجاد نکرد. واقعیت این است که آنتی‌اکسیدان‌های غذایی برای حفظ وزن ایده‌آل و سلامت مفیدند.

 

در بین مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توان به لوبیا قرمز، آرتیشو، مورد صحرایی، توت فرنگی و تمشک اشاره کرد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:50 - 0 تشکر 525692

ترفندهایی برای مصرف بیشتر میوه






اگر مایلید صبح و با صبحانه‌تان یک ماده‌ی غذایی کامل و ایده‌ال مصرف کنید به سراغ میوه بروید. میوه‌ها منبع طبیعی فیبرها و موادی هستند که به آرامی انرژی‌شان را آزاد می‌کنند.





میوه

میوه‌ها، خوش طعم، خوش عطر، زود هضم، پرانرژی و سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی‌اند.


متخصصان همواره توصیه می‌کنند که روزانه چند واحد میوه و سبزیجات مصرف شود. اما شاید شما نیز از افرادی باشید که زیاد اهل میوه خوردن نیستند و یا این که مثل همه‌ی افراد پُر مشغله‌ی دیگر، وقت کافی برای پذیرایی کردن از خودتان با میوه‌های خوشمزه را ندارید. ما قصد داریم در این مطلب ترفندهایی را به شما یاد دهیم که باعث می‌شود شما میوه‌ی بیشتری مصرف کنید.


پس با ما همراه شوید و مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.



روی میز صبحانه‌تان میوه داشته باشید


اگر مایلید صبح و با صبحانه‌تان یک ماده‌ی غذایی کامل و ایده‌ال مصرف کنید به سراغ میوه بروید. میوه‌ها منبع طبیعی فیبرها و موادی هستند که به آرامی انرژی‌شان را آزاد می‌کنند و مواد مغذی مختلفی را وارد بدن‌تان می‌سازند. می‌توانید طالبی و پرتقال را برای شروع انتخاب کنید. همچنین می‌توانید میوه‌های ریز را به همراه نان تست‌تان یا به همراه غلات دیگر میل کنید.




موز شما را سیر می‌کند و سرشار از tryptophan است. این اسید آمینه


باعث می‌شود که بدنتان هورمون ملاتونین ترشح کند که هورمون خواب است. برای همین علاوه بر سیری خواب راحتی نیز خواهید داشت





یک ظرف پر از میوه روی میزتان داشته باشید


یک بشقاب پُر از میوه‌های مختلف در اتاقی که بیشترین وقت‌تان را می‌گذرانید داشته باشید. اگر بیشتر اوقات در اتاق کار و کنار کامپیوترتان هستید یا بیشتر در اتاق نشیمن، هال یا پذیرایی می‌نشینید حتماً ظرف میوه را دم دستتان قرار دهید. همیشه در ظرف مورد نظرتان 5 یا 8 تکه میوه‌ی تازه مثل موز، پرتقال، سیب، انگور یا آلو داشته باشید. نگران نباشید بیشتر میوه‌ها سه یا چهار روز در هوای آزاد سالم می‌مانند.


میوه های خشک

از میوه‌های خشک غافل نشوید


میوه‌های خشک به راحتی قابل حمل و نگهداری‌اند. با میوه‌های خشک نگرانی خراب شدن میوه نیز از بین می‌برد و شما می‌توانید در محل کار، موقع خرید، در جاده، هنگام رانندگی، در تعطیلات و موقعیت‌های دیگر به راحتی از این میوه‌ها استفاده کنید.


میوه‌های خشک حاوی میزان قابل توجهی فیبر و مواد معدنی‌اند. به عنوان مثال زمانی‌که در حال رانندگی هستید کشمش، قیسی و انجیر خشک بهترین انتخاب محسوب می‌شوند. قیسی سرشار از بتاکاروتن است. علاوه بر این میوه‌های خشک شناخته شده، می‌توانید به زغال اخته‌ی خشک نیز نظری داشته باشید. این میوه سرشار از مواد مغذی است. خرما، انجیر، هلو، گلابی خشک نیز خوشمزه و مفیداند.



میوه‌ها در ماشین شما


اگر قرار است که بیش از یک ساعت رانندگی کنید چند عدد میوه با خود بردارید. در جاده همان‌طور که رانندگی می‌کنید یک عدد سیب یا شلیل میل کنید. این میوه‌ها تأثیر فوق‌العاده ای دارند و خستگی‌تان را می‌گیرند. البته اگر قوانین این اجازه را به شما می دهند!



میوه همیشه و همه حال


سعی کنید در هنگام صرف غذا و یا بعد از غذا یک عدد میوه بخورید. فرقی نمی‌کند صبحانه، نهار یا شام باشد. میوه را فراموش نکنید.


مخلوط کردن میوه ها

هیچ میوه‌ای را دور نیندازید


به جای این که میوه‌های خیلی رسیده را دور بیندازید آن‌ها را کمپوت کنید یا اینکه در مخلوط کن ریخته و میل کنید. تنبلی را کنار بگذارید این کار علاوه بر یاری رساندن به اقتصاد خانواده به حفظ سلامت خود و فرزندانتان کمک می‌کند.



میوه در کنار نان و پنیر


میوه با یک تکه نان، طعم بی نظیری دارد. امتحان کنید. نان و پنیر را با چند تکه گلابی یا انگور میل کنید. خواهید دید چه معجونی می‌شود. پا را فراتر بگذارید؛ پنیر را با سیب و گلابی امتحان کنید. حتی می‌توانید فیله مرغ را با آناناس یا طالبی میل کنید چرا که نه؟ از امتحان طعم‌های جدید نترسید.



آخر شب میوه‌ای


حتماً برای شما نیز پیش آمده شب‌ها در مقابل تلویزیون احساس گرسنگی جزئی کرده باشید. در این موقع موز را امتحان کنید. موز شما را سیر می‌کند و سرشار از tryptophan است. این اسید آمینه باعث می‌شود که بدنتان هورمون ملاتونین ترشح کند که هورمون خواب است. برای همین علاوه بر سیری خواب راحتی نیز خواهید داشت.



میوه‌های جدید را امتحان کنید


آیا می‌دانید که بیش از 50 نوع میوه وجود دارد. در واقع باید بدانید که میوه‌های متنوع و خوشمزه‌ی دیگری علاوه بر میوه‌هایی که عادت کرده‌اید از نزدیک‌ترین میوه فروشی یا سوپرمارکت محل زندگی‌تان بخرید در عالم هستی وجود دارند. پس شک نکنید و زمانی که میوه‌های خارجی در فروشگاه‌ها می‌بینید آن‌ها را خریداری کرده و امتحان کنید.


what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:50 - 0 تشکر 525693

قبل از تصمیم‌گیری‌های مهم، یک بطری آب بنوشید!





نوبت بعد اگر خواستید تصمیم مهمی بگیرید، قبل از هر اقدامی ابتدا یک بطری آب بنوشید چون محققان در یک بررسی جدید ادعا کرده‌اند که افراد با مثانه پر، بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند.



آب-تصمیم

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این محققان دریافته‌اند که در یک لحظه، مکانیسم خودداری در مغز در تمام نقاط بدن یک حس خویشتن‌داری را القا می‌کند و به همین خاطر افراد در هنگام پر بودن مثانه چون در وضعیت کنترل قرار می‌گیرند، قادر هستند که تصمیمات مهم‌تر و با ارزش‌تری را اتخاذ کنند و در نتیجه بهتر قضاوت نمایند.



به گزارش روزنامه دیلی تلگراف، این متخصصان در دانشگاه هلندی «تونت» وضعیت کنترل مثانه را با بخش‌های مشابه در مغز که احساسات مربوط به پاداش و امیال را فعال می‌سازند، مرتبط می‌دانند.



این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که حتی فکر کردن به واژه‌های مربوط به ادرار کردن نیز می‌تواند همین تأثیر را ایجاد کند.



بنابراین تحقیق، مردم در کنترل انگیزش‌های خود برای لذت‌های کوتاه مدت تواناتر هستند و در عین حال هم گزینه‌هایی را انتخاب می‌کنند که در مدت طولانی سود بیشتری برای آن‌ها داشته باشند. به این ترتیب بخشی از مغز که این سیگنال را می‌فرستد نه تنها برای کنترل مثانه بلکه برای خودداری و کنترل در تمام قسمت‌های دیگر فعال می‌شود.



نوبت بعد اگر خواستید تصمیم مهمی بگیرید، قبل از هر اقدامی ابتدا یک بطری آب بنوشید چون محققان در یک بررسی جدید ادعا کرده‌اند که افراد با مثانه پر، بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند



بنابراین فعال شدن مکانیسم خودداری به شما کمک می‌کند که در تصمیم‌گیری‌های خود امیال و پاداش‌های لحظه‌ای را انتخاب نکنید بلکه در عوض به پیامدهای سودمند و بلندمدت انتخاب خود بیندیشید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:50 - 0 تشکر 525695

خوش خلقی زنان یائسه با تغذیه


توصیه‌های غذایی برای خوش خلقی به ویژه برای زنان یائسه








کلم، کاکائو، بروکلی، انواع لوبیاها، روغن کلزا و سویا حاوی ریز مغذی‌هایی هستند که شما را سرحال و با نشاط می‌کنند.







تیتر را درست خوانده‌اید. در طبیعت، مواد غذایی وجود دارد که باعث خوش خلقی و ایجاد نشاط می‌شود. همین کلم، کاکائو، بروکلی، انواع لوبیاها، روغن کلزا و سویا حاوی ریز مغذی‌هایی هستند که شما خانم‌ها را حتی اگر در دوره‌ی یائسگی هستید سرحال و با نشاط می‌کند.


بروکلی



کلم و کلم بروکلی



کلم و کلم بروکلی حاوی موادی به نام ایندول‌ها هستند که باعث تحریک ترشح هورمون استروژن می‌شوند. بدخلقی و احساس بی‌حالی در زمان یائسگی، به دلیل کاهش میزان ترشح بعضی از هورمون‌ها مثل استروژن به وجود می‌آید. اگر احساس نشاط‌‌تان کاهش یافته این کلم‌ها را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید.


میزان مصرف: روزانه حدود 25 گرم از این سبزیجات میل کنید. همین 25 گرم از سرطان سینه و دستگاه گوارش نیز پیشگیری می‌کند.



شکلات


شکلات سیاه




شکلات سیاه حاوی منیزیم است که اتصال بین نورون‌‎ها یا همان سلول‌های عصبی را تسهیل می‌بخشد. این ماده‌ی غذایی سرشار از «سروتونین» بوده و همچنین حاوی مواد دیگری از قبیل تئوبرومین و کافئین است. توصیه می‌کنیم موقع خرید، شکلات‌هایی را انتخاب کنید که حاوی 50 تا 70 درصد کاکائو باشند. از مصرف شکلات‌های سفید و حاوی شیر که سرشار از چربی هستند خودداری کنید.


میزان مصرف: روزانه 350 میلی گرم منیزیم برای بدن لازم است.


انواع حبوبات

لوبیا


لوبیا به مواد غذایی‌ای تعلق دارد که حاوی فیتواستروژن(هورمون‌های گیاهی) اند. این مواد روی خلق و خوی زنان تأثیر زیادی می‌گذارد. می‌پرسید چگونه؟ باید بگوییم که این مواد در زمان یائسگی، کاهش هورمون‌ها را به طور موقت جبران می‌کنند. علاوه بر این لوبیا سرشار از منیزیم است. موقع خرید، لوبیاهای سفید را انتخاب کنید.


میزان مصرف: هر هفته باید به میزان 150 گرم لوبیا مصرف شود.



اسیدهای چرب امگا-3

امگا3 ها


برخی از اسیدهای چرب در مقابله با بی‌حالی و بدخلقی موثر عمل می‌کنند. امگا3 ها برای ساخت غشای سلول‌های مغزی ما ضروری‌اند. این اسیدهای چرب مفید برقراری ارتباط بین نورون‌ها را تسهیل می‌بخشد و تعادل احساسی افراد را تنظیم می‌کند. امگا 3 ها در ماهی‌های چرب از قبیل ماهی تن، ساردین، ماهی آزاد و ... و همچنین در روغن زیتون و روغن کلزا وجود دارد.


میزان مصرف: عادت کنید که در هفته دو مرتبه ماهی بخورید و همچنین سالادهای‌تان را با روغن زیتون و کلزا میل کنید.


آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان‌ها


ویتامین‌های E و C که از خانواده‌ی آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شوند با زوال و ضعف عملکرد سلول‌های مغزی که با کهولت سن رخ می‌دهد، مقابله می‌کنند.


در واقع به نظر می‌رسد این آنتی‌اکسیدان‌ها رسیدن پیری و بروز اختلالات در خلق‌و‌خوی مربوط به یائسگی را به تأخیر می‌اندازد.


ویتامین E در انواع روغن‌های گیاهی مثل روغن آفتاب‌گردان و جوانه‌ی گندم وجود دارد. پرتقال و لیموترش نیز سرشار از ویتامین C می‌باشد.


میزان مصرف: توصیه می‌شود روزانه 10 میلی گرم ویتامین E و 125 میلی گرم ویتامین C جذب کنید.




منابع غذایی ویتامین b6


ویتامین B6




ویتامین B6 در بسیاری از واکنش‌های آنزیمی به ویژه در سنتز نوروترانسمترها (مانند هورمون سروتونین) دخالت می‌کند. این هورمون‌ها تبادلات بین نورون‌ها یا همان سلول‌های عصبی را هدایت می‌کنند. در نتیجه ویتامین B6 به طور غیر مستقیم روی خلق‌و‌خوی افراد تأثیر می‌گذارد. ویتامین B6  در موز و گردو وجود دارد.


میزان مصرف: میزان نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین B6 برای مردان 1.7 میلی‌گرم و برای زنان 1.5 میلی‌گرم تخمین زده شده است. برای تأمین نیاز روزانه‌ی خود کافی است هر روز یک عدد موز و یا 100 گرم گردو میل کنید. البته کالری گردو بالاست و باید فعالیت بدنی‌تان را افزایش دهید.


سویا

سویا


می‌توانید با مصرف مواد غذایی حاوی فیتواستروژن با بدخلقی و تغییر خلق و خوی مربوط به یائسگی مقابله کنید. فیتواستروژن‌ها در مواد غذایی که از سویا تهیه می‌شوند به وفور وجود دارد از قبیل نوشیدنی یا همان شیر سویا، توفو یا همان پنیر سویا، خامه و دسرهایی که با سویا تهیه می‌شوند و .....


میزان مصرف: اگر کپسول فیتواستروژن مصرف می‌کنید در مورد میزان مصرف مواد غذایی حاوی این مواد حتماً با پزشک خود مشورت کنید. به عقیده‌ی متخصصان در صورت مصرف هم زمان مواد غذایی و مکمل‌های حاوی فیتواستروژن امکان مصرف بیش از حد وجود دارد. میزان سویا در محصولات مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در خامه‌هایی که با سویا تهیه می‌شوند  در هر 100 گرم، به طور متوسط 35 میلی گرم ایزوفلاون وجود دارد. برای هر کیلو گرم وزن افراد روزانه 1 میلی گرم از این مواد کافی است. یعنی برای خانمی که 60 کیلو وزن دارد، جذب روزانه 60 میلی گرم فیتواستروژن کافی است.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:51 - 0 تشکر 525697

این 8 خوردنی‌ را از همین امروز ترک کنید





اکثر ما در تمام روز تلاش می‌کنیم در رژیم غذایی خود تعادل را رعایت کنیم اما اگر این رژیم غذایی متعادل حاوی غذاهای مختلف فرآوری شده و حاوی قند فراوان باشد آیا باز هم رعایت تعادل، کافی و موثر خواهد بود؟



این نوع از خوردنی‌ها در واقع مواد سمی را به تدریج وارد بدن شما می‌کنند. اگر رژیم غذایی شما حاوی مقادیری از فست‌فودها، مرغ سرخ کرده، شکلات و تنقلات بسته‌بندی شده و صنعتی باشد در مسیر چاقی یا ابتلا به بیماری قلبی قرار گرفته‌اید.


به گزارش سایت اینترنتی ارگانیک، برای جلوگیری از این روند ورود مواد سمی به داخل بدن در این جا نمونه‌هایی از ناسالم‌ترین این مواد غذایی عنوان شده که تاکید می‌شود از همین امروز آن‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید.



این خوردنی‌ها عبارتند از:



سودا


1- سودا


شاید تاکنون درباره این نوشیدنی مطالب زیادی مطرح نشده است. سودا حاوی ماده نگه‌دارنده‌ای موسوم به سدیم بنزوات است که در نوشابه‌های بدون گاز یافت می‌شود و یک عامل محرک بسیار قوی در بروز آلرژی‌ها، آسم و اگزما است.


اسید فسفریک نیز که طعم تند و تیز مطلوبی به سودا می‌دهد موجب پوکی استخوان و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.


برخی کارشناسان ادعا می‌کنند آسیبی که از این اسید به استخوان‌ها وارد می‌شود، شدیدتر از اسید باتری است. این اسید، کلسیم و سایر املاح معدنی را از بدن دفع می‌کند و به استخوان‌ها و دندان‌ها آسیب جدی وارد می‌کند.


اسید فسفریک همچنین در بروز مشکلات کلیوی نقش دارد. به علاوه اکثر سوداها حاوی غلظت بالایی از شیرین کننده‌های قندی هستند که به نوبه خود خطر بروز سندرم متابولیک، چاقی، دیابت و امراض قلبی را تشدید می‌کند.



سرخ کردن غذا

2- غذاهای سرخ کرده


تاکنون آزمایشات زیادی به منظور بررسی تأثیر مصرف غذاهای سرخ کرده روی سلامتی انجام گرفته‌اند.


در مطالعات مختلف از سراسر جهان رابطه بین مصرف این نوع غذاها به ویژه گوشت سرخ شده با ابتلا به سرطان‌ها شناسایی شده است.


یک مطالعه‌ی اخیر نشان داده است که مصرف گوشت سرخ شده خطر ابتلا به سرطان مثانه را تا دو برابر افزایش می‌دهد.




غذاهای چرب

3- فست فود


فست‌فودها در واقع حاوی مقدار بسیار ناچیزی غذای واقعی هستند. غذا باید بدن را تغذیه کند در حالی که فست‌فودها به جز خورده شدن خاصیت دیگری ندارند و فاقد مواد و املاح مورد نیاز برای بدن هستند.


به علاوه فست‌فودها حاوی مقادیر زیادی چربی، کالری و نمک هستند که همگی آن‌ها به بدن آسیب می‌رسانند.


این غذاها فقط مانع از رسیدن ریزمغذی‌های ضروری به بدن می‌شوند.




کیک ایتالیایی

4- مواد خوراکی حاوی آرد سفید و تصفیه شده


اکثر ما با وجودی که می‌دانیم باید از غلات سبوس دار استفاده کنیم اما باز هم همبرگر، پاستا و نان و شیرینی تهیه شده از آرد سفید مصرف می‌کنیم. آرد سفید یکی از خطرناک‌ترین غذاهای فرآوری شده در نسل ما است. وقتی گندم فرآوری می‌شود بیشتر فیبر، املاح معدنی و ریزمغذی‌های ضروری خود را از دست می‌دهد.


مصرف آرد سفید و تصفیه شده موجب آزادسازی سریع انسولین شده و بار زیادی را بر غده پانکراس یا لوزالمعده که وظیفه ترشح انسولین را بر عهده دارد، وارد می‌کند. همچنین در طول روند فرآوری، مواد شیمیایی به آن افزوده می‌شود که قطعاً برای بدن مضر است و در نهایت منجر به بروز دیابت نوع دوم می‌شود.



5- محصولات تنوری


بیشتر مواد غذایی که به شیوه صنعتی تنوری آماده می‌شوند خطرناک هستند چون اغلب دارای همان مواد سمی و مضر می‌باشند. اغلب غذاهای تنوری با آرد سفید تهیه می‌شوند و به علاوه حاوی مقادیر زیادی قند هستند. کارشناسان معتقدند که قند از هر نوعی که باشد برای بدن سم است.



 بیسکوییت

6- انواع بیسکویت‌ها


دانشمندان متوجه شدند مصرف مداوم بیسکویت و کیک به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش می‌دهد. دانشمندان معتقدند، شکر زیادی که در این خوراکی‌ها به کار رفته به چند طریق ممکن است باعث ابتلا به سرطان شود.


در مرحله اول، وارد شدن مقادیر زیاد شکر به بدن باعث افزایش ترشح هورمون انسولین می‌شود.


این هورمون باعث تحریک رشد سلول‌ها در رحم شده و فرد را در معرض ابتلا به سرطان قرار می‌دهد.


از سوی دیگر شکر اضافه، ترشح هورمون استروژن را هم افزایش می‌دهد که این عامل هم در رشد هورمون‌های سرطانی نقش زیادی دارد.


زنانی که 2 یا 3 بار در هفته بیسکویت می‌خورند با احتمال 33 درصد بیشتر از دیگران ممکن است به سرطان رحم دچار شوند. اگر فردی بیش از 3 بار در هفته از این خوراکی‌ها استفاده کند این خطر تا 42 درصد هم افزایش پیدا می‌کند.


به اعتقاد دانشمندان، داشتن وزن متعادل و ورزش کردن بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم است.


متأسفانه امروزه خانواده‌ها محصولات شیرین و شکر زیادی را در رژیم غذایی خود گنجانده‌اند که این موضوع عواقب زیادی برای سلامت آن‌ها به همراه دارد.


رانی

7- آب‌میوه رانی


در حالی که آب‌میوه "رانی" بخش قابل توجهی از بازار نوشیدنی‌های ایران را در اختیار خود گرفته و هر روز به جمع مشتریان این آب‌میوه افزوده می‌شود، مراجع علمی از غیربهداشتی بودن این آب‌میوه خبر می‌دهند.


آب‌میوه رانی محصول شرکت "عوجان" عربستان سعودی است و گفته می‌شود مجوزی برای واردات آن به ایران وجود ندارد.


شرکت عربستانی عوجان برای تولید رانی، اسانس و ذرات خشک میوه را که در صنعت آب‌میوه به آن‌ها پالپ گفته می‌شود را از کشورهای دیگر وارد کرده و اسانس و پالپ را به آب اضافه کرده و آب‌میوه تولید می‌کند.


 ذرات معلقی که در آب‌میوه مشاهده می‌شود، دلیلی بر تازگی آن نیست، بلکه تازگی ظاهری رانی به علت وجود ماده‌ای به نام بنزوات سدیم می‌باشد.


بنزوات سدیم، ماده‌ی است که در صنعت مواد غذایی به عنوان نگه‌دارنده کاربرد دارد. از این ماده به میزان بسیار کم در سس مایونز و نوشابه استفاده می‌شود ولی طبق گزارش اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استفاده از این ماده در هر نوع آب‌میوه غیرمجاز است.


علت غیرمجاز بودن استفاده از بنزوات سدیم در آب‌میوه این است که آب‌میوه به صورت گرم در قوطی ریخته و پر می‌شود و به دلیل واکنش‌هایی که بنزوات سدیم در حرارت انجام می‌دهد، استفاده از آن ممنوع می‌باشد؛ اما در نوشابه‌ها به این دلیل که نوشابه به صورت سرد پر می‌شود، استفاده از این ماده مجاز است.


پوست مرغ

8- پوست و جگر مرغ 


مصرف مرغ منجمد و مرغ گرم هیچ تفاوتی ندارد و فقط افراد باید از خوردن پوست مرغ و جگر آن پرهیز کنند زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها و چربی‌ها در این قسمت‌ها ذخیره می‌شوند که برای بدن بسیار خطرناک است.


با بیان مضرات و خطرات مصرف این غذاها، باز هم انتخاب با خود شما است آیا باز هم راضی می‌شوید به دست خود مواد سمی را وارد بدن تان کنید؟


همیشه این شعار را به یاد داشته باشید که خوب بخورید، خوب زندگی کنید.



توصیه‌های عمومی تغذیه


از غذا لذت ببرید اما کمتر بخورید.


از پرس‌های غذایی خیلی بزرگ پرهیز کنید.


نیمی از بشقاب خود را از میوه و سبزیجات پُر کنید.


شیر بدون چربی یا با یک درصد چربی بنوشید.


به میزان نمک مصرف شده در توجه کنید و آن‌هایی را انتخاب کنید که نمک کمتری دارند.


به جای نوشیدنی‌های شیرین، آب بنوشید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:54 - 0 تشکر 525698


5 ماده ی غذایی ضد خستگی





بــلــغــــور جـــو، ماســـــت، اســـــــــفـنـاج، لـــوبیـــاهـــا، مغــــزها و دانــــــــه‌ ها، پنج ماده ی غذایی هستند که به‌ علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد


مفید می‌‌ باشند.




اگر همیشه بعد از خوردن، احساس بی‌ حالی و خستگی می‌‌ کنید، ناشی از خوردن غذاهای نادرست است. ترفند آن این است که غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی را تدریجا آزاد می‌ کنند و به آرامی‌ و در طولانی ‌مدت آن‌ را افزایش می ‌دهند و از مصرف غذاهای دارای قند بالا که قند آن ها به ‌سرعت آزاد می ‌شود، بپرهیزید.


شما می ‌‌توانید با هر لقمه ی غذایی که می‌‌ خورید به جنگ خستگی بروید. این پنج ماده ی غذایی نیز به‌ علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی و تبدیل غذا به انرژی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد مفید می‌‌ باشند.


بلغور



بــلــغــــور جـــو



بلغور جو تقریبا بر هر غله ‌ای در صبحانه برتری دارد و جزء بیشترین تولیدات غلات سبوس دار صبحانه است و نیز به ‌عنوان ماده غذایی عالی در جهت حمایت از سلامت سیستم گوارش نگریسته می‌‌ شود. به دلایل فوق بسیاری از متخصصین داخلی و تغذیه نه تنها به بیماران دیابتی اجازه خوردن بلغور جو را می ‌‌دهند، بلکه در واقع آنان را تشویق نیز می ‌‌نمایند، به ‌خصوص این که به حفظ سطح قند خون طبیعی کمک می‌‌ نماید.


چگونگی عمل



فیبر در سلامت دستگاه گوارش مفید است.


علاوه بر فیبر بالا، جودوسر حاوی سه نوع ماده ی غذایی مهم منیزیم، پروتئین و فسفر است و بر سطح انرژی تاثیر می ‌‌گذارد و یک غذای ایده‌آل در مبارزه با خستگی و نیز یک منبع خوب ویتامین ‌B1 است که در تولید انرژی بسیار مهم می‌‌ باشد.


علائم کمبود جزئی ویتامین B1 عبارتند از فقدان انرژی و از دست دادن اشتها. افزون بر این، ویتامین B1 به حفظ انرژی تجزیه شده و تبدیل آن به انرژی غذایی در هنگام خوردن غذا کمک می‌‌ کند.



چه موقع بخوریم؟



شما می ‌توانید برای کسب انرژی فوری، به‌ هنگام صبح همراه صبحانه، بلغور جو میل کنید، زیرا سبب حفظ انرژی می‌‌ گردد.



ارزش افزوده



 برای طولانی ‌تر شدن زمان انرژی، روی غذای حاوی بلغور، دانه کتان یا مغزهای مملو از پروتئین(فندق، پسته و گردو) بپاشید.


ماست



ماســـــت



از ماست نیز می ‌‌توان به ‌شکل دسر و به‌ عنوان ماده غذایی سالم استفاده کرد. در حقیقت به‌ خاطر نقشی که پروتئین و پروبیوتیک ‌ها(باکتری‌ های مفید) در سلامتی روده ایفا می ‌‌نمایند، این ماده غذایی واقعاً برای سلامتی مفید می ‌‌باشد.


چگونگی عمل



به دلیل نرم بودن ماست، بدن این پردازش را نسبت به غذای سفت و جامد خیلی سریع انجام می ‌‌دهد و آن ‌را به‌ صورت منبع عظیم و سریع انرژی درمی ‌‌آورد، اما ضمن این که بدن به انرژی سریع دست می‌‌ یابد، به خاطر نسبت پروتئین به کربوهیدرات، این زمان می ‌‌تواند طولانی ‌تر نیز بشود. پروتئین نسبت به کربوهیدرات مدت طولانی‌ تری در معده می ‌‌ماند که تبدیل به منبع انرژی پایدار می ‌‌گردد.


همچنین ماست دارای پروبیوتیک‌ ها یا باکتری ‌های مفید می‌‌ باشد. پروبیوتیک‌ ها مثل فیبر کمک موثری به هضم غذا می ‌‌نمایند.



چه موقع بخوریم؟



مسلما، هر زمانی می ‌توان این ماده غذایی را خورد. علاوه بر فواید بهداشتی، ماست یکی از بهترین مواد چند منظوره است، به این معنا که به علت تولید انرژی فوری می ‌‌توانید قبل از تمرینات بدنی به‌ عنوان خوراک سرپایی و یا عصرانه عالی آن را مصرف کنید. از طرف دیگر می ‌‌توانید در زمان صبحانه مخلفات سالمی‌ چون جودوسر، دانه کتان آسیاب شده، مغزها(گردو، فندق و پسته) و انواع میوه ‌ها را به آن اضافه کنید.



ارزش افزوده



حداقل سه مرتبه درهفته به خاطر کمک به هضم خوب با صبحانه خود ماست بخورید. در صورتی که ماست کم‌ چرب یا معمولی انتخاب و مخلفات سالم به آن اضافه کنید، از امتیازات ویژه‌ ای برخوردار خواهید شد. از عسل یا کشمش برای شیرین کردن این ماده غذایی سبک کمک بگیرید.


برگ اسفناج



اســـــــــفـنـاج



اسفناج مملو از مواد مغذی می ‌باشد که برای مبارزه با خستگی ضروری هستند و به حداکثر کارایی بدن کمک می‌‌ کنند. اسفناج علاوه بر آهن، سرشار از منیزیم و پتاسیم بوده و یک منبع عالی از ویتامین ‌های گروه B است.


چگونگی عمل



آهن نقش مستقیم و مهمی‌ در مبارزه با خستگی ایفاء می ‌‌نماید و به عنوان تقویت‌ کننده انرژی شناخته شده است.


منیزیم برای تولید انرژی، هضم درست، تنظیم تونیسیته(انقباض عضلانی) و عصبی ضروری است. جای تعجب نیست که کمبود منیزیم می ‌‌تواند سبب کارکرد پایین مغز و بدن گردد.


پتاسیم نیز مثل منیزیم به عملکرد درست عضلات و اعصاب کمک می ‌‌کند. یکی از علل کمبود پتاسیم فشارهای زیاد جسمانی است، ولی در زمان کاهش آب بدن به‌ علت بیماری یا به ‌هر دلیل دیگری نیز ظاهر می ‌‌شود. علائم نارسایی پتاسیم شامل ضعف عضلات، گیجی و خستگی می ‌باشد.



چه موقع بخوریم؟



با توجه به مقدار و مجموعه ای از مواد مغذی فشرده در سبزیجات برگ دار، بهتر است روزانه در وعده غذایی خود اسفناج مصرف کنید و اگر عملی باشد، در صورت امکان هر چقدر که می ‌‌توانید آن‌ را در رژیم خود بگنجانید.


سعی کنید صبحانه، اسفناج بخارپز با تخم مرغ، ناهار، ساندویچ پُر شده با اسفناج و شام، اسفناج همراه با یک لایه لازانیا بخورید.


احتیاجی نیست در هر وعده غذا کنار بشقاب اسفناج بگذارید. می‌‌ توانید به غذاهایی از جمله سوپ‌ ها، غذاهای بخارپز، خوراک ‌ها، سُس‌ ها و سرخ کردنی ‌ها و غذاهای نرم، مقدار کمی‌ از این سبزی اضافه کنید.



ارزش افزوده



پوره اسفناج را به ‌خوبی و به‌ آرامی‌ بپزید. در صورتی که عاقلانه‌ تر و با تدبیرترعمل کنید، در زمان اندکی همه افراد خانواده سالم‌ تر خواهند بود.


انواع مغزها



مغــــزها و دانــــــــه‌ ها



مغزها و دانه‌ ها، مواد غذایی مغذی حاوی پروتئین با کیفیت بالا و چربی‌ های امگا3 سالم می ‌باشند و بسته به نوع انتخاب، می ‌‌توانید مقادیر مناسب منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، ویتامین‌ های B2 ، B1 و B6 که همگی تولید انرژی می‌‌ کنند، دریافت نمایید.


چگونگی عمل



تخم کدو تنبل یا کدو حلوایی، مغز بادام و فندق همگی منابع خوبی از منیزیم هستند که به مبارزه با خستگی کمک می ‌کند. تریپتوفان موجود در دانه‌ های کنجد، آفتابگردان، کدو تنبل، گردو و بادام، در مبارزه با خستگی ‌های عاطفی موثر می ‌‌باشد.


تمام مغزها و دانه ‌ها منابع عالی پروتئین با کیفیت بالا هستند که بدن ما آن ها را به انرژی از دست رفته تبدیل می ‌‌کند.


اما آن چه باعث مبارزه بر علیه خستگی در مغزها و دانه ‌ها می‌ شود، وجود منابع غنی از اسیدهای چرب امگا3 است. امگا3 به ‌عنوان چربی‌ های ضروری و مورد نیاز بدن شناخته شده است که نه تنها شاخص گلیسمی‌ غذاها را پایین ‌تر می ‌آورد، بلکه همچون یک منبع فوق ‌العاده انرژی نیز عمل می‌ نماید.



چه موقع بخوریم؟



مصرف مقدار متوسط، کلیدی است برای بهره‌ مندی از مزایای مغزها و دانه‌ ها. یک وعده ی آن برابر یک اونس(حدود یک کف دست پر) می ‌‌باشد. در طول روز همیشه بسته یک نفره تنقلات سالم و مفید بردارید و آن ها را در ماشین، کیف دستی، کیف پول و در جای امنی بگذارید.



ارزش افزوده



در حد امکان، مغزها و دانه‌ های خام را بخرید و بخورید.


لوبیاها



لـــوبیـــاهـــا



به ‌حق، لوبیاها غذاهای معجزه ‌آسا نامیده شده ‌اند. علاوه بر مزایای سلامتی متعدد دیگری که لوبیاها فراهم می‌‌ کنند، آن ها در خط مقدم مبارزه با خستگی هستند. تمام انواع آن ها دارای چربی کم و فیبر بالایی می ‌باشند و تعادل خوبی بین کربوهیدرات‌ ها و پروتئین ‌ها برقرار می ‌‌کنند. لوبیاها مملو از گروهی از مواد معدنی شامل فسفر، پتاسیم، مس و آهن می‌‌ باشند که همگی برای تولید انرژی ضروری هستند. لوبیای سویا نیز منبع خوبی از تریپتوفان می ‌‌باشد.


چگونگی عمل



پروتئین و فیبر بالای موجود در لوبیاها و همکاری آن ها با یکدیگر، سبب حفظ تعادل قند خون و جلوگیری از افت انرژی می ‌شود. لوبیاها جایگزین بسیار خوبی به‌ جای گوشت قرمز(که یک منبع انرژی غنی از پروتئین و آهن می ‌‌باشد) هستند، ولی با کالری کمتر و تقریباً عاری از چربی. علاوه بر این لوبیاها کمتر از گوشت قرمز به سیستم گوارش فشار می ‌‌آورند و برای جذب، نیاز کمتری به انرژی دارند. به ‌عبارت دیگر شما بعد از خوردن یک استیک احساس خستگی بیشتری می ‌‌کنید تا بعد از خوردن یک پرس لوبیا!


منگنز و مس در لوبیاها، میتوکندری‌ های سلول ‌ها را که مسؤول تولید انرژی هستند، حمایت می ‌‌کنند، در حالی که منیزیم سبب ریلکس یا شل شدن عضلات می ‌‌گردد و جریان خون را آرام نگه می ‌‌دارد و خستگی جسمی‌ و روانی را متوقف می نماید. ویتامین B1 نیز در تولید انرژی مداخله می ‌‌کند و همراه پتاسیم، عملکرد صحیح عضله و عصب را تداوم می‌‌ بخشد. همچنین آهن نه تنها به تولید انرژی کمک می ‌نماید، بلکه سبب افزایش توزیع اکسیژن در تمام بدن و بهبود خستگی می ‌‌شود.



چه موقع بخوریم؟



لوبیاها را می‌‌ توان در هر غذایی استفاده نمود. سعی کنید در زمان‌ های مختلف روز مخلوطی از انواع آن ها را به کار ببرید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:54 - 0 تشکر 525699


تغذیـه ی سالــم، مغز سالـــم





مغز، بیش از 20 درصد کل انرژی مصرفی بدن را مصرف می ‌کند و باید همه نوع مواد معدنی و ویتامین ‌ها را دریافت کند. ویتامین‌ های B، E، C و منیزیم مهم ‌ترین گروه‌ های ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز مغز هستند.




غذای مغز

تغذیه ی مناسب بر عملکرد همه ی اعضای بدن تأثیر مثبت دارد و تغذیه ی نامناسب در روند کار همه ی اعضای بدن اختلال به وجود می ‌آورد. از سویی مبارزه با برخی بیماری ‌ها نیز به کمک تغذیه ی درست کار راحت ‌تری است. مغز نیز از این قاعده مستثنی نیست.


در تغذیه نکاتی وجود دارد که رعایت روزانه ی آن ها به عملکرد بهتر مغز کمک می‌ کند. این نکات را در زیر می خوانید:





1- رژیم غذایی متعادل داشته باشید



مغز پیچیده‌ ترین عضو در بدن انسان است و اگر فکر کنیم که یک یا دو ماده ی غذایی برای مغز معجزه می ‌کند، سخت در اشتباهیم.

مغز به حجم انبوهی از مواد معدنی، ویتامین‌ ها و مواد مغذی نیاز دارد تا بتواند عملکردی درست داشته باشد.


پس، دقت کنید بیش از اندازه یک غذا را مصرف نکنید که باعث شود از غذاهای دیگر غافل شوید.




2- پروتئین به مقدار کافی مصرف کنید



نه بدن و نه مغز هیچ کدام بدون ذخیره ی انرژی کافی نمی ‌توانند فعالیت کنند. این انرژی زمانی به دست می ‌آید که ما علاوه بر کربوهیدرات و چربی مقادیر کافی پروتئین دریافت کنیم.

اگر گیاهخوار هستید باید حتما به دنبال منابع گیاهی پروتئین باشید تا این نیاز مهم بدن و مغز را تأمین کنید. گونه ‌ای از رژیم غذایی را در پیش بگیرید که در آن مقادیر کافی پروتئین لحاظ شده باشد.





3- چربی ‌های درست را مصرف کنید



چربی ‌ها در مغز تأثیر محافظتی مهمی دارند و در تولید غشای سلول‌ های عصبی نیز بسیار مؤثر هستند. بنابراین، مغز به مقادیر کافی از چربی هم نیاز دارد. این کار به وسیله ی چربی ‌های مخصوص که با این عمل سازگاری یافته ‌اند، انجام می ‌شود.

چربی‌ های امگا 3 و امگا 6، این گونه از چربی ‌ها را تشکیل می ‌دهند. گنجاندن منابع غذایی حاوی این گونه چربی‌ ها در رژیم غذایی یکی از مهم ‌ترین کارهایی است که می ‌توانید برای سلامت مغز خود انجام دهید.





4- ویتامین‌ ها و مواد معدنی در اولویت هستند



مغز، اتاق کنترل بدن است و بیش از 20 درصد کل انرژی مصرفی بدن را مصرف می ‌کند و باید همه نوع مواد معدنی و ویتامین ‌ها را دریافت کند.


مغز به حجم انبوهی از مواد معدنی، ویتامین‌ ها و مواد مغذی نیاز دارد تا


بتواند عملکردی درست داشته باشد




ویتامین‌ های B، E، C و منیزیم مهم ‌ترین گروه‌ های ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز مغز هستند، تا آن را همواره پر انرژی و فعال نگه‌ دارند. مواد غذایی که قند خون را به کندی و به طور پیوسته بالا می ‌برند، منبع خوبی از انرژی برای مغز هستند.



5- از سموم و مواد آسیب ‌زا پرهیز کنید



لازم به یادآوری نیست که باید از آن دسته از مواد غذایی که آفت کش ‌ها بر آن ها اثر گذاشته‌ اند، به هر صورتی پرهیز کرد. مزه‌ ها و رنگ ‌های مصنوعی نیز همانند آفت کش ‌ها و اسیدهای چرب ترانس و غذاهایی که برای پخت ‌شان از دماهای بسیار بالا یا چند بار داغ و سرد کردن روغن استفاده شده، مضر هستند.




6- مکمل‌ ها، تحت نظر پزشک



این که بخواهیم همه‌ ی ویتامین ‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن ‌مان را از منابع غذایی تأمین کنیم، همیشه و برای همه ی افراد و به خصوص سالمندان، خانم‌ های باردار و ورزشکاران کار راحتی نیست و برای همین لازم است گاهی اوقات، زیر نظر پزشک یا متخصص تغذیه،  بعضی از آن ها را در بدن با مصرف مکمل‌ ها بالاتر ببریم.




7- ورزش کنید



با وجودی که ورزش کردن یک سفارش تغذیه‌ ای نیست؛ ولی، در حفظ سلامتی بسیار مفید است. زمانی که ورزش می ‌کنید، جریان خون در همه اعضای بدن از جمله مغز بیشتر می ‌شود و این فرصتی برای مغز است که انرژی بیشتری دریافت کند. فایده دیگر ورزش این است که سطوح چربی را در بدن پایین می‌ آورد. پژوهش ‌ها نشان داده ‌اند که تجمع چربی به خصوص در شکم بر عملکرد بدن و مغز تأثیر منفی می ‌گذارد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:54 - 0 تشکر 525700


واقعا چرا باید غذا بخوریم؟؟؟





غذایی که می خوریم انرژی لازم برای عملکردهای مختلف در بدن را برای مان تامین می کند. یک تغذیه ی خوب تامین کننده ی انرژی، ترکیبات سازنده(ساختمانی) و ویتامین ها و مواد مغذی است.




خوردن

تا به حال فکر کرده اید چرا باید غذا بخوریم؟! علت اصلی این است که ما احساس گرسنگی می کنیم و خسته ایم و دل مان ضعف می رود. گاهی وقت ها هم غذا می خوریم چون کسل، شاد و یا ناراحت هستیم. گاهی هم می خوریم چون وقت ناهار است یا یک کیک شکلاتی جذاب و هوس برانگیز رو به روی مان است در حالی که اصلا گرسنه امان نیست!


موارد ذکر شده بعضی از علل فیزیولوزیکی و روانی بود که در خوردن نقش دارند. اما تا به حال این طوری به این موضوع نگاه کردید که چرا بدن ما به غذا نیاز دارد؟ و نه تنها غذا بلکه غذای سالم و مفید ما یحتاج بدن ماست؟ واقعا چرا مواد مغذی برای ما ضروری است؟





تغذیه ی خوب برای تامین انرژی



غذایی که می خوریم انرژی لازم برای عملکردهای مختلف در بدن را برای مان تامین می کند. دقیقا مانند بنزین زدن ماشین و یا شارژ کردن باتری تلفن همراه، بدن ما هم نیاز به خوردن غذاهای تامین کننده ی انرژی به طور روزانه دارد.

فرم اصلی انرژی در بدن، کربوهیدرات است. بدن راحت ترین زمان را برای هضم کربوهیدرات ها مانند شکر و نشاسته  دارد. کربوهیدرات در طی عملیات هضم به واحدهای اصلی و زیربنایی گلوکز، فروکتوز و یا گالاکتوز شکسته می شود. فرم انرژی دلخواه بدن گلوکز است. اگر ما کربوهیدرات کافی نخوریم، بدن می تواند گلوکز را از چربی و پروتئین بسازد و اگر هم کربوهیدرات زیادی بخوریم، بدن مان آن را تبدیل به چربی کرده و ذخیره اش می کند.




تغذیه ی خوب برای تامین مواد اولیه ی خوب 



پروتئین خورده شده در بدن شکسته شده و واحدهای ساختاری آن یعنی اسیدهای آمینه به دست می آیند. بدن از اسیدهای آمینه در ساخت و ترمیم بخش های مختلف بدن استفاده می کند. ماهیچه ها حاوی بیشترین مقادیر پروتئین هستند و لازم است بدن پروتئین ها را از طریق خوردن جایگزین کند. همچنین بدن ما برای ساخت ترکیبات سیستم ایمنی، هورمون ها و سیستم عصبی نیازمند پروتئین است.





تغذیه ی خوب بدین معنی است که در برنامه ی غذایی تعادل خوبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی همراه با مقادیر کافی ویتامین ها و


مواد معدنی وجود داشته باشد و تغذیه ی خوب تر این که حاوی


آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های فراوانی باشد




ماده ی اولیه ی دیگری که بدن مان احتیاج دارد، کلسیم است. کلسیم عملکردهای زیادی در بدن دارد ولی شناخته ترین ماده ی معدنی در استخوان است و دندان است. ما نیازمند کلسیم هستیم تا ذخایر استخوانی خود را حفظ کنیم.

بدن ما برای حفظ سلامتی خود به چربی هم نیاز دارد. کلیه ی چربی ها در بدن پس از هضم به واحدهای سازنده ی آن یعنی اسیدهای چرب شکسته می شوند. محتویات سلول توسط غشایی که تشکیل شده از چربی است احاطه شده است، علاوه بر این مغز مقادیر بسیار زیادی اسید چرب دارد. اسیدهای چرب برای ایجاد سیگنال های عصبی بسیار ضروری است. 





کمک کننده های کوچک!



ویتامین ها و مواد معدنی که با غذا وارد بدن مان می شوند، همپای کربوهیدرات، پروتئین و چربی برای بدن ضروری و لازم هستند با این تفاوت که در مقادیر کمترند. ویتامین ها و مواد معدنی در بدن معمولا به صورت کوآنزیم عمل می کنند که باعث سرعت بخشیدن به کلیه واکنش های شمیایی در بدن می شوند. برای مثال بسیاری از ویتامین های گروه ب به صورت کوآنزیم در سوخت و ساز کربوهیدرات ها که واکنش های تولید کننده ی انرژی در بدن هستند، نقش دارند. ویتامین آ برای بینایی، روی در بسیاری از واکنش های متابولیکی و ویتامین ث در بافت های اتصالی و در عملکرد سیستم  ایمنی  ضروری اند.  

برنامه ی غذایی ما باید مقادیر کافی این کمک کننده های کوچک را تامین کند. یک برنامه ی غذایی سالم و متعادل، مقادیر کافی این ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می کند. رژیم غذایی ناسالم در تامین تعدادی از این کمک کننده های کوچک مشکل داشته و کمبود یک سری از آن ها را در بدن به دنبال دارد.





و در نهایت این که



تغذیه ی خوب تامین کننده ی انرژی، ترکیبات سازنده(ساختمانی) و ویتامین ها و مواد مغذی است. مواد سازنده ی دیگری نیز در سال های اخیر شناخته شده اند. مانند فیتوکمیکال ها که در قسمت های رنگی سبزیجات و میوه ها پیدا می شوند. اگر چه برای بدن ضروری نیستند ولی تاثیرات قوی ای در سلامت بدن دارند؛ مثلا کورستین که در سیب قرمز پیدا می شود که شبیه آنتی هیستامین عمل می کند و خاصیت ضد التهابی دارد؛ یا رزوراترول(Resveratrol) که در پوسته ی انگور پیدا می شود و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.  آنتی اکسیدان ها بدن را در مقابل تخریب های حاصل از آلودگی ها، اشعه ها، سیگار کشیدن و انتخاب تغذیه ی ناصحیح  محافظت می کنند.

تغذیه ی خوب بدین معنی است که در برنامه ی غذایی تعادل خوبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی همراه با مقادیر کافی ویتامین ها و مواد معدنی وجود داشته باشد و تغذیه ی خوب تر این که حاوی آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های فراوانی باشد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:54 - 0 تشکر 525701


بشقاب راهنما، جایگزین هرم غذایی





اخیرا به جای هرم یک طرح جدید ارائه شده است که بسیار ساده و آموزنده است. در این طرح گروه های غذایی به شکل یک بشقاب به فرد معرفی می شود. اهمیت و مقدار مورد نیاز از هر گروه بر اساس اندازه ی آن گروه غذایی مشخص است.




هرم غذایی

با هرم غذایی آشنایی دارید هرم غذایی یکی از وسایل مورد استفاده در معرفی انواع گروه های غذایی است که میزان مصرف هر یک از مواد غذایی و نسبت مصرف آن ها را با یکدیگر نشان می دهد.



هرم غذایی، طبقه بندی گروه های غذایی بر اساس اهمیت و میزان مصرف است. گروه های غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه، گروه سبزی، گروه گوشت و گروه شیر است.



در هرم غذایی، گروه نان و غلات که شامل؛ نان ها، برنج، ماکارونی، بیسکویت، غلات صبحانه و دیگر مواد نشاسته ای است، در طبقه ی اول قرار دارد و بزرگ ترین بخش هرم است، از این گروه روزانه باید به میزان 6 تا 11 واحد مصرف شود.


گروه های دیگر نیز به ترتیب مقدار مورد نیاز در طبقات دیگر قرار گرفته اند. طبقه ی دوم گروه سبزی و گروه میوه است که در درجه ی دوم اهمیت قرار دارد. از گروه سبزی روزانه 3 تا 5 واحد و از گروه میوه روزانه 2 تا 4 واحد باید مصرف شود.


در درجه ی سوم گروه گوشت و لبنیات واقع است که میزان مصرف از گروه گوشت روزانه 2 تا 3 واحد و از گروه شیر نیز 2 تا 3 واحد باید باشد.


در قسمت نوک هرم بخش چربی ها و شیرینی ها است که کمترین فضا را داراست و این بدان معنی است که باید آن ها را به مقدار کم مصرف کرد.


هرم جدید


هرم غذایی اولین بار در سال 1992 معرفی شد و اغلب انتقاد های زیادی به آن می شد. از این رو در سال 2005 فرم جدیدی از هرم معرفی شد.


در این هرم جدید یک بخش کوچک که با رنگ زرد مشخص شده است به روغن های ضروری مورد نیاز بدن اختصاص داده شده است.


به علاوه فعالیت بدنی هم به عنوان یکی از نیازهای اساسی در حفظ سلامت بدن به این هرم اضافه شد.




بشقاب من

اخیراً یک جایگزین مناسب برای هرم غذایی طراحی و معرفی شده است. این تصویر جدید، بشقابی است که بر اساس گروه های غذایی به بخش های مختلفی تقسیم بندی شده است. این طرح جدید که "بشقاب من" نام دارد، به منظور مبارزه با چاقی طراحی شده است.


چهار گروه اصلی از منابع غذایی مورد نیاز شامل گروه سبزجات، میوه ها، مواد پروتئینی و مواد غله ای بر اساس مقدار مورد نیاز در داخل بشقاب قرار دارند و گروه مواد لبنی در دایره گوچک تری خارج از بشقاب مانند یک لیوان قرار گرفته است.


طراحان این راهنمای جدید عقیده دارند چون این طرح به شکل بشقاب است به یادمان می آورد که بیشتر به محتوای غذای مان و آن چه می خوریم دقت کنیم.



امروزه خبرهای تغذیه ای بسیار زیاد است و در نهایت کمی گیج کننده، در نتیجه مشکل است که با این همه اخبار متفاوت و توصیه های تغذیه ای گوناگون بتوانیم انتخاب های غذایی درستی داشته باشیم ولی اگر به این بشقاب طراحی شده دقت کنیم به آسانی می توانیم بسیاری از پیام های تغذیه ای را درک کرده و به راحتی می توانیم بشقاب غذای خود و فرزندمان را کنترل کنیم.


مزیت مهم این طراحی، آسانی درک آن و شفافیت پیام آن است. در کنار این بشقاب توصیه هایی هم ارائه شده بدین ترتیب که هفته ای دو بار از  ماهی در برنامه ی غذایی تان استفاده کنید و از غذاهای پر چربی و پر نمک و اضافه کردن نمک به غذا سر سفره بپرهیزید. 


نیمی از این بشقاب با میوه و سبزی اشغال شده است که اهمیت این دو گروه را می رساند. مقدار پروتئین از گروه های دیگر موجود در بشقاب کمتر است بدین معنی که باید کمتر از گروه های  دیگر مصرف شود. این به معنای کم اهمیت بودن آن نیست بلکه به دلیل چربی موجود در محصولات حیوانی و آمار رو به افزایش بیماری های قلبی و عروقی باید کمتر از بقیه ی گروه ها و بیشتر از منابع کم چربی تامین شود.


البته نظر بعضی از دانشمندان این است که اگر چه این بشقاب راهنما، ساده و قابل فهم است ولی اطلاعات زیادی به ما نمی دهد. تاکید آن بر میوه و سبزی خوب است ولی مقدار پروتئین آن برای آمریکایی ها که بیش از مقدار مورد نیازشان پروتئین دریافت می کنند زیاد است(دکتر نستله از دانشگاه نیویورک).





هرم غذایی، طبقه بندی گروه های غذایی بر اساس اهمیت و میزان


مصرف است. گروه های غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه،


گروه سبزی، گروه گوشت و گروه شیر است




دیگر توصیه های تغذیه ای مهمی که در حفظ سلامت اهمیت بسزایی دارند عبارتند از:

1- رعایت تنوع(variety) در خوردن غذا


2- رعایت تعادل و توازن در دریافت غذا همراه با فعالیت بدنی برای نگهداری یا کاهش وزن


3- انتخاب غذاهای کم چربی،‌ کلسترول و چربی اشباع شده کم


4- انتخاب رژیمی با مقادیر زیاد سبزی، میوه و محصولات غله ای کامل


5- میانه روی در مصرف شکر


6- میانه روی درمصرف نمک و سدیم


7- میانه روی در مصرف نوشابه های گازدار و شربت ها


در نهایت توجه به این طرح همراه با رعایت توصیه های تغذیه ای، بهترین راه برای حفظ سلامت است.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:54 - 0 تشکر 525702


معرفی 5 آنتی اکسیدان مهم





از آنتی اکسیدان های مهم می توان به کاروتنوئیدها، ویتامین ث، ویتامین ای، سلنیوم و فیتو کمیکال ها اشاره کرد. بهتر است آنتی اکسیدان ها از طریق مواد غذایی طبیعی وارد بدن شوند نه مکمل ها.




آنتی اکسیدان

حتما همه ی ما اسم آنتی اکسیدان را بسیار شنیده ایم و شاید بدون این که معنی دقیقی از اون بدانیم  در موردش اظهار نظر هم کرده ایم.



به طور خلاصه می توان گفت علی رغم متابولیسم طبیعی بدن، با در معرض قرار گرفتن یک سری شرایط مانند سیگار و دود سیگار، آلودگی ها، ورود مواد شیمیایی غیر ضروری به بدن از هر طریقی، اشعه و حتی استرس، در بدن رادیکال های آزاد تولید می شوند که می توانند به بدن آسیب برسانند؛ این عوامل اکسیدان ها هستند.



اکسیدان ها از طریق ایجاد رادیکال های آزاد، آسیب هایی در طولانی مدت به بدن رسانده و بسیاری از بیماری های مزمن را ایجاد می کنند.



آنتی اکسیدان ها از عواملی هستند که سلول ها را در مقابل اکسیدان ها محافظت کرده و مانع از تخریب سلولی و آسیب های مزمن از جمله انواع سرطان ها، بیماری های قلبی، دیابت و...  می شوند.





انواع آنتی اکسیدان ها





کاروتنوئید ها



کاروتنوئیدها پیش سازهای ویتامین آ هستند. فیتوکمیکال هایی که در میوه ها و سبزی های زرد، نارنجی و قرمز وجود دارند.


ویتامین ث



ویتامین C از جمله عوامل بسیار مهم در سیستم ایمنی بدن است. همچنین در تولید کلا‍ژن در بدن نقش بسیار ضروری دارد. مرکبات، سبزیجات و میوه های تازه سرشار از این ویتامین هستند. این ویتامین در مقابل حرارت حساس بوده و در حرارت بالا مقدار زیادی از آن هدر می رود.

در بالغین مرد روزانه 90 میلی گرم و در بالغین زن 75 میلی گرم در روز نیاز است.




ویتامین ای



ویتامین E از جمله ویتامین های محلول در چربی است که در سیستم ایمنی بسیار مهم و ضروری است.

بهترین منابع غذایی ویتامین E شامل: آجیل، مارگارین و روغن های گیاهی مثل روغن جوانه گندم، سویا، بادام، گردو، فندق، ذرت، دانه کتان و زیتون است.


نیاز آن در بالغین روزانه 15 میلی گرم می باشد.




سلنیوم



سلنیوم از جمله عناصر کمیاب است که در بدن به میزان کم وجود دارد و علی رغم این میزان کم، بسیار ضروری و حیاتی است. سلنیوم در پیوند با پروتئین در بدن به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی عمل کرده و بدن را در مقابل رادیکال های آزاد حفظ می کند. 

در یک سری مطالعات چنین به نظر می رسد که میزان ابتلا به بیماری های قلب و عروق و سرطان در افرادی که محتوی سلنیوم برنامه غذایی اشان بالاتر بوده، کمتر است.





آنتی اکسیدان ها از عواملی هستند که سلول ها را در مقابل اکسیدان ها محافظت کرده و مانع از تخریب سلولی و آسیب های مزمن از جمله انواع


سرطان ها، بیماری های قلبی، دیابت و...  می شوند




محتوای سلنیوم غذاها، به میزان سلنیوم موجود در خاک یا آبی بستگی دارد که گیاه یا حیوان از آن تغذیه می کند. ولی به دلیل اتصال آن به پروتئین، در تمام غذاهای حیوانی وجود دارد. منابع عمده ی آن شامل غذاهای دریایی، قلوه، جگر، گوشت و ماکیان هستند.

محتوای سلنیوم در غلات متفاوت بوده و به محل رویش آن ها وابسته است.


روزانه  بدن ما 55 میکروگرم سلنیوم احتیاج دارد.




فیتو کمیکال ها



فیتو کمیکال ها مواد شمیایی طبیعی هستند که به طور طبیعی در سبزیجات، میوه ها، دانه ها، آجیل و حبوبات وجود دارند.  

یک دسته از آن ها، کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، لیکوپن، گزانتین و...هستند. دسته ی دیگر فلاونوئیدها هستند که حتما اسم آن ها را بسیار شنیده اید. البته دسته های دیگری نیز وجود دارند که از حوصله ی مطلب ما خارج است.


کلیه ی آنتی اکسیدان ها را می توان در همه ی گروه های غذایی پیدا کرد، سبزیجات، میوه جات، آجیل، حبوبات، گوشت، مرغ و ماهی.


امروزه مکمل انواع آنتی اکسیدان ها  تولید شده است ولی یادمان نرود تا وقتی که می توانیم آن ها را به طور طبیعی در اختیار بدن مان قرار دهیم، مکمل ها را کمتر استفاده کنیم. فراموش نکنیم لذت حاصل از خوردن میوه و سبزی، بسیار بیشتر از استرس هزینه کردن خرید مکمل های گران و ناشناخته است!

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:55 - 0 تشکر 525703


هشدار در مورد آکریلامید





آکریلامید یک ترکیب شیمیایی است که در غذاهای با منشاء گیاهی که غنی از کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین می باشند در طی مراحل پخت با حرارت بالا، تشکیل می شوند.




آکریلامید

برخی از ترکیبات شیمیایی که از طریق مواد غذایی وارد بدن انسان می شود، مواد سمی هستند که در طی مراحل پخت در مواد غذایی تشکیل می شوند.


اخیرا در سال 2002 دانشمندان سوئدی موفق شدند از مواد غذایی که غنی از نشاسته بوده و در دمای بالاتر از 120 درجه ی سانتی گراد پخته شده بودند، مثل سیب زمینی برشته شده، چیپس و نان برشته یک ماده ی سمی به نام "آکریلامید" را جداسازی نمایند.


آکریلامید یک ترکیب شیمیایی است که در غذاهای با منشاء گیاهی که غنی از کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین می باشد در طی مراحل پخت با حرارت بالا، تشکیل می شود.


از سال 1950 آکریلامید در صنایع مختلف به کار می رفت، در سال 1997 آکریلامید از طریق راه پیدا کردن به آب های سطحی و آب های چاه سبب مرگ ماهی ها و فلج شدن گاوها و آسیب به محصولات کشاورزی گردید. در سال های 1997 تا 2001 محققین متوجه شدند، آکریلامید نه تنها در خون افراد سیگاری به صورت ترکیب با هموگلوبین دیده می شود، بلکه در افراد غیر سیگاری هم مقدار زیادی آکریلامید یافت می گردد که توجه محققین را به خود جلب کرد.


سه سال بعد دانشمندان متوجه شدند که در خون حیوانات آزمایشگاهی که در آزمایشگاه از مواد غذایی سرخ شده تغذیه می کردند، مقدار زیادی آکریلامید جداشد. به این ترتیب آکریلامید به عنوان یک ترکیب سرطانزای حاصل از مراحل پخت اعلام گردید.





ترکیب شیمیایی آکریلامید



آکریلامید یک ترکیب شیمیایی است که دارای وزن مولکولی کمی است، بی‌ رنگ، بی ‌بو و شفاف است. به ‌خوبی در آب حل می شود، در معرض هوا ترکیب ‌پذیری آسانی دارد و به‌ سرعت به هم می‌ چسبد و خصوصیت تازه‌ ای پیدا می‌ کند.

آکریلامید بدون حرارت به آمونیاک و با حرارت به مونوکسید کربن و دی اکسید کربن و اکسیدهای نیتروژن تجزیه می شود.





آکریلامید و غذاها



روش های پختی چون سرخ کردن، برشته کردن و کباب کردن سبب تشکیل آکریلامید می شود و در انواع پخت جوشیدن و ماکروویو کمتر آکریلامید تشکیل می شود.

آکریلامید از ترکیب‌ هایی است که به طور عمده هنگام پخت غلات حاصل می‌ شود و تحقیقات نشان داده که این ماده می ‌تواند در انسان عوارضی از قبیل انواع سرطان ایجاد کند.




هر چقدر رنگ سیب زمینی هنگام سرخ کردن تیره تر شود، میزان آکریلامید تشکیل شده بیشتر است. یعنی رابطه ای مسقیم بین تشکیل آکریلامید و


قهوه ای شدن در حین پخت وجود دارد




در کشورهای دیگر نیز میزان فراوان این ترکیب در فرآورده‌هایی مانند انواع چیپس‌ توجه کارشناسان را به خود جلب کرده است ولی در کشور ما بیشترین نگرانی از حجم تولید و مصرف آکریلامید در نان است؛ چون نان یکی از مواد اصلی در سبد غذایی ایرانیان است؛ به طوری که گفته می‌ شود هر ایرانی حدود 164 کیلوگرم در سال مصرف گندم دارد که البته این مقدار شامل ضایعات نان و فرآورده‌ های دیگر هم هست. مشکل اصلی این است که نان ‌های مصرفی ما اغلب به صورت سنتی تهیه می‌ شوند و هنگام پخت حرارت زیادی می‌ بینند.





علائم مسمومیت با آکریلامید



تماس مستقیم با آکریلامید خالص سبب سوزش و خارش در غشاهای مخاطی مثل(مخاط تنفسی وچشم)، بی اختیاری ادرار، تهوع، اختلال گفتاری، تحریک پذیری، ضعف دست و پا، مورمور شدن و آسیب به غدد تولید مثل می شود.

در یک کیلوگرم چیپس حدود 3500 میکروگرم آکریلامید وجود دارد.





توصیه ها



* ذخیره کردن سیب زمینی در یخچال توصیه نمی شود، چون در این دما فروکتوز بیشتری تولید شده و در نتیجه آکریلامید بیشتری در اثر پخت در حرارت بالا مثل سرخ کردن به وجود می آید.

* قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ کردن به مدت یک ساعت سبب کاهش تشکیل آکریلامید می شود.


* نیمه آب پز کردن سیب زمینی قبل از سرخ کردن نیز سبب کاهش آکریلامید می گردد.


* از سرخ کردن سیب زمینی های لکه دار نیز باید خودداری شود.


* هر چقدر رنگ سیب زمینی هنگام سرخ کردن تیره تر شود، میزان آکریلامید تشکیل شده بیشتر است. یعنی رابطه ای مسقیم بین تشکیل آکریلامید و قهوه ای شدن در حین پخت وجود دارد.


* کم‌ کردن حرارت(در مراحل مختلف آماده ‌سازی ماده غذایی) یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت.


* اصولا کمتر چیپس و غذاهای سرخ شده، مصرف کنید.


آکریلامید




آکریلامید و سلامت قلب



چیپس و غذاهای سرخ کرده تهدید جدی برای سلامت قلب هستند.

محققان لهستانی تاکید کردند: آکریلامید حاصل از این قبیل مواد غذایی خطر بروز بیماری های قلبی را افزایش می ‌دهد.


ماریک ناروسویک،‌ محقق انجمن تحقیقاتی تصلب شرائین در لهستان و دستیاران وی دریافته‌ اند که آکریلامید با خطر بروز اختلالات در سیستم عصبی و احتمالا بروز سرطان در ارتباط است. شرکت کنندگان در این پژوهش مقادیر زیادی چیپس سیب زمینی مصرف کردند.


بر اساس نتایج آزمایشات، پس از هضم این مقدار چیپس، حدود 157 میکروگرم آکریلامید به طور روزانه و به مدت چهار هفته تکرار این رژیم غذایی،‌ در بدن این افراد تولید شد.


بررسی ‌ها نشان داد که وجود این میزان آکریلامید در بدن تغییرات مضر و جبران ناپذیری در کلسترول بد اکسید شده (LDL)، ‌نشانگرهای التهاب آور و نیز آنتی اکسیدان ها بروز کرد.


به گفته ی پژوهشگران، آنتی اکسیدان ها به حذف آکریلامید در بدن کمک می‌ کنند و بروز این تغییرات همگی خطر ابتلا به بیماری قلب را تشدید می ‌نماید.


ماری آن جانسون، سخنگوی انجمن تغذیه آمریکا نیز با توجه به نتایج این پژوهش در بیانیه ‌ای تصریح کرد: مصرف کنندگان می ‌توانند با محدود کردن میزان مصرف چیپس و غذاهای سرخ کرده کمتر در معرض آکریلامید قرار بگیرد و در عوض میوه‌ ها، سبزیجات، غلات سبوس دار،‌ گوشت کم چرب و لبنیات کم چرب را جایگزین آن ها نمایند. هم چنین سیگار یک منبع مهم آکریلامید است.





آکریلامید و سلامت اعصاب و ژن ها



از زمانی که انسان به دلیل شغلی در معرض اکریلامید قرار گرفت، تأثیرات بیولوژیکی دریافت کرد. این ماده ی شیمیایی به طور خلاصه موجب مسمومیت سیستم عصبی می ‌شود. از طرف دیگر، بر اساس نتایج آزمایش تغذیه حیوانات جونده تاثیر سرطان ‌زایی این ماده شیمیایی آشکار شده است. با وجود این، در مطالعات اپیدمی رابطه روشنی بین نوع فعالیت گروه‌ های کاری انسانی و بروز سرطان در انسان مشخص نشد‌ه است.

بعد از هشدار وجود اکریلامید در غذاهایی که معمولاً مورد مصرف عموم است به ویژه مواد پُرنشاسته‌ ی سرخ شده، برشته شده و پخته حساسیت عمومی به سلامت استفاده از این مواد غذایی افزایش یافت. آزمایشات بیوشیمیایی بعدی نشان داد که اکریلامید از حرارت دادن (120 تا 180 درجه ی سانتی گراد) اسیدآمینه‌ ها (به ویژه اسپاراژین) و قندها در مرحله فرآوری مواد غذایی تشکیل می ‌شود.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.