• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 6251)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:51 -0 تشکر 518933
تغذیه افراد سالم

آنتی اکسیدان ها: خداحافظ سندروم متابولیک و چاقی

 


مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می‌تواند باعث لاغری و مقابله با سندروم متابولیک شود.

آنتی اکسیدان

 

تأثیر کلی آنتی‌اکسیدان‌های غذایی روی سلامت ما هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

 

محققان کشورمان به مدت 3 سال روی 2000 فرد بزرگسال بین 19 تا 70 سال بررسی‌هایی انجام دادند تا مشخص شود چه ارتباطی بین دریافت آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و خطر پیشرفت بیماری‌های متابولیکی مانند فشار خون بالا و چاقی مفرط وجود دارد.

 

در طول این مدت شرکت کننده ها به پرسش‌هایی در مورد مواد غذایی مصرفیشان پاسخ دادند و وضعیت سلامت آن‌ها به خصوص مواردی که مربوط به سندروم متابولیک بود (مثل حالت مقاومت به انسولین، میزان کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی دور شکم) به طور دقیقی بررسی شد.

 

نتیجه این شد که از همان ابتدای پژوهش، چربی‌های دور شکم افرادی که آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری مصرف می‌کردند کمتر بوده و کمتر به سندروم متابولیک دچار بودند.

شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند

 

بعد از گذشت 3 سال نیز میزان چربی‌های اضافه شده به دور شکم این گروه بسیار کمتر بوده است.

 

جالب‌تر این که شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند.

 

باید بدانید حتی عواملی مثل مصرف فیبرها، مصرف دخانیات، میزان فعالیت‌های جسمی، شاخص توده‌ی بدنی، میزان دریافت پروتئین، گلوسیدها و چربی‌ها نیز در نتایج به دست آمده تغییری ایجاد نکرد. واقعیت این است که آنتی‌اکسیدان‌های غذایی برای حفظ وزن ایده‌آل و سلامت مفیدند.

 

در بین مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توان به لوبیا قرمز، آرتیشو، مورد صحرایی، توت فرنگی و تمشک اشاره کرد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:48 - 0 تشکر 525680

9 ماده‌‌ی غذایی که باید هر روز سر سفره‌تان باشد


این 9 ماده غذایی را هر روز بخورید





اگر می‌خواهید مطمئن باشید مواد غذایی‌ای که مصرف می‌کنید سرشار از آنتی‌اکسیدان، فیبر و مواد مغذی دیگر هستند سعی کنید این 9 ماده‌ی غذایی را در برنامه‌ی غذایی هر روزتان بگنجانید.



خوردن مواد غذای مفید، توصیه‌ی هر روز ما برای حفظ سلامت شماست. بعضی از مواد غذایی در بین انبوه غذاهای دیگر خواص مفیدتری دارند و معجزه می‌کنند مثل سیر، تخم کتان، چای، روغن زیتون، دارچین، جودوسر و ....


سیر


سیر



سیر ضدباکتری و ضدویروس است. این خواص محافظتی ناشی از ترکیبات سیر است که خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و برای سیستم قلبی عروقی مفید است.


مصرف 6 حبه سیر در هفته کافی است که احتمال ابتلا به سرطان کولون، سرطان معده و سرطان پروستات را به نصف برسانید.


میزان مصرف: روزانه یک حبه سیر بخورید.


توصیه می‌کنیم سیر را له کنید و قبل از مصرف اجازه دهید که حدود ده دقیقه بماند در این صورت سیر تمام پتانسیل درمانی‌اش را آزاد می‌کند.




روغن زیتون


روغن زیتون



روغن زیتون یکی از سالم‌ترین روغن‌های موجود است.


این روغن میزان کلسترول بد خون را پایین آورده و کلسترول مفید خون را بالا می‌برد.


روغن زیتون سرشار از فنول و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از رسوب کلسترول در جداره‌ی رگ‌ها پیشگیری می‌کند.


میزان مصرف: روزانه 1 قاشق غذاخوری(15میلی گرم) مصرف کنید.




بروکلی


بروکلی              



بروکلی یک ماده‌ی غذایی ضدسرطان درجه یک است به خاطر این که سرشار از ترکیبات گوگردی و به ویژه حاوی سولفورافان است. بوی کلم ناشی از وجود همین ماده است. ترکیبات بروکلی باعث تحریک ترشح آنزیم‌هایی می‌شود که وظیفه‌ی سم زدایی از ترکیبات سرطان‌زا را بر عهده دارد.


با مصرف زیاد بروکلی شما خطر ابتلا به سرطان، سرطان ریه، معده و کولون را به نصف می‌رسانید.


میزان مصرف: 125 میلی گرم معادل نصف فنجان بروکلی پخته.


توصیه می‌شود برای بهره مندی بیشتر از سولفورافان، بروکلی را به مدت 3 الی 4 دقیقه بخارپز کنید.



ماست


ماست



ماست منبع فوق‌العاده‌ی کلسیم است که برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری است. اما باید بدانید که اصلی‌ترین خاصیت این ماده‌ی غذایی پرطرفدار ناشی از باکتری‌ای به نام پروبیوتیک است که تکثیر باکتری‌های مضر در روده را متوقف می‌کند.


مصرف مرتب ماست برای درمان ناراحتی‌های التهاب شکمی، زخم‌ها، عفونت‌های ادراری و عفونت‌های واژینال مفید است.


میزان مصرف: روزانه سه چهارم فنجان (175میلی گرم) ماست کم چرب میل کنید.



جو دو سر



جو دوسر



جو دوسر سرشار از نوعی فیبرهای حلال به نام بتا گلوکان است که میزان کلسترول و فشار خون را پایین می‌آورد.


علاوه بر این، مصرف جو دوسر در کاهش حملات قلبی نیز موثر است.


میزان مصرف: سعی کنید روزانه 10 گرم فیبر محلول مصرف کنید. هر وعده جو دوسر حدود 2 تا 3 گرم نیاز شما را برآورده می‌سازد.



تخم کتان و روغن آن


تخم کتان



اگر روزانه یک قاشق سوپ‌خوری تخم کتان را به ماست یا غلاتی که مصرف می‌کنید افزوده و نوش جان کنید 2.3 گرم نیاز خود به فیبر را تأمین کرده‌اید.


تخم کتان حاوی موادی است که در بدن همانند هورمون استروژن عمل می‌کند. در واقع این مواد گیرنده‌های این هورمون در سلول‌ها را مسدود کرده و به این ترتیب احتمال ابتلا به برخی از سرطان‌ها مثل سرطان سینه که بر اثر اختلال هورمونی بروز می‌کند را کاهش می‌دهد.


علاوه بر این به خاطر وجود همین مواد ضدالتهابی، تخم کتان در درمان بیماری‌هایی مثل آسم و آکنه هم موثر عمل می‌کند.


میزان مصرف: روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری (15 الی 30میلی گرم).




دارچین


دارچین



دارچین یکی از ادویه‌های مفید برای سلامت بدن است. علاوه بر این شهرت دارچین در کاهش گلیسمی یا همان میزان قند خون زبان زد همه است. این خاصیت دارچین روی دیابت هم تأثیر می‌گذارد. این ادویه‌ی مفید از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند و دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی است.


میزان مصرف: روزانه یک چهارم تا نصف قاشق چای‌خوری معادل 1الی 2 میلی گرم کافی است تا میزان تری گلیسیرید و کلسترول خونتان 12 الی 30 درصد کاهش یابد.


توصیه می‌کنیم در چای یا قهوه‌تان دارچین بریزید. این کار ترفند موثری برای بهره‌مند شدن از خواص این ادویه مفید است.



چای ایرانی


چای



چای یکی از منابع اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها است به طوری که هیچ میوه و سبزی موجود دارای این میزان آنتی‌اکسیدان نیست. آنتی اکسیدان‌های چای از بیماری‌های قلبی و سرطان پیشگیری می‌کنند. اگر دنبال دلیل هستید باید بگوییم که آنتی اکسیدان‌های چای ضرر و آسیب‌های کلسترول بد را کاهش داده و به این ترتیب از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند و عملکرد سیستم قلبی عروقی را بهبود می‌دهد.


افرادی که روزانه یک یا دو فنجان چای می‌نوشند به میزان 46 درصد احتمال انسداد خطرناک رگ‌های‌شان را کاهش می‌دهند.


میزان مصرف: روزانه دو تا پنج فنجان چای بنوشید.


لوبیاها


لوبیا



لوبیا خواص مفیدی برای حفظ سلامت قلب دارد زیرا سرشار از فیبرهای محلول است.


این مواد کلسترول را جذب خود می‌کنند و به این ترتیب قبل از این که کلسترول بتواند به جداره‌ی رگ‌ها آسیبی بزند از بین می‌رود.


نتایج پژوهش‌های متعدد نشان داده است مواد غذایی که سرشار از فیبرهای محلول هستند می‌توانند میزان کلسترول را به میزان 10 الی 15 درصد کاهش دهد.


میزان مصرف: مصرف سه چهارم فنجان لوبیا( معادل 157 گرم) برابر با مصرف یک وعده گوشت است.


توجه داشته باشید که در میان مواد غذایی دیگر که منشاء گیاهی دارند لوبیا و حبوبات دیگر حاوی بیشترین میزان پروتئین هستند. اما پروتئین موجود در این مواد غذایی از نوع پروتئین غیر کامل می‌باشد و توصیه می‌شود برای تأمین پروتئین کامل بدنتان روزانه یک وعده غذای دانه‌ای مثل برنج نیز مصرف کنید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:48 - 0 تشکر 525681

4 نکته برای غذا خوردن در رستوران   





مهمترین نکته برای غذاخوردن در بیرون از منزل، داشتن برنامه‌ریزی است.



رستوران

برای غذا خوردن در بیرون از منزل بهتر است نکات زیر را به خاطر بسپارید تا پس از برگشت به منزل به جای عذاب وجدان و مشکلات ناشی از پرخوری، احساس نشاط و شادابی کنید.



1- انتخاب رستوران


به طور خلاصه می‌توان گفت آن چه ما نیاز داریم تا در بیرون از خانه، غذای سالمی بخوریم، برنامه ریزی است.


منظور این است که اگر برنامه ریزی نداشته باشیم و با تصمیم ناگهانی برای غذا خوردن به بیرون از خانه برویم، با پرخوری نابه‌جا و دریافت انرژی بیش از حد، حتماً خودمان را غافلگیر خواهیم کرد!



بهتر است در انتخاب رستوران به موارد زیر توجه کنیم:


* از رفتن به غذاخوری‌ها و رستوران‌هایی که منوی باز دارند و با دادن یک هزینه‌ی ورودی، استفاده از همه‌ی انواع غذاهایی که وجود دارد، آزاد است، خودداری کنید.


* رستوران و غذاخوری‌ای را انتخاب کنید  که در فهرست غذایی‌اش غذاهای متنوعی  باشد و شما به راحتی بتوانید یک غذای سالم را انتخاب کنید.



اگر صحبت می‌کنید مراقب میزان غذایی که می‌خورید باشید و حواس‌تان از حس سیری‌تان پرت نشود



* در صورت امکان تصمیم لحظه‌ای برای بیرون غذا خوردن نگیرید، چرا که اگر با برنامه‌ریزی باشد، شما با تنظیم غذایتان در طی روز می‌توانید با خیال راحت‌تری از میزان و نوع دریافت انرژی برای وعده بیرون از خانه نقشه بکشید.

* غذاخوری‌ها و رستوران‌های دریایی و گیاهی معمولاً سالم‌ترند.



2- بهتر است قبل از خروج از خانه


* در صورت امکان از فهرست غذایی رستورانی که قصد رفتن دارید؛ و تا جای ممکن از انتخاب خود، مطلع باشید تا خود را غافلگیر نکنید و انتخاب صحیحی داشته باشید.


* حتماً 1 تا 2 ساعت قبل از بیرون رفتن از خانه، میان‌وعده‌ای کوچک مانند میوه یا مقدار کمی سالاد بخورید.



3- در انتخاب غذا


* هرگز از سوال کردن در مورد غذایی که از آن اطلاع ندارید خجالت نکشید و به راحتی در مورد غذایی که ممکن است انتخاب کنید سوال کنید.


* هرگز  در انتخاب غذا عجله نکنید.



از رفتن به غذاخوری‌ها و رستوران‌هایی که منوی باز دارند و با دادن یک هزینه‌ی ورودی، استفاده از همه‌ی انواع غذاهایی که وجود دارد، آزاد است، خودداری کنید



* در صورت تمایل می‌توانید از فردی که به آن غذا را سفارش می‌دهید بخواهید غذای شما را کم‌چرب‌تر درست کنند و یا از افزودن موادی که به آن حساسیت دارید خودداری کنند.

* در صورت امکان از سبزیجات پخته شده در انتخاب غذایتان استفاده کنید؛ زیرا هم از لحاظ بهداشتی مطمئن‌تر است و هم با خوردن آن قبل از غذا از دریافت کالری اضافی جلوگیری کرده‌اید.



4- در هنگام  خوردن غذا


* حتماً با سبزیجات شروع کنید.


* هرگز در خوردن عجله نکنید؛ ابتدا به خوبی به غذای‌تان نگاه کنید؛ از یک نقطه شروع کنید و سعی کنید بعد از هر لقمه قاشق‌تان یا لقمه غذا را در ظرف بگذارید.


* اگر صحبت می‌کنید مراقب میزان غذایی که می‌خورید باشید و حواس‌تان از حس سیری‌تان پرت نشود.



حتماً 1 تا 2 ساعت قبل از بیرون رفتن از خانه، میان‌وعده‌ای کوچک مانند میوه یا مقدار کمی سالاد بخورید



* به محض حس سیری از غذا خوردن دست بکشید بعضی‌ها بر این باورند که برای وسوسه نشدن خوردن بیشتر؛ مابقی غذای‌تان را مملو از نمک یا فلفل کنید تا نتوانید به خوردن ادامه دهید؛ البته راه حل‌های بهتر دیگری نیز هست تا غذای اضافی دور ریخته نشود مثلاً آن را در اختیار دیگری قرار دهید.

و در انتها حتماً مجبور نیستید از خوراکی‌هایی مانند بستنی یا کرم‌های چرب و پر شکر استفاده کنید؛ یک نوشیدنی گرم و کم شکر و یا یک قاشق مربا می‌تواند بسیار مناسب و آرامش بخش باشد و در صورت امکان پیاده‌روی آرام با نفس‌های عمیق را فراموش نکنید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:49 - 0 تشکر 525682

هفت توصیه برای تقویت بدن





کمبود ویتامین A سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. برای پیشگیری از این مشکل، منابع غذایی حاوی ویتامین A مثل سبزی‌هایی نظیر فلفل‌ دلمه‌ای رنگی، هویج و گوجه‌فرنگی را از یاد نبرید.



خیلی وقت‌ها بی‌توجهی به برنامه‌ غذایی روزانه می‌تواند باعث کمبود انواع مواد مغذی و ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، عفونت‌های گوارشی و... شود. توجه به این 7 توصیه ساده، زمینه بروز این مشکلات را به حداقل ممکن می‌رساند.


پروتئین حیوانی


1. پروتئین یکی از مهم‌ترین مواد مغذی است که به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می‌کند بنابراین مصرف انواع گوشت کم‌چرب از گوشت قرمز (لخم و بدون هر نوع چربی مرئی) گرفته تا مرغ (بدون پوست)، ماهی، گوشت شترمرغ، بوقلمون و لبنیات کم‌چرب می‌تواند به بهبود وضعیت تغذیه‌ای کمک کند.



منابع ویتامین آ، منابع ویتامین a



2. کمبود ویتامین A سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. برای پیشگیری از این مشکل، منابع غذایی حاوی ویتامین A مثل سبزی‌هایی نظیر فلفل‌ دلمه‌ای رنگی، هویج و گوجه‌فرنگی را از یاد نبرید و هرازچندگاهی در وعده شام جگر کباب شده میل کنید.



منابع غذایی ویتامین ث



3. ویتامین C نیز سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند و احتمال ابتلا به عفونت به خصوص عفونت‌های ویروسی را کاهش می‌دهد.


میوه‌هایی مانند لیموترش و طالبی را در میان‌وعده‌ها و سبزی‌هایی مانند انواع کلم، فلفل ‌دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی را در وعده اصلی‌تان بگنجانید.



منابع غذایی ویتامین e



4. ویتامین E نیز به خصوص در دوران سالمندی، قوای دفاعی بدن را تقویت می‌کند.


انواع مغزها نظیر گردو و تخم آفتابگردان، فرآورده‌های دریایی مانند میگو و البته جوانه گندم سرشار از ویتامین E و بسیار مفید هستند.




منابع غذایی ویتامین ب 6



5. ویتامین B6 از دیگر مواد مغذی است که مقاومت بدن را بالا می‌برد.


این ویتامین در خوراکی‌هایی مانند عدس، اسفناج، سیب‌زمینی و موز یافت می‌شود پس آن‌ها را نیز در برنامه غذایی‌تان از قلم نیندازید.




غذاهای حاوی روی



6. در میان مواد معدنی، روی از مهم‌ترین مواد مغذی است که به تقویت بدن کمک می‌کند و فعالیت گلبول‌های سفید را در بدن افزایش می‌دهد. مصرف منابع آن شامل انواع ماهی‌ها و نان تهیه شده از آرد کامل گندم، به همه توصیه می‌شود.




7. «سلنیوم»، احتمال ابتلا و شدت عفونت به خصوص از نوع ویروسی را کاهش خواهد داد. برای تقویت خود بهتر است مواد غذایی‌ای نظیر انواع ماهی، سویا و نان تهیه شده از آرد کامل گندم را میل کنید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:49 - 0 تشکر 525683

تأثیر برنامه غذایی بر اخلاق


رژیم غذایی شما می‌تواند خوش‌اخلاق یا بداخلاق‌تان کند





رابطه بین غذا و خلق‌وخو که برخی به آن «مود» می‌گویند موضوع مطالعات متعددی هم در سطح جانوری و هم انسانی بوده و ثابت شده است که بین این دو ارتباطی فراوان وجود دارد.



اخلاق

می‌توان گفت تغذیه به چند شکل می‌تواند روی مود اثر بگذارد. یکی به وعده‌های غذایی و حجم آن مربوط می‌شود و دیگری از نظر ترکیب غذا.


در ضمن، مطالعات نشان داده‌اند تأثیری که تغذیه بر مود می‌گذارد در واقع در اثر تأثیری است که بر میانجی‌های عصبی اعمال می‌کند. در بین میانجی‌های عصبی می‌توان به سروتونین، دوپامین و نوراپی‌نفرین اشاره کرد که سروتونین مهم‌ترین آن‌ها است. بنابراین عادات غذایی هستند که می‌توانند اثر مثبت و یا منفی بر خلق‌وخو داشته باشند که در ادامه می‌توانید با آن‌ها آشنا شوید.



1- مراقب نظم غذایی باشید!


توصیه‌ای که ما متخصصان تغذیه به همه افراد چه سالم و چه بیمار داریم داشتن نظم در وعده‌های غذایی است. این مسئله بسیار اهمیت دارد و روی خلق‌وخوی افراد تأثیر می‌گذارد. در افرادی که نظم غذایی مناسبی ندارند، مثل کارمندان به ویژه کارمندان بانک که به لحاظ شرایط حرفه‌ای خود ممکن است صبحانه بخورند یا خیر یا خیلی سریع صبحانه‌ای جزیی میل کنند، این موضوع دقیقاً روی مودشان تأثیر می‌گذارد. این افراد با دسته زیادی از افراد در ارتباط هستند و بار روانی سنگینی روی آن‌ها است و در نتیجه کم تحمل می‌شوند و حتی از کوره درمی‌روند.


عین این مسئله را به شکل دیگر در راننده‌ها به ویژه رانندگان اتوبوس می‌بینیم. کار این افراد از صبح زود شروع می‌شود و اکثراً وعده‌های منظم غذایی ندارند و گرچه اکثراً افراد مهربانی در خانه هستند، سرکار به دلیل بار روانی که در کار وجود دارد و به بی‌نظمی غذایی اضافه می‌شود، پرخاشگر می‌شوند و دست خودشان هم نیست.



کمبود ریزمغذی‌ها مطمئناً روی خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد. کمبود ریزمغذی‌ها به ویژه ویتامین‌های گروه B یعنی B2، B6 و نیاسین قطعاً اثرهای خیلی بدی بر خلق‌وخو می‌گذارد و سبب بی‌خوابی می‌شود



جالب است بدانید که به صورت تجربی هر انسانی در زندگی روزمره شاهد این مسئله بوده است. یک مثال بارز ارتباط وضعیت تغذیه و به ویژه عادات غذایی با خلق‌وخو در ماه مبارک رمضان است که به هر حال به نوعی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همین که نظم غذایی افراد به هم می‌خورد دست‌کم در هفته اول تغییراتی در افراد نظیر خواب‌آلودگی و خستگی بروز می‌کند تا زمانی که فرد با وعده‌های جدید غذایی سازش پیدا کند.


البته راه‌حل این مسئله دست هر یک از ماست. به‌طوری که با میان‌وعده‌های کوچک مثل میوه‌ها که قابل حمل و صرف در زمان کوتاه هستند یا با مصرف یک ناهار سبک به شکل ساندویچ ساده می‌توان جلوی این مسایل را گرفت. منظور از ناهار، مصرف غذاهای سرخ‌شده یا غوطه‌ور در روغن نیست. ناهار می‌تواند نان و پنیر یا یک تکه سینه مرغ باشد که در زمان کوتاه ظرف نیم ساعت با آرامش صرف شود.



2- وعده‌های حجیم نخورید!


وعده‌های غذایی حجیم که بخشی از آن به نظم غذایی ارتباط دارد، می‌تواند تأثیر نامطلوبی بر خلق‌وخو بگذارد. کسانی که فاصله زمانی بین مصرف صبحانه و ناهارشان طولانی می‌شود و در نهایت یک وعده حجیم به عنوان ناهار دریافت می‌کنند، حالت پری، سنگینی و خواب‌آلودگی شدیدی پیدا می‌کنند و از محیط اجتماعی که فرد باید با آن تعامل داشته باشد، جدا می‌شوند. در ضمن، اگر بعد از صرف صبحانه فرد یک یا دو میان‌وعده داشته باشد، می‌تواند در وعده ناهار مقدار کمتری غذا بخورد و فعال و شاداب باقی بماند.


اخلاق

3- مراقب ترکیبات غذایی باشید!




در این رابطه مطالعات بیشتری صورت گرفته است. مشخص شده ترکیب غذا روی 3 میانجی نام‌برده به ویژه سروتونین تأثیرگذار است.


مثلاً غذاهایی که سهم کربوهیدرات به ویژه کربوهیدرات ساده بالایی دارند، می‌توانند در کوتاه‌مدت هم اثر خوبی داشته باشند هم بد که البته توضیح آن کمی پیچیده است. اگر توجه کرده باشید مصرف شکلات شادی‌بخش است. در واقع مصرف شکلات سبب رها شدن اندروفین می‌شود که خواص شبه تریاکی دارد و حالت خوشایندی به فرد دست می‌دهد. اما این حالت گذراست و مصرف زیاد مواد کربوهیدراتی مثل انواع پاستاها که قند بالایی دارند سبب ایجاد تغییراتی در سطح میانجی‌های عصبی می‌شود که در نهایت حالت خستگی، خمودگی و خواب‌آلودگی ایجاد می‌کند.


مطالعاتی که روی افزایش دریافت پروتئین، صورت گرفته نشان داده‌اند که مصرف زیاد پروتئین سبب پرانرژی بودن بعد از خوردن آن‌ها می‌شود.


در مورد چربی باید گفت، چربی غذا اگر زیاد باشد حالت خمودگی و خستگی را القا می‌کند ولی حذف کامل روغن از غذا نیز کار درستی نیست. رژیم بی‌چربی - یعنی مصرف غذاهای آب‌پز- کار صحیحی نیست. چربی‌ها به چربی خوب و بد تقسیم می‌شوند. 25 تا 30 درصد از کل کالری دریافتی روزانه ما که البته با توجه به شرایط کم و زیاد می‌شود باید از چربی‌های خوب مانند روغن زیتون و روغن مغز دانه‌ها باشد. در مطالعات جانوری دیده شده اگر چربی غذا به شکل شدید محدود شود در سطح چربی‌های خون یا لیکوپروتئین‌ها و میانجی‌های عصبی تغییراتی ایجاد شده و حیوان رفتار تهاجمی و تخاصمی پیدا می‌کند. این که این یافته در مورد انسان نیز صحت دارد یا خیر جای بحث دارد اما معلوم است که عدم تعادل در رژیم غذایی پیامدهای مفیدی نخواهد داشت.




4- زیاد گوشت نخورید!



این که رژیم پرپروتئین که سهم عمده آن می‌تواند از پروتئین جانوری تأمین شود آیا واقعاً بر خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد یا خیر هنوز ثابت نشده است ولی به نظر می‌رسد اثر مثبتی نداشته باشد.



اگر بعد از صرف صبحانه فرد یک یا دو میان‌وعده داشته باشد، می‌تواند در وعده ناهار مقدار کمتری غذا بخورد و فعال و شاداب باقی بماند



فراموش نکنیم می‌توانیم عکس این مسئله را هم نگاه کنیم یعنی کسانی که روحیه تخاصمی دارند، میل بیشتری به مصرف غذاهای گوشتی دارند. پس برای آنکه خوی خشن پیدا نکنید، در خوردن گوشت زیاده‌روی نکنید.



5- کمبودها را جدی بگیرید!



کمبود ریزمغذی‌ها مطمئناً روی خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد. کمبود ریزمغذی‌ها به ویژه ویتامین‌های گروه B یعنی B2، B6 و نیاسین قطعاً اثرهای خیلی بدی بر خلق‌وخو می‌گذارد و سبب بی‌خوابی می‌شود.


کمبودهای حاشیه‌ای یا تحت بالینی که ضرورتاً علامت بالینی ندارند و به طور معمول با تست‌های روتین آزمایشگاهی قابل ‌تشخیص نیستند، می‌توانند اثرات نامطلوبی بر خلق‌وخو داشته باشند و عمدتاً به دو دلیل ایجاد می‌شوند؛ یکی داشتن رژیم غذایی نامناسب مانند مواردی که ذکر شد و عدم تعادل در برنامه غذایی و دوم بسته به وضعیت فیزیولوژیک بدن در دوران بارداری یا دوران رشد یا موارد بیماری مانند افزایش دفع که فرد نیاز به دریافت بیشتر این مواد دارد.


کمبودهای حاشیه‌ای وقتی ایجاد شود روی مود تأثیر می‌گذارد و یک متخصص تغذیه با ارزیابی صحیح و ابزارهایی که می‌شناسد، می‌تواند این کمبود را تشخیص دهد و حمایت‌های تغذیه‌ای را شروع کند.


البته فراموش نکنید که بخشی از خلق‌وخو به محیط فرهنگی و اجتماعی افراد بازمی‌گردد و صرفاً ربط دادن خلق‌وخو به تغذیه ساده‌انگاری است. بنابراین در کنار تغذیه، داشتن شیوه صحیح زندگی و ورزش نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:49 - 0 تشکر 525685

وسواس‌های غذایی (قسمت اول)


افراط در مصرف ویتامین‌ها و پروتئین و بهداشت مواد غذایی





برداشت اشتباه بعضی اشخاص از آموزش‌های تغذیه‌ای و یا تأثیر تبلیغات غلط برخی شرکت‌ها و یا افراد غیرمتخصص در زمینه تغذیه، متأسفانه در بعضی خانواده‌ها وسواس و دغدغه‌ای نامطلوب در مورد تغذیه ایجاد می‌کند که سلامت خانواده‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.



وسواس

امروزه تأثیر مهم و مفید تغذیه در حفظ سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها و طول عمر انسان بر هیچ‌کس پوشیده نیست.


تلاش‌های پیگیر و خستگی‌ناپذیر متخصصان تغذیه برای افزایش آگاهی و باورهای تغذیه‌ای مردم نقش مفید و موثری در اصلاح عادات غذایی افراد و پیروی آنان از الگوی غذایی صحیح و ارتقای سلامت جامعه در برداشته است. به این ترتیب که بسیاری از افراد، توجه و دقت زیادی به تغذیه فرد و خانواده، به خصوص اطفال می‌کنند که البته نتایج ثمربخش آن بر سلامت خانواده مشهود است.


با این وجود، لازم است توجه خوانندگان عزیز را به مسأله‌ای جلب نماییم که امروزه مبتلابه برخی از افراد است و می‌تواند اثرات زیانباری بر سلامت جامعه داشته باشد و آن این که برداشت اشتباه و نامناسب بعضی اشخاص از آموزش‌های تغذیه‌ای و یا تأثیر تبلیغات غلط برخی شرکت‌ها و یا افراد سودجو و غیرمتخصص در زمینه تغذیه، متأسفانه در بعضی خانواده‌ها وسواس و دغدغه‌ای نامطلوب در مورد تغذیه ایجاد می‌کند که عواقب سوء آن، سلامت خانواده‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.


* یکی از دغدغه‌های بی‌مورد برخی افراد ترس از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی و پناه بردن به منابع دارویی برای جبران آن‌ها است.


ویتامین‌ها و مواد معدنی (مینرال‌ها) تأثیر مهمی در افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از بیماری‌ها دارند؛ ولی لازم به ذکر است که:


1- خاصیت مهم این دسته از مواد مغذی در صورتی است که توسط غذا به بدن انسان برسند؛ زیرا فاکتورهای موجود در غذا به تأثیر مثبت ویتامین‌ها و مینرال‌ها در بدن کمک می‌کنند.


2- چون برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن ذخیره می‌شوند، مصرف بیش از حد لزوم این مواد مغذی می‌تواند ایجاد مسمومیت و عوارض مختلفی کند و سلامت شخص را به طور جدی به خطر اندازد.


3- منابع دارویی معمولاً دارای عوارض جانبی در بدن هستند و مصرف بیش از حد یا طولانی مدت آن‌ها می‌تواند اختلالات مهمی در انسان ایجاد کند.


مصرف قرص و دارو فقط در موارد ضروری و با دستور پزشک مجاز است. نتیجه آن که برای بهره‌گیری هر چه بیشتر از خواص تغذیه‌ای مواد مغذی، باید منابع غذایی این مواد را مورد مصرف قرار داد. گروه‌های غذایی حاوی مواد مغذی مفیدی هستند که در حفظ سلامت انسان اثرات قابل توجهی دارند. استفاده کافی و مناسب (طبق توصیه‌های متخصصان تغذیه) از گروه‌های مختلف غذایی، به جای منابع دارویی، می‌تواند سلامت انسان را تأمین نموده و موجب شادابی، نشاط و طول عمر بیشتر شود.



افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند، می‌توانند ابتدا با مصرف مقدار کم میوه با پوست و افزایش تدریجی آن، دستگاه گوارش، خود را به مصرف میوه با پوست عادت دهند و از خواص تغذیه‌ای آن بهره ببرند



** بعضی از افراد به خصوص ورزشکاران به علت وسواس در به دست آوردن نیروی بیشتر و عضله‌سازی، از پودرها یا مواد آماده پروتئینی استفاده و گاه در مصرف این مواد نیز افراط می‌کنند.


مصرف پروتئین کافی به میزان توصیه شده توسط مجامع علمی تغذیه‌ای، برای انسان ضروری است، ولی چنان چه در این مورد افراط شود، عوارض و اختلالات نامطلوبی از جمله موارد زیر در پی دارد:


1- موجب افزایش اسیداوریک خون شده و ایجاد نقرس می‌کند.


2- مصرف پروتئین زیاد (پروتئین با دوز بالا) مانع جذب کلسیم می‌شود؛ بنابراین در دوران کودکی و نوجوانی به رشد لطمه می‌زند، در بزرگ‌سالی استحکام استخوان‌ها را دچار اختلال می‌نماید و در دوران میان‌سالی و سالمندی به پیشرفت عارضه پوکی استخوان کمک می‌کند.


3- به طور کلی مصرف منابع دارویی مواد مغذی به علت آن که اکثراً حاوی مقادیر زیادی از آن ها می‌باشند به اختلالات کلیوی منجر می‌شوند. پس برای به دست آوردن نیروی کافی بهتر است به جای مصرف منابع دارویی، از منابع غنی پروتئین به میزان کافی استفاده شود.


قابل ذکر است که علاوه بر پروتئین، سایر مواد مغذی مانند مواد انرژی‌زا (کربوهیدرات‌ها و منابع روغن‌های گیاهی)، ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز به افزایش نیروی جسمانی و حفظ سلامت انسان کمک می‌کند و می‌توانند تأثیر بیشتر و مفیدتری در افزایش نیروی جسمانی و حفظ سلامت انسان داشته باشد.



مصرف قرص و دارو فقط در موارد ضروری و با دستور پزشک مجاز است. نتیجه آن که برای بهره‌گیری هر چه بیشتر از خواص تغذیه‌ای مواد مغذی، باید منابع غذایی این مواد را مورد مصرف قرار داد



*** در مواردی که برخی بیماری‌های عفونی در منطقه‌ای شیوع دارد، بعضی از افراد در مورد مصرف میوه و سبزی دچار وسواس می‌شوند و از ترس ابتلا به بیماری، به طور کلی از مصرف سبزی، سالاد و میوه امتناع می‌ورزند و این وضع ممکن است به مدت طولانی ادامه یابد. این افراد توجه داشته باشند که با مصرف نکردن این دسته از مواد غذایی، قدرت ایمنی بدن خود را کاهش می‌دهند و آمادگی بیشتری جهت ابتلا به بیماری‌ها پیدا می‌کنند.

نظر به این که سبزی‌ها و میوه‌ها ارزش تغذیه‌ای زیادی داشته و در حفظ سلامت انسان اهمیت زیادی دارند، مصرف آن‌ها به دلایل زیر برای همه افراد ضروری است:


1- میوه‌ها و سبزی‌ها از منابع بسیار خوب و غنی ویتامین‌ها محسوب می‌شوند و می‌توانند نیاز انسان را به ویتامین‌ها تأمین کنند.


2- یکی از بهترین منابع فیبر غذایی هستند که در حفظ سلامت انسان و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها اثرات مهمی دارند.


3- حاوی برخی از مواد مغذی ضروری برای بدن از قبیل کلسیم، منیزیم، آهن و پتاسیم هستند و می‌توانند به تأمین نیازمندی انسان به برخی مواد معدنی کمک کنند.


4- سبزی‌ها و میوه‌ها حاوی مقدار قابل توجهی آب هستند و به خصوص در افرادی که تمایل چندانی به مصرف آب ندارند، این ماده مفید و ضروری را تأمین می‌کنند.


شستن میوه

با توجه به مطالب فوق، افرادی که از مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها امتناع می‌ورزند، خود را از نعمت خواص بسیار سودمند این دسته از مواد غذایی محروم می‌کنند.


در هنگام شیوع بیماری‌های عفونی، لازم است در شستشو و ضدعفونی کردن سبزی‌ها و میوه‌ها (یعنی میکرب‌زدایی و نیز انگل‌زدایی) دقت بیشتری صورت گیرد.


به طور کلی میوه‌ها و به خصوص سبزی‌ها (چون با خاک در ارتباط هستند) ممکن است حاوی میکروب‌های مختلف و سبزی‌ها همچنین دارای تخم انگل باشند و اختلالات و بیماری‌های جدی ایجاد کنند؛ بنابراین لازم است همیشه نه فقط در موارد شیوع بیماری‌ها در میکروب‌زدایی و انگل‌زدایی این دسته از مواد غذایی دقت کافی شود، ولی به خاطر داشته باشیم که هرگز نبایستی این گروه غذایی مفید را از برنامه غذایی خود حذف کنیم، مگر در شرایطی که مسئولان بهداشتی جامعه، مصرف آن‌ها را ممنوع اعلام کنند و یا در مورد افراد ضعیف و آسیب‌پذیر طبق توصیه پزشک از بعضی مواد پرهیز شود.


***


**** بعضی از افراد به علت ترس از آلودگی، از خوردن میوه با پوست امتناع می‌کنند.


شستشو و ضدعفونی کردن میوه‌ها می‌تواند آلودگی پوست آن‌ها را از بین ببرد.


***


***** برخی افراد که دستگاه گوارش ضعیفی دارند، تصور می‌کنند پوست میوه موجب بروز اختلال در دستگاه گوارش آنان می‌شود و در این مورد وسواس نشان می‌دهند و در مصرف پوست میوه خودداری کنند. این تصور صحیح نیست، زیرا پوست میوه‌ها به علت داشتن مقدار زیادی فیبر غذایی، برای سلامت انسان مفید است. ضمناً بخشی از مواد مغذی موجود در میوه‌ها در زیر پوست آن‌ها وجود دارد که با جدا کردن پوست، ارزش تغذیه‌ای میوه کاهش می‌یابد.


افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند، می‌توانند ابتدا با مصرف مقدار کم میوه با پوست و افزایش تدریجی آن، دستگاه گوارش، خود را به مصرف میوه با پوست عادت دهند و از خواص تغذیه‌ای آن بهره ببرند.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:49 - 0 تشکر 525686

وسواس‌های غذایی (قسمت دوم)



تداخلات غذایی و حذف کربوهیدرات ها






یکی از وسواس‌های مهم که بسیاری از افراد، به خصوص خانم‌ها به آن مبتلا می‌باشند، عدم مصرف یا دریافت ناکافی مواد نشاسته‌ای از قبیل نان، برنج، ماکارونی و حبوبات، به علت ترس از افزایش وزن و

چاقی است.





کلسیم و آهن


در مطلب قبل در مورد تأثیر تغذیه‌ی صحیح در حفظ سلامت انسان و پیشگیری از بیماری‌ها صحبت و بر این نکته تکیه شد که تغذیه در صورتی برای انسان مفید است که از سه ویژگی کفایت، تعادل و تنوع برخوردار باشد، ولی چنانچه هر یک از این سه دچار اختلال شود، می‌تواند به سلامت انسان لطمه وارد سازد.


همچنین در مورد وسواس‌های غذایی نیز بحث شد و در این مطلب ادامه‌ی وسواس‌های غذایی را پی می‌گیریم:



* در برخی یافته‌های علمی تغذیه‌ای عنوان می‌شود که مصرف برخی مواد مغذی در جذب بعضی دیگر از مواد اختلال ایجاد می‌کند؛


- مثلاً مصرف کلسیم جذب آهن را کاهش می‌دهد و یا آهن از جذب روی جلوگیری می‌کند، یا مصرف بعضی سبزیجات به علت داشتن اگزالات، جذب آهن و کلسیم را مختل می‌نماید. همچنین ترکیبات اسید فیتیک موجود در غلات مانع از جذب کلسیم و آهن غذا می‌شود. چنانچه درباره این یافته‌ها توضیحات کافی داده نشود، در ذهن برخی افراد سوء تفاهم ایجاد کرده و آن‌ها را در مورد مصرف بعضی مواد غذایی دچار وسواس می‌کند که منجر به سوء تغذیه و اختلال در سلامت افراد می‌گردد؛ بدین معنا که بعضی افراد که از وجود کلسیم در شیر و لبنیات آگاهی دارند ممکن است از مصرف ماست همراه غذا خودداری کنند و یا شیر، پنیر و سایر لبنیات را با مواد غذایی حاوی آهن میل ننمایند. این امر موجب می‌شود که این افراد از خواص بسیار مفید لبنیات محروم شوند که نتیجه آن اختلال در رشد، اختلال در استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها و از دست دادن شادابی و طراوت پوست و موها می‌شود.




این تصور که برخی مواد مغذی از جذب بعضی دیگر از مواد جلوگیری می‌کند، درست است، اما در مواردی که به مقدار خیلی زیاد و در دوزهای بالا مصرف شوند؛ مثل


قرص و منابع دارویی





- برخی دیگر با آگاهی از این که در نان، برنج و سایر غلات ترکیبات فیتات وجود دارد، از مصرف نان و برنج خودداری می‌کنند و دچار این وسواس می‌شوند که فیتات موجود در غلات، از جذب آهن و کلسیم غذا جلوگیری می‌کند. همچنین عده‌ای از مصرف سبزی و سالاد با غذا امتناع می‌ورزند و عقیده دارند که اگزالات موجود در سبزی‌ها مانع جذب آهن و کلسیم غذا می‌شود.

این نوع وسواس‌های غذایی نه تنها مفید نیست و به حفظ سلامت انسان کمک نمی‌کند، بلکه موجب بروز کمبودهای تغذیه‌ای شده و شخص را در معرض انواع بیماری‌ها قرار می‌دهد. این تصور که برخی مواد مغذی از جذب بعضی دیگر از مواد جلوگیری می‌کند، درست است، اما در مواردی که به مقدار خیلی زیاد و در دوزهای بالا مصرف شوند؛ مثل قرص و منابع دارویی اما مواد مغذی موجود در خوراکی‌ها چنانچه در حد طبیعی و متعادل مصرف گردد، به میزانی نیست که باعث اختلال در جذب مواد مغذی دیگر شود و یا این اختلال در حد جزئی بوده و از عدم مصرف مواد مغذی بسیار کم خطرتر می‌باشد.


توجه داشته باشیم که مصرف پنج گروه اصلی غذایی، یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغز دانه‌ها، سبزی‌ها و میوه‌ها به میزان توصیه شده در برنامه غذایی ضروری است، زیرا سه اصل «کفایت، تعادل و تنوع» را در تغذیه انسان تأمین می‌کنند و موجب حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری و نیز آرامش اعصاب و شادابی و نشاط می‌شوند. به خاطر داشته باشیم که با تغذیه صحیح می‌توان از بیماری و ناتوانی پیشگیری نمود و از قرص و دارو بی‌نیاز شد.



********



* یکی از وسواس‌های مهم که بسیاری از افراد، به خصوص خانم‌ها به آن مبتلا می‌باشند، عدم مصرف یا دریافت ناکافی مواد نشاسته‌ای از قبیل نان، برنج، ماکارونی و حبوبات، به علت ترس از افزایش وزن و چاقی است.


این دسته از افراد باید توجه داشته باشند که مهم‌ترین منبع تأمین انرژی بدن، مواد نشاسته‌ای است. مواد نشاسته‌ای از منابع غنی انرژی محسوب شده و از نظر قیمت نسبت به سایر منابع انرژی مناسب‌ترند. همچنین، حاوی مواد مغذی و مفیدی از قبیل ویتامین‌های گروه B، پروتئین‌های گیاهی، روی، مقداری آهن و کلسیم هستند که در سلامت انسان نقش مهم و موثری دارند.


یکی از مهم‌ترین مواردی که در ارتباط با مواد نشاسته‌ای باید مورد توجه قرار گیرد، این است که انرژی لازم برای سلول‌های عصبی صرفاً از کربوهیدرات‌ها تأمین می‌شود؛ به این ترتیب که سایر سلول‌های بدن انرژی خود را می‌توانند از چربی‌ها نیز دریافت نمایند؛ در حالی که سلول‌های عصبی، تنها از کربوهیدرات‌ها این انرژی را تأمین می‌کنند. بنابراین، وجود مواد نشاسته‌ای به میزان کافی و متعادل، در برنامه غذایی روزانه ضروری است و حذف آن به هیچ‌وجه جایز نمی‌باشد. برای پیشگیری از چاقی یا درمان آن لازم است افراد در معرض این مشکل، تحت نظر متخصص تغذیه برنامه غذایی صحیح و مناسبی تنظیم نمایند.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:49 - 0 تشکر 525687

وسواس‌های غذایی (قسمت سوم)


حذف برخی از مواد غذایی





یکی دیگر از وسواس‌های غذایی که معمولاً در افراد با وزن بالا یا چاق وجود دارد، عدم مصرف شیر و لبنیات به علت ترس از چاق شدن است.



در قسمت اول این مطلب به افراط در مصرف ویتامین‌ها و پروتئین و بهداشت مواد غذایی و در قسمت دوم آن به حساسیت زیاد افراد به تداخلات غذایی و حذف کربوهیدرات‌ها به منظور جلوگیری از چاقی اشاره شد، حالا ادامه‌ی مطلب ...


تخم مرغ طبیعی


* یکی از باورهای غلط غذایی که امروزه رواج زیادی یافته و تقریباً به صورت یک وسواس در کشورمان درآمده، عدم مصرف تخم‌مرغ به علت ترس از افزایش کلسترول خون، به خصوص در افراد میان‌سال و سالمند است.


اما باید به این نکته توجه داشت که تخم‌مرغ یکی از مواد غذایی بسیار مفید و حتی ضروری برای بدن و یکی از منابع بسیار خوب ویتامین A است. این ویتامین، نه تنها برای رشد کودکان و نوجوانان ضروری است، بلکه در افزایش قدرت ایمنی بدن، سلامت پوست و مخاط‌ها و قدرت بینایی مؤثر می‌باشد. بنابراین، دو عامل مهم در سلامت افراد میان‌سال و سالمند (یعنی کمک به افزایش قدرت ایمنی و نیز بهبود قدرت بینایی) که در این دوران ضرورت فراوان دارد، با مصرف تخم‌مرغ تأمین می‌گردد.


این ماده غذایی مفید، علاوه بر ویتامین A، حاوی بهترین نوع پروتئین خوراکی است. همچنین از منابع بسیار خوب روی و ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شود و نیز حاوی مقداری آهن است. به این ترتیب، حذف تخم‌مرغ از برنامه غذایی فرد را از خواص غذایی مفید و حیات‌بخش آن محروم می‌کند. اما لازم به ذکر است که زرده تخم‌مرغ حاوی مقداری اسید چرب اشباع شده می‌باشد که در اثر مصرف بیش از حد تخم مرغ، موجب افزایش چربی‌های نامطلوب خون می‌شود؛ اما در عوض از نظر اسیدهای چرب اشباع نشده نیز غنی است که در کاهش چربی‌های نامطلوب خون تأثیر مهمی دارند.


بنابراین، مصرف تخم‌مرغ به علت دارا بودن ارزش تغذیه‌ای بالا، حتی برای افراد سالمند و میان‌سال نیز مفید است. البته این افراد و نیز کسانی که مبتلا به افزایش چربی‌های خون و یا بیماری‌های قلبی – عروقی هستند، نباید در مصرف آن افراط کنند و هفته‌ای یک تا دو عدد تخم‌مرغ به صورت پخته و سفت برای این دسته از افراد توصیه می‌شود.



افراد دچار اضافه وزن می‌توانند لبنیات کم‌چرب را به مقدار کافی در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند و مطمئن باشند که موجب افزایش وزن و چاقی نخواهد شد



* در مورد مصرف گوشت قرمز عقاید متفاوت و متضادی در جامعه ما وجود دارد.

- گروهی از افراد معتقدند که مصرف گوشت قرمز (گوساله، گوسفند، دل، جگر، قلوه و...) برای سلامت انسان به هیچ‌وجه مفید نیست و مواد زاید تولید می‌کند که به سلامت شخص لطمه وارد ساخته و موجب بروز بیماری‌ها و اختلالات مهم و خطرناک می‌شود و عمر انسان را کوتاه می‌کند؛ به همین علت عده‌ای از هموطنان‌مان دچار وسواس شدید در مورد استفاده از گوشت قرمز شده و از مصرف آن به طور کلی امتناع می‌ورزند.


- در برخی موارد نیز مشاهده می‌شود که بعضی مادران برای تقویت کودکان ضعیف خود در استفاده از گوشت قرمز افراط کرده و تصور می‌کنند که گوشت جزو مواد نیروزا بوده و در رفع ضعف و لاغری کودکان، تقویت قدرت عضلانی و پیشگیری از انواع بیماری‌ها در کودک تأثیر معجزه‌آسایی دارد.


افراط در مصرف گوشت قرمز می‌تواند اثرات نامطلوبی در سلامت کودک داشته باشد؛ به این معنی که ممکن است او را به طور کلی از گوشت دل‌زده کرده و باعث شود دیگر هرگز گوشت نخورد و در دوران بزرگسالی نیز این ماده خوراکی را از برنامه غذایی خود حذف کند که ممکن است منجر به بروز عوارضی از قبیل کم خونی شود و یا برعکس، احتمال دارد عادت به استفاده بیش از حد گوشت در برنامه غذایی کند که در این صورت نیز منجر به بروز عواقب ناگوار، به خصوص در سنین بالا می‌شود.


ضمناً مادران عزیز توجه داشته باشند که گوشت از منابع اصلی تولید انرژی محسوب نمی‌شود و به تنهایی نمی‌تواند در رفع ضعف و لاغری و افزایش قدرت ایمنی کودک مؤثر باشد؛ بلکه چنانچه همراه مواد غذایی مفید دیگر مصرف شود، در حفظ سلامت کودک مؤثر است؛ ضمن اینکه افراط در مصرف گوشت قرمز به هیچ‌وجه مفید نیست و به سلامت انسان لطمه می‌زند. پس رعایت تنوع، کفایت و تعادل در برنامه غذایی از دوران کودکی تا سالمندی بسیار مهم است.  


گوشت

در مورد این ماده غذایی لازم است به نکات زیر توجه شود:


1- جگر، دل، قلوه و گوشت قرمز از بهترین منابع آهن محسوب می‌شوند که نه تنها آهن موجود در آن‌ها از نظر کمیت (مقدار) غنی است، بلکه از نظر کیفیت نیز بسیار مطلوب است و کاربرد بالایی در بدن دارد و از بروز کم خونی و عوارض ناگوار ناشی از آن پیشگیری می‌کند.


2- گوشت قرمز و امعا و احشا از بهترین منابع ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شوند که نقش مهمی در سلامت انسان، به خصوص سلامت سیستم عصبی دارند.


3- این دسته از مواد غذایی حاوی پروتئین حیوانی با ارزش تغذیه‌ای بالا هستند که به افزایش جذب آهن گیاهی کمک زیادی می‌کنند (حتی اگر به مقدار کم در غذا وجود داشته باشند).


4- انواع گوشت قرمز از منابع غنی روی محسوب می‌شوند. این ماده معدنی برای حفظ سلامت انسان مفید و ضروری است.




با توجه به مطالب فوق در می‌یابیم که گوشت قرمز، خواص تغذیه‌ای مناسبی دارد و مصرف آن می‌تواند قسمتی از نیازهای تغذیه‌ای بدن را تأمین کند. ولی در مورد گوشت قرمز به دو نکته اساسی باید توجه شود:




1- در بین الیاف گوشت قرمز مقداری چربی وجود دارد و حتی اگر تمام چربی‌های قابل رؤیت آن حذف شود باز حاوی مقداری چربی است که می‌تواند موجب افزایش وزن و بالا رفتن چربی‌های نامطلوب خون شود.


2- چربی گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع شده است که افراط در مصرف آن موجب اختلالات قلبی – عروقی، افزایش فشارخون و چربی‌های نامطلوب خون می‌گردد. بنابراین، هرگز نباید در مصرف گوشت قرمز و امعا و احشا افراط کرد. این موضوع در مورد افراد جوان و کودکان نیز صدق می‌کند.



********



* یکی دیگر از وسواس‌های غذایی که معمولاً در افراد با وزن بالا یا چاق وجود دارد، عدم مصرف شیر و لبنیات به علت ترس از چاق شدن است.


حتی در بعضی موارد مشاهده می‌شود که در بعضی رژیم‌های لاغری غلط که توسط افراد غیرمتخصص و ناآگاه تنظیم می‌شود، شیر و لبنیات به طور کلی از برنامه غذایی شخص حذف می‌گردد. این افراد معتقدند که لبنیات موجب افزایش وزن می‌شود و نباید در رژیم‌های لاغری گنجانده شود.


لبنیات

در حالی که این باور صحیح نیست؛ زیرا:


1- شیر و لبنیات از گروه‌های غذایی بسیار مفید بوده و مصرف آن برای تمام افراد، از کودک و نوجوان تا اشخاص جوان، میان‌سال و سالمند ضروری است. شیر و لبنیات ارزش تغذیه‌ای بالایی داشته و در حفظ سلامت انسان نقش بسیار مهمی دارد؛ به خصوص در کودکان و نوجوانان به رشد کمک مؤثری می‌کند و کمبود آن موجب بروز اختلال در رشد جسمی این افراد می‌شود.


2- این گروه غذایی در جوانان به حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند و در افراد میان‌سال و سالمند در پیشگیری و به تعویق انداختن عارضه پوکی استخوان مؤثر است. علاوه بر اینکه اثرات مهم و مفید دیگری نیز در حفظ سلامت انسان دارد.


شیر و لبنیات در حالت معمول حاوی مقدار زیاد چربی نیستند، مگر آن که برای مصرف، نوع پرچرب آن انتخاب شود. افراد دچار اضافه وزن یا چاق می‌توانند لبنیات کم‌چرب را به مقدار کافی در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند و مطمئن باشند که موجب افزایش وزن و چاقی نخواهد شد، البته نوع کم‌چرب لبنیات خیلی بهتر از انواع بدون چربی آن است؛ زیرا در چربی لبنیات اسیدهای چرب مفیدی وجود دارد که به سلامت انسان کمک می‌کند.



********



* وسواس دیگری که امروزه اذهان بسیاری از افراد دچار اضافه وزن یا چاق را به خود مشغول کرده آن است که عده‌ای معتقدند مصرف سبزی یا سالاد و یا میوه‌های تازه موجب بزرگ شدن معده می‌شود و نباید همراه غذا یا در فواصل غذاها از آن‌ها استفاده کرد.


این باور غلط می‌تواند به سلامت انسان لطمات مهم و گاه جبران‌ناپذیری وارد سازد.


انواع سبزی، سالاد و میوه‌های تازه از منابع بسیار خوب و غنی فیبر غذایی هستند و چنانچه به مقدار کافی در برنامه غذایی روزانه گنجانده شوند، می‌توانند کمک مؤثری به حفظ سلامت و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها کنند.


چنانچه برخی از افراد با مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه دچار اتساع و بزرگ شدن معده شوند، به علت عادت نداشتن به مصرف این مواد است که آنان را دچار این عارضه می‌کند. این افراد بهتر است این گروه از مواد خوراکی مفید را به تدریج وارد برنامه غذایی خود نمایند تا دستگاه گوارش‌شان به مصرف آن‌ها عادت کند.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:49 - 0 تشکر 525688

آرام غذا خوردن چه فوایدی دارد؟





آرام غذا خوردن باعث می‌شود هضم غذا از دهان بهتر آغاز شود. لذت بردن از غذا در محیطی که آرام است و فرد در کمال آرامش غذا می‌خورد، بهتر صورت می‌پذیرد.



 آرام خوردن

یکی از مسائلی که همواره در علم تغذیه مورد توجه قرار می‌گیرد، آرامش هنگام غذا خوردن است. این موضوع همراه آرامش محیطی در هنگام تناول غذا، نداشتن استرس و عدم فعالیت به ویژه در کودکان و توجه کامل به غذا، به عملکرد هر چه بهتر دستگاه گوارش کمک می‌کند.


به طور کلی، آرام غذا خوردن باعث می‌شود هضم غذا از دهان بهتر آغاز شود.


از آن جایی که یک بخش هضم، بخش مکانیکی است بنابراین بهتر جویدن غذا موجب می‌شود که به قطعات کوچک‌تری خرد شده و هر چه غذا خردتر شود هضم آن در معده و روده بهتر به انجام برسد.  در صورتی که با عجله خوردن غذا باعث خواهد شد تا غذا با قطعات درشت‌تری بلعیده شود و فشار بیشتری هنگام هضم به معده و روده وارد آید.




مدت زمان جویدن غذا با فاز مغزی ارتباط مستقیمی دارد و جویدن بیشتر باعث می‌شود طعم و بوی غذا بهتر احساس شود و این طعم و بو به دنبال جویدن


سبب فعال‌تر شدن گیرنده‌های انتقال‌دهنده پیام شود




مرحله دوم هضم، بخش شیمیایی است به این ترتیب که آنزیم‌های بزاق می‌توانند در این امر تأثیرگذار باشند و بخشی از هضم را در دهان انجام دهند تا مراحل بعدی راحت‌تر انجام گیرد.



***



نکته دیگری که در این میان مهم است، فاز مغزی غذا است. لذت بردن از غذا در محیطی که آرام است و فرد در کمال آرامش غذا می‌خورد، بهتر صورت می‌پذیرد و پیام‌هایی از سوی مغز برای ترشح آنزیم‌های هضم‌کننده در سایر اندام‌های دستگاه گوارش ارسال می‌شود.




البته غیر از آرام غذا خوردن و بودن در محیط آرام، با هم غذا خوردن به ویژه


در کودکان به هضم و جذب بهتر غذای‌شان کمک می‌کند و از جمله عوامل لذت بردن از غذا به حساب می‌آید





تحقیقات صورت‌ گرفته در رابطه با تند یا کند خوردن غذا نشان داده است، مدت زمان جویدن غذا با فاز مغزی ارتباط مستقیمی دارد و جویدن بیشتر باعث می‌شود طعم و بوی غذا بهتر احساس شود و این طعم و بو به دنبال جویدن سبب فعال‌تر شدن گیرنده‌های انتقال‌دهنده پیام شود. در ضمن، مطالعات نشان داده‌اند رها شدن و افزایش فعالیت مولکول‌های انتقال‌دهنده پیام برای هضم تا 50 درصد با فاز مغزی غذا مرتبط است.
با هم غذاخوردن

لازم به یادآوری است که اگر غذا با تکه‌های خرد نشده وارد دستگاه گوارش شود، اولاً ورود غذا به مرحله بعدی سخت‌تر خواهد بود و غذایی که خوب هضم نشده به رشد بیشتر باکتری‌ها کمک می‌کند که این باکتری‌ها عاملی برای نفخ خواهند بود. بنابراین، جویدن باید به اندازه‌ای آرام صورت گیرد که فرد طعم و بوی غذا را در دهان حس کند.


البته غیر از آرام غذا خوردن و بودن در محیط آرام، با هم غذا خوردن به ویژه در کودکان به هضم و جذب بهتر غذای‌شان کمک می‌کند و از جمله عوامل لذت بردن از غذا به حساب می‌آید.


از این گذشته، برخی افراد عادت دارند مدام از سر میز غذا بلند شوند و دنبال کارهای‌شان بروند و بین غذاخوردن‌شان وقفه ایجاد کنند. در صورتی که فاصله ایجاد شده زیاد باشد به طوری که جویدن قطع شود، چون فرآیند هضم از جویدن شروع می‌شود ممکن است از آنجا گیرنده‌ها تحریک شده ولی غذا وارد مرحله بعدی نشده و هضم صورت نگیرد و دچار اختلال شود.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:50 - 0 تشکر 525690

توصیه‌هایی برای سالم زیستن





داشتن تغذیه سالم مستلزم ایجاد تنوع غذایی است. در این صورت مواد غذایی متنوع و مختلفی میل می‌کنید و بدن همه‌ی موادی که نیاز دارد را دریافت می‌کند.



صبحانه

بزرگ‌ترین و با ارزش‌ترین سرمایه‌ی هر انسان سلامتی او و داشتن یک زندگی سالم آرزوی همه است. یکی از راه‌های سالم زیستن، داشتن تغذیه‌ی مناسب و سالم است. در این مقاله توصیه‌هایی ارائه می‌شود که شما را به داشتن تغذیه‌ای سالم و در نهایت زندگی سالم‌تر راهنمایی می‌کند.


صبحانه‌ی مفصلی میل کنید


از صبحانه غافل نشوید. صبحانه اولین وعده‌ی غذایی بعد از یک شب طولانی است و بدن شما برای شروع روز جدید، نیاز به انرژی دارد. صبحانه به روده‌های شما اجازه می‌دهد که از خواب بیدار و کار گوارش آغاز شود.


اگر صبحانه‌ی کامل میل نکنید در طول روز تمایل بیشتری به خوردن پیدا می‌کنید که این امر به خودی خود باعث چاقی می‌شود.



آب بنوشید


نوشیدن یک لیوان آب قبل از غذا باعث تحریک دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا می‌شود. علاوه بر این نوشیدن آب باعث دفع توکسین‌ها یا همان سموم بدن می‌شود.


اغلب متخصصان توصیه می‌کنند که روزانه حدود یک لیتر آب بنوشید. توصیه می‌کنیم صبح‌ها قبل از نوشیدن شیر، آب میوه یا چای اول یک لیوان آب بنوشید.



آرام و با آرامش غذا بخورید


موقع کشیدن غذا مراقب باشید. پُرخوری را کنار بگذارید. غذا کم بکشید و مهم‌تر از آن، تند تند غذا خوردن را کنار بگذارید. آرام غذا خوردن به حفظ وزن ایده آل نیز کمک می‌کند.


در بشقاب کوچک برای خود غذا بکشید باور کنید بدن شما کمتر از آن چه که تصور می‌کنید به غذا نیاز دارد. از این گذشته اگر دیدید که سیر نشدید می‌توانید دوباره غذا بکشید.



داشتن تغذیه سالم مستلزم ایجاد تنوع غذایی است. در این صورت مواد غذایی متنوع و مختلفی میل می‌کنید و بدن همه‌ی موادی که نیاز دارد را دریافت می‌کند



پس، از همان ابتدا بشقاب‌تان را به کوه غذا تبدیل نکنید و با آرامش لقمه‌های‌تان را چندین بار بجوید و از هر لقمه لذت ببرید.


در فواصل مشخصی غذا بخورید


برای داشتن گوارشی خوب، بهتر است در فاصله‌های مشخص و منظمی غذا میل کنید. این که در روز سه وعده‌ی غذایی داشته باشید خوب است اما بهتر و سالم‌تر است میزان غذای کمتر در وعده‌های بیشتری میل کنید. در این صورت احساس گرسنگی شدید نخواهید داشت و هوس خوردن یک بسته بیسکویت بزرگ هم به سرتان نمی‌زند.



تنوع غذایی را دست کم نگیرید


داشتن تغذیه سالم مستلزم ایجاد تنوع غذایی است. در این صورت مواد غذایی متنوع و مختلفی میل می‌کنید و بدن همه‌ی موادی که نیاز دارد را دریافت می‌کند. برای تغییر ذائقه‌ی غذایی گاهی سری به کتاب‌ها و برنامه‌های آشپزی بزنید و سعی کنید که هر روز غذای متفاوتی تهیه و میل کنید.



تغذیه‌ی متعادل را فراموش نکنید


حفظ تعادل در تغذیه بسیار مهم است. اگر جزو افرادی هستید که به تنوع غذایی اهمیت می‌دهید ایرادی ندارد که گاهی زنگ تفریح تغذیه‌ای داشته باشید. یعنی این که اگر هوس کردید برای ناهار سیب زمینی سرخ کرده با سس مایونز میل کنید مانعی ندارد اما حتماً یادتان باشد که شب غذایی سبک و کم چرب مصرف کنید. اگر تغذیه‌ی متعادلی داشته باشید دیگر نیازی نیست خود را از خوردن بعضی مواد غذایی محروم کنید.


میوه و سبزی


تا می‌توانید میوه و سبزیجات میل کنید


میوه و سبزیجات، مواد غذایی سالم و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند.


علاوه بر این، این مواد غذایی مفید، کم کالری بوده و باعث ایجاد احساس سیری نیز می‌شوند.


برای داشتن یک زندگی سالم باید به اندازه‌ی کافی میوه و سبزیجات میل کنید.




با آگاهی غذا بخورید



داشتن تغذیه‌ی سالم مستلزم آگاهی داشتن از خواص مواد غذایی مختلف است. بنابراین به غذایی که می‌خورید اهمیت بدهید و به خواص آن توجه داشته باشید. آیا منطقی است که تنقلات یا غذاهای آماده‌ی مختلف را مصرف کنید بدون این که بدانید این گونه مواد غذایی چگونه تهیه شده یا حاوی چه موادی هستند؟


توجه داشته باشید که کیفیت مواد غذایی بیشتر از کمیت آن، اهمیت دارد. اگر به آن چیزی که می‌خورید فکر کنید و اهمیت دهید تغذیه‌ی سالم‌تری خواهید داشت.




به بدن‌تان تکانی بدهید



به بدن‌تان فرصتی بدهید تا مواد غذایی دریافتی را جذب کند. ورزش نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. بعد از این که غذای اصلی را خوردید بلافاصله به سراغ دسر نروید. بلافاصله بعد از خوردن غذا به رختخواب نروید زیرا در این صورت، بدن، زمانی برای هضم غذایی که میل کرده‌اید، پیدا نمی‌کند.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:50 - 0 تشکر 525691

ویفر ؛ بیسکویتی قدیمی





محصولاتی مانند ویفر اگر به صورت گاه‌گاهی مصرف شوند، نمی‌توانند سود یا ضرر خاصی را به دنبال داشته باشند اما افراد چاق باید با توجه به نظر متخصص تغذیه، میزان مصرف این دسته از خوراکی‌ها را در برنامه غذایی‌شان تعیین کنند.



ویفر

خیلی‌ها فکر می‌کنند که ویفر، یک بیسکویت کاملاً امروزی و بدون پیشینه‌ی تاریخی است در صورتی که تاریخچه‌ی تولید اولین نمونه‌های آن به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، مردم اروپا به خصوص هلندی‌ها با ترکیب آرد ذرت یا گندم با کمی شکر و کره حیوانی، ویفر تهیه می‌کردند...


ویفرهای اولیه که به آن‌ها «ویفل» می‌گفتند، بیشتر شبیه کیک‌های گرد صبحانه بود. هلندی‌ها و انگلیسی‌ها، خمیر بسیار نازکی از ویفر را درون یک وسیله انبرمانند گرد که قطری حدود 7 تا 10 سانتی‌متر داشت، پهن و پس از فشردن قاشقک‌های انبر روی یکدیگر و قرار دادن آن درون تنور داغ، بیسکویت ترد و نازکی به نام «ویفل» را درست می‌کردند اما ویفل‌های سنتی کم‌کم با افزودن انواع طعم‌های میوه اوایل قرن 16، شکل تازه‌تری به خود گرفت و با نام ویفر به مردم سراسر دنیا شناسانده شد.


***


هدف اولیه از تولید ویفر، ایجاد طعم و شکل جدیدی از خوراکی‌هایی بود که مردم می‌توانستند همراه چای یا قهوه عصرانه‌شان بخورند. مثلاً فرانسوی‌های قرون وسطی برای بهتر کردن طعم ویفر، از عسل به جای شکر استفاده می‌کردند یا اینکه با استفاده از روغن‌های مختلف و کم و زیاد کردن میزان آن، حالت شکنندگی ویفر را افزایش می‌دادند و همین کار باعث افزایش علاقه بیشتر بچه‌ها به این خوراکی خوشمزه می‌شد. نکته جالب دیگری که می‌توان در مورد تاریخچه ویفر گفت این است که تولید صنعتی این محصول در آمریکا برای اولین بار در سال 1860 میلادی آغاز شد. مردم در آن زمان، دور یک دستگاه بزرگ که بخار زیادی از خود تولید می‌کرد جمع شده بودند و با تعجب می‌دیدند که یک نیروی غیرانسانی می‌تواند برایشان چنین دسر خوشمزه‌ای را تهیه کند. آن‌ها تولید ماشینی ویفر را شبیه یک معجزه می‌دانستند! به این ترتیب تولید انبوه و صنعتی ویفرهای کرم‌دار به شکل امروزی‌شان در دنیا آغاز شد.



چگونگی تولید


برای تولید ویفر، ابتدا خمیر آن را با استفاده از آرد الک شده و یکنواخت، آب، روغن، نمک، شکر، مواد افزودنی مجاز، مواد ترد کننده، بی‌کربنات آمونیوم و مقداری لسیتین تهیه می‌کنند. بعد از اینکه مواد موجود در خمیر ویفر به خوبی با یکدیگر مخلوط شدند و به صورت یکنواخت درآمدند آن را درون سینی فر یا قالب‌های مناسب می‌ریزند و درون فر یا تونل‌های حرارتی با گرمایی حدود 250 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهند.


خمیر ویفر، بلافاصله پس از پخته شدن و پیش از اینکه رنگش به سمت قهوه‌ای متمایل شود از فر بیرون می‌آید. اگر کار قالب‌زنی آن به خوبی صورت نگرفته باشد یا اینکه میزان آرد و روغن و آب آن با یکدیگر متناسب نبوده باشد، پس از جدا شدن از قالب، شکل خود را به سرعت از دست می‌دهد و می‌شکند! ورقه‌های ویفر بعد از خروج از فر و برای پیشگیری از شکستن، در اتاق‌هایی با دمای حدود 25 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند و آماده کرم‌زنی می‌شوند.



ما در مجموع مصرف بیسکویت‌های سبوس‌دار را بهتر از ویفرها می‌دانیم چون ویفرها در وزن مساوی نسبت به بیسکویت‌های سبوس‌دار، هم روغن بیشتری دارند و هم اینکه فاقد فیبر هستند



کرم‌های داخل ویفر از ترکیب شکر پودر شده و نرم، شیر خشک، روغن، اسانس و طعم‌دهنده‌های مختلف، نمک و حتی ضایعات ویفرهایی که خرد شده‌اند، تهیه می‌شوند البته مواد دیگری مانند فندق آسیاب شده، بیکینگ پودر، پودر نارگیل یا ... هم می‌توانند جزو مواد اولیه کرم ویفر باشند.

معمولاً دستگاه‌هایی که مواد اولیه کرم داخل ویفر را با یکدیگر مخلوط می‌کنند، حباب‌های هوا را هم به داخل ویفر می‌برند تا کرم پوک‌تری را آماده کنند. پس از آماده شدن کرم، ورقه‌های ویفر را روی نوار دستگاه می‌گذارند و با چرخیدن نوار و عبور آن‌ها از زیر قیف کرم، مقدار مشخصی کرم روی نان ویفر قرار می‌گیرد و در آن سوی قیف، ورقه‌های دیگری از ویفر را روی کرم قرار می‌دهند و در انتها، ویفر از زیر غلتکی می‌گذرد تا با کمک آن غلتک، نان‌ها به خوبی به کرم بچسبند. در پایان هم برای چسبندگی بهتر، حرارت بسیار خنکی را به محصول می‌دهند و پس از برش‌های لازم، آن را برای بسته‌بندی آماده می‌کنند. گاهی ممکن است برای بهبود و تنوع بخشیدن به طعم ویفر از شکلات مایع هم برای پوشش سطحی آن استفاده کنند. بد نیست این را هم بدانید که مواد اولیه به کار رفته در تولید ویفر، میزان و نوع حرارت‌دهی به این محصول، باعث تردی و شکنندگی بیش از حد آن می‌شود.



ویژگی‌های ویفر مرغوب


بر اساس استانداردهای سازمان غذا و داروی کشور خودمان، یک ویفر خوب و سالم باید بو و طعم نامطلوبی نداشته باشد. وزن کرم آن تقریباً با وزن نانش برابری کند. پوشش کرم داخل محصول در تمام سطح آن یکنواخت باشد. رطوبت آن حداکثر 5/2 درصد، خاکستر غیرمحلول در اسید حداکثر 05/0 درصد، اسیدیته چربی استخراجی حداکثر 2/0 درصد، پراکسید چربی استخراجی حداکثر 2 درصد و pH آن به استثنای ویفرهای روکش‌دار، حداکثر 7 درصد باشد. به علاوه، بسته‌بندی ویفر باید به گونه‌ای باشد که امکان نفوذ رطوبت، هوا یا بو به داخل آن وجود نداشته باشد.


ویفر


ویفر یا بیسکویت سبوس‌دار؟!



گاهی این تصور برای افراد پیش می‌آید که چون وزن ویفر کمتر از سایر بیسکویت‌هاست،‌ پس آن‌ها می‌توانند با خیال راحت آن را بخورند و نگران چاق شدنشان هم نباشند.


نظر دکتر سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران را در این‌باره جویا شدیم: «به طور کلی، در روند تولید انواع بیسکویت‌ها و ویفرها از روغن جامد استفاده می‌شود و ما مصرف آن‌ها را چندان توصیه نمی‌کنیم اما اگر بخواهیم با توجه به سایز بیسکویت‌ها قضاوت کنیم، می‌توانیم بگوییم که در سایز مساوی، ویفر به دلیل دارا بودن حباب هوا و سبک بودن، کالری کمتری نسبت به سایر بیسکویت‌ها، حتی انواع سبوس‌دار آن‌ها دارد اما اگر بخواهیم مبنای قضاوت را بر اساس وزن محصول در نظر بگیریم، مسلم است که در وزن مساوی، مزایای بیسکویت‌هایی مانند بیسکویت‌های سبوس‌دار خیلی بیشتر از ویفر است. بنابراین ما در مجموع مصرف بیسکویت‌های سبوس‌دار را بهتر از ویفرها می‌دانیم چون ویفرها در وزن مساوی نسبت به بیسکویت‌های سبوس‌دار، هم روغن بیشتری دارند و هم اینکه فاقد فیبر هستند. بنابراین تصور این که وزن پایین ویفر کم‌کالری بودن آن را حکایت می‌کند، تصور اشتباهی است.




به کودکان نوپا ویفر ندهید



نکته دیگر در مورد کودکانی است که به تازگی خوردن غذاهای کمکی را شروع کرده‌اند. برای این کودکان بهتر است از ویفر در رژیم غذایی آن‌ها استفاده نشود چون چنین محصولاتی دارای افزودنی‌هایی هستند که می‌توانند برای سلامت دستگاه گوارش بچه‌ها مضر باشند.


در نهایت هم اینکه محصولاتی مانند ویفر اگر به صورت گاه‌گاهی مصرف شوند، نمی‌توانند سود یا ضرر خاصی را به دنبال داشته باشند اما افراد چاق و آن‌هایی که در رژیم لاغری به سر می‌برند، باید با توجه به نظر متخصص تغذیه، میزان مصرف این دسته از خوراکی‌ها را در برنامه غذایی‌شان تعیین کنند.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.