• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 6262)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:51 -0 تشکر 518933
تغذیه افراد سالم

آنتی اکسیدان ها: خداحافظ سندروم متابولیک و چاقی

 


مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می‌تواند باعث لاغری و مقابله با سندروم متابولیک شود.

آنتی اکسیدان

 

تأثیر کلی آنتی‌اکسیدان‌های غذایی روی سلامت ما هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

 

محققان کشورمان به مدت 3 سال روی 2000 فرد بزرگسال بین 19 تا 70 سال بررسی‌هایی انجام دادند تا مشخص شود چه ارتباطی بین دریافت آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و خطر پیشرفت بیماری‌های متابولیکی مانند فشار خون بالا و چاقی مفرط وجود دارد.

 

در طول این مدت شرکت کننده ها به پرسش‌هایی در مورد مواد غذایی مصرفیشان پاسخ دادند و وضعیت سلامت آن‌ها به خصوص مواردی که مربوط به سندروم متابولیک بود (مثل حالت مقاومت به انسولین، میزان کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی دور شکم) به طور دقیقی بررسی شد.

 

نتیجه این شد که از همان ابتدای پژوهش، چربی‌های دور شکم افرادی که آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری مصرف می‌کردند کمتر بوده و کمتر به سندروم متابولیک دچار بودند.

شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند

 

بعد از گذشت 3 سال نیز میزان چربی‌های اضافه شده به دور شکم این گروه بسیار کمتر بوده است.

 

جالب‌تر این که شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند.

 

باید بدانید حتی عواملی مثل مصرف فیبرها، مصرف دخانیات، میزان فعالیت‌های جسمی، شاخص توده‌ی بدنی، میزان دریافت پروتئین، گلوسیدها و چربی‌ها نیز در نتایج به دست آمده تغییری ایجاد نکرد. واقعیت این است که آنتی‌اکسیدان‌های غذایی برای حفظ وزن ایده‌آل و سلامت مفیدند.

 

در بین مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توان به لوبیا قرمز، آرتیشو، مورد صحرایی، توت فرنگی و تمشک اشاره کرد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:46 - 0 تشکر 525664

توصیه‌های تغذیه‌ای به حجاج





مدت زمان سفر حج تقریباً یک ماه است و این فرصت یک ماهه با تغییری اساسی در نوع غذاهای مصرفی زائران همراه است.



حجاج

جدی‌ترین دغدغه‌ی زائران خانه خدا و سایر زائرانی که رهسپار حج می‌شوند، انجام صحیح مناسک دینی است، اما مسائل مهم دیگری نیز وجود دارند که اگر رعایت نشوند سلامت حجاج را به خطر می‌اندازند و آن وقت، از پس به جا آوردن صحیح و کامل مناسک هم برنمی‌آیند؛ مسائلی مانند تغذیه در حج.


مدت زمان سفر حج تقریباً یک ماه است و این فرصت یک ماهه با تغییری اساسی در نوع غذاهای مصرفی زائران همراه است ضمن آن که احتمال دارد میزان غذای مصرفی آن‌ها نیز بیشتر از حد معمول باشد و بسیاری از خوراکی‌هایی که در گذشته از آن‌ها پرهیز می‌کردند به فراوانی در اختیارشان قرار بگیرد و...


به همین دلیل است که اگرچه تیم پزشکی همیشه همراه کاروان‌ها هستند و هوایشان را دارند، اما اگر زائران به پیشگیری پیش از درمان اعتقاد داشته باشند و خودشان نسبت به تغذیه‌شان دقت کنند آن وقت شاید سر و کارشان اصلاً به پزشک نیفتد.


مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر نیز بر همین اساس کتاب‌هایی را منتشر کرده است که در آن‌ها به یکسری نکات تغذیه‌ای صحیح برای زائران اشاره می‌کند و ما قصد داریم بخش‌هایی از آن‌ها را با تغییراتی برایتان شرح بدهیم.



مشکل اول: دستشویی رفتن‌های رنج‌آور


در طول حج، فیبر غذایی به دلیل محدودیت مصرف سبزیجات و صیفی‌جات و استفاده از نان‌های بدون سبوس به شدت کاهش پیدا می‌کند. حتماً می‌دانید که فیبرها نقش مهمی در اجابت مزاج دارند و هر وقت مقدارشان در غذای مصرفی روزانه کم باشد احتمال یبوست را افزایش می‌دهند. این شرایط وقتی بدتر می‌شود که برخی زائران خوردن موزهای نارس را بر خوردن میوه‌های پر فیبر ترجیح دهند، کم‌تحرک باشند، آب کم بنوشند، چای‌شان را غلیظ کنند و نوشابه‌های سیاه را که معمولاً حاوی کارامل یا قند سوخته است، بنوشند.


یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات زائران در حج است که گاهی برایشان به دردسری جدی تبدیل می‌شود و آن‌ها را وامی‌دارد مکرر به پزشک مراجعه کنند.




پرهیزهای غذایی‌ای را که پیش از سفر به حج رعایت می‌کردید در طول این سفر


نیز رعایت کنید




برای جلوگیری از یبوست، باید نوشیدن آب را به شکلی منظم به برنامه غذایی‌تان اضافه کنید. اگر پیش از خواب شب، خیسانده آلو و انجیر (از هر کدام 10 عدد) در آب را نیز مصرف کنید آن وقت می‌توانید مطمئن باشید که دیگر برای رفع یبوست نیازی به مراجعه به پزشک ندارید.



مشکل دوم: قند بهتر است یا شکر؟


درست است که تماس دندان با قند اثرات مخربی دارد، اما این موضوع نباید به بهانه‌ای برای استفاده از شکر در چای به جای قند باشد. می‌پرسید چرا؟! شما برای شیرین کردن یک لیوان قند،‌ دست‌کم به 2 قاشق شکر نیاز دارید که حدود 18 تا 20 گرم می‌شود، اما یک لیوان چای را با حداکثر 2 حبه قند کوچک هم می‌توانید مصرف کنید.



مشکل سوم: موزهای حساسیت‌زا


یادتان هست گفتیم موز نارس سبب یبوست می‌شود؟ اما این تنها مشکلی نیست که موز ایجاد می‌کند. کارشناسان تغذیه می‌گویند موز حاوی مقدار قابل توجهی مواد حساسیت‌زاست و اگر در خوردنش زیاده‌روی کنید امکان دارد دچار خارش‌های پوستی و جوش‌های دهانی شوید.



مشکل چهارم: میوه نشسته!


اگر در ایران باشید امکان ندارد میوه را پیش از شستن بخورید، اما این چه حکمتی است که بعضی‌ها میوه را در حج نشسته می‌خورند؟ ما البته پاسخش را می‌دانیم. این زائران خیال می‌کنند اگر میوه‌ای در کاغذ پیچیده شده باشد حتماً تمیز است و نیازی به شسته شدن ندارد در حالی که آن کاغذها و حتی پوست آن میوه‌ها معمولاً به مواد شیمیایی خاصی آغشته شده است که برای پاک شدنش حتماً باید از آب استفاده کرد و دستمال کشیدن روی سطح میوه‌ها کافی نیست.


آب

مشکل پنجم: سنگ به چه بزرگی!


بیماران کلیوی هم در حج باید به شکل ویژه‌ای مراقب سلامت‌شان باشند. این نوع بیماران باید به یاد داشته باشند که بهترین نوشیدنی برای آن‌ها همیشه آب است. اگر بیمار کلیوی هستید و دقیقاً نمی‌دانید در حج چه مقدار آب بخورید، روشی ساده را برای اندازه‌گیری آن به شما پیشنهاد می‌کنیم: اگر مقدار ادرار شما در عربستان دقیقاً برابر با مقدار ادراری باشد که در ایران می‌کرده‌اید، یعنی میزان آبی که وارد بدنتان می‌شود کافی است، اما اگر کمتر باشد یعنی باید آب بیشتری بنوشید تا میزان ادرارتان به حد قبلی که طبیعی بوده است، برسد.


نکته دیگر این است که آب را نباید فقط در صورت تشنگی بخورید چرا که در سنین پس از 40 سالگی، احتمال دارد حتی در صورت نیاز بدن به آب، احساس تشنگی نداشته باشید. بنابراین بهتر است با تبعیت از برنامه‌ای مشخص در ساعات معینی حتی در صورت تشنه نبودن آب بنوشید.



مشکل ششم: دیابتی‌ها


دیابتی‌ها باید حتماً پیش از عزیمت، پزشک کاروان را در جریان مشکل‌شان قرار دهند تا درباره رژیم درست غذایی آن‌ها را راهنمایی کند. از هر 10 بیمار دیابتی که به حج می‌روند معمولاً 9 نفر دیابت نوع دوم دارند و باید با ورزش، رژیم غذایی و داروهای کاهش‌دهنده قند خون، آن را کنترل کنند، اما در همه آن‌ها یک اصل همیشگی مشترک است که به هیچ وجه نباید فراموشش کنند: آن‌ها باید دور مواد غذایی مانند انواع نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌ها و مربا را خط بکشند و از مسوول کاروان بخواهند به جای نوشابه، دوغ در اختیارشان قرار دهد.



دیابتی‌های تحت درمان با انسولین


دیابتی‌هایی که تحت درمان با انسولین یا داروهای پایین آورنده قند خون هستند، لازم است هنگام انجام مناسک حج مواد قندی به همراه داشته باشند تا در صورت احساس افت قند خون از آن‌ها استفاده کنند.


شیوه زندگی دیابتی‌ها هنگام حج به مدت چند هفته تغییر می‌کند این در حالی است که هرگونه تغییر در شیوه زندگی دیابتی‌ها ممکن است موجب نوسان در کنترل قند خون آنان شود بنابراین لازم است دیابتی‌ها یک هفته پیش از اعزام به حج و یک هفته بعد از آن، قند خون خود را بیشتر کنترل کنند. بیمارانی که تحت درمان با انسولین هستند با کنترل قند خون و دیابتی‌های در حال درمان، با داروهای پایین آورنده قند خون و کنترل قند ادرار می‌توانند این کار را انجام دهند.


بیمارانی توان کنترل قند خون خود را دارند که در این زمینه آموزش دیده باشند بنابراین لازم است دیابتی‌ها در کلاس‌های آموزشی کنترل دیابت پیش از تشرف به حج شرکت کنند.




دیابتی‌هایی که تحت درمان با انسولین یا داروهای پایین آورنده قند خون هستند،


لازم است هنگام انجام مناسک حج مواد قندی به همراه داشته باشند تا در صورت احساس افت قند خون از آن‌ها استفاده کنند





حدود 60 درصد از دیابتی‌ها از ابتلای خود به این بیماری اطلاع ندارند. افرادی که یکی از والدین آن‌ها مبتلا به دیابت است، مبتلایان به اضافه وزن، چاقی، پرفشاری خون یا چربی خون بالا، افراد کم‌تحرک، سیگاری‌ها، زنانی که در دوران بارداری دچار دیابت دوران بارداری شده‌اند، مادرانی که کودکانشان در هنگام به دنیا آمدن بیش از 4 کیلوگرم وزن دارند یا زنانی که دچار سقط‌های مکرر شده‌اند، افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند و لازم است این افراد وضعیت خود را از نظر احتمال ابتلا به دیابت بررسی کنند. بسیاری از این گونه افراد پس از بازگشت از حج دچار دیابت می‌شوند چون شیوه زندگی آنان در طول این سفر تغییر می‌کند و به علت بی‌اطلاعی از ابتلای خود به دیابت به شیوه تغذیه خود توجه لازم نمی‌کنند.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:46 - 0 تشکر 525666

این 9 آنتی‌بیوتیک‌ طبیعی را بشناسید!





امروزه پزشکان بیش از پیش به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی روی آورده‌اند؛ چرا که داروهای طبیعی عموماً عوارض جانبی ندارند و همانند نمونه‌های رایج خود، باکتری‌ها را خنثی و در مبارزه با آنفلوآنزا، زکام، التهاب گوش، آنژین و حتی عفونت‌های دستگاه ادرار موثر عمل می‌کنند.



در مطلب پیش رو شما را با چند آنتی بیوتیک طبیعی و البته موثر آشنا می‌کنیم!



گریپ‌فروت

1- دانه‌های گریپ‌فروت: ضد کاندیدازیس(candida)


عصاره‌ی دانه‌های گریپ‌فروت، آنتی بیوتیکی طبیعی، ضد ویروس، ضد قارچ و ضد انگل موثری محسوب می‌شود. این عصاره با ریشه‌ی 800 باکتری و ویروس و 100 نوع قارچ و انگل‌های دیگر مبارزه می‌کند و در درمان کاندیدازیس (قارچ عامل نفخ، خستگی، میگرن و درد مفاصل) موثر عمل می‌کند. می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که دانه‌های گریپ‌فروت سرشار از بیوفلاوونوئیدها است.


میزان مصرف: در هفته‌ی اول روزانه یک مرتبه 3 الی 18 قطره در یک لیوان آب. در هفته دوم روزانه 2 مرتبه و در هفته‌ی سوم روزانه 3 مرتبه به همین میزان در بین غذا مصرف شود.


توصیه می‌کنیم بعد از این دوره‌ی درمانی به پزشک مراجعه کنید.



سیر

2- سیر: ضد ذات‌الریه


پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که ترکیبات سیر می‌تواند 60 گونه قارچ و بیش از 20 نوع باکتری را از بین ببرد که برخی همانند pneumocoque باعث ابتلا به بیماری ذات‌الریه می‌شود.


این خواص سیر مدیون وجود ماده‌ای به نام آلیسین است که ضد میکروبی قوی محسوب می‌شود. عملکرد این ماده در سطح ریه‌ها بسیار قوی است زیرا این ماده‌ی فرار در ریه‌ها تبخیر می‌شود و باکتری‌ها و ویروس‌ها را نابود می‌کند.


میزان مصرف: برای پیشگیری روزانه 1 الی 2 حبه سیر خام له شده به همراه غذا میل کنید. در صورتی که به این بیماری مبتلا شده‌اید این میزان را به 4 الی 6 حبه افزایش دهید و تا درمان کامل ادامه دهید.



سرکه ی سیب

3- سرکه سیب: درمان گوش درد


سرکه سیب علاوه بر این که برای مبارزه با فشار خون بالا و پوکی استخوان مفید است، ضد میکروب موثری برای نابودی عفونت‌های مجرای شنوایی نیز محسوب می‌شود. بر اساس نتایج پژوهشی که در سال 1998 در آفریقای جنوبی انجام گرفت، اسید استیک موجود در سرکه سیب یک ضد باکتری قوی است که به ویژه روی باکتری استافیلوکوکوس( عامل گوش درد) موثر عمل می‌کند.


میزان مصرف: در صورت وجود عفونت یک پیمانه سرکه سیب را با یک پیمانه آب گرم مخلوط کنید و روزانه 2 الی 3 مرتبه گوشتان را با این محلول شستشو دهید تا درد و تب‌تان از بین برود.


تذکر: به پزشک مراجعه کنید تا پرده گوش‌تان سوراخ و احتمال مننژیت وجود نداشته باشد.



چای


4- درخت چای: ضد عفونت‌های ORL


روغن گیاهی درخت چای به عنوان یک ضد قارچ، ضد ویروس و ضد باکتری خوبی در مبارزه با باکتری استرپتوکوک( باکتری که باعث به عنوان مثال آنژین و عفونت‌های دستگاه ادرار می‌شود) موثر عمل می‌کند.


دکتر لین مارتین معتقد است که تأثیر این گیاه روی عفونت‌ها، محرز و غیر قابل انکار است اما تاکنون علتی برای این عملکرد یافت نشده است.


میزان مصرف: روزانه سه مرتبه، 3 الی 4 قطره روغن گیاهی درخت چای با یک قاشق عسل تا درمان کامل.


توجه داشته باشید که روغن‌های گیاهی بدون خطر نیستند و در صورت بروز کم‌ترین علائم جانبی به پزشک مراجعه کنید.



تیمول

5- روغن گیاهی آویشن تیمول: ضد برونشیت


روغن گیاهی آویشن تیمول تحریک کننده‌ی سیستم ایمنی بدن، ضد ویروس، آنتی بیوتیک، ضد انگل و ضد قارچ مفیدی محسوب می‌شود که برای مبارزه با برونشیت و عفونت‌های مجاری تنفسی(آنژین و سینوزیت) موثر عمل می‌کند. می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که این گیاه، غشای باکتری را نفوذپذیر می‌کند.


دکتر لین مارتین دلیل این عملکرد را این چنین توصیف می‌کند:« آویشن تیمول غشای باکتری را نفوذپذیر می‌کند و به این ترتیب باکتری متلاشی می‌شود و از بین می‌رود».


میزان مصرف: طبق نظر متخصص روزانه 2 الی 3 قطره روغن گیاهی آویشن که روی یک قرص بی اثر یا یک حبه قند چکانده شده باشد. این کار را تا درمان کامل تکرار کنید.


توجه داشته باشید که روغن‌های گیاهی بی‌خطر نیستند. در صورت مشاهده‌ی کوچک‌ترین علائم جانبی مصرف آن ‌را قطع و به پزشک مراجعه کنید.


موم عسل


6- پروپولیس(موم عسل): ضد آنژین


پروپولیس صمغی است که زنبورها جمع آوری کرده و برای مقاوم سازی و گرفتن درزهای کندو استفاده می‌کنند.


در سال 1989 محققان هلندی مشاهده کردند که این گیاه دوره‌ی علائم بیماری زکام را سریع‌تر از دارو کاهش می‌دهد.


در واقع فلاوونوئیدها( آنتی اکسیدان‌ها)ی موجود در پروپولیس روند نابودی ویروس‌ها و باکتری‌ها را تسریع می‌بخشند و قدرت ماکروفاژها را برای خنثی کردن آن‌ها افزایش می‌دهد.


میزان مصرف: دکتر لین توصیه می‌کند که این گیاه را در اندکی آب رقیق کرده و میل شود و یا در صورت زکام یا التهاب گلو به صورت قرص مصرف شود.




زغال اخته


7- زغال اخته: مقابله با عفونت‌های دستگاه ادراری


قرن‌ها است که از این گیاه برای درمان عفونت‌های دستگاه ادراری استفاده می‌شود.


آب زغال اخته چسبندگی باکتری‌ها را به مخاط دستگاه ادراری به ویژه در زنانی که از بیماری‌های عفونی مزمن رنج می‌برند کاهش می‌دهد. یک پژوهش کانادایی که در سال 2002 روی 150 زن انجام گرفت نشان می‌دهد که با استفاده از این گیاه پس از گذشت یک سال بیماری‌های عفونی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.


میزان مصرف: برای بهره مندی از خواص این گیاه باید 500 میلی گرم آب زغال اخته غلیظ نوشیده شود.




اکیناسه پورپورا


8- اکیناسه پورپورا: ضد آنفلوآنزا


بنا به گفته‌ی سازمان جهانی سلامت این گیاه ارغوانی زیبا، خواص پیشگیرانه‌ای در مقابل بیماری‌هایی همچون زکام و آنفلوآنزا دارد. دکتر لین مارتین، پزشک عمومی، می‌گوید:« اکیناسه پورپورا گلبول‌های سفید را فعال‌تر کرده و قدرت ماکروفاژها را در جهت بی اثر کردن باکتری‌ها و ویروس‌ها افزایش می‌دهد.


میزان مصرف: با مشورت یک متخصص، 10 تا 100 قطره تنتور را (بسته به قوای جسمی و علائم بیماری) در یک لیوان آب ریخته و روزانه 2 یا 3 مرتبه میل کنید.




جینسینگ



9- گیاه جینسینگ: ضد سرماخوردگی


بر اساس نتایج یک پژوهش کانادایی(سال 2005) مصرف منظم جینسینگ از سرماخوردگی پیشگیری به عمل می‌آورد.


همچنین محققان دریافتند که این گیاه دوره‌ی بیماری را کوتاه‌تر می‌کند؛ به این دلیل که جینسینگ محرک دستگاه ایمنی بدن است.



میزان مصرف: روزانه 3 مرتبه، 100 الی 200 میلی گرم به صورت قرص مصرف شود.(به مدت 3 هفته)

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:47 - 0 تشکر 525668

10 خوردنی آرامش‌بخش و ضداسترس





تریپتوفان یک اسیدآمینه‌ی ضروری برای بدن است که باعث ساخت سروتونین در مغز و در نتیجه تسکین و آرامش می‌شود.



با مصرف مواد غذایی که در ذیل به آن‌ها اشاره شده، مابقی زندگی را با اعصابی آرام و روانی سالم ادامه دهید. بر کسی پوشیده نیست که تغذیه تأثیر چشمگیری بر خلقیات و احساسات انسان می‌گذارد. برای مثال، هنگامی که مقدار زیادی شکر تصفیه‌شده (شکر سفید) مصرف می‌کنید، تا چند ساعت بعد احساس افسردگی و بی‌حوصلگی می‌کنید. این افزایش سطح قند خون بر روی تمرکز فرد تأثیر می‌گذارد و متعاقب آن در کار و روابط او خلل وارد می‌کند.


پرهیز از خوردن این‌گونه مواد به معنای رسیدن به آخر دنیا نیست، بلکه در عوض با خوردن این مواد مفید و مغذی علاوه بر داشتن اندامی متناسب، از استرس و اضطراب به دور خواهید بود.


آجیل


از مغزها استفاده کنید


کمبود سلنیوم در بدن باعث اضطراب، افسردگی و خستگی می‌شود. آجیل (مغزها) سرشار از سلنیوم هستند، لذا مصرف مقداری از انواع آن به طور روزانه برای کاهش اضطراب و دل‌آشوب مفید می‌باشد.


قارچ، ماهی تن و ماهی سالمون نیز حاوی مقادیر مناسبی از سلنیوم هستند. با این وجود، مصرف مغزها را فراموش نکنید.




اسفناج

مانند ملوان زبل غذا بخورید!


منیزیم باعث آرامش اعصاب و عضلات می‌شود. همچنین بدن ما برای جلوگیری از فشارهای عصبی به منیزیم نیاز دارد، لذا کمبود آن منجر به تنش‌های عصبی، گرفتگی عضلانی و خستگی می‌شود. اسفناج یک موتورخانه منیزیم است و به علاوه سرشار از ویتامین‌های A، C و اسیدفولیک و کمی آهن می‌باشد.


سعی کنید روزانه یک پیمانه اسفناج تازه و خام یا نیم پیمانه اسفناج پخته بخورید، البته ماهی و تخم کدو حلوایی نیز جایگزین‌های مناسبی برای اسفناج می‌باشند.



ریحان

برای درمان از گیاهان کمک بگیرید


ریحان منبع خوبی از منیزیم است که باعث آرامش اعصاب، شل شدن عضلات و راحتی رگ‌های خونی می‌شود. همچنین در ریحان خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دیده شده که برای بهبود افراد مبتلا به ورم مفاصل (آرتریت روماتوئید) یا التهاب روده مفید می‌باشد. با مصرف مشتی برگ ریحان به همراه غذا، علاوه بر مزه‌ای دلپذیر، مقدار زیادی آهن، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C نیز دریافت خواهید کرد.


برای این که طعم و عطر ریحان از بین نرود، می‌توان آن را در انتهای پخت به غذا اضافه کرد. گفتنی است که بادرنجبویه و بابونه هم از سبزی‌های معروف در رفع استرس و کاهش اضطراب می‌باشند.



شکلات کاکائویی


تلخ‌های مفید را فراموش نکنید


تریپتوفان یک اسیدآمینه‌ی ضروری برای بدن است که باعث ساخت سروتونین در مغز و در نتیجه تسکین و آرامش می‌شود.


شکلات تلخ جدا از خواص آنتی‌اکسیدانی آن، سبب تقویت قلب می‌گردد، لذا به هنگام خرید شکلات دقت کنید تا میزان کاکائوی آن زیاد و شکرش کم باشد.




جو

از فواید جو بهره ببرید


مجموعه کربوهیدرات‌های موجود در بدن سبب افزایش جذب تریپتوفان و در پی آن ساخت سروتونین می‌شود.


جو دارای نشاسته مفید است و در نتیجه باعث تجمع مواد قندی در خون و به دنبال آن شوک انسولینی نمی‌شود.


به علاوه جو منبع خوبی از فیبر محلول است که در پایین آوردن کلسترول خون نقش مهمی دارد.


برای داشتن اثر تسکین‌دهنده، توصیه می‌گردد جو را همراه با مقداری مواد پروتئینی (مانند مغزها و یا دانه‌های مفید) مصرف کنید. برنج قهوه‌ای، غلات خام و حبوبات نیز منابع خوبی از کربوهیدرات‌ها به شمار می‌آیند و می‌توانند جایگزین مناسبی برای جو باشند.



لبنیات

به لبنیات «نه» نگویید!


شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید شیر اثر آرام‌بخش دارد. فقط کافی است شب‌هایی را به یاد آورید که مادرتان شیشه شیر گرمی را در دهان‌تان می‌گذاشت.


شیر از آنجایی که حاوی تریپتوفان می‌باشد (تریپتوفان در ساخت سروتونین نقش دارد) باعث تسکین و آرامش مغز می‌شود.


سروتونین علاوه بر احساس آرامش، باعث خواب عمیق و راحت هم می‌شود.


اگر بدن شما قادر به هضم لاکتوز موجود در شیر نیست، از شیرهای بدون لاکتوز استفاده نمایید.



ماهی و میگو

از خوردن غذاهای دریایی لذت ببرید


میگو ممکن است ظاهری کوچک داشته باشد، ولی از نظر ارزش غذایی، ماده‌ای کامل به حساب می‌آید.


این موجودات دریایی کوچک منابع بسیار خوبی از تریپتوفان و سلنیوم هستند که برای حفظ آرامش و اعصاب بدن ضروری می‌باشند.


همچنین میگو دارای مقادیر مناسبی از اسیدهای چرب امگا-3 و ویتامین‌های D و B12 می‌باشد.


آبزیان دیگر مانند ماهی هم همان خواص میگو را دارند و مصرف ماهی نیز توصیه می‌گردد.



بروکلی

مصرف گل‌های خوردنی را افزایش دهید


همان‌طور که می‌دانید کمبود پتاسیم سبب خستگی عضلات، بی‌حوصلگی و ضعف، تندمزاجی و اضطراب می‌شود، اما با مصرف کلم بروکلی می‌توانید مقدار مناسبی از پتاسیم لازم را دریافت کنید.


به علاوه، بروکلی سرشار از بتاکاروتن و ویتامین‌های C و E می‌باشد که تقویت سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد، لذا مصرف آن در چند وعده طی هفته توصیه می‌گردد.


منابع دیگر پتاسیم شامل آواکادو، موز، کلم پیچ، کلم بروکسل، کدوحلوایی، گوجه‌فرنگی و بادمجان هستند.



چای ایرانی


روز را با نوشیدن چای آغاز کنید


برگ‌های چای حاوی یک اسیدآمینه ضروری برای  بدن می‌باشند که با تولید امواج مغزی آلفا سبب کاهش استرس و افزایش آرامش می‌شود.


چای سبز نیز که لقب پادشاه گیاهان را به خود اختصاص داده است، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و سرطان را کاهش می‌دهد و از فشار خون بالا جلوگیری می‌کند.




کیوی

با کیوی اوج بگیرید!


مغز برای تبدیل تریپتوفان به سروتونین نیازمند ویتامین C است. در واقع، مغز یک پمپ مخصوص برای ویتامین C دارد و ویتامین C  اضافی در خون را به سمت خود می‌کشد و نگاه می‌دارد.


میوه کیوی منبع خوبی از ویتامین C است که مصرف روزانه آن توصیه می‌شود.


اگر از کیوی خوشتان نمی‌آید، می‌توانید میوه‌های دیگر غنی از ویتامین C را جایگزین آن کنید که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از توت‌فرنگی، پرتقال و گریپ‌فروت.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:47 - 0 تشکر 525669

مروری بر خواص خوراکی‌های پاییزی





آن دسته از افراد که در تمام طول سال از میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده می‌کنند، در مقابل تمامی بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی و سرطان مصونیت کامل دارند.



میوه های پاییزی

در تابستان که میوه‌فروشی‌ها پُر از میوه‌های تازه و سبزیجات است، تهیه و مصرف میوه‌ها و سبزیجات کار ساده‌ای می‌باشد، اما همان‌طور که همگان می‌دانند، مصرف میوه‌ها و سبزیجات در تمام طول سال برای سلامتی بدن امری مهم و ضروری است.


تحقیقات موسسه‌ی تغذیه سالم، ظرف هفت سال گذشته در میان افراد 35 تا 75 ساله نشان داده است در تابستان اکثر مردم روزانه مقادیری میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند.


جالب است بدانید آن دسته از افراد که در تمام طول سال این مواد تازه را مصرف می‌کنند، در مقابل تمامی بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی و سرطان مصونیت کامل دارند، اما باید بدانید که به جز سیب‌زمینی و کدو، میوه‌ها و سبزیجات پاییزی دیگری نیز به عمل می‌آیند که سالم‌ترین این محصولات پاییزی عبارتند از:



تره فرنگی


تره فرنگی از خانواده سیر و پیاز است و فواید آن‌ها را دارا می‌باشد. خوردن تره فرنگی کلسترول بد (LDL) را پایین می‌آورد، با سرطان پروستات و روده بزرگ مقابله می‌کند و سطح قند خون را تثبیت می‌نماید.




گلابی حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که بدن را در مقابل خطر رادیکال‌های آزاد مقاوم می‌سازند. این میوه‌ی پاییزی عملکرد قلب و روده را بهبود می‌بخشد و از


آسیب رسیدن به پرده‌های چشم جلوگیری می‌کند





از تره فرنگی می‌توان در تهیه سوپ و چاشنی‌ها به همراه سبزیجات استفاده نمود. همچنین می‌توان آن را همانند پیاز در کنار سالاد میل نمود.

تره فرنگی دارای منگنز، ویتامین C، آهن، فولات (ویتامین B9 ) و ویتامین B6 است.



کلم بروکسل


کلم بروکسل متعلق به خانواده‌ی چلیپاییان است که خواص ضدسرطانی دارند. این کلم‌ها به سلامتی پوست کمک می‌کنند، از سیستم ایمنی بدن محافظت می‌نمایند و با آرتروز روماتیسمی مبارزه می‌کنند.


کلم بروکسل را می‌توان در سالاد فصل استفاده نمود و با مقداری نمک، فلفل، پنیر و یا لیموترش میل کرد. همچنین می‌توان آن را به سوپ افزود و به آرامی پخت.


مواد مغذی کلم بروکسل عبارتند از: ویتامین K، ویتامین C، فولات (ویتامین B9)، ویتامین A، منگنز، فیبر، پتاسیم، ویتامین B6 تریپتوفان، ویتامین B1، اسیدهای چرب امگا- 3، آهن، فسفر، پروتئین، منیزیم، ویتامین B2، ویتامین E، مس و کلسیم.



لوبیا سبز

لوبیا سبز


لوبیا سبز یکی از انواع لوبیا است که حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است که برای سلامتی استخوان‌ها مفید می‌باشد.


به علاوه دارای مواد مغذی ضد التهاب است که باعث کاهش شدت بیماری‌های حادی نظیر آسم، آرتروز روماتیسمی و ورم مفاصل و استخوان می‌شوند.


همچنین لوبیا سبز دارای مواد مغذی‌ای می‌باشد که از سرطان روده جلوگیری می‌کنند و از قلب، سیستم ایمنی بدن، پوست و حافظه محافظت می‌نمایند.


مصرف لوبیا سبز از زمان‌های قدیم در تاس کباب و سوپ و به صورت آب‌پز مرسوم بوده است.


همچنین می‌توان لوبیاسبز را  به شیوه‌ای ابتکاری در سالاد جوجه یا ماهی و به صورت سرد یا به عنوان یک سالاد با روغن و سرکه مصرف نمود.


لوبیا سبز حاوی مواد مغذی از قبیل ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A، فیبر، پتاسیم، فولات (ویتامین B9)، آهن، منیزیم، تیامین، ریبوفلاوین، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا- 3 و نیاسین می‌باشد.



کلم بروکلی


بروکلی یکی دیگر از سبزیجاتی است که متعلق به خانواده چلیپاییان می‌باشد و خاصیت ضد سرطانی دارد. بروکلی با بیماری‌های قلبی مقابله می‌کند، از ابتلا به آب مروارید جلوگیری می‌نماید، استخوان‌ها را قوی می‌سازد، در مقابل زخم‌ها، آرتروز روماتیسمی و عیوب مادرزادی از بدن محافظت می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نماید.




تره فرنگی از خانواده سیر و پیاز است و فواید آن‌ها را دارا می‌باشد. خوردن تره فرنگی کلسترول بد (LDL) را پایین می‌آورد، با سرطان پروستات و روده بزرگ


مقابله می‌کند و سطح قند خون را تثبیت می‌نماید





مصرف این سبزی پرخاصیت به تنهایی و به هر شکلی (پخته یا خام، سرد یا گرم) و در سالاد، سوپ و تاس کباب و یا به صورت آب‌پز، مغذی و پرفایده می‌باشد. در پاییز سوپ بروکلی بسیار دلچسب است.

کلم بروکلی دارای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین B5، ویتامین B3، ویتامین B2، ویتامین B1، ویتامین E، فولات (ویتامین B9) ، فیبر، منگنز، تریپتوفان، پتاسیم، فسفر، منیزیم، پروتئین، اسیدهای چرب امگا- 3، آهن، کلسیم و روی می‌باشد. 


بادمجان


بادمجان


بادمجان حاوی مواد مغذی آنتی‌اکسیدان قوی است و خواص ضدسرطانی، ضدمیکروبی و ضدویروسی دارد، همچنین کلسترول بد را پایین می‌آورد و برای قلب مفید است.


بادمجان را می‌توان به صورت کبابی، آب‌پز و یا سرخ شده در دمای پایین و با روغن کم، پوست کنده یا با پوست میل نمود و یا آن را با روغن زیتون، عصاره لیموترش و سیر مصرف کرد.


بادمجان دارای مواد مغذی فیبر، پتاسیم، منگنز، ویتامین B1، ویتامین B6، فولات (ویتامین B9)، منیزیم، تریپتوفان و ویتامین B3 است.  



اسفناج


اسفناج یک ماده غذایی بسیار مقوی است. محققان حداقل 13 ترکیب مختلف مطلوب را در اسفناج یافته‌اند که عملکرد آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی دارند.


همچنین این سبزی حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است که برای استخوان‌ها مفید می‌باشد. اسفناج از قلب و نیز از چشم‌ها در مقابل تحلیل ماکولا و آب مروارید ناشی از پیری محافظت می‌کند.


همچنین خواص ضد التهابی دارد و اثرات ناشی از افت کارکرد مغز را در کهن‌سالی کاهش می‌دهد.



بروکلی با بیماری‌های قلبی مقابله می‌کند، از ابتلا به آب مروارید جلوگیری می‌نماید، استخوان‌ها را قوی می‌سازد، در مقابل زخم‌ها، آرتروز روماتیسمی و عیوب مادرزادی از بدن محافظت می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نماید



اسفناج را می‌توان به هر وعده غذایی افزود و خواص مغذی هر وعده را تقویت نمود. اسفناج را می‌توان با تخم مرغ، پاستا (ماکارونی)، ماهی و یا به جای کاهو در سالاد میل نمود.

اسفناج سرشار از ویتامین K، ویتامین A، منگنز، فولات (ویتامین B9)، منیزیم، ویتامین C، ویتامین B2، کلسیم، پتاسیم، ویتامین B6، تریپتوفان، فیبر، مس، ویتامین B1، پروتئین، فسفر، روی، ویتامین E، اسیدهای چرب امگا3، ویتامین B3 و سلنیوم می‌باشد. 



کیوی


این میوه‌ی کوچک حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی گیاهی فیتونوترینت است که از DNA محافظت نموده و قند خون را کنترل می‌کنند.


همچنین این مواد از قلب و روده‌ی بزرگ محافظت می‌کنند، با آسم مقابله می‌نمایند و خطر لخته شدن خون را کاهش می‌دهند.


کیوی میوه‌ای خوشمزه است که می‌توان آن را به تنهایی میل کرد یا به سالاد، سوپ‌های سرد یا کیک‌های میوه‌ای افزود.


کیوی دارای ویتامین C، فیبر، پتاسیم، مس، منیزیم، ویتامین E و منگنز است.


سیب

سیب


سیب یکی از سالم‌ترین میوه‌های دل‌پذیر پاییزی است که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی از قبیل کوئرستین، کاتچین و کلروژنیک است و با سرطان سینه و سرطان روده مقابله می‌کند.


سیب همچنین از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. خوردن سیب مرغوب کلسترول بد را کاهش می‌دهد.


تحقیقات نشان می‌دهند خوردن هفته‌ای حداقل دو عدد سیب خطر آسم و دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد و سلامتی ریه‌ها را بهبود می‌بخشد.


می‌توانید سیب را به عنوان میان وعده میل نمایید و یا آن را تکه‌تکه کنید و به همراه پنیر و بادام زمینی در سالاد یا چاشنی خانگی مصرف نمایید.


سیب دارای فیبر، ویتامین C و ویتامین K است. 



گلابی


گلابی حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که بدن را در مقابل خطر رادیکال‌های آزاد مقاوم می‌سازند. این میوه‌ی پاییزی عملکرد قلب و روده را بهبود می‌بخشد و از آسیب رسیدن به پرده‌های چشم جلوگیری می‌کند.


جالب است بدانید گلابی میوه‌ای است که خواص آلرژی‌زایی ندارد و به همین سبب اغلب توصیه می‌شود به عنوان اولین میوه، به نوزادان خورانده شود.


البته گلابی را می‌توان به تنهایی و به صورت خام یا پخته میل نمود و یا می‌توان آن را به سالاد و سوپ جوی دو سر افزود.


گلابی سرشار از فیبر، ویتامین C و مس است.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:47 - 0 تشکر 525671

بفرمایید صبحانه‌ی سالم





از قدیم گفته‌اند صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی روزانه است. قطعاً شما نیز با ما هم عقیده‌اید که برای این وعده‌ی مهم نمی‌توان هر چیزی خورد.



صبحانه

باید بگوییم که شیرینی‌های پُرچرب و انواع پیراشکی‌ها صبحانه‌ی خوبی محسوب نمی‌شوند.


اهمیت صبحانه ایجاب می‌کند که مواد غذایی مقوی و سالم مصرف شود. در مطلب پیش رو توصیه‌هایی برای داشتن یک صبحانه‌ی سالم و مقوی ارائه می‌دهیم.




چرا باید صبحانه بخوریم؟



هیچ بهانه‌ای برای حذف صبحانه نیاورید. می‌پرسید چرا؟ نخست به دلیل این که صبحانه اولین وعده‌ی غذایی بعد از حداقل 8 ساعت بی‌غذایی است. دوم این که بر اساس نتایج پژوهش‌های متعدد، صبحانه روی تغذیه‌ی بقیه روز تأثیر می‌گذارد.


علاوه بر این خطر ابتلا به چاقی یا دیابت در میان افرادی که صبحانه می‌خورند به مراتب کمتر از افرادی است که از این وعده‌ی غذایی صرف‌نظر می‌کنند.




برای صبحانه چه بخوریم؟



برای بیشتر مردم صبحانه‌ی ایده‌آل از سه واحد تشکیل می‌شود: گلوسیدها با پایه‌ی دانه کامل، محصولات لبنی یا مواد غذایی دیگری که سرشار از کلسیم هستند و میوه. در کل این مواد غذایی حدود 300 کالری برای بدن تأمین می‌کنند. نیازی نیست که حتماً از مواد غذایی سرشار از پروتئین مثل گوشت و تخم مرغ استفاده کنید. اما می‌توانید این مواد غذایی را نیز در صبحانه‌ی خود بگنجانید؛ البته به شرط این که میزان چربی خون یا میزان کالری صبحانه را افزایش ندهد.




چند پیشنهاد برای داشتن یک صبحانه‌ی کامل در فصول مختلف



یک پیاله غلات سرشار از فیبر،


مقداری توت فرنگی و شیر کم چرب،


غلات،


یک عدد سیب و یک لیوان شیر خنک،


نان گندم کامل با کره و مربا،


یک عدد هلو به اضافه‌ی یک پیاله ماست،


یک عدد تخم مرغ عسلی،


یک تکه نان گندم کامل،


میوه و یک فنجان شیر بدون چربی،


پیراشکی کم چرب،


 یک برش طالبی و یک فنجان قهوه یا شیر.




آیا جایگزینی برای غلات وجود دارد؟



اگر تمایل دارید غلات آماده مصرف کنید اما در عین حال ترجیح می‌دهید از مواد قندی و کالری آن‌ها بپرهیزید یک پیاله برنج قهوه‌ای را امتحان کنید. این برنج سرشار از ویتامین B، مقوی و منبع فیبرهای مغذی است. برنج را شب آماده کنید. برای خوش طعم کردن آن، یک قاشق عسل، مقداری کشمش و یک تکه سیب و مقداری دارچین اضافه کنید.




بیشتر افراد چای، قهوه یا شیر را برای صبحانه انتخاب می‌کنند. اما توجه داشته


باشید نوشیدنی‌های دیگری مثل انواع آب میوه‌ها نیز وجود دارد که ویتامین‌های


مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند





اگر برنج قهوه‌ای دوست ندارید می‌توانید از دانه‌های دیگری از قبیل جو، گندم قرمز، جو دو سر، گندم سیاه و ... استفاده کنید.



نوشیدنی‌های مناسب صبحانه



بیشتر افراد چای، قهوه یا شیر را برای صبحانه انتخاب می‌کنند. اما توجه داشته باشید نوشیدنی‌های دیگری مثل انواع آب میوه‌ها نیز وجود دارد که ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند. کافی است یک فنجان توت فرنگی، یک عدد موز و یک فنجان یخ خرد شده داخل مخلوط کن بریزید و یک صبحانه‌ی کامل و سرشار از آنتی اکسیدان میل کنید! می‌توانید برای تقویت استخوان‌های‌تان یک فنجان ماست طبیعی نیز در کنار این معجون میل کنید.




وقتی نان و پنیر جواب نمی‌دهد



اگر تصور می‌کنید که نان و پنیر به اصطلاح «جواب نمی‌دهد»، روی نان تست‌تان 2 قاشق سوپ‌خوری تن با اندکی سس مایونز کم چرب بمالید و میل کنید. ماهی تن منبع غنی امگا 3 و پروتئین‌های مغذی است. برای ایجاد تنوع غذایی می‌توانید ماهی آزاد دودی سرد یا گرم نیز میل کنید.




قرص‌های ویتامین‌تان را فراموش نکنید



سفارش آخر این که اگر پزشک‌تان برای شما مکملی را تجویز نموده است، بهتر است صبحانه را با مصرف ویتامین‌ها کامل کنید. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند: «مکمل‌های غذایی را با صبحانه میل کنید زیرا در این صورت احتمال این که دچار حالت تهوع بشوید را به حداقل می‌رسانید و مواد معدنی بیشتری جذب می‌کنید».

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:47 - 0 تشکر 525672

فکری پویا با تغذیه مناسب





تأمین مواد مغذی کافی حاوی پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها به علاوه آب برای عملکرد مناسب فعالیت‌های ذهنی و بدنی لازم است.



غذای مغز

تغذیه مناسب علاوه بر اثر بر عملکرد جسمی، تأثیر فوق‌العاده‌ای بر عملکرد روانی و مغزی انسان دارد. به گونه‌ای که کمبودهای تغذیه‌ای می‌توانند بیماری‌های روانی و روحی را ایجاد و یا تشدید نمایند و به همین ترتیب ناراحتی‌های روحی نیز با تأثیر بر مقدار دریافت مواد غذایی اثرات جسمی را بر فرد تحمیل می‌نمایند.


یادآوری می‌شود که کمبودهای تغذیه‌ای بلافاصله موجب عوارض جسمی نمی‌شوند. در واقع با به پایان رسیدن ذخایر مواد حیاتی و یا عدم تعادل غذایی به هنگام عدم دریافت غذاهای مناسب، همیشه علائمی شبیه گرسنگی‌های ظاهری وجود ندارد و یا علائم به طور سریع ظاهر نمی‌شود، ولی در عوض علائم و آثار کمبودها به صورت‌های گوناگون هشدارهایی را اعلام می‌دارند. از جمله این علائم هشداردهنده می‌توان به کاهش و افت توان جسمی، خستگی، بی‌حوصلگی، افسردگی، کاهش توان یادگیری، کاهش قدرت حافظه و قدرت تمرکز، کاهش مقاومت در مقابل عوامل بیماری‌زا، افزایش ابتلا به بیماری‌های گوناگون و طولانی شدن دوره نقاهت بیماری اشاره نمود.



به هنگام کمبود دریافت ویتامین ب 5، علائم روحی شامل بی‌خوابی، خستگی شدید، افسردگی و جنون در فرد دیده می‌شود



یافته‌های اندکی در مورد اثرات بلند مدت تغذیه بر یادگیری و رفتار وجود دارد ولی امروزه داده‌های حاصل از مطالعات مختلف نشان می‌دهند که سوء تغذیه دوران خردسالی با کاهش بهره هوشی (IQ) در دوران‌های بعد زندگی همراه است.

بنابراین تأمین مواد مغذی کافی حاوی پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها به علاوه آب برای عملکرد مناسب فعالیت‌های ذهنی و بدنی لازم است. در ذیل درباره نقش تغذیه مناسب بر حافظه توضیحاتی ارائه می‌شود.


منابع غذایی اسید فولیک


ویتامین B9 یا اسید فولیک



این ویتامین برای تولید و فعالیت مناسب سلول‌های خونی و عصبی به شدت ضروری است. لذا در هنگام کمبود دریافت، علائم خستگی مزمن، پریشانی، بی‌خوابی، فراموشی و گیجی بروز می‌نماید.


از منابع غذایی آن می‌توان به مخمر، سبزیجات (مخصوصاً اسفناج، چغندر، کلم، کلم بروکلی، کاسنی، بامیه و هویج)، حبوبات (به ویژه نخود، لوبیا و سویا)، بادام، گردو، جو دو سر، برنج قهوه‌ای و ذرت اشاره نمود.




ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک



به هنگام کمبود دریافت ویتامین ب 5، علائم روحی شامل بی‌خوابی، خستگی شدید، افسردگی و جنون در فرد دیده می‌شود.


از منابع غذایی آن می‌توان لوبیا، بادام زمینی، کره بادام زمینی، حبوبات (به خصوص نخود و سویا)، قارچ، آجیل (به خصوص بادام هندی و فندق)، آواکادو، کلم بروکلی و آرد جوی دو سر را نام برد.




بیوتین یا ویتامین H



بیوتین از جمله ویتامین‌هایی است که در تمام مواد غذایی یافت می‌شود و در صورتی که غذای افراد به طور عمدی کمبود داشته باشد، علائم کمبود شامل بی‌حالی شدید، افسردگی و پرخوابی ظاهر می‌شود.


منابع غذایی آن از قبیل تخم‌مرغ، جگر، گل کلم، قارچ، موز، هندوانه، توت‌فرنگی، بادام زمینی و مانند آن هستند.



در برخی مطالعات نشان داده شده که مردان میان‌سال دارای سطح بالاتری از ویتامین B6 سرمی، نسبت به کسانی که سطوح کمتری از این ویتامین را داشته باشند در تست‌های حافظه دو برابر بیشتر امتیاز کسب می‌کنند



در سفیده تخم مرغ نپخته ماده‌ای بنام آویدین وجود دارد که از جذب این ویتامین جلوگیری می‌کند. لذا لازم است تخم مرغ به خوبی پخته و سپس مصرف شود.

لازم به ذکر است که تخم مرغ حاوی انواع ویتامین‌های گروه B بوده و برای ارتقای نیروی حافظه مناسب است و باعث تمرکز بهتر حواس می‌شود. ضمناً بهتر است تخم مرغ با نان سبوس‌دار خورده شود؛ زیرا این نان به فراوانی ویتامین‌های گروه B را دارا بوده و باعث تقویت قوای ذهنی می‌گردد.




ویتامین B6



این ویتامین نیز از جمله ویتامین‌های بسیار مهم در متابولیسم مواد درشت مغذی به ویژه مواد پروتئینی است و در کمبودش علائم جنون و افسردگی ایجاد می‌گردد.


به عنوان منابع غذایی آن می‌توان انواع گوشت، جوانه گندم و گندم کامل، جو و آرد جوی دو سر، آجیل (مخصوصاً گردو و بادام زمینی)، حبوبات (سویا، عدس، لوبیا)، آووکادو، موز و کشمش را نام برد.


در برخی مطالعات نشان داده شده که مردان میان‌سال دارای سطح بالاتری از ویتامین B6 سرمی، نسبت به کسانی که سطوح کمتری از این ویتامین را داشته باشند در تست‌های حافظه دو برابر بیشتر امتیاز کسب می‌کنند.


منابع غذایی ویتامین ث


ویتامین C



این ویتامین علاوه بر آنتی اکسیدان بودن، برای تشکیل بافت‌های جدید پیوندی ضروری بوده و  کمبود آن علاوه بر مشکلات جسمی، علائمی شامل افسردگی، خستگی بیش از حد، بروز ناگهانی رفتارهای عصبی و هیجانات زیاد را بروز می‌دهد.


غذاهای گیاهی متعددی شامل اسفناج، جعفری، شاهی و دیگر انواع سبزی خوردن؛ مرکبات از قبیل پرتقال، لیمو، نارنج و نارنگی؛ انواع فلفل مثل فلفل دلمه‌ای، فلفل سبز و قرمز؛ انواع کلم از قبیل کلم سنگ، گل کلم و کلم بروکلی؛ کیوی، توت فرنگی، تمشک، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، گریپ‌فروت، هندوانه، شلغم، نخود فرنگی، پیاز و پیازچه حاوی این ویتامین هستند.




چربی



مقداری چربی در ساختمان سلول‌های عصبی وجود دارد و به همین ترتیب مصرف مقداری چربی از طریق مواد غذایی ضروری است که البته چربی دریافتی باید از منابع مناسبی باشد که دارای اسیدهای چرب ضروری باشند و بهترین این منابع عبارت از روغن ماهی، روغن آفتابگردان، روغن بادام و دیگر روغن‌های مایع با منشأ گیاهی هستند.




ویتامین B1



این ویتامین برای تهیه انرژی از مواد غذایی و به ویژه از مواد قندی یا کربوهیدرات‌ها در بدن لازم است. از آنجا که سلول‌های عصبی منحصراً از گلوکز برای تأمین انرژی خود استفاده می‌کنند، در کمبود این ویتامین علائمی از قبیل افسردگی، بداخلاقی، کاهش حافظه و تمرکز و همچنین احساس خستگی ظاهر می‌شود.




ویتامین ب 12 نیز برای خون سازی و تشکیل و فعالیت مناسب سلول‌های عصبی


لازم است. این ویتامین صرفاً در غذاهای حیوانی یافت شده و در کمبود آن


علائمی شامل رفتارهای روانی، جنون، کاهش حافظه، هذیان گویی و وضعیت


روحی بیمارگونه ظاهر می‌شود





این ویتامین در غذاهایی از قبیل غلات صبحانه، نخودفرنگی، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، کنجد، سویا، آجیل (به خصوص بادام هندی، بادام، گردو)، حبوبات (از جمله نخود، لوبیا، عدس)، گندم سبوس‌دار، سیب‌زمینی، گندم سیاه یا چاودار وجود دارد.



آنتی‌اکسیدان‌ها



یکی از عوامل لطمه زننده به سلول‌های مغزی، عوامل اکسیدان هستند که به مرور در سلول‌ها ظاهر شده و منجر به نابودی، پیر شدن و یا کاهش توان فعالیت آن‌ها می‌شوند.


مصرف آنتی‌اکسیدان‌های غذایی مانند ویتامین C، ویتامین E و لیپوئیک اسید (نوعی اسید چرب)، از مغز در برابر تأثیر مخرب و کشنده رادیکال‌های آزاد (یا همان عوامل اکسیدان) محافظت می‌کند.


ویتامین b3


ویتامین B3 یا نیاسین



کمبود این ویتامین منجر به علائم جسمی و روحی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها زوال عقل بوده و حتی کمبود آن به مرگ نیز می‌انجامد. علائم عصبی ناشی از کمبود آن شامل کاهش حافظه، آشفتگی‌های روحی، افسردگی و اضطراب می‌باشد.


به عنوان منابع غذایی آن می‌توان مخمر آبجو، پنیر، بادام زمینی، کنجد، برنج قهوه‌ای، آرد سبوس‌دار، جوانه گندم و نان سبوس‌دار، جو و حبوبات (به ویژه نخود) را نام برد.




ویتامین B12



ویتامین ب 12 نیز برای خون سازی و تشکیل و فعالیت مناسب سلول‌های عصبی لازم است.  این ویتامین صرفاً در غذاهای حیوانی یافت شده و در کمبود آن علائمی شامل رفتارهای روانی، جنون، کاهش حافظه، هذیان گویی و وضعیت روحی  بیمارگونه ظاهر می‌شود.


این ویتامین در جگر، قلوه، گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی، تخم مرغ، شیر، پنیر و دیگر محصولات لبنی وجود دارد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:47 - 0 تشکر 525674

آنتی اکسیدان، شما را باهوش تر می‌کند





مصرف زیاد ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها حافظه را از پیری حفظ می‌کند.



هوش و تغذیه

رابطه‌ی بین مصرف آنتی اکسیدان‌ها و افزایش حافظه به اثبات رسیده است.



نتیجه‌ی پژوهشی که اخیراً در American Journal of Clinical Nutrition  به چاپ رسید نشان می‌دهد افرادی که سال‌ها مکمل ویتامین‌ها و مواد معدنی مصرف کرده‌اند نسبت به افرادی که از این مکمل‌ها محروم بوده‌اند حافظه‌ی بهتری دارند.



محققان دانشگاه پاریس 13 به مدت 8 سال (از سال‌های 1994 تا 2002) روی 4446 داوطلب بین 45 تا 60 ساله مطالعاتی انجام دادند.



در این پژوهش شرکت کننده‌ها به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول متشکل از افرادی بودند که روزانه مکمل ویتامین ث (120 گرم)، بتاکاروتن (6 میلی گرم)، ویتامین ای (30 میلی گرم) و روی ( 20 میلی گرم) دریافت کردند. اما گروه دوم به جای مکمل، پلاسبو یا همان دارونما دریافت کردند.



شش سال بعد از پایان مطالعات، تست‌های متعددی از همه‌ی شرکت کننده‌ها گرفته شد. محققان می‌خواستند تأثیر طولانی مدت مکمل ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان را روی قدرت درک افراد بررسی کنند.



افرادی که سال‌ها مکمل ویتامین‌ها و مواد معدنی مصرف کرده‌اند نسبت به افرادی که از این مکمل‌ها محروم بوده‌اند حافظه‌ی بهتری دارند



بعد از بررسی‌های گوناگون محققان مشاهده کردند افرادی که مکمل مصرف کرده بودند نتایج بهتری در پاسخ به تست‌ها کسب کردند.

البته این تحقیق به معنای مصرف آزادانه ی مکمل های مختلف بدون نظر پزشک نیست.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:48 - 0 تشکر 525676

مکمل یا مواد غذایی: مسأله این است!





مصرف مکمل آنتی اکسیدان‌ها در دهه‌های اخیر بسیار رایج شده است گویا بسیاری از افراد حوصله و زمان کافی برای مصرف مواد غذایی طبیعی برای تأمین نیازهای بدن خود را ندارند.



مکمل

همه می‌دانیم که وجود آنتی اکسیدان‌ها برای سلامت بدن انسان لازم و ضروری است.


بدون شک هر مطلبی که راجع به سلامتی می‌خوانید می‌بینید همیشه از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد و فواید آنتی اکسیدان‌ها نوشته شده است. آنتی اکسیدان‌ها قادرند آسیب‌های رادیکال‌های آزاد را کاهش دهند و برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید و لازم هستند.


اما به نظر شما باید آنتی اکسیدان‌های لازم بدن را با مصرف مکمل‌ها تأمین کرد یا از طریق میوه و سبزیجات؟ آیا اهل تغذیه سالم و دریافت ویتامین از طریق طبیعی‌ترین راه آن هستید یا این که ترجیح می‌دهید قرصی را با مقداری آب میل کنید و این گونه ویتامین‌های بدن‌تان را تأمین کنید؟


مصرف مکمل آنتی اکسیدان‌ها در دهه‌های اخیر بسیار رایج شده است گویا بسیاری از افراد حوصله و زمان کافی برای مصرف مواد غذایی طبیعی برای تأمین نیازهای بدن خود را ندارند. اما باید بدانید محققان با زیاده‌روی در مصرف مکمل‌های آنتی اکسیدانی موافق نیستند.


مسئله‌ای که روشن است این است که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها ارزش غذایی مطمئنی دارند و نگرانی در مورد عوارض احتمالی آن‌ها وجود ندارد. تاکنون محققان صدها آنتی اکسیدان را در مواد غذایی شناسایی کرده‌اند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و کاروتنوئیدها( بتاکاروتن و لیکوپن) اشاره کرد.


عناصر فیتوشیمی دیگری که در گیاهان وجود دارد مثل پُلی‌فنول‌های موجود در چای که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند.


در ادامه قصد داریم شما را با میوه و سبزیجاتی که بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان‌ها را دارند آشنا کنیم.



مکمل


20 میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها



این مواد غذایی با شاخص TAC سنجیده شده است. وزارت کشاورزی آمریکا از این شاخص برای بررسی و ارزیابی قدرت آنتی‌اکسیدانی مواد غذایی و دیگر مواد شیمیایی استفاده می‌کند.


در واقع شاخص TAC معیاری برای سنجش قدرت آنتی اکسیدانی مواد غذایی است؛ هرچه این شاخص بالاتر باشد به این معنی است که قدرت آنتی اکسیدانی این مواد غذایی نیز بیشتر است.


توصیه می‌کنیم به جای خرید مکمل‌های مختلف به تغذیه‌تان اهمیت دهید چون بزرگ‌ترین سرمایه‌ی هر انسان سلامتی اوست.


توصیه می‌کنیم از میوه و سبزیجاتی که در زیر اشاره می‌شود بیشترین میزان استفاده را بکنید تا سلامتی‌تان تضمین شود.





مسئله‌ای که روشن است این است که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها


ارزش غذایی مطمئنی دارند و نگرانی در مورد عوارض احتمالی آن‌ها وجود ندارد







ارزش TAC برای 100 گرم از هر ماده‌ی غذایی




آلو خشک                      5770


کشمش                         2830  


زغال اخته                      2400


شاه توت                        2063


توت فرنگی                    1540


تمشک                          1220


آلو                                    949


پرتقال                              750


انگور قرمز                        739


آلبالو                                670


کلم پیچ                            1770


اسفناج                             1260


کلم بروکسل                     980


یونجه                                 930  


بروکلی                              890 


چغندر قند                           840


فلفل دلمه‌ای قرمز             710


پیاز                                     450


ذرت                                   400


بادمجان                             390

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:48 - 0 تشکر 525678

بهترین غذاها برای محل کار!





پشت میز نشستن همیشه خطراتی برای سلامتی انسان داشته است. محققان در تلاش هستند به طرق مختلف این خطرات را کاهش دهند.



خوراکی محل کار


ما همیشه از مضرات پشت میزنشینی و کارهای که باید به صورت ساکن و برای مدت زیاد انجام بدهیم شنیده‌ایم.


وقتی که شما نمی‌توانید شغل خود را ترک کنید می‌توانید کاری انجام دهید که به سلامتی شما لطمه وارد نشود. خوردن چیزهای مفید و به موقع باعث می‌شود بر مضرات کار، غلبه کنید.


در اینجا به تعدادی از مواد غذایی که می‌توانند به شما کمک کنند اشاره می‌کنیم:




1- گردو



 تحقیقات جدید نشان می‌دهد که گردو آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به بادام زمینی، پسته یا بقیه خشکبار دارد. به طور کلی خشکبار باعث کاهش ریسک بیماری‌های قلبی می‌شود. گردو برای مبتلایان به آلزایمر نیز مفید است. محققان خوردن 7 گردو در روز را توصیه می‌کنند.




2- چای سبز



 پلی فنول ها، یکی از اجزای مهم چای سبز به عنوان یک ترمیم کننده DNA شناخته می‌شود و سیستم ایمنی بدنی را بهبود می‌بخشد. تحقیقات حاکی از آن است که چای سبز می‌تواند خطر سرطان‌هایی مانند پروستات و پوست را نیز کاهش دهد.




میوه نه تنها باعث از بین رفتن گرسنگی کاذب شما می‌شوند بلکه ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را نیز تأمین می‌کند. شما می‌توانید سیب، موز، پرتقال و


هر میوه دیگر را انتخاب کنید






3- پاپ کورن (ذرت بو داده)



اگر شما بخواهید لیستی از تنقلات مفید را جمع آوری کنید مسلماً پاپ کورن در صدر این لیست قرار دارد. این محصول به عنوان معدنی از فیبر و آنتی اکسیدان‌ها معروف است. اگر در تهیه آن از میزان کمی نمک استفاده نمایید، بهترین نوع آن را خواهید داشت.




4- شکلات تلخ



این ماده خوراکی نیز حاوی پلی فنول ها که آنتی اکسیدان بسیار قوی می‌باشد است. مطالعات نشان می‌دهد که خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز می‌تواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد. کافئین موجود در آن نیز برای افزایش تمرکز مفید است.




5- میوه



میوه نه تنها باعث از بین رفتن گرسنگی کاذب شما می‌شوند بلکه ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را نیز تأمین می‌کند. شما می‌توانید سیب، موز، پرتقال و هر میوه دیگر را انتخاب کنید. اما هر روز مطمئن شوید که با خود مقداری میوه به سر کار می‌برید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:48 - 0 تشکر 525679

بیسکویت‌های سبوس‌دار لاغرتان نمی‌کنند





بیسکویت‌های سبوس‌دار هم مانند سایر بیسکویت‌ها روغن و شکر دارند و این مقدار در آن‌ها اصلاً کاهش نیافته است. ترکیب بیسکویت سبوس‌دار درست مانند سایر بیسکویت‌ها است و فقط سبوس دارد.



بیسکویت

مـا در طـول شـبـانـه‌روز خوراکی‌های متنوعی را با اشتیاق می‌خوریم اما عذاب وجدانمان فقط با مصرف برخی از آن‌ها بیدار می‌شود...


مثلاً راحت چیپس و ماست موسیر، شیرینی و شکلات یا حتی چلوکبابی چرب را نوش جان می‌کنیم اما تا هنگام صرف چای می‌شود، یادمان می‌افتد که قند، خرما یا کشمش چاقی به همراه می‌آورند و سراغ جایگزین‌هایی که همه می‌گویند خوردنشان کسی را چاق نکرده، می‌رویم.


در این میان، بیسکویت‌های سبوس‌دار زبانزد خاص و عام هستند و تا به امروز کمتر کسی از خودش پرسیده که واقعاً خوردن این بیسکویت‌ها فوایدی که گفته می‌شود، دارند یا خیر؟ دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، این بیسکویت‌ها را زیر ذره‌بین برده است و شما می‌توانید در ادامه مشروح آن را مطالعه کنید.



آقای دکتر! چرا بیسکویت‌های سبوس‌دار این همه محبوب شده‌اند؟ مزیت خاصی نسبت به سایر بیسکویت‌ها دارند؟


بیسکویت سبوس‌دار در مقایسه با بیسکویت‌های معمولی سبوس بیشتری دارند زیرا تولیدکنندگان مقداری سبوس را به آرد آن‌ها اضافه می‌کنند. سبوس از مواد غذایی پرفیبر است اما جز این نمی‌توان این نوع بیسکویت را نسبت به سایر بیسکویت‌ها ارجح دانست.



پس چرا هر جا سخن از تغذیه سالم است، در مورد بیسکویت‌های سبوس‌دار هم صحبت می‌شود؟


این باور به غلط میان مردم رایج شده و متأسفانه هموطنان به اشتباه بیسکویت سبوس‌دار را رژیمی می‌دانند در حالی که بیسکویت‌های سبوس‌دار هم مانند سایر بیسکویت‌ها روغن و شکر دارند و این مقدار در آن‌ها اصلاً کاهش نیافته است. ترکیب بیسکویت سبوس‌دار درست مانند سایر بیسکویت‌ها است و فقط کمی سبوس دارد.



پس نباید به این بیسکویت رژیمی بگوییم؟


ببینید لفظ «رژیم» به معنی رژیم کاهش وزن نیست یعنی هر محصول رژیمی می‌تواند مصرف‌کننده‌ی خود را داشته باشد. رژیم یعنی برنامه‌ی غذایی، مثل این است که بگوییم تمام برنامه‌های تلویزیونی برای تمام مردم مناسب هستند، در حالی که این‌طور نیست. هر برنامه‌ای مخاطب خاص خود را دارد. محصولات رژیمی و رژیم‌های غذایی هم هر کدام برای گروه به خصوصی قابل استفاده هستند. البته ما در دنیا بیسکویت‌های رژیمی هم داریم که تولیدکننده برای تهیه آن‌ها یا شکر را کم می‌کند یا به جای آن قند مصنوعی یا بدون کالری به کار می‌برد.




مسلماً وقتی چند انتخاب پیش رو دارید، بهتر است بیسکویتی را انتخاب کنید که سبوس بیشتری دارد زیرا سبوس فیبر زیادی دارد و فیبر هم برای سلامت قلب


و عروق و کارکرد دستگاه گوارش مفید است اما زیاده‌روی در مصرف مانند سایر


مواد غذایی که شکر، نشاسته و روغن فراوانی دارند، خوب نیست





به طور کلی بیسکویت رژیمی مفهوم گسترده‌ای دارد و بنا به نیاز مصرف‌کننده می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. تهیه چنین محصولی به ایجاد تعادل مشخصی میان مواد تشکیل‌دهنده بیسکویت نیاز دارد تا با وجود رسیدن به هدف مورد نظر، طعم و ویژگی‌های بافتی مورد پسند مصرف‌کننده را هم داشته باشد. تولیدکنندگان باید اطلاعات دقیقی در مورد ویژگی‌های محصول‌شان روی بسته درج کنند تا مصرف‌کنندگان با آگاهی کامل آن را به مصرف برسانند.


چای و بیسکویت

حالا بیسکویت سبوس‌دار بخوریم یا نخوریم؟


مسلماً وقتی چند انتخاب پیش رو دارید، بهتر است بیسکویتی را انتخاب کنید که سبوس بیشتری دارد زیرا سبوس فیبر زیادی دارد و فیبر هم برای سلامت قلب و عروق و کارکرد دستگاه گوارش مفید است اما زیاده‌روی در مصرف مانند سایر مواد غذایی که شکر، نشاسته و روغن فراوانی دارند، خوب نیست و افرادی که دچار چاقی، دیابت و... هستند باید مانند سایر مواد غذایی، در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند. افراد عادی هم اگر می‌خواهند به عنوان میان‌وعده و حتی تفننی خوراکی شیرینی بخورند، می‌توانند فقط یکی دو عدد بیسکویت سبوس‌دار میل کنند نه این که به تصور رژیمی بودن آن، یک بسته بیسکویت را بخورند و انتظار پیامدهایش را هم نداشته باشند.



این بیسکویت‌ها از چه زمانی تهیه و وارد بازار شدند؟


بیسکویت‌های سبوس‌دار از سال‌های قبل از انقلاب اسلامی تولید می‌شدند یعنی حدود 40 سال پیش. در سایر نقاط دنیا هم عمر این بیسکویت‌ها به بیشتر از 60 سال می‌رسد.



مصرف خوراکی‌های سبوس‌دار را به چه کسانی توصیه می‌کنید؟


توصیه به مصرف خوراکی‌های پرفیبر از مدت‌ها قبل در سطح جهانی مطرح شده است خصوصاً به شهرنشینان کم‌تحرک. البته افرادی که فعالیت بدنی کافی دارند مثلاً کارگران، نوجوانان یا ورزشکاران به مصرف فیبر نیاز چندانی ندارند زیرا به اندازه کافی کالری می‌سوزانند و اگر قرار باشد مواد غذایی به کمک فیبر با سرعت زیادی از بدنشان دفع شود، انرژی کافی را از غذایی که خورده‌اند، دریافت نخواهند کرد.



در این بیسکویت از چه نوعی روغنی و به چه درصدی استفاده می‌شود؟


همین روغن‌های نباتی رایجی که در آشپزخانه‌ها استفاده می‌شود؛ از قبیل روغن آفتابگردان. درصد روغن در فرمول این بیسکویت 15 تا 20 درصد است.



درصد شکر را هم می‌فرمایید؟


بله، 100 گرم از این بیسکویت حدود 15 تا 20 درصد شکر و 15 تا 20 گرم روغن دارد.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.