• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 6292)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:51 -0 تشکر 518933
تغذیه افراد سالم

آنتی اکسیدان ها: خداحافظ سندروم متابولیک و چاقی

 


مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می‌تواند باعث لاغری و مقابله با سندروم متابولیک شود.

آنتی اکسیدان

 

تأثیر کلی آنتی‌اکسیدان‌های غذایی روی سلامت ما هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

 

محققان کشورمان به مدت 3 سال روی 2000 فرد بزرگسال بین 19 تا 70 سال بررسی‌هایی انجام دادند تا مشخص شود چه ارتباطی بین دریافت آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و خطر پیشرفت بیماری‌های متابولیکی مانند فشار خون بالا و چاقی مفرط وجود دارد.

 

در طول این مدت شرکت کننده ها به پرسش‌هایی در مورد مواد غذایی مصرفیشان پاسخ دادند و وضعیت سلامت آن‌ها به خصوص مواردی که مربوط به سندروم متابولیک بود (مثل حالت مقاومت به انسولین، میزان کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی دور شکم) به طور دقیقی بررسی شد.

 

نتیجه این شد که از همان ابتدای پژوهش، چربی‌های دور شکم افرادی که آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری مصرف می‌کردند کمتر بوده و کمتر به سندروم متابولیک دچار بودند.

شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند

 

بعد از گذشت 3 سال نیز میزان چربی‌های اضافه شده به دور شکم این گروه بسیار کمتر بوده است.

 

جالب‌تر این که شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند.

 

باید بدانید حتی عواملی مثل مصرف فیبرها، مصرف دخانیات، میزان فعالیت‌های جسمی، شاخص توده‌ی بدنی، میزان دریافت پروتئین، گلوسیدها و چربی‌ها نیز در نتایج به دست آمده تغییری ایجاد نکرد. واقعیت این است که آنتی‌اکسیدان‌های غذایی برای حفظ وزن ایده‌آل و سلامت مفیدند.

 

در بین مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توان به لوبیا قرمز، آرتیشو، مورد صحرایی، توت فرنگی و تمشک اشاره کرد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:44 - 0 تشکر 525646

فست فود یا مواد مخدر: خطر اعتیاد جدی است





دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای سرشار از قند، چربی و نمک می‌تواند فعل و انفعالات شیمیایی در مغز ایجاد کند که شبیه به عملکرد مواد مخدری مثل کوکائین و هروئین است.



همبرگر

مسئله‌ی تغذیه و مهم‌تر از آن تغذیه‌ی متعادل و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است.


امروزه با رشد بی رویه فست‌فودها سوال مهمی مطرح می‌شود که بهتر است به آن فکر کنید:


این که آیا غذاهایی که فست‌فودها ارائه می‌دهند اعتیاد آورند؟


آیا کالری‌ها و چربی‌های زیاد موجود در این مواد غذایی شما را به دام اعتیاد می‌کشاند؟


باید بگوییم که بله فست‌فودها مثل مواد مخدر اعتیادآور هستند.



پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد چربی، نمک و قندهای زیادی که در این غذاهای نسبتاً ارزان وجود دارد اثری همانند مواد مخدر در مغز ایجاد می‌کنند.


امروزه تمام محققان به مسئله‌ی فست‌فودها و اثرات اعتیادآور آن‌ها توجه خاصی معطوف داشته‌اند.




زمانی که عکس غذاهای مورد علاقه‌ی شرکت کننده‌ها نشان داده شد، مغزشان شروع به ترشح میزان زیادی هورمون دوپامین کرد. حالتی شبیه به این پدیده در


سر معتادین به کوکائین زمانی که عکس پودر سفید می‌بینند نیز اتفاق می‌افتد





در پژوهش‌های اخیر، محققان به موش‌ها آزمایشگاهی سوسیس، کالباس، گوشت خوک دودی، شکلات و ... خوراندند و ملاحظه کردند رفتارهای فیزیولوژی و روحی - روانی این موش‌ها شبیه موش‌هایی است که به مورفین اعتیاد دارند.



علاوه بر این زمانی که اعتیاد به این قبیل مواد غذایی شکل می‌گیرد هیچ مانعی نمی‌تواند موش‌ها را از رسیدن به مواد مخدر خود(فست‌فودها) منصرف کند.



همبرگر بهتر از هروئین نیست


بعد از موش‌ها نوبت به انجام آزمایشات روی انسان‌ها رسید. زمانی که عکس غذاهای مورد علاقه‌ی شرکت کننده‌ها نشان داده شد، مغزشان شروع به ترشح میزان زیادی هورمون دوپامین کرد. حالتی شبیه به این پدیده در سر معتادین به کوکائین زمانی که عکس پودر سفید می‌بینند نیز اتفاق می‌افتد.



محققان می‌گویند دلایل قابل قبولی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای سرشار از قند، چربی و نمک می‌تواند فعل و انفعالات شیمیایی در مغز ایجاد کند که شبیه به عملکرد مواد مخدری مثل کوکائین و هروئین است.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:44 - 0 تشکر 525647

مقایسه‌ای بین غذاهای خانگی و صنعتی





غذاهای خانگی و صنعتی هر یک مزایا و معایبی دارند و بر اساس شرایط می‌توانیم هر یک از آن‌ها را انتخاب کنیم.



غذای آماده


از نظر تغذیه‌ای، به دلایل مختلف غذاهای خانگی و محلی با ارزش‌تر از غذاهای صنعتی هستند.


* به عنوان مثال غذاهای صنعتی حاوی ترکیبات نگه‌دارنده‌ای هستند که در طولانی‌مدت به خصوص می‌توانند برای سلامت افراد آسیب‌پذیر مثل کودکان، زنان باردار و شیرده یا سالمندان یا افراد در معرض آلرژی‌های غذایی مضر باشند.



* در ضمن، چربی و نمک در غذاهای صنعتی بیشتر از غذاهای خانگی است.



* از سوی دیگر غذاهای صنعتی از نظر ویتامین‌ها فقیرتر از غذاهای خانگی و به ویژه محلی‌اند مثلاً سبزی‌ها در مرحله آخر به غذاهای خانگی اضافه می‌شوند و شیوه پخت به گونه‌ای است که مواد مغذی با ارزش، در غذا بهتر حفظ می‌شوند ولی در صنعت، تمام مواد غذایی در شرایط یکسانی پخته می‌شوند و حرارت بالای پاستوریزاسیون هم باعث می‌شود بیشتر ویتامین‌ها از بین بروند اما از نظر مواد معدنی، تفاوت بارزی میان غذاهای خانگی، محلی و صنعتی وجود ندارد.



اگر فردی عجله داشته باشد یا وقت یا لوازم تهیه غذا را نداشته باشد، بهتر است از غذاهای صنعتی استفاده کند



* تفاوت دیگر در تازگی مواد غذایی است. مواد غذایی صنعتی معمولاً به دلیل حرارت بالا و اضافه کردن نگه دارنده‌ها به مدت طولانی قابل نگهداری‌اند. در طول این مدت عطر و طعم آن‌ها، از بین می‌رود. در واقع، در غذاهای خانگی میزان حرارت، مدت نگهداری و نحوه پخت به گونه‌ای است که این مواد از بین نمی‌رود و تفاوت طعم و بو از اینجا نشأت می‌گیرد و در مجموع غذاهای خانگی و محلی لذیذتر و سالم‌تر هستند.


البته غذاهای صنعتی هم مزایایی دارند که با توجه به شرایط، لازم است آن‌ها را انتخاب کنیم.


* به عنوان مثال خیلی راحت در همه‌جا در دسترس هستند و باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شوند. اگر فردی عجله داشته باشد یا وقت یا لوازم تهیه غذا را نداشته باشد، بهتر است از غذاهای صنعتی استفاده کند.



* از نظر قیمتی نیز غذاهای صنعتی چون در مقادیر انبوه تولید می‌شوند، ارزان‌تر از غذاهای خانگی و محلی هستند.



مواد غذایی صنعتی معمولاً به دلیل حرارت بالا و اضافه کردن نگه دارنده‌ها به مدت طولانی قابل نگهداری‌اند. در طول این مدت عطر و طعم آن‌ها، از بین می‌رود



* از سوی دیگر غذاهای صنعتی را مدت بیشتری می‌توان نگه داشت و در طول زمانی که روی بسته‌بندی به عنوان تاریخ تولید تا انقضا درج شده، اگر ماده غذایی از بسته‌بندی خارج نشود قابل نگهداری در خارج از یخچال است اما غذاهای خانگی را به هیچ عنوان نمی‌توان برای مدت طولانی نگه داشت مگر آن که داخل فریزر قرار گیرند که در آن حالت نیز مقداری از مواد مغذی‌شان کاسته می‌شود.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:44 - 0 تشکر 525649

فست‌فودها و بی‌تحرکی؛ قاتلان مرموز و پنهان کارمندان





کارمندان اغلب وقت خود را در اداره می‌گذرانند و معمولاً غذاهای آماده، چرب و مملو از نمک مصرف می‌کنند، بنابراین در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها هستند.



کارمند

تغذیه ارتباط مستقیمی با کارایی قشر کارمند که اتفاقاً درصد زیادی از جمعیت شاغلان کشور را هم تشکیل می‌دهند دارد.


همه‌ی کارشناسان و مشاوران تغذیه بر این باور هستند که تغذیه‌ی صحیح در بهبود کارکرد کارمندان، سلامت جسمی آن‌ها و در نتیجه سلامت روحی‌شان نقش پُررنگی دارد. البته اگر هر کدام از کارمندان به جدول غذایی خود رجوع کنند، با انبوهی از انواع غذاهای چرب و مضری که در طول روز کاری خود مصرف می‌کنند مواجه می‌شوند.


مصرف انواع پیتزا، ساندویچ، غذاهای طبخ شده در رستوران‌ها و تنقلات، بعضی از عادت‌های غذایی غلط رواج یافته در بین کارمندان است. اما بیشتر کارمندان اطلاع ندارند که در واقع با مصرف بی رویه و دایمی این دسته از غذاها باعث ابتلای خود به انواع بیماری‌های جسمی و روحی هستند.  



چاقی، اختلالات استخوانی، انواع آرتروزها، انواع اختلالات عصبی، روحی روانی و چاقی‌های موضعی تنها گوشه‌ای از بیماری‌هایی هستند که میزان ابتلا به آن‌ها در کارمندان بیشتر از هر قشر و دسته دیگری است.




کارمندان تمام انرژی خود را برای دریافت سرمایه صرف می‌کنند، در حالی که


در آینده‌ی نه چندان دور باید همین میزان سرمایه را صرف درمان و بازگرداندن سلامتی‌شان صرف کنند. بنابراین در این زمینه پیشگیری توصیه می‌شود





اما لازم نیست با خواندن این مطلب تنها استرس و افسردگی بگیرید که تا چند سال دیگر یا شاید چند ماه دیگر یکی از این بیماری‌ها انتظارتان را می‌کشند و تنها باید سعی در تغییر عادت‌های غذایی خود داشته باشید.

به همین بهانه با مصطفی نمکیان، کارشناس ارشد تغذیه گفت‌وگو کردیم که در ادامه توصیه‌های این مشاور تغذیه را می‌خوانید.



زندگی صنعتی، تغذیه سنتی


بزرگ‌ترین مشکل در این حوزه این است که صنعتی شده‌ایم اما تغذیه‌مان از رشد جامانده است؛ یعنی زندگی‌مان صنعتی شده در حالی که تغذیه‌مان هنوز سنتی است. شکل زندگی کارمندی باعث شده است که غذاهای آماده و انواع فست‌فودها به تعدد در وعده‌های غذایی جای بگیرند و این باعث افزایش درصد دریافت چربی و انرژی و به طبع آن چاقی، فشار خون، بیماری‌های قلبی عروقی در آن‌ها می‌شود.



زندگی در محل کار؛ آفت زندگی شهری


اصولاً کارمندان بخش زیادی از زندگی خود را در محیط کار می‌گذرانند و این مسأله باعث می‌شود از مصرف سبزیجات و میوه‌ی تازه دور بمانند. غذاهایی که استفاده می‌کنند اغلب حاضری و تهیه شده از بیرون و رستوران‌ها است؛ این غذاها معمولاً چرب هستند و نمک زیادی دارند. در کنار آن از نوشیدنی‌های پرکالری مثل نوشابه‌های قندی که میزان دریافت قند بدن را افزایش می‌دهند، استفاده می‌کنند.




چاقی، اختلالات استخوانی، انواع آرتروزها، انواع اختلالات عصبی، روحی روانی


و چاقی‌های موضعی تنها گوشه‌ای از بیماری‌هایی هستند که میزان ابتلا به آن‌ها


در کارمندان بیشتر از هر قشر و دسته دیگری است





در نتیجه‌ی این فرایند میزان دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی به حداقل خود می‌رسند. در نهایت این عادت‌های غذایی به همراه کم‌تحرکی و زندگی پشت میز نشینی زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی عروقی و مسایل مختلف دیگر می‌شود.


غذا داروی ماست


توصیه می‌کنم کارمندان به روز زندگی کنند، یعنی تغذیه‌شان از اولویت‌های زندگی‌شان باشد. غذا داروی ما است و دارو غذای ما. کارمندان تمام انرژی خود را برای دریافت سرمایه صرف می‌کنند، در حالی که در آینده‌ی نه چندان دور باید همین میزان سرمایه را صرف درمان و بازگرداندن سلامتی‌شان صرف کنند. بنابراین در این زمینه پیشگیری توصیه می‌شود.




میوه در محل کار


میان وعده میوه را فراموش نکنید


برای این مهم حتماً از میان‌وعده‌های میوه استفاده کنند و این برای کارمندان قابل انجام است چون در جای مشخص و ثابتی مشغول به کار هستند.


مصرف میان‌وعده میوه را در ساعت 10 صبح به صورت عادتی نهادینه شده برای خود تبدیل کنند.


حتماً سبزیجات تازه و سالاد را در وعده‌ی ناهار خود بگنجانند.


سعی کنند از غذاهای سالم و مقوی مثل نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و خیار و گوجه و نان و پنیر و مغز گردو استفاده کنند. کارمندان حتی می‌توانند از این نوع از غذاها هفته‌ای یک‌بار در وعده‌ی ناهار استفاده کنند.



سوءهاضمه در کمین


وقفه‌ای که در بین وعده‌های ناهار و صبحانه‌ی کارمندان پیش می‌آید بزرگ‌ترین مسأله است که باعث می‌شود کارمندان درگیر مشکلات تغذیه‌ای یا سوءهاضمه شوند، در صورتی که اگر در ساعت 10 صبح میان‌وعده‌ای مصرف کنند این مشکل برطرف می‌شود. شیر کم‌چرب نیز می‌تواند به عنوان میان‌وعده مصرف شود. جایگزین کردن خرما و کشمش به جای قند در اداره‌ها که ابتدا تصویب شد و بعد به فراموش سپرده شده اقدام به جایی بود.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:44 - 0 تشکر 525651

فست‌فود، IQ  کودکان‌تان را پایین می‌آورد





محققان هشدار داده‌اند مغز کودکانی که فست‌فود بیشتری می‌خورند آسیب‌های جدی و طولانی مدتی متحمل می‌شود.



کودک


برای نخستین بار نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان داده است کودکان زیر سه سالی که پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و بیسکوییت زیادی می‌خورند در پنج سال آینده‌ی عمر خود IQ پایین‌تری خواهند داشت.



در واقع بهره‌ی هوشی این کودکان نسبت به کودکانی که تغذیه سالم‌تری حاوی میوه، سبزیجات و غذای خانگی دارند، کمتر خواهد بود.



مسئله‌ی نگران کننده تر این است که حتی اگر این کودکان بعد از سه سالگی تغذیه‌ی بهتری داشته باشند باز هم امکان دارد اثرات منفی فست‌فودهایی که خورده‌اند تا آخر عمر با آن‌ها بماند.



محققان معتقدند که تغذیه‌ی سالم و خوب در سه سال نخست تولد کودکان بسیار مهم است به خاطر این که در این سال‌ها مغز کودکان در حال رشد است.



کودکانی که تغذیه‌ای سرشار از چربی، قند و مواد غذایی تصفیه شده دارند به میزان کافی ویتامین و مواد مغذی دریافت نمی‌کنند این در حالی است که وجود ویتامین و مواد مغذی برای رشد مغز لازم و ضروری است.



حتی اگر این کودکان بعد از سه سالگی تغذیه‌ی بهتری داشته باشند باز هم امکان دارد اثرات منفی فست‌فودهایی که خورده‌اند تا آخر عمر با آن‌ها بماند



البته پیش از این محققان از مضرات فست‌فودها روی بدن زیاد صحبت کرده‌اند. این که فست‌فودها باعث چاقی مفرط، ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، آلزایمر و ... می‌شوند بر همه روشن است و متأسفانه از این به بعد باید آسیب‌هایی که به مغز انسان وارد می‌کنند را نیز به لیست بلند بالای خطرات و مضرات این غذاها اضافه کرد.


انسان‌های امروزی با چنان شتابی زندگی می‌کنند که  توجهی به سلامت خود و اطرافیان‌شان ندارند. درست است که زندگی مدرن با سرعت در حال جریان است و برای هماهنگی با آن باید با شتاب بیشتری عمل کرد اما آیا به نظرتان منطقی است چنان با شتاب زندگی کنیم که از سلامتی خود و کودکان‌مان غافل بمانیم؟

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:44 - 0 تشکر 525652

هات‌داگ یا ساندویچ بیماری؟!





گوشت‌های فرآوری شده به دلیل نیترات بالا، اثرات منفی بر سلامت انسان گذاشته و خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند.



هات‌داگ

معرفی هات‌داگ 


منظور از هات‌داگ نوعی سوسیس است که با آن نوعی ساندویچ درست می‌کنند که برای تهیه این نوع ساندویچ، هات‌داگ را به همراه سس و دیگر انواع چاشنی‌ها داخل نان قرار می‌دهند.


نام دیگر هات‌داگ، فرانکفورتر می‌باشد که این نام را از نام شهر فرانکفورت در کشور آلمان گرفته‌اند. 



تاریخچه 


اختراع این ماده غذایی همچون همبرگر و بستنی به سال 1904 میلادی برمی گردد. البته از سال 64 پس از میلاد، مردمان قاره اروپا، به خصوص آلمانی‌ها انواع دیگر سوسیس را تهیه می‌نمودند. اولین بار، ساندویچ هات‌داگ در شهر نیویورک و در دهه 1860 عرضه شد.


تا قبل از جنگ جهانی اول، به هات‌داگ فرانکفورتر می‌گفتند. اما با آغاز جنگ، به دلیل عواطف ضد آلمانی، نام آن به هات‌داگ تغییر داده شد. تقریباً پس از پایان جنگ بود که این نام رواج پیدا کرد و دیگر همگان از آن استفاده می‌کردند.


هات‌داگ را با مواد افزودنی مختلفی مصرف می‌کنند که معروف‌ترین آن‌ها سس مایونز، سس کچاپ، سس خردل، انواع ترشیجات، پیاز ریز شده، کاهو، گوجه فرنگی (ریز شده، ورقه شده یا قاچ شده)، ترشی نعناع و فلفل تند می‌باشند.


البته مواد افزودنی دیگری هم وجود دارند. می‌توان روی هات‌داگ، پنیر رنده شده به عنوان نوعی ماده افزودنی پاشید. نوعی هات‌داگ هم وجود دارد که از پنیر پرورده در مواد تشکیل دهنده آن استفاده می‌شود و به هات‌داگ پنیری معروف است.


هات‌داگی که رویش فلفل تند بریزند، به چیلی‌داگ معروف است. چیلی‌داگ و هات‌داگ پنیری از غذاهای مرسوم مکان‌های تفریحی و اعیاد محسوب می‌شوند.


هات‌داگی که آن را به سیخ می‌کشند و داخل خمیر تهیه شده از آرد ذرت آن را سرخ می‌کنند، به هات‌داگ ذرت معروف است. این نوع غذا را می‌توان به همراه سس خردل مصرف نمود. این غذا به خصوص در ایالات متحده آمریکا بسیار رواج دارد.


هات‌داگ را معمولاً از گوشت گاو و یا مخلوطی از گوشت گاو با گوشت خوک تهیه می‌کنند (در کشورهایی که مصرف گوشت خوک ممنوع و حرام است، تنها از گوشت گاو برای تهیه هات‌داگ استفاده می‌نمایند). البته هات‌داگ‌های مخصوص را می‌توان از گوشت مرغ، گوشت بوقلمون و یا حتی سبزیجات مختلف تهیه کرد.




مصرف 50 گرم گوشت فرآوری شده (تقریباً یک هات‌داگ) به اندازه یک پاکت سیگار


به بدن آسیب رسانده و موجب ابتلا به سرطان می‌شود





هات‌داگ‌ها را بر حسب مواد به کار رفته در تهیه آن نام گذاری می‌کنند. برای مثال هات‌داگ گاو، هات‌داگی است که تنها از گوشت گاو درست شده است و یا هات‌داگ بوقلمون، از گوشت بوقلمون تهیه شده است.

هات‌داگ‌ها را پس از اضافه نمودن انواع ادویه، مواد نگه‌دارنده، دودی کردن و یا پختن، برای مصرف عرضه می‌کنند. هات‌داگ را قبل از استفاده می‌توان کبابی کرد، بخارپز نمود و یا آب پز کرد. هات‌داگ‌ها معمولاً 15 سانتی متر طول دارند. اما در برخی مناطق، هات‌داگ‌های 30 سانتی هم عرضه می‌شود.


هات‌داگ شیکاگو

از هات‌داگ نسبت به دیگر انواع سوسیس بیشتر استفاده می‌کنند. جزایر اسکاندیناوی، به خصوص کشور دانمارک، مشهورترین هات‌داگ‌ها را تولید می‌نماید.


هات‌داگ تهیه شده به روش شیکاگو هم معروف است. در تهیه این نوع ساندویچ هات‌داگ، هات‌داگ را داخل نان باگت کنجدی قرار داده و رویش پیاز ریز شده، گوجه فرنگی خرد شده، ترشی نعناع، ترشی فلفل تند، سس خردل و کرفس می‌ریزند. البته در خود شهر شیکاگو، نوع دیگری ساندویچ هات‌داگ عرضه می‌شود که خیلی هم طرفدار دارد و در تهیه آن هات‌داگ کبابی یا سرخ شده را داخل نان گذاشته و به همراه پیاز ریز شده و سس خردل مصرف می‌کنند.



هات‌داگ و دیابت


حالا می‌خواهیم طعم خوش هات‌داگ را زیر دندانتان را از بین ببریم. شما حتماً می‌دانید که هات‌داگ و بیکن ( گوشت دودی شده) برای قلب مضر است.


اما ما خبر بدتری برای شما داریم و آن این که این غذاها خطر ابتلا به بیماری دیابت را نیز افزایش می‌دهد. محققین بیمارستان زنان بریگهام با مطالعه 37309 زن که حد اقل هفته‌ای دو بار از بیکن استفاده می‌کردند متوجه شدند که این افراد 17 درصد بیشتر از کسانی که در هفته یک از این نوع غذاها مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند. این آمار در مورد افرادی که در هفته 2 بار از هات‌داگ استفاده می‌کنند 24 درصد بیشتر از بقیه بود.




گوشت‌های فرآوری شده به دلیل نیترات بالا، اثرات منفی بر سلامت انسان


گذاشته و خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند





همان طور که می‌دانیم غذاهای غنی از کربوهیدرات و شکر باعث بیماری دیابت می‌شود نه غذاهای سرشار از پروتئین. بنابراین محققین هنوز دلیل این که چرا این نوع غذاها باعث دیابت می‌شود، نمی‌دانند ولی احتمال می‌دهند که نیتریت و نیترات نگه‌دارنده و افزاینده به آن‌ها می‌توانند برای سلول‌های پانکراس سمی و خطر ناک باشد( و آسیب‌دیدگی این سلول‌ها باعث دیابت از نوع دوم می‌شود) البته در کنار این غذاها باید مراقب خوردن شیرینی و سیب زمینی سرخ کرده نیز باشید.
هات‌داگ

هات‌داگ به اندازه سیگار برای بدن مضر است 


مرکز تحقیقات سرطان در آمریکا اعلام کرد مصرف 50 گرم گوشت فرآوری شده (تقریباً یک هات‌داگ) به اندازه یک پاکت سیگار به بدن آسیب رسانده و موجب ابتلا به سرطان می‌شود.


در سال 2010، بیش از 1/1 میلیون هات‌داگ تنها در اتوبانی که مخصوص تردد موتورسواران در خارج از ایندیانا پولیس (مرکز ایالت ایندیانا در ایالات متحده آمریکا) است، فروخته شد. در این اتوبان که محل فروش هات‌داگ است، بیلبوردی نصب شد که عکس روی آن یک بسته سیگار را که درونش پر از هات‌داگ‌های کبابی بود، نشان می‌داد. کنار این جعبه، عکس جمجمه‌ای که نشانه خطر مرگ است قرار داشت که روی آن نوشته شده بود: "اخطار! هات‌داگ سلامت شما را به خطر می‌اندازد." هدف شرکت مجری پروژه سرطان (cancer project) از نصب این بیلبورد این بود که به همگان بگوید مصرف گوشت‌های فرآوری شده باید به صفر برسد.


سوزان لوین (susan levin)، متخصص تغذیه و مدیر آموزش تغذیه کمیته پزشکان و مسئولیت پزشکی در آمریکا می‌گوید: "مصرف گوشت‌های فرآوری شده مانند هات‌داگ می‌تواند خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و انواع سرطان را افزایش دهد."


این کمیته پیشنهاد داده است تا روی بسته بندی‌های هات‌داگ نیز مانند بسته بندی‌های سیگار، برچسب هشداردهنده نصب شود تا مصرف کنندگان بدانند، هات‌داگ برای سلامتی‌شان ضرر دارد.


گوشت‌های فرآوری شده به دلیل نیترات بالا، اثرات منفی بر سلامت انسان گذاشته و خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند.


بنا به گزارش مرکز تحقیقات سرطان در آمریکا مصرف روزانه تنها 50 گرم گوشت فرآوری شده (تقریباً به اندازه یک هات‌داگ) میزان ابتلا به سرطان دستگاه گوارش را 21 درصد افزایش می‌دهد. سرطان دستگاه گوارش، سومین سرطان شایع در ایالات متحده آمریکا است.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:45 - 0 تشکر 525655

ترکیب فست‌فود با قهوه کشنده است!





قهوه و فست‌فود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش می‌دهند.



قهوه و فست فود


اگر عاشق خوردن فست‌فود هستید از این پس مراقب باشید که از نوشیدن قهوه بعد از خوردن این غذاها خودداری کنید چون قهوه و فست‌فود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش می‌دهند.



به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، پزشکان هشدار دادند افرادی که دیابت ندارند و از این نظر کاملاً سالم هستند، پس از خوردن یک وعده غذایی پرچرب، قندشان به مقدار زیادی افزایش پیدا می‌کند اما اگر بلافاصله بعد از این وعده‌ی غذایی چرب، قهوه‌ی کافئین دار نیز بنوشند، قند خون آن‌ها تا دو برابر افزایش پیدا می‌کند و به اندازه افرادی می‌رسد که در معرض خطر دیابت هستند. 


به گزارش پایگاه اینترنتی مدگورو، دکتر ماری – سولیل بئودوین متخصص دانشگاه «گوالف» در کانادا یادآور شد: این نتایج به ما می‌گوید که چربی‌های اشباع شده می‌توانند در توانایی بدن در پاکسازی قندها از خون تداخل ایجاد کنند و وقتی با کافئین موجود در قهوه همراه شوند، این تداخل تشدید می‌شود.




افرادی که دیابت ندارند و از این نظر کاملاً سالم هستند، پس از خوردن یک وعده غذایی پرچرب، قندشان به مقدار زیادی افزایش پیدا می‌کند



این متخصصان در آزمایشات خود دریافتند که مقدار قند خون افراد تحت آزمایش، پس از خوردن غذای چرب تا 32 درصد در مقایسه با قبل از خوردن آن افزایش پیدا می‌کند.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:45 - 0 تشکر 525657

5 اشتباه رایج خانواده‌ها در رستوران‌های فست‌فود





مصرف روزانه‌ی فست‌فودها، همراه کردن آن‌ها با نوشابه‌ها، انتخاب رستوران‌های شلوغ، غرق کردن غذا در سُس و تمام کردن همه‌ی غذا از اشتباهات رایج افراد در فست‌فودهاست.



فست‌فود

1- هر روز، فست‌فود!


بعضی خانواده‌ها عادت دارند هر روز فست‌فود بخورند اما اولین عارضه‌ی این عادت وحشتناک، افزایش بروز چاقی است و چاقی هم یـعـنــی افــزایــش احـتـمــال بـیـمــاری‌هــای قلبی عروقی، دیـابـت، سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، آرتروز، فشار خون بالا، نازایی و غیره.


اگر نمی‌توانید دور این غذاها خط بکشید، توصیه می‌شود حداکثر هفته‌ای یک‌بار (و ترجیحاً هر 2 هـفـتــه یــک‌بــار) از این جور غــذاهــا بخورید.



2- غذا که بی نوشابه پایین نمی‌رود!


اگــر ســلامـتــی‌تــان را دوســت داریــد، بــا نـوشـابـه‌هـای گـــازدار خـــداحـــافــظـــی کــنــیـــد. قبلاً از مــضـــرات این جور نوشابه‌ها زیاد نوشته‌ایم و نیازی به تکرار نیست.


مــی‌تــوانـیــد بــه جـای ایـن نـوشـابـه‌هـای نـاسـالـم، بـرویـد سـراغ آب، آب مـعــدنــی، ســودای رژیـمــی، آب‌مـیــوه‌هــای طـبـیـعـی یـا عـصـاره طـبـیـعـی میوه‌ها.



3-  رستوران خوب یعنی رستوران معروف و شلوغ


اتفاقاً در بیشتر رستوران‌های شلوغ، با توجه به ازدحام مشتری و تـعـدد سفارشات، معمولاً نظافت به درستی رعایت نمی‌شود.




بعضی خانواده‌ها عادت دارند هر روز فست‌فود بخورند اما اولین عارضه‌ی این


عادت وحشتناک، افزایش بروز چاقی است و چاقی هم یـعـنــی افــزایــش


احـتـمــال بـیـمــاری‌هــای قلبی عروقی، دیـابـت، سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، آرتروز، فشار خون بالا، نازایی و غیره





اخیراً بـــررســـی 1000 شــعــبــه از 10 تــا از بـهـتــریــن رسـتــوران‌هــای زنـجـیــره‌ای فست‌فود در 38 ایالت آمریکا نشان داد که در بیش از 60 درصد این رسـتـوران‌هـا، کـارکـنـان پـیـش از آغـاز بـه کـار، دست‌های‌شان را نشسته بودند و اصلاً از دستکش استفاده نمی‌کردند.

حـالا کـه اشـتـبـاه کرده‌اید و می‌خواهید فست‌فود بخورید، لااقل اشتباه‌تان را با انتخاب یک رستوران غیربهداشتی تکمیل نکنید.


سُس زیاد

4- غرق کردن غذا در سُس


سُس چاق‌کننده است. ضمن این که فقط یک قاشق غذاخوری سس مایونز، حدود 80 میلی‌گرم سدیم دارد و این برای فشارخونی‌ها خـطرناک است.


به همین دلیل توصیه می‌شود: یا غذای‌تان را با سُس رژیـمـی سـفـارش بـدهـید، یا سُس را خودتان در منزل درست کنید و همراه ببرید (به جای استفاده 100 درصدی از سُس‌های مایونز، آن را به نسبت 50 ، 50 با ماست مخلوط کنید) و به پیشخدمت تاکید کنید که سس را روی سالاد یا غذای‌تان نریزد یا در ظرفی جداگانه برای‌تان بیاورد.


طـعـم‌دهـنـده‌هـایـی مـثـل سُـس گـوجـه‌فـرنـگـی، سـُس خـردل یـا سـالـسا (سس تند مکزیکی) انتخاب‌های سالم‌تری هستند.



5- رودربایستی با عالم و آدم


رودربایستی را کنار بگذارید. اگر پُرس غذای رستوران بزرگ‌تر از معمول است، از پیشخدمت بخواهید برای‌تان ظرف یک‌بار مصرف بیاورد تا نیمی از غذا را در همان ابتدا داخل ظرف بریزید و آن را بدون خجالت برای ناهار یا شام فردای‌تان به خانه ببرید. اگر هم بتوانید غذا را همراه خودتان به منزل ببرید و آنجا بخورید، خیلی بهتر است؛ چون فضای رستوران‌های فست‌فود طوری است که آدم معمولاً بی‌محابا غـذا مـی‌خـورد. بـه عـلاوه، در خـانـه مـی‌تـوانید میوه، سبزی، ماست و دیگر چیزهای سالم و سودمند را هم به غذای خودتان اضافه کنید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:45 - 0 تشکر 525659

چرا فست‌فود نخوریم؟





در دنیای امروز و ظهور زندگی ماشینی که بر تمام جوامع بشری حاکم شده است، فست‌فودها دیگر نوعی تغذیه محسوب نمی‌شوند بلکه این نوع رژیم غذایی به یک سبک زندگی تبدیل شده است.



فست فود

افرادی که شب و روز با شتاب کار می‌کنند تمایل چندانی ندارند که وقت‌شان را صرف آشپزی کنند. اما ساندویچ‌های رنگارنگی که در رستوران‌های فست‌فودی عرضه می‌شوند سرشار از قندها و چربی‌هایی هستند که برای سلامتی مضر هستند.


اگر از آن دسته افرادی هستید که آشپزی را وقت تلف کردن می‌دانید و فست‌فودها را جایگزین غذاهای خانگی و سالم کرده‌اید توصیه می‌کنیم اندکی تأمل کرده و این مطلب را تا انتها بخوانید شاید نظرتان نسبت به سبک زندگی که در پیش گرفته‌اید تغییر کند.


هر فردی با توجه به جنسیت، سن و سال و نوع فعالیت‌های روزانه‌ی خود نیاز به رژیم غذایی خاصی دارد. اما فست‌فودها بدون در نظر گرفتن این نیازها، سن و سال و فعالیت‌های روزمره‌ی افراد، تأثیر واحدی روی آن‌ها می‌گذارد. با این معنی که فرقی نمی‌کند شما کودک باشید یا نوجوان، بزرگ‌سال یا یک فرد سالخورده، سالم باشید یا خدای ناکرده مریض، اهل ورزش و فعالیت باشید یا خانه دار و خانه نشین، باردار باشید یا در هر وضعیت دیگر. فست‌فودها توجهی به شرایط شما ندارند و تأثیر غذایی یکسانی روی تمام افراد می‌گذارد.




به محض اینکه عادت کردید شب و روز راهی رستوران‌های فست‌فودی شوید


و به اصطلاح دلی از عزا در بیاورید به مرور دچار خواب‌آلودگی و خمودگی می‌شوید. یعنی به مرور زمان شادابی و سرزندگی‌تان را از دست می‌دهید





همبرگرهای خوشمزه و سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ها اساس منوهای تمام رستوران‌های فست‌فودی را تشکیل می‌دهد. البته چند سالی هست که تنوعی در این منوها ایجاد شده و چند نوع سالاد، مرغ، ماهی و چند نوع غذای دیگر هم به لیست غذایی اضافه شده است.

اما در هر صورت تمام این غذاهای فست‌فودی معمولاً ارزش غذایی یکسانی دارد. این غذاها:


* سرشار از چربی‌اند.


* سرشار از قند و نمک هستند.


* فاقد فیبرهای گیاهی‌ هستند.


* از نظر ویتامین نیز فقیر هستند.


به عنوان مثال همان منوی قدیمی و آشنای فست‌فودها را نظر بگیرید. منظورمان همبرگرهای معروف، سیب‌زمینی سرخ کرده، کوکاکولا و کچاپ است. این مواد غذایی، سه طعم از شش طعم موجود را دارا می‌باشند: یعنی شیرین، شور و اسیدی. در واقع گوشت و نان ساندویچ‌هایی که بی مهابا گاز می‌زنید و نوشابه‌های گازداری که سر می‌کشید شیرین هستند؛ سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌هایی که سفارش می‌دهید شور هستند و کچابی که با لذت به همبرگرتان اضافه می‌کنید حاوی سرکه و اسیدی است.


این نوع تغذیه بیشتر مورد استفاده‌ی افرادی است که بیشتر در زندگی ماشینی امروزه غرق شده‌اند و مصرف این نوع غذاها شاید راهی باشد برای تسکین مشکلات عاطفی مثل استرس و اضطراب. اما باید بگوییم که این نوع تغذیه راه به جایی نمی‌برد و برای سلامت شما مضر است. می‌پرسید چرا؟ دلیلش ساده است به خاطر این که این نوع غذاها نامتعادل و دیر هضم هستند.



اثرات کوتاه مدت «تغذیه‌ی فست‌فودی»


به محض اینکه عادت کردید شب و روز راهی رستوران‌های فست‌فودی شوید و به اصطلاح دلی از عزا در بیاورید به مرور دچار خواب‌آلودگی و خمودگی می‌شوید. یعنی به مرور زمان شادابی و سرزندگی‌تان را از دست می‌دهید. احساس سنگینی می‌کنید و حرص و ولع‌تان برای خوردن انواع ساندویچ‌ها و سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ها بیشتر می‌شود.


باید بدانید که نوشیدنی‌های لایت مثل نوشابه‌های گازدار یا کوکاها حاوی آسپارتام هستند.


چربی ترانس

چربی‌های موجود در فست‌فودها از نوع چربی‌های ترانس یا اشباع شده‌اند و قند و نمک آن تصفیه شده است.


از این گذشته گاهی در سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ها و چیپس‌ها ترکیبات شیمیایی مثل «آکریلامید» یافت می‌شود. متأسفانه متخصصان معتقدند که این ماده سرطان‌زا است.


علاوه بر این در سیب‌زمینی سرخ کرده‌ها مواد دیگری مثل «دکستروز» و «گلوتن» نیز پیدا می‌شود.


در این غذاها مواد افزودنی شیمیایی زیادی نیز وجود دارد و تمام این مواد میزان رادیکال‌های آزاد خون را بالا می‌برند. حتماً می‌دانید که همین رادیکال‌های آزاد چه صدماتی به بدن می‌زنند. رادیکال‌های آزاد باعث التهاب و پیری سلول‌های بدن می‌شوند. لازم است که بدانید محققان نشان داده‌اند که تنها یک ساعت بعد از صرف غذا در فست‌فودها میزان رادیکال‌های آزادی خون 125 درصد افزایش می‌یابد، دو ساعت بعد این میزان به 175 درصد و سه ساعت بعد به 138 درصد می‌رسد.


متخصصان معتقدند که گوشت قرمز مسئول 70 درصد تمام آسیب‌های غذایی مرتبط با فست‌فودهاست.



خطرات بالقوه‌ی «تغذیه‌ی فست‌فودی» در طولانی مدت


حال که با اثرات کوتاه مدت فست‌فودها روی سلامت‌تان آشنا شدید بهتر است اندکی هم به آینده نگاهی بیندازیم و اثرات این قبیل غذاها را در طولانی مدت بررسی کنیم.


فست‌فودها در طولانی مدت باعث:


* اضافه وزن


* ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی


* ابتلا به فشار خون


* ابتلا به برخی سرطان‌ها مثل سرطان پروستات، پانکراس، سینه، ریه، روده و ...


* ابتلا به دیابت


* چاقی مفرط


* اختلالات کیسه‌ی صفرا


* و همچنین افسردگی می‌شود.



آماری در خصوص چاقی مفرط:


در آمریکا از هر 4 نفر یک نفر دچار چاقی مفرط است. در انگلستان از هر 40 زن 1 زن از چاقی مفرط رنج می‌برد و در اروپا نیز نیمی از افراد بزرگ‌سال چاق هستند و حدود 30 درصد آن‌ها دچار چاقی مفرط هستند.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:46 - 0 تشکر 525661

چرا بعد ناهار خواب‌آلود می‌شویم؟





اگر خوب دقت کنید متوجه خواهید شد که وقتی غذاهای بسیار شیرین و دارای کربوهیدرات زیاد می‌خورید، این حالت خواب آلودگی و سُستی بیشتر خواهد شد.



چرت

خیلی از ما یا بهتر بگوییم همه‌ی ما بعد از غذا خوردن به خصوص بعد از وعده ناهار خواب آلود می‌شویم و اگر سر کار ناهار بخوریم دلمان می‌خواهد دور از چشم همکاران و صد البته رییس چرتی کوتاه بزنیم! در این ساعات که معمولاً بین یک تا دوی عصر است، کار کردن برای‌مان سخت‌تر می‌شود و ممکن است در کارمان اشتباه کنیم. گاهی اوقات این خواب آلودگی به قدری زیاد است که حتی نمی‌توانیم چشمان خود را باز نگه داریم و آرزو می‌کنیم کاش کنار اتاق کارمان تخت‌خوابی هم بود و اجازه داشتیم بدون دردسر و ترس از توبیخ رییس نیم ساعتی چرت بزنیم. البته این خواب آلودگی با احساس ترس و گناه هم آمیخته می‌شود.


از این می‌ترسیم که مبادا مدیرمان ناگهان درون اتاق سَرَک بکشد و ما را ببیند که سخت خمیازه می‌کشیم و آب از چشمان‌مان راه افتاده است یا بدتر از آن، این که ممکن است در کارمان اشتباه کنیم و از این احتمال احساس گناه می‌کنیم. به عبارتی در این ساعات پایانی کار که معمولاً تا ساعت چهار یا پنج عصر طول می‌کشد، مدام به ساعت نگاه می‌کنیم و منتظر هستیم که ساعات کاری‌مان تمام شود و از این حالت خلاص شویم.



علت واقعی خواب آلودگی بعد از ناهار چیست؟


1- غذای چرب و سنگین و کاهش اکسیژن خون


متأسفانه بیشتر ما در وعده ناهار غذاهای سنگین و چرب می‌خوریم که حجم آن هم کم نیست. به همین علت وقتی این غذاها وارد روده می‌شوند، خون بیشتری روانه این قسمت از بدن می‌شود تا این همه مواد غذایی سنگین را هضم کند. به طور طبیعی پس از این که خون بیشتری وارد دستگاه گوارش و روده‌ها می‌گردد، از حجم خونی که به مغز وارد می‌شود کاسته خواهد شد و به همین جهت میزان اکسیژن در مغز پایین خواهد آمد و همین باعث می‌شود احساس خستگی کنیم.



2- تغییرات در PH خون


در طی فرآیند هضم غذا اسید بیشتری در خون ترشح می‌شود که PH خون را تغییر داده آن را آلکالین می‌کند. همین آلکالینه شدن خون هم می‌تواند باعث خواب آلود شدن ما شود. اگر خوب دقت کنید متوجه خواهید شد که وقتی غذاهای بسیار شیرین و دارای کربوهیدرات زیاد می‌خورید، این حالت خواب آلودگی و سُستی بیشتر خواهد شد.




در حالت عادی خواب آلودگی بعد از غذا خوردن طبیعی است، ولی اگر دیدید که


با این خواب‌آلودگی اسهال هم دارید و نفخ کرده‌اید دقت کنید، چون ممکن است نشانه‌ای از آلرژی غذایی یا عدم تحمل به یکی از مواد موجود در غذا باشد





این غذاها قند خون را به یکباره بالا می‌برند و همین باعث می‌شود که پانکراس (لوزالمعده) مقدار زیادی انسولین ترشح کند. این مقدار فراوان انسولین، پروتئینی به نام «تریپتوفان» را به سوی مغز می‌راند و این ماده در مغز به سروتونین تبدیل می‌شود. این ماده‌ی شیمیایی که مسئولیت رساندن پیام‌های عصبی از یک سلول عصبی به دیگری را بر عهده دارد، در شکل‌گیری فرآیند خواب هم نقش مهمی ایفا می‌کند. وقتی میزان این ماده در مغز افزایش می‌یابد، ما خواب آلود می‌شویم.


چه کنیم که بعد از غذا خوردن خوابمان نگیرد؟


*  یک پیاده روی کوتاه پس از ناهار به کاهش این خواب آلودگی و سُستی کمک می‌کند. این کار جریان خون را در بدن افزایش می‌دهد که سطح قند خون را محدود می‌کند و میزان انسولین خون را نیز پایین نگه می‌دارد.  



*  یک راه حل مفید دیگر این است که مراقب غذا خوردن خود باشید. از خوردن غذاهایی مانند سیب زمینی، برنج، نان به مقدار زیاد یا پاستا به عنوان ناهار و همچنین از خوردن دسرهای دارای قندهای ساده مانند شیرینی، شکلات و بستنی خودداری کنید. این خوراکی‌ها دارای قندهای ساده هستند که خوردنشان با بالا بردن ناگهانی قند خون موجب ترشح زیاد انسولین در خون، افزایش میزان ترشح سروتونین در مغز و در نهایت خواب آلودگی شما می‌شود.



*  در وعده ناهار کمتر غذا بخورید. صبحانه‌ای حاوی غذاهای پرپروتئین بخورید و به عنوان میان‌وعده یک خوراکی سبک و مفید مانند میوه یا ماست کم چرب میل کنید و وعده ناهار را مختصر صرف کنید. با  این کار سطح قند خون متعادل می‌ماند و از ترشح بیش از حد انسولین جلوگیری خواهد شد.



اگر خوب دقت کنید متوجه خواهید شد که وقتی غذاهای بسیار شیرین و دارای کربوهیدرات زیاد می‌خورید، این حالت خواب آلودگی و سُستی بیشتر خواهد شد



*  نوشیدنی‌های کافئین‌دار کمتر بنوشید. اکثر ما پس از ناهار یک فنجان چای یا قهوه می‌نوشیم تا به گمان خود سرحال بیاییم، شاید تعجب کنید ولی در واقع این نوشیدنی‌ها فقط برای مدت کوتاهی ما را سرحال می‌آورند و اندکی بعد دوباره همان رخوت و سُستی به سراغ‌مان خواهد آمد. برخی افراد هم به نوشیدن چای یا قهوه معتاد می‌شوند و بدون نوشیدن آن پس از ناهار همچنان چرت می‌زنند و گاهی ممکن است پشت میز کار یا حین رانندگی خواب‌شان ببرد. به جای نوشیدن چای یا قهوه می‌توانید چای سبز بنوشید که هم کافئین کمتری دارد و هم به آن معتاد نخواهید شد.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟


* در حالت عادی خواب آلودگی بعد از غذا خوردن طبیعی است، ولی اگر دیدید که با این خواب‌آلودگی اسهال هم دارید و نفخ کرده‌اید دقت کنید، چون ممکن است نشانه‌ای از آلرژی غذایی یا عدم تحمل به یکی از مواد موجود در غذا باشد.



* گاهی اوقات هم نشان‌دهنده مشکلاتی است که ممکن است همراه با ترشح انسولین در بدن‌تان ایجاد شود. این اختلال می‌تواند با حس گیجی، سردرد و احساس ضعف خودش را نشان دهد.


در صورت بروز هر دو حالت باید به پزشک مراجعه کنید.


what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:46 - 0 تشکر 525663

راست و دروغ‌های غذایی!





در هر حوزه‌ای باورهایی در بین مردم شکل می‌گیرد که درست یا غلط، به باورهای رایجی تبدیل می‌شوند و معمولاً تغییر این باورها نیز بسیار سخت است.



در حوزه‌ی تغذیه نیز باورهایی وجود دارد که بعضاً پیش زمینه‌های علمی نیز داشته‌اند ولی با گذشت زمان و پیشرفت علم تغییر کرده‌اند اما همچنان بین عموم مردم به عنوان باور درست تلقی می‌شوند. در این مقاله قصد داریم شما را با پنج مورد از این باورهای رایج آشنا کنیم.


قهوه

قهوه سرطان زا است


در سال 1970 محققان اعلام کردند که کافئین باعث تشکیل کیست‌هایی در سینه می‌شود.


سپس در سال 1981 پژوهشی که در دانشگاه هاروارد انجام شد حاکی از این بود که میزان سرطان‌های مربوط به لوزالمعده در بین قهوه خورها بیشتر است.


اما اندکی بعد پژوهش‌های جدی روی خطر ابتلا به سرطان در میان قهوه خورها انجام گرفت که  نشان داد این باور درست نیست. حتی در برخی موارد نتایج کاملاً برعکس پژوهش‌های اولیه بود. بررسی هفده پژوهش که بین سال‌های 1990 و 2003 انجام شده بود نشان داد ابتلا به سرطان کولون در بین افرادی که قهوه می‌نوشند 24 درصد کمتر است.



تخم مرغ

مصرف تخم مرغ خطرناک است


محققان تغذیه سال‌ها بر این عقیده بودند که مصرف تخم مرغ خطرناک است زیرا این ماده‌ی غذایی منبع کلسترول محسوب می‌شود و از آنجایی که کلسترول، رگ‌ها را مسدود می‌کند، بنابراین خوردن تخم مرغ خطر حملات قلبی و سکته‌ی مغزی را افزایش می‌دهد.


اما این باور نیز درست نیست. پژوهش معروف Framingham در ابتدا نشان داده بود که میزان کلسترول خون، خطر بیماری‌های قلبی عروقی را بالا می‌برد اما با این حال این پژوهش هیچ ارتباطی بین مصرف تخم مرغ و ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی نیافته بود. واقعیت این است که تنها 25 درصد کلسترول خون مستقیماً از تغذیه به وجود می‌آید. 75 درصد دیگر از کبد تولید می‌شود. در واقع زمانی که همبرگر، انواع پیراشکی ها و دیگر غذاهایی که دارای چربی‌های اشباع شده‌اند مصرف می‌کنید کبد کلسترول بیشتری تولید می‌کند.




یک پژوهش جدید نشان داده می‌دهد وقتی روغن را حذف می‌کنیم بدن همیار


اصلی خود برای مقابله با بیماری‌ها را از دست می‌دهد چون که سیستم گوارش


بدون روغن نمی‌تواند بیشتر مواد مغذی سبزیجات را جذب کند





تخم مرغ تقریباً فاقد این چربی‌های اشباع شده و سرشار از مواد مغذی‌ای هست که اثرات مضر کلسترول بد را از بین می‌برد. این ماده‌ی غذایی همچنین دارای اسیدفولیک و ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی می‌باشد.


روغن زیتون

مواد غذایی فاقد چربی یا کم چرب برای سلامتی بهتر است


در خصوص محصولات لبنی و مواد غذایی دیگری مثل گوشت قرمز، اصل بر این است که هرچه این مواد غذایی چربی کمتری داشته باشند بهتر است. اما این اصل، مطلق نیست.


سس سالادی که با روغن زیتون و سرکه سیب تهیه می‌شود حاوی چربی‌های غیر اشباع مونو است که از بیماری‌های قلبی و ... پیشگیری می‌کند.


یک پژوهش جدید نشان داده می‌دهد وقتی روغن را حذف می‌کنیم بدن همیار اصلی خود برای مقابله با بیماری‌ها را از دست می‌دهد چون که سیستم گوارش بدون روغن نمی‌تواند بیشتر مواد مغذی سبزیجات را جذب کند.



سس گوجه

میوه و سبزیجات خام بهتر هستند


باور این که همه مواد مغذی در حین پخت از بین می‌رود درست نیست. طرفداران مواد غذایی خام معتقدند که گرما باعث می‌شود آنزیم‌های مواد غذایی که آن‌ها را قابل هضم تر می‌کند از بین برود. درست است اما پخت مواد غذایی باعث می‌شود که فیبرهای آن متلاشی شده و راحت‌تر جذب بدن شود. وانگهی محققان ثابت کرده‌اند پخت باعث می‌شود که میزان برخی از عناصر موجود در میوه و سبزیجات افزایش یابد. به عنوان مثال آنتی اکسیدان لیکوپن سس کچاپ 5 الی 6 برابر بیشتر از گوجه فرنگی خام است و برای مقابله با بیماری‌هایی مثل سرطان پروستات مؤثرتر است.



آجیل

آجیل باعث چاقی می‌شود


بدون شک همه می‌دانند که آجیل حاوی چربی است اما باید بدانید که این چربی‌ها از گروه چربی‌های خوب هستند. به عنوان مثال بادام زمینی حاوی سه الی چهار برابر چربی‌های غیر اشباع مونو است که برای سلامت قلب از چربی‌های اشباع شده مفیدتر است.


بر اساس نتایج یک پژوهش جدید مصرف آجیل در چارچوب یک رژیم غذایی سالم حتی می‌تواند به لاغری نیز کمک کند. محققان بر این عقیده‌اند که چربی‌های آجیل باعث می‌شود مصرف کننده احساس خوب و خرسندی بکند. از طرف دیگر پروتئین‌های موجود در آجیل، کالری‌ها را می‌سوزاند. باید بدانید که مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین هورمونی را آزاد می‌کند که گرسنگی را کاهش می‌دهد. البته توجه داشته باشید که در مصرف آجیل و یا هر ماده غذایی دیگر افراط نکنید.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.