• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1774)
چهارشنبه 13/9/1392 - 11:53 -0 تشکر 674476
پاسخ قاطع ظریف به انتقادها از توافق ژنو

 
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر این که باید بپذیریم که می‌توانیم دیدگاه‌های خود را به شرایط بین‌المللی تحمیل کنیم، گفت: نباید اجازه دهیم که در سایه کابوس هسته‌یی زندگی کنیم.
 
محمدجواد ظریف بعدازظهر سه‌شنبه در جمع دانشجویان دانشگاه تهران حاضر شد و به تبیین سیاست خارجی و مذاکرات هسته‌یی کشورمان با 1+5 پرداخت.
 
این سخنرانی با استقبال بسیار دانشجویان این دانشگاه روبه‌رو شد و از ساعاتی قبل از این سخنرانی، سالن محل این نشست، سراسر جمعیت بود.
 
دانشجویان در بین سخنرانی ظریف، وی را بارها تشویق کردند.
 
وزیر امور خارجه با بیان این که سیاست خارجی عرصه کنش‌گری است، گفت: باید پیچیدگی‌های عرصه سیاست خارجی را بشناسیم. سیاست خارجی عرصه سپید یا سیاه نیست. روابط بین‌الملل طیفی از خاکستری است.
 
ظریف اظهار کرد: ما در سیاست خارجی می‌توانیم روش بهتر را انتخاب کنیم و یا این که با تصمیمات نادرست کشور را به قهقهرا بکشانیم. می‌توانیم با تصمیمات درست به سمت صلح و امنیت جهانی برویم و یا به تصمیمات غلط مبنای امنیت بین‌المللی را بر ناامنی ناشی تسلیحات کشتار جمعی بگذاریم. ما انسان‌ها هستیم که این تصمیم‌ها را می‌گیریم. نظام بین‌الملل این تصمیم‌ها را به ما تحمیل نمی‌کند. ما باید بپذیریم که می‌توانیم دیدگاه‌های خود را به شرایط بین‌المللی تحمیل کنیم.
 
منبع: خبرگزاری ایسنا


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 13/9/1392 - 11:58 - 0 تشکر 674487



وی با بیان این‌که به بیان سه پرسش اکتفا می‌کنم افزود: با توجه به سابقه‌ای که در گذشته در مذاکره با غرب داشتیم و پذیرش تعلیق غنی‌سازی در نطنز به صورت داوطلبانه با هدف اعتمادسازی، آیا با پایان یافتن دوره‌ی شش ماهه اعتماد، وعده داده شده حاصل می‌شود؟با ابهامات موجود و امکان تفسیرهای متعدد در متن تفاهم‌نامه چه خواهیم کرد؟ این‌که ما اعلام می‌کنیم حق غنی‌سازی ما به رسمیت شناخته شده و وزیر خارجه‌ی آمریکا عکس آن را اعلام می‌کند و این‌که بر اساس توافق‌نامه فعالیت‌های اراک ادامه خواهد یافت اما کاخ سفید منکر آن می‌شود چگونه قابل توجیه است؟ در بند اول پس از تعیین تکلیف غنی‌سازی 20 درصد عبارت "No convertion line" این مطلب را به معنای توقف غنی‌سازی 20 درصد می‌گیرید اما طرف غربی اعلام می‌کند تجهیزات مربوط به تبدیل اورانیوم 5 درصد به 20 درصد به طور برگشت‌ناپذیری از خط تولید کاهش یافته است. واقعا معنای این جمله چیست؟


نماینده بسیج دانشجویی اضافه کرد: در گام بعدی چه چیزی برای ارایه دارید؟ اورانیوم زیر 5 درصد، سانتریفیوژهایی که کار نمی‌کنند؟ ذخایر خالی؟ و اطلاعاتی که دیگر همه از آن آگاهند؟ یا غنی‌سازی 20 درصد که مهم‌ترین ابزار چانه‌زنی ما بود و به قول خاویر سولانا با سخاوتمندی از دست داده‌ایم به ما کمک خواهد کرد؟


وی تاکید کرد: ما کاملا به تیم مذاکره کننده اعتماد داریم و به فرموده‌ی رهبر حضرت‌عالی را فرزند انقلاب می‌دانیم، اما تکرار این مفهوم برای فرزندان انقلاب ضروری است که با دشمنی با دست‌های چدنی روبه‌رو هستیم.


آزادی گفت: به عنوان یک دانشجو شما را به عنوان وزیر خارجه به صبر و تحمل مخالف دعوت می‌کنم. عرصه‌ی سیاست خارجی عرصه‌ی منافع ملی است. این‌که ما شما را نقد می‌کنیم به شما و دولت آقای روحانی علاقه‌مندیم.

دانشجویان به این گفته واکنش نشان دادند.


وی افزود: این طرز رفتار شما در شأن یک وزیر آن هم به عنوان وزیر خارجه نیست که خود را درگیر مسائل سطحی می‌کنید. آیا این به سرمایه ملی که خود شما متذکر آن شده‌اید آسیب نمی‌زند؟


در ادامه یکی از دانشجویان حاضر در جمع به شوخی این سخن ظریف را تکرار کرد و گفت: بعدی! که باعث خنده حاضران شد.


ظریف پاسخ داد: تلاش بنده همواره در این بوده و هست و خواهد بود که زمینه را برای انسجام تقویت کنم اما یک دست صدا ندارد. حتما نیاز است که هر دو طرف برای تقویت انسجام حرکت کنند. من هشت سال همه گونه توهین، اتهام و دروغ را قبول کردم و یک کلمه صحبت نکردم. توقع داشتم هشت هفته به ما فرصت می‌دادند. از نصیحت شما سپاسگزارم اما واقعیت این است که ما به مذاکره نرفته، برخی دوستان اعلام شکست مذاکره کردند.


دانشجویان با تشویق‌هایشان از ظریف حمایت کردند.



کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 13/9/1392 - 11:59 - 0 تشکر 674488




چرا دوستان سعی کردند طعم شیرین این مقاومت را در ذائقه این مردم تلخ کنند؟

وزیر امور خارجه اضافه کرد: اگر ما صبر کردیم، صحبت نکردیم و پیام‌هایی که از تهران برای خبرنگاران همراه من آمد را اعلام نکردیم نجابت ما را دلیل بر این نگذارید که نمی‌دانیم. می‌دانیم. پیروزی در مذاکرات هسته‌یی، پیروزی همه‌ی ماست. همان‌طور که در جمله‌ی اول خود گفتم مقاومت مردم ایران به ثمر نشسته است. چرا دوستان سعی کردند طعم شیرین این مقاومت را در ذائقه این مردم تلخ کنند؟



وی گفت: موضوعی درباره‌ی مذاکره مطرح کردند. سابقه‌ی مذاکره در شرایطی بود که رهبری نظرشان را درباره‌ی گروه مطرح کردند. ما هم پیرو نظر رهبری بودیم. امروز هم در شرایط متفاوتی و با امکانات متفاوتی مذاکره می‌کنیم که حاصل هشت سال مقاومت مردم و سختی‌هایی که این مردم تحمل کردند را به عنوان پشتوانه‌ی خود داریم و بر اساس آن مذاکره می‌کنیم. ان‌شاءالله این مذاکره می‌تواند به نتیجه برسد.


وزیر خارجه درباره‌ی سوالات این دانشجو درخصوص وجود عبارت غنی‌سازی در متن مورد توافق ایران و 1+5 توضیح داد: شما تفسیرهای متفاوتی راجع به غنی‌سازی مطرح کردید. غنی‌سازی در متن توافق وجود دارد. در متن بیانیه کاخ سفید نیست. شما علت آن را بررسی کنید، چرا از من می‌پرسید؟ چرا به حرف آن‌ها استناد می‌کنید؟ یک بار هم که شده باور کنید که طرف خودتان به شما راست می‌گوید. از کاخ سفید بپرسید که چرا واشنگتن‌پست باید به او بگوید چرا به مردمت دروغ گفتی، چرا به من می‌گویید که چرا متن را بد ترجمه می‌کنند؟ چرا به من می‌گویید کاخ سفید بد تعبیر می‌کند؟ من که اعتمادی به آن‌ها ندارم. من بر روی متن سندی که توسط همه صادر شده ایستاده‌ام. آن‌ها "فکت‌شیتی" برای خود داده‌اند. همه‌ی واقعیات را به مردم خود نگفتند. در مورد اراک مشخص است که ساخت و ساز در آن ادامه پیدا می‌کند. این‌که آن‌ها می‌گویند ادامه پیدا نمی‌کند خلاف می‌گویند. متن مشخص است و کاملا صراحت دارد چه کاری انجام می‌شود و چه کاری انجام نمی‌شود. اتفاقا ما می‌توانستیم در متن یک جمله بگوییم پیشرفتی صورت نخواهد گرفت. این کار را نکردیم، گفتیم در چه حوزه‌هایی این پیشرفت صورت نمی‌گیرد. اتفاقا این‌که شما در مورد "No reconversion " صحبت می‌کنید این عبارت یعنی UF6 را که به اکسید تبدیل کرده‌اید دوباره نتوانید به UF6 تبدیل کنید. چه کسی گفته که نمی‌توانیم دیگر اورانیوم 20 درصد تولید کنیم؟ بگویم که قبلا چه بود و ما چه گرفتیم؟


دانشجویان ظریف را تشویق کردند.


او اضافه کرد: در پیشنهاد آلماتی به شما گفتند که باید چنان لوله‌کشی فردو را عوض کنید که 9 ماه طول می‌کشید تا آن را به حالت قبل برگردانید. امروز تنها یک شیر میان دو آبشار را باز می‌کنیم و ظرف 24 ساعت اگر تصمیم گرفتیم غنی‌سازی 20 درصد انجام دهیم، انجام خواهیم داد. چرا باور نمی‌کنید؟ "No reconversion "یعنی میله سوخت را یک کارخانه نسازید که وقتی 20 درصد را تبدیل به اکسید کردید برگردانید و دوباره تبدیل به اورانیوم 20 درصدی کنید. آخر این چه منطقی است که این مساله را به گونه‌ی دیگری تفسیر می‌کند؟ به نفع چه کسی است که بگوید نمی‌شود 20 درصد را دوباره بازسازی کرد؟ به نفع ایران است؟


دانشجویان شعار دادند: کیهان، کیهان...


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 13/9/1392 - 12:0 - 0 تشکر 674489



حاضرم فشار داخلی را تحمل کنم اما شما به نفع طرف غربی صحبت نکنید

وزیر امور خارجه افزود: من حاضرم فشار داخلی را تحمل کنم اما موضع مذاکراتی‌ام را از دست ندهم. در مقابل طرف غربی می‌ایستم اما شما به نفع طرف غربی صحبت نکنید. شما در تهران نگویید جمله‌ای که می‌گوید غنی‌سازی آیا به معنی این است که در فردو باشد یا نطنز یا اراک، داخل خاک ایران است یا خارج ایران. همه‌ی دنیا که پذیرفته است غنی‌سازی باید در داخل خاک ایران باشد. چرا آتش به دست دشمن می‌دهید که دشمن می‌تواند از آن استفاده کند؟ این چه کمکی به امنیت ملی می‌کند؟ آیا برای غنی‌سازی خارج از ایران محدوده و تعداد سانتریفیوژ می‌گذارند؟ چرا آب به آسیاب دشمن می‌ریزید؟ چرا اجازه می‌دهید آن‌ها بتوانند به روزنامه‌ی ایرانی استناد کنند؟ آیا این در جهت امنیت ملی است؟ کاخ سفید مجبور شده به واشنگتن‌پست پاسخ دهد که چرا واقعیات را به مردم آمریکا نگفته است، آن‌وقت شما به سند کاخ سفید استناد می‌کنید؟


در ادامه امیر معین‌زاده به نمایندگی از انجمن‌های علمی دانشگاه تهران سوالاتی از وزیر امور خارجه کشورمان درباره مواجه شدن برخی از اتباع ایرانی با مشکلاتی در خارج از کشور و رفتار نادرست برخی از کشورها با شهروندان ایرانی در خارج و رویکرد وزارت امور خارجه در این باره و عملکرد وزارت امور خارجه کشورمان در برابر مساله حقوق بشر و جلوگیری از مهاجرت کثیر سرمایه‌داران و نقش آن‌ها در ساخت و آبادانی کشور و در آخر مذاکره با آمریکا و برقراری تعامل جدی و رسیدن به فهم مشترک با آمریکا پرسید.


وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوالات گفت: هدف از مذاکرات کنونی، حل و فصل موضوع هسته‌یی است. مذاکرات محدود به مساله هسته‌یی است. مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری یک فرصت ویژه برای دنیا و غرب به ویژه آمریکا برای جبران مافات ایجاد کردند تا بدین شکل بتوانند اعتماد مردم بزرگ را جلب کنند.


او با بیان این که مردم ایران، مردم بسیار خوبی هستند، گفت: ممکن است مردم ایران جنایات آمریکا را فراموش نکنند اما این اجازه را به این کشور می‌دهیم که تلاش کند اعتماد مردم را ایران را جلب کند؛ البته با چشمان باز و با توجه به گذشته. با توجه به سیاست‌های غلطی که علیه ایران دنبال کردند. باید آمریکایی‌ها یاد بگیرند که با مردم ایران فقط می‌توان با زبان احترام و تکریم صحبت کرد. این مردم به فشار، تحریم جواب نمی‌دهند. من فکر می‌کنم به هر میزان که آمریکایی‌ها سریع‌تر این مساله را درک کنند به همان صورت می‌توانند از این مشکل 35 ساله گذشته رهایی پیدا کنند.


وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: باید به این نکته توجه کرد که آیا آمریکا این آمادگی را دارد که براساس منافع ملی خود حرکت کند و یا فشارهای لابی داخلی باعث می‌شود که آن‌ها سیاست خود را انتخاب کنند. مذاکرات هسته‌یی واقعا یک فرصت است.


وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هسته‌یی کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره مساله حقوق بشر اضافه کرد: من معتقدم که ما به عنوان یک وظیفه ملی و دینی موظف به رعایت حقوق مردم هستیم. اگر حقوق مردم را رعایت کنیم، در این صورت مشکلات کم‌تر می‌شود. اما دوستان بدانید همان‌گونه که در کلاس‌های درس خود به دانشجویانم گفته‌ام همان کانال‌هایی که بانی قطعنامه‌های ما در حوزه حقوق بشر هستند، قطعنامه‌های علیه اسراییل را رد می‌کنند. این سیاست به گونه‌ای است که چندان آبرو و حیثیت برای آنان ایجاد نمی‌کند. البته این بدان معنا نیست که ما اعلام کنیم مساله حقوق بشرمان به کسی مربوط نیست.


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 13/9/1392 - 12:0 - 0 تشکر 674490



منشور حقوق شهروندی یکی از اولویت‌های دولت یازدهم است

ظریف با تاکید بر رعایت حقوق مردم گفت: در همین راستا منشور حقوق شهروندی یکی از اولویت‌های دولت یازدهم است. حقوق بشر ما تابلوی جمهوری اسلامی ایران است و گفت‌وگوهای سازنده را با سازمان‌های بین‌المللی ادامه می‌دهیم، البته این را باید بدانیم که مشکلات بسیاری از آن‌ها حقوق بشر نیست. اگر آقایان پیاده شوند می‌توانیم با هم برویم. اما ابتدا باید پیاده شوند. اکنون آن‌ها سوار بر مکتبی هستند که حتما برازنده آن‌ها نیست.


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 13/9/1392 - 12:0 - 0 تشکر 674491



آمریکا فشار خود بر اتباع ایرانی در کشورهایی مانند تایلند و مالزی را قطع کند

وزیر امور خارجه کشورمان درباره مشکلات اتباع ایرانی در خارج از کشور خاطرنشان کرد: مشکلات اتباع ایرانی، مشکلات همه ما و وزارت امور خارجه است. وظیفه داریم که این مشکلات را در جهت حفظ حقوق اتباع ایرانی حل کنیم. مجازات اتباع ایران را در کشورهای دیگر غیرقانونی می‌دانیم. در همین راستا آمریکا باید فشار خود را بر اتباع ایرانی در کشورهایی مانند تایلند و مالزی قطع کند.


او با بیان این که جوانان ایرانی بسیار ارزشند هستند و باید همواره در ایران بمانند، تصریح کرد: اما هرکسی که از ایران خارج شد، بدین معنا نیست که ایران نیز از دلش خارج شود. ایران به عنوان یک شعله دائمی در دل هر ایرانی در خارج از کشور است. تک تک ایرانیان در خارج از کشور یک نماد اتحاد هستند. ایرانیان خارج از کشور نیز از فرزندان این مرز و بوم هستند. حق آن‌ها نیز همانند ایرانیان در داخل کشور باید محفوظ باشد.


پس از سوال دبیر انجمن علمی دانشکده حقوقی و علوم سیاسی با توجه به پایان یافتن سوال هر چهار تشکل دانشجویی، وزیر امور خارجه خواست که سخنان پایانی خود را بیان کند اما با درخواست بسیاری از دانشجویان برای پرسش سوالات مواجه شد. وی اعلام کرد که در زمان دیگری در دانشگاه تهران، پاسخگوی سوالات دانشجویان خواهد بود. پس از مدتی، به دلیل تاکید دانشجویان به پرسش سوالات در این سخنرانی، یکی از دانشجویان از میان جمع جلو آمده و سوال خود را پرسید.


این دانشجو گفت؛ نماینده تشکل انجمن اسلامی دانشگاه تهران سوالی از شما پرسید که این سوال 90 درصد از حاضران در این جمع است که در این هنگام دانشجویان با کف زدن و تشویق حمایت خود را از این دانشجو اعلام کردند. ما امروز اینجا آمده‌ایم که جواب شما را درباره این سوال بدانیم.


ظریف در پاسخ به شوخی گفت: من نمی‌دانم به کدام سوال باید جواب بدهم.


سپس وی در پاسخ به این دانشجو گفت: انتخابات اخیر سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را که بزرگ‌ترین سرمایه است بازسازی کرد. همان‌گونه که مقام معظم رهبری در انتخابات امسال در پای صندوق فرمودند رای مردم حق‌الناس است. این ارزش بزرگی است. دوستان باید این ارزش‌ها را پاس بدارند.


وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: امیدواریم با بازسازی این سرمایه اجتماعی بقیه مشکلات نیز حل شود. حتما دوست داریم شادی و نشاط به همه تفکرها در کشور بازگردد.


این اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان با تشویق حضار مواجه شد.



کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 13/9/1392 - 12:1 - 0 تشکر 674492



اگر عصبانی شدم عذرخواهی می‌کنم

ظریف در پایان اظهاراتش گفت: اگر من عصبانی شدم عذرخواهی می‌کنم. قصد چنین کاری را نداشتم. کار دشواری به روی دوش ما گذاشته شده است. ما نیاز به کمک تک تک مردم ایران داریم تا بتوانیم این کار را پیش ببریم.


او درباره اظهاراتش در بخشی از این سخنرانی گفت: من گفتم که آمریکا از تسلیحات ما نمی‌ترسد اما نگفتم که تسلیحات نظامی ما مهم نیست. ما به شهدا، قوای نظامی و بسیجی‌های‌مان افتخار می‌کنیم. من گفتم آنچه که باعث می‌شود آمریکا فکر حمله به ایران بکند، تسلیحات نیست، بلکه شما هستید. امیدوارم شماها که کف می‌زنید همه‌تان به ضرورت همدلی، یکپارچگی ملی، قدر همدیگر را دانستن، پذیرش نظر مخالف، حمایت از نظر مخالف را بدانید تا بدین شکل ان‌شاءالله بتوانیم با هم به سوی فردا حرکت کنیم.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.