• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 12306)
چهارشنبه 12/4/1392 - 13:49 -0 تشکر 617429
اخبار علمی ایران و جهان

سلام به همه دوستانم...
از این به بعد خبرهای علمی خود را در این تاپیک قرار دهید...برای دسترسی سریعتر به اطلاعات علمی:)

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 3/7/1392 - 15:23 - 0 تشکر 652668


موفقیت محققان ایرانی در درمان کهیر مزمن به روش سرم تراپی






128d4566fc48f009046f12d6634f2fe8.jpg


محققان گروه ایمونولوژی دانشگاه پزشکی مشهد موفق به درمان بیماری کهیر مزمن به روش اتولوگوس شدند.



به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر مجید جعفری از محققان این طرح در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: کهیر مزمن یکی از بیماری های ناتوان کننده و صعب العلاج در بین بیماری های پوستی و آلرژیک بوده که با حملات مکرر همچون قرمزی، برجستگی و خارش در پوست همراه است.



وی خاطر نشان کرد :‌ در ابتلا به کهیر مزمن تنها در اندکی ازموارد، عوامل آلرژیک هم چون آلرژنهای غذایی، استنشاقی ودارویی نقش دارند که به راحتی توسط خود مبتلایان قابل شناسایی است ‌اما در بیشتر مواقع، عوامل محرک قابل شناسایی نیستند که به آن واژه کهیر مزمن خودبه خودی اطلاق می شود.



این فلوی فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این روش درمانی در بخش آلرژی وایمونولوژی بیمارستان قائم (عج)مشهد توسط پزشکان فوق تخصص این رشته انجام می‌شود، خاطر نشان کرد:‌ در این روش درمانی که برای نخستین بار در کشور انجام شد سرم خون بیمارانی که مبتلا به کهیر مزمن با ابتلا بیش از هشت هفته به روش اتولوگوس به آنان تزریق می شود.



جعفری تصریح کرد: اتولوگوس یا سرم تراپی روش درمانی است که طی فرایندی سرم خود بیمار به صورت عضلانی به خودش تزریق می شود و بیماران بر اساس تشخیص پزشک طی هشت تا 10 جلسه تحت درمان قرار می گیرند.



فلوی فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این روش درمانی تا کنون بر روی 40 بیمار مبتلا به کهیر مزمن با موفقیت انجام شده است افزود:‌ این روش درمانی به عنوان موثرترین و کم عارضه ترین روش درمانی درمبتلایان به کهیر مزمن خودبه خودی مقاوم معرفی شده و نتایج خوبی در درمان و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به دست امده است.



جعفری تصریح کرد:‌50 تا 60 درصد از بیمارانی که تحت این روش درمانی به طور قطعی درمان شدند و در دیگر بیماران نیز با کمک دارو، درمان شدند.



چهارشنبه 3/7/1392 - 15:24 - 0 تشکر 652669


اهدای 500 مجموعه ابزار نمایش‌های فیزیکی به دبیران در هفته علم






127-64.jpg


مدیر پارک فن‌آموز از اهدای 500 مجموعه ابزار آزمایشگاهی به دبیران فیزیک علاقه‌مند در سراسر کشور به منظور اجرای نمایش‌های جذاب علمی برای دانش‌آموزان در هفته علم خبر داد.



به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فریدپور که در نشست هم‌اندیشی اعضای انجمن ترویج علم با روسای انجمن‌های علمی کشور به منظور هماهنگی برنامه‌های هفته علم سخن می‌گفت با اشاره به برگزاری مراسم هفته «علم در خدمت صلح و توسعه» طی روزهای چهارم تا نهم آبان‌ماه امسال به همت انجمن ترویج علم ایران، اظهار داشت: مجموعه فن‌آموز شامل 12 پارک فن‌آموز (ساینس سنتر) در سراسر کشور است وعلاوه بر آن در زمینه‌ اجرای برنامه‌های ترویجی مثل شب فیزیک و ساخت لوازم آزمایشگاهی مورد نیاز مدارس و دانشگاه‌ها فعالیت دارد.



وی خاطر نشان کرد: باشگاه فن‌آموز سال گذشته در نخستین دوره‌ هفته علم که از 21 تا 26 آبان‌ماه برگزار شد، 200 مجموعه ابزار علمی برای اجرای نمایش‌های علمی در مدارس تدارک دیده بود که از بین 200 معلم دعوت شده حدود 150 نفر این مجموعه‌ها را برای انجام نمایش‌های فیزیکی تحویل گرفتند و طی هفته ترویج علم این برنامه‌های ترویجی را در مدارس خود اجرا کردند.



فرید‌پور تصریح کرد: با توجه به تجربه‌ موفق سال گذشته، تصمیم گرفتیم امسال 500 مجموعه از این ابزار‌ها را به 500 دبیر علاقه‌مند - ترجیحا دبیران فیزیک - به صورت رایگان اهدا کنیم تا بتوانند به‌ طور دائمی از آنها استفاده کنند. البته با توجه به توان مالی محدود مجموعه فن‌آموز، حدود 20 میلیون تومان - 40 هزار تومان به ازای هر مجموعه - را بدین منظور اختصاص داده‌ایم که اگر نهادهای دولتی یا خصوصی مایل به مشارکت دراین حرکت ترویجی باشند از حمایت‌های مالی آنها برای بالا‌بردن سطح ابزار‌ها استقبال می‌کنیم و البته به پاس این کمک، اسم و لوگوی آنها را روی این ابزار‌ها که به صورت دائمی در مدارس می‌مانند، درج خواهیم کرد.



گفتنی است، 10 نوامبر (19 یا 20 آبان‌ماه) از سوی یونسکو به عنوان روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه» نام‌گذاری شده که انجمن ترویج علم ایران از سال گذشته 20 تا 26 آبان‌ماه را به عنوان هفته «علم در خدمت صلح و توسعه» در ایران گرامی می‌دارد. با توجه به همزمانی این ایام با ایام سوگواری محرم در سال جاری، مراسم هفته علم از چهارم تا نهم‌ آبان‌ماه و مراسم روز جهانی علم، روز 19 آبان‌ماه برگزار می‌شود.



چهارشنبه 3/7/1392 - 15:27 - 0 تشکر 652671


پاکسازی خون از ویروس «هرپس» برای نخستین بار






9-72.JPG

دانشمندان دانشگاه کمبریج برای اولین بار توانسته‌اند ویروس رایجی که می‌تواند طول عمر را کاهش داده و منجر به کوری شود را از خون انسان حذف کنند.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سیتومگالوو ویروس که نوعی ویروس هرپس بوده، در بدن حدود 70 درصد از افراد وجود داشته و با وجود اینکه باعث ایجاد بیماری نمی‌شود اما 3.7 سال از طول عمر را می‌کاهد.



این در حالیست که در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف‌تر این ویروس می‌تواند باعث بیماریهای جدی و حتی کوری شود. این مشکل مخصوصا زمانی بیشتر است که تنها اهداکننده مغز استخوان به این ویروس مبتلا بوده و گیرنده سالم باشد.



سیتومگالوو ویروس در زمان خفتگی تنها چند ژن انگشت‌شمار را ابراز می‌کند که یکی از آنها UL138 است.



دانشمندان برای بررسی تاثیرات این بیماری بر روی سلولها، سلولهای سالم انسان را در کنار سلولهایی قرار دادند که ژن UL138 را در حضور اسیدهای آمینه نشاندار که تولید کننده پروتئین هستند، ابراز می‌کردند. آنها سپس از طیف‌سنجی جرمی برای شناسایی چگونگی تغییر ابراز پروتئین‌های سلولها توسط این ژن استفاده کردند.



آنها دریافتند که سیتومگالوو ویروس تولید پروتئینی موسوم به MRP1 را که مواد شیمیایی سمی مانند داروی سرطانی وین‌کریستین را از سلولها بیرون می‌راند، تعدیل می کند. اگر سلولهای عفونی دیگر نتوانند این ماده شیمیایی را تخلیه کنند، شاید این امر باعث از بین رفتن آنها و حفظ سلولهای سالم از سم شود.



محققان برای آزمایش این نظریه، از 15 داوطلب مبتلا به این ویروس نمونه خون گرفته، آنها را با داروی ضد سرطان وین‌کریستین درمان کرده و مجددا ویروس را فعال کردند. در نتیجه دیگر ویروس دیده نشده یا کاهش یافت.



این در حالیست که به گفته دانشمندان با توجه به عوارض جانبی شدید داروی وین‌کریستین احتمالا نمی‌توان آن را برای پاکسازی سیتومگالوو ویروس در افراد سالم یا بیماران پیوندی مورد استفاده قرار داد اما می‌توان از آن برای درمان خون یا سلولهای بنیادی اهدایی از مغز استخوان پیش از پیوند استفاده کرد.



این پژوهش در نشست سازوکارهای پیری جزئی مهندسی‌شده در کمبریج ارائه شده است.

چهارشنبه 3/7/1392 - 15:29 - 0 تشکر 652672


کشف مسیر مولکولی عامل 20 بیماری عصبی






4.5-4.jpg

محققان دانشگاه آدلاید موفق به شناسایی یک مسیر مولکولی شده‌اند که عامل گروهی از بیماریهای عصبی غیر قابل درمان مانند هانتینگتون و بیماری لو گرینگ است.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گروهی از حدود 20 بیماری که با هم علائم متداخلی همچون مرگ سلولهای عصبی دارند، از یک سازوکار جهش ژنتیکی مشترک برخوردارند اما چگونگی ایجاد بیماری توسط این جهش ناشناخته باقی مانده بود.



اکنون دانشمندان با کشف مسیر مولکولی این بیماری‌ها امیدوارند بتوانند اهداف را برای مداخله تعریف کرده و درمانهای بالقوه را شناسایی کنند. در نهایت این اطلاعات می‌تواند به بیماران در کاهش میزان انحطاط سلولهای عصبی یا کاهش پیشرفت آن کمک کند.



محققان توانسته‌اند شواهد جدیدی را برای نقش اساسی آرآن‌ای در توسعه بیماری‌ها شناسایی کنند.



آران‌ای یک مولکول بزرگ در سلول بوده که کدهای ژنتیکی را از دی‌ان‌ای سلول نسخه‌برداری کرده و آنها را در پروتئین‌های هدایتگر عملکردهای زیستی تعبیر می‌کند.



افراد مبتلا به این بیماری‌ها از تعداد نسخه توالی‌های خاص بازهای نوکلئوتیدی بیشتری که سازنده دی‌ان‌ای هستند، برخوردارند.



آنچه تاکنون برای دانشمندان ناشناخته باقی مانده بود این بود که چرا داشتن این توالی‌های تکراری ژن در آر‌ان‌ای به علائم خاص ترجمه می‌شوند.



به گفته محققان، شواهد جدید به یک آر‌ان‌ای ناکارآمد و نقش محوری سیستم ایمنی بدن در توسعه بیماری اشاره دارند.



به نظر می‌رسد که سیستم ایمنی بجای شناسایی آران‌ای تکراری به عنوان خود آران‌ای، آن را به شکل عنصر خارجی دیده و با فعال شدن سیستم ایمنی درونی، عملکرد سلول را از بین برده و به مرگ آن منجر می‌شود.



این پژوهش در مجله Frontiers in Molecular Neuroscience منتشر شده است.

چهارشنبه 3/7/1392 - 15:30 - 0 تشکر 652673


خطر سقوط بقایای ماهواره اروپا از فضا






10-82.JPG

بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا، بخش هایی از ماهواره GOCE تا یک ماه دیگر از جو عبور و در نقطه نامعلومی از زمین سقوط خواهد کرد.



به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماهواره 450 میلیون دلاری آژانس فضایی اروپا موسوم به GOCE با هدف نقشه برداری از میدان گرانشی زمین در سال 2009 میلادی به فضا پرتاب شد.



این ماهواره در مقایسه با ایستگاه فضایی بین المللی که در ارتفاع 400 کیلومتری بالای زمین قرار دارد در مدار پایین در ارتفاع 224 کیلومتری قرار گرفت.



ماهواره GOCE در طول مأموریت دو ساله خود موفق به تهیه دقیق ترین مدل از میدان گرانش زمین و نخستین نقشه با وضوح تصویری بالا از مرز بین پوسته و گوشته زمین شد.



مأموریت این ماهواره، اواسط ماه اکتبر (مهر ماه) همزمان با اتمام سوخت فضاپیما خاتمه می یابد.



بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا (ESA)، این فضاپیما دو تا سه هفته پس از اتمام سوخت در نقطه ای نامعلوم از زمین سقوط خواهد کرد.



منطقه دقیق سقوط فضاپیما در زمان نزدیک شدن به زمین مشخص می شود؛ با توجه به اینکه دو سوم زمین از اقیانوس ها پوشیده شده است، احتمال بروز خطر جدی برای ساکنان زمین بسیار کم عنوان شده است.



بسیاری از ماهواره ها در هنگام ورود به جو زمین از بین می روند، ‌اما قطعات بزرگ می توانند از جو عبور کرده و به سطح زمین برسند.

چهارشنبه 3/7/1392 - 15:33 - 0 تشکر 652675


تصاویر خارق‌العاده از زیبایی ماهی‌های مرکب با بدن‌های رنگین






4.5-1.jpg

یک غواص عکاس به ثبت تصاویر خارق‌العاده‌ای از ماهی‌های مرکب دم‌کل پرداخته که از هزاران سلول برای تغییر رنگ استفاده می‌کنند.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سرپایان از پوست شفاف با رنگ‌دانه‌هایی موسوم به کروماتوفورها برخوردارند که شبیه لکه‌ها یا دانه‌های کوچک است. آنها از سلولها برای تغییر شکل استفاده می‌کنند تا بتوانند جفت را به سمت خود جذب کنند.



تاد بریتل این تصاویر زیبا را در یکی از چندین سفر اکتشافی خود به دریا ثبت کرده است.



بریتل در قایقی در برمودا بزرگ شده و اقیانوس ، همراه همیشگی او بوده است. وی غواصی را از 12 سالگی آغاز کرد و سپس با تجهیزات عکاسی در سال 2008 به ثبت زیبایی‌های زیر آب در کشور پالائو پرداخت.



تصاویر بریتل در نشریات تجاری و بازرگانی منتشر شده و وی همچنین توانسته در چندین رقابت بین‌المللی برنده شود.



ماهی مرکب دم‌کل شبیه سپیداج است. این ماهیها حیوانات کوچکی هستند که از هشت بازوی مکنده و دو شاخک برخوردارند.



آنها در آبهای کم عمق ساحلی اقیانوس آرام، برخی بخشهای اقیانوس هند و همچنین دماغه Peninsula در آفریقای جنوبی زندگی می‌کنند.



این ماهیها مانند سپیداجها تنها با استفاده از باله‌ها یا رانش به جلو با جهش مایع از عقب می‌توانند شنا کنند.

چهارشنبه 3/7/1392 - 17:42 - 0 تشکر 652694

چهارشنبه 3/7/1392 - 17:43 - 0 تشکر 652695

چهارشنبه 3/7/1392 - 17:43 - 0 تشکر 652696

چهارشنبه 3/7/1392 - 17:44 - 0 تشکر 652697

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.