• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 12342)
چهارشنبه 12/4/1392 - 13:49 -0 تشکر 617429
اخبار علمی ایران و جهان

سلام به همه دوستانم...
از این به بعد خبرهای علمی خود را در این تاپیک قرار دهید...برای دسترسی سریعتر به اطلاعات علمی:)

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 7/7/1392 - 14:32 - 0 تشکر 655421


تأثیر شیمیایی بوی بدن نوزادان بر مغز مادران






18-36-1.JPG

بوی بدن نوزادان تازه متولد شده یک ارتباط شیمیایی قوی بین مادر و کودک برقرار می‌کند.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بوی بدن نوزادان تازه متولد شده بر روی مغز زنان دارای اثر تحریک کننده‌ای مشابه اثر پاداش در مغز هنگام خوردن یک غذای دلپذیر یا مصرف مواد مخدر است.



زمانی که یک زن دوست دارد نوزادی را آغوش بگیرد - ‌حتی اگر کودک فرزند وی نباشد - این یک واکنش بیولوژیکی کاملا طبیعی مرتبط با عملکردهای مادرانه زن است.



دکتر «یوهانس فرانسلی» از محققان دانشگاه مونترال تأکید می‌کند: استفاده از حس بویایی با کمک سیگنال‌های شیمیایی، یک ارتباط غیربصری و غیرکلامی بین مادر و کودک محسوب می‌شود؛ برای نخستین بار در این مطالعه نشان دادیم که بوی بدن نوزادان تازه متولد شده - به عنوان بخشی از این سیگنال شیمیایی - قادر به فعال کردن بخش پاداش در مغز مادران است.



این بخش در حالت عادی هنگام غذا خوردن در حالت گرسنگی یا مصرف مواد در معتادان فعال می‌شود.



در این مطالعه دو گروه 15 نفری شامل مادران در ششمین هفته پس از زایمان و زنان فاقد فرزند شرکت کرده و اسکن عملکرد مغزی آنها در هنگام استشمام بوی بدن نوزاد مورد بررسی قرار گرفت.



اگرچه بوی استشمام شده به فرزندان افراد تحت آزمایش تعلق نداشت، اما اثر شیمیایی دوپامین در هسته کودیت مغز مادران بیش از زنان فاقد فرزند بود.



هسته کودیت (caudate nucleus) در مرکز مغز، نقش مهمی در یادگیری ایفا می کند و دوپامین انتقال دهنده عصبی اصلی در مدار پاداش در مغز است.



به گفته دکتر «فرانسلی»، این مدار پاداش تنها در هنگام خوردن غذاهای خاص یا مصرف مواد مخدر فعال می‌شود و هر بویی باعث تحریک این بخش نمی شود، اما بوی بدن نوزاد تازه متولد شده از قدرت تحریک پذیری بالایی برای فعال کردن این بخش برخوردار است.



نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان می‌دهد، بوی بدن نوزاد نقش مهمی در توسعه پاسخ‌های انگیزشی و عاطفی بین مادر و کودک ایفا می‌کند که با عملکردهای مادرانه از جمله شیر دادن و مراقت مستمر از نوزاد همراه شده و به بقای کودک کمک می‌کند.



محققان معتقدند که زایمان احتمالا عامل تغییرات هورمونی می‌شود که مدار پاداش در هسته کودیت را دستخوش دگرگونی می‌کند.



نتایج این مطالعه در مجله Frontiers in Psychology منتشر شده است.

يکشنبه 7/7/1392 - 14:33 - 0 تشکر 655422


آزمایش خون ساده برای تشخیص پارکینسون در مراحل اولیه






136-37.jpg

محققان آمریکایی موفق به یافتن ارتباطی بین تغییرات اپی ژنتیک و بیماری پارکینسون از طریق یک آزمایش خون ساده شدند.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تغییرات اپی ژنتیک در حقیقت اصلاحات مولکولی هستند که باعث تغییر در رفتار ژن‌ها بدون تغییر در توالی DNA می‌شوند.



این تغییرات اپی‌ژنتیک یکی از نشانگرهای زیستی اولیه برای تشخیص بیماری پارکینسون محسوب می‌شوند.



محققان دانشگاه کالیفرنیا، سن دیه گو در تحقیقات خود موفق به شناسایی الگوی متمایزی از تغییرات اپی ژنتیک – در این مورد متیلاسیون DNA – در برخی از ژن های خاص مرتبط با بیماری پارکینسون شده اند.



این تغییرات براحتی در نمونه خون بیمار قابل آنالیز بوده و قادر به تکرار وضعیت اپی ژنتیک سلول های بافت مغز هستند که به تشخیص بیماری در مراحل اولیه منجر می‌شود.



نتایج این دستاورد در مجله Epigenetics منتشر شده است.

يکشنبه 7/7/1392 - 14:34 - 0 تشکر 655423


شبکه دیگری که می‌توانست جایگزین اینترنت باشد






4-1491.jpg

اگر یک پیشگام شبکه فرانسوی در دهه 1970 در پروژه خود موفق شده بود ممکن بود امروزه اینترنت را با نام «catenet» بشناسیم.



به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در سال 1974 لویس پوزین، مهندس فرانسوی یکی از اولین فناوری‌های کلیدزنی بسته را طراحی کرد که داده‌ها را به بسته‌های کوچکتر تجزیه کرده و این اطلاعات را به شکل چند بخش بطور بی‌سیم به چند رایانه می‌فرستاد.



این فناوری catenet (با تلفظ کاتِنت) خوانده می‌شد و مقدمه‌ساز چیزی بود که امروز به عنوان اینترنت مورد استفاده است.



پوزین این عبارت را در مقاله‌ای با عنوان « طرحی برای شبکه‌های کلیدزنی بسته مرتبط» ابداع کرده بود.



وی شبکه کلیدزنی بسته Cyclades را در اوایل دهه 1970 تاسیس کرد. در آن زمان شبکه جهانی به معنی چیزی بود که امروزه آن را شبکه محلی می‌خوانیم.



این به معنی شبکه‌ای است که رایانه‌ها را در یک ناحیه محدود مانند خانه یا اداره مرتبط می‌کند. البته این شبکه مانند شبکه‌های اینترنت امروزی در خارج از آن ناحیه کار نمی‌کرد.



شبکه کاتنت پوزین، مفهوم پیوند این شبکه‌ها در یک شبکه از شبکه‌هایی بود که می‌توانست به دستگاهها آدرسهای مختلف بدهد.



این فناوری در دوره زمانی مشابهی با شبکه کلیدزنی بسته آرپانت ساخته شد که اولین شبکه کاربردی جهان برای ارسال بسته‌های داده بود.



آرپانت اولین شبکه‌ای بود که پروتکل TCP/IP را که بعدها بخشی از چارچوب اینترنت امروزی شد، اتخاذ کرد.



یکی از محدودیت‌های شبکه کاتنت این بود که داده‌ها همیشه به همان شکلی که ارسال شده بودند، دریافت نمی‌شدند. پوزین همچنین پروتکل TCP/IP را اجرا نکرد.



این پروتکل به ارائه ارتباط پایانه به پایانه پرداخته که بطور دقیق شکل فرمت بسته‌های داده را بسته به شکل و محل ارسال آنها تعیین می‌کند.



این بسته‌ها سپس آدرس‌دار شده، با اولین رایانه یا دستگاه پردازشگر منتقل می‌شود و پروتکل TCP/IP چگونگی دریافت داده توسط دستگاه دوم را کنترل می‌کند.



این پروتکل‌ها جایگزین پروتکل‌های اولیه‌ای شدند که توسط کاتنت و آرپانت ارائه شده بود چرا که شیوه بسیار موثرتری برای ارسال اطلاعات محسوب می‌شد.



این امر پایه شبکه داخلی شد که بعدها به نام اینترنت مختصر شده و عبارت کاتنت را منسوخ کرد.

دوشنبه 8/7/1392 - 23:22 - 0 تشکر 656453


شناسایی گونه های مختلف قارچ با خاصیت ضد سرطانی



قارچ ها منابع جدیدی برای کشف ترکیبات جدی با اثرات بیولوژیک به شمار می روند که گونه های مختلف جنس پسیلیو میس خواص ضد سرطانی ضد میکروبی دارند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ؛ سیما محمدی کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی طی مطالعه ای، با عنوان اثرات زیستی عصاره های متانولی سه گونه از قارچ های paecilomyces جداسازی شده از خاک که با همکاری جلال سلطانی خسرو پیری و مینا بیکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا انجام شد افزود: مطالعات مختلف محققان بر روی متابولیت های گونه ای این قارچ نشان داده است که این سوار دارای اثرات ضد میکروبی، ضد اکسیدان ، ضد سرطان ،‌بهبود سیستم ایمنی و کاهش قند خون می باشد و در ضد سرطان، بهبود سیستم ایمنی و کاهش قند خون می باشد و در این پژوهش بررسی اثرات زیستی متابولیست های سه گونه قارچ که از خاک گرفته شد مورد بررسی قرار گرفت.

محمدی گفت: با توجه به گرایش روز افزون بشر به درمان توسط مواد طبیعی، قارچ ها می توانند منبعی مناسب برای تامین این خواسته باشند.


وی در ادامه موثر بودن، ارزان بودن و سهولت استفاده (تهیه و مصرف) قارچ ها از مزایای آنها در درمان برشمرد.


وی در خصوص انگیزه جمع آوری گونه های جنس paecilomyces گفت: اهمیت دارویی متابولیت های تولید شده توسط گونه های این جنس، کمبود تحقیقات و اطلاعات در زمینه بررسی های بیولوژیکی این جنس در کشور که زمینه بررسی های گسترده ای را در ابعاد مختلف در ارتباط با این گروه از قارچ ها فراهم می آورد از اولویت های بررسی این گونه به شمار می رود.

دوشنبه 8/7/1392 - 23:23 - 0 تشکر 656457


با خواص قارچ بیشتر آشنا شویم



قارچها از خانواده گیاهان هستند كه در بسیار از نقاط كشور به صورت خودرو رشد می كنند.


به گزارش سرویس علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران،‌قارچها در حالیکه گیاه محسوب می‌شوند هیچ برگ و گل و دانه‌ای ندارند و با اینکه آنها را می‌توان کاشت اما در بسیاری از نقاط کشور بصورت خودرو رشد می‌کنند.


رنگ قهوه‌ای و طعم خوب و مغذی بودن قارچ، آن را به جزئی از آشپزخانه و غذاها درآورده است. قارچ‌ها به همان اندازه که خوش‌طعم هستند جالب توجه نیز هستند.


فواید مصرف قارچ:


بالا بردن سلامت قلب


به مدت 20 سال است که فیتونوترینتهایی که در قارچ وجود دارد دستمایه کار محققین قرار گرفته است. بیشتر این تحقیقات بر روی قسمت کربوهیدراتی قارچ که شامل پولی ساکارید و گلوکان هستند تمرکز کرده‌اند. در این تحقیقات مشاهده شده است که قارچها ضد سرطان هستند و اگر قارچ را جزء رژیم غذایی خود قرار دهیم در مقابل ابتلاء به سرطان سینه که توسط گردش زیاد استروژن در بدن بوجود می‌آید جلوگیری می‌کند. این تاثیر زمانی دیده می‌شود که از تولید آنزیمی به نام آروماتاسAromatase)) که برای تولید استروژن ضروری است در بدن ممانعت می‌شود.


قارچ منبع بسیار غنی از سلنیوم، ‌ریبوفلاوین(ویتامین B2)، ویتامینB5، مس، نیاسین، پتاسیم و فسفر می‌باشد. سلنیوم ماده‌ای ضروری برای عملکرد آنتی اکسیدانها می‌باشد که باعث کاهش رادیکالهای آزاد (برای سلامت بدن مضر می‌باشند) در بدن می‌شود.


سلنیوم یک پیش فکتورهایی(پیش نیاز آنزیمی) است که آنتی اکسیدانهای مهم درون بدن مانند (glutathione peroxidase) را تولید می کندو همچنین همراه با ویتامین E بر سیستمهای آنتی اکسیدانی تاثیر می‌گذارند. فعالیت این آنتی اکسیدان قوی نه تنها سلنیوم را برای مبارزه با سرطان روده از طریق حفاظت سلولهای روده از مواد سمی سرطانزا، مفید می سازد بلکه در کاهش علائم آسم و آرتروز و بیماریهای قلبی نیز موثر می‌باشد.


مس ماده معدنی دیگری است که در کاهش علائم آرتروز موثر است. قارچ منبعی از آهن است که قسمتی از هموگلوبین را تشکیل می دهد(مولکولی که مسئول انتقال اکسیژن در بدن است.)
سیستم طبقه‌بندی نشان داده‌است که قارچ منبعی از محتویات ویتامین Bاست و مشخص شده‌است که قارچ سرشار از ریبوفلاوین، نیاسین،‌ اسید پنتوترین و همچنین تیامین و B6 و همچنین فولات است که همه آنها موادی مغذی هستند و در سوخت و ساز کربوهیدرات،‌ پروتئین و چربی موثر هستند.

دوشنبه 8/7/1392 - 23:24 - 0 تشکر 656458

مواد موجود در 100 گرم قارچ:

سلنیوم 36.85 میکروگرم
ویتامینB2 (ریبوفلاوین) 0.69 میلی گرم
مس 0.71 میلی گرم
ویتامین B3(نیاسین) 5.39 میلی گرم
ویتامینB5( اسید پنتوتنیک) 2.13 میلی گرم
پتاسیم 635.04 میلی گرم
فسفر 170.10 میلی گرم
مس 1.56 میلی گرم
منگنز 0.20 میلی گرم
ویتامین B1( تیامین) 0.13 میلی گرم
ویتامین B6 0.16 میلی گرم
پروتئین 3.54 گرم
فولات

19.85 میکروگرم
فیبر 0.85 گرم
منیزیوم 12.76 میلی گرم
آهن 0.57 میلی گرم
کلسیم 25.52 میلی گرم

دوشنبه 8/7/1392 - 23:24 - 0 تشکر 656460

مس برای تقویت سیستم ایمنی بدن


همانطور که در بالا گفته شد قارچ منبعی غنی از مس است. مس بر بسیاری از پروسه‌های بنیادی تاثیر می‌گذارد که از آن جمله می‌توان به سیستم ایمنی اشاره نمود. مس که یک پیش فاکتوری است که عکس العمل آنزیمی دارد نه تنها در سیستم ایمنی بلکه بر درمان زخمها و تقسیم سلولهای طبیعی بدن نیز موثر است. همچنین مس در تثبیت سلولهای شکر و عمل سوخت و ساز بدن کمک می کند و برای حس بویایی و چشایی ضروری است و مشاهده شده است که از تخریب رگهای خونی در بیماری گرفتگی رگها جلوگیری کرده و باعث کاهش التهابات دردناک آرتروز می گردد.


داشتن سیستم ایمنی قوی وابسته به میزان مس است بنابراین مس موجود در قارچ می‌تواند از مبتلا شدن به بیماریهایی نظیر سرماخوردگی و عفونت گوش و همچنین عفونتهای جدی که در بیماران دیابتی دیده می‌شود جلوگیری می‌کند.


جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و پیری


در تحقیقی که محققان بر روی 3500 نفر در سنین بین 65 سال به بالا انجام دادند مشخص شد، در افرادی که میزان بیشتری نیاسین نسبت به دیگران دریافت می‌کردند پیشرفت آلزایمر کمتر از دیگران است و تغیرات ناشی از پیر شدن در آنها به کندی ظاهر می‌شود.


چگونه قارچی انتخاب کنیم و چگونه آن را نگهداری نماییم؟


برای انتخاب فارچ به لطافت، تمییزی و گوشتالو بودن آن توجه نمایید. از خرید قارچهایی که چروکیده هستند و نقاطی لزج مانند بر روی آنها وجود دارد خودداری نمایید.
بهترین راه برای نگهداری از قارچ نگهداری آن در یخچال است و بهتر است آنها را در بسته و یا شیشه گذاشته و نگهداری کنید.

چهارشنبه 10/7/1392 - 14:59 - 0 تشکر 658303



سیب زمینی و گوجه فرنگی در یك گلدان

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا، این گیاه TomTato ( مخفف tomato و potato ) نام دارد.
این گیاه بلند قد، قادر به تولید ۵۰۰ گوجه فرنگی گیلاسی شیرین و خوشمزه در قسمت بالاست و در قسمت پایین گیاه، چند سیب زمینی شیرین و سفید می روید.
باغبان مبتكر انگلیسی این گیاه عجیب را با استفاده از دستكاری ژنتیكی و پیوند تولید كرده است و آنن را از طریق پست به مبلغ ۲۵ دلار به فروش می رساند.
این گیاه در داخل و خارج فضای خانه قابل استفاده است و عمر مفید آن حدود یك سال است.
شرایط رویش سیب زمینی و گوجه فرنگی بسیار متفاوت است و رشد همزمان این دوگیاه در یك بوته موفقیت بزرگی در علم كشاورزی محسوب می شود.

چهارشنبه 10/7/1392 - 15:33 - 0 تشکر 658392


استفاده زیاد از پودر بهداشتی، سرطان زا است



پزشکان به افراد هشدار می دهند از پودر بهداشتی به مدت زیاد استفاده نکنند زیرا می تواند باعث ایجاد سرطان های مختلف در بدن شود.


به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پودر بهداشتی از یک ماده ی معدنی نرم به نام سیلیکات منیزیم تشکیل شده است و به دلیل نرمی و ریزی بیش از حد آن می تواند در بدن برای سال های طولانی باقی بماند.


گفتنی است ذرات پودر بهداشتی می تواند تا 11 سال در داخل ریه های باقی بماند تا اثرات خود را نشان بدهد.


بررسی ها نشان می دهد پودر بهداشتی می تواند تا حدود 24% در افراد باعث ایجاد سرطان های بانوان مانند سرطان گردد.


البته سایر عوامل مانند سابقه ی فامیلی از وجود بیماری و سایر عوامل نیز می تواند در بروز سرطان تاثیر گذار باشد.


پزشکان هشدار می دهند که اثر استفاده از پودر بهداشتی همانند قرار گرفتن در معرض هوای آغشته به آزبست است.


 پزشکان توصیه می کنند تا افراد کمتر برای حفظ نظافت از پودر بهداشتی استفاده کنند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 21:17 - 0 تشکر 659163


دستگاه جدیدی برای خنک‌سازی نوشیدنی در کمتر از 45 ثانیه






5-1319.jpg

هیچ‌کس نوشیدنی گرم دوست نداشته و انتظار برای سرد شدن آن خوشایند نیست از این ر یک شرکت مستقر در لندن دستگاه جدیدی ابداع کرده که طی 45 ثانیه می‌تواند هر نوشیدنی را سرد می‌کند.



به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دستگاه «Rapidcool» می‌تواند بطری‌های نوشیدنی را از دمای اتاق ظرف کمتر از 45 ثانیه به چهار درجه سانتیگراد برساند.



این محصول شرکت Enviro-Cool موفق به دریافت کمک هزینه پژوهشی 760 هزار پوندی از اتحادیه اروپا شده است.



این سرمایه‌گذاری بر اساس پتانسیل این محصول برای کاهش چشمگیر الزامات انرژی در راهروهای خنک‌ساز سوپرمارکت‌ها بوده است.



مخترعان این محصول امیدوارند که Rapidcool به خریداران اجازه دهد تا با قرار دادن قوطی‌های نوشیدنی گرم موجود در قفسه‌ها در این دستگاه،‌ بدون تلف کردن وقت بتوانند از آن لذت ببرند.



در سراسر اروپا، یخچال‌ها و فریزهای تجازی ترکیبی بطور تخمینی سالانه 85 تراوات در ساعت برق مصرف می‌کنند که برابر با انرژی مورد نیاز برای تامین نیروی 20 میلیون خانه است.



این محصول مدعی است که در مقایسه با چیلرهای نوشیدنی جلو باز استاندارد می‌تواند بیش از 80 درصد و خنک‌سازهای درب شیشه‌ای تا 45 درصد در انرژی صرفه‌جویی کند.



پیش از این تلاش‌هایی برای دستیابی به خنک‌سازی سریع نوشیدنی انجام شده بود اما مشکل تنها در زمانی بود که امکان خنک کردن موثر مایع در آن وجود داشت. اگر سردسازی بسیار سریع انجام بگیرد، لایه‌های خارجی مایع پیش از مایع داخلی یخ بسته و شکل برفکی به خود می‌گیرد.



این دستگاه از فناوری جدید V-Tex استفاده کرده که نوشیدنی را با سرعت خاص چرخانده تا گرداب رانین ایجاد کند.



این کار به گفته سازندگان، نوشیدنی‌های گازدارا را ترکیب کرده اما از بیرون ریختن گاز آنها در زمان باز کردن قوطی خودداری می‌کند.



اگرچه این مخزن سردساز به عنوان یک واحد ایستای تک طراحی شده اما همچنین می‌توان آنرا در چیلرهای خودکار کنونی ادغام کرد.



بر اساس برآوردهای سازندگان، میانگین صرفه‌جویی در هزینه‌های برق با استفاده از این محصول جدید سالانه 700 پوند خواهد بود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.