• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 1123)
دوشنبه 15/7/1392 - 21:23 -0 تشکر 664833
کودکان معصومین


  سیره معصومین(علیهم السلام) در ارتباط با فرزندان «دوره کودکی»

پیامبر(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت(علیهم السلام) در تربیت فرزندان بسیار جدی و حساس بودند. آنان حتی پیش از تولد برای تربیت فرزند زمینه سازی می کردند و از همان روزهای نخست زندگی به پرورش جسمی و روحی او می پرداختند. نظافت نوزاد، انتخاب نوع لباس، گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد، عقیقه، ختنه، صدقه، تبریک و دعا از کارهایی است که در سیره معصومین(علیهم السلام) وجود دارد و دیگران را نیز به انجام آنها دستور داده اند. آموزش عبادات به فرزند در دوره کودکی، وفا به وعده کودکان و سلام دادن به آنها، در سیره معصومین(علیهم السلام) به روشنی دیده می شود.

نظافت کودک
 

در اسلام به پاکیزگی فراوان توصیه شده است و حتی آن را جزیی از ایمان شمرده است. امام رضا(علیه السلام) فرمود: «من أخلاق الانبیا التنظف؛(1) پاکیزگی از اخلاق پیامبران است». اگر کسی نظافت را رعایت نکند، از اخلاق انبیا دور است. یکی از موارد رعایت نظافت، نظافت در دوران کودکی است که توصیه های خاصی از معصومین(علیهم السلام) در این زمینه به دست ما رسیده است. پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله) فرزند را به «گل» تشبیه کرده و فرموده است: «ان الولد الصالح ریحانه من ریاحین الجنه؛(2) همانا فرزند صالح، گلی است از گل های بهشت».

تشبیه کودک به «گل» از آن جهت است که کودک همانند گل جسم ظریف و طبع لطیف است؛ طبعی همراه با طراوت و شادابی. تا زمانی این طراوت و زیبایی در گل وجود دارد که دست نوازش باغبان در خدمت آن گل باشد و موانع رشدش را برطرف و زمینه مناسب پرورش آن را فراهم سازد. کودک نیز چنین است که نیاز به مراقبت ویژه دارد و باید به نیازهای او پاسخ گفت. پدر و مادر نقش اصلی تربیت کودک را دارند باید در مراقبت و نگه داری فرزند نهایت تلاش خود را به کار گیرند. پدر و مادر باید در نظافت و بهداشت کودک کمال دقت را به عمل آورند؛ چرا که کودک مانند «گل بهاری» است و نیاز به آبیاری و باغبانی مستمر دارد. نظیر گلی که در میان باغچه است و اگر به آن رسیدگی نشود و زمینه ی رشد مناسب او فراهم نشود، به زودی پژمرده می گردد و به تدریج از بین می رود، کودک نیز همواره نیازمند به نظافت و توجه است تا زمینه ی رشد جسمی و روحی هر چه بهتر او فراهم گردد.

سیره معصومین(علیهم السلام) بر پاک نگه داشتن کودک بوده است. از «صفیه»، عمه رسول خدا(صلی الله علیه وآله) نقل شده است: هنگام ولادت امام حسین(علیه السلام)، من به فاطمه زهرا (علیهاالسلام) یاری می رساندم. وقتی کودک متولد شد، پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: ای عمه! فرزندم را نزدم بیاور. عرض کردم: یا رسول الله! من هنوز او را پاکیزه نکردم. فرمود: عمه! مگر تو می خواهی او را تطهیر کنی؟ خدای تبارک و تعالی وی را پاکیزه کرده است.


در این روایت به طهارت نوزاد هنگام ولادت توجه شده است؛ چرا که از همان آغاز تولد باید بچه را شست و شو داد و پاکیزه نمود. این کار باید در طول زندگی کودک ادامه یابد. لباس نوزاد، تغذیه نوزاد، جای خواب نوزاد، خوراک و پوشاک او همه باید تمیز باشند. رعایت بهداشت علاوه بر این که در جسم کودک اثر دارد و از بروز بیماری های مختلف پیش گیری می کند، به لحاظ اخلاقی و تربیتی نیز آثار مثبتی بر او می گذارد.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:27 - 0 تشکر 664844


مردی از اصحاب امام صادق(علیه السلام) خدمت آن حضرت آمد و عرض کرد: فرزندی برایم به دنیا آمده است. حضرت فرمود: «رزقک الله شکرالواهب وبارک للک فی الموهوب و بلغ اشده ورزقک بره؛(23) خداوند، سپاس گزاری بخشنده را روزی ات کند و فرزندت را بر تو مبارک گرداند و او را برایت حفظ کند و تو را از نیکی او بهره مند سازد».
انجام آداب تولد نوزاد مانند اسم گذاری، عقیقه، تبریک، دعا و امثال آن در روز هفتم، شاید به این دلیل باشد که گاهی، مادران هنگام زایمان آسیب می بینند و مشکلاتی برایشان پدید می آید که نمی توانند به آسانی از جایشان بلند شوند. در این حال، اگر آشنایان و خویشاوندان به خانه آنها بیایند، بی شک با وضعیت نامناسبی که دارند، اذیت می شوند و در برابر آشنایان احساس شرمندگی می کنند. از این رو، در روایات اسلامی برای این که مشکلی برای خانواده ها پیش نیاید، فرموده اند بعد از روز هفتم که مادر نوزاد، تا حدودی به حال عادی برمی گردد، زمان دید و بازدید و تبریک آغاز شود. ناگفته نماند که این کار خالی از اثر تربیتی نیست؛ چرا که اگر اقوام و دوستان نزد مادر بچه بیایند، بچه را هم می بینند و دست به سر و صورت وی می کشند. بچه ای که هیچ آشنایی با این دنیا ندارد و اولین روز ورودش به این جهان است، ممکن است در اثر تماس افراد مختلف با او، به لحاظ جسمی و روانی آسیب ببیند که دید و بازدید پس از چند روز، بی شک این آسیب ها را نخواهد داشت.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:27 - 0 تشکر 664845



دعا برای کودک


دعای پدر و مادر در مورد فرزند، از آغاز تا پایان زندگی او مؤثر خواهد بود؛ از این رو در متون دینی توجه زیادی به آن شده است. قرآن کریم به عنوان مهم ترین متن دینی، موارد فراوانی از دعای مادر را حتی قبل از تولد فرزند از زبان پیامبران یادآور شده است. آدم و حوا(علیهم السلام) پس از آن که از تولد فرزند مطمئن شدند، برایش دعا کردند: «فلما اثقلت دعواالله ربهما لئن آتیتنا صالحا لنکونن من الشاکرین»؛(24) و چون (حوا) سنگین شد، هر دو (آدم و حوا) از خداوند و پروردگار خود خواستند که اگر فرزند صالحی به ما دهی، از شاگردان خواهیم بود. آدم و حوا(علیهم السلام) با هم عهد کردند که اگر خدا به آنها فرزند صالحی عنایت کرد، شکر او را انجام دهند و در برابر این نعمت الهی، سپاس گزار باشند. هم چنین حضرت ابراهیم(علیهم السلام) در برابر نعمت فرزند، شکر خدا را به جا آورد.(25) وی برای آنان و نسل بعد از خود دعا نمود و عاقبت به خیری آنها را از خدا خواست: «رب اجعلنی مقیم الصلوه و من ذریتی؛(26) پروردگارا! مرا برپا کننده نماز قرار ده و از فرزندانم نیز».
به هر صورت، دعا و تبریک هنگام ولادت فرزند و پس از آن مستحب است و آثار تربیتی بسیاری برای کودک دارد.
امام سجاد(علیه السلام) در صحیفه سجادیه، خالص ترین مناجات ها را به جا آورده و برای خود و فرزندانش دعا کرده است: «اللهم اعنی علی تربیتهم و تأدیبهم و برهم؛(27) پروردگارا! مرا بر تربیت و تأدیب و نیکویی به آنها (فرزندان) کمک کن».
در فراز دیگر درباره ی فرزندان و کودکان می گوید: «واجعلهم ابرارا اتقیاء، بصراء سامعین مطیعین لک و لاولیائک محبین مناصحین؛(28) ایشان را نیکوکار و پرهیزکار از گناه و بینایان راه حق و شنوندگان سخن راست و فرمان برداران خودت و دوستدارانت قرار ده».

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:27 - 0 تشکر 664846



صدقه برای کودک


صدقه دادن از کارهای مفید و با برکتی است که در اسلام تأکید بسیاری بر آن شده و یکی از عوامل سلامت انسان به حساب آمده است. این کار در هر زمان و مکان پسندیده است و در بعضی شرایط خاص، تأثیر بیشتری دارد. صدقه، یعنی دادن بخشی از مال و ثروت به برادر دینی به نیت کمک به او. یکی از مواردی که به صدقه دادن سفارش شده، هنگام تولد فرزند است. بدین طریق که موی سر فرزند را بتراشند و برابر وزن آن، نقره یا طلا به قابله یا کسی دیگر صدقه دهد. امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «یحلق راسه و یتصدق بوزن شعره فضه و بیعث الی القابله؛(29) روز هفتم سر نوزاد را باید تراشید و به اندازه وزن موها به قابله صدق داد؛ چنان که پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) در روز هفتم ولادت امام حسن و امام حسین(علیه السلام) این کار را انجام دادند.


آن حضرت به نقل از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) می فرماید: «ان رسول الله(صلی الله علیه وآله) عق عن الحسن(علیه السلام) بکبش و عن الحسین(علیه السلام) بکبش و اعطی القابله شیئاً وحلق رأسیهما یوم سابعهما و وزن شعرهما فتصدق بوزن فضه؛(30) پیامبر(صلی الله علیه وآله) برای امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) هر کدام یک قوچ عقیقه کرد و مقداری از آن به قابله داد و سرآنها را در روز هفتم ولادت تراشید و به وزن موی سر آنان، نقره صدقه داد». در روایتی از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است که فاطمه زهراء (علیهاالسلام) سر فرزندانش را تراشید و به وزن موی سر آنان، صدقه داد: «ان فاطمه (علیهاالسلام) حلقت ابنیها و تصدقت بوزن شعرهما فضه؛(31) فاطمه سر دو فرزندش حسن و حسین(علیه السلام) را تراشید و به وزن موی سر آنها، نقره صدقه داد».

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:28 - 0 تشکر 664847


درباره نتایج این سنت نبوی نیز آثار زیادی در روایات ذکرشده است که نشان دهنده نقش تربیتی این سنت اسلامی است. سر تراشیدن و صدقه دادن به وزن موی سر نوزاد، بر جسم و جان او اثر مثبت دارد و او را از نظر روحی و معنوی آماده پذیرش دستورات دینی می کند؛ زیرا این کار پیروی از اولیای خدا، تبعیت از رفتار آن بزرگواران و احیای سنت های الهی می باشد. اگر از روزهای نخستین ولادت فرزند، پدر و مادر به ارزش های اسلامی توجه کنند و به آداب دینی عمل نمایند، بی تردید بر روح و روان کودک تأثیر می گذارد؛ چون انسان از نظر روان شناختی بلافاصله پس از تولد، قدرت درک و فهم مطالب را دارد و با مشاهده آن چه پیرامون او می گذرد، از آن تقلید می کند و آنها را به تدریج فرا می گیرد.(32)

افزون بر این، همان گونه که در بسیاری از احادیث آمده است، صدقه موجب سلامت بدن، طول عمر و افزایش روزی انسان می گردد و غضب پروردگار را دفع می کند.(33) روشن است که این آثار، در صدقه دادن برای نوزاد نیز وجود دارد و آینده خوبی را برای فرزند رقم می زند. از سوی دیگر، تراشیدن سر نوزاد در بهداشت وی تأثیر فراوانی دارد؛ چرا که موهای سر نوزاد، در رحم مادر روییده اند و باید زدوده شوند، تا به جای آن موهای تازه ای بروید. رویش موی جدید هم با رشد بیشتری است و هم در زیبایی کودک مؤثر می باشد و ممکن است به لحاظ روانی و تربیتی هم بی تأثیر نباشد.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:28 - 0 تشکر 664848



عقیقه برای کودک


عقیقه از آداب اسلامی مهم در هنگام تولد فرزند است که باید والدین پس از ولادت فرزند، گوسفندی برای او عقیقه نمایند. در برخی احادیث آمده است که فرزند در گرو عقیقه است و اگر عقیقه نکنند، او در معرض آسیب ها و انواع بلاها قرار می گیرد. امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «کل مولود مرتهن بعقیقته؛(34) هر مولودی در گرو عقیقه خود است». شاید به همین دلیل است که بعضی دیگر از روایات، عقیقه را واجب دانسته اند. امام کاظم(علیه السلام) می فرماید: «العقیقه واجبه؛(35) عقیقه واجب است». بنابراین، پدر و مادر موظف به انجام این کار هستند و باید برای نوزاد عقیقه کنند، مگر این که فقیر باشند و نتوانند گوسفندی برای عقیقه تهیه نمایند.(36)
بر اساس سیره معصومین(علیهم السلام) بهتر است که عقیقه در روز هفتم ولادت فرزند انجام گیرد؛ چنان که رسول خدا(صلی الله علیه وآله) برای امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) در روز هفتم تولدشان عقیقه کرد.(37) اسماء درباره ی رفتار پیامبر(صلی الله علیه وآله) در ولادت امام حسن(علیه السلام) می گوید: چون روز هفتم ولادت امام حسن(علیه السلام) فرا رسید، پیامبر(صلی الله علیه وآله) دو گوسفند برایش عقیقه کرد و یک دینار و ران آن گوسفند را به قابله داد.(38) نظیر این روایت درباره ی امام حسین(علیه السلام) نیز از اسماء نقل شده است.(39) 

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:28 - 0 تشکر 664849


سیره و روایات بر انجام این سنت فروان تأکید دارند، به گونه ای که از معصومین(علیهم السلام) سؤال کردند که در صورت ناتوانی والدین برای تهیه گوسفند، صدقه دادن به جای آن کفایت می کند یا نه، فرمودند: هر وقت قدرت پیدا کردند، عقیقه نمایند.(40) حتی اگر پدر و مادر موفق به عقیقه برای فرزند نشدند، بر خود فرزند است که هر زمان قدرت پیدا کرد، آن را انجام دهد. عمر بن یزید می گوید: خدمت امام صادق(علیه السلام) عرض کردم: به خدا سوگند نمی دانم پدر و مادرم برایم عقیقه کرده است یا نه. آن حضرت به من فرمان داد که خود عقیقه را انجام دهم و من در حالی که پیرمرد بودم برای خود عقیقه کردم.(41)


آثار تربیتی عقیقه را می توان از روایات مربوط به آن و به ویژه از دعاهایی که درباره ی آن وارد شده است، دریافت. در دعای عقیقه آمده است که گوشت، خون، استخوان و تمام وجود قربانی را در برابر جسم و جان کودک قرار دهد و برای تقرب به خدای متعال، ذبح کند.(42) پدر و مادر این عمل را به عنوان شکرانه نعمت فرزند که خدا به آنها عنایت فرموده، انجام می دهند تا به خداوند تقرب جویند. عقیقه یک عمل عبادی است که نتیجه آن بیش از همه متوجه فرزند است و ثمره اش به او می رسد؛ زیرا عقیقه از طرف کودک و به نیت او انجام می گیرد و در سلامت جسمی و روحی وی اثرگذار است. عقیقه، شیطان را از او دور می کند، خیر و برکت را در زندگی او زیاد می سازد و زمینه ی پذیرش تعالیم دینی را در روح وی فراهم می آورد.(43) 

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:29 - 0 تشکر 664850



ختنه کودک


از دیگر آداب تولد فرزند که در سیره معصومین(علیهم السلام) وجود دارد؛ ختنه کردن اوست که روایات زیادی در این باره وارد شده اند. ختنه از سنت های ابراهیم خلیل است که انبیای پس از او نیز بدان عمل کرده اند و پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) اهمیت ویژه ای برای آن قائل شده است. ختنه باید در روز هفتم ولادت انجام شود؛ همان گونه که امام صادق(علیه السلام) فرمود: «اختنوا اولادکم لسبعه ایام فانه اطهر و اسرع لنبات اللحم؛(44) پسرانتان را در روز هفتم پس از ولادت ختنه کنید؛ زیرا این کار سبب پاکیزگی و زود روییدن گوشت در بدنشان است». ختنه برای مسلمانان واجب است و باید آن را در روز هفتم ولادت انجام دهد و اگر والدین آن را انجام ندادند؛ بر خود پسر واجب است هنگامی که بالغ شد، خود را ختنه کند. اگر غیر مسلمانی مسلمان شد، ختنه بر او نیز واجب است.(45) در روایت آمده است: «الختان سنه للرجال؛(46) ختنه فقط برای مردان لازم است».

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:29 - 0 تشکر 664851


ختنه، آثار بهداشتی و تربیتی بسیاری برای فرزند دارد و بی تفاوتی به آن، پیامدهای منفی فراوانی دارد که تا ابد دامن گیر فرزند خواهد بود. از آثار بهداشتی ختنه این است که از بیماری های خطرناکی مانند سرطان آلت، پروستات و عفونت های مجاری ادرار جلوگیری می کند. بر اساس نظریات پزشکی، ختنه برای تندرستی، تنفس و سلامت زیست مفید است و سبب می شود تا عمل زناشویی بهتر و با لذت تر انجام گیرد.(47) بنابراین، ختنه دارای آثار سودبخش بسیاری برای کودک است که اگر به موقع انجام نگیرد، مشکلات جبران ناپذیری برایش پدید می آید. پدران و مادران نباید در این باره غفلت بورزند و باید همان طوری که در روایات آمده، فرزند را در روز هفتم ولادت ختنه کنند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:29 - 0 تشکر 664852


نقش تربیتی ختنه، از دعاهای وارد شده درباره آن و همچنین از روایاتی که فایده های ختنه را ذکر کرده اند، قابل درک است. امام صادق(علیه السلام) فرمود: هنگام ختنه بچه این دعا(48) را بخوانید: «خدایا! این سنت تو و سنت پیامبر(صلی الله علیه وآله) توست و هم پیروی از تو، کتاب تو و پیامبر(صلی الله علیه وآله) توست. به اراده و خواسته ات، فرمان بردار چیزی هستم که خواستی و حکمش را استوار دانستی و دستوری که اجرایش را خواستار شدی و سوزش آهن را به او چشاندی که تو بهتر از من به آن آگاهی. بارالها! از گناهان پاکیزه اش فرما و عمرش را طولانی کن و بدی ها را از بدنش برطرف نما و دردها را از تنش دور گردان و بر توانگری اش بیفزا و نیازمندی را از او دور گردان، زیرا تو دانایی و ما نادان».(49)

در این دعا، ختنه به عنوان دستور خدا و سنت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) یاد شده است که احیای سنت اسلامی است و دارای پاداش و تأثیر بر جسم و جان کودک می باشد. در این دعا، هم چنین طهارت فرزند از گناه، طول عمر و سلامت وی از آفت های درونی و بیرونی خواسته شده است که در سرنوشت فرزند نقش بسزا دارند؛ زیرا عمل به این سنت نبوی، کودک را در برابر آسیب ها بیمه می کند و در طهارت جسم و روح او مؤثر می باشد. طبق فرموده پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله) اگر کودک ختنه نشود، زمین در اثر ادرار او به ناله می آید و تا چهل روز پاک نمی شود.(50)

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 15/7/1392 - 21:30 - 0 تشکر 664853



آموزش عبادت به کودک


با مطالعه آیات و روایات، اهمیت نماز بر کسی پوشیده نخواهد ماند و آن چه مهم است، انجام آن در زمان معین است که ارزش بسیار دارد. امام علی(علیه السلام) به امام حسن مجتبی(علیه السلام) می فرماید: «اوصیک یا بنی بالصلاه عند وقتها؛(51) فرزندم! تو را به خواندن نماز در اول وقت سفارش می کنم». درباره ی کودکان نیز دستوراتی از معصومین(علیهم السلام) آمده است که باید آنها را از سنین کودکی به نماز خواندن عادت داد. رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرمود: «ادب صغار اهل بیتک بلسانک علی الصلاه و الطهور؛(52) فرزندان کوچک را با زبان خود، به نماز و وضو عادت دهید». در این روایت به طور مطلق دستور به تربیت دینی فرزندان کوچک به نماز و طهارت داده شده است. کودک را باید با زبان کودکانه دعوت به نماز کرد تا برای او قابل فهم باشد، نه با زبان پیچیده یا پرخاشگرانه که وی را به لجاجت و نافرمانی وادارد. در احادیث اسلامی آمده است که در سنین معینی مانند شش و هفت سالگی، فرزندان را به نماز امر کنید. پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «مروا صبیانکم بالصلاه اذا کانوا أبناء ست سنین؛(53) فرزندان خود را در شش سالگی به نماز دستور دهید».

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.