• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 10890)
چهارشنبه 20/5/1389 - 16:5 -0 تشکر 220036
کلاس اخلاق 1یک : خشم و غضب و راه های مقابله با آن

با سلام

 به لطف خدا می خواهیم اولین کلاس اخلاق خود را با موضوع : خشم و غضب آغاز کنیم . و انشالله که بتوانیم در اولین هفته از این ماه مبارک ، اولین عادت بد خود را از بین ببریم -انشاالله

البته این کار با یاری شما محقق خواهد شد .

ادامه ی مطالب را از دست ندهید : ....

 
سه شنبه 26/5/1389 - 18:11 - 0 تشکر 221901

بنابراین با توجه به پی آمدهای زیان بار و ناپسند خشم و دشواری کنترل و ایستادگی در برابر آن، عامل دیگری که در این باره مطرح می شود، تقویت تمایلات فطری و عواطف والای انسانی است که نقش مهمی در کاهش تأثیر ناکامی ها و پرخاشگری ها دارد. از طریق آموزش های تربیتی و مذهبی و پای بندی وجدانی و اخلاقی به وظایف اجتماعی، این فضائل در فرد به صورت عادت و ملکه درمی آید و فرد و جامعه را از آثار ناخوشایند خشم، دور نگاه می دارد. عفو و گذشت و کظم غیظ، از جمله ارزش هایی هستند که در اخلاق اسلامی به عنوان روش های رویارویی با خشم مطرح است.


پدیدآورنده: زینب جعفری

 
چهارشنبه 27/5/1389 - 23:51 - 0 تشکر 222301

با سلام

ممنون از تمام دوستان که تا اینجا ما رو تحمل کردن. با وجود اینکه کم کم به آخر کلاس نزدیک می شویم ، لطفا دوستان این یکی دو روز آخر رو از دست ندهند .

با تشکر

 
چهارشنبه 27/5/1389 - 23:52 - 0 تشکر 222302

برای از بین بردن خشم و غضب هنگام عصبانیت، چه باید كرد؟

  اگر خشم در اختیار انسان باشد سِلاحی مفید و سودمند است كه تنها سینه دشمن را میشكافد. اما اگر انسان در اختیار خشم قرار گیرد چون «تیغ در كف زنگی مست است» كه موجب زیان خواهد شد. اگر خشم به طور متعادل به كار گرفته نشود، موجب خواری و هلاكت میشود بنابراین خشم و غضب مذموم است كه در حد افراط و خارج از اختیار انسان باشد و برای درمان آن میتوان از راههای زیر كمك گرفت: 1ـ دلیل و منشأ خشم را شناخت و اقدام به رفع آن نمود.

 
چهارشنبه 27/5/1389 - 23:53 - 0 تشکر 222303

2ـ روایاتی را كه در مذمت خشم آمده، مطالعه كرد.


3ـ احادیثی را كه در ستایش و ثواب كظم غیظ وارد شده مطالعه نمود. برای نمونه پیامبر اكرم(ص) میفرماید: هر كه غضب خود را از مردم باز دارد، خداوند روز قیامت عذاب خود را از او باز میدارد. 4ـ فواید حلم و صبر را یادآور شد.

 
چهارشنبه 27/5/1389 - 23:55 - 0 تشکر 222304


5ـ باید دانست كه هر چه در جهان واقع میشود همه طبق قضا و قدر الهی و به خواست خدا صورت میگیرد و هرچه را خدا برای بنده مقرر كرده به خیر و صلاح اوست. چه بسا گاهی خیر و صلاح در اموری باشد كه به ظاهر سخت جلوه میكنند. بنابراین خشم در برابر ناملایمات بیمعنا خواهد بود.

 
چهارشنبه 27/5/1389 - 23:55 - 0 تشکر 222305

6ـ دوری از هم نشینی و مصاحبت با افراد خشمگین كه دائماً در صدد انتقام و تشفّی غیظ خود میباشند.


 7ـ افرادی كه دلی بیمار دارند، یعنی از فضایل اخلاقی دور میباشند زودتر به خشم میآیند بنابراین باید در كسب فضایل اخلاقی و بصیرت كافی، سعی نمود.

 
چهارشنبه 27/5/1389 - 23:56 - 0 تشکر 222306

8-همیشه به یاد داشته باشیم كه قدرت خدا بر ما قویتر از قدرت ما بر فردی است كه بر او غضب میكنیم و ما در برابر قدرت خدا بسیار ضعیف هستیم پس باید از این كه مورد خشم خدا در دنیا و آخرت واقع شویم بر حذر باشیم. در آخر به حدیثی از پیامبر اكرم(ص) دربارة مبارزه با خشم، اشاره میكنیم. حضرت میفرمایند: هرگاه یكی از شما دچار خشم شد، اگر ایستاده است، بنشیند و اگر نشسته است، بخوابد و اگر خشم او فرو ننشست، با آب سرد وضو گرفته و یا بدن را شستشو دهد كه آتش را جز آب خاموش نمیكند.

 
پنج شنبه 28/5/1389 - 0:7 - 0 تشکر 222309

كنترل خشم )سجایای اخلاقی امام سجاد (ع) )

روزی یكی از بستگان امام سجاد(علیه السلام) در حضور جمعی ، بر سر موضوعی بر امام سجاد(علیه السلام) سخنان نامناسب گفت . امام سجاد(علیه السلام) سكوت كرد، سپس آن شخص رفت ، امام سجاد(علیه السلام) به حاضران فرمود: آنچه را این مرد گفت ، شنیدید، و من دوست دارم كه همراه من بیایید و نزد او برویم ، تا جواب او را بدهم و شما بشنوید. حاضران ، موافقت كردند، امام سجامد(علیه السلام) با آنها رهسپار شدند، در راه مكرر می فرمود و الكاظمین الغیظ (از صفات پرهی زكاران فرو بردن خشم است) (آل عمران 134). حاضران فهمیدند كه آن حضرت ، پاسخ درشت به او نخواهد داد، همچنان با آنحضرت حركت كردند تا به منزل آن مرد بدگو رسیدند، او را صدا زدند، او از خانه خارج گردید، امام سجاد(علیه السلام) به او فرمود: ای برادر! اگر آنچه به من نسبت دادی در من هست ، از درگاه خدا، طلب آمرزش می كنم ، و اگر در من نیست ، از خدا می خواهم كه تو را ببخشد. آن مرد، سخت تحت تاءثیر بزرگواری امام قرار گرفت ، و به پیش آمد و بین دو چشم امام را بوسی د و عرض كرد: بلكه من سخنی به تو گفتم كه در تو نبود، ومن سزاوار به آن سخن هستم به این ترتیب امام سجاد(علیه السلام) درس بردباری و حفظ رابطه خوی شاوندی و كنترل خشم را به ما آموخت .

 
پنج شنبه 28/5/1389 - 5:51 - 0 تشکر 222359

سلام

خواستم یه خدا قوت به padafnd75 عزیز بگم.
مطالبی كه انتخاب می كنید خیلی عالین.

الكاظمین الغیظ (از صفات پرهیزكاران فرو بردن خشم است) (آل عمران 134).

ممنون
موفق باشید

 
پنج شنبه 28/5/1389 - 16:30 - 0 تشکر 222514

راههای كنترل خشم و غضب از نگاه امام باقر (ع)


نویسنده: عبدالكریم پاك نیا



خداوند متعال یكی از مهم ترین ویژگی های انسان های الهی و پارسا پیشه را كظم غیظ و عفو از مردم می شمارد و می فرماید:

    «الكاظمین الغیظ و العافین عن الناس والله یحب المحسنین؛ ]آل عمران.134[ مومنان در هنگام عصبانیت خشم خود را فرو می برند و ازخطای مردم در می گذرند وخدا نیكوكاران را دوست دارد.» «كظم» در لغت به معنی بستن سر مشكی است كه از آب پر شده باشد و به طور كنایه در مورد كسانی كه از خشم و غضب پر می شوند ولی از اعمال آن خودداری می نمایند، به كار می رود.

    «غیظ» به معنی شدت غضب وحالت برافروختگی و هیجان فوق العاده روحی است، كه بعد از مشاهده ناملایمات به انسان دست می دهد.

    حالت خشم و غضب از خطرناك ترین حالات انسان است و اگر جلوی آن رها شود، در شكل یك نوع جنون و دیوانگی و ازدست دادن هر نوع كنترل اعصاب خودنمایی می كند و موجب می شود كه بسیاری ازجنایات و تصمیم های خطرناك از انسان صادر شود كه انسان یك عمر باید كفاره و تاوان آن را بپردازد. ]1[

در مقاله ای كه از نظر خوانندگان عزیز می گذرد این آموزه قرآنی با توجه به سخنان امام باقر (ع) مورد بررسی و تحقیق اجمالی قرار می گیرد.

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.