پزشكان در آزمایشات جدید خود دریافتهاند كه نوشیدن یك فنجان چای در عین حال كه قدرت مغز را افزایش میدهد به كاهش خستگی، افزایش هوشیاری و نیز بهبود عملكرد و بازده مغز نیز كمك میكند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، متخصصان دانماركی در این آزمایشات تاثیر مواد شیمیایی اصلی موجود در چای را روی توان ذهنی 44 شركت كننده جوان مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.
روزنامه دیلی میلی چاپ انگلیس در گزارشی در این باره آورده است: تاثیرات این مواد از جمله یك نوع اسید آمینه موسوم به «ال - تئانین» كه در چای سبز نیز یافت میشود و هم چنین كافئین به مقداری كه معمولا در یك فنجان چای یافت میشود با مواد دارونما در گروه كنترل مقایسه نشد.
نتایج مقایسهها تایید كرد افرادی كه چای نوشیدند 20 تا 70 دقیقه بعد از مصرف این نوشیدنی در انجام تعدادی از كارهای مهم، بهتر و دقیقتر از افرادی عمل كردند كه از نوشیدنی دارونما استفاده كرده بودند.
این مطالعات هم چنین نشان داد كسانی كه چای مینوشند سطح هوشیاری بالاتری نیز دارند.
به گفته این متخصصان، چای هم چنین خستگی را در بین داوطلبان زیر40 سال كاهش میداد.
شرح این آزمایشات در مجله «نوروساینس تغذیهای» منتشر شده است.