• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1305روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

🔻آیا ویروس کرونا دستکاری ژنتیکی شده است؟

▫️جزایری، رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران:

🔹گرچه بسیاری از مردم و حتی سیاستمداران در کشورهای مختلف دنیا به این مساله باور دارند اما تاکنون از نظر علمی تایید نشده و برخی دانشمندان بزرگ دنیا نیز تئوری دستکاری ژنتیکی این ویروس را رد کرده اند.

🔹ویروس کرونا از نوع ویروس های RNA دار هستند و این نوع ویروس دارای ویژگی هایی است که جهش خیلی زیاد از جمله ویژگی های آن است.

🔹مطالعات بر مبنای شجره نامه ژنتیکی از سال ها قبل رد پای چند ویروس از خانواده کرونا را در خفاش ها شناسایی کرده و نتایج نشان داده که منشا این بیماری خفاش است.

يکشنبه 25/12/1398 - 11:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

لکه های سفید
لکه سفید روی دندان نشان دهنده کاهش مواد معدنی در سطح مینای دندان‌ها است. اصطلاح تخصصی این حالت هایپو کلسیفیکیشن است. در حقیقت، وجود لکه‌های سفید روی دندان‌ها اولین نشانه پوسیدگی دندان است؛ بنابراین وقتی که روی مینای دندان لکه‌های مات دیده می‌شود احتمالاً در آن محل پوسیدگی دندان در حال شکل‌گیری است.
اسیدهای موجود در پلاک دندان باعث تجزیه شدن سطح مینا و ایجاد حفره هایی در دندان می شود. این حفره ها معمولاً تا زمانی که به میزان زیاد رشد نکرده و اعصاب دندان را تحت تاثیر قرار ندهد یا باعث ایجاد ترک در دندان نشود، بدون درد خواهد بود. در صورتی که این مشکل درمان نشده به حال خود رها شود، امکان تشکیل آبسه دندان وجود خواهد داشت. پوسیدگی درمان نشده دندان همچنین می تواند ساختار داخلی دندان (ناحیه پالپ) را از بین برده و در نهایت باعث از دست دادن حیات دندان شود.

يکشنبه 25/12/1398 - 10:55
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

طبق آمارهای جدید منتشرشده در جهان، تاکنون ۱۲۶هزار و ۳۸۰ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶۸هزار و ۳۱۰ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم ؛ بر اساس آخرین آمار پایگاه اطلاعاتی "worldometers"، تاکنون 126 هزار و 380 نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید‌ــ‌19) مبتلا شده‌اند.

با توجه به تعداد مبتلایان، 68 هزار و 310 نفر بهبود یافته و توانسته‌اند با این ویروس مبارزه کنند؛ همچنین تعداد 4 هزار و 634 نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

در این میان کشور چین با بیشترین تعداد مبتلا (80 هزار و 796 نفر) در رده اول کشورهای مبتلا به این ویروس قرار دارد.

بعد از کشور چین کشورهای ایتالیا، ایران و کره جنوبی به‌ترتیب با تعداد 12 هزار و 462 نفر، 9 هزار نفر و 7 هزار و 869 نفر در رده‌های دوم تا چهارم قرار دارند.

نکته قابل توجه، آمار مبتلایان و کشته‌های کشورهای اروپایی فرانسه، اسپانیا و آلمان است که نسبت به روز گذشته با افزایش چشمگیری مواجه بودند.

کشور فرانسه با 2 هزار و 281 مبتلا بعد از کره جنوبی در رده پنجم قرار دارد؛ تعداد مبتلایان این کشور نسبت به روز گذشته با افزایش 497نفری روبه‌رو بوده است!

بعد از فرانسه، کشورهای اسپانیا و آلمان به‌ترتیب با افزایش تعداد 582 و 401 نفر مبتلا مواجه بوده‌اند.

کشور آمریکا نیز با تعداد یک‌هزار و 329 مبتلا، در رده هشتم جهان قرار دارد که نسبت به روز گذشته با افزایش 310نفری روبه‌رو بوده است.

 

يکشنبه 25/12/1398 - 10:50
سلامت و بهداشت جامعه

 

انجمن متخصصین غدد درون‌ریز با همکاری انجمن روماتولوژی ایران، دستورالعملی را درباره مصرف ویتامین D و تاثیر آن در پیشگیری از ابتلا به کرونا ارایه کرده است.

به گزارش جام جم آنلاین و بنابر اعلام سامانه آموزش آنلاین سازمان هلال احمر، نکات اصلی دستورالعمل به این شرح است:

در مورد ویروس جدید کرونا ناشناخته‌ها بسیار است و نقش ویتامین D در مقابل با عفونت حاصل از این ویروس ثابت نشده است. با توجه به انتشار اخبار و پیشنهادات متنوع اخیر در مورد مصرف مکمل‌های ویتامین D به منظور تقویت سیستم ایمنی و با در نظر گرفتن شروع کمبود ویتامین D در جامعه ایرانی بر آن شدیم تا با این دستورالعمل ساده نگرانی‌های خود و جامعه را کاهش دهیم.

- در شرایط بحرانی، به هیچ وجه نیازی به اندازه‌گیری آزمایشگاهی سطح سرمی ویتامین D نیست.

- در صورتی که طی چند ماه گذشته، در حال مصرف یک عدد ویتامین D پنجاه هزار واحدی در ماه بوده‌اید، به همین صورت ادامه دهید؛ یعنی یک عدد ویتامین D پنجاه هزار واحدی در ماه. این توصیه برای کودکان دو تا ۱۲ سال به میزان یک عدد ویتامین D پنجاه هزار واحدی هر دو ماه یک بار است.

- در غیر این صورت، بدون نگرانی، فعلا برای مدت چهار هفته آینده، هفته‌ای یک عدد ویتامین D پنجاه هزار واحدی مصرف کنید.

يکشنبه 25/12/1398 - 10:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

بسیار مهم است که ماسک را تنها یک بار استفاده کنید و به محض مرطوب شدن، آن را با یک ماسک جدید جایگزین کنید.

به گزارش جام جم آنلاین از میزان، این روز‌ها با شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف دنیا، استفاده از ماسک برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در بین مردم رایج شده است.

ماسک‌ها باید تنها توسط کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، افرادی که از بیماران مراقبت می‌کنند، مبتلایان یا افرادی که علائمی مانند تب و سرفه دارند استفاده شوند.

حتما به یاد داشته باشید که قبل از دست زدن به ماسک دست‌های خود را با ژل حاوی الکل یا آب و صابون بشویید و از عدم داشتن پارگی در ماسک اطمینان حاصل کنید.

برای استفاده از ماسک حتما مطمئن شوید که کدام قسمت بالای ماسک قرار دارد؛ یعنی قسمت فلزی روی ماسک باید روی بینی شما قرار بگیرد و سپس قسمت داخلی ماسک که معمولا قسمت سفید رنگ است را مشخص کنید بعد از تمام این مراحل ماسک را روی صورت خود قرار دهید و در آخر نوار فلزی را فشار دهید یا گوشه اش را سفت کنید، تا شکل بینی را به خود بگیرد. ماسک را به گونه‌ای روی صورت خود تنظیم کنید تا دهان و چانه شما را بپوشاند. اطمینان حاصل کنید تا هیچ شکاف یا فضای خالی بین صورت شما و ماسک وجود نداشته باشد.

برای جلوگیری از آلودگی ماسک ها، قسمت جلوی ماسک را در زمان استفاده لمس نکنید، اگر به صورت اتفاقی قسمت جلوی ماسک را لمس کردید حتما دستان خود را بشویید و یا ضدعفونی کنید.

برای خارج کردن ماسک، کش‌های آن را از پشت بدون اینکه قسمت جلویی ماسک را لمس کرده باشید، باز کنید و آن‌ها را از صورت خود دور نگهدارید. سپس ماسک آلوده را در سطل زباله دربسته‌ای بیندازید و دستان خود را تمیز کنید.

بسیار مهم است که ماسک را تنها یک بار استفاده کنید و به محض مرطوب شدن، آن را با یک ماسک جدید جایگزین کنید. به یاد داشته باشید بهترین راه محافظت در برابر ویروس کرونا شستشوی مداوم دست‌ها با ژل حاوی الکل یا آب و صابون است.

يکشنبه 25/12/1398 - 10:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

طبق اعلام فدراسیون بین المللی بنیادهای کلیه (IFKF)، حدود ۸۵۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به مشکلات کلیوی هستند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دومین پنجشنبه ماه مارس هر سال به عنوان «روز جهانی کلیه» نامگذاری شده است. هدف این روز گسترش آگاهی در مورد بیماری‌های کلیوی و اهمیت اقدامات پیشگیرانه و مراقبت‌های اولیه است.

طبق گزارش IFKF، از هر ۱۰ بزرگسال یک نفر در معرض بیماری مزمن کلیه (CKD) قرار می‌گیرد و تعداد آنها به طور نگران کننده‌ای روبه افزایش است.

کارشناسان برای حفظ سلامت این عضو حیاتی بدن چند راهکار طبیعی ساده را توصیه می‌کنند.

آب بنوشید

نوشیدن آب به دفع مواد سمی و باکتری‌ها از بدن کمک می‌کند. همچنین سیستم ادراری را پاکسازی می‌نماید. بهتر است روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید.

آب کرنبری بنوشید

این میوه در پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری و مثانه معروف است. همچنین موجب حفظ سلامت کلیه‌ها می‌شود.

پروبیوتیک ها را به رژیم غذایی تان بیفزایید

پروبیوتیک ها علاوه بر حفظ باکتری‌های خوب روده و تقویت سلامت گوارش، می‌توانند به دفع آسان مواد زائد از بدن هم کمک کنند.

ویتامین C بیشتری مصرف کنید

این آنتی اکسیدان از بدن در مقابل فشار اکسایشی محافظت می‌کند. سلامت کلیه‌ها را تقویت می‌نماید. از نارسایی کلیه هم پیشگیری می‌نماید.

سیب بخورید

سیب دارای ویژگی‌های ضدالتهابی است که می‌تواند سلامت کلیه‌ها را تقویت کند. همچنین روند بهبودی را بعد از عفونت تسریع می‌کند.

يکشنبه 25/12/1398 - 10:42
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، جمال میرزایی، فوق تخصص عفونی در پاسخ به سوال نحوه ضدعفونی سبزیجات خریداری شده، گفت: محلول‌های ضدعفونی کننده در داروخانه‌ها گزینه مناسبی برای شسشتوی سبزیجات است.

ترکیب محلول‌های ضدعفونی کننده با آب سبزیجات راهکار موثری در جهت مهار ویروس کروناست.

سعی کنید میوه و سبزیجاتی انتخاب کنید که ظاهری سالم و بدون پوسیدگی داشته باشند. پس از ورود به منزل کیسه‌های میوه و سبزی را در جایی مخصوص و دور از دسترس کودکان قرار دهید؛ به گونه‌ای که تماسی با سایر وسایل منزل نیز نداشته باشند.

پس از آنکه دست‌هایتان را به خوبی شستید، ظروف مخصوص حاوی مواد ضدعفونی کننده را درون سینک ظرف‌شویی قرار داده و میوه و سبزی را داخل آن بریزید. با گذشت زمان لازم بر حسب نوع ماده ضدعفونی کننده، میوه و سبزی را به خوبی آبکشی کرده و در سبد مخصوص قرار دهید.

با اتمام عملیات ضد عفونی کردن میوه و سبزی، کیسه‌های پلاستیکی را دور انداخته و سینک و محل قرار دادن کیسه‌های خرید را شسته یا ضد عفونی کنید.

به هیچ عنوان میوه و سبزی شسته نشده را درون یخچال قرار ندهید و در صورتی که پس از شست‌وشو آن‌ها را خورد کرده‌اید در ظرفی با درب بسته در یخچال بگذارید.

با اتمام کار دستگیره درب یخچال را ضد عفونی کنید و به یاد داشته باشید مصرف میوه و سبزی خام در بیرون از منزل در این روز‌های کرونایی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

 

يکشنبه 25/12/1398 - 10:39
سلامت و بهداشت جامعه

 

 در سال‌های اخیر اطلاعات ما از ویروس‌ها و بیماری‌هایی که ایجاد می‌کنند و ... بیشتر شده با اینحال برخی رفتار‌های ویروس‌ها متفاوت از گذشته بوده است. کووید ۱۹ هم دارای رفتار متفاوتی بوده و همین مسئله شرایط را سخت کرده کرده است.

هنوز اطلاع کاملی از رفتار و راه‌های درمان بیماری کرونا، واکسن مناسب برای کنترل و پیشگیری از این ویروس و ... نداریم برای همین باید رفتار‌های خود را در مواجهه با آن تغییر دهیم.

توصیه‌های علیجان تبرایی، رئیس انجمن ویروس‌شناسی کشور برای مقابله با ویروس کرونا را می‌خوانید:

در شرایطی که دارو‌های لازم را برای مقابله با این بیماری نداریم، اما ابزار‌هایی داریم که می‌توانیم رفتار‌های خود را مدیریت کنیم. نکته مهم این است که دانسته‌های ما درباره این ویروس زیاد بوده و روش‌های مقابله درمانی نیز کامل نیست برای همین باید روش‌هایی را پیش بگیریم تا خود را در مقابل آن ایمن کنیم و در معرض آن قرار نگیریم.

قرنطینه خانگی، کم کردن ارتباطات، پاکیزه نگه داشتن سطوح، استفاده از ابزار‌های لازم در مواقع موردنیاز، شستشوی مکرر دست‌ها، مدیریت شرایط داخل منزل و ایجاد آرامش می‌تواند آینده مناسب‌تری را برای همه ما رقم بزند.

پختن خوب غذا سبب از بین رفتن ویروس می‌شود، غذا‌ها به ویژه مرغ، تخم مرغ و مواد پروتئینی باید به خوبی پخته شود. البته در این شرایط نباید از سبزیجات و میوه‌ها غافل شد برای همین باید به روش صحیح این مواد را ضدعفونی کرد.

مردم نباید انتظار داشته باشند با فریز کردن مواد غذایی این ویروس از بین برود برای همین مواد فریز کرده نیز قبل از آن باید به خوبی شسته و ضدعفونی شده و در موقع استفاده نیز به خوبی پخته شود.
 

يکشنبه 25/12/1398 - 10:37
سلامت و بهداشت جامعه

بیماری کرونا طیف های خفیف تا شدید دارد که متاسفانه طیف های شدید در موارد متعددی منجر به فوت شده است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل ، نرخ مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا به تفکیک سن و بیماری های پیش زمینه ای به قرار زیر است:

*10.5 درصد از کل افرادی که با بیماری قلبی مبتلا به کرونا شده اند جان باخته اند.

*7.3 درصد از کل دیابتی های مبتلا به کرونا فوت کرده اند.

*6.3 درصد از کل کسانی که بیماری های حاد تنفسی داشته اند و آلوده به کرونا شدند به کام مرگ فرو رفتند.

*6 درصد از کل افراد دارای فشار خون بالا در پی ابتلا به ویروس کرونا جان سپرده اند.

*5.6 درصد از کل بیماران سرطانی آلوده به کرونا هم فوت کردند.

*0.9 درصد از کل افرادی هم که هیچ بیماری نداشتند و به کرونا مبتلا شدند نیز جان خود را از دست دادند.

 

تفکیک نرخ مرگ و میر بر اساس سن نیز به شرح زیر است:

0 تا 9 سال: بدون مورد منجر به فوت

10 تا 19 سال: 0.2 درصد

20 تا 29 سال: 0.2 درصد

30 تا 39 سال: 0.2 درصد

40 تا 49 سال: 0.4 درصد

50 تا 59 سال: 1.3 درصد

60 تا 69 سال: 3.6 درصد

70 تا 79 سال: 8 درصد

بالای 80 سال: 14.8 درصد

يکشنبه 25/12/1398 - 10:34
سلامت و بهداشت جامعه

بحران‌های اجتماعی مانند همه‌گیری یک بیماری می‌توانند به افزایش اضطراب در همه افراد جامعه منجر شوند، 

خوشبختانه، انجام اقدامات پیشگیرانه درباره سلامت روانی می تواند هم به تقویت ذهن و هم جسم انسان کمک کند.

از جمله روش های مراقبت از خود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مطالعه اخبار از منابع معتبر و همچنین پرهیز از خواندن خبرهای مختلف

- شناخت مواردی که می توان بر آنها کنترل داشت مانند رعایت بهداشت

- انجام اقداماتی که توسط مقامات بهداشت و سلامت توصیه شده اند

- مد نظر قرار دادن روش های مراقبت از خود

- دریافت کمک حرفه ای از یک متخصص سلامت روان در صورت نیاز

روش های مدیریت استرس

روشی که برای مقابله با استرس انتخاب می کنید می تواند تاثیر چشمگیری در انجام اقدامات مفید و مدیریت سلامت روانی شما داشته باشد. در ادامه چند روش برای کمک به کاهش اضطراب ناشی از کروناویروس جدید ارائه شده اند.

اخبار را از منابع معتبر دریافت کنید

برای دریافت اطلاعات موثق درباره چگونگی محافظت از خود در برابر بیماری، اخبار و توصیه های ارائه شده از سوی منابع معتبر را دنبال کنید و از رسانه هایی که شایعات و اخباری بدون منبع معتبر را پخش می کنند، دوری کنید.

یک برنامه عملی تهیه کنید

برخی اقدامات را همواره می توانید برای کاهش خطر مد نظر قرار دهید. این می تواند به سادگی شستشوی مکرر دست ها با آب جاری و صابون و محدود کردن ترددهای شهری یا مسافرت های برون شهری باشد. توجه به این موارد می تواند به شما در تمرکز بر گزینه هایی که روی آنها کنترل دارید، کمک کند. فقط اطمینان حاصل کنید که اقدامات خود را بر اساس توصیه های ارائه شده از سوی منابع معتبر تنظیم می کنید.

محدودیت هایی را برای مصرف رسانه ای خود تعیین کنید

متمرکز شدن بر داستان های رسانه ای که درباره سرعت شیوع بیماری یا تعداد افراد بیمار صحبت می کنند می تواند به افزایش اضطراب منجر شود. مصرف رسانه ای خود را به یک بازه زمانی خاص یا مطالعه تعداد مشخصی از مقالات محدود کنید.

در شرایطی که آگاه بودن مفید است، اما بمباران نکردن خود با اخبار مضطرب کننده در تمام طول روز نیز اهمیت دارد.

از تفکر دنباله‌رو پرهیز کنید

توجه داشته باشید افراد بسیاری اقداماتی را انجام می دهند که ممکن است کمک خاصی به بهبود شرایط موجود نکنند. تنها به دلیل این که دیگران اقدامات خاصی را برای پیشگیری و مقابله با بیماری انجام می دهند دلیل بر آن نمی شود که شما نیز این کارها را انجام دهید، مگر این که آنها توسط مقامات بهداشت و سلامت توصیه شده باشند. در غیر این صورت، اقدامات شما ممکن است بی فایده یا حتی مخرب باشند.

به خوبی از خود مراقبت کنید

دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، خواب کافی، و فعالیت های مفید در اوقات فراغت برای تقویت روحیه و خلق و خو همواره عامل کلیدی در حفظ سلامت روانی و جسمانی طی زمان های استرس‌زا است. مراقبت از خود به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک می کند.

کمک حرفه ای دریافت کنید

اگر سلامت روانی شما تحت تاثیر استرس ناشی از شیوع یک بیماری قرار گرفته است، دریافت کمک حرفه ای شاید بازگشت شما به شرایط عادی را تسهیل کند. یک متخصص سلامت روان می تواند به مدیریت ترس ها و نگرانی های شما کمک کرده و همچنین به شما در اتخاذ بهترین اقدامات برای خود و خانواده‌تان کمک کند.

نگرانی های سلامت روانی

افزون بر نگرانی های سلامت روانی که ممکن است در نتیجه اضطراب ناشی از یک همه گیری بیماری شکل بگیرند، نظارت بر شرایط سلامت روانی فعلی افراد برای حصول اطمینان از وخیم‌تر نشدن آنها نیز اهمیت دارد.

افسردگی و اضطراب

برخی افراد ممکن است مشکلات سلامت روانی را برای نخستین بار طی یک همه گیری بیماری تجربه کنند. در همین راستا، مشکلات سازگاری، افسردگی، و اضطراب ممکن است رخ دهند.

نتایج یک مطالعه درباره شیوع ویروس ابولا در سیرالئون، افزایش تعداد افرادی که مشکلات سلامت روانی و روانی‌اجتماعی را گزارش کرده بودند، نشان داد. مطالعه ای دیگر درباره شیوع آنفلوآنزای H۱N۱ در سال ۲۰۰۹، افزایش انواع علائم عاطفی از جمله اختلالات سوماتورفور (علائمی مانند درد و خستگی که با یک دلیل جسمی قابل توضیح نیستند) را نشان داد.

افزون بر این، برخی شرایط سلامت روانی موجود ممکن است وخیم‌تر شوند. پژوهش ها نشان داده اند افرادی که به طور خاص نسبت به استرس و اضطراب آسیب پذیر هستند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای مواجهه با مشکلات سلامت روانی قرار داشته باشند.

همچنین، اضطراب شدید ممکن است موجب استفاده از مواد مخدر شود. افرادی که دوران ترک و بهبودی را سپری می کنند ممکن است احتمال بیشتری داشته باشد که به واسطه سطوح بالای استرس خود بار دیگر استفاده از مواد مخدر را آغاز کنند.

طی یک دوره همه گیری بیماری، افرادی که از دیگران مراقبت می کنند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای تجربه علائم عاطفی قرار داشته باشند. آنها ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

- افزایش افسردگی و اضطراب

- افزایش نگرانی درباره محافظت از عزیزانشان

- احساس گناه درباره ابتلا یا عدم پیشگیری از ابتلای یکی از عزیزانشان به بیماری، اگر بیمار شده است

کودکان اغلب راهبردهای مقابله با استرس که در والدین خود مشاهده می کنند را اتخاذ می کنند. والدینی که طی یک همه گیری بیماری مضطرب می شوند، ممکن است در نهایت شاهد بروز اضطراب در فرزندان خود نیز باشند.

اضطراب زیاد و احساس ناتوانی می تواند افراد را به اتخاذ روش های درمانی یا اقدامات پیشگیرانه که از پشتوانه علمی برخوردار نیستند، تشویق کند. برخی از این روش های ممکن است هم برای افراد و هم کل جامعه مضر باشند. از این رو، اطمینان حاصل کردن از مفید بودن هر اقدامی اهمیت دارد.

نشخوار ذهنی یا انزوا

واکنش های شخصی به افزایش ترس ممکن است متفاوت باشد. اما افراد بسیاری افزایش نشخوار ذهنی درباره احتمال ابتلا به بیماری را تجربه می کنند. آنها ممکن است زمانی که ضرورتی وجود ندارد رفتار خود را تا حد زیادی تغییر دهند، به عنوان مثال، خود را منزوی کرده یا برای نتایجی فاجعه بار آماده می شوند.

افرادی با آسیب پذیری های خاص ممکن است افزایش در بیماری روانی یا پارانویا را تجربه کنند. این می تواند تمایل به ترکیب حقایق مرتبط با شیوع بیماری با یکدیگر یا توجیهی برای تفکر توهمی را شامل شود.

چگونه واکنش نشان دهم؟

افرادی که دچار وحشت شده اند ممکن است در اطراف شما حضور داشته باشند. از سوی دیگر، شما ممکن است با افرادی مواجه شوید که به هیچ وجه نگران شیوع و همه گیری یک بیماری نیستند و مطمئن هستند که این شرایط آنها را تحت تاثیر قرار نمی دهد. شما ممکن است انواع مختلف عواطف را احساس کرده یا ممکن است سردرگم شده و ندانید که چه احساسی دارید.

واکنش به ناشناخته

افراد معمولا به تهدیدات ناشناخته واکنش بیش از حد نشان داده و تهدیدات شناخته شده را کمتر جدی می گیرند. به عنوان مثال، اگرچه تصادفات خودرو رایج هستند، اما رانندگی یا سوار شدن به خودرو احساس ترس را در افراد ایجاد نمی کند.

به طور مشابه، شما ممکن است چندان از آنفلوآنزا هراس نداشته باشید. این در شرایطی است که آنفلوآنزا هر ساله افراد بسیاری را بیمار کرده و هزاران نفر نیز جان خود را به واسطه آن از دست می دهند.

با این وجود، افراد بسیاری توجهی به دریافت واکسن آنفلوانزا ندارند زیرا از آن نمی ترسند. عکس این شرایط نیز صادق است؛ هرچه کمتر درباره چیزی بدانیم، احتمال این که بیشتر عصبی و نگران شویم نیز بیشتر می شود.

زمانی که با موردی ناشناخته مواجه هستید، احتمال این که به اضطراب جدی مبتلا شوید، بیشتر است. این یکی از دلایلی است که همه گیری های بیماری در گذشته، مانند ویروس ابولا و ویروس زیکا، افزایش نگرانی در بیشتر افراد را به همراه داشت.  

بمباران شدن با اخبار مختلف که دائما درباره آمار مرگ و میر ناشی از بیماری صحبت می کنند و گزارش هایی که بر تعداد افراد مبتلا به بیماری تاکید می کنند می تواند موجب برآورد بیش از حد خطرات توسط افراد شود.

با این وجود، منابع معتبر رسانه ای می توانند طی یک دوره همه گیری بیماری موجب آثاری مثبت شوند.

تاثیر رسانه

یک دلیل برای این امر ممکن است از پاسخ مغز به تهدیدات جدید ناشی شود. مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ که در نشریه PLOS One منتشر شد، نشان داد که بخش آمیگدال مغز (بخشی که در پردازش پاسخ های عاطفی نقش دارد) در مواجهه با تهدیدات ناشناخته افزایش فعالیت را تجربه می کند. این به افزایش اضطراب منجر می شود. آمیگدال در مواجهه با تهدیدی آشنا به شیوه ای متفاوت واکنش نشان می دهد.

رسانه می تواند با گزارش مداوم در مورد شیوع یک بیماری، مانند کروناویروس، سوخت مورد نیاز برای افزایش اضطراب را تامین کند. با این وجود، زمانی که به درستی استفاده شود، رسانه می تواند نقش تاثیرگذاری در انتشار اطلاعات مفید داشته باشد.

سخن پایانی

بیشتر موارد همه گیری بیماری تقریبا به همان سرعت که آغاز می شوند، خاتمه می یابند. اما مدیریت اضطراب در مواجهه با شیوع یک بیماری جدید و فراگیری موارد بیشتر درباره چگونگی محافظت از خود می تواند دشوار باشد. خوشبختانه، اتخاذ اقدامات پیشگیرانه درباره سلامت و بهزیستی روانی می تواند به مدیریت سلامت روانی طی این دوره های بروز تردید و عدم اطمینان کمک کند.

 

يکشنبه 25/12/1398 - 10:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته