• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 681
تعداد نظرات : 69
زمان آخرین مطلب : 5750روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
ویندوز XP برنامه ای برای زمانبندی وظایف دارد كه بوسیله آن می توانید برنامه های خاصی را زمانبندی كنید تا بطور خودكار اجرا شوند. استفاده از این برنامه بخصوص برای زمانبندی برنامه هایی نظیر Disk Cleanup و Disk Defragmenter مفید است، هر چند تقریباً می توانید هر برنامه ای را زمانبندی كنید. برای مثال می توانید Disk Cleanupرا طوری زمانبندی كنید كه بطور خودكار هر جمعه شب بعد از كار اجرا شود و Disk Defragmenter را طوری زمانبندی كنید كه یكبار در ماه اجرا شود. به این ترتیب به جای آن كه وقت خود را صرف اجرا كردن این برنامه ها كنید می توانید صرف كارهای بهتری كنید.
 
Scheduled Tasks را اجرا كنید
زمانبندی برنامه هایی نظیر D
بر روی دكمه Start كلیك كنید و All Programs, Secheduled Tasks, System Tools, Accessories را انتخاب كنید.
 
 یك وظیفه زمانبندی شده اضافه كنید
زمانبندی برنامه هایی نظیر D
بر روی آیكون Add Secheduled Tasks جفت كلیك كنید تا ویزارد Secheduled Tasks اجرا شود. صفحه اول ویزارد صفحه خوش آمدگویی است. برای ادامه كار، بر روی دكمه Next كلیك كنید.
 
  برنامه ای را برای اجرا انتخاب كنید
زمانبندی برنامه هایی نظیر D
در لیست بر روی برنامه ای كه می خواهید زمانبندی كنید كلیك كنید تا انتخاب شود. اگر برنامه مورد نظرتان را در لیست نمی بینید، با كلیك كردن روی دكمه Browse می توانید آن را پیدا كند. پس از انتخاب برنامه، برای ادامه كار بر روی دكمه **** كلیك كنید.
 
زمان اجرا شدن برنامه را انتخاب كنید
زمانبندی برنامه هایی نظیر D
اگر می خواهید نام پیش فرض وظیفه را تغییر دهید. نام جدیدی در كادر متن تایپ كنید. زمانی كه می خواهید آن وظیفه انجام شود را با فعال كردن گزینه آن را انتخاب كنید. پس از آن، برای ادامه كار بر روی دكمه Next كلیك كنید.
 
 ساعت و روز را انتخاب كنید
زمانبندی برنامه هایی نظیر D
اگر انتخاب شما برای زمان اجرای برنامه، daily (روزانه)، Weekly (هفتگی) یا monthly (ماهانه) بوده است، ساعتی از روز كه برنامه باید اجرا شود را نیز باید مشخص كنید. ساعتی را تایپ كنید یا از دكمه های پیمایشی استفاده كنید. همچنین باید روز یا روزهایی كه می خواهید برنامه اجرا شود را با كلیك كردن روی جعبه های كنترل مربوط به آنها انتخاب كنید. برای ادامه كار، بر روی دكمه Next كلیك كنید.
 
یك نام كاربری و كلمه عبور وارد كنید
زمانبندی برنامه هایی نظیر D
برنامه زمانبندی وظایف برای آن كه برنامه ای را در ویندوز اجرا كند، باید نام كاربری و كلمه عبور شما را داشته باشد. این اطلاعات را درون كادرهای متن این صفحه تایپ كنید و سپس برای ادامه كار بر روی دكمه Next كلیك كنید.
 
 پایان كار
زمانبندی برنامه هایی نظیر D
بر روی دكمه Finish كلیك كنید تا وظیفه جدیدتان زمان بندی شود. وقتی روز و ساعت تعیین شده فرا برسد، برنامه انتخاب شده با تنظیمات پیش فرض اجرا می شود. اگر می خواهید برنامه انتخاب شده با استفاده از تنظیمات دیگری اجرا شود، باید در فایل Help آن برنامه جستجو كنید ببینید آیا می توان تنظیمات آن برنامه را در یك وظیفه زمانبندی شده تغییر داد.
 
 
يکشنبه 30/4/1387 - 11:56
کامپیوتر و اینترنت
ویندوز ابزاری با نام Device Manage دارد كه به كمك آن می توانید درباره تمام قطعات سخت افزاری كه روی سیستم تان نصب شده است اطلاعات كسب كنید. شما می توانید بیینید چه چیزی نصب شده است، از چه منابعی استفاده می شود و چه قطعاتی ممكن است مشكل داشته باشند یا باعث بروز مشكل شود.
 
System Properties را باز كنید
كسب اطلاع از سخت افزار نصب شده
بر روی آیكون My Computer در رومیزی خود كلیك راست كنید و فرمان Properties را از منوی میانبر انتخاب كنید. كادر محاوره System Properties باز می شود.
 
 به زبانه Hardware بروید
كسب اطلاع از سخت افزار نصب شده
با كلیك كردن روی زبانه Hardware، به این زبانه بروید.
 
Device Manage را باز كنید
كسب اطلاع از سخت افزار نصب شده
بر روی دكمه Device Manage كلیك كنید تا پنجره Device Manage باز شود.
 
یك گروه را باز كنید
كسب اطلاع از سخت افزار نصب شده
پنجره Device Manage سخت افزار نصب شده روی كامپیوتر شما را در گروه های سخت افزاری نشان می دهد. بر روی علامت بعلاوه كنار هر گروه كه كلیك كنید، آن گروه باز می شود و قطعات سخت افزاری كه به كامپیوترتان متصل شده را نشان می دهد.
 
سخت افزار دارای مشكل را شناسایی كنید
قطعاتی كه مشكل دارند با یك علامت تعجب زرد نشان داده شده اند. نماد دیگری كه ممكن است مشاهده كنید، ضربدر (×) قرمز است كه نشان می دهد آن قطعه غیر فعال است.
 
كادر Properties سخت افزار را باز كنید
كسب اطلاع از سخت افزار نصب شده
با جفت كلیك كردن روی آیكون یك قطعه سخت افزاری می توانید كادر محاوره Properties كه جزییات آن قطعه را توضیح می دهد باز كنید. این كادر محاوره به شما می گوید كه آن قطعه درست كار می كند یا خیر و به شما امكان غیر فعال كردن آن قطعه را می دهد. در زبانه های دیگر آن می توانید راه اندازهای نرم افزاری را برای آن قطعه مجدداٌ نصب كنید و منابعی كه آن قطعه استفاده می كند را مشاهده كنید.
 
* توجه *
نصب مجدد یك قطعه سخت افزاری
اگر به قطعه ای برخوردید كه كار نمی كند، اپلت Add Hardware را اجرا كنید (آن را در پنجره كنترل پانل خواهید یافت). ویندوز به دنبال قطعات سخت افزاری سیستم شما می گردد و آنچه پیدا می كند را در یك لیست نشان می دهد. قطعه خراب را باید در این لیست مشاهده كنید. حال می توانید آن را مجدداً نصب كنید.
يکشنبه 30/4/1387 - 11:55
کامپیوتر و اینترنت
ویندوز XP
 با آن كه خود ویندوز XP از نسخه های قبلی ویندوز بسیار پیچیده تر است، اما نصب آن از نصب نسخه های قبلی این برنامه بسیار ساده تر است. یكی از دلایل این امر آن است كه روال Setup هوشمندتر شده است و می تواند انواع بیشتری از سخت افزار را شناسایی و برای شما تنظیم كند. دلیل دیگر این است كه مایكروسافت بسیاری تصمیم گیری ها را از فرایند Setup خارج كرده است.
نصب دو ویرایش ویندوز XP یعنی خانگی و پروفشنال تفاوت چندانی با هم ندارد. به غیر از آن كه ویرایش پروفشنال انتخابهای بیشتری برای شبكه كردن در اختیار شما می گذارد. كار عملی های این ضمیمه بر روی ویرایش پروفشنال متمركز شده است، اما تقریباً در مورد ویرایش خانگی نیز صدق می كنند. چند روش برای نصب ویندوز XP وجود دارد. ساده ترین روش، ارتقاء از سیستم عامل دیگری مثل ویندوز 98 ME/، ویندوز NT یا ویندوز 2000 است. به این طریق ویندوز XP جای سیستم عامل قدیمی را می گیرد. همچنین شما می توانید ویندوز XP را نصب كنید و در عین حال یك سیستم عامل قدیمی نظیر ویندوز 98 را نگهدارید. به این كار پیكر بندی دو راه انداز گفته می شود. در این صورت وقتی كامپیوترتان را روشن كنید، دو انتخاب خواهید داشت: یكی این كه با ویندوز XP كامپیوتر را راه اندازی كنید یا این كه با سیستم عامل قدیمی خود راه اندازی كنید. یك روش دیگر برای نصب ویندوز XP این است كه آن را روی یك سیستم تمیز (كامپیوتری كه اصلاً سیستم عامل ندارد) نصب كنید. این روش را زمانی باید انتخاب كنید كه كامپیوتر شخصی تان را بتازگی خریده اید یا قصد دارید قبل از نصب درایو سخت خود را تمیز یا فرمت كنید. زمانی كه درایو سخت جدیدی را در كامپیوتر خود قرار می دهید نیز می توانید از این روش استفاده كنید.
در این ضمیمه با هر یك از این روشهای نصب ویندوز XP آشنا می شوید. همچنین نحوه ایجاد یك دسته دیسك فلاپی Setup برای نصب ویندوز XP بر روی یك سیستم تمیز را یاد می گیرید. سرآخر نحوه فعال سازی ویندوز XP و ثبت این نرم افزار پس از نصب را یاد می گیرید.
يکشنبه 30/4/1387 - 11:54
کامپیوتر و اینترنت
شرکت palm اعلام کرده که به زودی مدل جدیدی از سری گوشی های هوشمند treo خود را روانه بازار می کند.
این گوشی که شایعه عرضه آن مدتها بود که به گوش می رسید، Treo 700p نام دارد و توسط دو اپراتور Sprint Nextel و Verizon Wireless در ایالات متحده عرضه میشود.
انتظار می رود با استفاده از این گوشی تبادل دیتا با سرعت بالا از طریق شبکه های ارتباط سیار ممکن شود، امری که زمینه را برای مشاهده فیلم وبرنامه های تلویزیون بر روی گوشی های همراه فراهم خواهد کرد. تحقق این آرزو بیش از هر چیز اپراتورهایی را خوشحال می کند که درآمدشان از محل ارائه خدمات صوتی تلفن همراه در حال کاهش است.
گفتنی است که سهم گوشی های هوشمند پالم در بازار آمریکا از 18 درصد در سال 2004 به 31 درصد در سال 2005 رسیده است. اما موتورولا، RIM و نوکیا سه رقیب جدی پالم محسوب می شوند.
700p که مجهز به سیستم عامل پالم است از یک دوربین دیجیتال 1.3 مگاپیکسلی و فن آوری بلوتوث هم بهره مند است. اگر چه قیمت این گوشی اعلام نشده اما به نظر نمی رسد کمتر از 600 دلار باشد.
يکشنبه 30/4/1387 - 11:54
خواستگاری و نامزدی
یكى از مسائلى كه همیشه ذهن مرا به خود مشغول مى‏كند، جایگاه عشق در ازدواج است. به راستى عشق چیست؟ آیا عشق، گناه است؟ آیا ازدواج بدون عشق ، مى‏تواند معنایى داشته باشد؟ عشق باید قبل از ازدواج به وجود آید و یا بعد از آن؟ آیا هر عشقى ضرورتاً باید منجر به ازدواج شود؟ آیا عشق لزوما باید انسان را به طرف انسانى دیگر سوق دهد؟ عشق به چه عواملى بستگى دارد و چگونه به وجود مى‏آید؟ عشق چگونه استمرار مى‏یابد و چگونه خاتمه مى‏یابد و یا چگونه رشد پیدا كرده، به تعالى مى‏رسد؟
 
عشق، عالى‏ترین تجلى روح انسان
به راستى عشق چیست؟ عشق را مى‏توان جاذبه و كشش قلبى انسان به سوى كمال و جمال دانست. زیبایى ، یكى از كمالات است و زیباى مطلق ، خداست. عشق را جز با عشق نمى‏توان شناخت. عشق را جز عاشق نمى‏تواند درك كند؛اما براى نزدیك شدن موضوع به ذهن ، مى‏توانیم از مثال‏هاى موجود در مراتب پایین‏تر موجودات زنده استفاده نماییم.
جذبه ی پروانه به سوى شمع، كشش شاخ و برگ درختان به سوى نور، كشش ریشه‏ها به سمت خاك ، گرایش انسانى كه در تاریكى قرار مى‏گیرد ، به سوى هر نقطه ی نورانى ، كشش برخى حیوانات به طرف جریان‏ها و میدان‏هاى مغناطیسى و نظایر آن، مى‏توانند نمونه‏هایى از این قبیل باشند.
 
عشق در مرتبه‏اى بسیار عالى‏تر و به عنوان عالى‏ترین تجلى عالم هستى ، قلب انسان را به سوى كمال و زیبایى مطلق سوق مى‏دهد. انسان را خدا به گونه‏اى آفریده است كه وقتى به سوى نور وجود مطلق متمایل مى‏شود ، با تمام وجود به سمت آن كشیده مى‏شود. به این ترتیب، عشق كشش قلب انسان به سوى خداوند است.
حب یا عشق، ماهیتى انسانى دارد و هدف اصلى آن نیز خداست؛ ولى این كه چرا عشق كه اصالتاً مى‏باید متوجه خدا باشد، به انسان‏ها تعلق پیدا مى‏كند، سوالى است كه مى‏توان به این طریق به آن پاسخ داد
 عشق در مراتب پایین‏تر انسانى به سمت نشانه‏هایى از جمال و كمال الهى كه در انسان‏ها به ودیعه گذاشته شده است، متوجه مى‏شود. انسانى كه هنوز نمى‏تواند دركى از جمال و كمال مطلق داشته باشد ، لاجرم به سوى جمال‏هاى عینى و قابل رؤیت كشیده مى‏شود و به سوى كمالات و عواطف انسانى كه نشانه‏هایى از رأفت الهى در وجود انسان هستند، سوق پیدا مى‏كند. به عبارت دیگر، عشق یك انسان به انسان دیگر، اگر خالى از هواها و امیال باشد، نشانه‏اى از عشق به كمال مطلق است.
عشق یا هواى نفس
با توضیحى كه دادیم ، عشق را مى‏باید عامل تكامل‏بخش انسان بدانیم. بنابراین ، باید آن را از ارضاى نیازهاى معمولى و مشترك حیوانى متمایز نماییم. اگر ما براى رفع نیازهاى خود به چیزى یا به انسانى نیازمند باشیم ، این نیاز میان ما و آن شى‏ء یا انسان، نوعى وابستگى ایجاد مى‏كند؛ ولى این وابستگى را نباید با كشش عاشقانه یكى بدانیم و این را باید از نوع هواى نفس بدانیم؛ حال آن كه عشق از جمله صفات برتر و متعالى انسانى است. هدف هواى نفس، ارضاى خویشتن است؛ ولى هدف عشق، بقا و حضور معشوق است؛ حتى اگر به فناى عاشق بینجامد. بنابراین، ملاك مشخص براى تمیز بین عشق و كشش امیال، در همین است كه عاشق درصدد رضایت معشوق است و نه رضایت خویش. عاشق وقتى با معشوق كامل مواجه مى‏شود، مى‏خواهد همه چیز و حتى خود را از دست بدهد و عبارت معروف حافظ كه مى‏گوید:
میان عاشق و معشوق هیچ حایل نیست
تو خود حجاب خودى، حافظ از میان برخیز
 
اشاره به این دارد كه مى‏باید فردیت فرد و خود بودن او نیز زایل شود تا معشوق نزد وى تجلى كامل بیابد. با این توصیف، باید عشق یك انسان به انسان دیگر را از تمایلات و كشش‏هاى مبتنى بر نیازهاى وى ، منفك و مجزا كرد. به این ترتیب است كه اگر فردى نشانه‏اى از عشق را در دل خویش نسبت به فردى دیگر دارد ، مى‏باید در درجه ی اول به معشوق خود بیندیشد و نه به خویشتن خویش. اگر براى ارضاى تمایل خود ، معشوق را به صورت‏هاى مختلف قربانى مى‏كند و از آن جمله دست به عملى مى‏زند كه آبروى وى را خدشه دار مى‏سازد ، باید مطمئن باشد كه این عشق نیست؛ بلكه یك كشش از نوع حیوانى است.
 
عشق مكمل ازدواج است
با این بحث، به موضوع جایگاه عشق در ازدواج وارد مى‏شویم. سؤال این است كه اگر كسى فردى از جنس مخالف را دوست بدارد و به راستى عاشق او باشد ، آیا این امر مى‏تواند تنها عامل تعیین كننده ی ازدواج آن دو به شمار آید؟ باید در پاسخ بگوییم: نه؛ زیرا ازدواج در حقیقت نوعى مشاركت اجتماعى است كه در آن، دو انسان مى‏باید از جهات گوناگون با یكدیگر تناسب عملى داشته باشند كه از آن جمله ، تناسب اعتقادى ، اجتماعى ، عقلانى ، تحصیلى و... است. انسان در ازدواج ، تمامى نیازهاى سطوح مختلف خود را از ابتدایى‏ترین نیازهاى حیوانى تا عالى‏ترین نیازهاى انسانى به مشاركت مى‏گذارد. براى تشكیل یك خانواده ، مى‏باید تناسب بین دو انسان براى برآوردن تمامى نیازها در حد بالایى وجود داشته باشد. بنابراین، براى ازدواج مى‏باید ما به انسانى بیندیشیم كه بتواند قسمت اعظم نیازهاى مختلف ما را مرتفع كند.
عشق مى‏تواند مكمل ازدواجى صحیح باشد و نه تنها عامل تعیین كننده ی آن.
باید اذعان كنیم كه با وجود اهمیت و تعالى عشق در زندگى ، نیازهاى واقعى انسان نیز حقیقتى انكارناپذیرند. انسان عاشق نمى‏تواند به عشق اكتفا كند و از نیازهاى خود از این طریق چشم بپوشد. عشق، بقا و حضور معشوق است؛ حتى اگر به فناى عاشق بینجامد. بنابراین، ملاك مشخص براى تمیز بین عشق و كشش امیال، در همین است كه عاشق درصدد رضایت معشوق است و نه رضایت خویش. عاشق وقتى با معشوق كامل مواجه مى‏شود ، مى‏خواهد همه چیز و حتى خود را از دست بدهد. از این رو، بهتر است كه براى ازدواج انسانى را انتخاب كنیم كه در برآوردن نیازهاى مختلف، ما را یار، همراه و همسر باشد؛ نه این كه تنها به دلیل عشق، انسانى را برگزینیم كه از جهات مختلف با ما تباین داشته باشد. بد نیست در این جا اشاره به سرنوشت دختران و پسران بسیارى داشته باشیم كه تنها به انگیزه ی علاقه‏مندى دست به ازدواج زده و از آن پشیمان شده‏اند. ازدواجى كه بدون توجه به نیازهاى گوناگون انسان، حتى نیازهاى مربوط به خور و خواب و امیال جنسى صورت پذیرد و تنها بخواهد عشق را تأمین نماید، بسیار زود شكست خواهد خورد.
 
عشق در قلب سالم جوانه مى‏زند و در آن رشد مى‏كند
با این عبارت، وارد این موضوع مى‏شویم كه عشق قبل از ازدواج، اساسى‏تر و با دوام‏تر است یا عشق بعد از ازدواج؟ باید به این نكته توجه كنیم كه عشق در بستر قلب سالم ، حقیقت‏جو و به دور از تعصبات و هواهاى نفسانى ، جوانه مى‏زند و رشد پیدا مى‏كند. در صورتى كه ما انسان‏ها در تلطیف و تطهیر روح خود بكوشیم و هر روز خویش را برتر و والاتر از روز قبل قرار دهیم و غل و غش را از درون خود برانیم ، قلب را بستر جوانه زدن عشق و رشد روزافزون آن ساخته‏ایم. بدین ترتیب ، پس از آن كه انسان مناسبى را براى ازدواج برگزیدیم و با او در یك مشاركت انسانى وارد شدیم ، باید منتظر آن باشیم كه عشقى پاك میان ما زاده شود و به كمال برسد و در سایه ی لطف و مرحمت الهى به معشوق حقیقى متصل گردد. چنین عشقى ، در زندگى روشنایى مى‏آفریند و هر قدر زن و شوهر به پختگى و كمال نزدیك‏تر مى‏شوند ، پاكى و خلوص این علاقه‏مندى را بیش از پیش در قلب خود احساس مى‏كنند.
 
بنابراین، بیاییم براى این كه عشق را زنده نگه داریم، پاسدار حریم آن باشیم و آن را به عنوان گل سرسبد نعمت‏هاى الهى به‏انسان‏ها هدیه دهیم؛ در كمال و صلاح درونى خویش بكوشیم و از این طریق، دنیا را تبدیل به گلستان عشق كنیم.

يکشنبه 30/4/1387 - 11:51
دانستنی های علمی
دوستان عزیز لطفا بگین كه از كدوم فایل سیستمی استفاده میكنین ودلیلتونو هم بگین میخوام در مورد هر كدوم كه بیشترین استفاده رو داشته باشه مطلب بذارم من خودم از ntfs استفاده میكنم
يکشنبه 30/4/1387 - 11:51
خواستگاری و نامزدی
عشق انواع گوناگونی دارد:
عشق والدین، عشق فرزندی، عشق اتکایی، عشق خودشیفته، عشق احساساتی، عشق به خود، عشق به خدا، عشق برای گروه، عشق به مکتب و یا مملکت.
 
یکی  از محققان می‌گوید: عشق یک مفهوم تک بعدی نیست و با توجه به کیفیت روابط می‌توان گونه‌های مختلفی را برای آن قایل شد.
‌طبقه‌بندی عشق:
1- عشق به خدا: یا عشق دینی که در آن خدا به منزله برترین ارزش و مطلوب‌ترین خیر است.
 
2- عشق‌های واقعی: نخستین شرط خوشبختی در عشق این است که از آغاز بین شرکای عشق هماهنگی جسمی و روحی وجود داشته باشد. هنگامی که این هماهنگی وجود نداشته باشد حتمی است که عشق بیشتر از خوشبختی، موجب بدبختی ما خواهد شد.
 
3- عشق‌های کاذب: گاهی مواقع حس حقارت و خودبینی و خودخواهی افراد حتی به طور ناخودآگاه در قالب عشق و عواطف تجلی می‌کند و تنها این عشق‌های کاذب‌اند که درون‌شان پر از کینه و خودخواهی است.
 
4- عشق افسانه‌ای: حالتی است که «پاول هاک» آن را به درستی به عنوان یک تشخیص روان‌پزشکی در نظر می‌گیرد. حالتی که فرد در آن به ترویج روش‌هایی از عشق‌ورزی روی می‌آورد که هدف آن تسخیر معشوق است.
 
5- عشق احساساتی: اساس این نوع عشق در این حقیقت نهفته است که عشق فقط در خیال وجود دارد، نه در عالم واقع که مشهود و محسوس است. رایج‌ترین نوع این عشق را در کسانی می‌توان دید که از مصرف‌کنندگان فیلم‌های سینمایی، دوستداران داستان‌های عاشقانه مجلات و آوازهای عاشقانه هستند و به واسطه ی آنها، لذت می‌برند.
 
در زندگی جوامع امروزی که یکی از باز ماندن در خمیردندان می‌نالد، دیگری از افتادن موهای ریش دیگری در دستشویی شکوه می‌کند، حفظ عشق چقدر دشوار و حتی گاهی غیرممکن است!!!
در زندگی روزمره، در عادات فردی و در سلیقه‌های شخصی این نوع طرز برخوردها می‌تواند برای طرفین تنش و حتی کشمکش به ارمغان بیاورد و نه عشق رمانتیک.
برخی مولفان باور ندارند که عشق بتواند با گذشت زمان دوام داشته باشد، چون در زندگی، لحظه‌هایی پیش می‌آید که بین معشوق خیالی و معشوق واقعی جدایی می‌افتد و عاشق به تدریج از معشوق ناراضی می‌شود. این حالت الزاما به تغییر شکل معشوق مربوط نمی‌شود، بلکه احتمال زیاد دارد که از درک بهتر واقعیت معشوق نشات بگیرد.
با تمام این تعاریف و توصیف‌ها آیا می‌توان از عشق صحبت کرد و یا آن را مورد بررسی قرار داد؟؟؟
 
 مولوی معتقد است که نمی‌توان به این مقوله دست یافت و اسرار آن را آشکار کرد.
در نگنجد عشق در گفت و شنود                              عشق دریایی‌ست، قعرش ناپدید
قطره‌های بحر را نتوان شمرد                        هفت دریا پیش آن بحری‌ست خرد
                                   «مثنوی، دفتر پنجم»
بنابراین عقل در مقام شرح عشق، عاجز است. اگر چه تفسیرهای عقل می‌تواند تا اندازه‌ای روشنگر باشد ولی عشق بی‌زبان، شفاف‌تر و گویاتر است.
گرچه تفسیر زبان روشنگر است                                                          لیک عشق بی‌زبان و روشن‌تر است
چون قلم اندر نوشتن می‌شتافت                                                         چون به عشق آمد قلم بر خود شکافت
چون سخن در وصف این حالت رسید                                                    هم قلم بشکست، هم کاغذ درید
عقل در شرحش چو خر در گل بخفت                                                    شرح عشق و عاشقی هم عشق گفت
                       «مثنوی، دفتر اول»
اگر انسان عشق را داشته باشد ، می‌تواند آن را ببخشد و اگر آن را نداشته باشد، چیز دیگری برای بخشیدن ندارد.
 
انسان عاشق همواره در لحظه حال زندگی می‌کند و زیبایی در زمان زیستن را دوست دارد. عاشق بودن تنها یک احساس شدید نیست ، بلکه تصمیم است، قضاوت است، قول است. اگر عشق فقط یک احساس بود، دیگر پایداری این قول که همدیگر را تا ابد دوست خواهیم داشت مفهوم پیدا نمی‌کرد.
يکشنبه 30/4/1387 - 11:51
خواستگاری و نامزدی
عشق یعنی انتظار و انتظار     عشق یعنی هر چه بینی عکس یار
عشق یعنی شب نخفتن تا سحر     عشق یعنی سجده‌ها با چشم تَر
عشق یعنی دیده بر در دوختن     عشق یعنی از فراقش سوختن
عشق یعنی سر به در آویختن     عشق یعنی اشک حسرت ریختن
عشق یعنی لحظه‌های ناب ناب     عشق یعنی لحظه‌های التهاب
عشق یعنی بنده فرمان شدن     عشق یعنی تا ابد رسوا شدن
عشق یعنی گم شدن در کوی دوست     عشق یعنی هر چه در دل آرزوست
عشق یعنی یک تیمم، یک نماز     عشق یعنی عالمی راز و نیاز
عشق یعنی یک تبسم، یک نگاه     عشق یعنی تکیه‌گاه و جان پناه
عشق یعنی سوختن یا ساختن     عشق یعنی زندگی را باختن
عشق یعنی همچو من شیدا شدن     عشق یعنی قطره و دریا شدن
عشق یعنی پیش محبوبت بمیر     عشق یعنی از رضایش عمر گیر
عشق یعنی زندگی را بندگی     عشق یعنی بندگی، آزادگی
يکشنبه 30/4/1387 - 11:50
دانستنی های علمی
این عمل به سه طریق امكان پذیر است:
1 - انتقال حرارت به طریق هدایت
2 - انتقال حرارت به طریق جابجایى
3 - انتقال حرارت به طریق تشعشعى
1 - انتقال حرارت به طریق هدایت؛
همانطور كه مى دانیم، حرارت از جسمى كه داراى حرارت بالاترى است، به یك جسم كه داراى درجه حرارت پایین تر است منتقل مى گردد. وحتّى در یك جسم، از نقطه گرمتر به نقطه سردتر نیز حركت مى كند كه در این صورت حرارت از یك ذرّه جسم به ذرّه دیگر در همان جسم جریان مى یابد، مانند هدایت جریان برق در یك جسم هادى، با این تفاوت كه حرارت خیلى كندتر حركت مى كند. پس انتقال حرارت از طریق هدایت در آتش سوزیها باعث مى گردد كه حرارت از طریق میله هاى فلزى در سقف یا پایه ساختمانها، از اتاقى به اتاق دیگر گسترش یابد، مگر این كه این ستونهاى فلزى از میان دیوارهاى مقاوم در برابر حریق گذشته باشد.
2 - انتقال حرارت به طریق جابجایى؛
در آتش سوزیها، اینگونه جریانات به علت احتراق و گرم شدن گازها بوجود مى آید و باعث مى شود كه گازهاى گرم به طرف بالا از طریق پله كانها و كانال و آسانسورها حركت كرده و باعث گسترش حریق در طبقات مختلف ساختمان گردد و به همین دلیل هواى سرد به طرف محل آتش سوزى جریان مى یابد كه با تغذیه حریق و تأمین اكسیژن كافى آتش سوزى ادامه مى یابد.
3 - انتقال حرارت به طریق تشعشعى؛
در این آتش سوزى، امواج حرارتى با عبور از فضا به سایر اجسام برخورد كرده و حرارت را به آن جسم منتقل مى نماید. هنگامى كه یك موج حرارتى به سطح یك جسم برخورد كند، سه صورت پیدا مى كند؛ یا این اجسام منعكس مى گردند مانند جسم صیقلى، یا از آنها عبور مى نماید مانند شیشه و یا بوسیله آن جسم جذب مى گردد مانند لباسهاى تیره یا لباس نزدیك بخارى روشن.
طبقه بندى آتش سوزیها
آتش سوزیها را از نظر نوع و طریقه مبارزه با آن، به شش طبقه تقسیم مى نمایند: 1 - خشك.
2 - مایعات.
3 - گازها.
4 - الكتریسته.
5 - فلزات قابل اشتعال.
6 - مواد منفجره.
طبقه اوّل: آتش سوزیهاى خشك(A)
این طبقه از آتش سوزیها به مواردى گفته مى شود كه پس از سوختن، از خود خاكستر باقى مى گذارد؛ مانند فرآورده هاى چوبى، پنبه اى، پشمى، لاستیكى، پلاستیكى و انواع مختلف پارچه هاى مصنوعى و حبوبات و غلات و غیره. بهترین راه براى خاموش كردن این نوع آتش سوزیها، «سرد كردن» و مؤثرترین وسیله «آب» مى باشد.
مطالب شرایط كلى و نحوه سوختن بعضى از مواد سوختنى، مى تواند براى ما آموزنده باشد؛ براى مثال چوب را به عنوان یك ماده جامد سوختنى مورد مطالعه قرار مى دهیم، هرگاه مطلب را از دید یك آتش نشان بنگریم ملاحظه خواهیم كرد كه چوب یكى از مهمترین مواد سوختنى مى باشد.
نحوه آتش گیرى و ادامه گسترش و اطفاى حریق، رابطه مستقیم با خواص و مشخصات چوبهاى در حال سوخت دارد. چوب با دریافت حرارت كافى مى سوزد و در صورت عدم دریافت هواى كافى، تبدیل به ذغال چوب گشته و یا تجزیه مى شود. چوب به مقدار زیاد بخصوص در كشورهایى كه داراى این ثروت هستند در مصالح ساختمانى مصرف دارد. گرچه اطلاعات كمى در مورد انواع چوبها وجود دارد لیكن بخوبى مى دانیم كه عكس العمل چوب در مقابل آتش، با توجه به نوع آن فر ق مى كند، همانطور كه مى دانیم، حتّى در چوب خشك نیز مقدارى رطوبت وجود دارد و قبل از آن كه چوب بتواند بسوزد باد رطوبت آن خارج شود. چوبهاى سبز كه مقدار قابل ملاحظه اى رطوبت دارند در مقابل درجات حرارت خیلى بالا نیز مقاومت مى نمایند، وجود رطوبت در چوبهاى مختلف و به مقادیر متفاوت از نظر آتش سوزى نهایت اهمیت را دارد، چون مقدار قابل ملاحظه اى حرارت لازم است تا رطوبت موجود در چوب را تبخیر نماید و این مقدار حرارت را حرارت «نهان تبخیر» مى نامند، تمام این حرارت، بدون آن كه درجه حرارت چوب بالا رود یا آتش سوزى حاصل شود جذب مى گردد.
مقدار گازهاى فرّار و قابل سوخت، كه از سوختن چوب بدست مى آید، با توجه به نوع چوب فرق مى كند. هرگاه مقدار هوایى را كه براى سوخت لازم
است مأخذ مقایسه قرار دهیم، مقدار گازهاى متصاعده از ذغال كمتر از 40 درصد وزن اصلى آن مى باشد، در صورتى كه در مورد چوب 63% تا 78% مى باشد و نظر به این كه گازهاى فرّار و قابل سوخت باید براى یافتن اكسیژن حركت نمایند به همین دلیل آتش سوزیهاى چوبى با شعله هاى بلند مى سوزند كه این خود یكى از عوامل گسترش حریق است.
مقدار خاكستر موجود در چوب بسیار كم است و معمولاً یك تركیب الكلى مى باشد كه این تركیب در تشدید فعل و انفعال شیمیایى و تبدیل كربن به گازهاى قابل اشتعال مؤثر است، بطورى كه از خواص چوب استنباط گردید با خروج رطوبت از داخل چوب و به وجود آمدن شعله هاى سوزان و مرتفع حریق گسترش مى یابد و به همین دلیل است كه در آتش سوزیهایى كه چوب زیادى وجود دارد، سرعت آتش سوزى زیاد و گسترش حریق فورى مى باشد.
خاصیت آتش گیرى چوبهاى خشك آنقدر مهم است كه منجر به تحقیق جهت تهیه مواد و روشهایى براى مقاوم ساختن چوب در برابر حریق گردیده است بهترین روش براى نیل به این مقصود، رنگ آمیزى چوب با مواد ضد حریق است كه این رنگهاى ضد حریق را از مواد شیمیایى فسفاتها، سولفاتها و نمك آمونیاك تهیه مى كنند.
اطلاعاتى در مورد آب
همانطور كه قبلاً توضیح داده شد، براى خاموش كردن آتش سوزیهاى خشك، بهترین طریقه «سرد كردن» و مؤثرترین وسیله «آب» مى باشد كه اینك به شرح این تركیب مى پردازیم:
آب تركیبى بسیار پایدار، از اكسیژن و ئیدروژن است. نیروى كشش سطحى آن بسیار و پس از جیوه، از كلیه مایعات عادى دیگر بیشتر است.
خاصیت چسبندگى آن زیاد است. قدرت نفوذ كافى دارد. هادى الكتریسیته است. خاصیت حل كردن مواد در آن زیاد است و هر چه درجه حرارتش پایین تر باشد، گاز بیشترى در خود نگاه مى دارد؛ بطورى كه در یخ میزان گاز محلول با هوا بیشتر است تا در آب معمولى و به همین دلیل یخ وزن كمتر و حجم بیشتر قریب 19 از آب معمولى داراست، در درجه فشار عادى در صورت تبخیر 1700 مرتبه بر حجمش افزوده مى شود (انفجار دیگهاى بخار و پرتاب شدن آن به مسافتهاى نسبتاً دور، روى این اصل است).
قدرت جذب حرارت یك گالن آب برابر با 7 گالن كف شیمیایى است.
قدرت خنك كردن آب شور (آب دریا) كمتر از آب معمولى است.
سود آب از نقطه نظر آتش نشانى
ارزانى و فراوانى آب موجب شده است كه دسترسى به آن، به سهولت ممكن باشد. قدرت بسیار سیلان آب در انواع لوله هاى فلزى و لاستیكى و برزنتى، كه انتقال آب را از فواصل دور به كانون حریق میسر مى سازد، وقتى توسط سر لوله هاى مخصوص حریق، بصورت گرد روى حریق یا در فضاى داغ پاشیده شود، به حداكثر خاصیت سردكنندگى آن مى رسیم و در صورتى كه به شكل قطرات درشت پخش گردد، به همان نسبت از این خاصیت كاسته شده و قسمتى از آب بدون تبخیر، در كف محل حریق روان مى شود و هرگاه آب را به صورت فوران پر روى حریق بریزیم بیش از 10 الى 15 درصد آن تبخیر نگشته و قسمت اعظمش، نه تنها به هدر مى رود كه ممكن است خود بر اثر فشار زیادى كه به در و دیوار كانون حریق یا محتویات محل وارد مى سازد، بر خسارت ناشى از حریق بیافزاید. وقتى آب زیاد بدین ترتیب بپاشند كف طبقات بناى مورد حریق، از آب پر شده به دیوارها و كف و سقف و اثاث منقول و غیر منقول اماكن مختلف خسارت بسیار وارد مى آورد، حتى فشار زیاد آب كه بوسیله پمپهاى اتومبیلهاى آتش نشانى، با لوله هاى قوى به دیوارها روانه مى سازند، كم كم روكش و ملات مصالح ساختمانى را از بین برده و موجب در هم ریختن آن مى گردد.
با تمامى این احوال، چگونگى استفاده از قدرت سردكنندگى آب اغلب بدست ما نیست و وضع خاص حریق به ما تحمیل مى سازد؛ مثلاً در حریقهاى بزرگ چنانچه آب به صورت گرد به كار رود، حرارت زیاد فضا و جریان شدید صعودى هواى داغ، این نوع آب را قبل از رسیدن به كانون حریق تبخیر نموده و توأم با جریان صعودى هوا به خارج مى راند. از طرف دیگر در حریقهاى بزرگ به علت حرارت زیاد، نمى توان به كانون حریق نزدیك شد و ناچار از فاصله دور باید به خاموش كردن آن پرداخت و چون هر قدر آب با قطرات ریزتر پرتاب گردد، از بَرد و سردى آب به نسبت زیادى كاسته مى شود، لذا ناچار باید از فوران پر در این مورد استفاده كرد، با آن كه خود مى دانیم، در این صورت قسمت اعظم آب به هدر مى رود.
در اینگونه موارد نیز چنانچه از هر دو شكل آب در آن واحد استفاده شود. به مراتب زودتر به نتیجه اصلى كه خاموش كردن كانون حریق است مى رسیم؛ بدین ترتیب كه در آن واحد از فوران پر، جهت حمله به منشأ حریق
از فواصل دور و از آب گرد براى سرد كردن فضاى داغ، مانند سپر پیشروى استفاده كنیم. در این صورت بدیهى است به سرعت مى توان به كانون اصلى حریق نزدیك شد، بدون آن كه هواى داغ محل بتواند مانع كار گشته یا به مأموران صدمه بزند.
بنابر این آب گرد را تنها در كانونهاى كوچك حریق یا براى سرد كردن فضاى داغ و سپر پیشروى در حریقهاى بزرگ مى توان بكار برد.
مقدار كل آب تبخیرى مورد نیاز جهت خاموش كردن یك حریق، نسبت معكوس دارد با سرعت آب پاشى، بدین معنا كه هر چه ملایمتر آب بر روى حریق بپاشیم مقدار كل آب مورد نیاز براى خاموشى كامل بیشتر خواهدبود.
زیانهاى آب از نقطه نظر آتش نشانى
آب نسبتاً سنگین وزن است، یك متر مكعب آن قریب یك تن وزن دارد، در نتیجه حمل و نقل آن دشوار است و چون هادى الكتریسیته است، لذا در محلهایى كه احتمال برخورد آب با سیم هاى برق یا آلات و ادوات و دستگاههاى الكتریكى مى رود، خطر برق گرفتگى براى آتش نشان وجود دارد.
خسارت از ناحیه آب زیادِ پر فشار به اماكن، گاه از خود حریق كمتر نیست و چون منظور اصلى از آتش نشانى تقلیل خسارت است، باید نكات فراوانى را با نهایت دقت رعایت نمود:
رسیدن آب به بعضى از مواد شیمیایى، مایعات قابل اشتعال یا فلزات و مواد قابل احتراق، نه تنها اثر خاموش كننده ندارد، كه گاه بر شدت احتراق ودامنه دارشدن حریق مى افزاید ونیز ممكن است موجب انفجارهاى شدید گردد.
رسیدن آب به هر گونه دارو، بفرض آن كه آنها را تجزیه نكرده و گازهاى قابل اشتعال تولید نكند، یا اغلب آنها را در خود حل مى كند یا غیر قابل استفاده مى سازد.
در صورت رسیدن آب به موادى؛ مانند كاربیت، بلافاصله گاز بسیار خطرناك استیلن در هوا پخش شده و محیط را انفجارى مى نماید. یا بعض از فلزات؛ مانند سدیم، پتاسیم و غیره كه واكنشهاى انفجارى دارد.
چون از بیشتر مایعات قابل اشتعال، مانند فرآورده هاى نفتى سنگینتر مى باشد لذا در آنها فرو رفته و به محض آن كه قشر داغ این قبیل مایعاتِ مشتعل به آن رسید یكباره تبخیر گشته 1700 بار بر حجمش اضافه شده و در نتیجه قسمت اعظم مایع مشتعل، یكباره به خارج پرتاب و بصورت نهرهاى مشتعل جریان یافته و بر دامنه حریق و خسارات به مراتب مى افزاید.
در بعضى از مایعات قابل اشتعال؛ مانند الكل حل مى شود لذا اطفاى حریق اینگونه مایعات، تنها در صورتى امكان پذیر خواهد بود كه آب بسیار فراوان به كار رود (نسبت به مقدار حریق) تا مایع مشتعل بسیار رقیق گشته و حالت اشتعال را از دست بدهد.
به علت قدرت زیاد كشش سطحى در اطفاى حریق، بعضى از مواد؛ مانند خاك اره، ذغال سنگ و از این قبیل، چندان مؤثر نیست زیرا فقط مانند پوشش روى آنها را مى گیرد و خاموشى سطحى ایجاد مى كند در حالى كه حریق در درون مواد ادامه داشته موجب تبخیر سریع آب سطحى گشته و دوباره شعله ور مى گردد. مصرف آب در آتش نشانى نسبت به نوع حریق و چگونگى دستیابى، بسیار متفاوت است.
يکشنبه 30/4/1387 - 11:45
آموزش و تحقيقات
انفجارات ناشى از تجزیه
این انفجارها شامل تمام مواد منفجره مى گردد و براى جلوگیرى از انفجارشان، از همان روش كه در آتش سوزیهاى مواد منفجره گفته شد استفاده مى گردد.
عوامل گسترش آتش سوزى
آتش سوزى بدو طریق گسترش مى یابد:
1 - افقى.
2 - عمودى.
عوامل گسترش آتش سوزى بصورت افقى عبارتند از:
1 - باد
2 - انتقال حرارت به صورت تشعشعى
3 - ریختن مایعات قابل اشتعال و جارى شدن آنها
4 - انفجارات ناشى از احتراق یا فشار
5 - سرعت انتقال آتش در موارد مختلف
عوامل توسعه آتش سوزى بصورت عمودى:
آتش سوزى به صورت عمودى سریعتر از افقى صورت مى گیرد و عوامل آن عبارتنداز:
1 - راهروها و پله ها
2 - كانال آسانسورها
3 - پنجره ها
4 - روزنه و منافذ سقف هاى كاذب
5 - كانال كابلهاى برق، كولر و تهویه
6 - انفجارات ناشى از احتراق یا فشار
طریقه ایجاد حرارت
ایجاد حرارت به سه طریق امكان دارد:
1 - شیمیایى
2 - مكانیكى
3 - الكتریسیته
1 - طریقه شیمیایى:
تعدادى از عناصر و مواد شیمیایى در شرایطى خود بخود حرارت تولید نموده و سبب آتش سوزى مى گردد؛ مانند آلوده شدن پارچه و چوب به اسید نیتریك و مخلوط گلیسیرین و پرمنگنات در معرض نور شدید.
2 - طریقه مكانیكى:
در این طریقه، بر اثر اصطكاك و یا تحت فشار قرار گرفتن گازها، حرارت تولید شده و سبب آتش سوزى مى گردد.
3 - طریقه الكتریسیته:
هرگاه جریان برقى را از مقاومتى عبور دهیم، در آن مقاومت حرارت تولید مى شود؛ مانند اتوى برقى و اجاق برقى
يکشنبه 30/4/1387 - 11:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته